Partyflock
 
Forumonderwerp · 10680
­ Nederland
 
Marokkaanse groep lastig gevallen in de Efteling


Woensdag 3 juli 2002 - DEN BOSCH - De directie van de Efteling voert vandaag een gesprek met een groep Marokkaanse meisjes die zondag is lastig gevallen door een grote groep skinheads in het attractiepark. De meisjes, lid van het Bossche Hambakencomité, verwijt het park laksheid en besluit na het gesprek of er aangifte gedaan wordt bij de politie.

De meisjes hebben afgelopen maandag al een gesprek gehad met de politie in Den Bosch. Daarbij was ook politie uit Loon op Zand aanwezig. De politie was zondag volgens woordvoerder Ketelaar van het district Midden- en West Brabant wel aanwezig in het park, maar constateerde geen strafbare feiten. "Daarom hebben we niet ingegrepen."

Volgens een woordvoerster van het Hambakencomité, die uit angst voor represailles anoniem wil blijven, zijn die wel degelijk gepleegd. De groep van twintig Marokkaanse meisjes in de leeftijd van 12 tot 15 jaar was zondag met zeven begeleidsters die hen het afgelopen jaar huiswerkbegeleiding hadden gegeven in de Efteling om het einde van het schooljaar te vieren. De dag kreeg een nare wending toen de groep bij de Piraña werd uitgescholden door een, volgens de politie, 'grote groep skinheads'. "We zijn gewoon doorgelopen. Buiten de Piraña begonnen ze te spugen en werd er een blik bier gegooid. Ook zongen ze 'heil Hitler'", aldus de woordvoerster van het comité.

De groep meisjes werd daarop volgens de woordvoerster door de beveiliging van de Efteling apart genomen. "We hebben twee uur in een hok gezeten. De beveiliging zei dat de politie onderweg was." Na twee uur ging de groep weer naar buiten, waar het volgens de woordvoerster onmiddellijk weer mis ging. "We kwamen de skinheads weer tegen. Er werd gescholden en geduwd, waarop een woordenwisseling ontstond. We zijn weer apart genomen door de beveiliging, die de skinheads buiten zou zetten."

Na anderhalf uur wachten was de Efteling gesloten. De groep besloot vervolgens op eigen gelegendheid naar de auto's te gaan. "De Efteling hield zich niet aan de toezeggingen", aldus de woordvoerster. "We zijn niet naar de auto's gebracht en hebben geen politie gezien."

Zeer serieus
Dat laatste kan volgens Ketelaar kloppen. "We zijn zondagmiddag door de Efteling op de hoogte gebracht dat de meisjes werden lastig gevallen. De teamchef heeft mensen in burger gestuurd. Die hebben de skinheads anderhalf uur in de gaten gehouden. In die tijd deed de groep niets. We hadden geen aanleiding om in te grijpen, omdat we niets gehoord of gezien hebben. Toen zijn we weer met ons reguliere werk buiten het park verder gegaan."
In het gesprek wil de groep de Efteling vandaag wijzen op de verantwoordelijkheden richting bezoekers. "Ook willen we, in tegenstelling tot zondag, serieus genomen worden", aldus de woordvoerster.
De Efteling wilde gisteren niet reageren. Woordvoerder H.-Groenen wil het gesprek van vandaag afwachten.


-->> Leuk zeg zo'n uitje, ik ben blij dat ik er nooit bij ben geweest, het is een schande voor de gabbers. <<--
 
Die kutmedia ook altijd zetten ze ut anders neer, ut was zwaar gezellig, alleen een groepje van 10 personen moesten weer ff lopen fucken :mad:
Pfff, lekekr gezellig weer mensen :S

ga volgende keer laserquesten ;)
Het was ook onwijs gezellig op onze meeting totdat na afloop er dit soort achterlijk berichten in de krant komen te staan wat echt nergens op slaat.

We hoorde ook nog iets leuks van de persvoorlichter van het brabants dagblad er zou met rauw varkensvlees zijn gegooid nu vraag ik me toch af wie er s'ochtends naar de slager is geweest van onze groep om vlees te kopen en mee zeult naar een pretpark, echt de grootste onzin dus net als dit gehele verhaal.

De volgende meeting is deze zomer ergens in nederland of op het strand of aan een water daar zijn wij op dit moment hard mee bezig om alles rond te krijgen.
Op jullie forum stond iets over gooien met varkensvlees. Misschien heeft die voorlichter daar een kijkje genomen.
Koenie-->lijkt me stug.....er is gewoon niet met varkensvlees gegooid.Degene die dat dan gedaan zou moeten hebben hoorde dan iig niet bij ons!!
De volgende keer ga ik wel bij de groetenboer langs en neem een paar kilo wortellen mee.

Gezeur altijd als je met vlees gaat smijten


;)
2 missfemmie: Wat er wel en niet waar is weet ik ook niet. Ik heb dat over dat varkenvlees op jullie forum gelezen en het zou me verbazen als die persvoorlichter daar zelf ook niet even een kijkje heeft genomen. Ik wilde alleen zeggen dat hij daar misschien zijn info vandaan heeft.
laatste aanpassing
 
WHiTeJuNKie 4 juli 2002 08:02
uk-> nee dat slaat lekker op dat van moeten ze maar naar Maastricht gaan...jonge je weet nie een waar je over praat man, tusse die 3000 bezoekers daar waren en merschien 50 van die irritante nepnazi's...verder aleen maar mensen die daar gewoon kwamen om te feesten net als ik...


Ik weet precies waar ik over praat, en ik weet dus ook dat die 50 neppers een stuk of 5 keer hebben moeten rennen voor wat mensen die anti-skin zijn.
uk >> Alleen ze hebben daarbij ook een grote groep onschuldige mensen gepakt is dat hun idee om rechtse mensen aan te pakken?

Als hun deze gasten gewoon negeren net als wij al jaren doen, door dit soort dingen verzieken die mensen het alleen maar voor de mensen welke wel komen voor het feest en de muziek.
 
Draai het 's om. Je bent als gabber lekker met je kale kop en bretels, kisten etc. aan het rondvaren in de Efteling. Staan daar plotsling een stuk of 350 Marocanen.. En dan ook nog van die super brede...Nu zal elke gabber zeggen: "Ik zou me niet warm of koud gaan voelen..." BULLSHIT.
Mochten die meisjes begonnen zijn dan vind ik zelfs dat ze lef hebben.. LOL
Je gaat toch niet tegen 350 man (waarvan er een aantal uitzien als nazi) zitten schelden... Whuahahahaha
Hyperactive-->Het groepje waar die meisjes tegen begonnen waren met 10 man......die meisjes hadden geen idee dat het er 350 waren.

Zelfs ik had dat idee niet!
 
owk..
Ik snap...
Verder niets gezegd.. :)
 
TW Magazine > Dat is inderdaad lullig. Die kant van het verhaal had ik nog niet gehoord..
 
Whitejunkie :"nee dat slaat lekker op dat van moeten ze maar naar Maastricht gaan...jonge je weet nie een waar je over praat man, tusse die 3000 bezoekers daar waren en merschien 50 van die irritante nepnazi's...verder aleen maar mensen die daar gewoon kwamen om te feesten net als ik..."
__________________________________________________

Naar mijn weten passen er nog geen 2000 man in de platte zaal, maar oke... beetje offtopic... :P
 
Heel lullig, maar weet je wat ik dacht?

dit, in verhouding iets vrij onschuldigs, komt op de voorpagina van de krant te staan terwijl allerlei aanrandingen, verkrachtingen, Nederlandse meisjes die lastig gevallen en gediscrimineerd worden door marokkaanse jongeren, al het geweld dat zij veroorzaken word 9 vd 10 x in de doofpot gestopt of ergens in een klein artikel middenin geplaatst.

kan er totaal geen medelijden mee hebben!
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
de meeting was zeker geslaagt en ik heb zelf helemaal geen dingen gehoort of gezien. alleen dat een marokaan meet zijn vriendjes uit hun dak gingen tegen een gabber om nix, en tja, Die hebben het geweten en goed ook, dat zal ze leren.
laatste aanpassing
2 Grrr: met wie kan je geen medelijden hebben?
Grr doelt op dingen die marokkaanse jongeren doen dus ik neem aan dat ze geen medelijden heeft voor die marokkaanse meisjes?
 
idd. Ik heb totààl geen medelijden met die marokkaanse meisjes.
uk-> wat terrorworld idd ook al zegt, die kankerkneusjes uit nijmegen hebben gewoon beetje zomaar iedereen die voor de deur stond klappe gegeven..terwijl ze meschien maar een heel klein groepje hadden moeten hebben, het gaat dus gewoon nergens over...maar het hele probleem van JULLIE (alle mense die gewoon nix van de hardcorescene van nu afweten) is gewoon dat er veel te gauw gedacht word dat het zo'n nazi is...

En idd hoevaak valle die marocs wel nie iemand lastig, er is nu aleen maar gescheld en het word zo opgeblazen...maar ja...
 
Zoals ik al had gezegd, ik had nog niet gehoord dat er mensen te pakken zijn genomen die er niets mee te maken hebben, ja, dat is inderdaad lullig. Verder zal ik maar gewoon me mond dichthouden. Ik heb ook me mening nog niet gegeven, omdat ik inderdaad niet meer in de hardcorescene van nu zit. En dus weet ik er niet meer veel vanaf. En dus zou mijn mening ongegrond zijn. Waarom ik Maastricht noemde was omdat ik toevallig hoorde dat er aantal nazi's te pakken zijn genomen. Verder boeit het me helemaal geen reet. Ik heb zelf zowieso een hekel aan ruzie op feesten, en al helemaal als dus blijkt dat het echt nergens over ging. Maar goed, gauw vergeten mijn opmerking en terug naar het topic, de Efteling.

Oja, ik wou wel nog ff kwijt dat ik niemand aanval en niemand verdedig.
Ook ik ben niet schijnheilig en erger me vaak genoeg aan allerlei soorten mensen, waaronder ook buitenlanders.
laatste aanpassing
 
Die neppo nazi zijn van die vieze vuile gore $#^$#& landverraders. Lopen ze heel stoer met een nederlands vlaggetje en met van die kankerkisten met witte teringveters......wat klopt er hier niet??? Als je dan zo stoer nazi moet zijn ben je gewoon een mislukte kutmof. Dus wat nou nederlandse vlag. Als ut aan de duiters had gelegen praten wij duits, was onze vlag geel, rood en zwart, en stonken wij uit onze bek. BAH BAH BAH
 
Agja gelukkig zijn er nazis en gelukkig zijn er turken en marokanen enzo
zou toch mooie boel zijn als iedereen t zelfde was en t zelfde dr uitzag en dacht......ja toch.......Enne wie dat vlees had meegenomen had die gene da nie ff kunne vermelden hadden we kunnen BBQen ofzo.....
UK> heel mooi gezegt :-) waren er maar meer die dat zeiden.
en IK_Pino, whehehehe, ik draag ook kankerkisten , aleen geen witte veters. met kisten is nix mis, whehehe. maar ik denk dat je eens op deze url moet kijken whehehehe ;-)http://party.snt.utwente.nl/index.php?SECTION=gallery;ACTION=one;IMGID=15833;USERID=32 en dan met name diegene rechts.
laatste aanpassing
Ik weet het niet hoor, ik ben en blijf gabber, al tien jaar geweest, en nog vele jaren te gaan :)

Ik vind het triest dat er weer zo'n voorval is gebeurd, ook al is TW Magazine in een nieuw jasje gestoken, blijkbaar identificeren alle mensen die zich hier melden op de meeting geweest te zijn als gabber.

Naar dat het zo uit de hand is gelopen, maar ook wel typisch... :S :( :S

Het is gebeurd, daar kan niemand meer iets aan veranderen... inmiddels bijna een week later lijkt het erop dat het gebeuren wordt goedgepraat door racistische en haatdragende uitlatingen met betrekking tot buitenlanders.... :(
Hoe denk je dat dat dan overkomt met het krantenartikel nog in het geheugen?

Laat ik hierbij ook direct zeggen dat racisme en bedreigingen niet gewensd zijn op deze site, dat lijkt me inmiddels wel duidelijk,
respect blijft the key word ;)
laatste aanpassing
Er is nogmaals NIKS gebeurt dit verhaal wat als eerste in de krant stond is kompleet verzonnen en het wordt mede bevestigd door de persvoorlichter van de efteling, politie en ons.

Overigens dat er veel gabbers bij ons op de site zitten dat klopt we zijn immers 5,5 jaar bezig met alleen hardcore/gabber en als je dit dan vergelijkt met de 1,5 maand welke wij net bezig zijn met TW Magazine (welke zich richt op de gehele hardere scene) dan is dat kompleet normaal lijkt ons zo.

We denken dat we volgend jaar zeker in de gehele scene een naam hebben kunnen opbouwen en dat er dan ook mensen zullen gaan komen welke van hardstyle/oldstyle houden, hiermee zijn wij hard bezig.

Ook zijn wij blij te horen dat andere sites ook een hard beleid hebben ten aanzien van racisme en bedreigingen dit hebben wij al jaren waardoor het bij ons op de site al redelijk uitgeband is.
Het lijkt me verstandig als je je dan gaat distantieren van dit soort gedrag als je ook hardstyle en oldskool liefhebbers wilt lokken.

Ik luister graag naar hardcore en zou graag naar feesten gaan, maar de sfeer aldaar is gewoon over algemeen behoorlijk *KUT* tenzij je je kop kaal scheert, lonsdale draagt en je rechterhand af en toe opsteekt.

Gabber zijn tegenwoordig meestal een kliekje dat geen buitenstaanders toelaat. Buitenstaanders in de algmene vorm. Geen buitenlanders, geen mensen die niet zijn zoals zij.
laatste aanpassing
 
t0mm1e:
Ik luister graag naar hardcore en zou graag naar feesten gaan, maar de sfeer aldaar is gewoon over algemeen behoorlijk *KUT* tenzij je je kop kaal scheert, lonsdale draagt en je rechterhand af en toe opsteekt.


C U @ Thunderdome - A decade ? ;)
Voor een keer gaan de Aussies weer massaal uit de kast ! Wordt een grote reunie :D
 
uk mag het hopen dat dat gebeurt vooreg jaar met thunderdome in hmh mocht je geen longsdale dragen dus ik me aussie zie ik tot me verbaasing dat meer dan de helf gewoon in longsdale kleding loopt.een beetje jammer maar hopelijk houwen mensen zich wel hier aan als het op het kaartje staat dat je geen longsdale aan mag.
"Ook zijn wij blij te horen dat andere sites ook een hard beleid hebben ten aanzien van racisme en bedreigingen dit hebben wij al jaren waardoor het bij ons op de site al redelijk uitgeband is."

De sites beginnen al... nu de organisaties nog! Maar ID&T is goed bezig in ieder geval... see you all @ Thunderdome - A Decade!
Ik ben benieuwd naar T-Dome , hoop dat ze daar aan de deur een streng beleid hebben!!!!
t0mm1e >> ik weet niet welke feesten jij gaat maar op de feesten waar ik heen ben geweest en de komende tijd ga is het zeker altijd wel gezellig voor een ieder (blank/zwart/geel/groen).

Er was een jaartje terug eventjes een periode dat het niet zo gezellig was, alleen de organisaties hebben naar mijn inzicht daar redelijk goed op ingesprongen door een hard beleid en de laatste paar maanden zit de sfeer er op feesten aardig goed in.

Als je echt eens leuke feestje wil meemaken moet je gewoon vanavond naar rotterdam komen, daar kan je zien wat ik bedoel, want dat gaat echt helemaal los.
 
ik was er ook alleen...ik heb de hele dag gezeten en kon allus goed opserveren maar ik heb geen gekke dingen gezien.....

laatste aanpassing
TW> De organisaties mogen best wel wat strenger hoor... bij grote feesten is het meestal wel aardig geregeld, maar op kleine feesten is er bijna nooit een dresscode... slechte zaak!

Nosfera7u> Komt wel goed, heb daar gisteren nog een gesprek met Tjeerdo over gehad namelijk!
 
jah en sommige dingen vind ik wel een beetje ver gesocht.....

Nl vlag op je jas vind ik ziek dat je er dan nie binne komt... geen Rangers

maarjah wie ben ik
Gold >> De meeste van die kleine organisaties waar jij over praat zijn de gene welke net huh eerste/tweede feest geven, door ontwetenheid komt het nog wel eens voor dat daar mensen rondlopen welke je beslist niet binnen wil hebben op een feest althans ik zeker niet.

Als je b.v. kijkt naar Bassmachine als organisatie deze gaan nu strengere regels invoeren omdat hun nu hebben gezien dat er een grote groep foute mensen rondliepen op hun feest, goede zaak.

Ook de kleine organisaties komen vanzelf ze zullen wel moeten anders komt er niemand meer, ik denk ook niet dat hun van plan zijn om feesten te geven voor al het uitschot wat op de andere feesten wordt geweigerd.
Ja precies, en het is denk ik zo dat als de grote organisaties beginnen met echt streng zijn dat dan de kleinere vanzelf volgen... maarja, weet wel dat Thunderdome heel streng gaat worden, betekent dus ook GEEN lonsdale en GEEN kisten als ik het goed begrepen heb... probleem is dan natuurlijk wel dat er ook goeie lui tussenlopen die je op deze manier weigert, maar denk dat iedereen bij zichzelf maar eens goed moet nadenken
over wat nou belangrijker is...
tja, maar mijn inziens is dat ook wel eens weer leuk om iedereen in iets anders zien te lopen dan lonsdale en kisten.
Precies, dat bedoelde ik ook met die laatste zin :)
2 TW-magazine> hmmm liep jij vanavond ook niet in een londsdale. ;d
laatste aanpassing
Chepter >> In je dromen zeker!! Ik heb niet eens lonsdale/kisten want loop altijd in mijn normale kleding, dus denk dat je de verkeerde voor je heb.
Nou mogen jullie wel hopen dat ze heel streng gaan zijn... maar als we ff naar het verleden gaan kijken , verleden jaar dus Thunderdome zaten ze ook net zo te schreeuwen van we gaan streng zijn... nou liepen ze ook allemaal met Lonsdale en kissies binnen, mij boeit het niet... ik heb het sowieso altijd naar mn zin, maar dan moeten ze ook niet lopen schreeuwen van streng dit en streng dat...
TW Magazine 6 juli 2002 19:28
tja, maar mijn inziens is dat ook wel eens weer leuk om iedereen in iets anders zien te lopen dan lonsdale en kisten.
-------------------------
Hejouwe, dat houd dus in dat je op thunderdome in je aussie komt heh :-P whehehe, ik wel iig, lijkt me onwijs cewl om weer eens op ze ouderwets te hakkuh in me cavello :-D

verder vind ik het verbieden van londsdale en kisten wel een beetje overdreven.
as je witte veters weiger is toch ook genoeg
hoef je toch niet gelijk alle kiste te gaan verbiede
als mensen dat nouw lekkerder vinden stampen
zijn namelijk een van de weinige schoenen waarop ik geen blaren krijg

mah we zijn trouwes ondertusse vreseluk offtopic
Krankheimer >> Wij hebben met de groep waarmee wij altijd gaan feesten afgesproken om allemaal in aussie te gaan dan heb hem al klaargelegd op naar TD.
nou, ik doe met jullie mee :-D
dat van lonsdale is gewoon belachelijk.
moet gewoon kunnen. het is alleen maar een merk hoor!
zometeen staat er nog een bordje voor de deur:
wij verbieden ieder de toegang die de volgende kleding stukken draagt: lonsdale, nike, een pet op, bomber jacks, nl vlag op je jas, kisten, korte broeken. ook verbieden wij de toegang voor de kale feest gangers.



damn
zielug hoor allemaal.



ik ga zeker naar thunderdome. en ik kleed me hoe ik dat wil.