Partyflock
 
Forumonderwerp · 740651
­ Nederland
wie is er ook helemal weg van ijshockey en wil dat er meer van komt op tv ???
Uitspraak van thijs369 op vrijdag 15 juni 2007 om 20:35:
En een echte goede keeper!!!!!!!!!!!

Die hebben de Avs al met Peter Budaj, hij heeft heel goed gepresteerd dit seizoen waardoor hij voor het aankomend seizoen het merendeel van de goaltending doet bij Colorado. Ze hebben ook nog reserve doelman Jose Theodore, hij doet het opzich wel goed.

De Avs hadden Brad May verruilt naar Anaheim en daar kregen zij doelman Michael Wall ervoor terug.

Wie weet kan er een iemand uit het team zich ontplooien tot een echte leider, Sakic is dan nog wel een goede speler maar ook hij wordt een dagje ouder en ja dan zal iemand anders de fakkel over gaan nemen.

De NHL awards zijn ook al bekend, Pittsburgh Penguins forwards Sidney Crosby en Evgeni Malkin hebben allebei trofees gewonnen.

De Rus Malkin heeft de Calder Trophy gewonnen als een van de beste eerste jaar spelers, hij leidde alle rookies met punten.

Crosby heeft niet alleen de Art Ross Trophy gewonnen, ook heeft hij de Lester B. Pearson en de Hart Trophies gewonnen.

Detroit Red Wings spelers Pavel Datsyuk en Nicklas Lidstrom hebben allebei ook trofees gewonnen. Datsyuk heeft zijn tweede Lady Byng trophy als een ware gentleman op het ijs en Lidstrom heeft zijn vijfde Norris trophy gewonnen als beste verdedigingsman in de league.

New Jersey Devils doelman Martin Brodeur heeft de Vezina trophy gewonnen als de beste keeper van het 2006-2007 seizoen. Brodeur heeft een nieuw record gevestigd met overwinningen in een seizoen, hij heeft het record van Bernie Parent verbroken met zijn 48 overwinningen. Het record van Parent was 47 wat hij in de jaren 70 heeft neergezet met de Philadelphia Flyers, ook Vancouver Canucks doelman Roberto Luongo heeft ook zoveel overwinningen gehaald dit seizoen.

Carolina Hurricanes forward Rod Brind'Amour heeft zijn tweede Selke Trophy gewonnen als beste defensieve forward dit seizoen.

Boston Bruins rookie forward Phil Kessel heeft de Bill Masterton trophy gewonnen om zijn toewijding en deelname aan de sport. Kessel mistte 12 wedstrijden dit seizoen begin december omdat er bij hem kanker werd geconstateerd, nadat dat is weggehaald bij hem ging hij gewoon weer door met de sport, ook hij is daarvan genezen.

Montreal Canadiens forward Saku Koivu heeft de King Clancy trophy gewonnen om zijn leiderschap en inbreng aan goede doelen die hij heeft gesteund dit seizoen.

Tampa Bay Lightning forward Vincent Lecavalier heeft de Maurice Richard trophy gewonnen omdat hij de meeste doelpunten heeft gescoord.

Vancouver Canucks coach Alain Vigneault heeft voor de tweede keer de Jack Adams trophy gewonnen als beste coach van het 2006-2007 seizoen.
Uitspraak van Hellfire op vrijdag 15 juni 2007 om 21:16:
Die hebben de Avs al met Peter Budaj,

Sorry vind ik niet de keeper waar je echt hoge ogen mee gooit bijna al die keepers kunnen wel wat, ze spelen niet zomaar in de NHL.

Kiprussof komt vrij van de Flames en die samen met Budaj ja dan kom je ergens.
De Avs kunnen misschien op sleeptouw genomen worden door Paul Stastny al is dat meer toekomst!!!
 
Gisteravond is ook de nieuwe coach voor de Ruijters Eaters bekend geworden: Het is Ulrich Egen! Een coach met jarenlange ervaring in Duitsland en oa. ervaring in de DEL!

link naar profiel: http://www.eaters.nl/contents/index.php?option=com_lineup&Itemid=38&speler=ulrich_egen
Vandaag is er bekend gemaakt dat San Jose Sharks hun goalie Vesa Toskala naar Toronto Maple Leafs heeft verruild samen met forward Mark Bell in ruil voor 3 draft picks een in de eerste ronde selectie van dit jaar of 2008, een tweede ronde selectie voor dit jaar en een vierde ronde selectie voor 2009.

De Sharks hebben hun startende doelman Evgeni Nabokov nog, maar wie de reserve doelman wordt van dit team is nog onbekend. Waarschijnlijk iemand van hun AHL team of ze gaan een free agent aantrekken.

Ook Chicago Blackhawks hebben een ruil gedaan met Calgary Flames, Chicago heeft verdediger Adrian Aucoin verruild naar Calgary samen met een zevende ronde selectie van dit jaar in terugkeer voor verdedigers Andrei Zyuzin en Steve Marr. De reden waarom Aucoin naar Calgary is gegaan omdat hij een goede band heeft met de nieuwe coach van het team Mike Keenan waar Aucoin werd gecoached toen hij nog bij Vancouver Canucks zat eind jaren 90.
laatste aanpassing
 
Zekers moet het vaker op tv komen heb zelf jaren aan ijshockey gedaan ook in (jeugd)selecties van oranje gezeten de sport is leuker om te doen dan te kijken verzeker ik je
Nog een paar uur en dan kunnen de teams de vrije spelers contracten aanbieden, ben benieuwd welke spelers de Avalanche gaan proberen te contracteren, de Avs hebben 18M dollar om uit te geven..
Buffalo Sabres forward Daniel Briere zal niet terugkeren bij de Sabres, hij zal op zoek gaan naar een ander team. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook forward Chris Drury niet terugkeren bij Buffalo, beide spelers deelden hun werkzaamheden als aanvoerder en hebben zeer goede prestaties geleverd. Geruchten zeggen dat San Jose Sharks hun ogen hebben gericht op Chris Drury omdat ze een forward zoeken met veel play-off ervaring.

Pittsburgh Penguins heeft nu al een heel goed team met een fontein aan goede jonge spelers met Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Jordan Staal, Ryan Whitney en Marc-Andre Fleury zit het al heel goed met dat team. Daar zullen vanaf volgend seizoen verdediger Kris Letang bij komen en heel misschien nog hun 1e ronde draft pick van dit jaar Angelo Esposito.

Ook gaan er geruchten dat forward Teemu Selanne en Scott Niedermayer van Anaheim Ducks waarschijnlijk gaan stoppen met hun ijshockey carriere. Selanne is nu 37 jaar en denkt er nu over na of hij er nog een jaar verder speelt. Bij de 33 jarige Niedermayer is het verhaal anders, hij heeft al 4 Stanley Cups, 1 Conn Smythe Trophy en een Norris Trophy. Niedermayer heeft dus (bijna) alle nodige trofees gewonnen die hij in zijn bezit kon krijgen als verdediger, hij heeft daar wel een mooie carriere aan over gehouden.

De salary cap is gestegen van 44.3 M dollar naar ongeveer 50.0 M dollar.
laatste aanpassing
Er zijn ook een aantal transfers bekend gemaakt rondom het tekenen van een aantal spelers.

Philadelphia Flyers heeft center Daniel Briere getekend voor een contract van 8 jaar die ongeveer 52 M dollar waard is. Briere was een van de meest gewilde spelers die beschikbaar was voor elk team, hij heeft vorig seizoen bij Buffalo Sabres gespeeld waar hij het team leidde met 95 punten.

Buffalo houd nog meer uitverkoop, ook is er bekend gemaakt dat forward Chris Drury heeft getekend bij New York Rangers. De Sabres zijn al 2 belangrijke spelers kwijt geraakt die verantwoordelijk waren voor het grote succes wat ze hadden bereikt de afgelopen 2 jaar.

Pittsburgh Penguins hebben ook interessante deals gemaakt, verdediger Ryan Whitney heeft een contract voor 6 jaar getekend. Verder hebben ze verdediger Darryl Sydor getekend die voor Dallas Stars speelde vorig seizoen. Ook hebben ze forward Petr Sykora getekend die voor Edmonton Oilers speelde vorig seizoen. Sykora heeft tijdens het 2004-2005 seizoen voor Magnitogorsk Metalburg gespeeld in de Russische league waar hij samenspeelde met Evgeni Malkin en verdediger Sergei Gonchar die allebei in Pittsburgh spelen.

Colorado Avalanche hebben forward Ryan Smyth van New York Islanders en verdediger Scott Hannan van San Jose Sharks getekend. De Avs hebben daarmee ook goed leiderschap in hun team. Smyth was de aanvoerder van Edmonton voordat hij werd verruild naar NY Islanders en Hannan was een alternatieve aanvoerder voor San Jose.

Toronto Maple Leafs hebben forward Jason Blake getekend voor 5 jaar die vorig seizoen voor de Islanders speelde.

Calgary Flames heeft verdediger Cory Sarich van Tampa Bay Lightning getekend.
Ik weet niet of jullie dit filmpje al kennen maar hij is leuk

{argument 'id' ontbreekt}

New York Islanders forward Alexei Yashin zal niet in de NHL spelen aankomend seizoen. Hij heeft getekend bij Yaroslavl in de Russische leauge.

Ook Edmonton Oilers forward Petr Nedved zal niet terugkeren in de NHL voor het 2007-2008 seizoen. Hij heeft een contract getekend bij HC Sparta Prague om voor de Tsjechische league te spelen.

De Oilers hebben daarintegen wel verdediger Sheldon Souray getekend die voor de Montreal Canadiens had gespeeld vorig seizoen.

Montreal houdt nog meer uitverkoop, doelman David Aebischer vertrekt naar Phoenix Coyotes. Voor de Coyotes is dat wel goed, want ze hebben echt een goede goalie nodig. Ze hebben nog wel Curtis Joseph maar die is al bijna 40 jaar oud en dan stoppen de meeste topsporters met hun carriere.

Boston Bruins hebben forward Shean Donovan verruild naar Ottawa Senators in terugkeer voor forward Peter Schaffer.
 
Uitspraak van Hellfire op vrijdag 20 juli 2007 om 22:50:
Ik weet niet of jullie dit filmpje al kennen maar hij is leuk

is idd vet.. die amerikanen toch..
Dustin Penner zal niet voor Anaheim Ducks spelen dit seizoen, hij zal voor Edmonton Oilers spelen voor het 2007-2008 seizoen. De rede daarvan is dat Oilers General Manager Kevin Lowe hem een contract had aangeboden voor 5 jaar die 21.25 miljoen Amerikaanse dollars waard is. De Ducks krijgen daar wel een eerste, tweede en derde ronde spelers er voor terug in ruil voor Penner. Uitgebreide details van een pers conferentie van zowel de Oilers als de Ducks zullen nog volgen.

Anaheim had een week de tijd om met een beter contract te komen, maar zaten al een beetje krap met de salary cap waardoor het onmogelijk was om hem een nieuw contract aan te bieden. Ze hadden al voormalig Detroit verdediger Matthieu Schneider en controversiële forward Todd Bertuzzi getekend. Ook is het nog niet bekend dat verdediger Scott Niedermayer en forward Teemu Selanne gaan stoppen met hun ijshockey carriere, daar krijgen zij nog tijd voor om over na te denken.

Edmonton had vorige maand ook zo'n contract aan Buffalo Sabres forward Thomas Vanek aangeboden, ook Buffalo had een week de tijd om het contract te matchen en dat is hun gelukt. De situatie bij de Sabres is heel anders. Daar vertrokken drie belangrijke forwards naar andere teams als free agents waaronder: Daniel Briere (Philadelphia), Chris Drury (NY Rangers) en Dainus Zubrus (New Jersey) die spelers waren heel veel waard en daardoor hadden ze nog veel ruimte aan over zodat ze behoorlijk comfortabel zaten met de salary cap.

Doordat Penner het team heeft verlaten, creëert het wel weer ruimte voor andere jonge spelers die binnenkort het team kunnen halen. Er is een grote kans dat Ducks forward Bobby Ryan in het team komt, hij was in de 2005 draft als tweede gekozen na Pittsburgh Penguins forward Sidney Crosby die als eerste werd gekozen.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Hellfire op donderdag 2 augustus 2007 om 21:37:
Dustin Penner zal niet voor Anaheim Ducks spelen dit seizoen, hij zal voor Edmonton Oilers spelen voor het 2007-2008 seizoen. De rede daarvan is dat Oilers General Manager Kevin Lowe hem een contract had aangeboden voor 5 jaar die 21.25 miljoen Amerikaanse dollars waard is. De Ducks krijgen daar wel een eerste, tweede en derde ronde spelers er voor terug in ruil voor Penner. Uitgebreide details van een pers conferentie van zowel de Oilers als de Ducks zullen nog volgen.

Anaheim had een week de tijd om met een beter contract te komen, maar zaten al een beetje krap met de salary cap waardoor het onmogelijk was om hem een nieuw contract aan te bieden. Ze hadden al voormalig Detroit verdediger Matthieu Schneider en controversiële forward Todd Bertuzzi getekend. Ook is het nog niet bekend dat verdediger Scott Niedermayer en forward Teemu Selanne gaan stoppen met hun ijshockey carriere, daar krijgen zij nog tijd voor om over na te denken.

Edmonton had vorige maand ook zo'n contract aan Buffalo Sabres forward Thomas Vanek aangeboden, ook Buffalo had een week de tijd om het contract te matchen en dat is hun gelukt. De situatie bij de Sabres is heel anders. Daar vertrokken drie belangrijke forwards naar andere teams als free agents waaronder: Daniel Briere (Philadelphia), Chris Drury (NY Rangers) en Dainus Zubrus (New Jersey) die spelers waren heel veel waard en daardoor hadden ze nog veel ruimte aan over zodat ze behoorlijk comfortabel zaten met de salary cap.

Doordat Penner het team heeft verlaten, creëert het wel weer ruimte voor andere jonge spelers die binnenkort het team kunnen halen. Er is een grote kans dat Ducks forward Bobby Ryan in het team komt, hij was in de 2005 draft als tweede gekozen na Pittsburgh Penguins forward Sidney Crosby die als eerste werd gekozen.laatste aanpassing 2 augustus 2007 22:09

Zijn er hier ook mensen die zelf ijshockeyen en bij welk team??
 
IJshockey bij de Moose in Maaseik en inlinehockey bij de Wildcats in Weert!! :)

En jij, speel je ook??
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 3 augustus 2007 om 17:25:
IJshockey bij de Moose in Maaseik en inlinehockey bij de Wildcats in Weert!!

En jij, speel je ook??laatste aanpassing 3 augustus 2007 17:25

Ligt er een ijsbaan in maaseik?nooit geweest?ik begin aankomend seizoen bij eindhoven 2. heb de afgelopen 6 jaar bij studententeam gespeeld. daarvoor bij de jeugd van eindhoven.

speel je landelijke competitie?
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 augustus 2007 om 12:03:
Ligt er een ijsbaan in maaseik?

Haha ja er ligt er een! maar idd.. het ijs is niet je van het.. maarja..

En wat we spelen in Belgie dit jaar, is voor mij nog een raadsel haha!
Nog even een filmpje van de winnaar van de rookie of the year 2007 Evgeni Malkin.

{argument 'id' ontbreekt}
In september beginnen er een aantal oefenwedstrijden van NHL teams en op 29 en 30 september is er de wedstrijd tussen Anaheim Ducks en LA Kings in de O2 arena in Londen, Engeland. De rest van het reguliere seizoen begint op woensdag 3 oktober.

Verschillende bronnen zeggen dat er op 1 janauri 2008 een tweede NHL openlucht wedstrijd wordt gespeeld in het stadion het Ralph Wilson stadium te Buffalo, New York. Hier zullen Buffalo Sabres het opnemen tegen Pittsburgh Penguins.

Dit stadion is tevens ook de thuisbasis van Buffalo Bills het NFL team uit diezelfde stad.

Het zal natuurlijk ook afhangen wat het weer wordt die dag, maar als het wel zou gaan gebeuren dan wordt het wel vet. Op 10 september wordt er meer bekend gemaakt.

Bron: http://www.wkbw.com/sports/9345086.html

De eerste NHL buiten wedstrijd vond in november 2003 plaats in het Commonwealth stadium te Edmonton, Alberta waar Edmonton Oilers verloor van Montreal Canadiens.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Hellfire op zondag 26 augustus 2007 om 12:59:
In september beginnen er een aantal oefenwedstrijden van NHL teams en op 29 en 30 september is er de wedstrijd tussen Anaheim Ducks en LA Kings in de O2 arena in Londen, Engeland

Yeaaa ik ben erbij!! :D

Echter zijn dit geen oefenwedstrijden, maar de 1e 2 regulier competitiewedstrijden..
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zondag 26 augustus 2007 om 21:36:
Echter zijn dit geen oefenwedstrijden, maar de 1e 2 regulier competitiewedstrijden..

Dat wist ik wel hoor. Dan kan je de meeste winaars zien van het Ducks team die de cup hebben gewonnen. Rick Jackman die daar speelde zal niet in actie zijn, hij heeft een contract getekend om voor Salzburg Red Bulls te spelen in Oostenrijk. Ook noodgeval reserve doelman Sebastian Caron zal niet spelen, hij speelt voor Fribourg in Zwitserland aankomend seizoen.

LA Kings hebben ook een aantal goede jonge spelers (onder andere forwards Anze Kopitar, Dustin Brown, Mike Cammalari, Alexander Frolov en verdediger Jack Johnson) in hun team die je in actie kan zien. Ze hebben ook in de zomer maanden veel free agents aangetrokken.

Maar die openlucht wedstrijd zal heel vet worden op nieuwjaarsdag, Pittsburgh en Buffalo hebben allebei een fontein aan goede jonge spelers dus dat gaat ook wel heel spannend worden. Bij de Sabres zijn wel Briere, Zubrus en Drury vertrokken. Daardoor zullen de andere jonge spelers (waaronder Derek Roy, Jason Pominville, Thomas Vanek en Drew Stafford) grotere rollen spelen in het team.
Doelman Eddie Belfour die vorig seizoen voor Florida Panthers speelde zal niet terugkeren in de NHL dit seizoen, de 42-jarige doelman heeft een contract getekend om voor Leksand te spelen in Zweden.

Belfour ziet het zelf als een uitdaging en een avontuur om in Zweden te spelen, hij heeft 18 seizoenen in de NHL gespeeld voor Chicago, San Jose, Dallas, Toronto en Florida. In 1999 heeft hij wel de Stanley Cup gewonnen samen met Dallas Stars.

Zijn statistieken zijn ook indrukwekkend, hij staat (voorlopig) op een goede derde plek met 484 overwinningen op de all-time top 10. Dit is een hele goede aanwinst voor Leksand.
Uitspraak van Hellfire op zondag 26 augustus 2007 om 12:59:
in de O2 arena in Londen, Engeland

Day snap ik eigenlijk niet, waarom in Engeland? :vaag:
Uitspraak van Bami :bier: op zondag 2 september 2007 om 22:46:
Day snap ik eigenlijk niet, waarom in Engeland?

Zodat de meeste mensen daar een NHL wedstrijd mee kunnen maken, de meeste supporters komen wel van Duitsland naar Engeland. De DEL is natuurlijk de tweede beste league na de NHL, daar zitten ook veel oud NHL spelers die weinig kans maakten om daar te spelen of willen de sfeer in Duitsland proeven.

Ik heb nog wat interessante transfers gezien bij San Jose Sharks.

Center Patrick Marleau heeft een contract verlenging voor twee jaar getekend, er waren geruchten dat hij werd verruild of hij ging bij een ander team tekenen. Toch zijn Marleau en de Sharks overeengekomen met een nieuw contract.

Verder hebben San Jose Sharks ook center Jeremy Roenick getekend, die vorig seizoen voor Phoenix Coyotes speelde voor een jaar waar hij 500,000 Amerikaanse dollars gaat maken. Er waren geruchten dat Roenick zou gaan stoppen met zijn ijshockey carriere, maar dat is vanaf vandaag niet meer zo. Dit is de enige free agent die San Jose heeft getekend, ze hebben dus nu veel eigen spelers die zich heel snel hebben ontwikkeld. Dat team is al heel diep met goede jonge spelers.

Morgen zal Colorado Avalanche center Pierre Turgeon een nieuws conferentie houden, waar hij naar alle waarschijnlijkheid bekend gaat maken dat hij stopt met zijn ijshockey carriere.
laatste aanpassing
Scott Niedermayer die vorig seizoen nog voor Anaheim Ducks speelde weet nog steeds niet zeker of hij terug gaat keren aankomend seizoen. Hij zal niet aan de oefenwedstrijden meedoen en is daardoor voor onbepaalde tijd geschorst door Anaheim.

Bron: http://www.ijshockey.com/200708/item_nhl.asp?ID=1926

Verder heeft de NHL Toronto Maple Leafs center/winger Mark Bell voor 15 wedstrijden geschorst waar hij niet voor heeft betaald, vorig seizoen was Bell betrokken bij een auto ongeluk waar hij dronken achter het stuur zat en ook zal Bell voor een tijdje achter de tralies zitten.

Bron: http://www.nhl.com/nhl/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=337112
Veel mensen in Europa kijken al uit naar de reguliere ijshockey wedstrijd in de O2 arena te Londen op 29 en 30 september.

Maar vanaf vandaag is er ook bekend gemaakt om 14:00 (tijdzone in New York) dat er op 1 januari 2008 de Winter Classic plaats vind in het Ralph Wilson Stadium in Buffalo New York. Dit is het reguliere seizoen wedstrijd die in de openlucht is tussen Buffalo Sabres en Pittsburgh Penguins. RWS is ook de thuisbasis van het NFL team uit Buffalo, Buffalo Bills, in dit stadium kunnen er ongeveer 74.000 mensen in.

Bron: http://www.nhl.com/nhl/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=337552



Nog een filmpje van de aankondiging van de Winter Classic:

http://broadband.tsn.ca/?vid=17116
laatste aanpassing
Ik ben benieuwd hoe de reguliere seizoens wedstrijden tussen Anaheim Ducks en LA Kings eraan toegaan dit weekend in de O2 arena in Londen, Engeland.

Op 3 oktober zullen er al 4 reguliere seizoenswedstrijden plaats vinden waaronder:

Montreal Canadiens @ Carolina Hurricanes
Anaheim Ducks @ Detroit Red Wings
Ottawa Senators @ Toronto Maple Leafs
Dallas Stars @ Colorado Avalanche

De wedstrijd waar ik het meest benieuwd naar ben op 3 oktober is de match tussen Dallas Stars en Colorado Avalanche. Beide teams hebben een goede mix tussen goede veteranen en jonge spelers.

Wat zijn jullie verwachtingen voor het aankomend NHL seizoen?

Zal het Sidney Crosby dit seizoen lukken om 200 punten te halen in een seizoen?

Zal het Evgeni Malkin lukken om 100 punten te halen in zijn tweede seizoen in de NHL?

Hoe zal de eerste speler uit de 2007 draft Patrick Kane voor Chicago Blackhaws presteren?

Daar zullen we snel genoeg achter komen.
laatste aanpassing
 
Bij deze een eerste reactie na ons London avontuur..

Het was echt megageslaagd!

De 1e avond was nog redelijk inhoudend, Anaheim speelde niet echt super en liet zich de kaas van het brood eten door LA.. Wat resulteerde in een dik verdiende overwinning.. 4-1 voor LA..

de 2e avond was echter hoogstaand en geweldig ijshockey, Anaheim speelde geweldig en na een half uur stond het dan ook al 4-1 voor Anaheim, een score die niet meer zou veranderen.. Het was echter wel nog een enorm fysieke wedstrijd en dat resulteerd er ook in dat Thornton van LA en Parros van Anaheim de handschoendjes uitdeden en er eens lekker voor gingen met z'n 2en!

Hieronder het youtube filmpje.. Tevens zal ik zelfgemaakte filmpjes vd wedstrijd hier ook nog wel neerzetten..

{argument 'id' ontbreekt}
 
Tevens voor de hard-hitters..

De hit die Downie maakte op McAmmond van Ottowa..

Downie krijgt hiervoor een 20 wedstrijden schorsing..

Mooi verslag Marske, ik baal ervan dat ik er niet was geweest en het was niet eens op Eurosport te zien dit weekend. Ik heb me wel vermaakt met YouTube en de nieuwe Beta versie van NHL tv. Anaheim Ducks moeten morgen weer een wedstrijd spelen tussen Detroit Red Wings en LA Kings moeten pas zaterdag hun wedstrijd spelen tussen St. Louis Blues.

Dat is wel een laffe daad van Steve Downie en het is terecht dat hij daar voor 20 wedstrijden is geschorst.

Op donderdag is plotseling Asiago speler Darcy Robinson overleden tijdens een wedstrijd tegen Renon in de Italiaanse league. Robinson was een draft pick in 1999 van Pittsburgh Penguins, maar speelde weinig in de NHL. Hij speelde vooral in Wilkes-Barre Scranton, het AHL team van de Penguins.

Een aantal dagen voor de wedstrijd werd hij wel getest op zijn conditie en daar was toen niks aan de hand. Door de dood van Robinson zijn de wedstrijden in de Italiaanse league voorlopig wel gestaakt voor hoelang dat is nog onbekend. Robinson was maar 26 jaar jong. Doodsoorzaak is voorlopig nog onbekend, volgens de artsen is het waarschijnlijk een hartstilstand.

De openlucht wedstrijd die op 1 januari plaats vind in het Ralph Wilson Stadium tussen Buffalo Sabres en Pittsburgh Penguins is inmiddels uitverkocht.

Ook probeert men te kijken om speler John Tavares eerder te draften, hij is 5 dagen te laat geboren om tijdens de 2008 draft gekozen te worden. Tavares heeft al een aantal OHL records van Wayne Gretzky verbroken, de OHL heeft ook een aantal regels toegepast om voor Tavares uitzondering te maken.

De weg die Gretzky volgde kan Tavares niet meer doen, Gretzky speelde na de OHL in de WHA voor de Edmonton Oilers en eind jaren 70 gingen de meeste teams van de WHA op in de NHL.
laatste aanpassing
 
Zoals belooft.. het 1e filmpje van de 1e wedstrijd op 29/9..

De 2e wedstrijd komt er ook nog aan..

{argument 'id' ontbreekt}
Gisteren hebben Carolina Hurricanes Toronto Maple Leafs verslagen met een score van 7-1.

Toronto forward Jason Blake speelde wel de wedstrijd maar een dag voor de wedstrijd is er bij hem een zeldzame vorm van leukemie geconstateerd, maar het is nog wel goed behandelbaar en de dokters hebben verklaard dat hij nog wel een aantal wedstrijden mag spelen.

Vandaag zullen er maar liefst 12 wedstrijden gespeeld worden waaronder:

Pittsburgh Penguins vs Montreal Canadiens
New York Islanders vs New York Rangers
Ottawa Senators vs Atlanta Trashers
Phoenix Coyotes vs Columbus Blue Jackets
Florida Panthers vs Tampa Bay Lightning
Calgary Flames vs Detroit Red Wings
Edmonton Oilers vs Minnesota Wild
San Jose Sharks vs Chicago Blackhawks
Nashville Predators vs St. Louis Blues
LA Kings vs Dallas Stars
Boston Bruins vs Anaheim Ducks
Philadelphia Flyers vs Vancouver Canucks

Het seizoen is nog maar een week oud en verder weet ik ook niet wat ik nog heb te melden.
Calgary, Edmonton en Vancouver verloren.. Goede zaak voor de Avs.

Vancouver trouwens met 8-2 verloren, waar Roberto Luongo nadat ie 4 goals op 13 shots had binnen gelaten vervangen werd door Sanford.
Uitspraak van Reptoid op donderdag 11 oktober 2007 om 15:06:
Goede zaak voor de Avs.

Het andere team in de NW division die iets beter dan de Avs presteert is Minnesota. De free agents die de Avs dit seizoen hebben getekend zijn een goede zaak. In verdediger Scott Hannan hebben de Avs de nummer 1 verdediger waar ze heel lang naar zochten sinds Foote en Blake het team hebben verlaten.

Dallas heeft gister LA verslagen met 5-1, Hagman scoorde 2 keer. Ook Miettinen, Ribeiro en Lundqvist scoorde in deze wedstrijd en Calder scoorde het enige doelpunt voor LA.

Montreal heeft Pittsburgh verslagen met 3-2, in deze wedstrijd maakte doelman Carey Price zijn NHL debuut en stopte 28 schoten. Ook forward Kyle Chipchura maakte in deze wedstrijd zijn NHL debuut, voor Montreal scoorde Plekanec, Kovalev en Markov en voor Pittsburgh Whitney en Talbot.

Highlights van alle wedstrijden: http://www.nhl.tv/team/console?hlg=20072008,2,43
laatste aanpassing
Uitspraak van Reptoid op donderdag 11 oktober 2007 om 15:06:
Vancouver trouwens met 8-2 verloren, waar Roberto Luongo nadat ie 4 goals op 13 shots had binnen gelaten vervangen werd door Sanford.

Ik heb wel de cheap shot gevonden van Philadelphia forward Boulerice die forward Kesler een flinke cross check heeft bezorgd.

Voor deze actie is Boulerice voor 25 wedstrijden geschorst door de league.

http://www.youtube.com/watch?v=8-Y3x0mr_Ik
 
Kan iemand mijn uitleggen hoe die +/- statistieken werken? :)
 
Uitspraak van Hellfire op zondag 14 oktober 2007 om 00:28:
Voor deze actie is Boulerice voor 25 wedstrijden geschorst door de league
Hele forse straf :O

Maargoed, deze check ging ook helemaal nergens over natuurljik (Y)
Hoe is het eigenlijk met Kesler afgelopen?

Van het weekend Leafs - Pinguins gekeken, wel een leuke wedstrijd om te kijken (Y) Crosby ook zijn eerste twee goals van het seizoen gemaakt. Vond alleen de defense van de Pinguins niet zo sterk, net zoals het nogal apart was dat Fleury niet in de goal begon :)
Uitspraak van verwijderd op maandag 15 oktober 2007 om 21:15:
Hoe is het eigenlijk met Kesler afgelopen?

Zijn kaak is niet gebroken door die hit, maar hij speelt weer mee met het team.

De wedstrijd tussen de Pens en de Leafs waren zeker heel goed, dat was voor mij ook een verassing dat Sabourin eerst begon, maar die liep in de 15e minuut van de eerste periode een blessure op door een botsing met een speler van Toronto.

De wedstrijd tussen Dallas Stars en Chicago Blackhawks was ook heel spannend, doelman Tobias Stephan speelde in zijn allereerste wedstrijd voor Dallas en hij deed het heel sterk ondanks dat de Stars de wedstrijd in overtime hebben verloren met 2-1. Forward Brenden Morrow scoorde de eerste goal voor Dallas in de eerste periode, daarna scoorde Robert Lang van Chicago de gelijkmaker met nog maar 2 seconden te gaan in de laatste minuut van de wedstrijd en daarna scoorde Williams het winnende doelpunt voor de Blackhawks in de verlenging die maar 43 seconde duurde.

Highlights Dallas-Chicago wedstrijd: http://stars.nhl.tv/team/console?hlg=20072008,2,71
Uitspraak van verwijderd op maandag 15 oktober 2007 om 21:13:
iemand mijn uitleggen hoe die +/- statistieken werken?

Als er evenveel spelers van elk team op het ijs zijn(dus geen penalty's) krijg je een + als jouw team scoort als je op het ijs bent, en een - als het ander team scoort als je op het ijs bent.
Dus zowel als er 5-5, 4-4 en 3-3 gespeeld wordt geldt de +/- regel.

Bij power play geldt deze regel niet ALS jij bij het team bent met de man(of 2 man) meer, ALS je bij het team bent met de man minder(dus shorthanded)dan geldt de +/- regel enkel als het shorthanded team scoort.

Kort samengevat: +/- regel is alleen van toepassing bij gelijke spelersaantallen of shorthanded goals.
Ik heb geruchten gehoord dat New Jersey Devils hun verdedigingsman Richard Matvichuk willen verruilen naar een ander team. Matvichuk krijgt daar heel weinig tot geen speeltijd omdat de jonge verdedigers daar zich heel goed hebben ontwikkeld.

Voor Colorado Avalanche zou Richard Matvichuk wel een goede aanwinst zijn, in Scott Hannan hebben ze wel een goede nummer 1 defenceman voor het heden en de toekomst maar met Matvichuk in het team zou de defence van de Avs beter worden.
 
2 Reptoid: thanks man, het is me duidelijk (Y)

Vind het alleen eigenlijk niet zo'n heel erg interessante statistiek, nu ik weet wat het inhoud :D
Ottawa Senators hebben foward Randy Robitaille getekend voor een jaar, Robitaille begon het seizoen voor Yaroslavl Locomotiv in de Russische Superliga. Hij speelde daar maar liefst 14 wedstrijden en had 3 doelpunten en 6 eindpasses wat goed is voor 9 punten. Voormalig New York Islanders center Alexei Yashin speelt dit hele seizoen daar.

Vanavond worden er 4 wedstrijden gespeeld waaronder:

Atlanta Trashers vs. Philadelphia Flyers
Florida Panthers vs. Montreal Canadiens
Calgary Flames vs. Colorado Avalanche
Minnesota Wild vs. LA Kings

LA Kings hebben rookie doelman Jonathan Bernier terug gestuurd naar zijn QMJHL team in Lewiston, de 19 jarige Bernier maakte zijn NHL debuut in de eerste wedstrijd in de O2 arena te London tussen de Anaheim Ducks die hij heeft gewonnen. De rede waarom hij is terug gegaan naar zijn junioren team is omdat doelman J.S. Aubin weer helemaal hersteld is van zijn blessure, maar ook zodat Bernier aan wat meer speeltijd kan komen en hij zal ook deelnemen aan het junioren team voor Canada dit jaar.
laatste aanpassing
Atlanta Trashers hebben hun hoofdcoach Bob Hartley ontslagen nadat het team 6 wedstrijden achter elkaar heeft verloren waardoor ze het enige team zijn zonder een overwinning of een overtime loss. Hartley zijn plek wordt tijdelijk overgenomen door General Manager Don Waddel totdat ze een nieuwe hoofdcoach hebben gevonden.

Een persconferentie wordt ergens deze week gedaan over deze gebeurtenis.

Bron: http://thrashers.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=340382
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Hellfire op woensdag 17 oktober 2007 om 20:51:
nadat het team 6 wedstrijden achter elkaar heeft verloren
Ongelooflijk he, heel apart wat daar gebeurd is! :O
Pittsburgh Penguins hebben gister hun wedstrijd verloren van New Jersey Devils met 5-4. Voor Pittsburgh scoorden Talbot, Roberts, Gonchar en Malkin. New Jersey had doelpunten van Pandolfo, Madden, Zajac scoorde 2 keer en Asham was verantwoordelijk voor het winnende doelpunt.

Doelman Brodeur heeft met deze overwinning zijn tweede van het seizoen en voor zijn carriere heeft hij er nu in totaal al 496. Hij heeft nu nog 4 overwinningen nodig om de tweede goalie te worden in de league met 500 of meer overwinningen, de enige (oud) doelman die meer dan 500 overwinningen heeft in zijn carriere is Patrick Roy.

Dallas Stars hebben gister hun wedstrijd gewonnen van Columbus Blue Jackets in de shootout. Shootout koning Jussi Jokinen was verantwoordelijk voor het winnende doelpunt.

Op zaterdag vind de eerste wedstrijd tussen Washington Capitals en Pittsburgh Penguins plaats. Dit blijft altijd een van de spannendste wedstrijden in de league omdat hier zoals altijd de match-up tussen Crosby en Ovechkin is. Zowel de Caps als de Pens hebben allebei veel goede jonge spelers in hun team. Naast Ovechkin heeft Washington nog andere jonge spelers in forwards Alexander Semin en Nicklas Backstrom. Crosby heeft heel veel andere goede jonge spelers in zijn team waaronder forwards: Evgeni Malkin en Jordan Staal.

De vergelijking tussen Ovechkin en Crosby kan je op deze link bekijken: http://www.nhl.com/nhl/app/?service=page&page=NHLPage&id=843
Forward Peter Bondra die vorig jaar voor Chicago Blackhawks speelde heeft een punt achter zijn carriere gezet, hij is nu de general manager geworden voor het nationale team van Slowakije waar hij zelf is geboren.

Bron: http://www.nhl.com/nhl/app?articleid=341538&page=NewsPage&service=page

Gister hebben Anaheim Ducks hun wedstrijd verloren van Edmonton Oilers in de shootout met 3-2, dit was de eerste keer dat forward Dustin Penner terugkwam naar Anaheim en elke keer als hij de puck had werd hij uitgeboed door het publiek.

Vanavond nemen Dallas Stars het op tegen San Jose Sharks en dan kunnen Mike Modano en Jeremy Roenick nog geschiedenis gaan schrijven onder de geboren Amerikaanse ijshockey spelers.

Modano die voor Dallas speelt heeft nog minimaal 3 punten nodig om de hoogst scorende Amerikaanse geboren speler te worden. Momenteel leid oud verdedigingsman Phil Housley dat met 1232.

Roenick die voor San Jose speelt heeft nog 2 doelpunten nodig en hij kan de derde geboren Amerikaanse speler worden met 500 doelpunten. Mike Modano en Joe Mullen waren de eerste twee geboren Amerikanen die 500 doelpuntnen in hun carriere scoorden.
Donderdag Colorado tegen Pittsburgh, ben eens benieuwd hoe sterk de Penguins zijn dit jaar. Colorado is 5-0-0 thuis, maar ondanks dat ze de punten pakken zijn nog niet goed aan het spelen..
Met de vele jonge spelers zie ik Pittsburgh wel een goede kans maken, ook vooral omdat de Avs vaak slecht aan een match beginnen, en tegen zoveel jong talent is dat dodelijk.
Dat is zeker waar wat je over de Pens zegt, vanavond zullen ze eerst nog tegen Minnesota Wild strijden en dat gaat ook heel spannend worden.

Minnesota leid op het moment de Northwest Division en die presteren ook heel erg goed.

De Avs kunnen zeker wel wat betere spelers gebruiken, hopelijk nog voor de trade deadline. De kern van het team mag zeker wel wat jonger worden, maar in Wolski, Stastny en Budaj hebben ze dat wel. Maar de verdediging kan zeker beter worden.

De Penguins daarintegen hebben juist veel goede jonge spelers, ze hebben van 2002 tot 2006 niet de playoffs gehaald en daardoor konden ze vaak als eerste tot vijfde een speler in de draft kiezen die in korte tijd het team had gehaald.
En dus staat Sid the kid op in dit soort grote wedstrijden 4 punten in de 4-2 gewonnen wedstrijd van de pens tegen the wild!!!!!!!!!!!
Uitspraak van thijs369 op woensdag 31 oktober 2007 om 07:32:
En dus staat Sid the kid op in dit soort grote wedstrijden 4 punten in de 4-2 gewonnen wedstrijd van de pens tegen the wild!!!!!!!!!!!

Inmiddels is het Captain Crosby in plaats van Sid The Kid en niet alleen hij heeft goed gepresteerd. Evgeni Malkin was verantwoordelijk voor 3 punten, dus dan zie je maar hoe dodelijk de combinatie van Crosby en Malkin samen kan zijn.

Minnesota mistte vooral de aanwezigheid van 3 belangrijke spelers die niet spelen wegens blessure, waaronder forwards Pavol Demitra en Marian Gaborik en nummer 1 doelman Niklas Backstrom. Ondanks dat Minnesota de wedstrijd heeft verloren leiden ze nog wel de Northwest Division.
Vanavond zullen Dallas Stars het opnemen tegen Chicago Blackhawks, ook dit gaat een spannende wedstrijd worden. Chicago hebben ook veel goede jonge spelers waaronder forwards Patrick Kane en Jonathan Toews. Kane is zeg maar de Amerikaanse Crosby en hij was de top overall pick in de draft van dit jaar.

Verder zal het voor Dallas forward Mike Modano ook een bijzondere wedstrijd worden, hij heeft nu nog maar 2 punten om de hoogst scorende geboren Amerikaanse ijshockey speler te worden. Patrick Kane zal ooit een keer in de voetsporen treden van Mike Modano als hij wat ouder wordt.

Dallas had maandag hun wedstrijd verloren van San Jose Sharks met 4-2. 2 rookies hadden doelpunten gescoord, voor San Jose rookie forward Devin Setogutchi was het zijn eerste NHL wedstrijd en scoorde twee keer. Ook eerste jaars verdedigingsman Matt Niskanen van Dallas Stars scoorde zijn eerste goal. In Niskanen heeft Dallas een goede verdedigingsman voor de toekomst, vorig jaar speelde hij nog voor de universiteit van Minnesota-Duluth en ook speelde hij aan het eind van het seizoen + playoffs in de AHL voor Iowa Stars.
Helaas voor Modano scoorde hij maar 1 pnt in de verloren wedsrtijd tegen de Chicago Blackhawks met de excellerende Toews en Kane 5-4 @ Dallas.
Vannacht 10 wedstrijden met een aantal zeer interessante ontmoetingen:
Flyers@Canadiens
Blues@Wild
Red Wings@Flames
Pens@Avalanche
Blue Jackets@Ducks