Partyflock
 
Forumonderwerp · 12188
­ Nederland
 
Chemische drugs, synthetisch dus kankerverwekkend?¿?
je vreet ook geen boterhammen zakjes op of rookt ook geen plastic toch,

maar

We slikken ook genoeg synthetische medicijnen

Hoe denken jullie erover
Ach, over alles hebben ze tegenwoordig wel wat te zeuren of het kankerverwekkend is of niet.

Gewoon door de weeks genoeg vitamientjes eten :)
Tja bij de productie worden genoeg kankerverwekkende stoffen gebruikt, maar als het eindproduct kankerverwekkend zou zijn, dan hadden we dat al lang gehoord inmiddels.
 
Ik denk... dat je tegenwoordig overal kanker van krijgt, dus ik kijk niet meer zo nauw.
 
uk daar heb je ook wel weer gelijk in

je kan tegenwoordig nix meer doen/eten/gebruiken of je krijgt er vreemde ziektes van
Ik ben het met Uk eens.... We krijgen tegenwoordig al kanker van bij wijze van spreke televisie kijken....

Maar ik ben het niet eens met de stelling van Chemikill (toepasselijke nick btw ;-) ) Ze weten nog heel weinig van de werking van :xtc: op de langere termijn... wat t verder over 20 jaar met je hersenen heeft gedaan... dus ik denk dat ze dat ook nog niet weten.....
 
ach we zien het wel de eerst generatie slikkers is nu rond de 30-40 en die hebben ook geen problemen tenzij zij zwaar aan het gebruiken waren en last hebben gekregen van paniekaanvallen psygoses zelfmoordnijgingen etc etc ja het is echt waar.
 
Mjah in chips zit ook een kankerverwekkend stofje... maar denk nie dat ik nu inene stop met chips eten :S
Hmm, kan me eerlijk gezegd niet echt voorstellen dat xtc kankerverwekkend is, maar ok.
Voor mezelf valt dit onderzoek in hetzelfde rijtje als mobiele-telefoons-en-weet-ik-veel-wat-veroorzaakt-kanker.
Van in de zon zitten kan je ook kanker krijgen..
Ik denk dat je je daar niet teveel aan moet storen, want tegenwoordig schijnt alles kankerverwekkend te zijn..

Oh, en ff off-topic: Ik denk dat het over 20 jaar wel mee zal vallen met al die voorspellingen over hele generaties 40 jarige alzheimerpatienten die sommige drugsexperts doen. Natuurlijk zullen ze er wel zijn, maar niet zo veel als sommigen zeggen..
 
Van gewoon op straat lopen krijg je ook kanker!
Je kan tegenwoordig niks meer!
Artiest Tuned
Idd je kan fokkin' nie eens meer ademhalen of je krijgt er iets van. Geloof mij!! Van alleen maar groente, nie roken, nie drinken etc. krijg je al helemaal van alles, want dan is je weerstand gone with the wind!!
 
allemaal waar maar xtc slikke en chips eten vind ik dan wel weer een verschil ghehehehe
 
van teveel slapen krijg je moet je maar rekenen ook kanker! dan rust je lichaam en dan delen je cellen zoals ze het zelf willen!
 
Goedzo ;) blijf het maar goedpraten datje aan drugsgebruik nix overhoud...wacht maar over een paar jaartjes :D...dan lullen jullie wel anders :)
Hoezo een bord voorje kop hebben of gewiin de waarheid nie in willen zien :s
mja heb ook van iemand gehoord die pillen maakt dat het behoorlijk verkankerend is.
 
het zou best kunnen. het is eigenlijk ook maar kankerzooi!
lekkere kankerzooi.. dat zeker. maar toch zit de schrik er genoeg in om het te beperken.
 
hoorde vanmorgen op de radio dat het zeker nog wel twee jaar duurt voordat ze pas echt weten wat xtc met je lichaam doet op kort en/of lange termijn.

voorlopig hoeven we ons dus nog geen zorgen te maken.
 
Nee joh..maakje vooral geen zorgen en slik en snuif nog lekker door joh ;)..dan zeggen ze in ene over 2 jaar dattut je hersens en je lichaam verpest :D...Oeps!!..en ja dan issut al te laat :devil: :vaag:
 
een wijze les
 
hoe laat zal het dan zijn dan? zo laat dat je het al zelf niet meer door hebt? of zo laat dat je het niet meer terug kan draaien? of nog later?

tis al laat, kga naar bed. later.
 
Tja, ik ben het dit keer weer met Fairytale eens, (zo om en om ;)), op de lange termijn zullen we het nog mee moeten maken. Dat is gewoon nog niet te meten. Misschien dat ze binnen nu en een paar jaar kunnen zeggen wat het op 15 á 20-jarige termijn doet. En verders blijven de jaren tellen. Wij zijn de ontdekkende/expirimenentelende jaren ..

Shit happens, zelfs wij zijn ontdekkingsreizigers.
 
ja dus iedereen slikt zich nu de tering en over 2 jaar als blijkt dat het harstikke schadelijk is, gaan jullie massaal al jullie drugsdealers en verstrekkers aanklagen zoals ook in de rokerij-branche is gebeurt ?!?!?!
 
nou mij boeid het echt helemaal nix je gaat uit eindelijk toch wel dood (zo denk ik er over) duz die 2jr zou MIJN nie veel uit maken
 
ooo, wat zijn we stoer met zo'n uitspraak waar niet over nagedacht is....


wat denk je wat voor bepaalde verplichting je hebt als je uberhaupt een kindje op deze wereld wil zetten ? als blijkt dat die xtc-pillen voor een gehandicapt kindje zouden kunnen zorgen piep je wel anders, of maakt jouw dat ook niet uit als je willens en wetens een mongloide kind gaat krijgen ? en maakt het je ook niet uit dat je wellicht een kortere levensduur hebt, zit je dan met je vrouw en kinderen die achtermoet laten misschien wel in financiele problemen omdat meneer zo graag in zijn tienerjaren harddrugs wou gebruiken elk weekend in de vorm van pilletje's......

je moet niet zo licht denken over de dood, misschien heb je nu nog weinig verplichtingen en zekerheden en zou je als je nu dood gaat alleen een troosteloze vriendenschare en familie achterlaten, maar dingen worden anders als je getrouwd bent en 2 kindje's hebt met hypotheek,huis,auto (op afbetaling) en al die dingetje's...........
 
Het gaat nog niet eens om de dood..
Ik heb 11 jaar trug mijn eerste pilletje geslikt..en kijk wat er van mij terecht gekomen is..Heb nu agorafobie..oftewel paniekaanvallen...Mjah..dat is zomaar ineens aan komen waaien :vaag: Duh...denk es na waar je mee bezig bent asje weer zo'n ding naar binnen gooit..Ik ben echt niet de enige met deze klachten...zo zijn er nog wel duizenden jongeren die niet eens zo lang hebben gebruikt en nu ook psychische problemen hebben...Dus wat een bullshit om te zeggen datze pas over 2 jaar echt weten wat het effect heeft op je hersenen en je lichaam :s Beetje kortzichtig hoor..
Ik zeg nie dat iedereen gelijk moet stoppen,je moet doen watje zelf wilt..maar haal af en toe ff die bord voor je kop weg..en wees eens realistisch..
Ik was ook altijd zo van " naah je leeft maar 1x..en het zal allemaal wel meevallen "....Totdat ik er in ene de dupe van werd,maar ja nu is het te laat en zallik de rest van me leven hiermee moeten leven...:frusty:
En het maakt echt geen ene moer uit ofje nou al jaren gebruikt of 3x een pilletje of wat dan ook hebt gebruikt...1 pilletje of iets anders is al genoeg om je hersens te verklotuh en al helemaal als je psychisch niet sterk in je schoenen staat!
laatste aanpassing
 
He! Even voor de duidelijkheid: die twee jaar heb ik dus niet verzonnen. En die opmerking die ik daarna maakte, was natuurlijk gein.

Het is onzin om er zo licht over te denken. Die troep heeft weldegelijk zware gevolgen. Of dat nu al vast staat ja of de nee. Kijk om je heen. Hoeveel mensen zie jij wel niet die naar de klote zijn of gaan van de drugs, ook als ze even niet aan de drugs zijn, ze hebben bijvoorbeeld nergens zin meer in, leven alleen maar naar het weekend toe (vaak bestaat het weekend dan uit het slikken of snuiven), vrienden raken uit het zicht, baan wordt verwaarloosd etc. Dat moet ook meegeteld worden als gevolg van dit kleine pilletje oid.
Alle drugs heeft zowel lichamelijke en psychische gevolgen. Blijvend of niet.
Je bent je eigen proefkonijn. Zo simpel is het. Denk bijv. eens aan het gebruik van lachgas. Ken genoeg mensen die elk weekend wel 40 van die ballonnen weglurkten. Vroeger werd dit mideel gebruikt als anastheticum. Ze kwamer er na verloop van jaren achter dat als die operatiekamers niet voldoende waren geventileerd,en operatie-assistenten zodoende steeds werden blootgesteld aan N2O (lachgas), er bij hen beschadiging van het genetisch materiaal optrad,. Daardoor werden aangeboren afwijkingen veroorzaakt. Er lijkt ook een verband te zijn met chronische vermoeidheid.

De meetse 40'ers en 50'ers die nu in Nederland in de psychiatrische inrichtingen zitten zijn de onvoorzichtige druggebruikers uit de jaren '70, die experimenteerden met van alles en nog wat. Hier is vooral LSD de grote boosdoener.

Zo zijn er van meerdere middelen lange-termijn-bijwerkingen bekend. Cokegebruik verhoogt de kans op een vroegtijdige hersenbloeding, en kinderen van moeders die coke hebben gebruikt hebben vaak neurobiologische afwijkingen, o.a. motorische storigne. Speed vernietigt axonen die dopamine afgeven en MDMA verbnietigt dan weer serotonine-axonen. Maar zoals ik al vaker heb uitgelegd, is het bijna onmogelijk sluitende conclusies te trekken.

Om weteneschappelijk bewijs te kunnen voeren, dient aan een groot aantal voorwaarden te worden voldaan. Porbeer maar eens de effecten van MDMA op de mens te gaan ondertzoeken. het is niet ethisch mensen deze stof in grote doserigen toe te dienen als min of meer bekend is dat dit schadelijk is voor diegene. Verder zou iemand gedurende een langere tijd op vaste momenten een stabiele dosis tot zich moeten nemen, en verder geen andere middelen gebruiken i.v.m. interactie. En dan natuurlijk nog sowieso de individuele verschijnselne van iemand. je weet van te voren niet of iemand gevoeliger is voor bijv. paniekaanvallen.

Het is heel simpel dus. Sluitende bewijzen zijn moeilijk te leveren. Het is ook niet zeker dat een ieder die rookt longkanker ontwikkelt. Toch is het een groot risico, wat veel mensen voor lief nemen. In de veronderstelling :"it's better to burn out then to fade away" leven veel mensen liever hefitg en willen het idee hebben alles eruit te halen wat erin zit. Dat neemt met zich mee dat je je lichaam vrootdurende middleen toedient die toxisch zijn. Natuurlijk zal niet iedereen hier uiteindelijk gevolgen van ondervinen. Maar het merendeel absoluut.

Het aantal mensen dat in Nederland een depressie of andere p[sychische problemen ontwikkeld stijgt schrikbarend. Er is sowieso sprake van een maatschappij waarin een grote druk op mensne wordt gelegd. Veel mensen ontvluchten deze realiteit door middel van drank en drugs. Terwijl 10 jaar geleden auto-ongelukken nog de meest voorkomende doodsoorzaak was bij mannen tussen de 18-26, is dat verdrongen door zelfmoord. De link is snel gelegd, al mag ik dat dus niet zo stellen omdat ik er "geen wetenschappelijk bewijs" voor is.

Lang verhaal weer, maar dat komt omdat ik er erg veel mee bezig ben en ook wil gaan afstuderen op duit onderwerp. Mij is bekend wat er tot nu toe wordt aangenomen en ik kies er dus bewust vopor zo af en toe toch iets te gebruiken. Ik probeer daarnaast zo gezond mogelijk te leven om dat een beetje te compenseren. En ik weet dat er een moment komt dat ik zal kiezen voor een bewuster leven, meer in balans, gezonder en met veel minder stress. Reeds aangerichte schade zal ik dan niet herstellen, maar het probleem is dat drugs 2 kanten heeft. En ik de positieve werking ervan ook erg waardeer. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mezelf en ben bij gevoelns gekomen waravan ik niet eens wist dat ik ze had. Probeer gewoon met mate en bewust te ebruiken, en ban andere slopende factoren zoveel mogelijk uit. Zo beperk je de kans op ernsitge gevolgen. Helaas is dit een illusie, de meeste mensen doen zomaar wat. Ze slikken en snuiven maar raak, met alle gevolgen van dien. Volgens jaar ga ik stage lopen in de verslavingszorg, zal mij benieuwen hoeveel nieuwe gevallen er inmiddels zijn bijgekomen......
 
Copy Paste Roelt :P
Weer een lekker lang stukje Wacky, maar wel weer wat wijzer geworden, tnx :)
 
De Maatschappij en de Media zijn de ergste brainkillers, daar kan drugs niet tegen op! :)
ze zijn toch aan het onderzoeken of er een bepaalde stof vrij komt als je eten frituurd
dezelfde stof die ook in plastic zou zitten :S
 
Precies dat van die gehandicapte kinderen enzo en of je uberhaupt nog wel kinderen kunt krijgen (xtc speelt in op je hormonen enzo)

iig genoeg schrikbarende mogelijkheden die mij doen stoppen hoor

die spannende nachten kan ik ook wel zonder hebben

wat is er eigenlijk zo leuk aan?
Je voelt je een beetje wazig (als je veel zuipt kun je je ook lekker wazig voelen)
Iedereen word klef (kan zonder ook wel dan weet je tenminste dat het gemeend en echt is)
De days after ben je geestelijk en lichamelijk vaak verkankerd
Zeker is dat je korte termijn geheugen er op den duur aan gaat

tja ik kan nog wel ff doorgaan maar jullie weten dit allemaal al.
Maar ik vind het zo sneu dat mensen die gevolgen niet onder ogen willen zien net wat teknobitch zegt!

Een keertje is leuk ik ben echt niet heilig wat dat betreft maar waarom laat iedereen het zo fuckin uit de hand lopen
dat moet iedereen voorzich weten


of ie nou 5 gram pep wegsnuift op een feest of 1 gram pep , ieder voorzich
Thats not the issue MOH

je moet wel het hele topic lezen
 
Artiest William Tech
Euhm, als ik het goed begrijp beweer jij dat
"synthetisch = kankerverwekkend" omdat plastic synthetisch is en kankerverwekkend?
je krijgt van zoveel dingen kanker, synthetisch of natuurlijk dus het heeft er weinig mee te maken hoor denk ik
Je weet dat je nieren en lever overwerk moeten verrichten als je chemische drugs gebruikt. Deze krijgen rake klappen. Er is nog geen sluitend bewijs gevonden dat XTC, speed, coke of wat dan ook kanker in de hand zou werken, maar goed, je weet niet hoe het over 20 jaar is. Probeer gewoon zo gezond mogelijk te leven naast je druggebruik. Eet gezond, sport, niet teveel stress, allemaal bekende regeltjes. Net zo goed als dat lang niet iedereen die rookt kanker krijgt, zal lang niet iedereen die drugs gebruikt kanker krijgen. Het heeft met zoveel facotern te maken, o.a. je genenpatroon. Leef in balans en ben je bewust van jezelf, zorg voor een goede weerstand en besef dat je nooit zekerheid zult hebben op dit gebied. Als je kinderen wilt, of zwanger wilt worden, moet je echt stoppen, dat is niet eerlijk tegenover je kind! En verder ben en blijf je je eigen proefkonijn!
 
Maar je begrijpt het niet goed willum en dus:

deze ropic opende ik omdat ik het me afvroeg en wat jullie er van denken en zodat jullie ook een beetje nadenken over gevolgen achteraf die je te horen krijgt als het misschien al te laat is
 
Drugs lossen 1 ding op....
 
Grrrr: nou, ik denk dus dat het weinig met elkaar te maken heeft...
kanker kan je van allerlei dingen krijgen of zelfs van helemaal niks (gewoon aanleg), en er zijn ook zat synthetische medicijnen die bij de vleet geslikt worden zonder dat iemand daar ooit van heeft gezegd dat het slecht is
wel is het een feit dat drugs gewoon slecht is en dat je er heus niet beter op wordt :)
 
Paolo 19 juli 2002 18:05
Drugs lossen 1 ding op....


Hersencellen ? :)