Partyflock
 
Forumonderwerp · 914618
­ Nederland
 
hey

ben aant overwegen om een cursus soundengineering en geluidstechniek te gaan doen, bij een opleidingsinstituut in Utrecht:

http://www.soundeducation.nl/

zijn dr toevallig mensen hier die dr ervaring mee hebben en me iets kunnen vertellen over de baankansen en dergelijke en hoe hoog de opleiding staat aangeschreven binnen de audio-branche?

Ben benieuwd naar jullie bevindingen, de inhoud van de opleiding spreekt me wel aan maar ik vraag me af of je als studiotechnicus niet ontzettend veel moeite hebt om aan genoeg werk te komen :)
Een vriend van mij werkt op freelance basis voor een bedrijf dat zelf wel vaste mensen in dienst heeft. Als je goed bent dan kan je aan werk komen, maar dat is altijd zo denk ik.

Anyway, hij heeft geen relevante opleiding gevolgd, alleen altijd een enorme interesse en inzet gehad en dat heeft hem zover gebracht dat hij genoeg werk heeft in zijn vakgebied, en dat zonder diploma.
 
hey ik was ook even op die site gekomen, erg intressant dat wel, vraag me alleen af in hoeverre dit diploma me verder gaat helpen met een baan in audio branche, is dit wel een beroepsopleiding? en hoe zit het met studie financiering, wel een aantal vragen waar ik mee zit,
Ga SAE doen in Adam of rotterdam.....
laatste aanpassing
 
volgens mij is dat toch best een duur grapje, heb net een email verstuurd met een aantal vragen+ de kosten van zon opleiding bij SAE
i know , heb 'r op school gezeten.....maar je mag wel wanneer het kan, gebruik maken van de studio's in rotjeknor of adam wat je wilt:p 'snachts/overdag wanneer je tijd hebt en wanneer de studio vrij is kun je m boeken..! mackie D8B protools etc.....mag je allemaal mee stoeien..
 
dat id idd erg vet!

lijkt me onwijs gaaf zon opleiding, zoek nu meer eigenlijk een opleiding met wat lagere kosten, ook is het erg belangrijk dat ik dan nog recht heb op studie financiering, haha ben een arme student :P
Artiest DanM
Uitspraak van SuburbanKnight op woensdag 22 november 2006 om 11:54:
Ga SAE doen in Adam of rotterdam....

:yes: net de info thuis gehad, medio volgend jaar een poging wagen, áls ik de centen bijelkaar heb...( 14ooo euries..:S )
Mij iets te gek om daar 10/15 duizend euro voor neer te leggen. Ik hoop voor je dat het t geld waard zal zijn anders zou t maar zuur zijn.

Zelf ga ik over een half jaartje hier beginnen. een iets betaalbaarder alternatief.

Erg interessant concept wat ze hebben en t schijnt vrij goed aangeschreven te staan maar dat weet ik verder dan ook niet.
 
soundeducation opleiding is niet zo duur

Betaalbaar in twee termijnen.
Je dient binnen twee weken na je aanmelding een bedrag van €495,- over te maken op girorekening 9692813 t.n.v. Sound Education, Utrecht. Jouw plaats bij de klas van je keuze is daarmee verzekerd. Het resterende bedrag van €695,- dient voldaan te worden een half jaar na de daadwerkelijke aanvang van de opleiding.
ik doe momenteel de audio engeneer opleiding op het SAE in Rotterdam, ik kan het financieel ook niet halen om meteen ook mijn masters te halen, hoop ik in de toekomst ooit te doen. Als muziek je passie is, en je wil niks anders doen dan muziek moet je er voor gaan.
Maar als muziek een hobby is, en niet meer, moet je er goed overna denken, het is namelijk het begin van een universitaire opleiding en er wordt heel veel van je gevraagd. Zonde van het geld als het bij een hobby blijft.

Maar ik vind het super, de opleiding. Geweldige school, wel veel in het engels, ook alle boeken enzo, je moet wel een woordje (technisch) engels verstaan en spreken.

But hey, als muziek je leven is, moet dat geen probleem zijn..
 
muziek is idd mn leven... heb alleen financieel momenteel niet de mogelijkheid om SAE te gaan volgen...
Dat is het verotte, ik heb zelf een beetje veel geluk gehad dat ik het nu kan doen zeg maar. I'm truly blessed..
Uitspraak van Miss Cognati op donderdag 23 november 2006 om 19:57:
ik heb zelf een beetje veel geluk gehad dat ik het nu kan doen zeg maar. I'm truly blessed

Ik was gelukkig ook blessed, heb de helft zelf betaald.....Als jebaas zo gek is? waarom niet (y)
Elke cursus die je vergoed kan krygen meepakken,tuurlyk:d:


veel erby gaan klussen etc.


sparen , en dan in de toekomst Sae gaan doen :d:


maar je hebt in deze brance nooit een baangarantie


zelf proberen door veel te klussen een studio in te richten dan ben je eigen baas en is het aan jou om succesvol te worden


succes er mee, Antonio Stanito Vito :d:
 
jah ik heb binnekort men eerste release op un label in de UK... hoop dat die me wat remix opdrachten en evt dj bookings op leveren. Alles wat ik daar in het begin mee verdien steek ik iig in de uitbreiding van mn studio, zal niet echt dik veel geld zijn maar tis iig een begin :)
laatste aanpassing
klinkt goed! Label in de UK. Goeie zaak, het buitenland..
Uitspraak van verwijderd op donderdag 23 november 2006 om 19:44:
muziek is idd mn leven... heb alleen financieel momenteel niet de mogelijkheid om SAE te gaan volgen...

pff ik ken dat gevoel. Eerlijk gezegd wil ook ALLEEN maar iets doen in de muziek, en toch doe ik het dan niet...alleen maar om dat kutgeld.

Maar goed, even een vraag over Sound Education. Waar ligt de norm wat betreft vooropleiding of voorkennis?Wie weet dat?of is er geen voorkennis nodig?
 
als het goed is heb je weinig voorkennnis nodig, de lessen zijn ook vaak 1 op 1 met de leraar, ze garanderen dus dat je de lesstof goed onder de knie krijgt, ik ben echt serieus aan het denken om deze opleiding te gaan doen,ik wacht nog steeds op antwoord van ze, ik had namelijk een email gestuurd met wat vragen die ik had.
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 24 november 2006 om 10:50:
als het goed is heb je weinig voorkennnis nodig, de lessen zijn ook vaak 1 op 1 met de leraar, ze garanderen dus dat je de lesstof goed onder de knie krijgt, ik ben echt serieus aan het denken om deze opleiding te gaan doen,ik wacht nog steeds op antwoord van ze, ik had namelijk een email gestuurd met wat vragen die ik had.

TSja, maar ja ik zou het wel willen maar ik volg op dit moment ook een voltijd HBO-studie. Ik denk niet dat zoiets makkelijk te combineren is. Ik heb inderdaad gelezen over die 1 op 1 lessen, alleen denk ik dat de meeste lessen gewoon in groepsverband zijn. Hopelijk word je dan ook ingedeeld naar kennisniveau. Ik bedoel ik heb programma's als reason en cool edit pro wel onder de knie, maar voor de rest nog weinig moet ik eerlijk bekennen.
 
ze werken volgens mij in die studio kwa software met protools en Cubase sx3, aan het programma te zien op de site is het toch wel erg intressant :)


maar als je nu nog een voltijd studie volgt dan lijkt me dat niet te doen :)
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 24 november 2006 om 10:58:
ze werken volgens mij in die studio kwa software met protools en Cubase sx3, aan het programma te zien op de site is het toch wel erg intressant :)


maar als je nu nog een voltijd studie volgt dan lijkt me dat niet te doen

die programma's zijn ook zeker interessant. Ik heb ook al eens met pro tools gewerkt. Volg namelijk journalistiek en moet daarmee een radiomontage mee afleveren. :d op zich wel leuk programma alleen weet ik nog niet precies wat ik daar allemaal mee kan doen. Maar goed, inderdaad denk ik niet dat het te combineren valt. Of ik moet gewoon doorzetten...kan ook natuurlijk :d en jij?wat doe jij dan op dit moment?
 
op dit moment doe ik ICT-beheer opleiding ,maar ik heb helemaal geen intresse meer voor, ik ga ook voor 1 februari stoppen, en dan hoop ik iets in het geluid te doen, stiekem ben ik thuis altijd al bezig met nummertjes produceren,rommellen met audio apparatuur, lijkt me gewoon supervet om van me hobby me baan te maken :)
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 24 november 2006 om 11:05:
op dit moment doe ik ICT-beheer opleiding ,maar ik heb helemaal geen intresse meer voor, ik ga ook voor 1 februari stoppen, en dan hoop ik iets in het geluid te doen, stiekem ben ik thuis altijd al bezig met nummertjes produceren,rommellen met audio apparatuur, lijkt me gewoon supervet om van me hobby me baan te maken

Dat heb ik dus ook gedaan, nummertjes maken. Maar goed, vanwege geldgebrek krijg ik datgene er gewoon net niet uit wat ik wel zou willen! Dat is zo kut gewoon! Daarom als je die opleiding zou gaan doen, weet je wel wat je nodig heb en heb je die knowledge gewoon in huis. En daarnaast heb je een geregistreerd diploma op zak! Klinkt wel aantrekkelijk allemaal he?vind je niet? hehe
 
klinkt erg aantrekkelijk, ik ga er nog eens goed over na denken :)
Ik ben dit jaar in Leeuwarden begonnen met sounddesign
je kan er veel meer volgen trouwens maar t heeft een mooie studio met ProTools (Cubase & Reason ook trouwens)

ProTools Control24 zo heet dat ding geloof ik..
genelec Monitors
etc etc..

Alles netjes voor elkaar..

www.popenmedia.nl
laatste aanpassing
 
hmm jah wat is pro tools eigelijk? een sequencer en samplebewerkingsprogramma in een?
Artiest {SHOWLIST artist 27650, 75347, 12423, 46143}
Ziet er relaxed uit. Zoek ook zo iets in eindhoven.
Ik heb een beetje een probleem met opleidingen als het SAE. Voor mn gevoel gaat het teveel over "op welk apparaat zit welk knopje waar?" en wordt er te dwingend gesproken over hoe je bijvoorbeeld popmuziek moet mixen. Ook omdat de lengte van de opleiding erg kort is. Maar nogmaals, dat is mijn gevoel, ik heb de opleiding niet gedaan.

Ik heb gekozen voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en daar heb ik uiteindelijk een Bachelor in Sound design gehaald, en een Masters degree in Sound&Music Production. Het is een volwaardige HBO/Bachelor opleiding in Hilversum met een mogelijke masters degree via de Open University of London. Je kan kiezen van een studietraject over mastering tot componeren tot live audio en alles wat er tussenin zit. Ik ben iig ERG te spreken over de opleiding! Zie www.hku.nl
Over het SAE..

De opleiding is heel erg breed, akoustiek, media, hardware, software, live audio, mastering etc, alles wordt behandeld. Maar ze vertellen je ook dat de eerste opleiding 'maar' een jaar duurt en aan te raden wordt de vervolgopleiding te doen. Dat is de volwaardige Bachelor opleiding waarin je je echt gaat verdiepen in een gekozen onderwerp van audio. Bij de SAE heb je ook de mogelijkheid je opleiding te (ver)volgen waar dan ook ter wereld, van australie tot amerika. Heerlijk idee toch, kan ik altijd ineens beslissen mijn masters te halen in een warmer klimaat.. (eerst maar eens een hit scoren dan...;))
 
Ja dit wil ik ook wel, maar wat is de beste optie om te doen? :)
ik zou zeggen, ga naar open dagen...check wat ze echt te bieden hebben en denk goed na over wat je van een opleiding verwacht en wil...
 
Uitspraak van Hans [Tallboy] op zondag 26 november 2006 om 18:14:
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Daar zou ik ook heen gaan :O

Maar doordat ik zeg maar meer afwezig dan aanwezig was op de middelbare school ben ik niet door de gewogen loting heen gekomen :(

Is het een beetje een relaxde school?

Ben namelijk van plan om te stoppen met de HBO opleiding die ik nu doe, zodra ik mijn propedeuse heb, en dan toch naar de HKU te gaan in Utrecht.. :jaja:

Wel een andere opleiding, ben van plan om "Music Management" te gaan doen B)
Mijn broer begint daar komende februari en heeft er erg veel goeie verhalen over gehoord (Y)
 
beter (Y)

Ook music management of...?

Lijkt me een erg vette opleiding :jaja:

Maar moet eerst hiero mijn propedeuse maar eens zien te halen :P
Uitspraak van Miss Cognati op zondag 26 november 2006 om 19:30:
Over het SAE..

De opleiding is heel erg breed, akoustiek, media, hardware, software, live audio, mastering etc, alles wordt behandeld. Maar ze vertellen je ook dat de eerste opleiding 'maar' een jaar duurt en aan te raden wordt de vervolgopleiding te doen. Dat is de volwaardige Bachelor opleiding waarin je je echt gaat verdiepen in een gekozen onderwerp van audio. Bij de SAE heb je ook de mogelijkheid je opleiding te (ver)volgen waar dan ook ter wereld, van australie tot amerika. Heerlijk idee toch, kan ik altijd ineens beslissen mijn masters te halen in een warmer klimaat.. (eerst maar eens een hit scoren dan...)

Dat was mijn idee erachter ook al...:p ben serieus van plan om in de loop van '07 te gaan beginnen, als het financieel en kwa tijdsindeling haalbaar is...heb namelijk nog een fulltime job lopen ook....wordt dus een avondopleiding...:|
Financieel is nog lastig, juist vanwege de ongeveer 15000 die er nodig is voor de volledige opleiding...( hou niet van half werk namelijk ) mja....voorlopig maar ff sparen...;) gelukkig kan je meerdere keren per jaar starten met de opleiding...(Y)
Uitspraak van verwijderd op zondag 26 november 2006 om 23:37:
Is het een beetje een relaxde school?

Ik weet nog tijdens de vooropleiding muziektechnologie dat een van de leraren in de kantine (toen er daar nog gerookt mocht worden) rustig een stickie stond te roken met een paar studenten ;)

School is heel relaxed. Haal je iets niet, dan doe je het nog een keer. Het gaat hun erom dat je iets leert, niet of je het haalt of niet en klaar...geen leerfabriek, maar eigenlijk een soort van "custom onderwijs". Wil je meer productie volgen, doe je dat. wil je meer compositie, dan kan dat ook. Dan kies je uit bijv specifiek muziek onder beeld, voor lichte bezettingen, klassiek, noem het maar op...Het mooie is dat hoe verder je bent in je opleiding, hoe specifieker je je eigen dingen kan doen. Ik ben afgestudeerd op een hybride dance project...Beetje prodigy achtige tracks. Heb het iig ERG naar mn zin gehad daar :)
 
Klinkt iig erg goed :D

Was ook onder de indruk van de leraren die er rondliepen tijdens de open dagen, die mensen spraken met bezieling over hun vak en hun werk naast hun leraarschap... :jaja:

Iets wat ik erg mis op de hogeschool waar ik nu zit... :\
Ja, is leuk...maar je hebt ook wel echt vakmannen voor de klas staan hoor...