Partyflock
 
Forumonderwerp · 12576
­ Nederland
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
deze topic ishoofd zakelijk bedoelt voor de ADHDérs. na aanleiding van die topic over Ritalin vroeg ik me af hoe jullie, de mensen met ADHD het ervaren? ik zelf doe vaak spontaan dingen die ik niet wil doen en zeg gauw dingen die ik niet wil zeggen. vroeger wekte het ook snel agressie bij me op. nu is dat minder. er hoeft alleen neit veel te gebeuren of ik krijg al snel agressieve neigingen. ik kan daar nix aan doen, dat gebeurt gewoon.

in mijn pauzes op werk kan ik bijv. nooit stil zitten en ik ratel maar door wat soms best vervelend voor mijn colega's is whehehehehe.
soms ben ik wel rustig maar meestal gewoon hyoer-aktief, en heel soms word ik gewoon ff extreem hyper, en dan is mijn gedrag en manier van oraten ook best krankzinnig.

dat is zeg maar hoe ik het ervaar. hopelijk word het ooit eens minder, want je hebt ( ik iig) niet altijd alles onder controle.
nou, ik ken iemand via internet, dat als die dr pepper drinkt...........gaat ze snoei hard!!!

lijkt me wel handig voor op festen. Ik zelf hebbut niet, volgens mij issut wel iets waar je zeker ook weer intelligenter van word of niet??
goh, ik zou het echt neit weten, whehehehe
je bent ook niet anders gewend he??
Heb jij daar dan ook medicijnen voor? Iemand die ik ken via via die moet ook medicijnen slikken nl.

(off-topic)
Wat heb je een smerige profielpic trouwens zeg
:bah:
das de kolonel whehehe, en ja, toen ik klein was had ik er ritalin voor, maar dat werte niet. toen ik nog pep gebruikte werkte dat wel, daar werd ik héél erg rustig van, echt net normaal.
smerige profiel pic??? hoe durf je dat nou weer te zegge.

Ik hebbum heel groot uitgeprint en hij hangt nou in mijn kamer, k ken er uren naar kijke, zie er steeds weer nieuwe dingen in, echt waar.

Heel artistiek, echt goed verzonnen ook.
Ik heb ADHD , tenminste , dat zeiden ze toendertijd bij het RIAGG iig. Op de middelbare school was ik altijd behoorlijk druk en wou altijd aandacht trekken , veroorzaakte vaak problemen , kon ook nooit stilzitten enzo.Heb daar toen via het RIAGG medicijnenen voor gehad , en daar werd ik ook een stuk relaxer van , zat ook beter in me vel daardoor.
Heb die shit een jaar of 3 gebruikt denk ik.
Op gegeven moment had ik gewoon zoiets van fuck it , ik hoef toch niet de rest van me leven die zooi te slikken.Kon nooit alcohol drinken enzo door die capsules. Ben er toen mee gestopt , ik heb het eigenlijk niet nodig ook.Je moet er gewoon mee om leren gaan.
ja, presies. ik weet nog toen ik op de kleuterschool at, ik pakte toen een dambord en sleg een klasgenootje ermee voor zijn kop, dat soort akties weet je wel whehehehe, best stom en het gaat echt helemaal van zelf.
Ik heb het ook.. Alleen een iets andere vorm dan de meeste mensen die egt ADHD hebben.... wat het wel is weten ze ook niet.... De ritaline werkte bij mij ook niet voor ik ging :xtc: maar daarna werd ik helemaal rustig en bijna apatisch....
na een jaar of drie ben ik ermee gestopt... Ik wassut zat, veranderde helemaal, werd een heel ander meisje... had ook nog lichte vorm van borderline en toen kreeg ik nog meer medicijnen en ik had het helemaal gehad... De laatste tijd gaat t wel goed... Alleen t stilzitten, altijd lullen, van de hak op de tak springen enzow.. dat heb ik nog wel, maar die rare agressieve dingen van vroeger enzow zijn wel weg....
ja, dat herken ik meteen, dat van stil zitten en veel lullen. tot ik begon met speed gebruiken is het bij mij alleen maar erger geworden. toen ik aan de pep zat was ik vrij rustig en vrij lief tgeonver andere mensen. toen ik gestopt was met pep ben ik vet druk geworden en totaal verandert. pep heeft dus echt veel invloed gehad. want ik heb er nu nog meer last van. ik kan er wel mee leven, maar het levert soms ook teveel problemen op. bijv. op werk. ik kan soms heel erg tegen klanten uitvallen omdat ze niet vriendelijk zijn,en daar kan ik helemaal nix aan doen. whehehee, best vaag eigenlijk.
Tjah heb het nooit van de dokter gehoord, maar af en toe heb ik wel een AdHD bek zeg niet te kort.
ik ben tapijt verkoper bij leenbakker, en wi hebbe de beste tapijt-afdeling van alle filialen. klantgericht is het iets minder. whehehehe
ik heb t zelf niet, maar heb er op 1 van me stages wel mee te maken gehad en ik moet zeggen dat het wel zwaar is om mee om te gaan, zeker bij kleine kinderen het is bijna onmogelijk om "controle" over die kinderen te krijgen.
Dan hebben al die kinderen die ik Tennisles geef ook allemaal ADHD :D:D:D
nou ik denk eerder dat ze gewoon niet naar je willen luisteren, je maakt geen indruk op ze haha :p
Hehe dat kan ook. Maarjah krijg me loon toch wel ;)
Artiest Ardo
Waar staat De afk. ADHD eigenlijk voor??

behalve dan 'Alle Dagen Heel Druk'.........;)
Ik ben ook heel slecht met mensen die niet aardig tegen me zijn... werkte in Utrecht Overvecht en dat was egt niks... daar kwamen veel aso's, kakkers en slechte buitenlanders...

ik kan ook heel erg tegen mensen uitvallen en ben niet te handhaven zal maar seggen... Ik kan niet tegen gezag... dat is wel een symptoom denk ik wat veel mensen herkennen.....
 
De afkorting ADHD betekent...

Attention
Deficit
Hyperactivity
Disorder

Ik heb in Amerika met kinderen gewerkt die ADHD hebben. Best wel zielig hoe ze er daar mee omgaan want sommige kinderen worden helemaal volgepompt met medicijnen die vaak niet eens helpen.
Das idd best zielig, volgens mij krijgen die kinderen dan ook nog eens de kans, waneer ze geem medicijnen meer nemen, dat het erger terug komt.
ik heb ook ADHD maar bij mij is het niet zo dat ik medicijnen moet slikken

maar ik ben wel hyperactive,gaotisch,heb er voor bij riagg gezeten

op school konnen de leraren me met moeite in bedwang houden, ik zorgde er altijd voor dat de hele klas in rep en roer stond was wel lache hehehe
laatste aanpassing
vooral als je pissed off ben dan lijkt het net of ADHD je helemaal van het spoor brengt
 
Je hebt ook ADD, das eigenlijk tzelfde, maar dan zonder die hyperactiviteit.
Ik heb t ook, maar weet dat pas sinds kort, heb er nooit medicijnen voor geslikt, en ben dat ook niet van plan.
Ik heb ermee leren leven, maar makkelijk ist nie.

Stilzitten kan ik niet echt, ben ook nooit met 1 ding bezig, maar met 10 dingen tegelijk.
Als ik in n tijdschrift een artikel aan t lezen ben en mn oog valt opeens op n ander kopstukje, dan ga ik dat weer lezen, lekker chaotisch dus.
Mn woede buien heb ik ondertussen in de hand, dat heeft me al zoveel geld gekost, toen ik vorig jaar uit woede mn huistelefoon van 600 gulden aan diggelen had gegooid was ik t zat, en heb nooit meer iets stuk gegooid.
Maar tis wel verdomds moeilijk om je in te houden, heel soms lukt t niet, maar dan heb ik gelukkig wel t besef om iets te pakken wat niet kapot kan of weinig kost.

Wat t hier in huis extra moeilijk maakt is dat 2 van mn 3 kids PDD-nos, type MCDD hebben, tis anders als ADHD, maar ligt er wel erg vlakbij qwa gedragingen en zo.
Mijn huis zit dus bomvol actieve herrieschoppende lui, wat weer niet makkelijk is voor mn oudste en mn vriend.
Mijn jongste kan zijn buien helemaal niet hanteren, die moet dan van mij meteen naar zn kamer, niet als straf, maar om mn huisraad te beschermen, maar dat gaat wel eens mis :-(
Op zijn kamer mag ie gooien met zn eigen lego, hij heeft ook al diverse gaten in zn deur geslagen/geschopt.
Als de woede op zn broer gericht is dan wil ie m achterna gaan om m met de gesp van n riem te mishandelen.
Kortom.......tis hier nie altijd even gezellig :-D

Ook is bekend van ADHD-ers dat ze n verhoogd risico lopen om drugs te gaan gebruiken, vanwege de kicks opzoeken, en wat kicks opzoeken betreft.....dat gaat helemaal voor mij op, t kan mij niet eng genoeg zijn, want ik vind niks eng.
Ook is bekend dat ADHD-ers averechts kunnen reageren op medicijnen en dus ook drugs.
Dat verklaart voor mij waarom ik zo goed tegen drugs kan, waar n ander van n halfje loopt te stuiteren, heb ik dat nog niet van 4.
Een goede link w.b. ADHD is:
http://hello.to/hersenstorm/

K zal maar ophouden met typen, want ik kan er nog uren over doorgaan :-D
Wauw, hiermee zijn veel vragen beantwoord. drugs werkt idd altijd heel raar bij mij. het gebeurde maar zelde dat het werkte zoals het hoort. en idd, ben ik zo iemand die kicks op zoek in welke vorm dan ook. woede-aanvallen heb ik niet meer, had ik wel, alleen hoeft er niet veel te gebeuren of ik draai weeer door whehehe,
hmzz, ik had het er net met mijn moeder over en die vertelde me iets totaal nieuws waardoor ik het heb. ze vond dat ik er nu aan toe was om te horen.

bij mijn geboorte hebben ze me met zo'n vacuum-ding eruit moeten trekken omdat de bevalling anders niet lukte. daarbij kreeg ik geen zuurstof en heb ik dus een hersen beschadiging opgelopen. ik hoorde dat net, dus. daardoor heb ik oa. ADHD. dat zal ook nooit meer weg gaan.

Vaag heh

(dit is niet een van mijn grappen)
laatste aanpassing
 
Voor degene die zin hebben om onderstaande tekst door te worstelen.....(heb ik ff geknipt vd url die ik gegeven had).......zo ervaart n ADHD-er t leven.....tis nie alleen maar lichamelijk druk zijn.....je hoofd staat ook nooit stil......altijd draait de mijne op voele toeren.....waarschijnlijk ook daarom dat ik n slaapprobleem heb:-(
Nu is elke ADHD-er natuurlijk anders, want mijn huis ziet er niet uit zoals ze t hieonder beschrijven, ik ben wat dat betreft t tegenovergestelde, zeer geordend dus, maar in mn kinderjaren was ik dat absoluut niet, gewoon geleerd door de jaren heen.

Wij worden doodongelukkig van het feit dat wij niet in staat blijken te zijn een taak af te ronden. In mijn hoofd speelt doorlopend het zinnetje: "Oja, en ik moet ook nog..." En met doorlopend bedoel ik continu. Dus ook wanneer ik al iets aan het doen ben. De H in mijn ADHD zorgt ervoor dat ik ook meteen aan de slag wil gaan met mijn gedachten, maar zodra ik tot actie overga, denk ik alweer aan iets anders wat ik nog moet doen en waarmee ik aan de slag ga!
Wij worden gek van de meest normale dingen: de onaangename geur van iemands parfum, het tikken van een klok, een sok die niet goed zit enz. In feite verstoort bijna alles onze "routine", verwachtingen en pogingen tot concentreren.
Wij raken steeds onze spullen kwijt, bewaren verkeerde dingen en bezorgen onze medewerkers slapeloze nachten, omdat zij door onze toedoen ook hun planningen niet kunnen halen.
Wanneer wij geen ordentelijke partner hebben, verraadt ons interieur thuis ons karakter: kamers zijn volgestouwd met spullen, het lijkt vaak wel een rommelmarkt! De chaos onder onze bedden en in de kasten symboliseert de puinhoop in onze hoofden. Anderen wijzen ons op hun rommelige kamers, maar deze anderen flippen niet constant omdat zij vinden dat alles geordend moet zijn.
Relaties lopen stuk voor stuk stuk omdat wij ons snel bij iemand vervelen (soms al na een dag!), omdat partners onze stemmingswisselingen niet aankunnen en omdat wij altijd alle aandacht opeisen. Wij hebben anderen nodig om te kunnen functioneren, maar weten niet hoe wij 'normaal' met hen kunnen omgaan.
Wij willen wel interesse tonen voor anderen, maar kunnen het gewoonweg niet opbrengen langer dan een x-aantal minuten naar een ander te luisteren, zonder ons eigen verhaal op te dringen.
Daarbij hebben wij de neiging, met ons gefriemel, gejaag en gekwetter, iedereen op de zenuwen te werken.

ADHD'ers hebben ongelooflijk veel problemen met stilzitten, plannen, wachten en het afronden van taken. Zij zijn zich 24 uur per dag bewust van hetgeen er om hen heen gebeurt. Voor hun familie, klasgenoten of collega's lijken zij te bestaan uit een wervelwind van ongeorganiseerde of dolle activiteiten. Soms gedragen zij zich ineens 'normaal', wat anderen doet denken dat de ADHD'er zijn/haar gedrag best onder controle kan houden "als hij/zij maar wil". Het resultaat hiervan is dat ADHD de relatie met anderen verstoort, niet alleen omdat de ADHD'er beslag legt op bezigheden in het dagelijks leven van anderen, maar ook omdat hij/zij de eigenschap heeft alle energie uit iemand te onttrekken en andermans gevoel van eigenwaarde te ondermijnen.

ADHD, ooit hyperkinese of Minimal Brain Dysfunction (MBD) genoemd, is een van de meest voorkomende hersenstoornissen bij kinderen. Ongeveer 3 procent heeft ADHD. ADHD gaat niet over, maar een aantal volwassenen heeft ermee leren leven: dankzij passend werk, een georganiseerde partner of minder specifieke eisen aan 'de kwaliteit van het leven'. Ongeveer 2 procent van alle volwassenen (18 +), ongeveer 240.000 inwoners van Nederland, lijdt echter dagelijks aan de effecten die concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit hebben op hun bestaan. Deze mensen kijken vaak verbitterd terug op een leven vol mislukkingen, niet-uitgekomen dromen en emotionele pijn.
Het meest schrijnende is dat er van die 240.000 nog maar een paar duizend gekend zijn met ADHD. Merendeel loopt in zijn/haar leven vast, niet wetende wat hem/haar mankeert. Anderen krijgen de standaard-diagnoses manisch-depressief of borderline personality, maar kunnen hiermee niet uit de voeten, omdat zij niet manisch-depressief zijn en geen borderline persoonlijkheidsstoornis als hoofdprobleem hebben.
 
2 krankheimer.....ik weet niet of je zo ADHD zou kunnen krijgen, zou best kunnen hoor.
Er zijn ook onderzoeken die beweren dat je t kan krijgen van die prikken die je als kind krijgt....maar dan nog zijn er nog n hoop kinderen die t niet krijgen, terwijl ze wel die prikken hebben gehad.......????
Ook zijn er beweringen dat t aan t voedsel zou liggen???????

Ikzelf denk eerder, en in die richting wijzen toch de meeste onderzoeken....dat t erfelijk is....vraag maar eens na in je familie.....waarschijnlijk ben je niet de enige.....maar probleem is.....veel mensen weten niet eens dat ze t hebben, of erkennen t niet....mijn kids hebben t duidelijk van mij (alleen de oudste niet), ik heb t, denk ikzelf, van mn vader en hij van zijn vader....maar daar hoef ik niet mee aan te komen bij hem.....want hij mankeert niks.....

Hihi, en ik had nog wel gezegd dat ik op zou houden met typen :-D, hoezo geen rem kunnen zetten op je gedachten????? :-D :-D
ik schijn het wel op die manier gekregen te hebben. en heb het ook daardoor gekregen. maar dat hoorde ik dus net allemaal vor het eeerst.
laatste aanpassing