Partyflock
 
Forumonderwerp · 14131
­ Nederland
Sorry sorry...kon het niet laten om dit toch even te posten:

Op de site van Id-T zelf:

over nature one:

'Het is net zo commercieel opgezet als elk ander feest en de organisatie zal na afloop
net zo hard hebben gelachen om de winstmarge als andere organisaties, maar je ziet het er
niet aan af.


En tjeerdo maar roepen: 'feesten zijn duur om te organiseren etc etc....we maken veel kosten, daarom zijn
de kaarten zo duur...' :-D

de link:

http://www.id-t.com/portal/page-events-natureone-review.php

(ps. wees allemaal lief met kritiek tegen me...ik bedoel deze post gewoon als opmerking, niet om weer een nieuwe discussie over de prijzen van kaarten te beginnen)
laatste aanpassing
en vertel eens verder beste isios.
Nou zijn de kosten in NL wel ietsje hoger dan in duitsland maar toch voer het statiegeld systeem in enne de prijzen van een kaartje kan denk ik wel met 10 euro omlaag daarvoor wil ik wel mijn bekers terug brengen
laatste aanpassing
You got a point there

(wil hier wel eens een uitleg van zien)
Als ID&T dit over 3 dagen N1 voor 49 Pleuro zegt. Moet je na gaan wat zij wel niet verdienen met 1 dag Sensation 58 Pleuro!!!!

Nu gaan er waarschijnlijk weer mensen boos op me worden dat ik me er over uit laat, maar voor mij is er een verschil tussen een winst makend bedrijf en een bedrijf wat mensen UITBUIT om dat ze een machts positie hebben.

Ik bedoel dat bakkers hun brood ook 5 euro kunnen maken. Het brood wordt toch wel verkocht, misschien wat minder maar met meer winst.

Je heb je brood toch nodig.
Dan maar geen brood ...
Bedoel je daar mee te zeggen "Dan maar geen feest"
Hahaha, Dat is een goeie... brood vergelijken met feesten.... tis wel zo... feesten is ook broodnodig....

ID&T heeft allang geen machtspositie meer... er zijn zoveel organisaties die feesten organisren dus hun monopolie-positie is allang weg....
Dan maar geen ID&T feest, er zijn ook alternatieven voor brood :)

Maar wat zeg ik nou, ik ga volgende week naar Mysteryland, ik heb nix gezegd ;)
Toch zijn ze heel positief over Nature One.

Zeggen o.a dat het een feest is met een beetje het underground gevoel!!!

DAMN WAT BAAL IK DAT IK N1 HEB GEMIST :(
 
statiegeldsysteem scheelt wel in schoonmaakkosten :D
 
Waarom zit iedereen zich konstant tegen over de rest van PF te verondschuldigen als ze over de prijzen van kaarten beginnen. Het is gewoon schandalig duur!
Fairytale>

Dat is natuurlijk niet waar.
De enige concurrent van ID&T is UDC.
UDC organiseert echter feesten die een totaal ander karakter hebben en op andere momenten, dus ik wil eigenlijk niet eens van een terzake doende concurrent spreken.
Alles wat ID&T organiseert gaat uitverkocht, ze hebben een blad, radiozender, komt een tv zender aan enz enz.
Als dat geen machtpositie is.....
Pfff... hebben we weer wat gevonden mensen??? %-)

Wanneer leren we eens te nuanceren? Natuurlijk lacht elke organisatie na een succesvol festival. Waar het mij om ging is dat iedereen nu doet alsof Nature One puur vanwege idealisme gegeven wordt terwijl zij net goed op een festival verdienen als elke andere organisatie. Zo goedkoop was het namelijk allemaal niet. En de productiekosten voor dit geweldige festival lagen een stuk lager dan voor een festival in Nederland. Slechts een paar tenten en een mooie mainstage die ze aan het terrein hebben toegevoegd staat niet in vergelijking tot de productiekosten van Sound Vision, Dance Valley en zeker niet Mystery Land. Bijna geen security, dure drankjes, etc...

Maakt dat Nature One minder? NEE, het was een schitterend weekend, maar ik vind het oneerlijk tegenover Nederlandse organisaties om kromme vergelijkingen te gaan trekken.

En nu heb ik het wel gehad met de klagende zuinige Nederlander die voortdurend op zoek is naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg.
2Nosfera7u: en terecht :D je hebt idd wat gemist :p
 
ik snap dan ook niet dat mensen een feest als FFWD laten schieten...

dat is gratiez hoor mensenpeople!!!



:P
tjeerd> Laat het gewoon rusten man.
Als mensen het niks vinden, komen ze toch gewoon niet. Ik kom ook niet naar myteryland ;-)

(Wel naar TD :D)


Jullie zijn toch elke keer uitverkocht, dus je zal wat goed doen :-)
en in de mooiste stad van NL ray ;P
Ik dacht dat die zin een steek onder water was, maar nu snap ik hem nog niet. Maar kijk wel als ik echt wakker ben.
 
2 Tjeerdo --> Ben je zelf eigenlijk op N1 geweest?
Van vrijdag tot zondag Trippy. Ik heb me prima vermaakt, genoeg zaken gezien die wat mij betreft beter konden (wat je altijd wel hebt, want geen enkel feest is perfect), maar een zeer goed festival gezien. Ik vond het dan ook beter dan vorig jaar.

Ik kom nu net terug van het Mystery Land terrein waar een rondleiding is geweest. Daar zijn speciale water- en electriciteitleidingen voor aangelegd. Er ligt voor 75.000 euro aan stalen platen om de productie mogelijk te maken. De wegwijzering naar het terrein kost eenzelfde bedrag. Voeg daarbij tenthuur, personeel, licht & geluid, artiesten, huur van terreinvoertuigen, promotie en vele andere zaken die je als gewone bezoeker niet ziet. Eigenlijk zou iedereen eens een kijkje moeten nemen bij de productie van een willekeurig festival en evenement. Misschien dat dan dat gezeur over geld eens afgelopen is.

Of maak, zoals Bronco, gewoon wat meer keuzes. Je hoeft niet naar elk feest te gaan, je kan ze ook selecteren en eens een weekendje met je vrienden gezellig thuis zitten.
 
2 tjeerdo--> regel dan ook zo n feest in duitsland :d. Is iedereen blij en ben je van ut gezeik af ;)
Hoe komt het dan dat een kaartje voor sensation duurder is dan een kaartje voor mysteryland, Terwijl er voor mysteryland veel meer voorbereidingen nodig zijn, en er ook veel meer productie kosten zijn?

:)
Kan het verhaal van Tjeerdo wel begrijpen. Ik werk (als bijbaan) ook in de evenementenbranche en heb oa. op Sensation gewerkt, en ga op Mysteryland nog werken.
Grote feesten kosten idd veel, er komt bij de opbouw zeer veel kijken. Werknemers zijn echt duur (minstens 150 euro per dag), en je hebt er VEEL nodig. Je zou eens de dingen moeten zien die achter de schermen gebeuren...

Ik snap alleen niet waarom de kosten voor N1 veel lager zouden moeten liggen dan voor een festival in NL. Tjeerdo zegt wel van "dit hadden ze niet, en dat niet etc", maar dat vind ik een beetje een zwaktebod. Mensen komen in eerste instantie voor de muziek, niet voor bv. vuurwerk / special treatment / extra DVD / veel flyers die zooi opleveren etc. Ik denk dat N1 meer een feest was zoals een feest ook echt bedoeld is. Je kan DLD ook helemaal niet met N1 vergelijken....

Het punt waar ik me zelf het meeste aan stoor (van ID&T dan), is dat er zoveel dezelfde dj's staan die iedereen al 100x gezien heeft. Ik vind ID&T neit echt vernieuwend wat dat betreft.

Verder heb ik respect voor ID&T, UDC, en wat voor een organisatie dan ook. Als je niet van een bepaalde organisatie houdt, ga dan NIET naar die feesten, ipv te lopen zeiken. Keuzes zat toch? Het Nederlandse Partypubliek is gewoon verwend...

2 Excalibur: wat dacht je van de kosten voor het huren van de Arena? Plus het logistieke verhaal in de Arena is 10x moeilijker dan dat van Ruigoord...

Greetz,
SnuggLe
laatste aanpassing
2 tjeerdo (en de rest van de mensen hier) :

Toen ik dit postte dacht ik al dit (staat er ook bij..):

"(ps. wees allemaal lief met kritiek tegen me...ik bedoel deze post gewoon als opmerking, niet om weer een nieuwe discussie over de prijzen van kaarten te beginnen)"

Dom natuurlijk om dat te denken, want natuurlijk wordt er over gediscussieerd. Waar mij het om ging: Tjeerdo probeert daar altijd omheen te draaien. Waarom? vraag ik me af... ID-T probeert zo veel mogelijk winst te maken...boeien!!! Jullie zijn toch een bedrijf??? Als ik feesten zou organiseren zou ik ook proberen zoveel mogelijk eraan te verdienen. En als je de zaal ook vol krijg bij 50 Euro per kaartje...dan zal je gek zijn als je dat niet vraagt...

Bij mij is het heel simpel: Feesten in Nederland zijn duur, maar EJ ..je leeft maar 1 keer, dus FEESTEN!!! Ik wil wel betalen voor een strak georganiseerd feest...
laatste aanpassing
 
Zo'n rondleiding, dat lijkt me nou echt kicke...dat waarschijnlijk door mijn facilitaire zintuig :P
Ben ik ook wel voor te porren.

Tjeerdo, hoe regelen Ray en ik dat :)
Volgens mij hebben een soort prijsvraag op onze site...;-) Moet je wel sms-en waar we dus weer geld mee kunnen verdienen... :devil:

En Snuggle: niet zo'n slimme opmerking van je om over nieuwe namen te beginnen net een week vóór Mystery Land. Ik ga even een rijtje noemen van mensen die je zelden of nooit in Nederland ziet en die wij volgende week zaterdag hebben staan:

Westbam, Felix da Housecat, John Selway, Stanny Franssen, Sven Väth, Johannes Heil, D.Diggler, Hennes and Cold, Sonique, John Kelly, Anne Savage, Matt Hardwick, Eddie Halliwel, 2 Funky, Dumonde, Mousse T, Tiefschwartz, Junior Sanchez, Tom Novy, Jose de Divina, Ramsey and Fen, Femme Fatale, Mike Lloyd, Seb Fontaine, Ashley Casselle, Dave Seaman, Vitalic, Peaky Pounder, Kay D Smith en nog een aantal... Ik ben benieuwd op welke feesten jij deze personen dit jaar nog meer hebt gezien. ;-)
 
Ik ga niet eens meer discussieren over die kutprijzen. Ook al kom je met redelijke duidelijk onderbouwde argumenten aan, dan lul je nog onzin volgens een aantal mensen. Dus ik ga gewoon lekker feesten, en laat klachten maar gewoon voor wat het zijn. Ik accepteer wel gewoon dat ik genaaid word, want ik kan er toch geen fuck aan veranderen :kots:
 
WTF Anne Savage!!! :lief:
 
Zeuren over de line-up van Mystery Land is inderdaad kul. Voor ieder wat wils, een aantal onbekendere en een aantal grote klappers.

Wat ik echter niet snap Tjeerdo, je praat over 'een aantal tenten' op Nature One. Het kan aan mij liggen hoor maar dat terrein stond ramvol met weet ik hoeveel tenten, eet-gebeuren en ander spul. Tuurlijk, die bunkers staan er al en dat kost niks extra's, op ML moet alles natuurlijk vanaf nul opgebouwd worden. Geen dure security? Liep er ook zat rond hoor. Dat vuurwerk zal ook wel wat gekost hebben. Geen dure drankjes? Echt ALLES was er te krijgen!

Je kunt lang en kort lullen, N1 bood voor ongeveer hetzelfde geld 2 dagen lang wat ML maar 1 dag biedt.
Zou het formaat tent ook nog iets uitmaken voor de huurprijs Robske of verhuren ze in jouw belevening het gewoon in een alles-in-één pakketje? ;-)

Ik merk dat ik inderdaad lang en kort kan lullen, sommige mensen zitten zo vastgeroest in hun waanbeelden dat dit met geen mogelijkheid eruit te stampen is. Maakt niet uit hoor, als er maar eentje is die wel het verschil snapt tussen de huurprijs van een tent zo groot als de Century Circus (waarvan wij er zes hebben en No1 maar 1) en die kleine gevalletjes die bovenop de bunkers stonden ben ik al blij. :-D
6, whoh, toemaar, opschepper ;)
 
whehehe, ja mooi, moet ik eerst een logo bestellen van 1 euro 10...dan maar geen rondleiding :P

maar is het niet zo dat bijv. op n1, dat de tenten en bunkers gehuurd/gepacht of weet ik 't wat worden door de clubs die zich er in nestelen???
Bij concepthosting betaal je een organisatie een bedrag. Voor dat bedrag zorgt die organisatie voor artiesten en eigen decoratie. Het voordeel hiervan is dat die organisatie zo goed mogelijk voor de dag wil komen en dat die organisatie natuurlijk gespecialiseerd is op zijn eigen terrein.

Zoals jij het voorstelt kan natuurlijk niet. Dat betekent dat je als organisatie met een tellertje bij de ingang moet staan om te kijken hoeveel bezoekers er binnen komen om zo een deel van de entreeprijs terug te kunnen vorderen bij de hoofdorganisatie. Dan hadden we op Nature One goede zaken gedaan, maar die Smirnoff tent naast onze bunker had wel in kunnen pakken...;-)
laatste aanpassing
 
Tja.... kwil tjeerdo op sommige punten best geloven. En dat er meer aan feest vooraf gaat qua voorbereiding dan wij ons kunnen voorstellen.
Tuurlijk zijn de prijzen ongelovelijk duur van feesten, en wordt ut straks alleen nog maar een aangelegenheid voor de rijke stinkerds.
Tegenwoordig is er elke week bijna wel een feest en kan deze moeilijk allemaal af gaan. Daarom selecteer ik mij feessies ook gewoon. En op bepaalde feesten van bepaalde organisatoren kom ik helemaal niet meer. Sinds Sensation Black heb ik ervoor gekozen NOOIT meer naar een id&t feest te gaan. Dat is mijn keuze en zal er verder ook niemand mee lastig vallen.

Greetzz
en dat is je goed recht ;)
 
Ok ok, daar kan ik inkomen. Maar o wee als 1 van die tenten ook maar 1 meter kleiner is dan de Century Circus, dit ga ik persoonlijk na meten. (o wacht ik ga niet :P )
De Q-Dance tent is zelfs groter...;-)
 
2 tjeerdo:

zoeits bedoelde ik ook ja, maar ik zie nu dat niet mijn hele post gepost is :S
 
Tjeerdo: hebben jullie geen vacature voor een beroepsmatige zeikerd ofzo, dan kan ik ook bij ID&T werken ;)
2 Tjeerdo :P : Misschien wel een heel goed idee van jou om kleine rondleidingen te gaan geven
ik wil uiteraard niet 10 uur in de rij staan smorgens om de special treatmentkaartjes te bemachtigen :)
gewoon dat je je op de site kan inschrijven en dat er dus een paar honderd man op verschillende dagen wat rondleidingen krijgen bij de opbouw van een feest en dat daarbij ook de moeite en kosten van een bepaald onderdeel worden verteld
zoveel hoeft zoiets niet te kosten en je krijgt er een hoop begrip voor terug

p.s. ik vind de prijs voor een ML kaartje heel redelijk
laatste aanpassing
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4082, 4532}
Werkzaam bij Marcanti
1x Century Circus
1x Main Stage
1x House of House
1x Groovalistic Garden
4x Kleinere clubtenten
1x Camping soundsystem
11x bunkerclub
5x 75 toiletten, dagelijks gereinigd
1x heli-port
tientallen bars/foodstands
security onsite (3dgn)
camping-verkeerspersoneel (3dgn)
tientallen campingtoiletten, dagelijks gereinigd
15 watertanks, gratis, dagelijks bijgevuld
Elektriciteit voor 2 all-nighters

Kost ook aardige smak bij elkaar lijkt me.
 
ah.. dan hoef ik ook niet meer in de file te staan
2 Thom-ass - is ook present.;-)

2 Nutero: haha... net of ik het niet razend druk heb de komende dagen. Sterker nog, dit wordt voorlopig even mijn laatste post. Ik ga me de komende week bezighouden met de media die ML wil bezoeken. PF'ers die ML niet vertrouwen moeten maar even wachten met zeiken tot na de 17e waarna er hier ongetwijfeld veel mensen zullen zijn die hen van repliek kunnen dienen (want ik plak er nog twee weken vakantie aan vast).

Ik zal degenen die naar ML gaan en zich voorstaan op hun kritische blik wat huiswerk meegeven. Kijk goed om je heen en bedenk wat het ongeveer kost en maak aan de hand daarvan je budget.

En de gevoelsmensen die straks de nieuwste lasers die er momenteel op de markt zijn voor hun kiezen krijgen en een lading vuurwerk zou ik willen vragen of ze na het einde van de dag de conclusie willen trekken of het hun spaarvarkentje waard was.

Have fun!
Artiest {SHOWLIST artist 141318, 1859, 17165}
tjeerdo :)

komtie;

Felix da Housecat --> 5 days off
John Selway ---> reactor
Sven Väth ---> xcess (jaja een 4 uur set)
Johannes Heil ---> Mazzo
Hennes and Cold ---> Qbase hardstyle
Dumonde ---> mazzo
unior Sanchez ---> naja innercity is niet echt dit jaar :P
Jose de Divina ---> 5 days off
Femme Fatale ----> 5 days off
Seb Fontaine ---> 5 days off
Vitalic ----> shockers


goed ze zijn ut niej allemaal maar wel een hoop ;D
 
Precies! Tenten zijn maar saai!

Kunnen we anders gewoon niet die legersukkels (no harm) van basis woensdrecht eraf schoppen ofzo, dan kan ID&T mooi iets soortgelijks doen
2 Tjeerdo: Ik zeg helemaal niet dat er ALTIJD dezelfde namen zijn bij ID&T , maar wel vaak. Mysteryland is wat dat betreft zeker een uitzondering.

Ik vind het grote verschil tussen ID&T en andere feesten gewoon de sfeer. Op ID&T feesten komt veel meer nepvolk opaf, door de reclame enco.. "Kijk ma, ik ga ook naar een vette Party!".
Hey tjeerd

Weet je wat het is, zo goed als N1 georganiseerd was, dat lukt gewoon niet in NL.

Ik heb echt totaal geen minpunten gevonden op N1.

Maar wat vond jij nou van de volgende dingen.

Statiegeld op flesjes, bekers, blikjes

dat was echt 1 van de beste dingen die ik heb gezien. Daardoor bijna geen rotzooi op de grond omdat iedereen alles terug bracht. Misschien ook een id voor ML????? (is natuurlijk te laat)

En ehh, dat met gratis Partypics was natuurlijk ook gewoon gaaf. Gewoon zo'n stom cigaretten bedrijfje foto's laten maken en veel mensen zijn der weer blij door :D