Partyflock
 
­ Nederland
Ik heb opgemerkt dat de laatste tijd de image van dj zijn een beetje te overhyped wordt. Wat moet ik nou hiervan denken? Nog erger. De DJ's die nog het echte partygevoel bij de mensen kunnen overbrengen daar word niet eens gebruik van gemaakt. Ze zijn wel te vinden, maar dan moet je erg goed zoeken.

Ik zal een voorbeeld noemen. Ik was op beachbop bij 1 van de willekeurige podia. Daar draaide een dj. Totaal onbekend bij het publiek, maar hij draaide redelijk goed. Wat heb ik nou gemerkt toen Tiesto het overnam, zakte de hele emotie weg. Ja tuurlijk ik zag wel mensen springen enzo. Maar dat was alleen maar om het feit dat een Tiesto daar staat, ook al draaide hij kut.

Nog een voorbeeld. Neem nou de hardhouse scene. Alle dj's daar draaien hetzelfde, en elke feest steeds dezelfde platen. Nou sorry hoor. Je weet toch als dj, en zelfs gewone partygangers, dat je altijd zoveel mogelijk nieuwe platen moet bijhouden. Je eet toch ook niet elke dag broodje pindakaas?

En nu komt het echt. Een gemiddelde DJ die proffesioneel bezig is kan niet eens behoorlijk mixen. En dan nog niet eens te praten over alle andere techniekjes die niet eens worden uitgeoefend.

Dus in z'n totaliteit genomen. Ik vind het een beetje doodsaai aan het worden. Nou ja wie ben ik nou om te zeggen dat het tijd is voor verandering. Maar toch ben ik bang als het zo door gaat dat de situatie echt fucked-up word in Nederland.
De dance scene in het algemeen heeft heel veel meer te bieden dan men ooit heeft meegemaakt. Alleen is men in Nederland te bekrompen om eens wat anders te durven doen.
Ik eet wel elke dag broodje pindakaas!!!! ;p

Maar ik ben het wel grotendeels met je eens
Maar jah!
Wat voor veradering moet er komen?
Daar weleens over nagedacht?
2 Speedster@Work: Ik denk dat er genoeg organisaties zijn die unieke vette ideeen hebben voor verandering. Maar weet je wat het is? Ze krijgen geen kans om hun ideeen goed te uiten. Om een feest te organiseren heb je een lokatie nodig. Alle goeie grote lokaties zijn al zo goed als bezet door de grote organisaties in Nederland.

Ik heb dit jaar wel wat goeie dingetjes meegemaakt zoals de Reactor feesten in de Powerzone, en vorig jaar de feesten van Q-events (dus niet Q-dance) in de LOOS. Die dachten echt aan vernieuwing. Q-events zit nu zonder lokatie. De LOOS krijgt geen nachtvergunningen meer.

De Hemkade is ook niet meer zoals het was.

Hopelijk bieden nieuw gebruikte lokaties zoals het NDSM / Docklands wat verse impuls in de Dance scene. Dat is mogelijk. Er zijn nog genoeg acts / dj's in de wereld, en in Nederland zelf, die nog niet hebben gedraaid hier. En daar bedoel ik niet mee zomaar draaien, maar iets neerzetten wat uniek is en vet.
 
Artiest Jakuza
Mja mja mja, de commercie hé.... Daar kom je gwoon niet om heen....

Nieuwe dingen zijn er meer dan genoeg, maar niet genoeg mensjes die het willen uit proberen. Daar heeft de DrumnBass al jaren last van.... Maar dat boeit niet, aangezien die scene heel erg warm is en aan haar wortels trouw blijft, maar tegelijkertijd nieuw talent alle kansen geeft om zichzelf te ontplooien. Misschien dat anderen daar maar eens naar moeten kijken :D.