Partyflock
 
­ Nederland
Op mijn broertje zijn school werden pillen gedeald! Het is gewoon een middelbare school! Mijn broertje is 15!

Heeft die gek twee weken geleden een pil aangenomen van een gozertje en hem geslikt!!!

Nou is de politie erachter gekomen! En ook mijn broertje moest op het bureau komen!!! Zelf heeft hij niet gedeald, maar hij krijgt nu wel een taakstraf of boete, alleen maar omdat hij geslikt heeft!

Jezus man!!! Dan kunnen ze elke discotheek zo leeghalen en iedereen een jaar voor straf laten werken!
 
wat stom zeg!! volgens mij mag dat helemaal niet!!
welk broertje??? das behoorlijk lullig, t zal wel als voorbeeld voor de rest van de school zijn geweest ofzo!!!! pak er een en de rest zal t dan wel niet (meer) doen ofzo....
Hey mike! Het was de jongste van 15!!!
oh oh oh de jeugd van tegenwoordig ;P
Misschien blijft 'ie met zo'n taakstraf voorlopig van die bende af.. Zeker de moeite waard dus.
Ik zie de leeftijdsgrens tegenwoordig steeds meer naar beneden verschuiven. Ik heb al jochies van 11 leip zien gaan, terwijl het gewoon een koopavond was in Haaksbergen, dat zet je echt wel aan het denken :S
De straf is overdreven
maar van die broekies moet je dan gewoon erg laten schrikken zodat ze weten wat ze doen 8)

Laat ze maar 'ns iemand zien die een foute trip heeft ga je gelijk 3x nadenken ;)
Ik slik ook nog maar ik weet hoever je kan gaan en dat scheelt:)
Hahahaahah criminaliteit zit in de familie gheheheheheh geintje maggy tis wel balen maar wel terecht hij is pas 15 :S
 
Ze hebben groot gelijk, er moet eens wat gedaan worden aan die jeugd van tegenwoordig. Als ze niet de buurt onveilig lopen te maken dan slikken ze wel pillen op hun 15e. Daarbij is het verboden om te dealen, maar ook om van de dealer te kopen, denk dat dat toch wel logisch is niet?? Of hebben jullie allemaal je kop in je anus dat je dat niet snapt?

We hebben het wel over harddrugs en dealen, niet over het uitdelen van tik-taks uit de snoepwinkel!
Hij heeft het niet op school geslikt! Het was gewoon in het weekend en hij heeft er ook niets voor betaald!

Ik was ook helemaal niet blij, toen ik hoorde dat hij geslikt had!!! En ik vroeg of hij het lekker vond voelen! Het eerste wat hij zei, was dat hij er nooit van z'n leven nog een zou aanraken!

Maar ik bedoelde niet, dat de jeugd niet gestraft mag worden voor zoiets!

Ik vind het gewoon triest dat ze voor één zo'n pil, zoveel moeten doen! Als ik nu bestraft zou moeten worden voor al die pillen die ik vroeger heb geslikt, dan ben ik twee jaar full time aan de bak! Echt super triest!
 
Maggy livesentence!
Ha zei ik ook toen ik 15 was....

En bekijk me nu:)

Maggy zou maar een goeie controle op je broertje houden!!!!!!!
Artiest Sjeez
Ik snap best dat er iets aan moet worden gedaan, maar een boete bij iemand van 15 vind ik nou niet echt nuttig (vaak hebben ze het geld niet en moeten ze het lenen of krijgen ze het op een andere manier) en een gewone taakstraf heeft ook geen verdere werking. Laat ze een tijdje meelopen bij de Jellinek ofzo, dan zien ze de gevolgen. Het is trouwens hier wel beetje overdreven omdat die jongen niets heeft gedeald en alleen een keer heeft "geprobeerd". Moeten ze dan iemand van 15 die met drank wordt gepakt ook meteen een taakstraf opleggen? Weet dat dat wel iets anders is dan een snackie, maar ik zou als ik de politie was (wat ik gelukkig nie ben) mijn tijd steken in het opsporen een aanpakken van de bron (de dealers).
 
hetzelfde als kamaya...

Veel zeggen dat ze het nooit meer moeten en dan opeens extra hard aan de pillen
hoop voor je dat het je lukt maggy om je broertje onder controle te houden......
mijn zus lukt het niet :P
Als ze de discotheken leeg zouden halen dan zou bijna niemand meer komen. Het is voor hun ook alleen maar extra omzet. Denk aan al het extra water wat er gekocht wordt.
 
Artiest William Tech
Het is wel ziek dat'ie een taakstraf krijgt maar hallooooo heej een jochie van 15 aan de harddrugs dat MOETEN ze wel aanpakken, toch?
Zekers kinderachtig. Ik snap uberhaupt niet waar de politie zich mee bemoeit, dit lijkt me prima door je ouders af te handelen. Hij heeft toch niet gedeald of zo.

Is één pil slikken trouwens al strafbaar? Dat verbaast me.
Het is strafbaar omdat hij minderjarig is, bij volwassenen geldt een gedoog beleid.
Ik heb het even nagezocht. Als ik het goed begrepen heb is het in bezit hebben van 1 pil een overtreding van de opiumwet, maar geen misdrijf. Dat betekend dat je er een boete voor kunt krijgen.