Partyflock
 
Forumonderwerp · 808424
­ Nederland
Een vriendin (ex) van me wil graag zelfmoord plegen ze is als eens naar de trein gelopen om te kijken op welk punt ze het hardst gaan om er daar voor te springen.
ik word er gek van ze blijft maar dreigen en mij een schuld gevoel aan praten over wat ik anders had moeten doen, ze heeft zowiezo al wat problemen maar ze schuift nu alles op mij af alleen ze heeft niet door hoe erg ik me dit aantrek ik vind dat je er geen grapjes over kan maken want wat als ze het echt doet zou ik het mezelf nooit vergeven...

weet iemand hoe ik dr op andere gedachtes kan brengen?
heb je al proberen te zeggen wat het met jou doet?


:respect:

Idd, geef haar terug dat doordat zij dit jou verteld een enorm appél op jou doet, bovendien mag je het er met niemmand over hebben (toch?) Laat haar inzien dat je dat wel wilt, dat jij ook weer je gevoelens kwijt wilt.
Daarnaast kan je vragen wat zij nu eigenlijk wilt dat jij doet, ze verteld je immers heel wat, wat verlangt ze nu van je?

En als laatste, voel je niet verantwoordleijk dat je haar moet helpen, dat kan je namelijk niet, je kan haar hoogstens serieus nemen in haar verdriet, haar motiveren erover te praten met jou, maar ook met anderen.

Wijs haar niet af, maar maak van haar probleem niet jouw probleem?
als zei graag dood wil laat je dr tog dr gang gaan
mensen die het hardst schreeuwen dat ze zelfmoord willen plegen zullen het nooit zomaar doen...puur aandacht trekken
de mensen die wel zelfmoord plegen hebben het er nooit over en zetten als het ware een soort masker op..
laatste aanpassing
Wordt hier uberhaupt ooit nog wel eens iets GELEZEN? %) Mooie afspiegeling van de maatschappij dit. Iedereen hoort alleen zichzelf maar en blert elkaar na als een kudde schapen. Ongelofelijk.
 
Een vroegere buurman van mijn ouders zei ook steeds zelfmoord te willen plegen. Hij zei dit steeds tegen een vriendin van hem. Die vriendin praatte hier steeds met hem over en steunde hem en vroeg hem het niet te doen.
Toen hij het voor de zoveelste keer zei, zat het die vriendin tot hier en zei tegen hem doe maar als je zo graag wil. De volgende dag is hij dood gevonden.
Die vriendin heeft nu een groot schuldgevoel.
Was dat aandacht trekken, d8 het niet.
mensen die het hardst schreeuwen dat ze zelfmoord willen plegen zullen het nooit zomaar doen...puur aandacht trekken
de mensen die wel zelfmoord plegen hebben het er nooit over en zetten als het ware een soort masker op.


Goh :/ hoe kom je daarop? zelf verzonnen? Bleer je de meute na zoals Wacky aangeeft? Zelf ondervonden? of?

Hoe komt het toch dat 9 van de 10 mensen dit zegt terwijl het gewoon NIET WAAR is?
zelfmooord

moet je accepteren als dat is wat ze echt wil

moet je dat accepteren weet je hoe moeilijk het is als

je geen zin meer heb om te leven

heb zelf 4 jaar zo geleefd

waar om zal ze voor jouw en wa familie en vrienden door

moeten leven

is da nie egoistisch van jullie

als ze er echt geen zin meer in heb moet ze er maar

mee ophouden

zeggen is 1 doen is 2

en laat haar niet voor de trein springen

weet je wat ze de machinist aan doet..?
 
Uitspraak van Passie;D op maandag 5 september 2005 om 12:53:
weet iemand hoe ik dr op andere gedachtes kan brengen?

...mensen die er mee dreigen en het er vaak over hebben doen het niet zo snel volgens mij...dan is het meer 'aandachttrekkerij' of slinkse spelletjes spelen om iemand in een bepaalde posititie te duwen. 'dramatisch doen'...negatieve aandacht....

Verschrikkelijk voor je dat ze hiermee loopt te dreigen en jou de schuld geeft van uiteindelijk HAAR psychische problemen. Ik zou zeggen: laat haar lekker gaan. Als ze écht zelfmoord wilde plegen had ze het allang al gedaan!

SUCCES
 
Heelveel mee praten.. ik heb dat ook gehad.. en doordat mensen mij telkens hielpen en praten.. heb ik dat niet echt meer
Miss Mokum, misschien eens goed om dit topic door te lezen voor je zulke uitspraken neerzet.

Hoe kom je erbij dat het aandachttrekkerij is? Dat je zo iemand lekker moet laten gaan? ervaring mee? of loop je ook met de meute mee?

* ik stop ermee, hersenloze mensen hier, hoop dat het jullie of jullie naasten nooit zal treffen, en zo wel, dat jullie of jullie naasten dan een heel andere houding aan mogen nemen*

:/
 
Uitspraak van ~Curl~ op zondag 25 september 2005 om 14:09:
Miss Mokum, misschien eens goed om dit topic door te lezen voor je zulke uitspraken neerzet.

Hoe kom je erbij dat het aandachttrekkerij is? Dat je zo iemand lekker moet laten gaan? ervaring mee? of loop je ook met de meute mee?

* ik stop ermee, hersenloze mensen hier, hoop dat het jullie of jullie naasten nooit zal treffen, en zo wel, dat jullie of jullie naasten dan een heel andere houding aan mogen nemen*

stampertje.
allereerst staat er in mijn post: 'volgens mij'.
dat wil dus niet zeggen dat het daadwerkelijk zo is.
ten tweede studeer ik dit jaar af als hulpverlener volwassen psychiatrie, en hierin werk ik ook al enkele jaren, met diverse mensen die leiden aan psychiatrische stoornissen, vooral veel borderliners (die bekend staan met de automutulatie en zelfmoord pogingen) en ook veel depressieve cliénten.

'Dat je zo iemand lekker moet laten gaan'
schrijf je hierboven in jouw post..
Mijn mening die ik hier post heeft betrekking op de vraag van de topic openaar. En ja, ik vind inderdaad dat de topicopenaar zijn handen van zijn ex af moet houden. Ik persoonlijk vind het niet aan hem om haar van de zelfmoordgedachten af te halen, maar meer aan een objectief persoon die er los van staat zoals een proffessionele hulpverlener.

Ook zeg je dat het hier 'hersenloze' mensen zijn.
Je reageert dus net zo, waar je ons op afrekent die volgens jou weinig van dit onderwerp afweten.
Je scheert ons overéén kam, en generaliseert.

Waarschijnlijk heb je zelf iets meegemaakt op het gebied van zelfmoord. Dan is het te begrijpen dat je je sommige dingen persoonlijk aan kan trekken.

Maar dit is een topic over 'passie' en zijn verhaal inclusief vraag....
En niet de jouwe.

Meningen zijn gevraagd...geen oordelen.
Meid, ik ben ook afgestudeerd hulpverleenster, ik werk in de volwassenpsychiatrie :/ Met Borderliners, Schizofrenen, deprssieven, noem al die ellende maar op

En juist JIJ zal dan moeten weten dat zoals ik nu al zo'n 100 keer opgenoemd heb, dat van de mensen die zelfmoord hebben gepleegd, 75% heeft aangegeven het te zullen doen.

Schrikbarend veel vind je niet?

Juist JIJ als toekomstig hulpverleenster zal moeten weten dat je IEDER mens die 'dreigt' met zelfmoord serieus moet nemen! Of ze het nou daadwerkelijk doen of niet, het feit dat ze dusdanig in de knoop zitten en geen andere manier weten om op dat moment de aandacht op hun te vestigen, en het als ware een noodkreet is, is al erg genoeg of niet?

Maar goed :/

Ik neem aan dat ook JIJ moet begrijpen dat het behoorlijk frustrerend is om continu mensen te horen peraten alsof ze alwetend zijn, iedereen heeft maar een mening, een oordeel, iedereen weet hoe het moet, althans dat denken ze.

Juist omdat we in een maatschappij leven waarin iedereen maar zijn (ondoordachte) mening klaar heeft en dus dingen bij voorbaat al veroordeeld is Zelfmoord zo'n taboe.

Mensen met dergelijke gedachten worden meteen maar in een hokje gepropt, niet serieus genomen, juist dat maakt het voor hen zo moeilijk om er wél over te praten.

ik mag hopen dat je in je werk nog eens van mening zal veranderen
 
Ik vind dat je hierboven buiten kijf een aantal hele goede punten maakt. Ben het geheel met je eens.
Ik vind zeker dat we met z'n alle als hulpverleners of toekomstige hulpverleners zelfmoord (ookal zijn het slechts 'dreigingen')serieus moeten nemen.
Toch zou ik wederom graag refereren naar de topicopener zijn verhaal en vraag.
Ik denk gewoon dat 'Passie' in dit geheel verder weinig kan doen aangezien zijn ex hem toch allemaal verwijten maakt. Ik denk dat proffessionele hulp hierbij van belang is, en hij het niet zelf gaat oplossen.
Dat is alles wat ik probeer te zeggen.....
In mijn doelgroep (verslavingszorg) maak ik in ieder geval over het algemeen meer situaties mee, waarin er gedreigd wordt en niet daadwerkelijk zelfmoord wordt gepleegd. Uiteraard nemen we de 'hints' altijd serieus.
Maar ik probeer gewoon meer in te gaan op 'Passie' zijn topic...Hoe denk jij hier dan over eigenlijk?
Moet hij het zelf gaan lopen oplossen?
Nee toch?
Nee oké, daar heb je helemaal gelijk in, Dat heb ik ook aan hem terug gegeven

dat hij een luisterend oor kan bieden, haar serieus moet nemen, maar ook aan haar moet terug geven van:
Goh, je verteld me nu dit, maar hiermee doe je een groot appél op mij, wat wil je dat ik doe? Wat kan ik voor je betekenen, en begrijp je dat ik hier ook met anderen over wil praten.

zowieso terug geven dat ze dit verteld, tis niet zomaar wat.

en daarbij idd, maak van haar probleem niet je eigen probleem. Hij kan haar problemen aanhoren, maar verder niets, hij kan haar hoogstens stimuleren om het er met haar ouders over te hebben (of voorstellen dat hij dat doet) of professionele hulp te zoeken.

Maar goed, in je eerste reply kwam je net zo over als alle andere ondoordachte schreeuwers:
laat haar lekker gaan. Als ze écht zelfmoord wilde plegen had ze het allang al gedaan!

misschien reageerde ik te heftig, ik wordt er gewoon moedeloos van :/

Merk het dagelijks dat er zoveel mensen zijn die gewoon niet weten hoe de vork in de steel zit en er wel over oordelen, die mensen maken het leven van andere mensen gewoon onmogelijk.

Het zou geweldig zijn als iedereen eerst eens zou nadenken, bij zichzelf te raden zou gaan en niet meeblaten met wat de meute zegt :/

Maar goed, dat is helaas een utopie denk ik, mensen zijn te egoistisch en te egocentrisch om zich serieus te verdiepen in het leven van anderen :/
Mensen veroordelen is zo gemakzuchtig....

Enfin
laatste aanpassing
 
Uitspraak van ~Curl~ op zondag 25 september 2005 om 15:04:
misschien reageerde ik te heftig, ik wordt er gewoon moedeloos van

zie het als iets positiefs...
de goede hulpverlenershartjes...

en ik kan soms heel zwart wit dingen neerzetten, maar ik bedoelde er eigenlijk meer mee, dat hij zijn leven niet moest laten verknallen door haar dwangmatige manipulatieve gedrag....(zo komt het op mijn over als ik zijn beschrijving over haar lees..)
maar ik weet er het verfijnde natuurlijk niet van...

Uitspraak van ~Curl~ op zondag 25 september 2005 om 15:04:
Het zou geweldig zijn als iedereen eerst eens zou nadenken, bij zichzelf te raden zou gaan en niet meeblaten met wat de meute zegt

schat...dit is partyflock hé... :S

Uitspraak van ~Curl~ op zondag 25 september 2005 om 15:04:
Mensen veroordelen is zo gemakzuchtig....

Yepz..

lastige wereld dit soms..
maar probeer altijd alles zo veel mogelijk positief te benaderen...het is vallen en opstaan...ook voor mij/ ons.
Uitspraak van ~Curl~ op zaterdag 24 september 2005 om 23:42:
Goh hoe kom je daarop? zelf verzonnen? Bleer je de meute na zoals Wacky aangeeft? Zelf ondervonden? of?

ik maak het vaak genoeg mee in mijn naaste omgeving, dus ik spreek echt geen poep
Bijzonder, ik verneem heel andere dingen, lees het topic maar eens goed door (y)
 
stampertje, je bent lekker op dreef hé? ;-)
:aai:
er zijn veel mensen die hetzelfde zeggen als mij...beetje raar is dat he?
schat...dit is partyflock hé...


I know :) neem me regelmatig voor om niet zo heftig te reageren 8) Maar dit is een onderwerp dat me gewoon erg bezig houdt, en niets frustrerender dan vechten tegen de bierkaai :/

maar goed, k snap je reactie nu wel ;)

Zal volgende keer eerst tot 10 tellen en een rondje om huis rennen ;9
er zijn veel mensen die hetzelfde zeggen als mij...beetje raar is dat he?


Als het schaap over de dam is...(y)
 
dan volgt de meute?

;-)
Ik ga dit topic maar even met rust laten :9

Niet goed voor mn hart ;)
 
Je hebt in ieder geval wel een hart voor jouw beroep!

:respect:
Damnes dames...:D Denk dat jullie het allebei wel bij het rechte eind hebben hoor, maar dat dingen misschien een beetje verkeerd worden opgevat. Misschien heb ik dat ook wel gedaan, maar mensen kunnen ZO bot en lomp reageren dat ik ook gewoon kwaad word af en toe hier.

Waar Stampertje op doelt, is dat je het altijd serieus moet nemen als mensen suicidale gevoelens hebben. Als ze bijvoorbeeld in een gesprek tegen je zeggen "ik heb niet zoveel meer om voor te leven".

Maar waar de mensen hierboven waarschijnlijk op doelen, zijn situaties waarin mensen ruzie hebben. En dat er dan in een vlaag van woede geroepen wordt "en nou ga ik er een einde aan maken". Dat zijn vaak uitspraken die er makkelijker uitflappen en gelukkig lang niet altijd worden uitgevoerd.

Topch roept iemand zoiets niet zomaar en zit er duidelijk wat verkeerd. En als de onderliggende problemen niet worden aangepakt, dan heb je dikke kans dat het erger en erger wordt en zo iemand uiteindelijk alsnog echt gaat denken "ik trek het niet meer".




Je weet simpelweg niet wat er in iemands kop omgaat en eigenlijk kan niemand hier oordelen op basis van een topicje. :) Is alleen wel taak om in ieder geval serieus te nemen dat er wat aan de hand is en zo iemand niet aan haar lot over te laten. En dat wil NIET zeggen dat de topicstarter het moet gana oplossen, maar denk dat zo'n meisje wel hulp nodig heeft. Daar zal ze meer aan hebben dan aan de uitspraak "loop maar onder de trein dan". :)

Wel fijn om te zien dat er nu eindelijk een discussie uitrolt waarbij mensne naar elkaar luisteren en ook met verstand van zaken hierover praten.

daarom: :respect: voor jullie beiden dames! :)
 
Uitspraak van Wackiejacky op zondag 25 september 2005 om 15:53:
daarom: voor jullie beiden dames!

en een dubbele :respect: voor jou meis!

jij snapt'm!
Laat ik dan ook maar even :respect:

Voor WJ en MM

*ik ben afgekoeld* B)

Vergeef me m'n opvliegerigheid...that's me 8)
laatste aanpassing
Wat die discussie betreft over mensen die aangeven dat ze zelfmoord gaan plegen:

Hierboven lees ik ergens dat 75% van degenen die zelfmoord plegen dat van tevoren aangaven.

Maar wat nou als je het omdraait? Hoeveel % van de mensen die zeggen dat ze er een einde aanmaken doen dat ook daadwerkelijk?

Ik ken de cijfers niet dus ik ga daar geen algemeen oordeel over geven. Maar ik geloof best dat er mensen zijn die dreigen met zelfmoord om een ander te manipuleren, een schuldgevoel aan te praten of om hun zin te krijgen.

Zoiets vind ik erg laag en in mijn ogen zijn degenen die dat doen mede verantwoordelijk voor het feit dat mensen die ECHT een probleem hebben vaak niet serieus worden genomen (n)

Zelfde verhaal als hoe het vaak met beschuldigingen van seksueel misbruik/verkrachting gaat denk ik.
Lekker hoor, voor degenen die WEL een echt probleem hebben dat niet wordt erkend :/
kreeg gister smsmje van een meisje dat ze het cotact wou verbreken het leven niet meer ziet zitten en wat dan ook..
kheb er gesmst en al reacties waren traag
gebeld werd ik weg gedrukt...

kvoelde me zwaar klote.. ze heb niks meer van zch laten horen..
maar ik gister avond wel nog op pf geweesd..

kheb er niet meer gebeld of gesmst.. kweet het niet
wand ik kan het niet..

het is voor mij nu ff te veel..

aangezien ene vriend van me momenteel zo ziek is dat ie nog maar 6 manaden heb..


Ik weet echt niet meer wat ik moet doen..
Ik denk dat je deze mensen helaas niet op andere gedachten kan brengen.

Je kunt praten met ze wat je wil, maar als ze eenmaal zover zijn dat ze een einde aan hun leven willen maken, is het vaak al te laat.

Ze hoeven nog maar één kleine tegenslag te krijgen en ze hakken de knoop door en maken er een eind aan. Zij zien DIT vaak als hun enige oplossing.

Professionele hulp komt ook vaak als het al te laat is helaas.
Het lukt haar ook nog he...om je aandacht te krijgen. Eigenlijk moet je haar aanmoedigen om het wel te doen, gewoon benomen 'doe maar', schenk er geen aandacht aan. Mensen die dit soort dingen hard roepen vragen om aandacht en zullen de daad niet uitvoeren. Het is hard, i know, maar is de beste methode. Ik werk met pubers, ze roepen heel vaak dat ze weg gaan lopen enz, ik vraag hun dan alleen of ik boterhammen voor hun zal smeren, want ik weet dat ze het niet doen en dit een manier is om mn reactie te peilen, aandacht te krijgen!
Uitspraak van Passie;D op maandag 5 september 2005 om 12:53:
ze blijft maar dreigen en mij een schuld gevoel aan praten

Wat een vuile slet! Dat is gewoon aandachtstrekkerij> Ze speelt een vuil spelletje met je en manipuleert je!

Gewoon zeggen: Doe maar! :jaja: (ze doet het toch niet!!!)
 
Uitspraak van 'Lauwz' op maandag 5 september 2005 om 12:55:
Als iemand zegt zelfmoord te gaan plegen is dat roepen om hulp/aandacht.

dreigers zijn meestal geen doeners,
maar mensen die diep in de problemen zitten en geen uitweg meer zien
als je haar niet zo ver kan krijgen om hulp te accepteren, misschien kun jij dan vargen aan iemand die er verstand van heeft hoe je er het beste mee om kunt gaan.

en dat ze je een schuldgevoel aanpraten kan heeft er meestal mee te maken dat je je ergens schuldig om voelt
ga eens bij jezelf te rade of het echt jou schuld zou zijn als.

ik denk dat je tot de conclusie komt dat t niet jou schuld zou zijn.
laatste aanpassing
is gewoon aandacht op de vekeerde manier als ze het echt wil dan had ze het toch allang gedaan?
Artiest DanM
Het is je ex, waar maak je druk om??:o blijkbaar zit ze erg verlegen om aandacht ( negatieve, maar ja) ik zou me er niet te druk om maken, als ze het echt wil doen had ze het allang gedaan....:yes:
wat er ook in het verleden tussen jullie is gebeurt , JIJ BENT NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE KEUZES DIE ZIJ NU MAAKT !!
 
Nee, dat vind ik nou ook...het is heel erg en tuurlijk moet je haar wel proberen te helpen...maar idd...zoals vele al hebben gezegd...als ze het echt wil...doet ze het waarschijnlijk ook echt wel...Het gebeurt vaak dat mensen zoiets zeggen of ook echt proberen om aandacht te krijgen...maar daar kun je maar beter niet van uitgaan denk ik...dan zul je je echt heel erg lullig voelen als het wel zover is...Hoop dat ik nu niet andere mesnen teveel na praat..heb niet alles gelezen...zoveel:S....maar wel goede reacties..!!
pffffffffffffffffff, wat een lap tekst! Heb niet het hele topic doorgelezen, maar heb ooit hetzelfde meegemaakt :S


Een ex van me deed precies hetzelfde... hij wachte me regelmatig op en ging dan vertellen dat ie voor de trein wou springen! Hij wilde gewoon op alle mogelijke manieren aandacht trekken........ ik heb toen gezegt dat ie dat vooral moest doen en dat ie ook op moest schieten omdat ie anders een half uur moest wachten..... hij ging weg en heeft het er nooit meer over gehad :)


Andere vriend van me deed het ook bij zijn exen. Maar die ging letterlijk op het randje van het balkon staan voor dat meisje :S Die is ook gewoon weggelopen.......

Als ze het echt wil doen zou ze het niet aankondigen....
Uitspraak van Angel of hearts op maandag 24 oktober 2005 om 15:58:
Als ze het echt wil doen zou ze het niet aankondigen....
<

Meestal is dat idd het geval dat ze dna niks doen .. ze laten je dan vaak alleen ermee zien dat ze je hulp nodig hebben en het erg moeilijk hebben met iets..

Ik heb zelf ook een vriendin gehad die het zei en ik hield haar telkens tegen ik heb haar toen mijn hulp aangebode en dat heeft ze enorm gewaardeerd maar laat wel merken wat jij voelt als ze zulke dingen zegt enzo..Laat haar vooral merken dat ze niet alleen er voor staat en dat je haar graag voor haar open staat.. soms is dat al voldoende
Uitspraak van Passie;D op maandag 5 september 2005 om 12:53:
weet iemand hoe ik dr op andere gedachtes kan brengen?

mss profesionele hulp zoeken voordat het idd te laat is
 
Uitspraak van Dre zuurkool op zaterdag 24 september 2005 om 19:38:
als zei graag dood wil laat je dr tog dr gang gaan

wat is dit nouw weer voor een zielige reactie :S
doe gewoon ff normaal man!!!
 
Uitspraak van Me, myself & the bitch op zondag 23 oktober 2005 om 17:42:
Het lukt haar ook nog he...om je aandacht te krijgen. Eigenlijk moet je haar aanmoedigen om het wel te doen, gewoon benomen 'doe maar', schenk er geen aandacht aan. Mensen die dit soort dingen hard roepen vragen om aandacht en zullen de daad niet uitvoeren. Het is hard, i know, maar is de beste methode. Ik werk met pubers, ze roepen heel vaak dat ze weg gaan lopen enz, ik vraag hun dan alleen of ik boterhammen voor hun zal smeren, want ik weet dat ze het niet doen en dit een manier is om mn reactie te peilen, aandacht te krijgen!

en dan...als ze het toch doet?
zit jij nog met een groter probleem,,,
aandacht
als iemand dat echt wil
zegt iemand dat niet en doet het gewoon

dit is echt heel erg gemeen
ik zou gewoon haar ouders bellen en dat zeggen
kunnen hun er wat mee doen
Uitspraak van verwijderd op maandag 24 oktober 2005 om 17:23:
want ik weet dat ze het niet doen en dit een manier is om mn reactie te peilen, aandacht te krijgen!

dat zijn kinderen in dit geval gaat het over volwassenen die hebben die periode al lang gehad en nu zul je wel denken wat lult tie nouw maar ik ben zelf zo,n iemand die het niet aleen om aandacht deed maar de daad meerderemalen uitgevoerd heeft tis jammer genoeg nooit gelukt zoals bedoeld was ik heb aleen een andere manier gevonden om het dragelijker voor me te maken en dat is door midel van lotgenoten een luisterend oor aan bieden en als ik de drang hoog inschat vaak voor elkaar krijg dat ze profesionele hulp gaan zoeken ik ga het 1ste gesprek met hun mee met de opgeslagen gespreken als ze dat graag willen de 2de x ga k mee maar zit op de gang en de 3de x gaan ze vaak al alleen zo heb ik al 8 mensen geholpen waardoor ik teminste nog iets heb om aan terug te denken als het wat slechter met me zelf gaat en het helpt me op dat moment ook om me eigen shit te vergeten

dan nog ff iets je zegt dat je begelijdster van kinderen bent van welke leeftijd tot welke leeftijd ongeveer hoor het mss wel mvg mij
Uitspraak van ...chicamaaike... op maandag 24 oktober 2005 om 19:28:
dit is echt heel erg gemeen

nee deze jongen probeert eerst info in te winnen voor hij naar het laatste redmiddel grijpt in dit soort situaties ligt het gevoeliger dan je denkt en je moet het meegemaakt hebben om te weten waar het om gaat maar goed zo heeft iedereen natuurlijk weer hun eigen standpunt
ik heb het meegemaakt en ik werd er ook gek van en heb uiteindelijk zijn ouders opgebeld en verteld van zijn plannenh
want het is niet mijn zorg meer
en geloof mij
het is echt wel aandacht anders verteld iemand het ook niet
en dan...als ze het toch doet?
zit jij nog met een groter probleem,,,

Geloof me 90% van zelfmoorden gebeurt door de mensen waarvan je het niet verwacht hebt...of laat ik het zo zeggen, mensen die ermee niet lopen showen en dreigen! Ik heb vaker dit soort gevallen meegemaakt....in mn werk hoor ik vaker meiden roepen 'ik maak me dood, snij mijn polsen door, enz..'maar zo ver laten ze het niet komen! (puur aandacht vragen). Meestal is in dit soort gevallen ook een teken dat het niet goed met de persoon gaat en hulp nodig heeft....Zij geven namelijk aan dat ze het even niet zien zitten. Juist op deze signalen moet je juist kunnen reageren.
 
gewoon met dr prate

maar ik denk als ze zelf moord wil plege dan had ze het allang gedaan

en niet lope aandacht trekke
 
90 procent... je zal maar bij de laatste 10 procent zitten.

maar idd. het is vaak stoere praat...IK MAAK ME DOOD!!!!
en dat soort mensen hebben wel degelijk problemen.