Partyflock
 
­ Nederland
In het verleden heeft de jeugd altijd de oudere generaties geschockeerd met nieuwe dingen.

Zo waren mensen vroeger niet te spreken over de heupbewegingen van Elvis.
Daarna werd er veel aanstoot genomen aan de vrije sex van de hippies.

Diezelfde mensen zijn nu onze ouders en storen zich aan sommige dingen van ons. Bijvoorbeeld de house en zeker de extremere soorten zoals gabber wordt door veel van onze ouders niet begrepen.

Als wij straks kinderen krijgen en onze kinderen zijn zo rond de 18. Zullen zij dan ook eigentijdse gebruiken hebben waar wij ons absoluut niet in kunnen vinden en die wij ze het liefst zouden verbieden? En wat voor dingen zouden dit zijn?

Koenie
 
kan het erger dan als het nu is dan ? :)
tegenwoordig is het normaal dat iedereen met zn neus in een pot coke hangt, en zn tong vol met tabletjes heeft liggen. Viel me laatst op, alleen niemand praat er graag over
 
misschien iets vaags met extreme sporten of zo, of veel VR-shit dat verslavend is, i dont know. maar toevallige heb ik hier ook wel eens over nagedacht.

ik denk persoonlijk dat het ergste nu echt al is geweest
Dat vraag ik me dus precies af. Er wordt veel drus gebruikt, veel monotonere muziek dan techno of snellere muziek dan terror is ook niet meer mogelijk. De meeste taboes rond sex zijn er ook niet meer. Toch heeft elke generatie in deze eeuw toch weer iets nieuws verzonnen. Wij zullen wat dat betreft toch niet de laatste zijn?
 
leuke vraag! ik zou het echt niet weten, qua muziekstijl hebben we nu met terror denk ik wel het hardste wat kan (misschien bewijst de toekomst iets anders). maar ik denk dat in eerste instantie de sexuele moraal nog wel losser zal worden (videoclips met harde porno :s?). nog meer drugsgebruik, who knows...
aan de andere kant: elke subcultuur krijgt een tegenhanger... na de punkbeweging eind jaren '70(vrij extreem en tegendraads) kwamen de blije en vooral ook vrij saaie jaren 80 waarin er weinig extremiteiten te ontdekken waren...
 
ik vrees dat ik hier geen pasklaar antwoord heb, op zich al schokkend genoeg, ik denk dat de tijd het ons zal leren
 
VR-shit miech? bedoel je Virtual Reality ofzo?
 
psies ESA virtual reality, zoals in de film;)
Een pasklaar antwoord is denk ik ook niet mogelijk. Een beetje erover filosoferen kan wel.

Zelf denk ik dat de sex en de drug nog wel iets extremer zal worden, maar niet veel meer.

Ik zoek het zelf wat meer in de communicatie. Ik kan me voorstellen dat onze kinderen staks veel te veel achter hun computer zitten en met behulp hiervan en met webcams en telefoons met elkaar contact zullen houden ipv elkaar ontmoeten irl.

Daarnaast denk ik dat er nog andere dingen zullen komen die ik nu niet kan verzinnen, maar die er ongetwijfeld zullen zijn.
 
nee oké... dan weet ik dat :D... en ik denk inderdaad dat er nog veel te gebeuren valt op dat gebied...
ik voorzie wel een trend: met een stijgend gevoel van onveiligheid, en gebruik makend van de modernste technieken en nieuwste designerdrugs viert iedereen in 2020 feest in eigen huis. lekker veilig en goedkoop, maar via een internetverbinding en virtual reality lijkt het net of je tussen 20.000 stuiterende partygangers staat!
 
maar we raken een beetje off-topic: daarmee shokeren onze kinderen ons niet echt natuurlijk...
 
Freaky links vandaag was wel schokkend, een drugs waarmee je niet dood kunt gaan....terwijl je wel je eigen steeds opnieuw kapot maakt...
 
echt een hele goeie vraag...ik ga er nog eens even over nadenken...
 
De Jeugd van tegenwoordig!
Het zou verboden moeten worden!
hehe
 
Ik laat me niet zo makkelijk shockeren. Er moet bij mij heel wat gebeuren voordat ik met mijn mond open sta van verbazing. Duzz ik verwacht niet dat mijn zoon mij zal kunnen shockeren ;)
 
Moeilijk, moeilijk wat ons zal gaan shockeren.
Ik denk dat we al op een hoog punt zijn aangeland tegenwoordig. Maar hoe hoog het kan..... Dat moet de toekomst maar uitwijzen. We zien het allemaal wel, toch??
mijn ouders hebben eigenlijk nooit moeilijk gedaan.. Ze zijn zelf ook jong geweest en weten precies hoe dat gaat.. Mn vader zou me wel tegen houden als ik met coke,speed en hero te maken krijg.. maar dat gebeurd niet..
en dat weet hij ook..