Festini Peer!! zeker weten de lekkerste!!
OK, ikkanniekiezen!
Ben & Jerry's, raketjes (bestaan al 40 jaar!), of echt schepijs van zo'n speciaal-zaak......
Ben & Jerry's, raketjes (bestaan al 40 jaar!), of echt schepijs van zo'n speciaal-zaak......
Swirl met alles erin
of italiaans ijs van Trio, zit hier lekker bij mij in de straat.
Of McFlurry natuurlijk, of van die Sundae ijsjes
jammmmie heb zin in ijs
of italiaans ijs van Trio, zit hier lekker bij mij in de straat.
Of McFlurry natuurlijk, of van die Sundae ijsjes
jammmmie heb zin in ijs
ik kwam er laatst achter hoe lekker ijs is als je brak bent! waterijs dan......daar veren je vergiftigde hersencelletjes echt van op!
R@KET ROELT!
R@KET ROELT!
Erm...ik vond dat Callipo-ijsje-eten met *DiGle*, lindatje en Poekie wel een lekkere voorbereiding op de zomer!!!!
solero smoover, oh jawel
JEAAAH JEAAAH Always Raketjuh natuurlijk....!
ALGEMEEN
Deze verjaardag is reden genoeg voor een feestje! Geen enkel ijsje in Nederland presteert het om al 40 jaar een absolute topper te zijn!
Raket is als één van de weinige dingen altijd onveranderd gebleven. De tijd veranderde, mensen veranderden, ijsjes kwamen en gingen, maar Raket bleef altijd bestaan.
Dit maakt van Raket een ?original?. Raket is zo gewoon, dat je bijna vergeet hoe bijzonder hij is! Want het is eigenlijk een simpel en eenvoudig waterijsje. Juist het feit dat Raket altijd hetzelfde is gebleven, heeft veel bijgedragen aan het succes van dit puur Hollandse ijsje!
<terug>
HISTORIE
In 1962 werd Raket geïntroduceerd, ten tijde van de opkomst van de ruimtevaart.
Het is een waterijsje met de smaken framboos, sinaasappel en ananas en heeft, zoals de naam al zegt, de vorm van een Raket.
Vroeger werd Raket alleen per stuk verkocht, maar sinds 1991 zijn ze ook per 8 stuks te koop in een multipack in de supermarkt.
Vrijwel iedereen heeft wel eens een Raket gegeten. Dat moet ook wel want in Nederland eten we met z?n allen zo?n 30 miljoen Raketjes per jaar.
<terug>
RAKET WEETJES
* Raket is ?geboren? in 1962.
* Per jaar worden in Nederland ongeveer 30 miljoen Raketten gegeten.
* Als je die 30 miljoen stuks achter elkaar legt, is dat net zo lang als van Amsterdam naar Moskou en weer terug (5000 km).
* De smaken van Raket zijn van boven naar beneden: framboos, sinaasappel en ananas.
* Ter ere van het 35-jarige bestaan van Raket is in 1997 een reuze-Raket gemaakt met een inhoud van meer dan 9000 liter. Raket staat hiermee in het Guinness Book of Records.
*
Tijdens het EK 2000 verkocht Ola oranje EK-Raketten.
<terug>
PRODUCTIEPROCES
Mensen vragen zich vaak af hoe een Raket nou precies gemaakt wordt. Daarom volgt hieronder in het kort wat uitleg over het productieproces:
Raket wordt geproduceerd in de ijsfabriek van Ola in Hellendoorn. In totaal draait de fabriek
26 weken per jaar op volle toeren om meer dan 30 miljoen stuks te produceren.
Voor een heerlijk fris waterijsje als Raket zijn verschillende ingrediënten nodig. Een Raket bestaat uit water, suiker, natuurlijke geur- en smaakstoffen en bindmiddel.
Een computer berekent hoeveel er van elke stof nodig is. In de mixkamer worden al deze ingrediënten bij elkaar gevoegd in een grote mixer tot er een zoete substantie ontstaat. Deze mix gaat vervolgens door een pasteurmachine, die ervoor zorgt dat eventuele bacteriën worden gedood.
Daarna gaat het mengsel naar grote tanks, van zo?n 4000 tot 6000 kilo. In de tanks is het maar 4 graden Celsius.
Deze mix gaat vanuit de opslagtanks naar de vriezers in de fabriek. In de fabriek wordt het mengsel op de juiste temperatuur gebracht en wordt siroop van frambozen, sinaasappel en ananas toegevoegd.
Dan is het zover: de mix wordt verdeeld over honderden kleine Raketvormpjes in de ? Raket machine?. Dit apparaat bestaat uit een wirwar van slangen en leidinggen die uitkomen in een ijskoud bad met honderden Raket vormpjes. Dit apparaat noemen we een ?mal?. De Raketvormpjes staan in een bad van ? 35 graden Celsius, waardoor het ijs direct tegen de wanden van de vormpjes aanvriest. Allereerst wordt er frambozensiroop in de mal gespoten.
Door de koude temperatuur bevriest het ijs heel snel. De restjes siroop die niet bevroren zijn, worden weggezogen waarna de tweede laag siroop in de mal wordt gespoten:
de sinaasappelsmaak. Ditzelfde proces herhaalt zich. Als laatste wordt de ananas-siroop
aan de mal toegevoegd.
Aan het einde van het rondje in de Raket machine krijgen de ijsjes een stokje en worden ze
uit de mal getild.
De verpakking
Aan het einde van het productieprocs vallen de ijsjes per rij in de verpakking. Een machine vouwt het papier van grote rollen zodat elke Raket afzonderlijk omwikkeld wordt.
Daarna passeert elke Raket een apparaat dat controleert met behulp van wind of de verpakking gevuld is. De ijsjes worden vervolgens handmatig verpakt in grote dozen, waarna ze worden opgeslagen in een opslagruimte.
De opslag ruimte is de enige plaats in de fabriek waar het echt koud is: - 35 graden Celsius.
<terug>
Toch wel duidelijk zo???
ALGEMEEN
Deze verjaardag is reden genoeg voor een feestje! Geen enkel ijsje in Nederland presteert het om al 40 jaar een absolute topper te zijn!
Raket is als één van de weinige dingen altijd onveranderd gebleven. De tijd veranderde, mensen veranderden, ijsjes kwamen en gingen, maar Raket bleef altijd bestaan.
Dit maakt van Raket een ?original?. Raket is zo gewoon, dat je bijna vergeet hoe bijzonder hij is! Want het is eigenlijk een simpel en eenvoudig waterijsje. Juist het feit dat Raket altijd hetzelfde is gebleven, heeft veel bijgedragen aan het succes van dit puur Hollandse ijsje!
<terug>
HISTORIE
In 1962 werd Raket geïntroduceerd, ten tijde van de opkomst van de ruimtevaart.
Het is een waterijsje met de smaken framboos, sinaasappel en ananas en heeft, zoals de naam al zegt, de vorm van een Raket.
Vroeger werd Raket alleen per stuk verkocht, maar sinds 1991 zijn ze ook per 8 stuks te koop in een multipack in de supermarkt.
Vrijwel iedereen heeft wel eens een Raket gegeten. Dat moet ook wel want in Nederland eten we met z?n allen zo?n 30 miljoen Raketjes per jaar.
<terug>
RAKET WEETJES
* Raket is ?geboren? in 1962.
* Per jaar worden in Nederland ongeveer 30 miljoen Raketten gegeten.
* Als je die 30 miljoen stuks achter elkaar legt, is dat net zo lang als van Amsterdam naar Moskou en weer terug (5000 km).
* De smaken van Raket zijn van boven naar beneden: framboos, sinaasappel en ananas.
* Ter ere van het 35-jarige bestaan van Raket is in 1997 een reuze-Raket gemaakt met een inhoud van meer dan 9000 liter. Raket staat hiermee in het Guinness Book of Records.
*
Tijdens het EK 2000 verkocht Ola oranje EK-Raketten.
<terug>
PRODUCTIEPROCES
Mensen vragen zich vaak af hoe een Raket nou precies gemaakt wordt. Daarom volgt hieronder in het kort wat uitleg over het productieproces:
Raket wordt geproduceerd in de ijsfabriek van Ola in Hellendoorn. In totaal draait de fabriek
26 weken per jaar op volle toeren om meer dan 30 miljoen stuks te produceren.
Voor een heerlijk fris waterijsje als Raket zijn verschillende ingrediënten nodig. Een Raket bestaat uit water, suiker, natuurlijke geur- en smaakstoffen en bindmiddel.
Een computer berekent hoeveel er van elke stof nodig is. In de mixkamer worden al deze ingrediënten bij elkaar gevoegd in een grote mixer tot er een zoete substantie ontstaat. Deze mix gaat vervolgens door een pasteurmachine, die ervoor zorgt dat eventuele bacteriën worden gedood.
Daarna gaat het mengsel naar grote tanks, van zo?n 4000 tot 6000 kilo. In de tanks is het maar 4 graden Celsius.
Deze mix gaat vanuit de opslagtanks naar de vriezers in de fabriek. In de fabriek wordt het mengsel op de juiste temperatuur gebracht en wordt siroop van frambozen, sinaasappel en ananas toegevoegd.
Dan is het zover: de mix wordt verdeeld over honderden kleine Raketvormpjes in de ? Raket machine?. Dit apparaat bestaat uit een wirwar van slangen en leidinggen die uitkomen in een ijskoud bad met honderden Raket vormpjes. Dit apparaat noemen we een ?mal?. De Raketvormpjes staan in een bad van ? 35 graden Celsius, waardoor het ijs direct tegen de wanden van de vormpjes aanvriest. Allereerst wordt er frambozensiroop in de mal gespoten.
Door de koude temperatuur bevriest het ijs heel snel. De restjes siroop die niet bevroren zijn, worden weggezogen waarna de tweede laag siroop in de mal wordt gespoten:
de sinaasappelsmaak. Ditzelfde proces herhaalt zich. Als laatste wordt de ananas-siroop
aan de mal toegevoegd.
Aan het einde van het rondje in de Raket machine krijgen de ijsjes een stokje en worden ze
uit de mal getild.
De verpakking
Aan het einde van het productieprocs vallen de ijsjes per rij in de verpakking. Een machine vouwt het papier van grote rollen zodat elke Raket afzonderlijk omwikkeld wordt.
Daarna passeert elke Raket een apparaat dat controleert met behulp van wind of de verpakking gevuld is. De ijsjes worden vervolgens handmatig verpakt in grote dozen, waarna ze worden opgeslagen in een opslagruimte.
De opslag ruimte is de enige plaats in de fabriek waar het echt koud is: - 35 graden Celsius.
<terug>
Toch wel duidelijk zo???
Italiaans is wel erg jammie, maar pere ijsjes en mc flurry m&m kunnen er zeker ook wel mee door
perenijsje voor de dorst en een magnum almond voor de chocolade
YumZ
YumZ