Partyflock
 
Forumonderwerp · 14014
­ Nederland
Ja sorry ik wist niet echt waar ik dit topic neer moest kwakken dus heb hem hier even geplaatst.
Ik wil een digitale camera kopen en mijn oog viel op de Fuji Finepix Zoom 2600 (consumentengids-beste koop). deze kan ook korte filmpjes maken in .avi
kan iemand mij misschien vertellen wat het verschil is tussen .avi .mpg en .mpeg bestanden? is de een zonder geluid ofzo of wat? of betere kwaliteit ofzo?
en als je nou een andere geheugenkaart erin stopt kun je dan langere filmpjes maken?
en als je op vakantie bent en je geheugen zit vol, dan moet je dus de fotos uploaden naar een computer anders kan je geen fotoos meer maken toch? ja ik stel wellicht niet de allerslimste vragen maar dat boeit niet!
thanx for your help!
 
euuh, verschilt geloof ik niet zo veel... tenzij je je avi bestand divx codeerd, dan zijn de bestanden veel kleiner, en daarvoor gebruiken de meeste mensen avi...

correct me if I'm wrong..... kheb er verder ook geen verstand van
 
ze hebben allebei iig geluid.
ik geloof dat avi een zooi plaatjes onafhankelijk achter elkaar gezet. en met mpeg word geloof ik een plaatje aan de hand van het plaatje daarvoor gemaakt.

maaaaaaaaaaaarrr, ik weet hier verder ook nie zoveel van :(
ik dacht dat mpeg mooier is maar ook groter is qua bestand !!!!!!!!
maar ik weet er ook niet zoveel vanaf !!!!!!
 
Werkzaam bij Underground Alert
2 Oepsie >>> ik heb zelf een Fuji Finepix Zoom 2800. Het verschil tussen avi & mpg is volgens mij dat een mpg echt een filmpje is, één geheel zeg maar. En een avi zijn allemaal aparte beeldjes, net als een tekenfilm. Idd kun je met een andere geheugenkaart langere filmpjes maken, maar filmpjes vreten geheugen, dus een documantaire van 1,5 uur zit er echt niet in. Dan mag je trouwens ook wel een aparte koffer met batterijen meenemen, want dat ding slurpt ze in no time leeg! Als je geheugen vol is moet je idd uploaden, wat ook kan is een ander geheugenkaartje instoppen. Je opnames blijven gewoon bewaard, ook als je 'm verwijderd!
Dat filmpjes maken is een geinig extra-tje, maar vergeet niet dat het een camera is voor foto's, die voor digi filmpjes zijn (nog) een stukje duurder!

mAZzOl Alex
Mpeg is een codec , een compressiemethode.
AVI is geen codec maar een universeel bestandsformaat dat weer met allerlei codecs (zoals mpeg4, divx, mjpeg, indeo etc) werkt.
Je kan ze wel naar elkaar converteren.

AVI heeft meer mogelijkheden, softwarematig gezien. Mpeg is meer standaard.
 
volgens mij kan je met een grotere geheugenkaart toch niet grotere filmpjes maken? Alleen maar meer..?
bambsel heeft gelijk. Je kan er meer maken, niet langere. I kan met mijn digital ixus op de beste kwaliteit maar filmpjes maken van 8 seconden. Dat komt omdattie daarna weggeschreven wordt naar de memory card..... dus langer kan bijna echt niet!
 
2 bambsel & SnuggLe .... nee, nee, geen gelijk! Met de Fuji Finepix Zoom (2800) kun je ook langere filmpjes maken!!!
De lengte van een filmpje die je met een camera kan maken is afhankelijk van het interne geheugen dat de camera heeft. Omdat de fimpjes veel ruimte innemen en de camera dit niet direct op de geheugenkaart weg kan schrijven omdat deze te traag is bewaard hij het fimpje tijdelijk in het interne geheugen en schrijft deze pas later naar de kaart zelf.

GP:

Mpeg is een codec , een compressiemethode.
AVI is geen codec maar een universeel bestandsformaat dat weer met allerlei codecs (zoals mpeg4, divx, mjpeg, indeo etc) werkt.
Je kan ze wel naar elkaar converteren.

AVI heeft meer mogelijkheden, softwarematig gezien. Mpeg is meer standaard.

Dit klopt idd. wat ik er alleen nog aan toe kan voegen is dat digitale camera's bij avi bestanden vrijwel altijd een of andere compressie methode gebruiken waardoor de kwaliteit bijna vergelijkbaar of vergelijkbaar is met mpeg bestanden.
laatste aanpassing