Partyflock
 
Forumonderwerp · 14098
­ Nederland
 
Alles draait om geld. Ook al zien veel mensen dat niet en die nog graag geloven dat dance om een missie draait van wereldverbetering ofzo. Ik zag laatst een documentaire op tv (gedowned van I-net), Pump Up The Volume heet het. Hierin komen diverse house pioniers aan bod en die zitten ook gewoon vrolijk te vertellen dat ze op verzoek van iemand de plaat iets gingen veranderen om het beter te verkopen.

Er zijn wel mensen die het doen voor hun eigen plezier en er geen geld mee willen verdien en dat is misschien 0,000001%.

Tuurlijk zijn er kleine organisaties die kleine intieme feesten geven wat ze zelf underground noemen om het toch nog wat cachet te geven. Maar als ze de kans krijgen om groter te worden en er geld mee te verdienen zullen ze die met beide handen aanpakken.

Conclusie: Dance is mainstream en het zal niet underground gaan, is het ook nooit geweest. de doelgroep is alleen gegroeid en het heeft een breder publiek aangetrokken. en underground is en blijft altijd een trend woordje.
laatste aanpassing
ugh. ik gesproken hebben :D
 
eeehm jah underground bestaat niet? whahaha das een goeie... kom hier in de regio... ik ben hier wel s naar een party geweest die dus echt niet op winst gebaseerd is...ze halen soms zelfs de kosten er niet uit
Zoals ik eerder zei, ben ik 4 keer naar een underground feest geweest. 2 keer op dezelfde lokatie in zwolle. entree was 2 euro, drankje kostte 1 euro, dr werd DIK gedraaid, de sfeer was zoals men hoopt dat t is, het werd simpel gehouden, er was prima geluid.
teKnofeessie in Utreg, ergens in een kelder van een pand aan de grachten. hele dikke muziek, stroboscoop, uiterst 'vage' (maar zekers relaxte) mensen, entree: gratis. drinken 1 gulden.
teKnofeessie in Eindhoven, nieuwjaarsochtend/-middag. dikke tekno, alweer zeer relaxte wappie mensen, een of ander ronddraaiend geval waar vage beelden op werden geprojecteerd en 2 lichten. entree: wat we konden missen, drinken 1 gulden 50 meen ik. pannekoek voor 1 piek :p, was ook vet...

underground bestaat niet???
Alles voor t geld???
Dacht t niet! (no offence)
was de pannekoek vet als van boter of vet als van wat goedkoop en lekker en leuk idee? :D
Whehehehe, als van 't feestje was vet'...maar om meteen maar ff antwoord te geven...de pannekoek was lekker vet, veel poedersuiker, was heel goed te happen hoor! zeker als je bedenkt dat t half 11 's morgens was en ik vanaf 9 uur de vorige avond (oudjaarsdag) niet meer gegeten had..

en t was goedkoop, lekker en een leuk idee! :)
Artiest {SHOWLIST artist 159051, 141693}
er zijn zat underground feesten
ik vind het echt vette feesten
is niet zon feest van 21-7
gewoon zwaar beuken tot het een keeer is afgelopen
wanneer weten ze niet
Precies ! En doorgaan en doorgaan en doorgaan en doorgaan !! Whaaaaaaaaaaaaaaaah maak me gek!
:bounce:

Lekker man, die feessies die doorgaan 'untill the spirit dies' :)
joh, als je door die eerste hap heen bent, gaat zo'n pannekoek er volgens mij heeeeeeel goed in!
(vooral als ie lekker vet en zoet is!)
:P

ging paar jaar geleden vrij veel naar illegale feestjes, maar ook naar legale die niet zo groot waren. vind ik toch leuker dan grote feesten, maar ieder zijn ding. Het enige nadeel van kraakfeestjes met tekno vind ik de zombies die zo ronddolen na een nacht doorfreaken. Het lijkt op sommige van die feestjes wel of het alleen om de dope gaat.
Het leuke van feestjes vind ik contact met mensen. Wat moeilijk is soms op 'kijk-mij-nou-feestjes' in grote hallen, maar ook op tekno-feestjes met alleen zombies. Die zijn nou ook niet altijd even aanspreekbaar meer... :P
2> Nutero 'k zal je et wel ff'ies uitleggenn whahaha... :p ;)
Deze zogenaamde 'underground' feessies ook wel kraakfeestjes of 'acid ' party's genoemd...
(door de hoge mate van LSD die vaak daar word gebruikt...) ... met namen van de organisaties (of liever gezegt 'soundsystems'), als WirWar, TDK, Zodiak, Spiral Tribe en mijn naam (mOnO)... :devil:
...worden wekelijks vaak in en om de randstad georganiseerd op vaak dikwijls 'verboden' locaties of oude (bedrijfs) panden. Het zei de ene x een oude melkfabriek, een energie centrale, een oude loods , het strand, een bos, en de andre x gewoon onder een oude tochtige t.... :p brug onder de A9!:) Kwa comfort of enigerlei luxe hoef je werkelijks niet te verwachten:) breezertjuhhhh kopen is d'r vaak nie bij!!!
Dit alles met behulp van een vette aggegrator en ondersteund dooor rachende vette pschychidelische beats van min. 180 bpm :bounce: plus de locatie uiteraard:) maakt dat je dat 'underground' gevoel krijgt!
Alleen soms nadelig trekt die of zo'n setting , nogal wat aparte mensen en is de diversiteit en hoeveelheid drugs over het algemeen per.persoon nergens xo gevarieerd als op een Squatters feestje!
'Acid'' 'Amfi' 'Pcp' 'Special K' it's all available... :xtc:

Dit alles maakt dat d'r soms ook nog wel eens gefreakte, opgefokte, of violent mensen xunnen rondlopen...isn't me... :devil: (het blijft nogmaals underground!;) Suffe term trouwens! :(
Maarre ook doordat het juist 'ondergronds' is, is de sfeer vaak meer verbondender, gexelieer en collectiever als op een commercieel feest,
dit komt mede door het publiek die vaak in halleve leef communies woont:( maffe krakers ;) enne doordat je vaker mensen ziet met dezellefde gedachtengang en dus soms ook weer automatisch dezelfde gezichies uit de 'scene!:) xiet!

Dit alles staat garant voor een hele aparte duistere industriele setting, die met recht
UNDERGROUND:) en Hardcore:) mag worden genoemd::bounce:


Snappie et nu Nutero?!:);)


Vast wel een beetje...;)
laatste aanpassing
 
Nu we hier toch zo aan 't lullen zijn over kraakfeestjes enzo....

....kan iemand, die weet of er zaterdag toevallig ergens in ZH 1tje is of gaat komen, mij misschien ff stiekumpies 'n berichie sturen? :bloos:
lijkt me vrij duidelijk :P
Daszzz moooi! xo laat nog...;)_:p
 
TRACKERS ZIJN UNDERGROUND
 
vanavond ga ik naar een 100% niet commercieel gratis fessie voor een man of 500!! :)......dus UNDERGROUND-hardcore bestaat nog steeds :D
laatste aanpassing
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
MoNoMoN> ik hebn je niet goed verstaan. kan e het nog een keer duidelijk voor me herhalen?
 
Ik weet niet of underground wel of niet bestaat, maar ik weet wel dat alle tegenstrijdigheden en verschillende uitleg van het woord me het idee geven dat niemand hier weet wat underground is.

ik weet het niet en zal ook geen poging wagen het uit te leggen. Ja, dat het onder de grond gebeurd misschien :P???
Equivalence, Zodiak, Mononoom, Flux. Dat soort groepen bestaan nog steeds. Er zullen er wel meer zijn. Daar heb ik dan zelf niets van gehoord, maaja je moet gewoon toevallig contact hebben met die gasten.
 
gelukkig weten de meeste niet dat t bestond bestaat en altijd zal bestaan. waar upper is is ook under waar hoog is laag waar veel is is weinig, echt waar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


trouwens mononom weet er alles van ik ging vreoger ook al hun feessies af!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tegenwoordig is iedere sjaak wel op zo'n feestje geweest. Is dat dan nog underground? Underground sfeertje, OK.

Maar echt spannend vind ik het niet meer op de een of andere manier.
Iedere sjaak is wel op zo'n feessie geweest??

Ken anders veel meer mensen die er NIET zijn geweest dan WEL..zal wel aan mij liggen dan..:S
 
Werkzaam bij Creative Elements
DOM gelul !!!

das het enige wat ik je er op kan zeggen.

Illegale feestjes met drank voor een euro of minder enz..

het gaat dan niet om de muziek die er gedraaid wordt maar om het geheel..

niks geen hal niks geen hoge prijzen niks geen marketing enz enz enz

dat is underground

en als mensen zeggen dat underground niet bestaat laten ze zich leiden door comcercie en niet door kennis.
-----------------------------------------------

edit: ik had alleen het eerste stukje gelezen. echt orgineel was ik al niet eens meer :)
laatste aanpassing
Gelukig hoor ik bij die 0,00001 procent van de mensen die het niet voor het geld doen maar voor de mensen en de muziek.

Denk alleen dat dat precentage een beetje verkeerd lig aangegzien ik meestal moet kiezen naar welk illegaal feest ik deze week ga.
Er zijn er elk weekend 10 tallen feestjes door heel Nederland verspreid, het gaat nou eenmaal om je netwerk.

Maar voor de mensen dit jaar naar Nature One zijn geweest ga ik een illegaal feestje, lees mijn forum en stuur maar ff een mailtje
laatste aanpassing
 
ik vind het trouwens een rare gedachte dat je niet voor HET FEEST en de muziek iets zou kunnen doen..

als je iets groters wilt doen kost dat geld en moet je er geld voor vragen..

simpel als wat en heeft niets te maken of je het voor het geld doet of niet..
En daarom betaalde ik op Awakenings Festival 2002 4 euro voor een halve liter water???
 
hahah volgens mij denkt nou iedereen dat ik zo´n trendgevoelig meelopertje ben.

Ik heb dit topic misschien niet goed verwoord, maar wat ik er mee bedoel is dit:

De laatste tijd komt er een ontzettende afkeer tegen "commercie" opzetten. Mensen die alleen nog maar naar entreeprijzen kijken en verder niet naar het feest. Vaak zijn dit ook degene die topics als: "ID&T zijn een stel vuile uitzuigers" openen, terwijl ze eigenlijk willen zeggen: "ID&T, verdomme, waarom jullie wel en ik niet". Hierbij moet ik zeggen dat ik ook niet happy ben met de hoge entree prijzen.
Zij krijgen een aversie van geld en gaan dan dingen roepen als underground is het beste, en vroeger was alles beter. Terwijl ze er totaal geen benul van hebben hoe het echt zit, maar gewoon meelopen met die "anti-geld" massa. Dat omdat het op het moment cool is om "underground" te zijn.

Bij nader inzien had ik idd de topic titel moeten veranderen, en beter de situatie uitleggen. Mijn excuses.


ps. Die kraakfeesten zijn wel cool (ben er bij een paar geweest, Eemshaven enzo:D). Maar niet mijn ding. Te veel mensen fucked-up van de drugs:(
laatste aanpassing
2MAUS >>> Geld is niet eens de belangrijkste reden dat ik een aantal van die feesten gewoon oversla. er komen vaak dezelfde DJ's draaien. IK WIL AFWISSELING!!!

(sorry, ging niet helemaal over dit topic, maar was ff een reactie op..)
laatste aanpassing
 
Nee zo bedoelde ik het niet, dat is slechts een aspect er van.
excuses
underground zat!
2> krank Bel me ffies:) kan ik et wat btr uitleggen;)

2> jordees Betweter?! Weet dan wel beetje waar je over praat, leg jij mij et een xrtje uit dan!:)
Yep! :p 'k heb nog van die vette PA ringtonen :bounce: :dood: voor je!!!
das vet commercieel man whehehehe. terror word nix voor nix in de top 40 gedraait :-P
Me moeder koopt iedere keer terror voor me omdat ze denkt dat ik het leuk vind omdat "iedereen" het leuk vindt echt dat mens snapt er niks van.
 
Underground!! Das ut merk van me kisten:D
Artiest Dummy
Underground is hoe er zelf er tegen aan kijkt en beleefd.. als jij uit je dak gaat op een matige set met nog beroerder geluid met nog vagere dj's... ja, dan hou je van underground.. meer kun je daar toch ook niet van verwachten toch? en misschien wordt die underground ooit wel mainstream maar vind je het dan niet leuk meer? Persoonlijk kan ik op dit moment niet iets bedenken wat echt underground is behalve de metro :) en verder sluit ik me aan bij Maus.. alles draait om geld tegenwoordig.. niet dat ik dat erg want de feestjes worden qua voorzieningen en locaties steeds beter en mooier vind ik!
Underground is hoe je erzelf tegen aan xijkt en beleefd... Als jij uit je dak gaat op een MATIGE??? set met nog beroerder geluid
(daar hebbie een beetje gelijk :p) met nog vagere dj's...

Tja dan denk ik persoonlijk dat jij
-en terecht- vroeger waarschijnljk teveel kinder feessies bij je (school)maatjes in de kelder mee heb gemaakt... :p

Persoonlijk kan ik ook dan niets iets bedenken...

waaaaaaaar jij jou ervaringen op baseerd...?!!! :p
laatste aanpassing
weet je, uit deze topic heb ik 1 ding geleert.
over het begrip "underground" is GEEN maat te handhave wat wel of niet underground is. Er zijn denk ik wel richtlijnen, maar die zijn denk ik meer per persoon anders. Ikzelf ben het met Monomon eens, wat de definitie van underkont is.

maar kennelijk is het niet vast te stellen wheheh
laatste aanpassing
D'r xijn zeer zeker wel bepaalde 'richtlijnen' maarre die xijn idd zoals krank:) al xei hahaha redelijk individueel!
Denk eerlijk gexegt wel dat als je van bovenstaande organisaties uit deze topic nog nooit hebt kennis genomen, je nie xo goed of liever gexegt (vrij arrogant:bounce:) niet zo'n recht van spreken hebt!:) enne daar laten we, (althans ik) et ook lekker bij... :p;)


2> krank Denk dat je ook wel beetje krank im kopf:bounce: moet xijn :p
of gewoon een goede smaak hebt, whehe, en niet de smaak van de populariteit kiest whehehe

ik hou zowel van Hardcore-feesten als undergrount teKno-parties in gekraakte waspoeder fabrieken :-P
(dat was echt mijn mooste locatie.)
laatste aanpassing
Whahaha 'k had je stiekem al 'bexeken' je cu oa;)
Mwoaaah 'k moet xeggen lijkt me nou ook nie bepaald 'mainstream' of typerend voor de TMF generatie... :p ;)

Mijne was oude Menke van Grieken :p fabriek...
:dood: :Xtc: :bounce:

P.s 'k geloof dat m'n broer (moku) je kontehumor wel waardeerd ;)
laatste aanpassing
Mwah, de kont is geen humor hoor. ik ben de kont gaan leren begrijpen, en er zit veel meer in de kont dan je zelf denkt whehehehe.


maar iid, die waspoederfabriek was echt het toppunt. hellaas kwam de politie omdat hetop instorten stond.

nou, soory voor Maus, maar DAT WAS UNDERGROUND.
paar stroboscopen en en rookmachine. 3 gulden entree en overal waspoeder. vet donker, hier en daar wat fluoriserende lakens aan het plafond en overal trappen en relingen.

das vet ,man.
laatste aanpassing
 
Krankheimer> kringspiermusketier :)
gecloonde-kont-ruik-orgaan
 
je hebt het nu over je neus of ruik je met je anus? :)
 
Nou ik kom tog behoorlijk diep met me schep in de aarde hoor!!
Artiest Vexer
BRRRRR....eerst naar Rijswijk geweest en toen richting Zoetermeer, dat illegale hardcore feessie van vannacht was gecancelled door die klote wouten...brrrrr
Ja, dat heb ik 2 keer gehad.
1 keer in de waspoederfabriek, en een keer onder een Viaduct op zo'n grote plaat inde Rotterdamse-haven.
toen kwam er wel over de 20 disco-auto's en busjes.