Partyflock
 
Forumonderwerp · 658518
­ Nederland
 
Wil dr morgen aan beginne houd in dat j alleen vlees en groente mag eten geen brood geen aardappeleb zijn er meer mense hier die dat gedaan hebben of mee bezig zijn?
Dr Atkins??? ehhh whats up doc?
ik ben dr mee bezig!! :D

twerkt super goed (Y) ben nu 8 kilo kwijt...

het is niet altijd even lekker maar jah ik ben dr nu aangewend en taal dr niet echt meer naar op n zak snoep leeg te vreten.. :)
maar let er wel op in de eerste 2 week zul je veel afvallen.. ik was in de 1e week 3.5 kilo kwijt.. en ik was soo verzwakt k kon niej eens normaal naar school fietsen..

en wel van die xtra vitamine dingen slikken das goed voor je :)
 
hoe zit t met fruit enzo dan??
mag je niet hebben omdat er veel koolhydraten in zitten.. :)
 
wat eet jij tusse middag dan as vervanging van brood?
lijkt me egt dikke bullshit! je gaat mij niet wijsmaken dat veel boter en kaas e.d. eten en totaal nix van fruit eten goed voor je kan zijn! misschien da je dr van afvalt maar gezond kan t egt nooit zijn!
ik begin sochtends met kwark+slagroom gemixt.. en dan smiddags eet ik 2 eieren.. en savonds gewoon groente en vlees..
en als je bijvoorbeeld wel trek hebt in iets.. dan pak ik altijd stukkies kaas metworst salamie, brie etc.. :9
 
Mja as k na me werk ga.. 2 eiren meej?:vaag:
jah :D doet mn pa ook.. :P
of je doet het gwoon andersom.. neem je je bakje kwark mee.
ask naar school ga doe ik dat ook, gewoon meenemen..
Lijkt mij echt 3 keer niets...en vreselijk ongezond !
tggh alles beter dan jezelf uithongeren!!

dit is tenminste een manier om te dieten waarbij je niet de hele poos een honger gevoel hebt..
Jij zegt dat het beter is als jezelf uithongeren terwijl je een paar posts eerder zegt dat je in de eerste week zo verzwakt was dat je niet eens meer naar school kon fietsen!!!!
Lekker gezond dan!
Afvallen doe je door gezond eten en sporten als je tenminste niet je lichaam wil verpesten...
En jezelf volstoppen met slagroom, kaas en worst (lekker vet) lijkt me ook niet echt goed....
Je lichaam heeft koolhydraten nodig want is een van de grootste energie-voorzieners...
 
Geen brood ?
Geen fruit ?

:S
Ik had er net even overheen gelezen maar 2 eieren per dag is ook echt niet goed voor je hoor!!!!
Daar moet je d'r niet meer als 2 ofzo van per week eten want anders gaat je cholesterol hartstikke omhoog!
 
doe mij maar gewoon het mo dieet!!

niet snoepen (of zo min mogelijk)
niet na 7 uur savonds eten
sporten
gezond!! eten niet te vet!
bruinbrood ipv wit

:P
Nou daar sluit ik me helemaal bij aan.
Op de site van het voedingscentrum staat ook allerlei info:

Gezond eten

Gezond eten levert een belangrijke bijdrage aan een gezond leven. Het kan het risico verkleinen op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een aantal vormen van kanker. Een gezond eetpatroon is ook de basis voor een gezond gewicht. In het algemeen geldt een gevarieerd eetpatroon met weinig verzadigd vet en volop groente en fruit als gezond.


Afvallen

In geval van overgewicht worden de gezondheidsrisico’s al aanzienlijk verminderd door vijf tot tien procent gewichtsvermindering, ongeacht de mate van overgewicht. Om af te vallen, is het noodzakelijk de eetgewoonten aan te passen en voldoende te bewegen.


Afvallen kan het beste geleidelijk, door:

- een gezond eetpatroon met een beperkte hoeveelheid calorieën
- de hoeveelheid vet te beperken
- matig te zijn met voedingsmiddelen waaraan suiker is toegevoegd
- het drinken van alcohol te beperken
- meer te bewegen

Om het teveel aan vetweefsel te verminderen, is het nodig minder calorieën binnen te krijgen dan het lichaam verbruikt. Alleen dan spreekt het lichaam de vetreserves aan. Om af te vallen, is het vooral belangrijk minder te eten: beweging is meer ondersteunend.

www.voedingscentrum.nl
 
Het Atkins dieet is alleen nuttig als je écht overgewicht hebt en niet in de war bent met de puberale ontwikkelende hormoontjes waardoor je in plaats van 51 kilo, 50 kilo wilt wegen.. :/

Als je redelijk op gewicht bent en gewoon je lichaam wat wilt 'bijschaven' kan je inderdaad gewoon meer op je voeding letten en gezellig drie of vier keer per week gaan sporten. Anders zit je je tijd toch maar hier te verdoen.. ;P
 
alcohol en sommige frisdranken zijn ook boosdoeners!!

vaker light drinken en anders meer thee water of spa :)
En vooral VEEL vocht (liefst water) drinken want als je te weinig drinkt gaat je lichaam veel vocht vasthouden. Als je het vochtgehalte regelmatig aanvult laat je lichaam het vocht los omdat het toch steeds op peil gehouden wordt doordat je veel drinkt...
 
de tour de wc 8)
 
Yep, je moet het langzaam opbouwen dan weet je op een gegeven moment niet eens beter en ga je die Cola Light nog lekker vinden ook... :P

Ik heb zelfs heel ouwelullerig zo'n doosje met zoetjes staan; geen suiker meer in m'n koffie of thee én uiteraard zo'n fles Spa Marie-Henriette op het bureau om niet uit te drogen... :9
(én 4 keer fitnessen per week.. :9 *trots* )
 
hmm ben net begonnen met fitness.. wil 2 a 3 keer per week gaan :)

meer thee / bouillon!
 
;-)

Dan ben je nog sociaal bezig ook!
Ik heb het altijd optimaal naar m'n zin op de sportschool; heel gezellig en af en toe wipt er óók nog eens wat moois de sauna in... :jaja: :devil:
 
jaja en jij maar beweren dat je t voor je gezondheid doet ;)!

bij ons vooral oude kerels dus nee bedankt ;)
Ik heb een tijdje veel water gedronken maar betrap mezelf erop dat ik nu toch weer meer cola ben gaan drinken.
Ga 1x per 2 dagen fitnessen.
Morgen dus weer.
En dat is echt super want tijdens mijn werk beweeg ik niet echt heel veel, ja lopen wel, maar daar houdt het al snel bij op.
Dus ik had echt een conditie van niks...
Ben nu pas ruim 2 weken bezig maar geeft me echt een supergevoel en vind het leuk om te gaan ook.
Binnekort ff een leuke mp3speler aanschaffen dan heb ik er nog een leuk muziekje bij ook...!
Naar mijn mening stukken beter dan alleen vlees en groente eten en bijna van je stokkie gaan...
Je valt er misschien geen 3,5 kilo per week van af maar dat interesseert mij geen reet!
 
Haha, in de sauna in ieder geval helaas ook van die kakelende (en op de meest enge plaatsen behaarde) ouwe dozen dus beperk ik mij vooral tot het sporten.. ;-)

Maar het ging over Atkins... ;P

Ik ben :z: , schijnt ook gezond te zijn! :D
 
ik ken een aantal mensen die heel veel baat bij Atkins hebben gehad (hoewel ± de helft daarvan inmiddels weer op hun oude gewicht zit), maar óók een aantal die er dóódziek door zijn geworden... t beste dieet blijft wat mij betreft nog altijd: minder eten & meer bewegen (en NOOIT je ontbijt overslaan, want dat heb je nodig om je stofwisseling tijdig op te starten)
 
Ik ken iemand die is er onwijs van afgevallen
Maar hij ging onwijs uit ze bek stinken
duzz wees gewaarschuwt
Toch lijkt het mij niet gezond :s
En uiteindelijk moet je toch weer "normaal" gaan eten? Dan kom je toch ook weer aan?
 
Dit kan nooit goed wezen, je valt heel snel af en daarna ga je weer gewoon eten dan kom je dus weer aan wat je afgevallen bent en als het even tegen zit dan komt er nog meer aan ook. Je kan veel beter wat de meest ehierboven zeggen gewoon minder eten veel sporten en drinken want zo verander je je eetpatroon en zo heb je de meeste kans om ook dunner te blijven
 
Ik ken iemand die het doet en wel met resultaat maar ik weet ook dat als je het te lang doet je toch je koolhydraten gaat missen en uiteindelijk loop je dan kans op hersenbloedingen enzo. Is laatst trouwens ook een heel stuk over op tv geweest. Zo gezond is het dus niet maar t schijnt wel te werken voor even.
nah een lange tijd ga je gewoon weer dingen toevoegen.. ik eet nu ook gwoon weer brood etc.. dingen die gwoon eerst niet mogen en ik kom dr niet van aan.. dat kun je gwoon doen wanneer je je streefgewicht hebt..
 
is al een dieet dat bestaat sinds de jaren 70 en zeer omstreden. Je nieren moeten keihardwerken om de eiwitten en vetten af te breken. Men zegt dat je eerder kans op kanker hebt (waarbij niet I know) en jicht. Ok als je dit dieet ff doet maar zou er toch mee uitkijken....
Hmmzz

Ik denk dat ik het ook maar ga doen
Ken het wel gebruiken paar kilo's er af :/
 
Gevaren van Atkins dieet

1.HART- EN VAATZIEKTEN
Omdat Atkins aanraadt veel vet te eten, grijpen mensen snel naar vlees. Dat bevat vooral dierlijke vetten en een langdurige overdaad hieraan leidt tot hart- en vaatziekten.

2. METABOLISME ONTREGELD
Op korte termijn veel gewicht verliezen is ongezond voor het lichaam. Bovendien bestaat het risico dat iemand er na het dieet weer gewicht bij krijgt - het zogenaamde jojo-effect. Hierdoor begint men opnieuw aan een dieet, maar dit kan je metabolisme ernstig verstoren.

3. TE VEEL CHOLESTEROL
Bij een vetrijk dieet stijgt de hoeveelheid cholesterol in je bloed. Op korte termijn kan het lichaam dat nog opvangen, maar wanneer je gedurende lange tijd veel vet voedsel eet, is het onvermijdelijk dat de cholesterolspiegel stijgt.

4. WEERSTAND VERDWIJNT
Atkins schrijft voor om geen fruit te eten. Daar zitten immers veel koolhydraten in. Een fruitarm dieet leidt tot een tekort aan vitamine C, wat de lichamelijke weerstand tegen ziektes ondermijnt.

5. ZENUWSTELSEL TAKELT AF
Atkinspatiënten krijgen ook een tekort aan vitamine B, dat vooral in brood en deegwaren zit. Deze vitamine is essentieel voor het zenuwstelsel. De prikkelgeleiding in onze zenuwen neemt af. Vitamines zijn absoluut essentieel in de voeding, ons lichaam kan die niet zelf aanmaken.

6. BROZE BOTTEN
Op korte tijd veel gewicht verliezen is ongezond voor de botten. Het bloed in het lichaam zal andere manieren zoeken om aan voedingsstoffen te komen. Bij personen die lange tijd een crash-dieet volgen, zal het bloed proberen om calcium uit de botten op te nemen. Op lange termijn leidt dit tot broze botten.

7. CONSTIPATIE
Het Atkins-dieet is een vezelarm dieet, vezels kunnen in ons lichaam immers worden omgezet in koolhydraten. Maar wie weinig vezels eet, krijgt last van constipatie.

8. NIERPROBLEMEN
Bij een normale voeding bestaat 10 procent van de opgenomen calorieën uit proteïnen. Bij Atkins is dat het dubbele, wat een enorme overbelasting is voor de nieren. Na een tijd geven de nieren het op.

9.HOOFDPIJN EN VERMOEIDHEID
Op korte tijd veel gewicht verliezen vermoeit het lichaam. Bovendien ontzeg je je lichaam suikers, een directe energiebron, waardoor je je futloos gaat voelen. De hersenen zijn het eerste orgaan dat dit verlies aanvoelt, waardoor je je duizelig voelt en hoofdpijn krijgt.

10. PROBLEMATISCHE ZWANGERSCHAP
Geen enkel dieet is aan te raden voor zwangere vrouwen en zeker het Atkinsdieet niet. Je ontzegt de foetus heel wat belangrijke voedingstoffen. Bovendien maakt het lichaam bij een dieet heel wat toxische stoffen vrij die terechtkomen bij de baby in de baarmoeder.
laatste aanpassing
 
loop je dan kans op hersenbloedingen enzo
die hep ik al gehad..:P magoed ben vdaag begonne en wil eerst dr 10 af en daarna doe ik t allemaal zelf.. maja..:D
Ik sport 4 x per week.. maarja..

dieet er bij zou ook wel helpen
 
ikke nie kunne sporten das egt me nadeel anders had t r nie eens gezete..:(
heb ook wellis hier over gehoord op tv enzo
ga je onwijs van uit je bek stinken, en je zweet krijgt een veel sterkere lucht ofzo :S
blegh
 
ja dat stinken uit je bek doet ut em dat ik er niet aan wil:S
 
ik moest net ff naar de dokter en heb t dus meteen maar gevraagd... daar kwam best wel wat interessants uit :)

1. "Atkins" is zo populair geworden in de VS omdat Amerikanen ergens liefst zo min mogelijk moeite voor doen (dat klopt overigens wel met mijn persoonlijke ervaring :P ) en er zijn de VS nu eenmaal érg veel mensen die met extreem overgewicht rondlopen. Atkins is "makkelijk", niet "goed". Hou hierbij ook rekening met het feit dat de gemiddelde Amerikaan waar dit dieet voor ontworpen is een heel ander eet/leefpatroon heeft dan wij hier in NL hebben (belangrijk punt!)

2. In principe kun je ieder dieet 4 tot 6 weken volgen zonder dat je daar echte lichamelijke schade van ondervindt. Een extreem dieet zoals Atkins langer dan 6 weken volgen is GEVAARLIJK (grote kans op permanente nierstoornissen, er zijn diverse "Atkinspatiënten" die door dit dieet 80-95% van hun nierfunctie hebben verloren). Zorg ervoor dat je lichaam na (maximaal) 6 weken Atkins MINIMAAL een half jaar de tijd krijgt om te herstellen. In die tijd dus ook geen andere diëten doen! Ben je na 6 weken niet op je streefgewicht, STOPPEN.

3. Atkins is alleen bedoeld voor mensen met extreem overgewicht (dus 20 kilo of meer te zwaar). Heb je geen extreem overgewicht, dan komt het er weer aan omdat je dan in feite alleen water en spierweefsel verliest.

4. Van Atkins krijg je darmproblemen.

nou, t lijkt me wel duidelijk zo ;)
laatste aanpassing
 
De theorie van Atkins

De theorie, waar het dieet van Atkins op gebasseerd is, werkt volgens het volgende principe: Als je koolhydraten eet, maakt je lichaam insuline aan. Die zorgt ervoor dat de koolhydraten omgezet worden in brandstof voor je lichaam. Als je meer eet dan je verbrandt [je moet dus gewoon niet meer eten dan nodig is! red.], dan zorgt de insuline ervoor dat het teveel aan koolhydraten wordt opgeslagen als vet. Bij overvloedige inname van koolhydraten, kan het zelfs leiden tot suikerziekte

Als je geen koolhydraten eet, haalt je lichaam de brandstof ergens anders vandaan en dan worden je eigen lichaamsvetten verbrand als brandstof en val je af.

Kritiek op Atkins: hersenen verbranden

Dat het Atkins tegen de huidige medische wereld schopt is duidelijk. Al tientalllen jaren waarschuwen medici tegen de gevaren van overmatige vetconsumptie. Het Atkinsdieet krijgt daarom ook veel kritiek.

Zo zou het achterwege laten van koolhydraten niet goed zijn voor de hersenen en het ademhalen, met concentratiestoornissen en hoofdpijn als eventueel gevolg.

Verder vinden veel medici dat het dieet zelfs levensgevaarlijk kan zijn. Door het ontbreken van koolhydraten komt het lichaam in een zogenaamde ketose, het verbranden van je eigen lichaamsvetten. Volgens critici worden de spieren en hersenen ook verbrand voor energie en dat is levensgevaarlijk. Bovendien zou je door het eten van veel verzadigd vet een verhoogd risico op hart- en vaatziekten lopen.
laatste aanpassing
Nou beweren ze dat dat hele dieet van die kerel van geen kanten deugt
Volgens mij deugt dat ook niet nee.
Je zal er zeker snel mee afvallen maar of het gezond is betwijfel ik.

Iedereen kent dé voorwaarden voor gezond afvallen toch?
 
Jaja....slim dieet dat Atkins! De man zelf woog 112 kg en was 1.71! Das best dik jah...! En hij is ook nog eens overleden! En nu is er uitgelekt dat dat door het dieet kwam, omdat hij ....TE lang daarmee bezig was!
en als je het op i-net op zoekt vind je ook(en het is al voorgekomen) dat het de kans op baarmoederhalskanker verhoogd! Te weinig koolhydraten blablabla ensow heeft invloed op het vrouwelijke oestrogeen!
Zoiets.......
nou laat maar! Ik eet gewoon en een weekendje stampen help ook wel!
 
de officiële versie is trwns dat Atkins is overleden aan de gevolgen van hoofdletsel (maar als je wat preciezer leest zijn ze op sommige punten een btje vaag... de genoemde complicaties zouden zeer goed door artherosclerose kunnen zijn gekomen, één van de mogelijke risico's bij té langdurig Atkins-eten)...

(...) The serious snowstorm that hit New York City the day before the incident, along with unseasonably cold temperatures, left streets and sidewalks slippery. As was his daily habit, Dr. Atkins walked from his home to his office, a distance of about one mile. At approximately 7:30 a.m. on Tuesday, April 8, 2003, he fell and hit his head, suffering severe head trauma. Keith Berkowitz, M.D., a colleague at The Atkins Center for Complementary Medicine, was arriving at work at the same time, and was able to rush Dr. Atkins to the hospital within minutes. The doctors at the hospital emergency room determined that Dr. Atkins had suffered a subdural hematoma and that surgery was required to remove the blood clot from his brain. He survived for several days but eventually succumbed to complications.
laatste aanpassing