Partyflock
 
Forumonderwerp · 11119
­ Nederland
 
Zijn er nie veel die het weten denk, maar er waren dus weer rellen.
Stelletje mietjes dat zich hooligans noemt ging met 50 man achter de 7 politieagentjes aan.
Nog zooitje glas aan diggelen zag ik.

Verder nog nieuws????
 
Hmmmz...Ik heb ook weleens dingen gelezen en gehoord over de streken van de WWS tegen de joden, dus daardoor kan ik de actie van de joden van zaterdag best begrijpen.....
 
Dan doen ze dat maar ergens anders denk
Ik ga dit topic verplaatsen, kijk maar naar het onderwerp:
graag nu dus rustige discussies met uitgebreide redernaties van het hoe en waarom.... :S :S
Snowwhite, het interesseert me geen ene mallemoer wat jij van me vindt; zeker niet als je zo ongenuanceerd generaliseert en verder uitspraken doet over iets waar je totaal geen weet van hebt. Je hebt geen idee waar je over praat!

Ze gingen allemaal stuk voor stuk in eerste instantie om het daar gezellig te hebben. Toen bleek dat WWS daar rondliep en dat ze weer achterlijk bezig waren, zijn ze gepakt. En dat iedereen nou ineens vreemde aantallen bij deze zaak gaat halen..:S Het was eerst gewoon 20 - 25, redelijk normale aantallen dus en niet zo triest als andere mensen nu proberen duidelijk te maken.

Wat die WWS allemaal uitgehaald heeft, je mag blij zijn dat ze jou niets gedaan hebben. Dit was zeer zeker wel een actie met nut, alleen jammer voor jullie en voor ID&T dat het op dat feest gebeurde. ID&T kan zelf niet onder WWS uit, dat is contractueel vastgelegd met Arena n.v.

Ennuh Hackwizzard, je snapt er weinig van. Lees eerst eens wat ik neerzet. Voetbal werd er niet bij betrokken omdat het in de Arena was, maar omdat de WWS daar liep.

Snowwhite, leef jij maar lekker in je eigen bekrompen wereldje en denk jij maar dat altijd alles volgens jou gedachtegang gebeurt. In de realiteit gebeuren soms zaken waar jij niets van weet en waar je ook geen uitspraken over kunt doen, zolang je lekker kortichtig en naief alles stelt.
Moet je in je leven continu lekker over je heen laten lopen? Kinderen en ouders de tering in laten slaan door een stel criminelen? Niets ondernemen tegen onrecht wat je wordt aangedaan? enz enz enz??? Succes, maar er zijn gelukkig nog mensen die hier wat tegen doen!

Zie mij maar als iemand met een laag IQ en houdt dat bord maar lekker voor je kop; de headhunters weten ondertussen wel beter en dat vind ik een stuk belangrijker (je zult nog versteld staan van het soort mensen die tussen de diverse kernen bij het voetbal lopen.... maar dat past natuurlijk niet in jouw denkwijze)....

Ik zie je wel weer wanneer je over me heen probeert te kotsen....
To Phryme,
doe even rustig aan:
ten eerste zit je iemand persoonlijk aan te vallen...
ten tweede heb ik nog steeds geen redenatie gehoord waarom zulk gedrag geoorloofd is....
ik hoor alleen maar Joden, WWS, vechten....

Misschien ben ik niet zo oordelend om te denken dat jij een laag IQ zou hebben, maar gedraag je daar dan ook naar...

Ik spreek jou op een normale manier toe, wil je daar dan ook een passend antwoord op geven?
B'tje opgefokt ofzo??

Als je onrecht wordt aangedaan kan je daar ook op een NORMALE manier wat tegen ondernemen. Elk weldenkend mens weet dat je op deze manier geen stap verder komt.
Jij lijkt er een b'tje een holbewoner mentaliteit op na te houden.
En als je dan toch zo nodig stoer moet doen, zoek je die lui thuis maar op, maar verstier niet een feestje waar een ID&T heel hard z'n best voor heeft gedaan en mensen komen om een LEUKE nacht te hebben. :-(
Word ik niet persoonlijk en doelbewust bestookt met aantijgingen e.d. dan?

Overigens heb ik genoeg verteld over het hoe en waarom van deze actie, maar kan klaarblijkelijk niemand zich daar enigszins in inleven. Ik kan wel voorbeelden gaan geven van eenzelfde soort tafereel wat iedereen meemaakt in zijn/haar leven, maar, zoals altijd, denkt iedereen het beter te weten en is men blind voor denkwijzen vanuit kennis/wijsheid die anders zijn. Meningen die onder bepaalde omstandigheden gevormd zijn zeg maar...
Daarbij ben ik totaal niet opgefokt hoor. Zit hier zeer rustig achter de computer. Als ik zo kijk naar jouw reactie, dan ben jij degene die hier voornamelijk opgefokt verschijnt.

Zoals gezegd, je denkt alles te weten en ik kan je meegeven dat dat in deze totaal niet toereikend is. Er is en wordt een spelletje gespeeld waar de 'normale' burger zelf weinig tegen kan doen. Er is geen normale gelegenheid om dit op te lossen of denk jij dat dat ten aller tijden mogelijk is?
Nou mensen, dit onderwerp heet Expressie, opinie en gevoelens,

ik heb niet het gevoel dat jullie deze willen delen, er alleen maar misbruik van maken om elkaar er mee af te troeven....

Misschien kunnen jullie je eerst even uitleven in het onzin en humor forum en dan weer terugkomen voor een stevige gefundeerde discussie.....

To Phryme:
Het kort vermelden dat je al genoeg verteld hebt geeft mij geen korte bondige indruk wat je over wilt brengen....
blijkbaar is een nieuwe visie anders dan die van Snowhite niet gewensd....
Sinds de overgang naar de Arena maakt Ajax gebruik van de diensten van de World Wide Security, een moderne versie van de vroegere Hoogeboom-bewaking. Ondanks al de uniformen, de vaak barse gezichten en achterdochtige blikken hebben leden van de WWS net zoveel bevoegdheden als de doorsnee burger. Gewelddadig corrigerend optreden blijft nog steeds het exclusieve voorrecht van de politie. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta ging het echter mis, toen supporter Humphrey bij een uit de hand gelopen glippoging met vuistslagen in het gezicht tot de orde werd geroepen. Ook uit het verleden zijn enkele hardhandige confrontaties bekend met de leden van de WWS. De volgende vraag lijkt dan ook gerechtvaardigd: wie bewaakt de WWS? In dit eerste deel volgt nu het relaas van Humphrey, seizoenkaarthouder uit vak 125.

"Rond kwart voor twee ben ik bij opgang H aan de Zuidzijde van de Arena aangekomen.
Daar zag ik onder het afdakje bij de trap aan de linkerkant Wally staan. Hij zei: 'hé Totti, heb je een kaartje voor me?' Wally had een seizoenkaart geleend, maar die was niet geldig voor de eerste ring. Hij vroeg mij om samen naar binnen te lopen, zodat we met zijn tweeën door het poortje moesten.
Omdat ik Wally al zo lang ken, zei ik: 'doe maar, wat maakt het uit.' We zijn allebei niet al te dik en Wally is ook niet een van de grootste. Het was nog erg rustig, er was geen enkele rij, dus het viel ontzettend op. Een suppoost zag het en zei: 'ik hoop wel dat jullie twee kaarten hebben.' Ik liep langs hem heen en Wally deed hetzelfde, maar de suppoost riep: 'Nee, nee, jullie moeten wachten. De security hield ons tegen, pakte mij van achteren vast en wilde mijn kaart zien. Ik zei: 'ik wil mijn kaart wel laten zien, maar dan moet je me wel loslaten.'
Dat hebben ze niet gedaan en ze bleven maar om een kaart vragen. Ik heb mij geprobeerd los te rukken, maar dat lukte niet omdat ik door een aantal WWS'ers werd vastgehouden. Het werd een heel getrek en geharrewar.
Voor mij stond een Marokkaanse WWS'er met een glazen oog en voordat ik het wist zag ik zijn vuist in de richting van mijn gezicht gaan. Doordat mijn hoofd een beetje vrij was, kon ik het nog een beetje afweren. Hierna lag ik heel snel op de grond. Die Marokkaanse jongen was zo gretig om mij te slaan, dat hij vermoedelijk zijn evenwicht heeft verloren en even later lag hij op zijn knieën voor mij. Hij heeft mij hierna nog vier of vijf keer in mijn gezicht geslagen.
Even later kreeg ik eindelijk een hand los, maar die werd meteen omhoog getrokken. Ik ben toen over de grond gesleept en via de zijdeur het stadion uitgezet. Even later werd mijn verloren schoen mij nageworpen door die Marokkaan. Ook Wally, die ze verder niets hebben gedaan, werd het stadion uitgezet."

Niets gedaan
Wally bevestigt deze lezing: "het is precies in de dode hoek bij de trappen gebeurd. Ik werd meteen in een hoek gezet door een heel relaxte Surinaamse WWS'er en vertel het verhaal dat ik met de verkeerde kaart was geglipt, maar dat Humphrey wel een goed kaartje had. Opeens kwamen er twee van die blauwjassen achter Humphrey aan, die hem van achteren beetgrepen. Hij spartelde tegen, maar dat lijkt me normaal als je plotseling door twee mensen wordt vastgehouden. Hij werd weggetrokken en toen kwam er ook nog een boom van een kerel aanzetten die hem bij zijn nek greep. Ik wilde naar hem toe, maar die Surinamer hield mij tegen. Humphrey viel op de grond en kreeg een aantal klappen in zijn gezicht. Een steward met een grijze baard (Theo, red.) heeft de deur opengezet. Ik stond op dat moment nog binnen en zei: 'dit is geen stijl hè,' en ben naar buiten gelopen."
Humphrey vervolgt: "Buiten heb ik nog wat tegen ze gescholden, maar dat had niet zoveel zin, want ze deden de deur dicht. Daarop ben ik naar Rob Mooy (supportersbegeleider van de politie, red.) gegaan en gezegd dat ik een aanklacht wilde indienen. Het was ook duidelijk te zien. Mijn hele lip was dik en mijn jukbeen was opgezet.
Wally, die het verhaal aan Rob vertelde: 'Rob zei: 'je weet wat de risico's zijn.'' 'Okay', zei ik, 'maar je moet dan niet met vier man op iemand springen die wel een seizoenkaart heeft.' Dan komt het mooiste. Die kerel van de WWS, ik zou hem uit duizenden herkennen, komt naar ons toe. Terwijl hij ons heel vies aankeek zei hij: 'We hebben helemaal niets gedaan. We hebben niemand vastgehouden en er is niets aan de hand.'
Toen zei ik: 'En jij moet je bek houden.'"

Arrestatie
"Ik heb buiten gewacht totdat een aantal jongens met wie ik normaal het stadion in ga, was aangekomen. Gerald die al binnen was, is naar buiten gekomen. Ik heb mijn verhaal verteld. Iedereen, behalve Wally, is opnieuw naar binnen gegaan.
Daar zijn we met Rob verder hierover gaan discussiëren. Een WWS'er die er niet eens bij is geweest, is er ook bij gaan staan en die ontkende ten alle tijde dat er was geslagen. Die jongens vroegen waar die WWS'er stond die mij had geslagen. Ik heb hem aangewezen, maar er stond inmiddels allemaal politie om hem heen. Gerald wilde op hem af gaan, maar dat was gewoon onmogelijk want hij werd door agenten tegengehouden.
Een andere WWS'er is toen met een gebalde vuist op hem afgelopen, zonder dat Gerald ook maar een klap had uitgedeeld. Gerald werd tegengehouden door politieagenten en lag op een gegeven moment ook op de grond. Om te voorkomen dat hij klappen zou krijgen, ben ik met mijn rug voor degene gaan staan die Gerald klappen wilde geven. Toen zijn we met zijn vieren naar buiten gezet. Toevallig kwam er net een arrestantenbusje aanrijden waar een agent uitkwam met een knuppel in zijn hand. Ik ben weggerend en er kwam een agent achter mij aan.
Op een gegeven moment zag ik niemand meer achter me. Ik bleef wachten en dacht: 'ik wil gewoon lekker naar het voetbal. Ik heb al tien jaar een seizoenkaart, ik ga gewoon terug.' Ik liep terug en zag de agent die mij achtervolgde op 200 meter afstand staan. Bij het theatergebouw wenkte ik hem en vertelde wat er was voorgevallen. Hij zei: 'loop maar mee,' en dat deed ik. Een stukje verder zag ik drie jongens in het busje zitten. Een andere agent riep toen: 'hij ook hoor, hij ook!' En toen kon ik ook instappen. Wij hebben tot dinsdagmiddag vijf uur vastgezeten wegens openlijke geweldpleging. De politie beweert dat twee WWS'ers een klacht tegen mij hebben ingediend omdat ze klappen gehad zouden hebben. Zelf mocht ik pas een klacht indienen nadat ik was verhoord, maar dat is pas dinsdagmiddag om één uur gebeurd. Al onze seizoenkaarten zijn door de politie in beslag genomen."
Uit het verhaal wordt duidelijk dat zich een aantal onverkwikkelijke zaken afgespeeld kan hebben. In een poging tot reconstructie is een rondje langs de velden gemaakt. DAS vroeg achtereenvolgens de politie, de WWS, een hoofdsteward (Theo Holtslag) en Ajax (Michiel Menting) om een reactie.

Politie (op verzoek anoniem)
X: "Humphrey heeft inderdaad geprobeerd aangifte te doen, maar voor dat soort zaken moeten ze altijd naar het bureau toe." X heeft in de hectiek van het moment niet kunnen constateren dat er verwondingen op het gezicht van Humphrey aanwezig waren. Wel heeft hij gebeld met de commandokamer met de vraag of er incidenten zijn gemeld. Desgevraagd werd door de contactpersoon van de WWS beweerd dat er absoluut niet is geslagen.
X: "Door supporters zijn toen een aantal dingen geroepen in de trant van: hij (de Marokkaanse WWS'er, red.) is straks aan de beurt, en toen zijn ze gaan bellen. Een stuk of acht supporters zijn toen naar beneden gelopen en dat is op een matpartij met de WWS uitgelopen, waarbij ik zelf ook nog een schop tegen mijn ribben heb gekregen. Een aantal supporters is toen aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Zolang geen aangifte is gedaan zullen wij niets kunnen onderzoeken."



World Wide Security
Peter van de Meijden van WWS: "Ik ga u even doorzetten met Wilco (directeur Huijer, red), een moment." Enige ogenblikken later: "Ik heb het even nagevraagd, voor welke wedstrijd was het ook alweer?" DAS: "Het was op 23 september tegen Sparta." Lange pauze.
Peter: "Ik kan u daar niet verder bij helpen. Ik moet u verwijzen naar Michiel Menting van Ajax, die behartigt onze belangen wat dit aangaat."
DAS: "Maar u kunt toch een reactie geven?"
Peter: "Dat doen wij nooit, dus dat doen we ook nu niet."
DAS: "Kunt u mij zeggen of uw medewerkers die bij de Arena staan allemaal in het bezit zijn van het diploma ABM (Algemeen Beveiligings Medewerker, red.)?"
Peter (geïrriteerd): "Ik ga helemaal geen vragen beantwoorden, dat is mijn taak helemaal niet. Ik verwijs u naar de heer Menting. Punt. Ik dank u verder, ik ga verder niets beantwoorden."
DAS: "Waarom al die geheimzinnigheid?"
Hierop wordt de verbinding verbroken.
Hoofdsteward Theo
DAS: "Zou je iets kunnen zeggen over die supporter die tot vier keer toe in zijn gezicht is gestompt door een Marokkaanse WWS'er?"
Theo: "Nee, dat is niet gebeurd. Die supporter heeft dingetjes gezegd tegen die Marokkaan, dat heb ik gehoord. Ik heb niet gezien dat hij is geslagen."
DAS: "Wat heb je wel gezien?"
Theo: "Een woordenwisseling en dat Rob Mooy ertussen is gesprongen, die heeft ze naar buiten gezet."
DAS: "Heb je gezien dat mensen van WWS hem hebben beetgepakt en hem naar de grond hebben gewerkt en dat hij klappen heeft ontvangen?"
Theo: "Hij is naar de grond gewerkt, ja. Maar klappen heb ik niet gezien, hij verzette zich enorm".
DAS: "Waar stond je precies, toen het gebeurde?"
Theo: "Ik heb niet alles gezien, want het speelde al voordat ik erbij kwam. Ik kan niet in alle hoeken tegelijk zijn."
DAS: "Dus het zou wel kunnen dat er geslagen is?"
Theo: "Het zou best kunnen, maar ik heb het niet gezien. Had ik het maar gezien, dan had ik er ook werk van gemaakt. Ze zijn natuurlijk niet allemaal honderd procent. Aan de kant van de supporters niet, maar aan de kant van de WWS natuurlijk ook niet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de WWS gaat slaan, als dat gebeurd zou zijn."
DAS: "Worden dit soort voorvallen na afloop niet geëvalueerd?"
Theo: "Niet door mij, maar ik brief dit wel netjes."
DAS: "Wat heb je hierover dan gebrieft?"
Theo: "Dat ze met zijn tweeën door de tourniquet zijn gegaan, waarvan er eentje met de verkeerde kaart naar binnen probeerde te gaan. Dat is alles wat ik opschrijf."
DAS: "Maar heb je melding gemaakt dat er mogelijk geslagen zou zijn door de WWS?"
Theo: "Nee, want dat heb ik niet gezien."


Veiligheidscoördinator Michiel Menting van Ajax
Michiel: "Ik behartig natuurlijk nooit de belangen van de WWS. Wat er in mijn beleving is gebeurd is dat er twee mensen zijn geglipt en vervolgens zijn tegengehouden en uit het stadion zijn verwijderd. Dat is terecht. Een van die mensen heeft gebeld, waarschijnlijk met supporters die al in het stadion waren, waarop een aantal mensen van Zuid naar beneden is gelopen en zich ermee is gaan bemoeien. Er is een opmerking gemaakt naar een van de Islamitisch ogende WWS'ers."
DAS: "Je bedoelt de man met die hoofddoek?"
Michiel: "Even zonder gein, er loopt daar een Turkse jongen rond bij de WWS en op een gegeven moment zijn daar de vreselijkste opmerkingen tegen gemaakt. Die groep supporters die er stond heeft toen de WWS en de politie die er stond aangevallen, waarbij een knokpartij is ontstaan. De hele zaak is in onderzoek bij de politie."
DAS: "Het verhaal is dat een supporter met een geldige seizoenkaart in het gezicht is geslagen door een Marokkaanse WWS'er."
Michiel: "Dat weet ik niet. Ik heb wel vernomen dat de Turkse of Marokkaanse jongen van WWS een kopstoot heeft gekregen."
DAS: "Een kopstoot?"
Michiel: "Die heeft hij gedeeltelijk kunnen ontwijken, maar hij is ook aan zijn lip geblesseerd."
DAS: "Waarom zou iemand met een geldig plaatsbewijs een kopstoot uitdelen?"
Michel: "Dat weet ik niet. Vanuit mijn functie en verantwoordelijkheid kan ik niet achteraf iets lopen onderzoeken. Ik zou het er niet mee eens zijn als de conclusie is dat WWS een soort knokploeg is, die rücksichtslos om zich heen loopt te meppen bij de Arena.
Mensen die in hun beleving zijn mishandeld, kunnen daarvan natuurlijk altijd zelf aangifte doen. Als men de normale weg bewandelt dan worden dat soort dingen natuurlijk onderzocht. Op de plaats waar het is gebeurd hangen geen camera's, dus als het je overkomt dan heb je zwaar pech.
Het is natuurlijk hartstikke fout, als er geweld wordt gebruikt. Op het moment dat dit duidelijk is, zullen wij als Ajax natuurlijk ook onze maatregelen nemen naar die personen toe.
Ajax is wel bezorgd over dit soort incidenten. Dit moeten we niet elke wedstrijd hebben. Op het moment dat je een stuk schrijft hierover, dan is het wel heel gevaarlijk in welke proporties je erover schrijft en op welke manier."
DAS: "Hoe geheimzinniger erover gedaan wordt, des te meer er bij verzonnen kan worden."
Michiel: "Hoe meer je er omheen gaat breien, des te gevaarlijker het wordt. De gevolgen kunnen dramatisch zijn."
DAS: "Des te belangrijker is het dat deze zaak serieus en tot de bodem wordt uitgezocht."
Michiel : "Ik heb er geen enkele moeite mee als de jongens die erbij betrokken zijn geweest, contact opnemen met de club, maar of ik de onderste steen boven krijg…….."
Wat ging vooraf

Op 16 september bij de thuiswedstrijd tegen AZ betreden twee supporters, Humphrey en Wally, de Arena door één tourniquet. Beide hebben kaarten. Wally heeft een kaart voor de tweede ring en probeert op nogal opvallende wijze met Humphrey mee te glippen om zo bij zijn vrienden op de eerste ring te kunnen zitten. De bewakers van de WWS grijpen hardhandig in. Humphrey die nota bene in het bezit is van de juiste kaart, wordt door een aantal WWS'ers vastgehouden, terwijl een Marokkaanse WWS'er met een glazen oog Humphrey vier tot vijf maal in het gezicht slaat. Niet veel later zetten stewards en WWS'ers de Ajacied hardhandig het stadion uit. De verloren schoen wordt hem als service achterna geworpen. Wally wordt zonder problemen de Arena uitgeleid. Niet veel later arriveert de gealarmeerde politie en krijgt het tafereel met de arrestatie van Humphrey en een aantal vrienden wegens openlijke geweldpleging een Kafkaësk karakter. De onvrijwillige logeerpartij op Flierbosdreef zal twee dagen gaan duren, en passant worden de seizoenkaarten ook nog in beslag genomen.
Een vragenrondje levert een onthutsend resultaat op. De stewards hebben niets gezien, de politie beweert dat juist de WWS een klacht heeft ingediend en Michiel Menting van Ajax, verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers, vindt het "zwaar pech voor de betrokkenen". Ook waarschuwde Menting voor de dramatische gevolgen van een artikel over de WWS, waarin de bewakers als een soort knokploeg worden afgeschilderd.
Peter van de Meijden van de WWS heeft geen enkele behoefte om commentaar te geven en gooit de hoorn op de haak.

Het vervolg

Vlak voor de vorige publicatie hebben de betrokken supporters contact opgenomen met de Supporters Advies Commissie (SAC), een instantie die bemiddelt bij stadionverboden. In een vervolggesprek met Michiel Menting krijgen de supporters hangende het onderzoek de seizoenkaarten terug. Het stadionverbod wordt opgeheven. Humphrey die in de veronderstelling verkeert dat zijn op het politiebureau afgelegde verklaring tegelijk als klacht tegen de WWS wordt beschouwd, dient alsnog een klacht in wegens mishandeling. Zowel Ajax als de WWS kondigen een intern onderzoek aan naar de gang van zaken.

Stand WWS klacht

Hoe is de stand na bijna drie maanden noest onderzoekswerk?
Wilco Huijer, directeur van de WWS, legt de situatie uit: "Het onderzoek wordt gedaan door de politie. Ik wacht de bevindingen af en aan de hand daarvan kan ik pas een beslissing nemen." Huijer geeft aan dat er ook een intern onderzoek naar de gang van zaken is. "Wij hebben daar een rapport over gemaakt en zullen dat combineren met het politierapport. De uitkomst is nog niet bekend. Als iemand van ons buiten het potje piest en het komt na een onderzoek uit, dan zal deze persoon bij ons de zak krijgen en niet meer worden ingezet. Wij houden ons netjes aan de regels."
Op de vraag hoeveel Marokkanen met een glazen ogen WWS eigenlijk in dienst heeft moet Huijer het antwoord schuldig blijven.
"Joh, dat zou ik niet eens weten. Ik weet niet eens hoeveel allochtone jongens ik bij mij heb werken. Als je 350 man personeel hebt, dan kun je niet verwachten dat je ze allemaal kent."



"Kijk, dit is mijn stadion"

Bij de opening van de Arena staan supporters plotseling oog in oog met de ordehandhavers van de World Wide Security (WWS). Het jonge bedrijf komt uit het niets opzetten en heeft personeel in dienst dat is gerekruteerd uit mariniers, commando's, ex-politieagenten en vechtsportkampioenen. In het nieuwe stadion zullen zij het nieuwe beleid van zero-tolerance stringent gaan uitvoeren.
Ex-politieagent en medeoprichter van de WWS Wilco Huijer schreeuwt het zelfs van de daken: "Onze mensen gaan niet opzij als er een vechtpartij is. Het maakt ons niet uit of het aanhangers van voetbalclub Den Haag zijn of leden van de F-Side van Ajax. Wij zijn de enigen die dat soort risicogroepen aandurven." Haast provocerend poseert Huijer voor een fotograaf van het Haarlems Dagblad in de Arena, zijn uitspraak laat niets aan duidelijkheid over: "Kijk, dit is mijn stadion".
Het brute optreden van enkele maanden geleden trekt de aandacht van DAS en vormt de aanleiding om in de achtergrond van de WWS te spitten. Een achttal ex-medewerkers is bereid om, zij het onder strikte anonimiteit, uit de school te klappen. Schoorvoetend wel te verstaan, beducht als men is voor de lange arm van het machtige 'politiebeveiligingsbedrijf', zoals het spottend wordt genoemd. WWS zou meer dan uitstekende connecties hebben met een aantal politiekorpsen uit de regio. Het wordt een onthutsende ontdekkingsreis in het schemergebied tussen legaal en illegaal optreden.

Hoe het begon

Het is algemeen bekend dat de oprichters van de WWS, Wilco Huijer en Peter Theunissen, een politieachtergrond hebben. Halverwege de negentiger jaren geven zij de brui aan het politiewerk, nadat jarenlang als hoofdagent ervaring is opgedaan met de Haarlemse horecawereld. Waarom een goede job opzeggen, om de jungle van de beveiligingswereld in te stappen? Jacob die het tweetal destijds van nabij heeft meegemaakt weet het: "als observant zijn ze na de IRT-affaire niet meer bruikbaar voor het gewone politiewerk. Zij krijgen de volledige vrijheid en medewerking om een overstap te maken." Aanvankelijk zoeken zij hun heil bij het aan Mojo gelieerde beveiligingsbedrijf The Security Company (TSC), het grootste bedrijf op dit gebied in Nederland. TSC zet hoog in om de Arena als klant binnen te halen. Geëist wordt de totale beveiliging van het splinternieuwe stadion of helemaal niets. Het wordt het laatste, want de Arena wenst de stewarding in eigen beheer te houden. Nu alle kaarten op tafel liggen, wordt snel gehandeld. Huijer en Theunissen nemen opnieuw afscheid en richten razendsnel WWS op en weten de Arena als klant te strikken. Het stewarding deel laten ze voor wat het is. Het is een huzarenstukje, want de WWS heeft dan nog geen enkele naam en nauwelijks personeel. Hoe belangrijk zijn de connecties met de politie of zelfs de BVD?
Wordt van Carel Breen, het voormalige hoofd Beveiliging van de Arena en een goede bekende van het duo, immers niet beweerd dat hij uit hoofde van zijn BVD-functie waakte over de veiligheid van de paus tijdens zijn bezoek in de jaren tachtig? En hoe slaagt WWS erin om in korte tijd alle benodigde vergunningen te verkrijgen, terwijl de concurrentie soms wel zes maanden moet wachten?
De ster van het bedrijf rijst snel. Nieuwe klanten, waaronder het EK 2000, worden binnengehaald. De betrouwbare politieachtergrond bewijst opnieuw zijn dienst. Al snel verwerft WWS zich de status van elitebedrijf en personeel stroomt van alle kanten toe om mee te liften op het succes. De inmiddels in Wormerveer gevestigde onderneming groeit als kool en gaat zich ook toeleggen op VIPS- en persoonsbeveiliging (Famous Tourmanagement) en een recherchebedrijf (World Wide Inquiry Services).
Het bedrijf wordt op haast militaire wijze gerund, getuige het relaas van ex-werknemer John: "Wilco denkt dat hij God is en dat hij door al zijn politievriendjes untouchable is. Alles wordt van boven beslist en verder heb je niets te zeggen. Als je hem tegenspreekt dan heb je een groot probleem."
Ook Coen, eveneens ex-werknemer, is heel expliciet: "Het zijn allebei mannen met ellebogen met grote praatjes over hun politieverleden. Ze roepen alsmaar dat ze teamleider van een arrestatieteam zijn geweest. Nou, dat verzinnen ze gewoon. Ik denk dat ze in het gunstigste geval een folder erover hebben gelezen. Het zijn gewoon straatagenten van het horecateam."

Gevulde eieren

Bij een thuiswedstrijd van Ajax wordt tussen de 80 en 120 man personeel van de WWS ingezet om de orde te handhaven. De gemiddelde bewaker op Zuid met een nekomvang ter grootte van een flink dijbeen heeft opvallend weinig overeenkomsten met zijn iele collega die bij een snoepwinkel staat. Het hoge Rambo-gehalte en de altijd onderzoekende blik wekt bij veel supporters irritatie. Wat voor slag mensen staat hier eigenlijk?
Ex-werknemer Willem hierover: "De zware jongens worden bij de F-Side neergezet, omdat daar de grootste problemen worden verwacht. Ik had al snel in de gaten dat veel van die jongens vechtsporters zijn en niet van voetbal houden. Ze praten over supporters alsof het beesten zijn. Er wordt heel negatief over gesproken. Supporters zijn het laagste van het laagste. Eigenlijk wordt puur geselecteerd op je vechtsportverleden. Je krijgt dan precies wat Joark vaak zegt: 'gevulde eieren'. Dennis van der Geest, Ben Sonnemans en dat soort mensen zijn er gauw mee opgehouden, omdat je het gevaar loopt geassocieerd te worden met vechtersbazen en criminelen. Die zijn er snel uitgestapt en met hun sport verder gegaan."

De dood of de gladiolen

Het uiterlijk vertoon waarmee het optreden van de WWS gepaard gaat, kan de indruk wekken alsof we hier met een soort pseudo-politie van doen hebben, met meer dan gemiddelde bevoegdheden. Dit is onjuist, het enige voorrecht waarover men beschikt, is dat om binnenkomende supporters te fouilleren, laat staan dat geweld mag worden gebruikt. De term "geüniformeerde burgers" dekt de lading misschien nog het best.
Willem: "In principe mogen we niets. Als er een vechtpartij is, dan ben je niet bevoegd om met geweld op te treden. Als je getuige bent van een misdrijf kun je wel een aanhouding uitvoeren. Dat is een burgeraanhouding, dat mag iedereen. Natuurlijk gaat men het boekje wel eens te buiten. Ik kan mij het verhaal over die geslagen supporter (zie DAS 38, red) dan ook wel voorstellen.
Wilco riep wel eens: 'jullie zijn gedekt. Wij hebben goede advocaten.' Het was geen vrijbrief, maar eigenlijk geeft hij al aan dat als er wat gebeurt, er flink gebeukt mag worden, maar dat zal hij nooit zeggen.
Ook werd tegen ons altijd gezegd: 'de dood of de gladiolen. Als ze komen dan gaan we, maar dan ook met zijn allen, want zo is de F-Side ook.' Dan mogen wij ze slaan en met geweld naar buiten zetten. Dat hebben wij één of twee jaar altijd in ons achterhoofd gehad. Als het gebeurt, dan zijn wij gedekt, dan mag het. Maar het mag dus niet, want wij zijn burgers met net zoveel rechten en plichten als jullie. Al worden wij 1000 keer geprovoceerd, we mogen niets doen. Maar ik steek niet onder stoelen of banken dat er WWS'ers zijn die voor de wedstrijd binnen komen lopen en zich met de vuisten in elkaar slaand afvragen: 'zal het vandaag gebeuren of niet?' Het is puur de instelling waarmee je naar je werk gaat. Ben je professioneel of niet?'
Huijer interpreteert de bevoegdheden van zijn manschappen in een artikel van het Haarlems Dagblad wat ruimer: "Pas als het niet anders kan wordt fysiek ingegrepen. En als het tot actie komt, duurt die slechts enkele seconden. Een kwestie van verfijnde vechttechniek."




Het werkterrein van de WWS beperkt zich tot binnen de Arena. Buiten het stadion is het werkterrein van de politie. Na afloop van de wedstrijd Ajax - Kopenhagen blijkt hier weinig van. Supporter Johan zag het met eigen ogen gebeuren: "Er waren wat rellen geweest en de platte pet arresteerde iemand. Een groep van dertig supporters probeerde de jongen te ontzetten en belaagde de zes agenten. Plotseling kwam een grote groep WWS'ers naar buiten lopen. Zij gaan in linie tussen de agenten en de supporters staan. Ik heb hier later nog met Rob Mooy (supportersbegeleider politie, red) over gesproken. Volgens hem is om assistentie gevraagd, vanwege het geringe aantal agenten dat ter plaatse was."
Is het geen merkwaardige zaak als de met vuurwapens uitgeruste "platte pet' en de van schilden en knuppels voorziene en goedgetrainde ME een beroep moet doen op ongewapende bewakers van de WWS?
Bijklussen

Voor het beveiligen van evenementen is gedurende korte tijd vaak een grote hoeveelheid gekwalificeerd personeel nodig, dat wil zeggen personen die in het bezit zijn van de juiste beveiligingspas. Vrijwel altijd wordt gebruik gemaakt van oproepkrachten. Maar wat te doen bij onvoldoende aanbod van gediplomeerd personeel? Met hangende pootjes teruggaan naar de opdrachtgever is geen reclame en daarmee uitgesloten.
Peter: "Laatst bij Ajax - NAC was het natuurlijk een rommeltje. Je kunt er donder op zeggen dat de Arena in plaats van 80 man, de week erop 150 man besteld. Als je ergens anders nog een evenement hebt, is het heel moeilijk om aan voldoende personeel te komen. Het is aannemelijk dat die mensen ergens anders vandaan komen."
Volgens John wordt er regelmatig de hand mee gelicht: "Bij de Euro 2000 had WWS 500 man rondlopen, waarvan een deel zonder pas. Ze zijn hiervoor gepakt en moesten een vette boete aan de UEFA betalen. In rotterdam zijn ze erg streng als je zonder pas staat. Ook bij competitiewedstrijden is het wel eens voorgekomen. Ze zetten gewoon kantoorpersoneel zonder papieren in en hebben niets met de regels te maken. Ook de accountant en boekhouder zijn wel eens het pak in gehesen.
Tot zijn verbazing heeft John politieagenten en agenten van de voormalige spoorwegpolitie in hun vrije tijd zien bijklussen als bewaker, een streng verboden nevenactiviteit waar ontslag op staat. "Het zijn politieagenten uit andere regio's die hier helemaal niet mogen werken. Politieagenten uit Haarlem laten ze niet in de Arena werken, omdat ze te bekend zijn. "
Ook Peter is stellig in zijn mening: "Bij de Champions League-finale werd aan ons gevraagd: 'als je vrienden hebt, dan kun je die gewoon laten werken.' Er stond bij wijze van spreken wel voor twintig jaar lik bij het hek. Ik heb ook met jongens aan het hek gestaan die nog geen pas konden krijgen vanwege een strafblad." John voegt hier aan toe: "Justitie heeft ze hiervoor een keer op de vingers getikt."
Peter bevestigt de gang van zaken. Peter: "Iedereen heeft een pas nodig, maar met een strafblad krijg je geen pas. Als je een boel mensen nodig hebt en je kunt ze niet leveren, dan wordt er best een keer gerommeld."
Willem die al wat langer weg is bij de WWS: "De enige keer dat het naar mijn weten is gebeurd, is tijdens de Champions League-finale in 1998 tussen Juventus en Real Madrid, toen we tolken nodig hadden. Wij hadden één persoon die Italiaans sprak en Spaans sprak niemand, dus die lui zijn er bijgekomen. Ze moesten in verband met de herkenbaarheid in uniform lopen, dat is toen met medeweten van de politie gebeurd."

Geen controle

Voor elk evenement moet een lijst met namen en pasnummers worden ingediend van de personen die ingezet worden.
Niemand controleert of de aangemelde bewakers ook daadwerkelijk komen opdraven, een kwestie van vertrouwen, laat staan dat geverifieerd wordt dat de opgegeven pasnummers toebehoren aan de juiste persoon. Volgens de huidige wetgeving moet elke beveiligingsbeambte zijn pas ten alle tijden op zak hebben.
De controle op passen blijkt in de praktijk een wassen neus. Volgens agent X. van bureau Flierbosdreef heeft dit geen enkele prioriteit en past het niet in de reguliere politietaak. X. verwijst naar bureau Bijzondere Wetten (BW) als controlerende instantie. Bij BW op bureau Singel reageert men verbaasd, aangezien deze taak al twee jaar geleden is gedecentraliseerd naar de wijkteams. Volgens John weet WWS op handige wijze het gebrek aan controle uit te buiten. "Vooral in het hoofdgebouw van de Arena kunnen ze doen wat ze willen. Gecontroleerd wordt er toch nooit." Rob: "Bijzondere Wetten zou de controle moeten doen, maar dat gebeurt nauwelijks. Weet je hoe het gaat? Ze komen met een stapel pasjes aanzetten en dan wordt er geroepen: 'Ik heb het hele cluppie hier, kijk maar even.' Maar wie weet wat er allemaal rondloopt? Als WWS zegt dat de Arena 100 man heeft besteld, dan sturen ze er misschien maar 80 en laten ze passen zien van mensen die niet eens aan het werk zijn. Ze staan op vaste plekken, dus je kunt gemakkelijk iedereen langs gaan en om zijn pas vragen. Nu laten ze een hele stapel zien, maar daar heb je niets aan.'
Het structurele gebrek aan toezicht op de gang van zaken tijdens het evenement maakt het achteraf haast onmogelijk om te controleren of de ingediende rekeningen sporen met de geleverde dienst. Bij de Arena zijn meer dan eens vraagtekens geplaatst bij de hoogte van de factuur. Willem: 'Bij het EK 2000 zijn torenhoge rekeningen gestuurd die nauwelijks te controleren zijn. Een half jaar geleden gebeurde hetzelfde. Opnieuw was er twijfel over de hoogte van de factuur. De Arena heeft gevraagd om een gespecificeerde rekening met de pasnummers van degenen die hebben gewerkt. Dat kon WWS niet, het heeft ze veel geld gekost'.
De belastingdienst heeft inmiddels ook meer dan gemiddelde belangstelling voor WWS. Er zouden volgens John tot twee keer toe problemen met de loonadministratie zijn geweest vanwege de uitbetaling van loon in de vorm van onkostenvergoedingen. Als WWS inderdaad medewerkers zonder geldige pas inzet, hoe vindt dan de betaling plaats? Betaling via de normale wegen lijkt dan geen voor de hand liggende optie. Peter: "Ik weet het niet, maar ik denk wel dat hij het veranderd heeft. In het verleden hebben ze wel eens per loonstrook betaald, maar daar zijn ze mee op hun bek gegaan. Daar heeft WWS een naheffing voor gehad en een waarschuwing van het Ministerie van Justitie. Na de derde waarschuwing zou je de vergunning kwijt kunnen raken. Zou kunnen ja, maar als wij het zouden doen dan zijn we hem kwijt."

Koelkast

De politieachtergrond van een aantal belangrijke WWS-kopstukken speelt een belangrijke rol. Oude werkrelaties zijn intact gebleven en geven het bedrijf een voorsprong op de concurrentie. Peter: "Het is een publiek geheim. Iedereen weet het, maar maak het maar een keer rond." Behoort Michiel Menting (veiligheidscoördinator Ajax en ex-trainer van arrestatieteams van de politie Kennemerland, red.) dan ook tot de kennissenkring? John: "Het is allemaal ouwe jongens krentenbrood. Volgens mij hebben ze zelfs in dezelfde klas gezeten."
Peter: "Ze hebben ook een rechercheafdeling. Ze zijn in staat om je hier uit te peilen en dit gesprek op te nemen. Ze kunnen bij wijze van spreken in de koelkast zitten, want ze zijn er gek genoeg voor. Ik acht ze tot veel in staat, maar ze zullen het wel op een slimme manier doen. Ze weten precies wat ze wel en niet kunnen doen. Ik had een keer op weg naar mijn werk de indruk door een auto te worden gevolgd. Je moet toch op je hoede zijn, dus ik bel naar Kees Nelis, een ex-rechercheur die bij de WWS werkt. Ik gaf het kenteken door en binnen een half uur wist ik welke persoon achter mij reed."
Coen: "Het is algemeen bekend dat Kees Nelis wekelijks op de Koudehorn (politiebureau Haarlem, red) is om te slijmen en te doen. Je moet regelmatig naar het bureau voor pasjes voor het personeel, want dat moet in de vestigingsplaats van je bedrijf. Dan vraag je je toch af: 'wat doet hij daar toch al die tijd.' WWS zit in Wormerveer, dan val je onder regio Zaanstreek. Ze hebben helemaal niets in Haarlem te zoeken. Wij gaan toch ook gewoon naar Amsterdam?"

Macht

Hoe ver de macht van WWS reikt blijkt wel uit het volgende voorval. Alle beveiligingspassen met de bijbehorende namen worden centraal bewaard bij het politiekorps in de vestigingsplaats van de onderneming. Vooral oproepkrachten werken voor verschillende bedrijven en beschikken daarmee over verschillende passen. Het betreft vertrouwelijke informatie, welk bedrijf zou immers niet graag even in de papieren van de concurrent willen kijken? Met de juiste connecties hoeft dit geen probleem te zijn. Een eveneens anonieme werknemer van het Ministerie van Justitie kan het verhaal bevestigen. "Er is inderdaad geklaagd door concurrerende bedrijven dat WWS inzage heeft weten te krijgen in vertrouwelijke personeelsgegevens. Dit werd als schending van bedrijfsgeheim opgevat. Men heeft rechtstreeks een klacht bij ons ingediend omdat het korps Kennemerland niet meer werd vertrouwd."

Territoriumdrift

Controle op passen van dienstdoende beambten is een heikel punt. De concurrentie vindt dat zij in vergelijking tot WWS vaak wordt gecontroleerd.
Bas: "Bij de IBC-beurs in de RAI die wij beveiligden met standbewaking, kregen wij controle op controle van Bijzondere Wetten. Daarna hebben wij de proef op de som genomen door mensen van de WWS te laten inhuren en toen was het opeens afgelopen met de controles. Hoe het kan? Ik weet het 1000% zeker dat de WWS hier achter zit, maar dat kun je nooit hard maken. Een hele hoop zaken wijzen in die richting."
Hoe nauw de connecties tussen WWS en politie zijn, blijkt uit het volgende. Peter: "De WWS geeft ook een interne cursus observatietraining, maar die laten ze geven door iemand van de politie. Voorafgaand aan de cursus wordt al gezegd dat hier niet over gepraat mag worden. Will Moonen van politie Haarlem heeft die cursus destijds gegeven en dat is gewoon absoluut verboden, dat weet ik voor 300% zeker. Hoe de betaling is gegaan? Dat moet wel zwart zijn geweest.
Aan alle kanten wordt aan onze poten gezaagd sinds wij voor onszelf zijn begonnen. Wij deden altijd de spelersbegeleiding van Ajax bij de regiofeesten. Dat zijn we kwijtgeraakt. Hoe? Ik zou het niet weten, maar er zou drank in het spel zijn. Wij zouden bij een regiofeest, waar ik altijd zelf bij ben geweest, drank hebben genuttigd. Punt 1 drink ik niet en punt 2 is het volledig verzonnen.

Huijers beladen uitspraak "Kijk, dit is mijn stadion" kan ook worden opgevat als uiting van territoriumdrift. In de Arena zwaait WWS de scepter en niemand anders, zo heeft beveiligingsbedrijf ISA mogen ervaren.
Bas: "ID&T ging destijds met de Arena praten over Sensation. Aangezien wij de hoofdbeveiliger zijn van ID&T gingen wij met het hele verhaal mee. Het was onbespreekbaar voor Breen van de Arena dat wij de beveiliging zouden doen en dat terwijl WWS helemaal niets doet op het gebied van houseparty's. Zij doen alleen voetbalwedstrijden. Wij gaven aan dat een voetbalwedstrijd iets anders is dan een houseparty, maar daar is totaal niets mee gedaan. Het werd van tafel geveegd en alles bleek al in kannen en kruiken te zijn. ISA mocht de beveiliging niet doen in de Arena. Jacob: "Zij doen het met 78 personen en de rest wordt aangevuld met stewards. Ook dat mag niet, want voetbalstewards zijn niet eens bevoegd om bij een houseparty te werken." Bas vervolgt: "Afgelopen jaar bij Sensation kregen wij wel een voet tussen de deur, omdat wij de beveiliging van de VIP-deks hebben gedaan. Omdat de dresscode wit was, wilden wij in witte smokings tien beveiligingsbeambten regelen. Prompt kregen wij Bijzondere Wetten aan de lijn met de vraag of daar al toestemming voor is gevraagd. Officieel moet je weken van tevoren bij het Ministerie van Justitie een verzoek indienen om in afwijkende kleding werkzaamheden te mogen verrichten. Na het versturen van een fax en een mondelinge toelichting kregen wij uiteindelijk toestemming.
Dit komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Hoe weten zij nou dat wij in witte smoking beveiligingswerkzaamheden wilden gaan verrichten, dan moet er toch ergens informatie zijn uitgelekt?"

De reacties:

Politievoorlichter Amstelland
Aanvankelijk reageert Remco Gerritsen verbaasd op de arrestatie van een supporter door WWS. "Het is inderdaad wel raar als er platte pet bij staat te kijken". Twee dagen later moet Gerritsen het antwoord schuldig blijven: "ik heb niets kunnen achterhalen en kan er verder niets over zeggen". Eveneens in het ongewisse blijft de vraag wie de passen van de WWS zou moeten controleren en hoe vaak er wordt gecontroleerd. Gerritsen: "De handhaving ligt bij de wijkteams die door BW worden aangestuurd. De prioriteit zal per wijkteam verschillen." Over het verzoek van de politie aan WWS om te assisteren bij Kopenhagen kan Gerritsen kort zijn: "Meer antwoorden heb ik niet gevonden, dat valt niet meer te achterhalen."

Wilco Huijer, directeur WWS
"Niets aan de hand, allemaal kinnesinne van de concurrentie", zo luidt het luchtige oordeel van Huijer, die ondanks de grove beschuldigingen ijzingwekkend kalm blijft. Hij geeft toe dat zijn manschappen bij Ajax - Kopenhagen de politie buiten de Arena hebben geassisteerd. "Als wij opdracht krijgen van de politie om mee te helpen of in noodweersituaties, dan assisteren wij".
Volgens Huijer wordt er bij WWS nooit zonder pas gewerkt: "Iedereen bij WWS heeft een pas. Wij worden heel veel gecontroleerd in heel Nederland en ook in de Arena." Het verhaal dat medewerkers zonder papieren in het pak worden gehesen wordt met een kernachtig "Onzin!" van de hand gewezen. Ook de nauwe connecties met de politie en het bijklussen van agenten bestrijdt Huijer: "Wij hebben totaal geen politiemensen in dienst. En waarom zou ik kentekens moeten laten controleren? Ik hoef geen kentekens na te trekken, totaal niet."
En Kees Nelis die veelvuldig op bureau Koudehorn is gesignaleerd? "Die man heeft daar tien jaar gewerkt, waarom mag hij daar geen bakkie doen of wat dan ook?" Ik weet dat heel veel concurrenten met argusogen naar ons kijken en veel verhalen de wereld in helpen. Het roddelcircuit gaat sneller dan wat ook. Het is totaal uit de lucht gegrepen. Wat jij nu allemaal vraagt, hebben ze in de begintijd van de Arena ook gezegd. Het is voor ons allemaal oud nieuws. De mooiste verhalen gingen de ronde. Ik moet helaas zeggen dat het niet waar is."
Huijer wil wel vertellen hoe de Arena ooit als cliënt is binnengehaald. "Wij hebben net zo netjes geoffreerd als alle anderen. Alleen wij zijn het geworden. De ene keer krijg je wel een klus en de andere keer niet. Wij hebben totaal geen connecties binnen de Arena."

De heer Tenger, afdeling bestuurszaken, Ministerie van Justitie
Tenger geeft aan dat het bedrijf WWS hem bekend is, maar wil niet ingaan op de lopende klachten die tegen WWS zijn ingediend.
Een paar van de O zo veel taferelen. Daarnaast zijn er zeer vaak mensen compleet total loss geslagen in verhoudingen van 10 tegen 1, gebruiken ze in verdom hoekjes in en om de Arena mensen als boksbal of als vaststaande sparringspartner, wijken ze niet om opa's en kinderen eens stevig onder handen te nemen, enz, enz, enz.....

wat die jongens van hun allemaal wel niet gedaan hebben?! Wees maar blij dat jullie dit soort taferelen nog nooit gezien/meegemaakt hebben!
Ik ben het echt voledig met Phryme eens. En dat die WWSers eens flink aangepakt zijn juich ik opzich alleen maar toe. Kijk dat het nu juist op een feest moet gebeuren is een beetje jammer inderdaad en het is ook zonder voor de mensen die het gezien hebben. Maar ik zie dit meer al een koekje van eigen deeg. Vind het ook niet zo vreemd dat die gasten een keer gepakt zijn. Hoe vaak ik het al niet gezien heb dat die WWSers met een groepje iemand pakken en helemaal los rammen (ook heel vreemd dat het bewijsmateriaal er nooit is). En nu ze een keer terug gepakt worden op de zelfde manier is het ineens lomp. Nou ik heb geen medelijden met ze hoor. Hoogstens alleen voor de mensen die er in de buurt stonden en er niks mee te maken hadden. Maarja ik zal nu voor mijn mening ook wel ondergekost worden. Je doet maar lekker. Blijf lekker in de Paasei van je leven!!!
En zo is het maar net Mike...;)

Nogmaals, ook ik vind het jammer dat dit op een feest moet gebeuren en dat de feestende mensen en ID&T hieronder moesten lijden. Jullie hoeven het niet met me eens te zijn, want ik ken duizenden mensen die het met me eens zijn inzake dit onderwerp.
Wat ik echter wel wil doen is hier enige achtergrond informatie toespelen over het hoe en waarom. Niet altijd alles gebeurt op de manier zoals jij denkt.... vaak zit er meer achter...... :)
 
En als ik dit zo lees vind ik het wel jammer dat er slechts 7 in het ziekenhuis zijn beland.....
 
Ik geloof best dat dat verhaal waar is wat Phryme heb neergezet en kan me de woede ook wel voorstellen, maar als dit zo doorgaat komt er nooit een einde aan. Zo gaat het ook met die oorlog in Joegoslavië en tussen Noord- en Zuid-Korea. Die geven ook elkaar de schuld. En niemand zal winnen!


Maar nogmaals: Waarom dan op onze houseparty?
Je zeg zelf dat de Arena een contract heeft met de WWS en dat ID&T daar dus niet onder uit kan. Die jongens weten dus dat de WWS er dan ook op Sensation zal zijn. Dan gan ze maar lekker rellen als Ajax weer speelt.
Prhyme, zou je niet meer van die lange replies willen posten? Ik heb moet vandaag ook nog wat tijd overhouden om te werken ipv Partyflocken;) Ik vond het wel een boeiend verhaal en ik heb het helemaal doorgelezen.

Dat WWS geen lieverdjes zijn geloof ik meteen. Ik denk alleen dat voetbalsupporters het over zichzelf hebben afgeroepen om door dit soort bedrijven met dit soort mensen bewaakt te worden. Als er om de haverklap rellen zijn in voetbalstadions, wordt de Arena wel gedwongen dit soort mensen in dienst te nemen. Je kunt moeilijk een of andere jan lul neerzetten die meteen wegloopt als er iets gebeurd.

Net zoals jij voorbeelde kunt noemen van momenten waarop zij zich misdragen hebben, kunnen zij waarschijnlijk net zoveel (ik denk zelfs vele malen meer) voorbeelden noemen van misdragingen van (ajax)-supporters. Het is hun eigen schuld dat daar nu een louche beveiligingsbedrijf staat.

Daarnaast denk ik niet dat het ook maar iets heeft opgelost. Sterker nog, de sfeer zal alleen maar grimmiger worden.
 
Kijk nu weten we wat erachter zit en begrijpen we de situatie, jammer dat het op en feest moet, maar ja het is gebeurd ik hoop alleen niet dat het a.s. zaterdag weer uit de hand loopt...
WWS is volgens mij gewoon een criminele organisatie met duistere politie invloeden en dergelijke..
Ze gingen allemaal stuk voor stuk in eerste instantie om het daar gezellig te hebben. Toen bleek dat WWS daar rondliep en dat ze weer achterlijk bezig waren, zijn ze gepakt. En dat iedereen nou ineens vreemde aantallen bij deze zaak gaat halen.. Het was eerst gewoon 20 - 25, redelijk normale aantallen dus en niet zo triest als andere mensen nu proberen duidelijk te maken.

Nou ik heb begrepen dat ze een nooddeur hebben opengebroken en zo binnen zijn gekomen. Een beetje een rare manier om naar een feest te gaan lijkt mij. En als de security ze dan probeert tegen te houden vind ik dat niet meer dan normaal ipv achterlijk. Toen die lui langsstormden heb ik hun aantal geschat op 15 security en 35 Ajax-hooligans. Die aantallen van jou kloppen volgens mij voor geen meter.
laatste aanpassing
2 groovylovo: Praat voor jezelf. Ik begrijp er nog steeds geen ruk van en ik vind het ronduit een schandaal, ongeacht wat voor organisatie WWS ook is:S
....maar als dit zo doorgaat komt er nooit een einde aan. Zo gaat het ook met die oorlog in Joegoslavië en tussen Noord- en Zuid-Korea. Die geven ook elkaar de schuld. En niemand zal winnen!


Wij willen zeer graag dat er een einde komt aan dit geheel. Het liefst zorgen we er zelf voor dat het rustig blijft en wordt in het stadion, maar we krijgen de ruimte niet. Er vallen momenteel geen afspraken te maken.
Uiteraard is niet altijd iedereen van ons een lieverdje, maar we kunnen veel (zeker alle onnutige zaken) uitbannen als we maar de gelegenheid krijgen en WWS werkt wat dat betreft alleen maar tegen.

Maar nogmaals: Waarom dan op onze houseparty?
Je zeg zelf dat de Arena een contract heeft met de WWS en dat ID&T daar dus niet onder uit kan. Die jongens weten dus dat de WWS er dan ook op Sensation zal zijn. Dan gan ze maar lekker rellen als Ajax weer speelt.


Ook op het feest zelf was er aanleiding. Het is dus niet zo dat jongens van ons hun hebben gepakt alleen op grond van eerdere gebeurtenissen. Bij een voetbalewedstrijd is het niet zo simpel om ze zomaar terecht te wijzen. Als je ook maar enigszins iets uithaald (soms ook helemaal niet) pakken ze je op alle gebieden en zijn strafrechtelijke vervolging, stadionverbod e.d. gewoon een feit. Er wordt gesjoemeld bij het leven en ook als je helemaal niets gedaan hebt, ben je zo het zaadje. Op de 1 of andere manier zijn beeldmateriaal in de vorm van foto's en video ineens verdwenen... zelfde geldt voor politie/M.E. overigens.
Nou ik heb begrepen dat ze een nooddeur hebben opengebroken en zo binnen zijn gekomen. Een beetje een rare manier om naar een feest te gaan lijkt mij. En als de security ze dan probeert tegen te houden vind ik dat niet meer dan normaal ipv achterlijk.


Een klein gedeelte (zo'n 7 man) is op een andere manier binnen gekomen. Security was daar op dat moment niet aanwezig en heeft dus ook niemand op dat moment proberen tegen te houden. Dat verhaal gaat dus niet op en was ook niet de aanleiding. Dat er een paar man geen zin heeft om 125 piek te dokken voor een feest... ach.. dat kan. Ook hier zie je mensen die het hebben over glippen en klimmen over hekken....;)

Toen die lui langsstormden heb ik hun aantal geschat op 15 security en 35 Ajax-hooligans. Die aantallen van jou kloppen volgens mij voor geen meter.


Dat komt allicht doordat een gedeelte van WWS een stukje harder liep en sommigen ook via andere wegen probeerden weg te komen. Ze waren in 1e instantie met meer, maar dat maakt eigenlijk hier niet zoveel uit....
 
Nu is het dus jou woord tegen ons, dat schie nie op. Kan best zijn dat jij ook gelijk hebt. Maar waren er geen camera's ofzo? De politie zal hier toch wel rekening mee hebben gehouden. Die weten dat de WWS komt en dat het de thuishaven is van die jongens.
OK, achtergrond info is nu duidelijker. Nog vind ik het geen snuggere manier van reageren, dat is mijn mening.


Ben het verder helemaal met Koenie eens.
Net zoals jij voorbeelde kunt noemen van momenten waarop zij zich misdragen hebben, kunnen zij waarschijnlijk net zoveel (ik denk zelfs vele malen meer) voorbeelden noemen van misdragingen van (ajax)-supporters. Het is hun eigen schuld dat daar nu een louche beveiligingsbedrijf staat.

Daarnaast denk ik niet dat het ook maar iets heeft opgelost. Sterker nog, de sfeer zal alleen maar grimmiger worden


Ik blijf er bij dat ik Sensation niet de tijd en de plaats vind om dit soort dingen uit te vechten, hoe erg je het gevoel ook hebt daar reden toe te hebben.
Op het moment dat het gebeurde was het gewoon echt heel rot. Ik heb me hierdoor de rest van de nacht ongemakkelijk gevoeld. Als zoiets gebeurd, weet je het wat en waarom niet en dus ook niet of jij de volgende kan zijn die ze pakken.

2Electra: een nieuwe visie is best gewenst, alleen geweld op feesten of begrip daarvoor is niet gewenst. ;-)
wws zijn gewoon de grootste criminelen,

ikzelf heb een nare ervaring met deze "security"

ik ben er zelf niet bij geweest maar als ik er bij was en ik zag die gast wie mij in mekaar heb staan meppen had ik ook door het lint gegaan, wel of geen feest

wws durft wel bij Ajax want dan weten ze dat er een zooitje politie achter ze staat maar als puntje bij paaltje komt en ze hebben weer een knokpartij uitgelokt op zuid (daar zit de f-side) zijn ze als de wind zo snel vertrokken

net als nu, stelletje schijtbakken zijn het gewoon.


en 2 die gast met die fr tattoo, ik zou het maar wel ff bedekken, je weet nooit wie er net tegen aanloopt.
ik loop ook niet met me Amsterdam Tattoo in de kuip/ahoy.
 
ppfff OP EEN PARDIEJ MOET JE PARDIEJUHH..... DIE BEVEILIGING STAAT ER VOOR JE EIGE BESTWIL.....ALS JE WIL RELLE GA DAN NAAR VOETBAL OFSOW?!?!
 
ohw NIEJ SLIMME OPMERKINTG VAN MIJ HE.....daar gaat dese hele ding al over...moet eerst alles lese voortaan en dan pas tekst neer sete...
Hmmm, dat was inderdaad een heel verhaal, be carefull what you wish for, is hier op mij van toepassing ;)

Thanx Prhyme, dit geeft wat licht in de duisternis....

Ik geloof best dat de voetbalwereld echt niet zuiver is, en dat die security doorslaat vind ik net als met sommige politielui.... machtsmisbruik noemen ze dat.....

Heel erg kut dat zulke dingen gebeuren, ben ook blij dat ik het niet mee heb gemaakt, zowel voetbalgerelateerd als Sensation-gerelateerd...

Misschien dat iedereen het met mij eens is als ik zeg, weg Arena, HMH here we come ;)

Helaas hebben de hooligans/ vandalen al dusdanig veel ongein getrapt dat de Arena heeft gedacht met nog hardere hand terug te slaan.....
Dat WWS geen lieverdjes zijn geloof ik meteen. Ik denk alleen dat voetbalsupporters het over zichzelf hebben afgeroepen om door dit soort bedrijven met dit soort mensen bewaakt te worden. Als er om de haverklap rellen zijn in voetbalstadions, wordt de Arena wel gedwongen dit soort mensen in dienst te nemen. Je kunt moeilijk een of andere jan lul neerzetten die meteen wegloopt als er iets gebeurd.


Uiteraard zijn er ook zaken van onze kant te noemen die niet correct zijn, maar momenteel wordt alles op ons afgeschoven terwijl ik werkelijkheid een zeer groot deel toe te schrijven valt aan andere partijen.
Wij willen zeer graag meer 'bevoegdheden' (lees:ruimte) om het geheel meer te controleren/te sturen en zo sowieso de onnuttige zaken uitbannen. We hebben dit al voor de opening van de Arena aangegeven en ook al aangegeven dat de WWS er wegmoest, omdat het anders fout zou lopen. Nu zijn ze alleen bezig met supportertje pesten en zoveel mogelijk strafbladen aan het uitdelen.. ook aan mensen die niets gedaan hebben.

Binnenkort vinden er gesprekken onderling plaats en doen we een verwoede poging om zelf een groot aantal zaken te regelen. Ook wordt (weer!) geprobeerd te overleggen met politie, gemeente en Ajax om voor alle partijen met goede oplossingen te komen.
Door foute aandacht voor een aantal zaken zijn het steeds de supporters die in een kwaad daglicht worden gezet en heeft iedereen zijn mening klaar. In werkelijkheid zijn het gewoon mensen die veel overhebbe voor een gedeelte van hun leven en die dat niet graag afgepakt zien worden. Dat voetbalsupporters dan meestal direct als dom betiteld worden is op zo'n moment helemaal niet vreemd, aangezien iedereen er alles aandoet om ons zwart te maken... want wij komen wel op voor onze belangen.

Dat dit niet altijd op de goede manier gebeurt ben ik met je eens, maar daarvoor krijgen we de kans niet. Als zij steeds bezig zijn met zaken om ons van alles aan te naaien, dan hebben wij niet de kans om zelf orde te handhaven, de groep te sturen, enz, enz....

Dat we dan nogmaals van alles op touw zetten om wederom de gesprekken aan te gaan met de andere belanghebbenden en vooralsnog nog steeds zij niet.. zegt overigens ook wel wat over de verschillen in intelligentie tussen de diverse partijen of niet dan?

Wij snappen wel dat het zo niet kan en dat op deze manier het probleem alleen verplaatst wordt. Zij denken alles echter na al die jaren nog steeds op te lossen door hun eigen zin door te drukken....

Net zoals jij voorbeelde kunt noemen van momenten waarop zij zich misdragen hebben, kunnen zij waarschijnlijk net zoveel (ik denk zelfs vele malen meer) voorbeelden noemen van misdragingen van (ajax)-supporters. Het is hun eigen schuld dat daar nu een louche beveiligingsbedrijf staat.


Naar verluid heeft Arena onder druk van WWS dat contract getekend en heeft de gemeente en Ajax hier niets over kunnen zeggen. Ze stonden er compleet buiten. Als zij, zoals gezegd, gewoon de ruimte geven.. dan kunnen voor het overgrote deel de gebeurtenissen in de kiem gesmoord worden en zijn er voornamelijk alleen nog acties die in principe nut hebben.
Wij willen dat doen, maar er moet dan wel wat tegenover staan. De andere partijen moeten zich ook normaal gaan gedragen en dienen ook niet altijd te nauw te kijken. Om maar een voorbeeld te noemen: als een NAC-supporter op onze eigen tribune 'los' (die niet met de combi regeling) mensen van ons uitdaagt en een paar corrigerende klappen krijgt, terwijl hij zelf dat risico neemt... dan moet de M.E. niet als dolle honden iedereen van de tribune proberen weg te slaan... 5000 man in de vakken opsluiten, terwijl het rust is en onschuldige vaders met kinderen de tering in slaan... nee, dan moeten ze die NAC-supporter gewoon het stadion uitzetten en op de trein terug. Degenen die hem een paar klappen hebben gegeven moet je niet 2 weken opsluiten en vervolgens met een stadionverbod van 5 jaar de deur uitzetten en daarop nog een strafblad en een torenhoge boete en dan na de wedstrijd nog eens 70 man lukraak oppakken om zo een daad te stellen .... Als ik 'los' naar een wedstrijd ga (en ik doe bijna niet anders), dan kies ik daarvoor en neem ik dat risico. Ik weet dan wat me kan gebeuren als ik me achterlijk ga gedragen en ga niet achteraf lopen zeiken...
Helaas denkt de politie momenteel nog anders, maar dat moet gaan veranderen...
Ach de ArenA heeft alleen nog niet door dat met nog hardere hand terug slaan weinig nut heeft. Zelfs alleen maar averechts werkt het alleen maar erger maakt zelfs. Misschien doet de arena er eens slim aan om ook eens naar de mening en bevindingen van de mensen te vragen of de video banden te bekijken waar de dingen op staan die WWS geflikt heeft. (dat die er niet meer zijn weet ik natuurlijk ook wel, die zijn net zo spoorloos verdwenen als de banden waar op staat hoe sommige figuren van de ME loopt rond te meppen op hoofden van mensen die liggen of op mensen die helemaal niks met een rel of wat dan ook te maken heeft, maar het gaat om het idee;) )
Ik wens je veel succes,
dit is een issue waar niet zo een twee drie een kant en klare oplossing voor te verzinnen is.... :S

Ook zal daar tijd over heen moeten gaan om gedrag aan te passen en intiutie en gevoel te laten wennen,
en dat bedoel ik dan voor zowel supporters als de security.....

Ik begrijp dat mensen op feesten tegenwoordig bang zijn als de security hun niet kan beschermen,
maar ik kan me ook bedenken hoe eng het moet zijn een lokatie te betreden waarvan je weet dat je juist voor de security moet vrezen.... :( :(
 
Peace!
Goh Prhyme... wat een onrecht is je aangedaan.

Ik zal je wat vertellen. Ik heb niet eens de moeite genomen om je verhaal te lezen. Waarom niet? Omdat er werkelijk niets is dat zulke acties goed te praten valt. Omdat er nu 'rellen op Sensation' waren. Een feest waar iedereen komt om het naar zijn zin te hebben. Jullie persoonlijke vete waar wij geen fuck mee te maken hebben gooit wel een schaduw over een feest waar wij ruim zeven maanden ons de pleuris voor werken.

Als je een appeltje te schillen hebt doe je dat maar na afloop als de heren op wie jullie het gemunt hebben klaar zijn met hun werk. Je gaat toch geen feest verpesten???

Zielig, dat is het enige woord dat ik ervoor heb. Ik had na onze discussies in het verleden een verstandiger iemand verwacht achter de naam Prhyme...
laatste aanpassing
een feest waar wij ruim zeven maanden ons de pleuris voor werken.

Het resultaat was er iig wel naar(y)
Tjeerd, je doet nu alsof ik degene ben geweest die het feest van jullie vergald heb. Ik leg alleen uit waarom het gebeurd is... de toedracht enzo...
Ik vind het niet vreemd dat het gebeurd is, laat ik het zo zeggen.
Uit mijn verhaal kun je ook opmaken dat ik het naar vind voor jullie en voor de feestgangers dat het op zo'n manier is gelopen en dat het voor sommigen het feest verpest heeft of niet soms?

Ik ga ervan uit dat ook jullie liever zaken doen met jullie vaste security teams en dat jullie ook niet echt blij zijn met WWS volgens contract of heb je een andere mening?

Dat ik dan toevallig bijna al deze jongens ken heeft daar verder niets mee te maken. Ben ik degene die je feest verpest? Nee, ik ga namelijk naar feesten om daar plezier te maken. Dit doe ik samen met mijn vriendin en supporters van andere clubs zouden pas echt triest zijn als ze dat niet meer konden respecteren. Ik ga naar voetbal ja, ik hou van Ajax en wil daar samen met mijn maten een gezellige tijd hebben, met een biertje en de nodige successen. That's it! Ook ik baal van sommige acties en zie veel dingen om me heen die eigenlijk niet hoeven en gaan nut hebben. Er zijn echter wel zaken die soms dienen te geschieden, zo betitel ik dit nog niet.

Ik was er niet en dus kun je mij hier zeker niet op aankijken. Of ben ik degene die ze opdracht heeft gegeven?
Overigens is het doorlezen van dergelijke stukken ook voor jullie van belang en zou je er goed aan doen om het door te nemen.
Ook ik ben zo sportief om alles door te lezen en daar antwoord op te geven en als je erover wilt meepraten, dan verwacht ik van jou hetzelfde...;)
Nee hoor, maar jij geeft aan dat je zulke acties begrijpt en je verdedigt ze ook. Ik ben het afgelopen jaar 6 x naar Ajax geweest en heb nooit last gehad van de security. Vreemd?!

Een deel van ID&T is voor Ajax en gaat elke week. Een ander deel hier houdt van Feyenoord. En die mensen kunnen prima met elkaar overweg. En op feest een beetje gaan vechten gaat nergens over.
Ik ben het afgelopen jaar 6 x naar Ajax geweest en heb nooit last gehad van de security. Vreemd?!



nee niet echt als je op de eretribune zit :S
Vanuit de plaats waar ik sta en n.a.v. wat ik en anderen allemaal meegemaakt hebben had jij het ook wel begrepen. Voor jou is het gewoon heel rot, want je hebt er heel veel voor gedaan.

En dat verdedigen doe ik in die zin, dat anderen nu enigszins snappen waar het om gaat.

Het vergelijken van diverse smaken binnen een bedrijf gaat in deze uiteraard niet helemaal op. ;)
2- phryme

Nee, ik ga namelijk naar feesten om daar plezier te maken. Dit doe ik samen met mijn vriendin en supporters van andere clubs zouden pas echt triest zijn als ze dat niet meer konden respecteren. Ik ga naar voetbal ja, ik hou van Ajax en wil daar samen met mijn maten een gezellige tijd hebben, met een biertje en de nodige successen. That's it!

Hier ben ik het helemaal mee eens het is niet zo dat ik naar de arena kom om mn clubbie aan te moedigen maar om met al die andere mensen feest te hebben, ik hoop dat dit gaat lukken zaterdag...
laatste aanpassing
Prhyme,

Als ik dit zo lees snap ik het wel maar het kan nooit zo zijn dat die jongens helemaal niks doen, ze zullen ook heus wel een klap hebben uitgedeeld en gebeld hebben naar hun maten maar dan nog mag WWS niet zo optreden.

Buiten dit heb ik nog een vraag, op Black zal WWS dan wel weer aanwezig zijn, hoe groot is de kans dat dit nog overgedaan word en nu goed?
 
bla bla bla bla bla
 
Ik heb uit semi-betrouwbare bron (dus pin me er niet op vast!) dat WWS ook op Black zal zijn. Deze zelfde bron wist mij te vertellen dat WWS KEIHARD zou op treden tegen relschoppertjes!

Ik heb meteen zin om te gaan....... :(
 
Sjoel 12 juli 2002 00:25
Ik heb meteen zin om te gaan....... :(


Stel je niet aan man. De kans is 1 op 1000 dat je er iets van ziet merkt, als er überhaupt al iets gebeurt. En mocht dat jammer genoeg toch zo zijn, dan ga je aan de kant, en vervolgens lekker verder feesten.

Waarom zijn er van die mensen die na een klein opstootje gelijk druilend het feest verlaten ?? Beetje jammer.

(Ja Okay, begin nu maar met aanvallen, zoiets had ik al gedacht!) Het is gewoon mijn mening.
laatste aanpassing
 
To uk--> Zo bedoelde ik het helemaal niet hoor ;)

Ik laat me noooooit kisten door dat soort ongeregeldheden (ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit ernstige dingen heb gezien). Het moet wel erg massaal uit de hand lopen voordat ik het feest "druilend" verlaat.

Maar je bent toch met me eens dat er nú al een negatieve sfeer is ontstaan rond Sensation Black? Zie deze hele thread maar....

En waar gaat het nu eigenlijk over??

Dit stemt mij dus nogal triest :(

Maarja, ik vermaak me heus wel ;)