Partyflock
 
Forumonderwerp · 13554
­ Nederland
BERGEN - De politie Noord-Holland Noord heeft twee lichamen opgegraven, waarvan vermoed wordt dat het gaat om de stoffelijke resten van Marion van Buuren en haar dochtertje Romy uit Bergen. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De twee worden sinds juni 1997 vermist. De politie wil nog geen nadere details verstrekken, zoals waar en wanneer de lichamen zijn opgegraven. Vrijdagmiddag houdt ze een persconferentie.



Marion en Romy van Buuren zijn voor het laatst gezien op 8 juni 1997 in Bergen en Alkmaar. Marion woonde in Bergen en was ten tijde van haar verdwijning 19 jaar. Romy was een jaar oud.

De politie heeft de afgelopen vijf jaar talloze tips nagetrokken. Het recherchewerk heeft tot op heden geen concrete aanwijzing opgeleverd over het hoe en waarom van de mysterieuze verdwijning.

De politie is er altijd van uitgegaan dat de Turkse crimineel Okan O., de vroegere partner van Marion en vader van Romy, te maken heeft gehad met de verdwijning van de moeder en de dochter. O., die altijd heeft ontkend, overleed in mei 1998 in het gevangenishospitaal van Scheveningen op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Op zijn sterfbed beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Justitie verdubbelde in juni nog de beloning voor de gouden tip in de zaak van 25.000 euro.
laatste aanpassing
 
Ik hoop dat hun het zijn. Ik heb die zaak altijd aardig gevolgd, Peter R. de Vries enzo. Weet niet waarom maar die zaak houd me wel bezig als het op tv was. Helemaal omdat die kerel met z'n geheimen de pijp uit is gegaan. Hoop dat ze het zijn, ook voor die ouders. Toch een stukje rust voor hun. Natuurlijk kut dat ze dood zijn, maar beter weten dat ze dood zijn, dan leven in onzekerheid.
Ben ut aardig met MDMA eens...tis triest, maar dan heb je zekerheid!
ben het er ook mee eens, kunnen die mensen ook weer verder gaan.
Ik heb het ook al die jaren gevolgd en idd dacht hetzelfde als MDMAarten.

*zucht* kan me hier zo kwaad om maken he!
Klootzak van een Okan O.!
 
Gek nu dat ze de lichamen hebben gevonden, ga je pas echt nadenken wat een smerig ziek mannetje die Okan O. is geweest (net als Peter R. de Vries ben ik ook overtuigd dat hij het gedaan heeft!).
Iemand vermoorden is al ziek, maar je eigen vlees en bloed???? dan ben je echt een beest :@
Jammer dat ie al dood is, zo´n iemand moet je laten lijden :bah:
laatste aanpassing
Ik heb altijd gehoopt dat ze ergens in Turkije in onderdrukking leefden in plaats vermoord. Ben benieuwd wat gaat volgen.
laatste aanpassing
 
Okan O., burn in hell
ben heel erg benieuwd hoe ze wisten waar de lichamen lagen..!?!

ben het ook eens met MDMAarten zijn uitspraak , ze zullen het al voor een groot gedeelte verwerkt hebben de ouders , nu kunnen ze het afmaken..! er valt denk een last van de schouders af van de ouders..!
 
Hoop dat ze het zijn.
In Turkye in onderdrukking leven,is leven in een hel.
Zeker als er geen kans op terugkeer is en je er poep op kunt zeggen dat ze mishandeld zouden worden.

De nabestaanden hebben nu eindelijk zekerheid en kunnen gaan rouwen.
Ze kunnen iets begraven en hebben iets om naar toe te gaan.
Die allesoverheersende onmacht en onzekerheid is nu eindelijk over.

Dat de waarschijnlijke dader dood is vind ik ook mooi.
Hij dus ook geen leven,ook geen cel en vrij na goed gedrag,ook geen t.v op kamer
Ook geen boeken lezen,spelletjes doen.
niets meer dus.
Ja als je altijd weer bij P de Vries zag zitten dan dacht je zitten ze er dit jaar weer. Kunnen die mensen dan echt geen rust vinden zonder lichamen blijkbaar niet.

En nu komt dit nieuws na zoveel jaar kunnen ze in ieder geval dit hoodfstuk afsluiten. Als na de DNA test is gebleken dat het ook echt om hun dochter gaat.

De pijn zal blijven maar Marion en romy kunnen nu misschien begraven worden.

R.I.P
Gevonden lichamen vermoedelijk van Romy en Marion


BERGEN (ANP) - De plaats waar de vermoedelijke lichamen van Marion van Buuren en haar dochtertje Romy zijn aangetroffen, is dinsdagavond gevonden op aanwijzing van een broer van de in 1998 overleden Alkmaarse crimineel Okan O. Dat zegt de moeder van Marion.

De lichamen zijn in de duinen tussen Bergen en Egmond aangetroffen. O. is de vroegere partner van Marion en de vader van Romy. De politie is er altijd van uitgegaan dat hij iets te maken heeft gehad met de verdwijning van de twee, maar O. heeft dat tot zijn dood ontkend.

De ouders van Marion zijn dinsdagavond met een broer van Okan naar de plek geweest. ,,Daar heeft hij de plek aangewezen waarop wij de politie hebben ingeschakeld'', aldus de moeder van Marion, Corrie van Buuren. ,,De politie is nog bezig met het verrichten van sectie op de lichamen maar ik weet voor 99,9 procent zeker dat ze het zijn. Aan de ene kant ben ik opgelucht dat ze zijn gevonden, maar aan de andere kant is het ook een afknapper. Je durft er toch niet aan te denken dat ze er niet meer zijn.''

Marion en Romy van Buuren zijn voor het laatst gezien op 8 juni 1997 in Bergen en Alkmaar. Marion woonde in Bergen en was ten tijde van haar verdwijning 19 jaar. Romy was een jaar oud. De politie heeft de afgelopen vijf jaar talloze tips nagetrokken. Justitie verdubbelde in juni nog de beloning voor de gouden tip in de zaak van 25.000 euro.

Geactualiseerd om 14.59 uur

Meer berichten over dit onderwerp


bron:Trouw
 
Denk dat het voor die ouders ook belangrijk is dat ze dan "eindelijk" hun dochter en kleindochter kunnen begraven. Hebben ze ook een plek om naar terug te gaan om te rouwen. Erg belangrijk voor het rouwproces.
 
ík kan het nog steeds niet geloven dat mensen zo verschrikkelijk slecht kunnen zijn....

hoe kun je zoiets nou vermoorden...???

verschrikkelijk!!

Ben blij voor de ouders dat ze nu eindelijk zekerheid hebben. voor hetzelfde geld kwam het nooit naar boven, en neem je het mee het graf in, terrible...

ik hoop dat die okan tergend brand in de hel!
Nog een update:
ALKMAAR - De gebitsidentificatie die is uitgevoerd op de resten van het lichaam van een volwassene dat is aangetroffen in de duinen tussen Egmond en Bergen, geeft sterke aanwijzingen dat het hier inderdaad gaat om het lichaam van Marion van Buuren. Dat heeft de politie Noord-Holland Noord vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie in Alkmaar.

De politie zegt pas 100 procent zeker te zijn over de identiteit als het laboratoriumonderzoek is afgerond. Dit onderzoek moet aan alle onzekerheid een einde maken. De politie heeft bevestigd donderdag de resten van twee lichamen, een van een volwassene en een van een kind, te hebben gevonden met behulp van speurhonden en prikstokken.

Een jongere broer van Okan O. meldde zich dinsdagavond bij de ouders van Marion en vertelde hen dat hij wist waar de lichamen lagen. Hij zegt dit hebben gehoord van zijn oudere broer Okan voordat die in mei '98 overleed. De broer is inmiddels door de politie gehoord. Als familielid van Okan kan hij zich vermoedelijk beroepen op zijn verschoningsrecht en is hij mogelijk niet strafbaar.

Volgens de politie geeft de broer, die ten tijde van de verdwijning van Marion en Romy 19 jaar oud was, de volgende verklaring: "Als jonge jongen kreeg ik een groot geheim van een oudere broer. Ik durfde daar niet over te praten. Ik ben nu ouder, ik denk anders en ik kan het niet langer voor me houden", aldus de verklaring. Okan nam zijn jongere broer ongeveer een maand na de dood van Marion en Romy mee naar de plek weer ze lagen begraven.

Volgens F. Gerritsen, de leider van het onderzoeksteam, gaf de broer als tweede verklaring voor zijn lange zwijgen dat hij erg opzag tegen de oudere Okan, die in feite als zijn vader fungeerde. Ongeveer een maand geleden lanceerde justitie een nieuw offensief in het onderzoek, dat er in feite op neerkwam dat de familie van O. opnieuw werd benaderd. Dat leidde bij de broer uiteindelijk tot het inzicht dat hij moest praten.

Hij heeft aangegeven geen aanspraak te willen maken op de uitgeloofde beloning.

Volgens de Alkmaarse hoofdofficier van justitie mr A. Van der Kerk is de belangrijkste vraag nu of Okan O. alleen heeft gehandeld of dat er meerdere verdachten in het spel zijn. Vooralsnog zijn er geen concrete aanwijzingen die duiden op een medeverdachte. Als er geen nieuwe sporen volgen, wordt het dossier gesloten, zo maakte Van der Kerk bekend.

De broer heeft dinsdag zelf de plek in de duinen aangewezen aan de ouders van Marion van Buuren nadat hij zich bij hen had gemeld. Dit resulteerde woensdagochtend in de start van het politieonderzoek in de duinen.
laatste aanpassing
ver·´scho·nings·recht (het ~)

1 recht om geen getuigenis te hoeven afleggen
 
wow...mijn eerste reactie was " Eindelijk! "
KLinkt dom..maar elke keer als ik de moeder van Marion op tv zag had ik het idee dat ze de hoop allang had opgegeven en dat het enige wat haar nog een beetje leven zou geven, het bericht zou zijn dat de lichamen gevonden zouden zijn.

Ik wil niet disrespectvol zijn; maar ik ben blij voor ze.
Ik denk dat de famillie nu eindelijk deze nachtmerrie kan gaan verwerken.

Tegelijk vraag ik me af, of je als moeder en vader uberhaupt OOIT over de dood van kind en kleinkind heen komt.
De ouders van Marion kunnen nu eindelijk dit hele dramatische hoofdstuk in hun leven afsluiten, omdat ze nu eindelijk weten dat ze niet langer in leven zijn...

Het blijft tragisch als dit met je kind (en kleinkind) gebeurd, maar nu kunnen ze hun naar hun laatste rustplaats brengen, en krijgen die 2 mensen eindelijk zelf eens een beetje rust...


Vind het trouwens ongeloofelijk dat die broer zoveel jaar heeft kunnen zwijgen, terwijl hij het verdriet van die ouders op TV kon zien...
 
Ik ken de broer van Marion..en heb marion ook nog een keer gezien vlak voor haar verdwijning..toen hadze ruzie met haar vriend die turkse gozer..Best wel vaag is dat..dat iemand daarna zomaar verdwenen is terwijl je diegene nog 2 dagen ervoor gezien hebt :s
Ik hoop aan de ene kant ook echt dat het ze zijn..want haar broer en ouders gaan nu al jaren door een hel..dan weten ze tenminste waarze aan toe zijn.
 
heb de zaak gevolgd, en ook mijn eerste reacte was: eindelijk!
misschien klinkt het stom, maar de kans dat ze ooit nog gevonden zouden worden was nihil. En ik denk dat ze dood beter af zijn, dan onderdrukt in turkije of een soortgelijk land. En voor de ouders is dit waarschijnlijk ook fijner.. natuurlijk wil je je kind terug, maar zo kan je het tenminste een béétje gaan verwerken.
Ik snap niet dat mensen zoiets kunnen doen :(
en dan maar te bedenken dat die broer van Okan de hele tijd heeft geweten waar de lichamen lagen.. :-S
ZIEK!
laatste aanpassing
Mmmmm kvind het fijn dat er misschien dan eindelijk eens duidelijkheid komt voor de ouders en familie.....het drama sleept al zo lang voort. Helaas weten we nou nog nie waarom...
Update:

Lichamen Marion en Romy van Buuren gevonden

Uitgegeven: 2-8-2002 23:09
Laatst gewijzigd: 2-8-2002 23:27

ALKMAAR - Ruim vijf jaar na hun mysterieuze verdwijning zijn donderdag de stoffelijke overschotten gevonden van Marion en Romy van Buuren. De politie vond de lichamen van de vrouw en haar dochtertje in de duinen tussen Egmond en Bergen op aanwijzing van een broer van de hoofdverdachte, Okan O.



Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat het volwassen lichaam inderdaad dat van Marion is. Politie en justitie gaan ervan uit dat het andere stoffelijk overschot haar dochter is. Er waren van het kleine meisje geen gebitsgegevens voorhanden, maar volgens een politiewoordvoerder zijn er aanwijzingen dat het gaat om een klein kind. Na overleg met justitie zijn de stoffelijke resten ter beschikking gesteld aan de familie.

8 juni 1997

De toen 19-jarige Marion en haar 1-jarige dochtertje Romy verdwenen op zondag 8 juni 1997. Ze werden voor het laatst gezien toen ze in de auto van Okan stapten, die stond geparkeerd in Marions woonplaats Bergen. Sindsdien ontbrak elk spoor.

Okan beweerde dat hij zijn ex-vriendin Marion en zijn dochter Romy had afgezet bij het station in Alkmaar. De politie beschouwde hem sinds november 1997 als verdachte. Okan overleed in mei 1998 in het gevangenishospitaal van Scheveningen op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij zat op dat moment vast wegens betrokkenheid bij een schietpartij die volgde op een bankoverval. Op zijn sterfbed beriep hij zich op het zwijgrecht.

Broer

Nu blijkt dat Okan een maand na de moord zijn broer in vertrouwen heeft genomen en heeft aangewezen waar Marion en Romy lagen begraven. Hij besloot dinsdag het jarenlange stilzwijgen te doorbreken, ging naar de ouders van Marion van Buuren en nam hen mee naar de duinen. "Daar heeft hij de plek aangewezen waarop wij de politie hebben ingeschakeld," vertelde Marions moeder Corrie van Buuren eerder op vrijdagavond. "De politie is nog bezig met het verrichten van sectie op de lichamen, maar ik weet voor 99,9 procent zeker dat ze het zijn. Aan de ene kant ben ik opgelucht dat ze zijn gevonden, maar aan de andere kant is het ook een afknapper. Je durft er toch niet aan te denken dat ze er niet meer zijn." Inmiddels is de identiteit van Marion vastgesteld.

Het duurde tot donderdag voordat de lichamen ook werkelijk werden gevonden met behulp van speurhonden en prikstokken. Het onderzoeksteam van de politie trof het graf aan op anderhalve meter diepte in een natuurgebied met een oppervlakte van ongeveer 1000 vierkante meter.

'Groot geheim'

Volgens de politie gaf de broer, die ten tijde van de verdwijning van Marion en Romy 19 jaar oud was, de volgende verklaring: "Als jonge jongen kreeg ik een groot geheim van een oudere broer. Ik durfde daar niet over te praten. Ik ben nu ouder, ik denk anders en ik kan het niet langer voor me houden," aldus de verklaring. De broer is inmiddels door de politie gehoord. Als familielid van Okan kan hij zich beroepen op het verschoningsrecht en is hij niet strafbaar.

Volgens F. Gerritsen, de leider van het onderzoeksteam, gaf de broer als tweede verklaring voor zijn lange zwijgen dat hij erg opzag tegen de oudere Okan, die in feite als zijn vader fungeerde. Ongeveer een maand geleden lanceerde justitie een nieuw offensief in het onderzoek, dat er in feite op neerkwam dat de familie van O. opnieuw werd benaderd. Dat leidde bij de broer uiteindelijk tot het inzicht dat hij moest praten.

Medeverdachten

Hij heeft nog geen aanspraak gemaakt op de uitgeloofde beloning van 25.000 euro. Volgens de Alkmaarse hoofdofficier van justitie A. Van der Kerk is de belangrijkste vraag nu of Okan O. alleen heeft gehandeld of dat er meerdere verdachten in het spel zijn. Vooralsnog zijn er geen concrete aanwijzingen die duiden op een medeverdachte. Als er geen nieuwe sporen volgen, wordt het dossier gesloten, maakte Van der Kerk bekend. "Doden kun je nu eenmaal niet vervolgen."
hehehehe, dit had ik wel met OKAN willuh doen!! :@
laatste aanpassing
echt erg dat dit soort zieke dingen gebeurt...

Ben nu zelf 19 en kan me niet voorstellen dat iemand van mijn leeftijd met een dochtertje gewoon van kant wordt gemaakt... Heel eng allemaal, maar het is maar goed dat er nu een einde aan de onzekerheid is voor de familie, al zouden ze toch wel hoop hebben gehouden dan de 2 nog in leven zouden zijn.
echt weer iest voor alkmaar, voor de rest hou ik me mond maar
 
die lijken zijn gewoon bij mij achter in de duinen gevonden.....nawjah.....un kilometertje of anderhalf bij me vandaan.....echt ziek.....dat al die shit zow dichtbij gebeurt.
 
Weet je wat ze met dat broertje moeten doen assum gevonden hebbuh... aan z'n ballen ophangen en um dan langzaam dood laten spartelen.
met zulke uitspraken moet je uitkijken hier in alkmaar denk ik zomaar, je wil niet weten wie wie allemaal kent,
 
vind echt zwaar erg voor dat mensje die moeder van da meisie! ik had die turk echt wel dood geschote! maar goed dat ie kanker kreeg! hij had de langzame dood moeten hebben! ik heb die stukken vaak gevolgd bij peter r de vries... en met tranen gevolgd...ken iemand die vast zat toen in leeuwarden die had gehoord dat ze onder het nieuwe gerechtsgebouw lagen da! nou misschien heeft dat vrouwtje nu rust! vind echt erg! en die o hoop dat ie in hell leeft!:devil:
 
die okan o had nog moeten leven en ze hadden hem lekker met een hete pook in ze reet moeten vieren delen..
kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die hun eigen kind, een baby van een jaar kunnen vermoorden, hun eigen vlees en bloed.
hoe ziek kun je zijn ik hoop dat ie langzaam is dood gegaan en veel pijn hebt gehad..
wat denk je van die ouders die zoveel jaar in onzekerheid hebben geleefd door die teringlijer..
ik heb echt respect voor die ouders, ik hoop dat ze nu een beetje rust vinden en het een beetje kunnen gaan verwerken..
 
-respect- voor de ouders
Ik hebhet net als iedereen hier wel altijd gevolgd... En als je die ouders dan zag vooral die moeder dan zat je echt af en toe met tranen in je ogen te kijken

Het is beter zo, ze kunnen het nu gaan verwerken en ze hebben zekerheid.... Hoe ziek het ook is!
 
Ik ben al n tijdje bezig met t boek wat over de zaak is geschreven.
schiet nie erg snel op, te weinig tijd om te lezen, maar als je leest wat voor n fouten t rechts systeem maakt.....daar wordt je dus echt niet vrolijk van he.

Tios in ieder geval heel fijn voor de ouders dat ze nu weten waar ze aan toe zijn, niks is zo erg dan altijd maar leven in de onzekerheid.
Nu kunnen ze t een plek geven en afsluiten.