Partyflock
 
­ Nederland
Ook een beetje moe van al die onzin boetes? Voor 4 km te hard op een totaal verlaten weg? Of bij zogenaamde wegwerkzaamheden waar echter niets te zien is? Vind u ook dat de politie eens meer moet doen aan de criminaliteit ipv alleen maar te collecteren voor de schatkist? Er is een mogelijkheid om actie te voeren, maar dat werkt alleen als we het allemaal doen. Ook als je nu net even geen bekeuring hebt gehad, want binnenkort ben jij ook de klos. Er worden er meer dan 7 miljoen per jaar gegeven en dat worden er elk jaar meer.

Wat te doen:
Als je een bekeuring krijgt ("beschikking") dan kun je hiertegen in beroep gaan bij de Officier van Justitie. Het adres staat op de beschikking. Maak een copie van de beschikking en doe er een simpel briefje bij.


Bijvoorbeeld:
Bijgaand een copie van uw beschikking. Ik bestrijd de snelheid die op de beschikking is vermeld en vermoed dat de meetapparatuur niet in orde was. Ik ga dan ook tegen de beschikking in beroep. Ik verwacht dat u mij een foto van de overtreding stuurt en een copie van het ijkrapport van de
betrokken meetapparatuur, zoals dat op de dag van de overtreding geldig was.

Met vriendelijke groet....
(naam, adres, geboortedatum)


De Officier is verplicht te bewijzen dat de apparatuur goed is en moet dus deze copie toesturen. Als uit het ijkrapport blijkt dat de apparatuur over de ijkdatum heen is heb je geluk, de boete is dan ten onrechte opgelegd.
Maar belangrijker, als iedereen zo protesteert, loopt het Openbaar Ministerie compleet vast. Ze kunnen de meer dan 7 miljoen bezwaarschriften bij lang na niet verwerken. Misschien dat men dan eindelijk eens besluit om deze onzinnige jacht op de gewone man te staken en de politie weer in te zetten voor echt belangrijk werk. Kunnen we misschien eindelijk weer eens veilig in de avond op straat lopen. Of aangifte gaan doen met het idee dat er kans is dat de zaak wordt opgelost.

Succes ermee, Greet$ KaLe :D
Goed gekopieerd van tuftufclub.com ;-)
mijn ouders hebben dit dus inderdaad een keer gedaan na een boete voor te hard rijden en zij hoefden die boete dus niet te betalen!

de volgende boete die mijn vriend en ik krijgen gaan we ook zo'n bief sturen...:)
Goed he beckham :P

ik d8 laat ik Tha PF-ers die sjezuh maar is ff info geven ;)

Q-girl?
bief? Stuk?

;)
oeps.....bief moet dus brief zijn hihi :)
 
ben 10 weken terug 40km te hard geflitst, tot op heden niks gehoord. maar als ik wat te horen krijg ga ik zeker in beroep!
 
Kijk, dat vind ik nou een goed idee. Als iedereen die een boete heeft gekregen dit nou ook werkelijk doet zou het wel kicke zijn, ja toch?
 
wat is een beukering?.....;)
dat ding wat je van oom agent is die gast met die blauw pet krijgt wat je ook kan eten...
geld ook voor parkeerboetes, ik heb er al 5 niet betaald
51 km te hard is een fietsbewijs aanvragen ouwe.

10 weken ?? ik heb een keer een boete voor rood licht gehad en kreeg ik binnen na een 3 maanden.

ik ben in november 2001 geflitst op de haarlemmerweg (70 km toegestaan :S ) en ik heb hem tot de dag van vandaag niet gehad :D
51 km ook niet hoor ouwe... of je moet staande gehouden worden maar anders kan je zo hard scheuren als je wil bijna maar dan moet je portemonee er wel naar zijn..

1x geflits met 59km te hard (mocht 80 daar)
1x met 40 km te hard (zelfde weg)
twee weken terug nog precies 30 km te hard met camera auto --->> echt mazzel want boven de 30km mogen ze je rijbewijs inbeslag nemen gelijk..
en ga zo maar ff door

ben het nu wel zat... sinds december 2600 piekies maar ja tis gebeurd en wat doe ik eraan ---> weinig.. maar sinds vorige week toch echt iets rustiger gaan rijden want anders ben ik me lieve roze papiertje straks kwijt...
 
jah idd flitser maakt niet uit omdat er niet bewezen kan worden wie er reed..... een vriend van mij reed 2 keer door rood met 200 met ze motor waar je 50 moch...in een week.!!!! echt ... en die kreeg alleen 2 verschrikkelijke geld boetes...
Maatje van me ouwe baas heeft een leuke flat-out op de tuftuf site. Hij is ook de man achter de Morpheus Detectors. De auto is een Audi RS4 alleen vond ie hem nog niet snel zat dus heeft iem hem nog maar verder laten tunen tot 450 PK ;D
 
ff leuk voor je maar dit was niet op de openbare weg gewoon op een test bank
Dit was dus niet op een test bank :P
Die auto is echt een kanon !!! En is ook gewoon op de openbare weg gereden!!!
 
is goed geen zin in zo discussie
 
ow wat ben ik blij met dit verhaaltje!ik zit al drie weken met een bekeuring in de maag!ben namelijk door rood gereden en geflitst!ik heb de bekeuring nog niet binnen!maar als ik hem krijg stuur ik dit briefje meteen op!

thanxx (K)
 
wat zijn beukeringen?
 
Artiest OLdStyLe
Rs4 tja leuk verhaal ik heb ook nog wel wat foto's van die rs4 dat ie zo hard liep. ik wil eerst wel effe zien met eigen ogen voor dat ik het geloof soory hoor maar ik ben nou eenmaal verwent wat auto's betreft
wat ik eerder ook al zei ...
dat ding wat je van oom agent is die gast met die blauw pet krijgt wat je ook kan eten...
 
Heb van je tekst meteen een mail gemaakt en rondgestuurd als iedereen dit doet dan bereik je veel meer mensen..
:D:D:D:D Toppertjuh :D:D:D:D