Partyflock
 
­ Nederland
Help!

Ik zit zwaar te twijfelen tussen 2 opleidingen in Enschede. Ik had me eerst helemaal vastgepind op de opleiding Media Art & Design, maar ik zag vandaag bedrijfskundige informatica, en dat lijkt me op zich ook wel wat.

Mensen ervaringen met één van deze 2 opleidingen???
Ik ben op dit moment bezig met mijn afstudeerstage van Bedrijfskundige Informatica aan jawel: De Hogeschool Enschede. Vraag maar raak dus.

Je mag me ook toevoegen op msn als je dat makkelijker vind. Ik ben deze week alleen weinig thuis en zal dus ook weinig online zijn. Volgende week waarschijnlijk wel meer.
laatste aanpassing door een beheerder
Ik ben overigens niet erg te spreken over mijn studie en vooral niet over mijn school, dus promo-praat kun je niet verwachten:)
moet je naar utrecht komen!!!
Ik ben best wel te spreken over de Hogeschool Enschede.. Nu heb ik nog nooit op een andere hogeschool gezeten dus heb ik geen vergelijkingsmateriaal.. Majah.. ik ga daar echt wel mn studie uitzitten denk ik.. bevalt prima..
ik ga ook ff in utrecht kijken.
Ow GAUZY, Weet nog dat een vriend van mij dit jaar was begonnen aan MAD, maar de brochure beloofde een heel andere studie dan dat het eigenlijk was.. Een paar modules die hem aanspraken bleken helemaal niet in die studie te zitten.. Hij is er dan ook na een paar maand mee opgehouden.. Zorg dat je dus wel goed geinformeerd bent!!!!
 
Hogeschool Enschede is ook mijn instituut voor mijn hogere beroeps opleiding. Vraag maar wat je wilt weten over de school dan. Die 2 opleidingen ken ik niet echt...
2 John Doe: De Hogeschool Enschede in zijn geheel doet het wel aardig, maar op het Instituur ICT is het echt een zooitje.

Welke studie doe jij als ik vragen mag?
Koenie>> Kun je me wat vertellen over toepassingsmogelijkheden in de toekomst?

En wat doe je zoal tijdens de opleiding?

Ik kan zo niet meer reageren, want ik moet zo weer eens werken in Haaksbergen, maar alvast bedankt ;)
Ik doe Informatica.. Dus zit op dezelfde afdeling als jij... Maar heb idd van meerdere hogere jaars gehoord dat het allemaal best klote was.. Mischien dat ze er vanaf dit jaar eindelijk wat aan hebben gedaan..
Zit toch ook veel economie bij in of niet?
2 John Doe:
Toen ik begon met mijn studie hadden ze net ineens pats boem zonder nadenken het probleem gestuurd onderwijs ingevoerd. Dat heeft toen voor een heleboel chaos gezorgt. Nog steeds kunnen veel leraren er niet mee omgaan en blijven ze stug frontaal lesgeven of weigeren ze gewoon om een rol als coach aan te nemen, zoals van ze verwacht wordt.

Daarnaast vind ik de hele noordvleugel zo ongezellig dat ik altijd reuzeblij ben als ik er weer uit kan. Het is echt een sick building tot en met.

Ook de faciliteiten op het ICT zijn ronduit kut. Met een projectgroep werken tussen 5 andere midden in een klaslokaal werkt niet. Bovendien zijn er altijd problemen met de computers.

Verder kampen ze met een ernstig tekort aan leraren en gaan ze 1 voor 1 overspannen naar huis. Den helft is ook nog zo incapabel als wat. Meerdere keren heb ik een vak gevolgd waarbij de docent mij doodleuk wist te vertellen dat hij ook niet wist waar het vak over ging. Hij moest zelf nog beginnnen met het lezen van het boek.

Tot zover mijn frustraties ;)
2 Gauzy: Er zit geen algemene economie bij. Wel redelijk wat vakken over bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie.

Strax of morgen zal ik een langer antwoord voor je typen.
Is goed, alvast vriendelijk bedankt. :D
Bedrijfskundige Informatica

Deze site is dat wat om info op te doen voor de studie?
Dat is inderdaad dé site ja. Klik vooral eens op modulen en lees dan de modulehandleidingen door.

Als je echt een goed beeld wilt krijgen raad ik je aan om eens naar de school te gaan en wat oude stage/afstudeer verslagen van BI´ers door te lezen.
2 Koenie>>>
Zoals jij het beschrijft lijkt me dat allemaal behoorlijk :frusty: idd...

Ik heb daar heel weinig last van gehad eerlijk gezegd.. meestal kom je er met je groep wel uit, en mocht je dan een beetje hulp nodig hebben dan vraag je je tutor ff.. Heeft hij er geen antwoord op dan verwijst ie je wel door naar iemand die er wel verstand van heeft.. werkt prima toch???

Over die computers op school.. sja.. ben ik met je eens.. maar ik werk daar toch nooit op.. die sun-blades werken trouwens wel altijd goed..
En idd 5 of zes groepen in 1 lokaal.. majah daar wen je aan...
Voordat ik met BI begon heb ik eerst een jaartje op de UT gezeten. Daar was het allemaal perfect in orde en als het daarna ineens minder wordt lijkt het allemaal wat erger.
Al die lui van SaXion hier ook..... :p Doe dan zelf natuurkunde en zit in me stage jaar enzo... prima school, lekker dicht bij ATAK :p
Huis, School, Stage (Achmea), Oude Markt en Atak (al ben ik er maar twee keer geweest); het is allemaal maar 5 minuten lopen minder van elkaar verwijderd. Lang leve de goedkope en makkelijk te krijgen kamers in Enschede.
Okidoki, ik ga me morgen maar eens inschrijven voor het Saxion dan :D
Maar waar zou ik in de toekomst dan bijvoorbeeld aan de slag kunnen?

Wat voor werk kan ik verwachten als ik afgestudeerd ben?

Daar had ik het net met me schoonpa over, en ik kon niet echt een antwoord vinden op die site.
Okay, komt ie:

Je wordt opgeleid voor een functie waarbij je tussen de IT´ers en mensen uit de rest van de organisatie instaat. Je wel een beetje over computers, applicaties en programmeren. Sommigen afstudeerden komen terecht bij Software houses, maar het is in principe niet de bedoeling dat je na je studie echt dingen gaat ontwikkelen.

Meestal zul je je meer bezig houden met de organisatie van IT-afdelingen of IT-projecten, de financiële kant ervan, met het inventariseren van de behoefte aan IT in het bedrijf en misschien ook met de verkoop of inkoop ervan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Grof gezegd zijn de mogelijke werkgevers op te delen in drie catagoriën:

Financiële dienstverleners
Een van de afgestudeerde BI´ers gaat werken bij grote financiële dienstverleners zoals de Rabobank, de belastingdienst of Centraal Beheer. Meestal hebben dit soort bedrijven hele interne opleidingsprojecten en wissel je om het half jaar ofzo van functie zodat je het hele bedrijf doorkruist.

Consultancy:
Een ander groot deel wordt consultant bij bedrijven als CMG, Moret Ernst en Young of Pink Rocade. Je wordt dan als een soort uitzendkracht gedetacheerd (verhuurd) aan een ander bedrijf. Als je voor een dergelijk bedrijf werkt zul je veelal lange dagen maken, bijna altijd in pak lopen, veel van werkplek wisselen (als de opdracht af is ga je naar een nieuw bedrijf) en veel in de auto zitten. Bij dit soort bedrijven is een leasebak vrij standaard.

MKB
Tot slot kun je nog in een wat kleiner bedrijf komen te werken. Bij deze bedrijven is het wat moeilijker om je echt op één gebied te specialiseren omdat ze daar gewoon geen ruimte voor hebben. Je zult dan wat gevarieerder werk hebben.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hieronder leg ik nog uit wat veel voorkomende functies zijn:

Informatie analist
Bij een dergelijke functie zul je je meestal bezighouden met het in kaart brengen van administratieve bedrijfsprocessen. Je gaat dan kijken wat er allemaal in werk wordt gezet als bijvoorbeeld iemand een autoschade meld bij het verzekeringsbedrijf. Hier interview je mensen voor en verwerkt dit in een schema, zodat de echte IT´ers hier een applicatie bij kunnnen maken om dit proces te ondersteunen.

Projectmanager
Je kunt ook projectmanager worden van IT-projecten. Jij zoekt dan bijvoorbeeld de mensen bij elkaar die een applicatie gaan ontwikkelen of verbeteren, maakt een planning en controleerd die. Als er problemen zijn los jij die op en je legt verantwoording af aan de opdrachtgevers.

Pakketselectie:
Als er een nieuw software pakket moet worden aangeschaft ga je je verdiepen wat er op de markt te koop is. Je nodigt vertegenwoordigers van leveranciers van bijvoorbeeld Oracle uit en laat hun vertellen wat zij allemaal te bieden hebben. Je maakt een lijst met criteria waar het aan te schaffen pakket aan moet voldoen en gaat als je meerdere mogelijkheden hebt bekeken deze met elkaar vergelijken. Hierbij zit dan ook een stuk bedrijfseconomie.

Procesanalyse:
Je gaat in kaart brengen hoe er op een bepaalde afdeling gewerkt wordt en gaat vervolgens kijken of er geen dubbelwerk wordt gedaan of dat er bijvoorbeeld stappen worden overgeslagen. Vervolgens ga je dan voorstellen doen op welke manier het eventueel effectiever en efficienter kan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Uiteraard is de opkomst van Internet ook heel bepalend voor wat je allemaal kunt gaan doen. Bovenstaande functies kunnen allemaal op een manier hiermee te maken hebben.
Oef, dat was veel typwerk voor je

*handjeschud*

Dank u!
Heb je er ook wat aan?

Als je nog meer wilt weten of als ik iets niet duidelijk op heb geschreven moet je het maar vragen. Ik zit nu toch in mijn vrijdagmiddagdip:)
Ken wel heel erg veel luitjes die Multimedia Design & Technology doen, die zijn er allemaal wel heel erg over te spreken. Eerste jaar is precies hetzelfde, en dan kun je kiezen.. Ken er ook wel een paar die MAD doen...emailadres hebbe?
Informatica is saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai :-D.

Ik doe t ook, maar dan op de VU in A'dam.

Ik zou de 2e kiezen :-)