Partyflock
 
Forumonderwerp · 12577
­ Nederland
 
Aangezien er hier de laatste tijd teveel gescheld wordt enzo wil ik naar aanleiding van de "god is tijd" topic een "vaag lullen" topic starten. Lees het volgende verhaaltje.

Dimensies.

Er was eens een wezen in een wereld met slechts 1 dimensie. Hij heette Streep. Deze wereld bestond dus eigenlijk uit een grote lijn. Streep reisde de hele wereld (lijn) af en kwam tot zijn verbazing in een nieuwe wereld. Een wereld met twee dimensies. Daar ontmoette hij Vlak. Vlak bestond dus uit twee dimensies. Streep kende die wereld niet en dacht dat alles uit 1 dimensie zou bestaan, en ontdekte hier dus dat er meer was. Vlak voelde zich superieur over Streep en schepte op dat hij beter was etc. Deze twee markante figuren reisde verder en verder en plots kwamen ze Bol tegen in een wereld met 3 dimensies. Bol was het ultieme superwezen. "3 dimensies", dachten Streep en Vlak, "hoe gek wordt het." Bol Was de grootste opschepper en was van mening dat hij het hoogste was van het gezelschap.
Waarom? Omdat hij niet beter weet. Toen Streep nog in zijn eigen 1-dimensionale wereld was, wist hij ook niet beter. Hetzelfde geldt voor Vlak.

Nu komt het. Wij leven in een wereld met 4 dimensies. Lengte, breedte, hoogte en tijd. Wat nou als er ergens in het heelal meer dimensies zijn. Hoe zouden die er dan uitzien? Wij zijn immers net als Bol. We weten niet beter....

Beetje vaag allemaal enzo, maar wel leuk om over na te denken...
laatste aanpassing
Ik geloof persoonlijk niet dat tijd een dimensie is.

Ik denk dat tijd een illusie is. Alleen omdat er dingen veranderen en wij dit onthouden is tijd "waarneembaar". Het kan dus ook een, ik vergelijk het maar met je verhaal, een streep zijn die door hem snel heen en weer te bewegen de illusie te geven dat deze 2 dimensionaal is.

De wiskunde geeft ons 20+ dimensies... maar ik geloof er niet zo in. Het is volgens mij niet een geijkt systeem.
 
Oke dan laat ik het ander zeggen... Tijd wordt in de wetenschap gezien als dimensie, omdat je zonder tijd niet kan bewegen. Dan zou alles stil staan. Als je dus om je heen kijkt, in de realiteit, heb je dus 4 dimensies. Lengte, breedte, hoogte en tijd (beweging). Als er nog meer dimensies zijn, hoe stel je je dat dan voor???
Uhm ik doe een gooi: net zoiets als de Matrix. Dus een nepwereld en een wereld die de nepwereld stuurt/maakt. Btje eng id eigenlijk.. :S
 
hou het maar op tijd en ruimte.
 
iik ben het grotendeels met confuzer eens, met als toevoeging dat tijd een door mensen ontwikkeld begrip is (vroeger) om de dag efficient te kunnen opdelen in hapklare brokken.

de tijd (nu, in wetenschap) is een simpel doch effectief mechanisme om de evolutie te berekenen/bepalen (hoe lang duurt dit en dat, snelheid vh licht etc).

ik had nog iets anders in mn hoofd, vergeten...:/
Ach een bekende... een bol die onze wereld binnenkomt...

Eerst kleine bol, dan steeds groter en dan weer kleiner...

Maar 4 dimensionaal zou ie er zeker anders uitzien... er zijn wel leuke tekeningen ervan :P
 
Oke dan... volgende...

Een molecuul bestaat uit een zooitje protonen en neutronen en daar omheen zweven een aantal elektronen. Dat heeft verdacht veel weg van een ster cq. zon met een zooitje planeten er omheen. Wat nou als ons heelal een zooi moleculen is, van een heel erg groot "ding" zoals bijvoorbeeld een kaasschaaf of bijzet tafel, of iets wat wij helemaal niet kunnen bevatten. En dat een molecuul van "ons" misschien ook hele werelden bevat....
 
De mens roeit zichzelf uit op een gegeven moment, daarom hebben we nu de drang om van deze planeet af te gaan op zoek naar een ander oordt.
Dat idee heb ik ook altijd gehad VinzZ...

LEUK dat je er ook mee komt...

Helaas is het onwaarschijnlijk, omdat de deeltjes, hoe kleiner ze worden, steeds onstabieler worden. Wij bestaan alleen ten gratie dat een chaotisch systeem op grote schaal een redelijke orde heeft (kan hebben).
Als het heelal HEEEEEL erg groot is zou je een planeet misschien wel als een deeltje kunnen zien. Maar dan zou de tijd voor dit gigantische wezen wel een stuk langszamer gaan dan voor ons daar de snelheid van energiegolven ZEKER een nadeel is op een zo'n grote schaal.
 
Dat klopt wel, maar dat is dus onwaarschijnlijk voor ons, maar misschien niet voor "hun". Voor een luiaard is het bijvoorbeeld ook heel gewoon om dagenlang in dezelfde positie te blijven hangen en met een snelheid van 10 cm per minuut voort te bewegen... je weet maar nooit...
Ik zeg ook niet dat het niet kan... maar ik weet wel dat de patronen die we nu ontdekt hebben in het heelal zeker niet duiden op een complex systeem. Het is veel te, tja, standaard.

Misschien dat er een wezen is dat bestaat uit heelallen maar daar over speculeren is zekers zonde van je tijd ;)
 
hahahahha dat sowieso, maar ja... soms heb je niks beters te doen he... :P
YEAH!!..nog iemand die hetzelfde denkt.
Ik ben dus ook echt van mening dat als je kijkt naar de obouw van elektronen,neutronen,atoompjes en dergelijke dat dit verrek veel weg heeft van planeten,sterrestelsels en melkwegstelsels.
Omdat wij net als BOL zijn en dus denken dat we superieur zijn in de voor ons bestaande wereld kunnen we dit niet bevatten.Zelfs niet de begaafden in de hogere IQ-range.

It fucks with your mind trying to think beyond known reality.:)
Owww...die is goed..ff opschrijven.:)
Geef is argumenten Heatwave !

Je lult in de ruimte ! ;)
Jullie snappen me niet.;D
Zwakkere,minder intelligente mensen willen altijd argumenten.
Slimme mensen behoeven geen herhaling en onderbouw van het reeds gezegde.;)

Op een volgend feessie wil ik wel ff vaag over dimensies tegen je aanlullen hoor.:)

Ps: This post came from another dimension in which i am not in complete control.
laatste aanpassing
 
Omdat het niet echt te bevatten is, kan je het ook niet echt onderbouwen met goede argumenten. Daarom heet het ook speculeren... :P

Euh.... euh.... oke.... lekker vaagjes weer... Heb nachten volgeluld met deze shit hoor... hahaha, maar dan was ik ook niet helemaal helder meer...
Laten we maar eens weer verder speculeren.:)
 
Oke dan... nieuwe theorie: iemand ziet een geest. Wat is een geest...??? Volgens mij een kruising van twee paralelle werelden. De onze, en een andere dus. Je vangt effe een glimps op van een andere wereld in deze wereld... beetje vaag, maar goed.
Mee eens. Als je drugs neemt mag je geestlijk over het lijntje stappen die onze wereld van die paralelle scheidt.
hallucinaties zijn daarom echt, maar in normale toestand zie je ze domweg gewoon niet.:S
laatste aanpassing
Haha sommige mensen hier is het einde van Men In Black errug goed bijgebleven.
 
ff over moleculen en atomen gesproken.
Het is wetenschappelijk helemaal niet bewezen dat alles hier op aarde en in het heelal opgebouwt is uit atomen en moleculen. Het is de meest voor de hand liggende THEORIE om de dingen uit te leggen.
Zo is er ook nog de kwantum theorie die de dingen kan verklaren.....
laat ik het zo zeggen, wij mensen weten geen FUCK!
we gissen maar en proberen alles logisch te maken.
we houden ons zelf voor de gek en verdoen idd onze tijd als we hier over speculeren maar jah ieder z'n dingetje zeg ik dan maar.
Nog eentje: hehehehe

If scotty beams you up, then who is gonna beam you down again???:S :S


;)
Chopper... hoe dieper we in het systeem duiken hoe duidelijker het wordt. ALLES blijft waarschijnlijk en niet zeker... maar waarom dit maar negeren. Dat is ook onlogisch...

Geesten? geloof ik niet in.
 
kzie vele dimensies. elk weekend weer.
laatste aanpassing
 
Da Pief Zei :

in theorie zijn er 7 dimensies
lengte
breede
diepte
tijd
?
?
?
zijn nog niet bewezen


Kom eens met die theorie dan!

Da Pief zei:

Volgens mij is de 7de dimensie godheid


Leg eens uit waarom je dat denkt!
laatste aanpassing
 
Ja dat heb ik ook gelezen... in de Kijk volgens mij.... ga het een dezer dagen toch nog ff opzoeken...
26 dimensies. theoretisch dan. De manier om dit enigzins te snappen is het bestuderen van de exceptionele groep E8 x E8. Dit behoort tot de categorie monstergroepen en verklaart alle symetrieen wat de supersnarentheorie te bieden heeft.
laatste aanpassing
wij leven in een 3 demensionale wereld, de 4e dementie is tijd maar die kunnen wij niet manipuleren.
stel nu dat er wezens zijn die de tijd wel kunnen manipuleren (aliens of mensen in de toekomst) dan kunnen die superieure wezens elke vorm in elke tijd aanemen en dat zou verklaren waarom UFO's zo snel kunnen vliegs, scherpe bochten maken op hoge snelheid, verschillende vormen kunnen aannemen en spontaan kunnen verdwijnen zonderdat wij het snappen.

stel dat de mens onderweg is om ook de 4e dementie te kunnen zien maar nog niet ver geneog ontwikkeld is, dan verklaard dat alle vreemde verschijningen van de afgelopen eeuw.
ik wil nu dus niet zeggen dat ik en UFO's en aliens geloof (eerst zien dan geloven) maar het zou een verklaring kunnen zijn.

ik ben even zijn naam kwijt maar er is een gast die helemaal verlamd is en met een computer boeken heeft geschreven over dementies en de "Superstring theory", die zijn echt leuk om te lezen :D

ik denk dus dat alle paranormale gebeurtenissen te maken hebben met toekomstige demensies :)

das mijn theorie, ik zou zeggen "shoot me" :D
laatste aanpassing
owja, voor de ongelovigen onder ons:

http://superstringtheory.com/experm/exper5.html
 
Jaaa Superstrings zijn vet...
Ook een theorie over dimensies is, dat die onstaan door splitsingen in de geschiedenis.
Als het het geval zou zijn dat er 2 dingen gebeuren die eigenlijk niet tegelijk kunnen of hadden moeten gebeuren, kan er sprake zijn van een splitsing. De bestaande wereld (dimensie) zou dan in 2 delen worden gesplitst (in zeldzaam geval meedere) met elk een aparte afloop. Zo zouden er werelden zijn die veel op elkaar lijken, bijvoorbeeld doordat ze pas gesplitst zijn of doordat ze bijna dezelfde ontwikkelingen hebben doogemaakt. Om maar ff een droog voorbeeld te noemen: bij de 1 is de telefoon wel uit gevonden en bij de andere niet. Kan je na gaan hoe sterk die werelden dan zouden verschillen, of juist niet. Ook zouden er "foute" werelden zijn ontstaan. Dat zou gebeurt zijn als een dimensie opsplitste, maar op de 1 of andere manier niet helemaal los kwam, waardoor binnen de 2 opgesplitste dimensies nog contact mogelijk zou zijn.

Dit is maar 1 van de zovele theorie's, hoewel er nog niet theoretisch is bewezen of het mogelijk is of niet.
Miri> Het is theoretisch al bewezen dat tijdreizen verboden is. Het boek waarin dit bewijs staat heet "Causal structures in Large Space-Time" geschreven door Stephen Hawking. Uitgever: Caimbridge.
laatste aanpassing
Sprookjes boeken ja...
Net als de superstring theorie...

ppfff wel allemaal leuk bedacht maar nog lang niet bewezen...

Kga 29 juli naar A'dam naat een lezing over "Het universum in het atoom" en daar gaan ze het ook over de superstring theorie hebben...
Maar ik ga meer om de grafische animaties die ze daarbij laten zien dan voor de theorie.

Ik geloof bv ook al niet in de dimensie tijd... laat staan alles wat daar op gebaseerd is ;)
Maar 't is wel leuk om te lezen. Er zijn toch al zoveel boeken die nergens over gaan dus dit kan er ook altijd nog wel bij.
idd... het stimuleert het nadenken wel... :)
Confuser> Je moet theorie en praktijk ook niet met elkaar verwarren. Er zijn zoveel dingen in theorie wat je in de praktijk niet eens kan waarnemen....
het spijt mij heel erg, maar hoe kun je nou niet geloven in de dimensie tijd
Miri> Er komt wel een hoop universiteitswiskunde bij kijken om dat boek te snappen. Het is natuurlijk altijd wel grappig om het te lezen. Maar voordat je ermee begint raadt ik toch aan om wat meer te verdiepen in complexe analyse en algebraische topologie. Daarna komt het wel goed denk ik. :P
oke..kben stoned..volg m ff niet goed...morgen herkansing..
Tijd is er wel zoals wij het zien Da Pief...
Maar het wil niet zeggen of het ook echt IETS is.

Bedenk eens zelf... WAT is tijd voor ons?
Wij zien tijd alleen omdat we toestanden kunnen vastleggen in hersenstructuren. Maar wie zegt mij dat tijd diepte heeft?
Het kan ook gewoon zijn dat er maar 1 toestand is die veranderd zonder ook maar iets van tijd te kennen. Wat is bv het kleinste tijd stapje? Als deze oneindig klein zou zijn, zou er in elke moment eeuwigheid liggen.

Wij zien tijd als een dimensie... ik geloof dat het iets anders is, een gevolg misschien van iets, maar niet direct een basiskracht.

Ritzi_Lee > Nee idd, en die theoretische dingen ga ik alleen aannemen bij een bepaald waarschijnlijkheidsgehalte...
laatste aanpassing
Als we dit alles nou eens 3x moduleren en over links wegdraaien?

hehehehe :)
 
Miri > Sliders!!! :)
ik dacht dat hier wel een serieuze discussie over dit onderwerp zou ontstaan maar volgens mij is iedereen hier een beetej brain-dead van alle partys en alle dope (6) zodra er een serieuze posting is wordt er niet op gereageerd :s

:)
laatste aanpassing
Give it a shot then GrimPie... (en dat je Hawking niet eens kent... pff.. sorry hoor... wie noemt wie nou braindead? (k))
laatste aanpassing