Partyflock
 
Forumonderwerp · 911053
­ Nederland
 
De drie zusjes Alariachi, gezellige meiden met de retoriek van moderne vrouwen maar met het hart van orthodoxe moslims, konden bij Pauw en Witteman geen afstand nemen van de woorden van de Haagse imam Fawaz, die in 2004 Hirsi Ali en Van Gogh met vervloekingen had overladen.

Verbijsterend
Vervloekingen horen er een beetje bij, vonden de meiden, en ze deden nogal badinerend over de ophef over de heilige vervloekingen door de imam.

Esmaa, Jihad en Hajar Alariachi, moge Allah jullie vervloeken. O Allah, moge Hij Esmaa’s ogen verblinden zoals Hij haar hart heeft verblind. O Allah, verblindt ook het zicht van Jihad en Hajar, zodat zij gedrieën kreupel door het leven zullen gaan. O Allah, bezorg hun hersenen een kanker. Amen! Bezorg deze meiden van Halal niet allen hersenkanker maar ook tongkanker. O Allah, zorg ervoor dat zij onvruchtbaar zijn en bezorg hen ziekten die door geen bewoner van deze aarde kunnen worden genezen. Amen!

Esmaa, Jihad, Hajar: jullie hebben geen last van dergelijke vervloekingen? Jullie vinden dat de Nederlandse samenleving maar moet accepteren dat een geestelijk leider dergelijke woorden uit over bestaande, levende (op dat moment nog) Nederlandse burgers? Jullie vinden dat zoiets moet kunnen? Vinden jullie het normaal dat een Imam dergelijke haat spuit? Het is verbijsterend dat jullie niet onomwonden afstand namen van die reactionaire man maar een beetje lachend om de hete brei draaiden. En jullie zijn moderne geëmancipeerde vrouwen?

En de ‘deskundige’ Ruud Peters wist in de Volkskrant de woorden van de imam als volgt uit te leggen: ‘We moeten ons teweerstellen, wat ze gedaan hebben is heel erg. We bidden tot God dat ze straf in het hiernamaals krijgen.’

Onwettig
Wat een moedige, eerlijke man is Peters. De imam heeft de Heer gesmeekt om ziektes voor Ayaan en Van Gogh in het hier en nu, en Peters slaagt erin om de meest gruwelijke verwensingen weg te redeneren.

En de Arabist Maurits Berger kon het ook niet nalaten de woorden van de imam in een bredere context te plaatsen: ‘Hij geeft uiting aan het gevoel van het onbegrepen slachtoffer. De aanval op de islam, dat leeft enorm.’ Maar Berger heeft zo zijn twijfel over de vraag of de woorden van de imam onwettig zijn: ‘Is het opruien in juridische zin?’

Snotneus
Nu we toch bezig zijn met hypocrisie: zojuist was koning Abdullah van Jordanië in Nederland op bezoek. Het Jordaanse Koningshuis is een tirannie, maar wanneer de leden van die tirannie op bezoek in het Westen zijn, zetten ze hun moderne gezicht op. De leden van het Nederlandse politieke establishment wisten van gekkigheid niet hoe diep ze moesten buigen voor die Middenoosterse despoot.

Hier wat cijfers over hoe Jordaniërs denken, van het Pew Research Center, van 14 juli 2005:

Hebben Jordaniërs vertrouwen in Bin Laden?
Veel vertrouwen heeft 60 procent, niet zoveel 20 procent en geen vertrouwen 18 procent.

Hoe kijken Jordaniërs tegen christenen en joden aan?
58 procent kijkt positief naar christenen, en maar liefst nul procent kijkt positief naar joden (we hebben het over joden, niet over Israëliërs!). Negatief is 41 procent over christenen, en 100 procent over joden.

Zien Jordaniërs zichzelf in de eerste plaats als Jordaans burger of als moslim?
63 procent ziet zichzelf primair als moslim, en 23 procent ziet zichzelf primair als burger.

Hier zijn een paar bezwaren van Alan Dershowitz, hoogleraar Harvard Law School:

Jordanië heeft een wet die het specifiek verbiedt dat joden burger worden of dat een Jordaniër land aan joden kan verkopen
In Jordanië is marteling een standaardprocedure. Men martelt ook familieleden van verdachten
Jordanië is geen democratie. Er bestaan geen meningsvrijheid of persvrijheid. Het land heeft geen onafhankelijke rechtspraak of een door het volk gekozen parlement
Maar de joodse en vrijheidslievende democraat Job Cohen stond als een snotneus naast de despoot, net als onze Majesteit en het hele Haagse establishment, allemaal figuranten in dit Theater van de Schande.

Ja, ik heb m’n lol deze week weer gehad
Uitspraak van Hassanova op zaterdag 4 november 2006 om 18:54:
hij verergerde de zaak.

rot op, theo zei alleen wat er mis was met deze mensen. Dit is ook de waarheid, zie hierboven maar weer!! Dit soort 'volk' moet uitgezet en anders uitgeroeid worden. Slaat alleen uw handen in Een, voordat het zij zijn die ons land overnemen (wat allang aan de gang is). Weg met de tolerantie! Niet aanpassen is oprotten...
 
Uitspraak van rOxXy :[ op maandag 6 november 2006 om 09:48:
En dat is nou het grote verschil
NL zeggen de dingen openlijk en eerlijk..
Moslims verschuilen zich achter een moskee,imam e.d.
Dat vind ik dan dus sneaky....

Niet sneaky,maar gewoon ronduit triest is t.
Ik geloof helemaal niet,maar heb wel respect voor de personen die geloven,en t lekker in besloten kring houden,en geen lompe dingen gaan rond lopen bazuinen over westerlingen.
Kutimam.
Meteen uitzetten.
Praten over de islam vind ik best,zolang je t maar op een fatsoenlijke manier doet.
Theo was wat dat betreft gewoon iemand die zei wat ie dacht,en dat heeft ie helaas met zn leven moeten bekopen,in zn eigen land.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Danamylo op maandag 6 november 2006 om 11:12:
Dit soort 'volk' moet uitgezet en anders uitgeroeid worden. Slaat alleen uw handen in Een, voordat het zij zijn die ons land overnemen (wat allang aan de gang is). Weg met de tolerantie! Niet aanpassen is oprotten...

Een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel goed standpunt!!!!!
:respect:
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 4 november 2006 om 19:20:
Niemand had raar opgekeken als een moslim de moordenaar geweest was, achteraf gelukkig maar dat dit niet zo was. anders waren er grote problemen ontstaan

die zijn er sowiezo, Pim was echter diegene die er over begon. Hij is vermoord door links NL, oftewel die moslim-lovers. Dat het toevallig door een onbeduidende pion was, maakt wezenlijk geen verschil
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 4 november 2006 om 19:20:
Niemand had raar opgekeken als een moslim de moordenaar geweest was, achteraf gelukkig maar dat dit niet zo was. anders waren er grote problemen ontstaan.

Denk eigenlijk dat t een Nederlander was onder invloed van een groep berggeiten/kutvolk.
Een soort NSBer in midden-oosterse dienst:P
Een dekmantel,waardoor er geen botsing zou komen met Nlers en moslims.
Vrijheid van meningsuiting zou verboden moeten worden voor immigranten:P
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 11:20:
Vrijheid van meningsuiting zou verboden moeten worden voor immigranten

nee joh, ik kan toch beter discrimineren ;)
 
Uitspraak van Danamylo op maandag 6 november 2006 om 11:29:
nee joh, ik kan toch beter discrimineren

Hahahaha,okee dan.
Das wel zo,Nlers zijn gewoon gebekter.
Alleen doen we er zo weinig mee.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Weger op zaterdag 4 november 2006 om 19:30:
Zat ik net even te kijken op Nederland 3. Was het de Nederlandse Moslim Omroep met ondertiteling in het Arabisch en Turks volgens mij( kan het niet lezen)

Wat een tolerantie:rot:
Volgens mij kunnen we dit land beter moslimland of immigrantenland noemen ipv Nederland.
nou dat valt wel tegen hoor, er waren er een paar die echt zinnige dingen zeiden. Die zijn nu dood, wonen in het buitenland of worden de mond gesnoerd. Gelukkig heeft EenNL hele goede sprekers en goede politici op hun lijst en ga ik op hun stemmen...
Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 08:50:
Ja en hoeveel mensen bereikt hij in die moskee in Den Haag en hoeveel mensen bereikt Theo met zn uitlatingen en columns?

hij heeft de mensen binnen zijn gemeenschap bereikt, en 1 daarvan heeft de woorden letterlijk opgevat en de daad bij het woord gevoegd.

het verschil wat jij niet lijkt te begrijpen is eigenlijk heel simpel:

een imam of dominee heeft een leidingevende voorbeeldfunctie binnen een religie.veel mensen binnen een kerkelijke/islamitische gemeenschap zien deze persoon als een leider en gezaghebbende persoon op het gebied van hun religie. ze hebben daarom een grote(re) invloed op mensen en de vorming van de mensen hun denkbeelden. Het is daarom een verantwoordelijke functie die in dat opzicht te vergelijken is met een leraar die ook veel invloed heeft op de vorming van mensen hun denkbeelden.

Een cabaretier of columnist hebben wat dat betreft meer ruimte om te zeggen wat ze willen aangezien ze vaak de boel meer op de hak nemen dan dat ze iets serieus menen. dat theo van gogh hier te ver in ging ben ik wel met je eens. iemand kanker toewensen niks met op de hak nemen te maken heeft. Bovendien kun je misschien ook stellen dat als theo van gogh zijn uitpraken niet had gedaan, de imam zijn vervloekingen ook achterwege had gelaten.

alleen dat de de toespraak van de imam ernstigere directe gevolgen heeft gehad is wel gebleken in de praktijk mohammed b voegde na de verwensingen van de imam, de daad bij het woord.

voor een imam/dominee/leraar geldt de grotere vrijheid in wat ze zeggen wat mij betreft niet.
zij hebben een verantwoordelijke functie en kunnen niet van alles roepen aangezien ze moeten beseffen dat ze veel invloed hebben op de mensen in hun gemeenschap/volgelingen waarin ze een voorbeeldfunctie vervullen.


Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 08:50:
Aanvallen op moskeeen en basisscholen is net zo'n erg gevolg van theo's uitlatingen.

nu maak je een belangrijke fout, de aanvallen op moskeeen en scholen waren een GEVOLG VAN DE MOORD op van gogh en niet direct van zijn uitlatingen.

voor de moord op van gogh waren er namelijk ook geen aanslagen terwijl van gogh die uitlatingen al wel deed.
laatste aanpassing
Uitspraak van Sjaak Klapkaak op maandag 6 november 2006 om 12:51:
voor een imam/dominee/leraar geldt de grotere vrijheid in wat ze zeggen wat mij betreft niet.

Jij wilt dus klaarblijkelijk heel duidelijk onderscheid maken tussen religie en iemand die ideologisch gedreven is.

Dat wil ik niet. De wetgever wenst dat ook niet, dat zou wel heel raar zijn.


Uitspraak van Sjaak Klapkaak op maandag 6 november 2006 om 12:51:
nu maak je een belangrijke fout, de aanvallen op moskeeen en scholen waren een GEVOLG VAN DE MOORD op van gogh en niet direct van zijn uitlatingen.

Dat heb ik al eerder gepost, dat de aanvallen op moskeeen en scholen een indirect gevolg waren van zijn uitlatingen.

Maar je kunt niet ontkennen dat door zijn uitlatingen hij mensen tegen elkaar opstookte. De bom zou op deze manier een keer gaan barsten en aan de hand van de moord op van Gogh gebeurde dit versneld.

m.a.w.: de uitlatingen van van Gogh zijn in mijn ogen net zo schadelijk geweest voor de maatschappij als de uitlatingen van de imam, ongeacht of ze vanuit een religieus beroep zijn geuit of niet.

De wet en het strafrecht is er voor iedereen. Wanneer jij iemand publiekelijk kanker verwenst (daarmee roep je trouwens niet op om te doden, wat door sommigen gesuggereerd wordt), dan ben je in welke hoedanigheid dan ook strafbaar.

Daarom snap ik de ophef ook niet. Het lijkt me toch overduidelijk dat het campagneteam van Verdonk nu ff snel voor de verkiezingen wilt scoren. Een imam vervolgen voor iets wat hij in 2004 heeft gezegd, in dezelfde proporties als uitlatingen van de verwenste van Gogh, daarmee bereik je kiezers.
Uitspraak van Sjaak Klapkaak op maandag 6 november 2006 om 12:51:
hij heeft de mensen binnen zijn gemeenschap bereikt, en 1 daarvan heeft de woorden letterlijk opgevat en de daad bij het woord gevoegd.

Hij heeft niemand opgeroepen om van Gogh te doden.

Maar dat is wat je krijgt als je in scherpe bewoordingen de boel opstookt.

Van Gogh heeft ook niemand opgeroepen om het heft in eigen handen te nemen, maar dat is wel wat er kan gebeuren en ook is gebeurd.
 
Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 13:15:
De wet en het strafrecht is er voor iedereen. Wanneer jij iemand publiekelijk kanker verwenst (daarmee roep je trouwens niet op om te doden, wat door sommigen gesuggereerd wordt), dan ben je in welke hoedanigheid dan ook strafbaar.

dus dan is de media ook strafbaar omdat ze lonsdale en extreem rechts continue linken?

nogmaals wat theo schreef is in hele andere context dan wat een imam zegt. een column is geen manier van leven of je gedragen ernaar. wat een imam daarentegen zegt wel. theo was/is entertainment. Niemand die zijn woorden op de manier zoals jij suggereert serieus nam. Bij een Imam is dat wel. Mensen zijn ook streng gelovig.
 
Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 13:17:
Hij heeft niemand opgeroepen om van Gogh te doden.

Maar dat is wat je krijgt als je in scherpe bewoordingen de boel opstookt.

Van Gogh heeft ook niemand opgeroepen om het heft in eigen handen te nemen, maar dat is wel wat er kan gebeuren en ook is gebeurd.

je maakt mij niet wijs dat ook maar een moslim die woorden of zinnen zelf ooit gelezen heeft. Mensen zijn puur opgestookt door media en hun eigen achterban.

zelfde zoals gebeurd is met die spotprenten in midden oosten. waren al maanden gepupliceerd, niemand viel erover tot paar hoge figuren ineens moord en brand gingen roepen. Toen zag je meteen hoe gevoelig de achterban was.

zelfde geldt voor die geloofsfiguren hier in NL.
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 13:40:
theo was/is entertainment

bullshit.

Als je iemand kanker verwenst dan is dat geen entertainment. En ook al zou je het dan zo bedoelen, zo komt het niet over.

Ik kan dat ook niet als entertainment zien, iemand kanker verwensen.

Verder vind ik het een hele LAFFE manier om jezelf uit te drukken. Van alles en iedereen ziektes verwensen of voor nog ergere dingen uitmaken, om je te verschuilen onder het mom van 'ja het is entertainment' of 'ja ik houd van shockeren'

Je schiet met zulke uitlatingen je (zogenaamde) doel voorbij. Je steekt mensen tegen elkaar op.

De imam verschuilt zich nu ook door te zeggen: 'ik wenste hem niet echt een ziekte, maar het was voor mij een manier om woede te kanaliseren'

Als je de wet overtreedt, dan overtreedt je de wet. Of je dat nou als Imam doet of als columnist of 'regiseur' (kuch kuch).
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 13:42:
je maakt mij niet wijs dat ook maar een moslim die woorden of zinnen zelf ooit gelezen heeft

:/

Er zijn genoeg moslims die kunnen lezen, het is maar dta je het weet.
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 13:42:
niemand viel erover tot paar hoge figuren ineens moord en brand gingen roepen. Toen zag je meteen hoe gevoelig de achterban was.

Daar is idd de boel flink opgestookt ja.

Dat neem ik die lui erg kwalijk. Schiet je geen reet mee op en hetzelfde denk ik over Theo van Gogh. Die dacht grappig/shockerend te zijn, maar in feite creeerde hij onrust.
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 13:40:
dus dan is de media ook strafbaar omdat ze lonsdale en extreem rechts continue linken?

De media linkt Lonsdale niet met extreem-rechts, de media linkt 'Lonsdalejongeren' met extreem rechts.

Dat is een duidelijk verschil, want de media linkt het bedrijf zelf niet met extreem rechts, maar bepaalde dragers van het merk.

Die link is natuurlijk onzin, want er zijn genoeg dragers van het merk zonder exteem-rechtse ideeen.
 
Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 13:50:
Er zijn genoeg moslims die kunnen lezen, het is maar dta je het weet.

die suggestie maak ik ook niet. het gaat er alleen om dat ze aangestookt zijn. als de media en bepaalde moslim mensen niet zo hoog van de toren hadden liggen blazen was er niets gebeurd.

door bepaalde dingen te roepen creer je agressie tegen iemand en dat is ook met Theo gebeurd, ook met Pim Fortuyn trouwens.

Door te roepen dat hij extreem rechts was, gingen ineens veel mensen waaronder natuurlijk veel moslims protesteren, ondanks dat ze geen flauw benul hadden wat pim uberhaupt was of zei.

wezenlijk verschil met Theo, hij noemde moslim cultuur vanalles maar het was niet aanstootgevend zodat andere groepen extra agressief op gingen treden of wat dan ook.

pas na zijn dood zijn er wat problemen ontstaan maargoed niet zo gek als je juichende moslims op tv ziet en schreeuwen dat theo dood moest en ze zo blij waren. weer van dat volk wat maar simpel wat roept en doet, minstens net zo erg als wat theo zei? maar dat mag dan wel weer blijkbaar hier in Nederland....
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 14:01:
die suggestie maak ik ook niet. het gaat er alleen om dat ze aangestookt zijn. als de media en bepaalde moslim mensen niet zo hoog van de toren hadden liggen blazen was er niets gebeurd.

door bepaalde dingen te roepen creer je agressie tegen iemand en dat is ook met Theo gebeurd, ook met Pim Fortuyn trouwens.

Door te roepen dat hij extreem rechts was, gingen ineens veel mensen waaronder natuurlijk veel moslims protesteren, ondanks dat ze geen flauw benul hadden wat pim uberhaupt was of zei.

wezenlijk verschil met Theo, hij noemde moslim cultuur vanalles maar het was niet aanstootgevend zodat andere groepen extra agressief op gingen treden of wat dan ook.

Ben blij dat je dat iig met me eens bent. Dat als je bepaalde dingen zegt, je de boel opstookt. En dat aan beide kanten wordt gedaan.

En ook door verschillende omstanders wordt gebruikt om de boel nog eens extra (bedoeld) op te stoken.




Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 14:01:
wezenlijk verschil met Theo, hij noemde moslim cultuur vanalles maar het was niet aanstootgevend zodat andere groepen extra agressief op gingen treden of wat dan ook.

Alle arabieren zijn geitenneukers? En ga zo maar door.

Wat bereik je er mee door zoiets te zeggen? Niks, je stookt de boel op.




Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 14:01:
pas na zijn dood zijn er wat problemen ontstaan maargoed niet zo gek als je juichende moslims op tv ziet en schreeuwen dat theo dood moest en ze zo blij waren

Na zijn dood barstte de bom, maar de onrust was natuurlijk al aan 2 kanten een tijdje aan het opborrelen.

Persoonlijk vind ik het erg jammer dat Mohammed B. hem vermooord heeft. Als ie echt zoveel moeite had met Theo, had hij Theo gewoon voor het gerecht moeten dagen.
 
Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 14:11:
Persoonlijk vind ik het erg jammer dat Mohammed B. hem vermooord heeft. Als ie echt zoveel moeite had met Theo, had hij Theo gewoon voor het gerecht moeten dagen.

bepaalde cultuur he, merk je met alles hier in Nederland, moslims zijn veel sneller op hun pikkie getrapt. wel alles wat vrouw is voro hoer uitschelden maar een woord terug en de halve familie staat voor de deur.


Nederlanders zijn veel nuchterder en kunnen beter relativeren.

maargoed dat is weer een heel andere discussie
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 14:01:
pas na zijn dood zijn er wat problemen ontstaan maargoed niet zo gek als je juichende moslims op tv ziet en schreeuwen dat theo dood moest en ze zo blij waren. weer van dat volk wat maar simpel wat roept en doet, minstens net zo erg als wat theo zei? maar dat mag dan wel weer blijkbaar hier in Nederland....laatste aanpassing 6 november 2006 14:04

En daarom heb ik nou zon hekel aan die religie.
Ze lopen te janken als mohammed belachelijk word gemaakt,maar gaan blij lopen doen als er een Nederlander met rechtse ideeen word vermoord.
Walgelijk,zeg,wat dat betreft ben ik hardstikke rechts,maar ik beoordeel niemand op huidskleur.
T is gewoon een feit dat allochtonen vaker de fout in gaan als autochtonen.
Ik zag ook op t nieuws dat toen Pim dood was er een aantal achterlijke kutgeiten bij de camera stonden te lachen.
En wie heeft t stukje(volgens mij bij jensen)gezien dat die nieuwsverslaggever lastig word gevallen door dat groepje achterlijke allochtonen die zooooo graag in beeld willen dat ze achter hem een beetje achterlijke gebaren enzo lopen te maken.
T is gewoon samenscholingsvolk dat snel uitgezet moet worden.(vind ik);)
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 14:23:
En wie heeft t stukje(volgens mij bij jensen)gezien dat die nieuwsverslaggever lastig word gevallen door dat groepje achterlijke allochtonen die zooooo graag in beeld willen dat ze achter hem een beetje achterlijke gebaren enzo lopen te maken.

Daar doen Hollandse jongeren niet bepaald voor onder hoor... 8)
Ik heb ze zelfs op de BBC gezien toen...
Ik had al meteen het idee dat het Hollanders waren door hun achterlijke gedrag en gejengel op de achtergrond om maar aandacht te krijgen...
Toen er een gozer met een oranje shirt in beeld kwam wist ik het helemaal zeker dat het Hollanders waren... :roflol:

Knap staaltje van integratie dus...net zoals de Hollandse jongeren door achterlijk gedrag aandacht trekken van de cameraman... O:)
laatste aanpassing
Het is ook zo dat Hollanders vroeger in Indonesie zich meer Hollander voelden dan in Holland. Zo ook voor de Britten. Ze slaan een beetje door in hun trots.
Wat is integratie dan?
 
T is gewoon samenscholingsvolk dat snel uitgezet moet worden.(vind ik)

Ze hebben dan in ieder geval meer scholing dan jij
 
fuck the imam en alles wat er bij hoort
Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 13:15:
wilt dus klaarblijkelijk heel duidelijk onderscheid maken tussen religie en iemand die ideologisch gedreven is.

nee je leest niet goed. ik maak onderscheid tussen mensen in een voorbeeldfunctie (dominee,leraar,imam) met veel invloed op de vorming en denkbeelden van mensen en iemand die een column schrijft. Mensen die zoveel invloed hebben op mensen als deze imam had, moeten extra voorzichtig omgaan in wat ze zeggen aangezien mensen dingen erg letterlijk nemen (en dat is ook wel gebleken).

als er sprake is van belediging gelden dezelfde wetten. ik ben niet voor een wettelijk onderscheid, ik vind het alleen kwalijker als een imam zijn invloed misbruikt, dan als een colmnist/dorpsgek een column schrijft over geitenneukers wat voor een of andere randdebiel aanleiding was van gogh te slachten.

van gogh beledigde aande lopende ban mensen: joden,christenen,moslims etc..
wat mij betreft was dat typerend voor zijn karakter en aanleding hem niet serieus te nemen. er waren er ook weinig die dat deden tot mohammed b over de term geitenneukers hoorde. het is wel tekenend voor de lichtgeraaktheid onder sommige moslims dat van gogh om zoiets gelijk wordt vervloekt door zon halvegare imam.



Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 13:15:
Dat heb ik al eerder gepost, dat de aanvallen op moskeeen en scholen een indirect gevolg waren van zijn uitlatingen

indirect ja je nuanceert dus wat je eerder zei:

Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 08:50:
Aanvallen op moskeeen en basisscholen is net zo'n erg gevolg van theo's uitlatingen.

zonder de moord waren er ook geen aanslagen gekomen, om die reden vind ik niet dat je dat zomaar weg kan laten.

Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 13:15:
iemand die ideologisch gedreven is.

waar haal je trouwens de wijsheid vandaan dat theo van gog ideologisch gedreven was?

hij was gewoon een provocateur die tegen alles aanschopte had niet zoveel met ideologie te maken volgens mij.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 14:15:
wel alles wat vrouw is voro hoer uitschelden maar een woord terug en de halve familie staat voor de deur

En dat weet jij omdat jij weleens als vrouw verkleed gaat? Ik (vrouw) ben nog nooit voor hoer uitgescholden zelfs niet op partyflock (of ik ben het vergeten).


:honger:
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Sjaak Klapkaak op maandag 6 november 2006 om 23:24:
hij was gewoon een provocateur
pro·vo·ce·rend (bn.)
1 erop uit om reactie, verzet op te wekken => uitdagend

Uitspraak van Sjaak Klapkaak op maandag 6 november 2006 om 23:24:
had niet zoveel met ideologie te maken volgens mij.

Volgens mij had dit wel met idealen te maken. Je gaat niet zomaar provoceren om het provoceren. Als je mensen constant uit gaat dagen wil je dat er iets gebeurd of veranderd.
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 19:49:
fuck the imam en alles wat er bij hoort

wil je tweelingbroer inject die toevallig ook marc heet ook nog een bijdrage leveren?
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 23:28:
En dat weet jij omdat jij weleens als vrouw verkleed gaat? Ik (vrouw) ben nog nooit voor hoer uitgescholden zelfs niet op partyflock (of ik ben het vergeten).

lol ik zal de te verwachten opmerking maar niet maken
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 23:36:
Volgens mij had dit wel met idealen te maken. Je gaat niet zomaar provoceren om het provoceren. Als je mensen constant uit gaat dagen wil je dat er iets gebeurd of veranderd.

of wil je graag aandacht en ben je gefrustreerd,
er zat ook niet echt een vast patroon in wie hij beledigde, alles en iedereen kreeg er van langs, hij beledigde zoals ik al eerder zei niet alleen moslims maar ook joden christenen diverse politici en bn ers die hem schijnbaar irriteerde.

of dat nou de kenmerken van idealistische insteek zijn...
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 08:50:
Aanvallen op moskeeen en basisscholen is net zo'n erg gevolg van theo's uitlatingen

volgens mij waren dit akties volgend op wandaden door enkele moslims in Nederland.....ik heb tot op heden niet kunnen vernemen dat er moslims zijn vermoord door hun uitlatingen/uitspraken richting niet-moslims...
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 23:46:
ik zal de te verwachten opmerking maar niet maken

;)
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 november 2006 om 00:18:
ik heb tot op heden niet kunnen vernemen dat er moslims zijn vermoord door hun uitlatingen/uitspraken richting niet-moslims...

Volgens mij heeft het niets te maken met de religie die je aanhangt of je wel of niet tolerant/nuchter of wat dan ook bent. Jaren geleden is er in Duitsland een huis met Turken (was het in Rostock?) in brand gestoken waar heel veel doden zijn gevallen. Ook in Nederland zijn er racistische moorden gepleegd (dus zelfs zonder dat er uitspraken richting niet-moslims) zijn gedaan. Ik denk dat er bij die mensen gewoon een steekje los zit ongeacht welke huidskleur ze hebben of welke religie ze aanhangen.
 
ik bedoel dat Theo is vermoord om zijn gedachtengoed !!!! dat er mensen rondliepen in Nederland die hem het zwijgen op wilden leggen, voorgoed !!!! Dit is ten uitvoer gebracht ook!!! Zijn er imams of moslims vermoord voor de uitspraken die ze hebben gedaan ??? Nee....dat is wat ik bedoelde met mijn voorgaande opmerking
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 november 2006 om 00:28:
ik bedoel dat Theo is vermoord om zijn gedachtengoed !!!!

:-/ welk gedachtengoed?

Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 november 2006 om 00:24:
Ook in Nederland zijn er racistische moorden gepleegd (dus zelfs zonder dat er uitspraken richting niet-moslims) zijn gedaan. Ik denk dat er bij die mensen gewoon een steekje los zit ongeacht welke huidskleur ze hebben of welke religie ze aanhangen

heb je helemaal gelijk in
 
fuck the imam en alles wat er bij hoort

Dit soort 'volk' moet uitgezet en anders uitgeroeid worden.

Ik heb het idee dat we niet alleen maar radicalisatie aan de moslimkant in de gaten moet gaan houden.
Wat een primaire, eenzijdige, domme en gevaarlijke reacties :nee:
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 november 2006 om 00:28:
Zijn er imams of moslims vermoord voor de uitspraken die ze hebben gedaan ??? Nee....dat is wat ik bedoelde met mijn voorgaande opmerking

en ik bedoel dat je niet eens kwetsende uitspraken hoeft te doen om vermoord te worden huidskleur, religie, verkeerde plaats etc is al voldoende. Dus voor minder dan kwetsende uitspraken wordt men al vermoord dat is wat ik wilde zeggen. Je kan dit niet schuiven op zogenaamde intolerantie van moslims.

Uitspraak van Sjaak Klapkaak op maandag 6 november 2006 om 23:48:
of dat nou de kenmerken van idealistische insteek zijn...

Ik geloof niet dat Theo van Gogh per definitie iets had tegen moslims. Ik denk wel dat hij iets wilde veranderen bij een aantal traditionele (of ortodoxe) moslims dus voor mij toch een idealistische insteek.
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 november 2006 om 00:44:
Ik heb het idee dat we niet alleen maar radicalisatie aan de moslimkant in de gaten moet gaan houden.
Wat een primaire, eenzijdige, domme en gevaarlijke reacties

Wie is er nu intolerant?
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 november 2006 om 00:50:
Ik denk wel dat hij iets wilde veranderen bij een aantal traditionele (of ortodoxe) moslims dus voor mij toch een idealistische insteek.

veranderen door provocatie en belediging? en wat wou hij dan veranderen bij joden en christenen die beledigde hij toch ook of zat daar ook een idealistische insteek achter?
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 november 2006 om 00:44:
domme en gevaarlijke

Leg uit;)
 
Leg uit;)

Dom omdat het niet klopt en er niet (lang) over is nagedacht.
Gevaarlijk omdat deze reacties geen enkele vorm van gematigdheid of relativering meer kennen. Het is pure haat tegen alles wat met de islam te maken heeft.
Ik ben slim genoeg om te weten dat er (grote) problemen zijn rond de islam. Maar die reacties zoals die van jou zijn net zo radicaal als een imam die alle westerlingen 'ongelovige honden' noemt.
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 november 2006 om 11:18:
Dom omdat het niet klopt en er niet (lang) over is nagedacht.
Gevaarlijk omdat deze reacties geen enkele vorm van gematigdheid of relativering meer kennen. Het is pure haat tegen alles wat met de islam te maken heeft.

Das gelul.
Ik heb t niet over de islam.
Ik heb t over groepjes hangallochtoontjes die denken dat ze dit land zwart kunnen maken.(letterlijk)
laatste aanpassing
 
Oke. Dan geldt dat dus niet voor jou reactie.
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 november 2006 om 11:24:
Oke. Dan geldt dat dus niet voor jou reactie.

(y)
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 november 2006 om 14:01:
pas na zijn dood zijn er wat problemen ontstaan maargoed niet zo gek als je juichende moslims op tv ziet en schreeuwen dat theo dood moest en ze zo blij waren. weer van dat volk wat maar simpel wat roept en doet, minstens net zo erg als wat theo zei? maar dat mag dan wel weer blijkbaar hier in Nederland....

Hier doelde ik op.;)
Uitspraak van Hassanova op maandag 6 november 2006 om 13:15:
Jij wilt dus klaarblijkelijk heel duidelijk onderscheid maken tussen religie en iemand die ideologisch gedreven is.

dat wil hij niet ventje, hij maakt onderscheid tussen een leraar/imam en iemand vermakelijke dingen zegt/schrijft. Oftewel iemand die zijn groep onderwijst en iemand die mensen probeert te vermaken/raken. Je bent een schoft dat je deze vergelijking als waar laat doorgaan. Ook jou soort moet harder aangpakt worden. Je bevuilt je eigen nest. Bah!
 
Ook jou soort moet harder aangpakt worden. Je bevuilt je eigen nest. Bah!

Harder aangepakt? Waarvoor?
Verrader van het blanke ras ofzo...weet ik veel...
Neem iemand die vind dat bepaalde bevolkingsgroepen uitgeroeid moeten worden a.u.b. niet serieus op dat gebied... ;)
Al heb je gelijk door te stellen dat we zulke radicalisatie ook serieus in de gaten moeten houden...
laatste aanpassing
Uitspraak van Danamylo op dinsdag 7 november 2006 om 11:48:
dat wil hij niet ventje, hij maakt onderscheid tussen een leraar/imam en iemand vermakelijke dingen zegt/schrijft. Oftewel iemand die zijn groep onderwijst en iemand die mensen probeert te vermaken/raken.

dat bedoelde ik idd

de rest van je post:
Uitspraak van Danamylo op dinsdag 7 november 2006 om 11:48:
Je bent een schoft dat je deze vergelijking als waar laat doorgaan. Ook jou soort moet harder aangpakt worden. Je bevuilt je eigen nest. Bah!

(n) :loser:

mensen zoals jij zijn geen haar beter dan de kortzichtige radicale moslims waar je op kankert, je generaliseert net zo hard als zij en je hebt dezelfde oogkleppen op