Partyflock
 
­ Nederland
ik zie constante herhaling overal..
word steeds moeilijker om de slechte van de goede te onderschijten

achja..meer zoekwerk danmaar
I agree..

zijn bepaalde personen die ik vreselijk irritant vind.
achja..deze forum is ook een afspiegeling van de maatschappij laten we maar zeggen..
 
Artiest Jakuza
Wat is nou echt de afspiegeling kan je je dan afvragen. Onze samenleving is slechts een weerspiegeling van de visie van al haar inwoners gecombineerd. En aangezien onze visie direct reflecteerd op onze levensstijl, wordt de samenleving gevormd door de levensstijl van een ieder die zich in haar bevind. Elk leven raakt namelijk weer een ander aan, waardoor die stijlen met elkaar contact hebben en de een of andere vorm van invloed hebben. Sommige levensstijlen zullen compatibel zijn en onderling met elkaar mengen, maar andere zullen lijnrecht tegen over elkaar staan en zo tot conflictvorming leiden.

Goed, dit was mijn poging Into Change filosofie te imiteren. :bloos: Ik hoop dat je er geen copyright op hebt :D.
Ik vraag me af waarom mensen het ONZIN forum niet kunnen vinden. Of hebben ze geen scroll wiel ;)
jakuza u on a role man ;) :D

de vraag is dan..

is de mega combinatie van verschillen en overeenkomstjes..

gezond?
 
De maatschappij hoeveel verschillen ook is eigenlijk 1 geheel.

Alleen juist DOOR de maatschappij vergeten we dat en stoppen we alles in hokjes en willen we overal een label aan hangen...

jammer....:-)
jah maar niets anders dan logisch natuurlijk..
men wilt gewoon begrijpen
en het is voor de menselijke geest makkelijker om te kattahgorisere :)
 
De vele verschillen in de maatschappij hebben een ontwrichtenden werking op het geheel, maar dat is niet hun uiteindelijke doel. Door de verschillen te zien en de conflicten die zij oproepen door tegen elkaar uitgespeeld te worden, leren wij de onderlinge overeenkomsten beter en duidelijker te zien. Door het conflict van de verschillen, zal je verenigd worden met de onderlinge gemeenschappelijke overeenkomsten. Zowel verschil als overeenkomst heeft dus zeer zeker een belangrijke rol te vervullen in de maatschappij. Gezien vanaf een beperkt wereldbeeld, zou iemand mogelijkerwijs de verschillen ontwrichtend en ongezond noemen. Juist deze ontwrichtende werking maakt de verschillen zo essentieel en gezond voor het geheel. Niet alleen verduidelijken verschillen de onderlinge overeenkomsten, ook geven ze een ieder zijn of haar unieke identiteit. Immers, onze identiteit ligt niet in overeenkomsten, maar juist in de verschillen. Dit is een feit dat veel mensen tegenwoordig vergeten en waardoor kwaadaardige fenomenen als racisme de kop op kunnen steken.
 
En om nog even toe te voegen: Categorisatie is een kwaadaardig gevolg van de beperkingen van het menselijk brein. Zou de wereld ideaal zijn, dan zouden wij mensen niet andere mensen in hokjes hoeven in te delen. We zijn echter niet perfect en de wereld is niet ideaal.
 
we zijn 1 dus waarom de verschillen afstoten in plaats van accepteren?
Acceptatie vergemakelijkt de confrontatie, verzet vertraagd de confrontatie maar versterkt em ook.
De confrontatie die altijd zal komen.....
de toekomst zal laten zien..
of wij als samen-leving 'gezond' blijven..
want ik zie nederland op het moment als gezond..ook al zijn er verrotte appeltjes..

negatief < balans > positief

en balans..

is positief
 
Joah ik tiept almaal. Vingertjus worden wel moe hoor. Nog meer vragen over het leven ? :)
 
ik heb geen scroll wiel en mijn gedachten worden gedreven door kwade geesten... SEE YOU IN CORT!
 
Het leven is een constant veranderend proces dat te vergelijken is met een nimmer eindigende zoektocht naar de redenen van je bestaan. Aangezien dit proces voortdurend verandert en ook haar eindbestemming nooit lang een constante is, is het bestempelen van een "zin van het bestaan" voor een ander individu een nutteloze poging die buiten de intellectuele capaciteiten van het fragiele menselijke brein ligt. Zelfs de eigen weg is voor een individu al bijzonder moeilijk te ontcijferen, een feit dat wel bewezen wordt door de uitvoerige literatuur die er over dit onderwerp geschreven is. Feit blijft, in deze literatuur komt het er in de basis op terug, dat een andere persoon dan het "zelf" probeert een stempel te drukken op het bestaan van een ander individu.
 
ik hem mijn rijbewijs gehaald ik lees geen lange teksten elwin... maar toch (L)ya!
dancegirl :D
jah..op gegeem moemend gaat het een beetje..tjah..
insight is important soms jah ;)
 
Ik houd ook van jou hoor Heidi!!! :lief:

En nu is mijn tijdelijke inspurt van wazige filosofische lange comments weer ingezakt. Denk ik. Geloof ik. Mischien. Ofzow.
~zinnetje~

ik ken mijn (zich nu vormende)~zinnetje~ nog niet,

maar daar hoefde ik vanaf mijn eerst woord ook niet over te beginnen,

om uit*einde*lijk een *einde* te plakken,

aan mijn zichzelf in vreemde richtingen sturende,

_op__________________________kloppende________
_________________niet_________________________
_______zich___________________________________

(bijna gevormde) zinnetje

totdat ik zeg

*einde*
niet tussen de regels door lezen he! :(
 
Door de mogelijkheden van het bestaan te kanaliseren in een rationele vorm die voor een ieder die wenst verlicht te worden toegankelijk is, kan men op adequate wijze de capaciteiten van het onbenutte potentieel des levens in een licht zetten waardoor zij waarlijk kennis zal geven van wat van belang is voor het creëren van de innerlijke gemeenschappelijke synesthese, welke op dergelijke wijze een aanzienlijke bijdrage levert aan het in stand houden van een dominant systeem voor de beoordeling van de kwantiteit en kwaliteit van de toegepaste methodes, door gezien vanuit dit perspectief rationeel te handelen in overeenstemming met de emotionele kant van de persoonlijkheid kan het karakter van ieder individu op een hoger niveau getild worden dat uitstijgt boven collectiviteiten als instanties en organisaties die dergelijke vorming van de innerlijke persoon niet wensen te stimuleren, omdat resistente karaktervorming een agendapunt vormt dat voor de leden van dergelijke instituten een belemmering vormt.

Uhm ja, dat was het denk ik wel.
ik begrijp je hoor jakuza ;)
ik snap je :)
express urself man :D
where ever u can ;D

consideration...is important..having to deal with many people...
is aaaall about choices huh ;)
 
Keuzes geven richting aan ons leven. Zie ! Ik kan ook kort filosofisch doen. :P
;)
Pfff... 99% van alle topics hier zijn gewoon troep

Ik kom hier dan ook alleen voor de foto's en reportjes en berichtjes en heel af en toe check ik de forum om te zien wat voor troep nog meer is bijgekomen %-)

Greetz