Partyflock
 
Forumonderwerp · 13791
­ Nederland

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

Sinds 31 maart sta ik aangemeld als PFster en heb in die korte tijd aardig wat mensjes ontmoet. Aangezien ik ook op S2D actief was, had ik al over deze site gehoord en dat waren niet echt positieve verhalen. Dat was voor mij ook de reden dat ik daar een tijdje niet zo actief ben geweest, ik laat mensen liever in hun waarde en wilde eerst zelf ontdekken wat er nu precies bedoeld werd met PF-publiek. Na een aantal feestjes, meetings, afterparties en een hele hoop PriveBerichtjes begint het allemaal een beetje op zn plaats te vallen. Het is onmogelijk heel PF over 1 kam te scheren, want deze communitie bestaat uit bijna 4000 leden. Het is alleen wel een feit dat er altijd een aantal mensen is dat veel prominenter aanwezig is dan de rest.

Ik heb gemerkt dat er een behoorlijk hecht groepje mensen is die PF niet alleen ziet als een leuke vrijetijdsbesteding maar meer als een levensstijl. Hier is al menig topic aan gewijd en ik keur dit verder ook niet af. Maar wat me steeds meer gaat opvallen is dat het altijd dezelfde mensen zijn met steeds een overschot aan verhalen over dope, drugs en nog meer gedonder. En dat er dus altijd wel iemand van die groep is die fout gaat. Dat er een hoop geroddeld word, daar word je akelig van. Het lijkt wel een fuckin' soap!

Er gebeuren ook een hoop dingen die ik moeilijk kan verkroppen. Het is niet zo dat ik daardoor mensen niet meer mag, maar zie gewoon een hoop mensen zichzelf behoorlijk naar de klote helpen. Het lijkt allemaal zo partyminded, maar heeft het nog iets met feesten te maken als je mensen weg moet brengen naar een ziekenhuis?

Ik doel natuurlijk op het afgelopen weekend N1. De wildste roddels doen alweer de ronde, maarhet zal iedereen duidelijk zijn dat een aantal PF'ers weer eens moest proberen zn eigen grenzen te verleggen. Leuk voor de aanwezigen om ermee geconfronteerd te worden hoe iemand na 3 dagen niet eten en slapen en zich vol met dope stoppen totaal paranoia wordt. Waarom klit iedereen zo aan elkaar? En waarom staat PF steeds meer in het teken van dope en onderlinge relaties? Tussen sommigen is het haat en nijd, iedereen bemoeit zich met elkaar en er worden verhalen verteld die kant nog wal slaan.

Voor mij is de lol er zo toch een beetje vanaf. Ik wil niet continu geconfronteerd worden met mensen die alleen maar lijken te leven voor het weekend. ik bedoel dit niet persoonlijk, het is geen aanval naar mensen want ik ben een heel loyaal iemand die een ander niet veroordeelt. Maar ik merk wel op dat het steeds meer uit de hand gaat lopen. Ik ga geen voorbeelden aanhalen, denk dat men wel begrijpt waar dit over gaat. Ik ben benieuwd wat de andere mensen, die ook veel met Pf'ers omgaan, hier van vinden!!!!
laatste aanpassing
 
Ik ga zelf niet zoveel met PF'ers om (met eentje vrij veel, maar alleen omdat die ook uit V-Town komt), maar kan me wel voorstellen wat jij bedoelt. Ik probeer sinds kort ook niet (meer) alleen voor het weekend te leven, en dat gaat me vrij goed af. En dat 'eigen plan trekken' doe ik altijd al, ik sta sowieso nooit lang op dezelfde plaats. Afgelopen zaterdag DV was een uitzondering, maar toen was het errug gezellig met de Beverwijkers (dat kan dus ook)!
En dope kan leuk zijn idd als je je eigen grenzen kent (en slap zeveren zie ik niet als het gevaarlijk verleggen van je grenzen).
laatste aanpassing
 
Namens *DiGle en mij:

We zijn het voor een groot deel met Wackie Jackie eens. We hebben dit weekend de mensen eens echt leren kennen. We hebben verbaasd toe gekeken hoe de meeste inderdaad hun grenzen verleggen. Tot het extreme toe! Ze laten zich heel erg door elkaar beinvloeden maar ze leren niks van elkaar. De ene dag gaat er iemand out, de andere dag gaat er iemand nog veel erger fout! Gelukkig zitten er ook nog een paar (leuke) mensen tussen de partyflockers die nog WEL normaal kunnen nadenken. Maar ons vertrouwen in veel mensen is weg! Misschien hebben sommigen wel iets van dit weekend geleerd en gaan ze eens nadenken...

Het is misschien beter om van zo'n groep afstand te nemen voordat je er zelf in meegsleept wordt...

Jammer maar misschien ook wel goed dat wij er door dit weekend achter zijn gekomen hoe sommige mensen zijn!
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 159051, 141693}
over mij kan niet geoordeeld worden
mij kent bijna niemand hier
 
ik heb mezelf wel redelijk ingehouden wat drugs betreft en heb het gewoon flink naar mijn zin gehad en ja ik heb dingen gezien die anders konden maar iedereen maakt fouten en ik hoop dat de personen er iets van geleerd hebben

greetz to you all
To Franka en DiGle: Ja dat bedoel ik dus. Kijk ik zie jullie altijd gewoon lekker plzier maken met zn tweetjes, lol trappen en gezellig, en damn vind ik het dus ook zuur dat jullie al dat gezeik moeten meekrijgen daar. Idd, het lijkt een soort opjutterij, steeds meer en meer, en verder en verder, er wordt niet meer geluisterd naar wat je eigen lichaam aangeeft en bovendien is op zulke avondjes iedereen alleen met zichzelf bezig.

Ik was er al veel langer achter dat mensen onder invloed van dope denken dat ze heel empatisch zijn, maar vaak is juist het tegenovergestelde het geval. Ze zijn juist alleen maar met zichzelf bezig en met de mensen met wie ze op een lijn zitten, en dat zijn juist de anderen die net zo fuckin' hard gaan. En het feit dat mensen wel eens gesshockeerd kunnen raken door hun gedrag doen ze af als; ja dan moet je maar niet meegaan. Totaal geen rekening houden met elkaar. Echt heel jammer!
blablababla sorry hoor!!! Je kiest er toch zelf voor!?

En als je van die roddels hoort dan moet je ze niet aanluisteren, maar gewoon tegen die persoon zeggen van "he heb liever niet dat je roddelt!!!"

Je weet toch ook wel dat elke keer dat het aan iemand anders wordt verteld dat het nog spannerder moet worden gemaakt!?
Ja toch!?!?!

(k) voor WJ
 
Dat dit ging gebeuren kon ik vorige week al voorspellen. Ook veel mensen uit het hechte groepje waar je het over hebt kenden elkaar hiervoor nog maar oppervlakkig. Als die dan meerdere dagen met elkaar op een camping gaan zitten met de nodige dope erbij gaat dat gewoon niet goed. Punt.

Tja.. ik ben er niet geweest, maar ik hoor ook weer verhalen over mensen die veel te ver zijn gegaan. %)

Wees blij dat je nu doorhebt wie de bad appels zijn. En je hebt grotendeels gelijk, maar onthou dat het uiteindelijk toch slechts gaat om een klein gedeelte van de mensen op PF. Ze zijn helaas soms echter wel zeer aanwezig / krijgen veel aandacht en daardoor lijkt het ook erger dan het is geloof ik.
laatste aanpassing
 
Ik ben niet op N1 geweest, maar dat maakt denk ik niet zo heel veel uit. Het gaat om de gehele strekking van het PF-gebeuren. Mijn zicht op het verhaal:
Sommige mensen denken altijd dat ze meer/beter/mooier/stoerder moeten zijn dan anderen. Dat vind ik een beetje jammer. Als iemand bij wijze van 1 pilletje slikt en dat verteld, denkt iemand anders weer "Damn, hij/zij heb er 1 op, dus moet ik meer nemen". Tenminste, dat idee heb ik hoor. deze mensen denken dat ze niet geaccepteerd worden als ze;
- Geen of weinig drugs/alcohol gebruiken,
- Niet met iedereen kussen,
- Etc.

Zijn maar hele kleine dingen, maar er zijn naar mijn mening mensen die gewoon heel erg opkijken tegen anderen die hier veel komen en/of actief aanwezig zijn. Omdat ze misschien willen proberen hetzelfde te bereiken zijn ze in staat om boven hun grenzen te gaan "rommelen". Spelen met je eigen leven om erbij te horen. Ouch, heel veel dommer kun je niet zijn. Ieder heeft zijn of haar eigen grenzen, en daar moet je het mee doen. Expirimenteren (tot op bepaalde hoogte!!) is leuk, maar houd je kop erbij. Probeer niet erbij te horen door iets wel/niet te doen. Doe wat je wil, en vooral niet omdat iemand anders dat wilt, of omdat iemand anders dat ook doet.

Mensen, speel niet met je leven. Een herkansing is er immers niet !!

[ Dit klinkt best serieus, maar het is niet als beterweter bedoelt, hoop dat jullie dat wel snappen ! ]
laatste aanpassing
 
Ik heb het hier al zo vaak met WJ over gehad. Het is net een grote soapserie. Er is een select groepje die ik echt heel graag mag en dus ook graag om me heen heb. De door WJ genoemde punten zijn ook duidelijk de reden waarom ik niet naar N1 ben gegaan. 3 a 4 dagen dopegebruikende mensen <==> niet slapen <==> mensen die onderling irritaties hebben <==> paranoide gedrag <==> de bom is los!!! Had ik echt geen zin in. Iedereen moet zelf weten hoeveel die wil gebruiken. Ik vind het niks niet stoerder als je 10 pillen op heb. Vind het stoerder als je niks of 1 ofzo op heb. Maar een ieder is zoals die is. Ik laat ieder in z'n waarde, bepaalde meningen over bepaalde mensen hou ik gewoon voor mezelf.

2UK: Je hebt het goed verwoord (Y)
laatste aanpassing
 
Waar wackiejacky op doelt is precies waar ik vooraf bang voor was en het was voor mij 1 van de belangrijkste redenen om niet te gaan.

Aan de ene kant is de gezelligheid van zo'n grote groep heel veel waard, aan de andere kant brengt zo'n grote groep risico's met zich mee. Een paar rotte peren kunnen de zaak voor een heel grote groep mensen verpesten. Maar ik zag het in elk geval niet zitten om 3 dagen in m'n eentje rond te gaan darren.

Jammer dat het zo afgelopen is. :( Volgende keer beter. :)
Het is ook niet zo dat dit volsalgen vreemd voor me is ofzo, ik weet allang dat mensen op het moment dat ze dope hebben denken dat ze heel empathisch zijn, maar ondertussen zijn ze gewoon steeds met zichzelf bezig. En zodra alles uitwerkt, slaan de vermoeidheid en chagerijnigheid toe. Het lijkt allemaal zo normaal en vanzelfsprekend om 3 dagen door te gaan met dope, een weekendje geen drugs zitten er niet in en GHB wordt al niet eens maar elas durgs beschouwd, da's volslagen normaal en een keertje outgaan is niet erg. Voelde ook al aankomen dat 3 dagen bij elkaar op een camping, vies en weinig slaap, veel drugs en elkaar denken te kennen maar ondertussen nix over elkaar weten, mis zou lopen. Natuurlijk zijn er mensen bij die het hier weer niet mee eens zijn, maar als ik door een of andere ondoordachte actie ook maar 1 iemand de stuipen op t lijf zou jagen zou ik me doodschamen en het zou niet in me opkomen te doen alsof dat gewoon normaal is.

To Kamaya: waar ik voor kies, is leuke mensen leren kennen. Samen plezier maken, beetje ouwehoeren, maar daarnaast ook plaats voor wat meer interesse in elkaar als alleen maar "he, hoe is het, ga je hard, heb je pillen?". Bovendien zijn er echt een hoop luitjes die ik graag mag en over wie ik me zorgen maak, of waarin ik me vergist heb omdat het dus allemaal van 1 kant komt. Het voelt een beetje "toxic", alsof je als het ware wordt opgezogen en bepaalde normen en waarden lijken helemaal te vervagen. Roddels hoor je gewoon, ik vindt het echt niet cool ineens te horen dat ik afgelopen zondag ben outgegaan samen met lindatje. Kan wel Zeggen: donder op, maar ondertussen krijg je zelf een slechte naam. Steeds meer mensen gaan PF zien als een forum voor kansloze drugsverslaafde neanderthalers en dat kan nooit de bedoeling zijn. Misschien dat het jou niet zoveel kan schelen wat anderen zeggen en denken, maar dat is nou juist het punt: het doet veel mensen wel wat. Luitjes die vanaf het begin betrokken zijn bij PF hebben er steeds minder zin in door al die miskleunen van sommige leden, discussies lopen vaak nergens op uit omdat er te weinig naar elkaar wordt geluisterd, respect is ver te zoeken. Er wordt zoveel gehandeld en zo weinig nagedacht. En nee, zoiets weet je nooit van te voren. Daar kom je gaandeweg pas achter!

(k) terug voor jou!
laatste aanpassing
Ook voor mij is het na N1 duidelijk geworden dat niet iedereen met dezelfde gedachten feest. Er is een groep die probleemgebruikers zijn en die steeds meer mensen mee slepen in hun wereldje. Compleet geflipte mensen die denken dat ze nog normaal reageren terwijl ze zwaar voor lul staan.Drugs zou een aanvulling moeten zijn op je feest en niet een middel om je problemen te vergeten. Ik heb een heerlijk weekend gehad, maar met een klote einde.

Er zijn een paar mensen die even niet meer in mijn buurt moeten komen....(de personen in kwestie weten als ze weer een b-tje nuchter zijn wel over wie ik het hier heb).
To Peter: dan kom je gewoon volgens jaar mee in ons pensionnetje bij Frau Antje, beetje schnitzels eten en buiten picknicken, en dan hoef je niet alleen rond te rennen want dan spring ik gewoon op je rug, wed dat ik volgend jaar nl. weer mn poot verzwik met al dat geloop en geklim in het donker! ;-)
 
WJ, hoe ben je aan je overnachtingsadres gekomen?
 
2WJ: Empatisch???

2SAM: "Compleet geflipte mensen die denken dat ze nog normaal reageren terwijl ze zwaar voor lul staan" (Y)precies(Y) en ze zien hetzelf niet eens vaak. Vraag me af of "die personen in kwestie" het echt wel weten nu ze nuchter zijn.
Ik heb zelf niet veel meer te voegen aan dit topic. Veel mensen slepen elkaar mee en gaan dingen normaal vinden die eigenlijk helemaal niet normaal zijn :S

Ik was dan ook blij dat wij met een groep aan de andere kant van de camping stonden na wat er zondag gebeurd is. Niet dat ik niet gemerkt heb wat er zich allemaal afgespeeld heeft, maar ik hoefde er iig niet midden in te zitten.
N1 was voor mij echt het beste feest waar ik ooit geweest ben, maar de laatste paar uur waren een stuk minder leuk.
laatste aanpassing
Het lijkt wel of sommige mensen helemaal in een PF wereldje zitten ofzo... op feesten alleen maar met PF mensen omgaan...

Ik vind het zaelf wel grappig tijdverdrijf om een beetje op dit forum rond te hangen , en fotootjes te kijken enzo.Maar dat hele gebeuren met meetings enzo hoeft voor mij echt niet.Al dat amikale gedoe enzo...

Ik zie vaak genoeg mensen lopen die ik herken van foto's enzo , die ga ik echt niet allemaal aanspreken.Ik heb ze niks te melden.
Ik heb genoeg vrienden die ik al jaren ken ,en waarvan ik weet wat ik aan ze heb.
2 MDMAarten:Ze hebben zo veel gebruikt dat ze het verschil niet meer merken tussen echt en nep. Liegen en bedriegen kunnen ze trouwens wel erg goed.
 
er hing zondag een iets wat rare sfeer ja maar wat er precies aan de hand was weet ik zelf ook niet eigenlijk

maar wat verwacht je anders van een groep mensen die al 3 dagen wakker is sorry hoor luitjes alleen de negatieve kant komt weer eens aan bod en niemand wil de leuke kanten meer zien

probeer nou eens net zoals ik alleen de toffe momenten te herinneren en laat de negatieve punten nou eens verwateren

ik heb het over het hele weekend zwaar naar mijn zin gehad en ja de zondag was rommelig maar dat is nou eenmaal zo
 
Als je er bij was dan KUN je je de leuke momenten bijna niet meer herrinneren
 
3 Dagen wakker zijn IS NIET GEZOND ! Of je het nu met veel of weinig drugs doet, het komt er een keer uit. Helaas, maar waar.

Overigens jammer dat de goede onder de slechte moeten lijden. Maar ja, dat is altijd kut.
laatste aanpassing
 
ik was er ook 3 dagen bij franka of heb je het nu over zondagavond ????
 
Liegen en bedriegen zijn er een heleboel goed in. Ik laat ze lekker lullen en doen. Ik weet voor mezelf wel beter.

Vind het juist goed dat de negatieve punten naar boven gehaald worden. Word altijd zo rooskleuring over PF gedaan.

Feesten met me echte vrienden bevalt me nog altijd het beste. Je weet idd wat je aan ze hebt. Nooit gezeur, hebben alles voor elkaar over en er is nog nooit iemand out gegaan..

De goed lijden altijd onder deslechte...
 
Hmmmmm, op Lowlands en Pinkpop kom je deze dingen ook tegen, heb je nou eenmaal als mensen 4 a 5 dagen aan het feesten zijn....
 
dit gaat idd over zondag
Ik dacht jij ook zo iemand was WackieJacky ;)
Zo kwam je iig wel over... :D

Maar ach, ik stoor me er niet aan, mensen mogen doen en laten wat ze willen, als ze anderen er maar niet mee lastigvallen, en als iemand ze erop gaat beoordelen dan is die iemand fouter bezig in mijn ogen...

Iedereen in z'n waarde laten is mijn motto.


Voor de rest valt me wel op dat er vaak mensen met problemen rondlopen. Ik ga bv sinds me vriendin me na 6 jaar keihard gedumpt heeft en half Nederland neukt elke week naar feesten. De basis van mijn leven is gewoon flink verstoord en ergens vlucht ik er natuurlijk een beetje in, maar wat is hier mis mee?
 
Met het feesten is niets mis. Maar als je drugs gaat gebuiken om je problemen aan de kant te zetten, dan moet je na gaan denken.
en meer drugs gebruiken dan je aankan om indruk te maken is ook triest
 
wat ik een beetjuh vreemd vind, en dat bedoel ik nie verkeerd, is dat er soms zo moelijk kan worden gedaan om de problemen van een ander. er zijn altijd en overal mensen die hun grenzen niet kennen, mensen die niet weten wanneer het genoeg is, en mensen die zichzelf niet in de hand hebben.

Die vind je overal, dus ook hierzo op deze site. Ik vind dat wacky jacky helemaal gelijk heeft met alles wat ze zegt, maar vraag me af of het moet worden gezegd. Ik ga er namelijk niet vanuit dat de mensen waar wacky jacky het nu over heeft, mensen zijn waar zij op feesten of in het dagelijks leven mee omgaat. De enige manier waarop zij de mensen kent is via een profielfoto, en postings van zo iemand op deze site.

ik persoonlijk ken ook niemand hierzo die op feesten out gaat, en die zijn grenzen probeert te verleggen, of zijn grenzen niet kent. Zo iemand wil ik ook eigenlijk helemaal niet kennen! ik vind dat die mensen zich laag bij de gronds gedragen en zeer ondoordacht bezig zijn. En met dat soort mensen wil ik niet op een feest zijn, en al helemaal niet in het dagelijks leven mee omgaan.

nou komt mijn punt: als er mensen zijn op feesten waar ik ook ben, en ik zie ze zitten bij de ehbo, nadat ze flink out zijn gegaan van de drugs, lach ik ze hard uit en loop ik door. het kan me helemaal niets schelen namelijk als iemand die gewaarschuwd wordt en is, zichzelf niet kan beheersen. helemaal zijn eigen fout, en totaal loos zon persoon. nou vraag ik me af waarom zon persoon anders is als ik zijn profiel foto gezien heb op pf? helemaal nixx duzz want het blijft een persoon die ik nie ken, en die zo stom is dat hij zich nie kan beheersen!

waarom gaat pf achteruit als dat soort mensen op de ehbo terechtkomen na hun overmatige drugsgebruik? laat ze lekker! je kan ze net zo hard negeren, hun topics niet lezen, en dan heb je volgens mij helemaal nergens last van als je dat al niet had.

laat hun hunniej zelf tegen komen en ga zelf gewoon door met feesten en gezellige mensjes ontmoeten op pf, en dan is er helemaal nixx aan t handje!!
 
ff in het algemeen:

tja gezeik hou je toch....
niet iedereen kan het met elkaar vinden.
ik hecht over het algemeen niet echt zo veel waarde aan deze site. tis leuk om wat berichtjes te sturen en te krijgen. maar wat de rest hierop doet/zegt is voor mij niet echt boeiend.
ooit staan er interessante onderwerpen op, maar vaak lees ik van die topics dat mensen willen laten zien hoe populair ze wel niet zijn op pf.
ik vind dat iedereen dat voor zich moet weten.
je bent wie je bent denk ik maar...
Ik ben juist geminderd met drugs door die problemen... leek me ook niet verstandig (al deed ik normaal al max 3 p'tjes)...
Nee het is puur de afleiding...

En dat mensen veel drugs gebruiken... ala, maar als ze beginnen te lullen tegen je over wat ze al niet gebruiken, tja, dan vind ik het ook wel irri.

Maar dat is geen PF specifiek iets.
To Confuzer: wat bedoel je met "zo iemand"? "iedereen in zn waarde laten is mijn motto" zeg je erachter aan, maar je plaatst mij wel gelijk in een hokje etrwijl ik je slechts 1x gezien heb. Als je al de minimale research had gedaan naar mijn persoontje zou je moeten weten dat ik me nooit te buiten ga aan drugs, als ik iets gebruik is het een half pilletje ofzo, en toevallig heb ik deze zomer wat meer feestjes gehad als anders. Verder ben ik met totaal andere dingen bezig en die feesten zijn maar bijzaak. Ik ben in de eerste plaats Jacqueline, met mijn eigen vrienden, mn studie, mn huisje, en daarnaast ga ik wel eens naar een feestje, dus waar je zo'n rare indruk vandaan hebt, wellicht omdat ik van mezelf al een gek spontaan wijf bent die doet waar ze zin in heeft zonder daarvoor van de wereld te hoeven zijn!

To MDMAarten: empathie was eigenlijk de benaming die men aan xtc wilde geven, omdat het dus het vermogen je in een anders gevoelens in te leven betekent. Ben het met je eens, ga heel snel weer enes lekker met jullie ops tap, ik hoef me nooit druk te maken om iemand, mensen hebben ook door de week nog interesse voor je en kan van hen zeker zeggen dat het naast stapmaatjes ook vrienden zijn geworden!

To Jossa: over N! heb ik alleen maar positieve dingen te vertellen, lees mn verslag maar. Ik houdt er gewoon van de dingen bij zn naam te noemen en heb dit topic geopend omdat ik wete dat er een hoop mensen balen van wat re de laatste tijd voor dingen zijn voorgevallen. Niet iedereen heeft zo'n kijk op de dingen als jij. Sommige mensen zijn veel gevoeliger en eerder geschockeerd, en het is toch te gek om dan maar te doen alsof zij op moeten rotten? Rekening met elkaar houden is niet zo moeilijk! Daarnaast ben ik van mening (en denk dat elke arts/psychiater/deskundige in het land het met me eens is) dat 3 dagen niet slapen en slecht eten, en daarnaast allerlei soorten drugs door elkaar gebruiken, onwijs dom is. Iedere mongool kan bij Novadic of van internet het allersimpelste foldertje ophalen waarin de basisregels mbt tot druggebruik vermeld staan. Iedereen weet dat je naar je lichaam moet luisteren en als je een bijv. halve liter GHB achterover slaat ben je cht niet lekker bezig. Het is op deze manier afwachten op de eerste PF'er die voorgoed in een psychiatrische kliniek beland, of nog erger.....
 
Ik vind het sowieso een beetje sneu als een forum met doorgaans zichzelf volproppende dope-addicts zo'n prominente rol in je leven speelt. Had je hiervoor geen vrienden dan ofzo?


Dan , mag je best zeggen dat GHBas , onder andere zichzelf weer naar de tyfus heeft geholpen en zelfs in het ziekenhuis is beland.
Knap hoor dat je daarna nog vrolijk op N1 staat.


Om je dood te schamen


Maar goed; dat men hier niet eens fatsoenlijk kan schrijven is tot daaraan toe, maar dat meer dan eens blijkt dat drugs hier een nogal belangrijke rol speelt...

ach, go figure
Hehehe nee Jacq...

Ik gaf je een voorbeeld en je hapte wel lekker ;)

There is more then meets the eye. Je kan best zo overkomen maar ik heb geleerd dat de meeste mensen toch best veel in hun mars hebben als je ze de kans geeft.
Ik lees ook wel dat je niet zo ben, maar dat zijn de anderen vaak ook niet als je eens met ze praat.

Drm zeg ik "Laat iedereen in z'n waarde, denk idd niet in hokjes en laat Jacqueline de drankjes halen want die is het nuchterst van allemaal :D"

Tuurlijk zitten er echt rotte appels tussen, maar die laat je gewoon lekker hangen ;)
laatste aanpassing
To Wilson: dat is dus juist NIET het geval. Er zijn een aantal mensen met wie ik alleen berichies stuur en met wie het oppervlakkig blijft, maar met een aantal van hen heb ik wel degelijk goed contact en ik maak me daar ook juist druk om. Ik ga niet op een formu zitten om mensen een beetje berichten te sturen terwijl ik eigenlijk niet in ze geinteresseerd ben. Vergeet daarnaast effe niet dat ik Psychologie studeer en daardoor de dingen vanuit meerder invalshoeken probeer te zien. Ik heb er juist wel wat aan te proberen erachter te komen wat sommige mensen aanzet een bepaald gedrag te vertonen. Ik denk nl. niet dat mensen echt niet deugen en voor alles is een reden.

Het feit dat ik dit topic open is omdat ik weet dat er een behoorlijk aantal PF'ers is die baalt van de gan van zaken maar dat misschien niet zo duidelijk durft uit te spreken.

Ben maar niet bagn dat ik nu kniezend in een hoekje zit, maar ik wil wel effe mijn teleurstelling uitspreken over hoe sommige mensen met elkaar omgaan. Zie het als een soort reflectie, na een tijdje PF'en zie je de positieve en negatieve kanten!
"reflectie" is een populair woord bij jullie psychologen niet? (k)

Het feit alleen al dat het je opvalt en dat het je teleursteld geeft alleen weer dat je meer had gehoopt van de mensen dan wat je nu krijgt. Je hebt ze dus bij voorbaat al in hokjes geplaatst en dat vind ik echt de foute benadering. Vooral op deze site ;)
laatste aanpassing
 
Shebyte, ben jij dan altijd dopevrij...???
To Shebyte: Hopelijk bedoel je die opmerking over geen leven hebben voo PF niet naar mij toe, want dat zou beteken dat jij net zo slecht leest als sommige PF'ers schrijven! Ik ben iemand die graag steeds nieuwe mensen om zich heen heeft, en vind het gewelidg uit te vogelen hoe ze in elkaar steken en waarom ze dingen doen. Daarnaast ben ik gewoon erg gevoelig en vind ik het vervelend om te zien hoe sommige mensen die ik wel hoog heb zitten worden meegesleurd in het dopegebruik, door naiviteit en onzekerheid.

Daarnaast heb ik het absoluut niet alleen over GHBFreak, Bas dus, want ondanks de dingen die er gebeurd zijn mag ik hem nog steeds, net zoals alle anderen. Vind het alleen zo onwijs jammer om te zien hoe hij weinig rekening lijkt te houden met wat mensen voelen en denken, maar juist door het continu noemen van zijn naam en hem hierop aan te vallen krijgt hij daar steeds meer schijt aan.
Er zijn veel meer mensen waaraan ik merk dat ze erg veel met drugs bezig zijn. En ik ga niet gelijk zo'n conclusie trekken, wil die mensen eerst van dichtbij meemaken en dan trek ik pas mn conclusies.

Je snapt ook wel dat de meeste mensen na het lezen van een paar replies van jou denken dat je de grootste teef van PartyFlock bent, en altijd denkt alles beter te weten. Net zo goed als mensen denken dat ik altijd probeer het wijssnuitje uit te hangen en Rando een irritant mannetje is. Maar dat is toch ook niet zo zwartwit? Ik weet nl. dat rando irl gewoon een toffe gozer is, jij volgens mensen die je al kennen (wnat ik heb je dus nog steeds niet gezien!) een lieve meid bent en ik gewoon iemand ben die dingen van meerdere kanten belicht!
Nou ben ik eens zwaar benieuwd of de perso(o)n(en) in kwestie hier eens een keer op gaan reageren.

Ik heb verder weinig aan WJ haar reply toe te voegen. Ben het er helemaal mee eens.

Bepaalde mensen van PF moet ik zowieso al niet (was vast wel duidelijk hehe) Maar als ze dan ook nog anderen meeslepen in hun onverantwoordelijke gedrag dan is het helemaal afgelopen.

Vraag me dan ook stellig af hoe dik dat bord voor hun kop is... Na meerdere malen out te zijn gegaan (of wat dan ook) nog steeds er niks van leren?! Dan ben je wat mij betreft een sukkel eerste klas. Een normaal mens zou hier lering uit trekken en wel ff goed nadenken voordat ze weer over de schreef gaan de volgende keer. Blijkbaar is de capaciteit hersenen nog kleiner bij die personen dan ik al dacht...

En dan ook altijd met dat gedrag andere mensen lastig vallen, de mensen die er bij zijn, hebben altijd werk met dat soort mensen...

Ik heb er weinig goeie woorden voor over eigenlijk. Punt is alleen wel, als ik zulke mensen zie liggen (die meerdere malen over de schreef gaan en er niks van leren) dat ik ze een greppel intrap en wens dat ze daar lekker wegrotten, no mercy voor dat soort mensen. Verrek maar lekker en het ga je goed. Tijd in zulke mensen steken is verspilde energie.

Maar goed, men is nu een aantal dagen/weken van de drugs af en het zal op den duur wel gewoon op de oude weg verder gaan.
Dat men elkaar de tyfus wipt is al helemaal mijn probleem niet. Lekker doen waar je zelf zin in hebt %-)

Wordt tijd dat bepaalde mensen hun verantwoordelijkheidsgevoel eens krijgen en eens volwassen en nuchter de wereld inkijken. Zal het voor hunzelf en voor anderen allemaal een stuk makkelijker maken...

Verder kots ik op zulke praktijken
 
maar als jij het interessant vind om erachter te komen waarom mensen dat doen, vooral ook vanwege je studie, waarom heb je er dan bezwaar tegen ALS ze het doen? en waarom moet jij dan zoo heel goed omgaan met mensen die zich op die manier gedragen, en die voor jou pf niet leuk maken? als jij kan zeggen dat je je eraan ergert dat mensen dit doen, en dat het voor jou pf een stuk minder leuk maakt, waarom ga je dan met juist die mensen om? je zegt in je eerste post dat je mensen niet minder ma, maar je titel geeft aan dat het je irriteert. dingen die mij irriteren heb/krijg ik een hekel aan en ontwijk ik! als je huid gaat irriteren bij een wollen trui, trek je em nie meer aan! beetjuh simpel voorbeel, mensen met truien vergelijken, en beetjuh zwart wit, ik weet ook wel dat je mensen nie zomaar aan de kant zet, maar als iets je egt irriteert...
To Confuzer: ik ben de laatste die mensen in hokjes gaat plaatsen of die verwachtingen heeft over mensen. Door schade en schande wordt mnen wijs en naast mn stduie heb ik ook een behoorlijk heftig leventje achter de rug, dus ik stel me open op en laat alles op zn beloop. Dat heb ik in dit geval ook gedaan en sta nog steeds open voor mensen, keer niemand de rug toe. Is het niet logisch dat een mens het jammer vind dat een jong iemand in de bloei van zn leven zn hersencellen naar de klote helpt, zn gevoel voor eigenwaarde en zn respect voor anderen aan de kant schuift en continu in een roes wil verkeren?

Echt lieverd, je mag best proberen me nog eens te laten happen, maar zeg geen dingen die niet kloppen! Als je me beter kende zou je weten dat ik een zeer gevoelig persoon ben, die zich idd nogal eens druk maakt om de gesteldheid van een ander. Het is niet zo dat het mijn leven nadelig beinvloed, aangezien ik geleerd heb hiermee om te gaan, maar anderen kunnen dat wat minder gemakkelijk en dat vind ik dus zo jammer, dat zij daar de dupe van worden!

Nogmaals, ik maak dit topicje ook omdat ik weet dat veel mensen geshockeerd zijn door de dingen die er de laatste tijd zijn gebeurd.
Nouja, je kan dingen ook gaan romantiseren hoor jacq... SHEBYTE is ergens heus wel zo. En jij bent ook ergens wel een wijsneusje (althans dat probeer je te zijn)...

Het is niet zwart-wit omdat er MEER kanten zijn aan een persoon. Misschien is SHEBYTE ook wel heel lief ergens, of tegen bepaalde mensen.

Of misschien ben jij op school wel heel slim en hier alleen niet *ducks*... (k)

Ik denk dat de irritaties er nu komen omdat je al een tijd PF'ed... Nahja ik ook, maar ik stoor me er niet echt aan. Wat zegt dat toch over jou?
Voel jij zoveel met mensen mee? of wil je idd het wijsneusje zijn? hhmmmzzzz je noemt wel vol lof dat je psychologie studeerd, zo ken ik er nog een paar maar die hoeven zich niet zo te bewijzen omdat het ze niet echt kan schelen.

En tja, ik vind het heerlijk om discussie te voeren, tegen de draad in, maar zo ben ik nu eenmaal ;)

(ow maar als je ff tussen de regels gelezen had dan had je geweten dat ik je zat te narren en het niet meende (k))
laatste aanpassing
 
2 WJ..ik hoop dat je pschychologische inzichten van dien aard zijn dat je al doorhad dat ik die opmerking niet naar jou specifiek plaatste, maar in zijn algemeenheid;-)

Het valt me op dat veel mensen in hun leven alleen maar PF hebben..dat lijkt me zachtsgezegd vervelend.


2 Underterter: Zeker niet; maar ik zie niet in wat die wetenschap met mijn reply te maken heeft?
 
en natuurlijk ben ik best lief! Ik vind alleen dat je complimenten en dergelijke moet bewaren voor de gepaste momenten. Zodra je ten overloede met je kusjes en knufs gaat strooien is voor mij de waarde er al af.
JUIST SHEBYTE..dat valt me ook op...

De foto's staan vol met (k) en :lief: en de waarde is er echt af...

Als ik het doe, dan doe ik het tenminste met gevoel... *likkerde lik*

Maarja ben gewoon een geile flikker ;)
laatste aanpassing
 
Eerst wil ik beginnen met te zeggen dat dit by far het intelligenste topic is die IK ooit op PF heb gezien (y)
Als vrijwillige admin van deze site zou ik het zo graag zien dat het eens een keer evolueert tot een serieuze site waar een flink potje lol ook niet geheel onbekend is. Maar ja met 4000 leden is dat misschien wel een utopie :/

On topic:
Ik ben er helaas zelf niet bij geweest daarom kan ik ook niet oordelen over de ernst van de staat waarin een aantal mede PF-ers rond hebben gelopen. Maar als ik het zo lees is dat niet fraai geweest. Ik denk dat zo'n topic als deze alleen maar kan helpen voor degene die zich zover heeft laten gaan. Als ik zelf out was gegaan en ik zou dit nu lezen zou ik me mijn ogen uit mijn kop schamen. Voor de duidelijkheid ik val niemand aan!!!
Natuurlijk is niemand erop uit om zichzelf te vernielen, maar het komt helaas te vaak voor dat nadat wat gebruikt is men soms de rem eraf haalt en denkt dat meer beter is. We weten uiteindelijk allemaal wel dat het niet zo is
Ik gebruik zelf ook op de meeste feesten en theoretisch zou het mij ook kunnen gebeuren dat ik ooit eens fout ga. Zij het niet dat ik echt mijn grenzen ken en enig vorm van verantwoordelijkheid ken jegens mijn mede partygangers en vooral richting degenen die ik de volgende dag veilig thuis af moet zetten.
Verder heb ik niks aan deze topic toe te voegen wat waarde kan hebben.

Respecteer elkaar en vooral jezelf :)
Ik snap heel goed wat WJ bedoelt.....zelf heb ik ook op de camping gestaan tussen alle PFers in :-)

Werd idd veel drugs gebruikt......niet alleen op de camping maar ook op het festivalterrein.
Als je drugs gebruikt oke maar houdt wel rekenschap met de mensen om je heen.

Wat er zondag gebeurt heb ik alleen maar gehoord ben er niet bij geweest, onze bus vertrok om 10 uur richting Nederland, waar ik goed van baalde want wilde nog niet weg :-(
Nu ik dit heb gehoord moet ik denk ik blij zijn dat het feest voor mij op een goed moment gestopt is........:-)

Ik hoop alleen dat iedereen nu een beetje gaat nadenken en hier toch wat uit leert.....speel niet met drugs......anders gaat het echt nog een keer goed fout.

Zelf ben ik ook geen heilig boontje.....maar weet toch wel maat te houden

WJ vind het wel heeeeeeel erg jammer jou niet gezien te hebben.....:hug: voor jou
laatste aanpassing
En bij de weg: ik weet niet wat er zondag allemaal gebeurt is, want ik was zondagmorgen om 10 uur al van de camping af. Maar links en rechts hoor ik nog wel dingen denk ik...
To Wilson: nog maar een poging dus. Als je contact aangaat met mensen weet je nooit hoe ze in elkaar zitten. Je leert elkaar pas gaandeweg kennen. Ik ben absoluut niet TEGEN druggebruik, anders zou ik natuurlijk zelf ook niet van tijd tot tijd een half pilletje slikken of een jointje roken ofzo. Ik heb alleen wel moeite met ONVERANTWOORD druggebruik, en om zoiets te kunnen beoordelen moet je toch echt een tijdje langer zien wat mensen zichzelf aandoen.

Het si geen kwestie van irritatie, meer van menselijke bezorgdheid, zowel met degenen die zih hieraan te buiten gaan als degenen die er dus wel door geraakt worden. Het lijkt zo'n hechte groep, maar in andere groepen zie je juist dat mensen elkaar zo goed kennen, dat er ook nooit wat gebeurt. Zodra iemand niet lekker bezig is praat je daar toch over? Zolang er sprake is van een beetje respect houd je dan toch rekening met elkaar?


To Confuzer: allereerst, ik probeer juist duidelijk te maken dat het allemaal niet zo zwart-wit is, en dat je dingen van meerdere kanten dient te belichten. Jij gaat tegen me in met precies hetzelfde argument!

Natuurlijk ga je na een tijdje PF de dingen anders zien, dat zeg ik toch ook juist? Dat is toch ook logisch? Daarom kom ik er juist eens op terug. Net zoals je na een tijde bezig te zijn met een bepaalde sport, die je heel leuk vond, na 4 maanden kan denken: fuck zeg, eigenlijk is het heel iets anders dan ik me ervan had voorgesteld.

Ik hoef me absoluut niet te bewijzen, het feit dat ik 3 jaar geleden uit de zware stront ben gekropen terwijl ik meer dood dan levend was heeft voor mezelf het bewijs geleverd dat ik weet wie ik ben en wat ik aan mezelf heb. Als mensen me wijsneuzerig vinden of denken dat ik probeer slim over te komen terwijl ik eigenlijk een dommerd ben, moeten ze dat maar denken, ik weet zelf hoe het zit en daar gaat het om. Ik voel idd erg met anderen mee en weet dat meer mensen dat doen. Dat sommioge van die mensen PF'ers zijn. Ebn zich druk maken om amneder PF'
ers. Dat dat se sfeer niet ten goede komt.

Al ga je nog 100 discussies met me aan, al hap ik 100x, al "win" jij voor je geoel omdat je me uit mn tent trekt, dan nog weet ik zeker dat er altijd mensen zijn die wel iets aan dit topic hebben. En daar draait het mij om!!!