Partyflock
 
Forumonderwerp · 15575
­ Nederland
Ik vind zelf dat het gehele proces maar heel vreemd is gelopen. Het begint een beetje te lijken op het proces van bij J.F. Kennedy aan de orde was of zelfs de Rijksdag.

Als zelfs de belangenvereniging, de directeuren van S.E. Fireworks en andere onderzoekers al met zoveel vragen blijven zitten?!
Dan vraag je je toch af waarom dat soort vragen niet aan de orde zijn geweest tijdens de rechtzitting. Vragen als: waarom en hoe zijn niet eens beantwoord....
En nu wordt deze man veroordeeld voor 15 jaar omdat mensen hem na welgeteld 8 maanden ineens konden aangeven, doordat ze hem schijnbaar toen hebben gezien.
M.i. heeft de V. gewoon een beetje manse verhalen lopen ouwehoeren in de lik om zo enigszins wat te vertellen te hebben daar.....
 
Heb 't idee dat de overheid gewoon een zondebok zocht (en gevonden heeft). De overheid en S.I. Fireworks hebben evenveel schuld door regels en controles aan hun laars te lappen.
laatste aanpassing
Nu ook weer in de krant.. zinnen als: "de V. ontstak in gigantische woede aanval", "hij probeerde de tafel van de rechter aan te vallen", enz enz....
Het was gewoon pure wanhoop die hij alleen uitte, alleen om nog in ieder geval iets te kunnen zeggen... kan daar echt pissig om worden en dat staat los van het feit of hij nou schuldig is of niet.
Ook te triest voor woorden dat de V. (terwijl men niet eens zeker is of hij wel schuldig is) gewoon compleet in beeld op TV en op de voorpagina's staat.
"DE overheid" niet, de controleurs die niet controleerden maar liever koffie dronken wel.
 
ik kan het alleen maar eens zijn met wat jij hier zegt prhyme. En over de media en hoe zij dingen brengen zwijg ik maar, jij weet ook, net als ik, dat de media in nl erg laag gezonken is qua correcte weergave van gebeurtenissen (nu ook weer met kaarten vit - ajax)
De kruitsporen kunnen op de kleding van de V. aangebracht zijn door belanghebbenden, daar is al eerder melding van gemaakt. Ze waren wel afkomstig uit het rampgebied en zijn vakkundig op zijn kleding aangebracht.

www.13mei2000.nl/wieisdit.htm
Die mevrouw heeft Andre de V niet herkend.
Ook is het rode sportbroekje waar zij het over heeft niet het zelfde broekje als dat van
De V.
Ook is er met haar getuigenis nooit iets serieus ondernomen of goed onderzocht, behalve
dan door Simon Vuyk uit het team van Peter R. de Vries.

Dit zaakje stinkt aan alle kanten.

Sterker nog, er is geen enkel bewijs dat Andre de V. op het fatale tijdstip
heeft gebeld vanaf de lokatie.
Waar haal je die onzin vandaan?

Nota Bene:
Aardig stukje tekst gevonden in een regionale krant van Enschede:

chiel van der wijk sr. 22-08-2002 17:40:00

mijn mening is dat dat hele corrupte zooitje in almelo inclusief die oplichter van mans
en zijn handlanger en alsook het verrotte politieburo in enschede zo mooi de
verantwoordelijke dans ontspringen en iemand met een laag geestvermogen als de dader
door laten gaan, kijk er was een vinke dat is degene die in beeld had moeten komen maar
dat komt die verrotte gemeente niet uit vanwege belangen die economisch is en zat de
grols er niet bij in die moest toch uit die wijk om in boekelo een nieuw complex te
bouwen maar het schoot toch niet op... bierbrouwers zijn net drugdealers hun gaan over
lijken o ja vinke is helemaal niet om gekomen in die wijk hij was nog springleven en dan
die boef van een smallenbroek hij had nog geen vergunning toen knalde hij al met zijn
vader er op los ik weet dat omdat ik in negentien vijfenzeventig met mijn familie een
nieuwbouwwoning betrok pal tegen over fireworks daarbij ken ik daar alles mijn hele
jeugt ligt daar ik waarswchuuw jullie van deze krant die brengt leugens in het land dat
ik niet voor jullie bang bent trouwens voor niemant want zulke mooie smeerl;appen zijn
jullie ook weer niet deze zaak krijgt nog een heeeeeeeel groot vervolg. chiel van der
wijk sr.
laatste aanpassing
 
"DE overheid" niet, de controleurs die niet controleerden maar liever koffie dronken wel.

En die controleurs (ambtenaren) werken voor de overheid, toch?
Een aardig stukje tekst ja.. jezus, amper te lezen.

De rol van de media is in dergelijke situaties eigenlijk veel te groot. De media zorgt ervoor dat mensen in Nederland (en daarbuiten) zich een bepaald beeld eigen maken, welke grotendeels en soms totaal niet op waarheid berust.

Voor de, algemeen genomen, normale burger is bijvoorbeeld een krant DE bron waar men het nieuws uit haalt. Het overgrote deel van deze mensen doet dit op een zeer nonchalante en naïeve manier, zodat mensen een ongenuanceerd en verkeerd beeld verkrijgen. Onbewust gebruikt men dit beeld bij alles wat betrekking heeft op dit onderwerp en zal dus ten aller tijden verkeerd zijn.

Met betrekking tot de voetbal zien we dit fenomeen heel vaak. Het is een vermakelijk onderwerp, omdat mensen graag lezen over actie en omdat voetbal incl. supporters nou eenmaal hot-news is wat scoort.
Ondertussen hebben voetbalsupporters helemaal niets te vertellen over hetgeen er allemaal gebeurt en wat de oorzaken en mogelijke interventies dan wel zijn. Ondertussen heeft de media en alle andere belanghebbende partijen dus alle rust en kans om een compleet fout beeld te geven.

Een klein voorbeeldje (het zal niet iedereen interesseren):

Zondag is de wedstrijd Vitesse-Ajax. Vorig jaar is er een KLEIN akkefietje geweest. In het Vitesse stadion hebben ze het vak voor de uitsupporters op een belachelijke manier gepositioneerd. Het vak is namelijk niet gebouwd tot aan de rand van het veld, maar er zitten nog een stuk of 10 rijen met supporters van Vitesse voor. Ook aan de zijkant krijgen Vitesse-supporters gewoon de kans om een beetje te provoceren e.d. Tot dusver niets aan de hand, want het hoort er allemaal bij.
Op een gegeven moment bleef men aan de zijkant maar doorgaan met provoceren en gingen op een gegeven moment de aanstekers e.d. door de lucht.

Als er op dat moment nou gewoon een paar stewards naar de supporters van Vitesse toelopen om ze tot stoppen te manen, gebeurt er verder niets meer en is het afgelopen. Echter, men liet de supporters maar doorgaan en na een tijdje gingen er een aantal van die plastick stoeltjes door de lucht. Op dat moment werd er wel ingegrepen en was het zo over.
Je kunt zeggen: "Tsja, je kunt er ook als supportersgroep zelf wat tegen doen, dat je eigen supporters gestopt worden". Helemaal gelijk in, ware het niet dat beleidsbepalers, clubs, politie e.d. er zelf van alles aan doen om een zeer grote verdeeldheid in de supportersgroepen te brengen en er dus ook niet gecorrigeerd kan worden binnen de groepen zelf. Ook interesseerd het op een gegeven moment niemand meer, omdat je toch als kuddevee in zo'n hokje gepropt wordt (vandaar ook dat ik al tijden niet meer met de combi ga en tracht altijd losse kaarten te verkrijgen).

Nu heeft de burgemeester bepaald dat wij minder kaarten krijgen i.v.m. het niet onder controle kunnen houden van onze supportersgroep en ERNSTIGE ONGEREGELDHEDEN van vorig jaar, wat dus ook nog eens versterkt wordt in de kranten e.d. Dit is dus hetgene dat krantlezend Nederland onthoudt....

Ondertussen houdt de KNVB Nederland en de supporters voor (de supporters geloven dat echter allang niet meer), dat ze er van alles aandoen om genoeg kaarten te krijgen bij iedere wedstrijd, maar daarnaast laten ze bijvoorbeeld Heerenveen zeggen dat ze ineens een paar 100 stoelen minder hebben in het stadion en dus gerechtigd zijn om 300 kaarten minder af te staan aan de bezoekers...

Maar goed, een kort voorbeeldje kan het eigenlijk niet worden...:s Het is iets waar je tientallen boeken over kunt schrijven, helaas....

Kortgezegd, geloof niet alles wat je in de media leest of ziet. vaak ligt de realiteit toch een heel stuk anders. Om dit verhaal goed weer te kunnen geven zou ik ook een heel stuk meer moeten schrijven, maar ik denk dat velen dit verhaal al totaal niet interesseerd.... :)
 
amen
Beetje off-topic Phryme...
Hij is wel zijn ei kwijt in ieder geval.
Maar dat gaf ik zelf al aan 3SUH toch? Echter, het is wel een aanverwant onderwerp en dat wordt nogal vaak vergeten.
on topic:

ik heb het niet allemaal gelezen

k denk van niet, anders zul je niet zo wanhopig reageren.

zonnebok .. why? ... omdat ze de overheid enz. niet kunnen pakken ARG makes me mad
Kijk in je eerste 2 reply's kan ik me heel goed vinden.En ik snap dat je daarna een voorbeeld geeft mbt de rol van de media enzo... alleen in dat hele verhaal over Vitesse komt dat nergens naar voren..