Partyflock
 
Forumonderwerp · 12891
­ Nederland
 
Dana draait ook!!!!!

Wie gaan er allemaal ?!
 
waar is het???
 
In Leeuwarden!
Dat hele feest gaat niet door MissLL ;)
laatste aanpassing
Oeps. :-P
 
niet? WHY NOT?! Dat staat nie op PF

Tell me ff....
laatste aanpassing
Artiest Spoon
Afgelast dancefestival kost Harlinger geld

LEEUWARDEN - Het afgeblazen dancefestival in het FEC te Leeuwarden gaat organisator Johannes Dijkstra uit Harlingen handenvol geld kosten. Het boekingsbureau One Management uit Tilburg wil 7500 euro van hem hebben en heeft inmiddels een aanmaning gestuurd. ,,Want wij betalen onze dj's wel uit'', aldus directeur Dick Leijen.

Leijen toont zich pessimistisch over de mogelijkheid op korte termijn zijn geld binnen te krijgen. ,,Er heerst radiostilte. En dat betekent meestal dat er geen geld is.'' Het feest ('Break the beat, knock the floor') zou dit weekeinde plaatsvinden. Dijkstra, die rekende op twintigduizend bezoekers, had naar eigen zeggen posters gedistribueerd tot in Groningen en Amsterdam.

Het Leeuwarder gemeentebestuur, dat in het verleden enkele keren toestemming gaf aan andere organisatoren, vreesde geluidoverlast en weigerde de vergunning. Dijkstra was van plan het FEC in kort geding te dagvaarden omdat die zich volgens hem garant had gesteld voor de vergunning. Het FEC ontkent dit.

Tot een kort geding is het niet gekomen. ,,Dijkstra heeft eieren voor zijn geld gekozen'', aldus FEC-medewerker Wilco Camp. ,,Hij had nul kaarten verkocht.'' Het FEC heeft ervan afgezien de overeengekomen huur op te eisen. ,,Van een kale kip valt niet te plukken'', aldus Camp. ,,We zijn goed uitelkaar gegaan.'' Dijkstra is voor commentaar onbereikbaar.

Het FEC had met Dijkstra een contract gesloten voor ruim 86.000 euro, exclusief btw. In dit bedrag was inbegrepen de op- en afbouw van drie hallen (25.000 vierkante meter) en de uitkoop van de horeca.

Camp vindt het jammer dat het gemeentebestuur geen toestemming geeft voor dergelijke feesten. ,,Het hoort bij de jongerencultuur en in het FEC zou zoiets eigenlijk een of twee keer per jaar mogelijk moeten zijn.'' Het gemeentebestuur beraadt zich inmiddels op een soepeler houding.

Het boekingsbureau, het FEC en ondernemer Ids Eckhardt uit Sneek plaatsen vraagtekens bij de organisatorische kwaliteiten van Dijkstra. Leijen nam pas kennis van Dijkstra's internetpagina over het feest nadat hij het contract al had gesloten. ,,Ik dacht meteen: oei, dit gaat mis. Veel te weinig informatie en een site die totaal niet aansprak.''

Eckhardt maakte vrijblijvend een plan voor de opstelling van geluid, video en licht. ,,Een paar uur werk, meer niet.'' Hij kreeg echter de gevraagde aanbetaling niet en staakte meteen zijn activiteiten. ,,Bij deze dancefeesten heb je een hoop Pipo de Clownfiguren. Ik had meteen de indruk dat hij niet goed wist waaraan hij begon. Maar ik heb nog nooit iemand zó enthousiast gezien.''

Leijen: ,,Hij heeft kennelijk gedacht: zo'n feest is gouden business, dat kan ik ook. Voor iemand die zoiets voor het eerst organiseert, was dit een beetje te hoog gegrepen.'' Het FEC wil graag weer een dancefestival in zijn hallen. ,,En dan misschien met een wat professioneler partij.''

bron: www.leeuwardercourant.nl
Niet getreurd. 10 min. (met de auto) bij het FEC ligt The Zone en daar is zaterdagavond PAVO.
 
:@ Nou geen 10 minuten hoor, wel iets langer rijden, maar ik zie dan wel ff grrr
Nou ik rij het toch minstens 2x per week en doe er toch echt 10 min. over maar ja ik rij dan ook meestal wel 20km harder dan de toegestane snelheid. ;-) Maar ja jij moet natuurlijk uit Heerenveen weg komen :) C ya sat-r-day!
laatste aanpassing
DJ Isaac vertelde me al een maand a 1,5 geleden dat zijn boeking gecancelled was voor dit feest.. :S Na het lezen van dat artikel is me dus ook duidelijk geworden waarom.
laatste aanpassing