Partyflock
 
­ Nederland
 
Er word bij de topic over de e.o jongerendag getwijfeld of ik daar wel of niet heen zou gaan.

Nu heb ik even een vraag.
ik kom er voor uit dat ik gelovig ben.
vanwege mijn leeftijd misschien makkelijker.

Maar er zijn hier 2500 leden,er moeten volgens mij ook jongeren bij zitten die ook geloven.
durf je daarvoor uit te komen?
schaam je je?
zou jij ook (of ben je)naar zo`n dag gaan/geweest.
Ik geloof in buitenaards bestaan. Maar dat wil je zeker niet weten. ;)
Nou ik geloof dat ik atheïst ben.
Al heb ik wel zeer grote interesse in de godsdienst en dan vooral naar rituelen en legenden, mythen en sagen.
 
Shrek....mijn man ook.
Hij zegt ;je kan maar beter op twee wedden:)
ik bne niet gelovig maar als mensen geloven respecteer ik dat wel natuurlijk :)
ik geloof wel dat er iets is maar of dat nou jezus,allah of wie dan ook is dat weet ik niet moest wel tot mijn 15e verplicht elke zondag naar de kerk
 
verplichten is niet leuk.
Maar er zijn ook zoveel stromingen en aftakkingen.
de ene is strenger dan de andr.

Ik heb mijn kinderen laten dopen..ze doen er verder zelf nu allang niets meer mee.

Mijn belijdenis heb ik pas drie jaar geleden gedaan.
Toen wist ik voor mijzelf dat ik die keuze bewust kon en wilde maken.
ik ben gelovig opgevoed en mijn mama gelooft ook nog ernstig in god en ze wil dat we bidden voor het eten enzo ik doe dan wel gewoon mee maar ze weet hoe ik erover denk ik geloof wel in iets maar niet in een god ofzo!
Mijn ouders zijn wel gelovig, maar zijn er niet actief mee bezig, laten mij ook vrij in de keuzes, en ik geloof dus niet. Dit om de reden dat veel oorlogen uit religieuze oogpunten voortvloeien, de ene god boven de ander verheffen, en dus in zijn naam moorden ( en dit is dus 1 reden, zo zijn er nog wel veel meer ).
 
Ja,en veel redenen kunnen weerlegt worden,maar dat worden discussies en die gaan we niet aan:)
nu alleen de algemene vraag!

en ik respecteer ook jouw stanpunten en vind het ook vaak fijn om er wat dieper in te gaan,maar vele kunnen dat niet(k)
 
Check de EO jongerendag meeting !

Ik ben absoluut niet gelovig. Ik vind het onzin, maar uiteraard ieder zn eigen mening/overtuiging.
ik ben niet gelovig opgevoed. Totaal niet, hoewel paps van huis uit katholiek is en mams hervormd. Maarre...om eerlijk te zijn.... er zijn in mijn leven dingen gebeurd die mij hierover aan twijfelen hebben gebracht. Ben dus van mening dat er eigenlijk wel iets moet zijn. Ik kan er alleen geen vorm aan geven.
Ik ben niet gelovig! Vroeger wel regelmatig met m'n ouders naar de gereformeerde kerk geweest, maar ik heb er gewoon nooit echt idee in gehad...

Verder zou ik trouwens niet weten waarom mensen zich moeten schamen omdat ze gelovig zijn... respect!
 
Ik geloof in de Centrale Koe en haar Centrale Plaats in het Universum !
Ik heb een geloof ja

Alleen het is niet zo achterhaald als de EO

En het is niet zo bekend

En ik ga der nooit meer heen

maar als ik een geloof moet kiezen, geloof ik daar in
ben niet gelovig (opgevoed). heb wel enige interesse in verschillende godsdiensten, misschien dat ik later een "keuze" maak.
 
Hoofdstuk 1 : De Centrale Koe

Heel lang geleden... Ja, zelfs zó lang geleden dat het niet te bevatten is. Zeg maar zo'n 10 weken voor het ontstaan van het Bestaan waren en nog geen auto's om in te rijden. Geen werk om naar toe te gaan. Geen buren om gereedschap van te lenen. Geen muziek om naar te luisteren. Geen geld om uit te geven. Geen God, Allah of Boedha om in te kunnen geloven. Er bestaan op dit moment helemaal geen mensen. Er is geen verdriet, geen honger, geen liefde en geen haat. Ying-Yang was nog niet uitgevonden. Zelfs de Aarde is er nog niet. Kortom : Alles wat wij vandaag de dag weten, zien, horen, ruiken en voelen is nog maar een theoretisch concept van Gedachten. Maar spoedig zou hier verandering in komen........

Dames en Heren, het grootste 'Project' in de aankomende geschiedenis van het Bestaan zou een reeël feit worden. Het feit wat nu voor iedereen wel duidelijk is. Het feit der feiten... namelijk... DE CREATIE VAN HET UNIVERSUM. De Oer-Knal. De Big-Bang. De Schepping. Het ontstaan van het Bestaan. We kunnen hier wel uren over doorgaan, maar aangezien het nu wel duidelijk is skippen we de bijzaken en gaan we verder naar het begin van dit en alles. Namelijk, de geboorte van de Koe !

Het was een mooie dag in het land van de Eeuwige Grasvelden en de Centrale Zon scheen zoals ze nog nooit geschenen had. De Centrale Bel luidde het grote moment.... aan en zie daar.... de Koe, arriveerde met de snelheid van het licht in het kwadraat. De Centrale Bevalling was een succes geworden !

De komende 10 weken zouden een spannend moment worden, want nu was de vraag of de pasgeboren Koe wel kon lopen. Wanneer dat niet het geval was, dan zou het Bestaan stil blijven staan in het Gras, en dus nooit vooruitgang boeken. Er gingen seconden, minuten, uren en dagen voorbij, maar gelukkig ging ze op de 7e dag staan en liep ze als een moderne TGV-trein door de Eeuwige Graslanden en verliep het proces zéér goed en wel. De Koe kreeg vanaf nu de officiele naam toegekend. De naam der namen... de Centrale Koe.

Een belangrijk moment Dames en Heren, want zodra een Koe kan lopen dan begint het Melk Proces op gang te komen. De Melk van de Centrale Koe is de Oer-Soep van het Bestaan. Ook wel in termen Oer-Melk genaamd. In deze heilige vloeistof is alles in ontstaan. Zoals we allemaal weten zit Melk in de Uier van de Koe. De Uier is dus het belangrijkste onderdeel van de Koe, want de Koe kan niet zonder Uier, zoals een Uier niet zonder de Koe kan. Dit noemen we Centrale Logica voor de denkers onder ons.

Dit was een klein stukje uit het Centrale Boek !
ik geloof niet in een god...

ik geloof wel in een ander ras maar niet in ons heelal...

ik zie het heelal als een grote molucuul en als je daat buiten komt is er weer een grotere molucuul... en dat zelfde prenciepe ook de andere kant op.. dus naar kleiner...

en moet ik nou echt in god geloofen als mensen die bedacht hebben in de tijd dat ze niet eens konden tellen.. laat staan lezen/schrijven.. dat konden alleen de rijkere mensen en die hebben (volgens mij) het geloof gemaakt zodat ze de arme mensen konden onderdrukken..
zodat hun rijker konden worden.. kijk hoe de meeste kerken eruit zien.. die zijn echt niet zonder geld gemaakt!!!

en als je dan naar landen kijkt waar het geloof echt heel extreem is!! is daar niet bijna altijd oorlog??? waar is hun god dan?

de meeste mensen geloven in god als het wat slechter gaat met hun... en dan pas gaan ze bidden.. en heel soms gaat het dan weer beter.. (dit noemen ze tegenwoordig toeval)

vroeger was dit ook al zo toen gingen mensen zelfs zo ver dat ze mensen opofferden om hun doel te berijken...
 
IK DURF ER VOOR UIT TE KOMEN!
IK BEN NIE GELOVIG!!!

nee geintje, ik heb vroeger wel dopenamen gekregen, pcies geen doopnamen maar dopenamen ;)
Ik snap alleen geen hol van wat dat geloven nou pcies inhoud, vandaar dat ik me er nie mee bezig hou.
Stond dus vroeger altijd steevast een 3 op me rapportje, jammer genoeg telde Godsdienst mee bij me overgang, dus moest ik GVD;) de kinderbijbel ook nog lezen om er een 4 van te maken.

Maar ja, dat ene liedje is wel grappig: Kumbaya my Lord!
Moet es een flinke beat onder komen! :|:|:|


Als ik wel gelovig had geweest had ik er ook gewoon voor uit te komen. Ik zou nie weten waarom ik me daarvoor moet schamen.
Respect voor alle gelovigen !!!

ik geloof maar in 1 god

GOD IS A DJ !!!!!

May de lord of trance be with you !!
 
theres only one god i believe in:

YOJI BIOMEHANIKA :D
 
Ben niet gelovig ga met kerst altijd wel ff naar de kerk maar dat komt in principe omdat allebij mijn grootouders daaruit begraven zijn... meestal gaat dan de hele familie maar eigenlijk ga ik dan voor de goede orde....als ik wel gelovig was had ik daar in principe wel voor uit gekomen maar was er niet mee in het openbaar gaan lopen waarschijnlijk....ik heb overigens niets tegen gelovigen...groet-jes!
 
Ben zwaar anti geloof. Ik ga er van uit dat goed of slecht in de mens zelf zit. In moeilijke tijden heb je ook weinig aan het geloof. Stel er wordt kanker bij je geconstateerd (in terminale fase!) dan kun je je god nog zoveel om hulp vragen, maar hij (of is het een zij ;)) zal je echt niet meer kunnen helpen. De enige die dat kan dat is jezelf... de kracht komt uit jezelf!
Bovendien ken ik meer gezinnen die uit elkaar gescheurd zijn door het geloof en dan andersom.
Nog 1 ding en een hele belangrijke:
Ik heb respect voor me medemensen, geloof verkondigt respect voor elk ander, maar zorgt wel voor de grootste kloven tussen de mensheid!
Anyway ik kan wel uren doorgaan hierover, maar doe het toch maar liever niet.
 
ik sluit me zowel bij klubbinman als shrek aan:)
Artiest {SHOWLIST artist 141318, 1859, 17165}
Ik ben gedoopt, en heb 1e communie gedaan....
door omstandigheden een totaal andere mening gekregen.
ik heb respect voor mensen die wel geloven maar ze moeten het me niet opdringen.

bovendien met alle occulte zaken waar ik me mee bezighoud is mijn ziel al verloren volgens mij :P
 
ben niet echt gelovig maar als ik gelovig zou zijn zou ik daar trots op zijn en het gelooof loven( zo noem je dat tog?)
Wat ik me dus afvraag. Als ik al die jongere bv bij de eo jongeredag zie. Of progs op tv of hoor dat het CDA de grootste partij word. Waar wonen al die mensen?????

Ik ken serieus helemaal niemand die gelovig is, eik ook niemand die gelovig is opgevoed. Op de basis en middelbare school waren er wat kinderen islamitische maar dat was dan ook echt het enige geloof.
En dat geld nu nog steeds. Misschien ligt het eraan dat ik in een stad ben opgegroeid en dat het daar toch minder aan de orde is dan bv in brabant ofzo.

Ik heb respect dat mensen geloven, alleen begrijpen doe ik het niet. Maar das meer omdat ik het hele geloof maar onzin vind en ik het hypocriet en makkelijk vind.
Ik ben ook gelovig maar ga niet naar de kerk verder een hele enkelen keer.Ik schaam me erniet voor.Maar mijn man is niet gelovig.Die vind het maar niks maar respecteert het wel.Mijn kinderen zijn niet gedoopt,die moeten later zelf beslissen
 
Ben katholiek maar doe er ook nix mee (zelfs niet met kerst :) ). Al die domme ritueeltjes die in 2000 jaar verzonnen zijn hebben natuurlijk niets meer te maken met iemand die 2000 jaar geleden bepaalde waarden predikte.
Als ik dan in iets moet geloven dan is 't in naastenliefde, eerlijkheid enzovoort. Zulke dingen worden in alle religies uitgedragen. Al die rituelen om een religie heen zijn eigenlijk bedoeld om mensen een beetje houvast te geven in moeilijk tijden, maar als jejezelf dan zonodig gelovig wilt nomeen moet je vind ik wel de kern van je religie in de gaten houden. De rituelen zijn alleen maar opsmuk.
Ik weet ook niet of er een god en een hiernamaals is.. je kan alleen maar hopen eigenlijk. :) Iemand die beweert dat er geen god is kan ik dus ook niet goed begrijpen. Hoe kan je nou bewijzen dat ie niet bestaat. je kunt hoogstens bewijzen dat ie geen hol om ons geeft ;)
Werkzaam bij HouseNation
Artiest Yoda
Euhhh.....IK ben God! :)

Maar dat zullen velen hier vast tegen gaan spreken! :) whehe

Nee ik ben niet gelovig!
Maar zoals mijn broertje in het begin al zei over buitenaards bestaan. Daar geloof ik in. En verders geloof ik zeker dat er wat moet wezen. We komen per slot van rekening toch ergens vandaan. Waarschijnlijk vanuit het evalueren van bacterie tot mens ofzo. Maar ja. Er moet gewoon iets wezen alleen weet ik niet wat.
A confused nine year old boy asks his mother, "Is God male or female?" After thinking for a moment, his mother responds, "God is both male and female." This confuses the little boy, so he asks, "Is God black or white?" She responds along the same line, "God is both black and white." This further confuses the boy so he asks, "Is God gay or straight?" The mother becomes concerned, but answers none the less, "Honey, God is both gay and straight." At this the boy's face lights up with understanding and he triumphantly asks, "Is God Michael Jackson?"
 
Ik besef heel goed dat Godsdienst een hoop discussie oplevert en daar begin ik echt niet aan.

Niet bang voor de discussie,maar omdat ik niet wil bekeren.of de indruk wil wekken dat te doen.

ik was nieuwsgierig of jullie geloofden en niet in hoe en waarom.
om kwetsende discussies te vermijden.
en soms zoals boven zinloze opmerkingen.
Dit was even serieus:)

Verder vind ik politiek en geloof twee dingen waar je heel voorzichtig mee om moet gaan.
niet bespotten en niet lichtzinnig over denken.

Ze zijn beide heel belangrijk in de maatschappij.
Alleen zijn er maar heeeeeeeeeel weinig mensen die daar echt rustig en nadenkend over kunnen discussieren.

Bedankt voor jullie reply`s.
Verder vind ik politiek en geloof twee dingen waar je heel voorzichtig mee om moet gaan.
niet bespotten en niet lichtzinnig over denken.


Op dit vlak kan ik je niet meer dan gelijk geven.
Er zijn genoeg landen waar ze mekaar afslachten omdat de 1 in dit geloofd en de ander in dat. *sick in head*

En met politiek dito met een sterretje
Werkzaam bij Partyflock
Ik geloof!!

Ik ben gedoopt en ik heb belijdenis gedaan.
Ik ga niet zo vaak meer naar de kerk maar dat komt omdat die meestal al begonnen is wanneer ik thuis kom :D of omdat ik dan pas net in bed lig.
een aantal vrienden van mij geloven ook, we gaan dan wel eens samen naar de kerk toe omdat je in je eentje niet zo snel gaat.

ik heb zelfs de foto's van mijn belijdenis op mijn homepage staan en daar ben ik trots op!

Iedereen legt zijn geloof op een andere manier uit, ik zie de bijbel bijvoorbeeld niet als een boek met fijten maar als een boek met verhaaltjes waar je iets van kan leren als je er over nadenkt.

Ik schaam mij niet voor mijn geloof maar ik loop er ook niet mee tekoop. en over die cda stemmers waar mixie het over had daar hoor ik dus echt niet onder! niet alle gelovige stemmen cda hoor en niet iedereen die cda stemt geloofd!
alle mensen die en bebaalt geloof hebben een zich daar aan houden. jullie zijn kanjers ik zou dat niet kunnen daarom ben ik ook niet gelovig maar ik repecteer jullie.

love ya partychick2002
Wat is je belijdenis doen??
ik geloof er heilig in dat geloof oorlogen veroorzaakt, en dat vind ik fout!! Maar iedereen moet maar geloven wat ze willen, als ze mij daar maar niet mee lastig vallen!!
belijdenis is het belijden van je geloof....

bij ons ging het zo dat we een jaar lang een maal in de 2 weken bij elkaar kwamen om over het geloof te praten. over wat het geloof voor ons betekende en hoe wij het zagen in de maatschappij van tegenwoordig. wat wij geloofd en wat niet! hoe wij de verhalen in de bijbel zagen en wat we van andere geloven dachten.
Het werd afgesloten met een feest in de kerk waar bij wij voor werden gesteld alshet ware als nieuwe leden van de kerk.
 
Zo zag ik het ook.

het dopen doen eigenlijk je ouders.,belijdenis kan een gevolg zijn.

op een gegeven moment,als je er goed over hebt nagedacht en je wilt bij "diegene"horen,dan zeg je dus net als in een huwelijksverbond :ja.

dus met een belijdenis beloof je God aan te nemen in jouw leven en zijn weg zo goed mogelijk te volgen en naar zijngeboden te leven.
 
ben niet gelovig me moeder wel een beetje word er eg leip van als ze zo raar loopt te lullen over weet ik veel allemeaal bah mij nie gezien
 
ja.. jammer alleen dat je in de RKkerk zo jong je belijdenis moet doen. Als je nou 18 bent ok.. maar op die leeftijd (12 ofzo?) doe je gewoon wat er van je verwacht wordt en is 't echt geen bewuste afweging...
Ik ben zelf ook katholiek en nog gedoopt ook vroeger, maar ik ben niet zo vaak meer in
de kerk tevinden, ik loop er alleen langs als ik van het feesten terugkom en soms lopen er dan al mensen die naar de kerk gaan haha die zitten je dan lekker aan te gapen haha

ik weet niet of het wat is
De EO jongeren dag, beetje vaaag misschien
maar als het weer in de Adam Arena gehouden wordt
wil ik best wel een keeertje gaan kijken, wil tog wel eens weten hoe het er daar aan toe gaat...

is er geen bekende dj katholiek??? volgens mij is Marco V. katholiek die heb het tog ook over G.O.D.D??? (hihi)
 
Ik geloof in mezelf :) :p
Ben wel katholiek ofzow en gedoopt dak baby was..spaanse papa he ;)
Maar verders geloof ik nergens in..Zal gerust wel iets zijn,maar wat..tsja..daar kan je wel uren over nadenken..maar dan worje alleen maar gek :vaag: :D
 
sins mijn beste vriend is overleden geloof ik nergens meer in... hij was zo een goeie jongen en toch overlijd hij... oneerlijke wereld
ik geloof niet in god maar ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde maar niet god wat het wel is weet ik niet. ik geloof ook wel in t paranormale.
ik ben katholiek opgevoed. maar ik geloof niet in 1 almachtige God, ik geloof dat iedereen een eigen beschermengel heeft die je helpt bij bepaalde dingen des leven.

Als ik in de kerk kom (sporadisch) dan voel ik wel een bepaalde rust, je hebt de tijd om over bepaalde dingen na te denken en op die momenten geloof ik zeker dat er iemand is die je helpt en begeleid op je levenspad...
Ik geloof in ALLAH!!!!!!!!!!!:-D
 
Ik geloof meer in dat iedereen zijn eigen soort god is(celestijnse belofte)
 
2 KLubbinman: echte Atheïsten zijn er maar heel weinig...dacht dat ik het ook was omdat ik over het algemeen godsdiensten helemaal niets vind. Maar je gelooft dan dus echt helemaal nergens in als je Atheïst bent.

Ik hoop overigens wel dat er meer is....maar verder ga ik uit van de wetenschap en dat we nu nog niet ver genoeg zijn om bepaalde wonderen te verklaren.
 
Zwaar anti geloof (heb soms wel een kruis om me nek maar die is voor de sier!!!)
der gebeuren voor mij te veel nare dingen in de wereld, oorlogen, moorden, verkrachtingen, nare ziektes, noem maar op, als er echt een god was geweest die de hele aardbol heeft gemaakt, kan die hem ook weer goed maken denk ik dan maar, of zit ie nu boven in zijn luie stoel te kijken wat voor'n teering zooi we der van maken????? ik weet het niet,
maar geloven in iets waar niet 1 mens met met harde feiten over kan praten doe ik NIET!!
respect voor de gene die dat wel doen maar begrijpen doe ik het niet echt.
Mijn molukse oma heeft me wel het een en ander bijgebracht over geloof. De molukkers zijn vrij streng protestants enzo dus tja ik moest ik wel. Alleen sprak die dominee constant maleis in de kerk en dat versta ik niet zo heel goed, ik kon altijd maar de helft volgen. Verder was mijn nederlandse moeder katholiek maar die hield zich er nooit mee bezig. Alleen als er weer iemand van de familie dood was, gingen we naar de kerk en dat zat me ma op d'r knieen op de bank. Dat is daar een of andere regel ofzo. Maar zelf ben ik niet echt gelovig, ik geloof niet in een God die in de Hemel zeit ofzo. Ik geloof wel in geesten en dat soort dingen. 'k heb ook weleens geesten opgeroepen enzo, dat was echt machtig. 's avonds fluitend over straat lopen enzo doe ik ook niet want mijn oma vertelde me altijd dat je daarmee boze geesten aanlokt. De meesten noemen het bijgeloof maar ik denk dat als je molukker of indo bent dat je het dan wel snapt.

Soms ga ik nog weleens naar de biep en lees ik wat uit de bijbel of de koran maar dat is meer een soort hobbie van me. Ik vind het gewoon leuk om te weten wat er in die tijd allemaal is gebeurt. Ik denk trouwens wel dat figuren als Abraham, Jezus en Mohamed wel echt geleeft hebben maar ik geloof bijvoorbeeld weer niet dat Jezus = water in wijn veranderd heeft en dat Mohamed op een paard naar de hemel gereden is. Het waren volgens mij gewoon hele invloedrijke mensen in die tijd. Een geloof dat me wel aanspreekt is het Hindoeisme. Die kennen maar liefs 584 verschillende soorten goden. Dat komt ook wel een beetje overeen met wat ik denk van geesten enzo. Ik luister ook weleens naar muziek uit die cultuur. Lekker rustgevende muziek is dat. Maar goed.. ik ga er weer eens vandoor. Vanavond lekker feesten enzo, dat is ook een vorm van religie, Jaaaaaaaa toch De mazzel