Partyflock
 
Forumonderwerp · 792018
­ Nederland
 
Naar aanleiding van de topic: Drugs gevolgen over 10 / 15 jaar :P ( http://partyflock.nl/topic/791953 )

Hier even alle gevolgen op een rijtje! :D

Tabak (nicotine)
Afhankelijkheid: Lichamelijk matig tot groot, geestelijk kan deze zeer groot zijn.
Tolerantie: Ja.
Effecten korte termijn: Opwekkend, trillende handen, snelle hartslag, hoesten, koude vingers en tenen, irritaties aan ogen en neus.
Effecten lange termijn: Slechte conditie, hart- en vaatziekten, bronchitis, kanker.



Alcohol
Afhankelijkheid: Bij 'sociaal gebruik' kan sprake zijn van matige geestelijke afhankelijkheid. Bij intensief gebruik kunnen lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid zeer groot zijn.
Tolerantie Ja.
Effecten korte termijn: Ontremmend bij enkele glazen, verdovend bij grotere hoeveelheden, aantasting beoordelings- en reactievermogen, sentimentaliteit, agressie, zelfoverschatting, onverschilligheid (verschilt per persoon), aantasting motoriek (niet recht kunnen lopen), en spraak (lallen).
Effecten lange termijn: Ernstige schade aan lever, hersenen, hart en maag bij overmatig gebruik.
Belangrijk: In combinatie met andere middelen (met name slaapmiddelen en opiaten) kan de ademhaling stoppen.



Cafeïne
Afhankelijkheid: Lichamelijk gering, geestelijk in het algemeen niet problematisch.
Tolerantie: Ja.
Effecten korte termijn: Concentratie neemt toe, vermoeidheid wordt onderdrukt.
Gevolgen lange termijn: Bij grote hoeveelheden: slapeloosheid, rusteloosheid.
Belangrijk: Bij grote hoeveelheden risico's voor hart en bloedvaten.



Hasj en weed (cannabis)
Afhankelijkheid: Lichamelijk niet, geestelijk in het algemeen gering maar kan groot zijn (bij intensief gebruik). Hasj en weed vallen in de opiumwet onder de softdrugs, behalve hasjolie. Die valt onder de harddrugs.
Tolerantie: Nee.
Effecten korte termijn: Ontspannend, versterkt gevoelens, vermindering concentratie- en reactievermogen, verandering zintuiglijke waarneming. Bij hoge dosering angst, paniek en soms bewustzijnsverlies.
Gevolgen lange termijn: Schade aan ademhalingsorganen, longkanker (bij roken).
Belangrijk: Bij combinatie met alcohol worden effecten van alcohol versterkt. Kans op te hoge dosering bij eten ('spacecake').

Een toevoeging van Knuffeltje81

Hasj en weed (cannabis)

Bijwerkingen: Onrust, angstig, paranoia
Denk - en geheugenproblemen
Vaak: droge mond, rode ogen, duizelig, hartkloppingen
Minder vaak: misselijk en hoofdpijn



Slaap- en kalmeringsmiddelen (Benzodiazepinen)
Afhankelijkheid" Zowel lichamelijk als geestelijk. Afhankelijkheid kan snel zeer groot zijn, met name geestelijk. Benzodiazepines zijn in de opiumwet opgenomen onder de softdrugs.
Tolerantie: Ja.
Effecten korte termijn: Ontspanning, sufheid, onverschilligheid, zelfoverschatting, afname concentratie- en reactievermogen (gevaarlijk in verkeer).
Gevolgen lange termijn: Gewichtstoename, traagheid, soms spierzwakte.
Belangrijk: Combinatie met alcohol gevaarlijk.



XTC (ecstasy)
Afhankelijkheid: Lichamelijk niet, geestelijke afhankelijkheid komt voor. XTC is in de opiumwet opgenomen onder de harddrugs.
Tolerantie: Deels (voor het bewustzijnsveranderend effect).
Effecten korte termijn: Oppeppend/bewustzijnsveranderend, sociale omgeving wordt enigszins anders waargenomen: versterking van gevoelens van intimiteit met anderen.
Gevolgen lange termijn: Er is onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van XTC. Vermoedelijk kan gebruik van XTC leiden tot veranderingen in de hersenen met aantasting van het geheugen, de concentratie en de stemming (depressiviteit). Het gevaar neemt toe naarmate meer en vaker gebruikt wordt. Het is niet uit te sluiten dat ook eenmalig gebruik al tot zo'n effect op de hersenen leidt. Het is nog niet bekend hoe ingrijpend dit is en of het blijvend is. Ook is nog onduidelijk welke invloed XTC heeft in combinatie met andere middelen. Slikken van XTC is riskant, ook al is het maar voor één keer.
Belangrijk: Bij het gebruik van meer pillen en hoge doseringen overheerst het 'speed'-effect.
Bij gebruik op grootschalige dansfeesten bestaat het risico van oververhitting en uitdroging. Een goede ventilatie en voldoende drinken kunnen dit voorkomen.
Gebruik van XTC is gevaarlijk bij hart- en vaatziekten, suikerziekte en epilepsie.
Veel XTC pillen bevatten in werkelijkheid iets anders. Een gebruiker weet nooit precies welke stof in een pil zit en hoeveel. Wie toch overweegt een pil te nemen, kan deze laten testen. Dit kan voorkomen dat een gebruiker zonder het te weten een andere, mogelijk nog schadelijker stof slikt of een veel grotere dosis inneemt dan verwacht. Maar ook als uit de test blijkt dat het om XTC (MDMA) gaat, loopt de gebruiker risico's.
Wie geen risico wil lopen, moet niet gebruiken.



Cocaïne
Ahankelijkheid: Lichamelijk niet, geestelijk kan deze zeer groot zijn. Cocaïne is in de Opiumwet opgenomen onder de harddrugs.
Tollerantie: Nee.
Effecten korte termijn: Stimulerend, vermoeidheid en honger onderdrukkend.
Gevolgen lange termijn: Gewichtsverlies, slapeloosheid, angsten, waanvoorstellingen, geprikkeldheid, achterdocht, agressiviteit.
Belangrijk: Uitputting van het lichaam. Depressie na stoppen van intensief gebruik. Rookbare vorm heet 'crack', 'base-coke' of 'gekookte coke': wat betreft gevolgen en afhankelijkheid een zeer riskante variant. Onherstelbare schade aan de longen is mogelijk.



Speed (amfetaminen, pep)
Afhankelijkheid: Lichamelijk niet/nauwelijks, geestelijke afhankelijkheid kan snel optreden en groot zijn. Speed is in de opiumwet opgenomen onder de harddrugs.
Tolerantie: Ja.
Effecten korte termijn: Concentratie neemt toe, vermoeidheid en slaap worden onderdrukt, eetlust verdwijnt, zelfoverschatting.
Gevolgen lange termijn: Rusteloosheid, geprikkeldheid, gewichtsverlies, angsten, achterdocht, waanvoorstellingen, agressiviteit.
Belangrijk: Uitputting van het lichaam. Gevaarlijk voor mensen met hart- en vaatziekten.



Heroïne (en andere opiaten)
Afhankelijkheid: Treedt in het algemeen zeer snel op en is dan groot, zowel lichamelijk als geestelijk. Heroïne is in de opiumwet opgenomen onder de harddrugs.
Tolerantie: Ja.
Effecten korte termijn: Vermindering pijn en angstgevoelens, kortdurende euforie, emotionele vervlakking, verstopping, werkingsduur verschilt per soort opiaat.
Gevolgen lange termijn: Onverschilligheid.
Belangrijk: Risico van ondervoeding en verwaarlozing, waardoor grotere kans op infecties e.d.



Tripmiddelen (LSD, psilocybine, mescaline)
Afhankelijkheid: Lichamelijk niet, geestelijk zelden. Tripmiddelen zijn in de opiumwet opgenomen onder de harddrugs.
Tolerantie: Ja, bij gebruik binnen een paar dagen. Het effect van eenzelfde dosering is dan niet of nauwelijks merkbaar. Nee, bij een langere tussenperiode. Men heeft dan niet méér nodig voor hetzelfde effect.
Effecten korte termijn: Versterking van bestaande gevoelens, visuele hallucinaties, vervorming en soms complete verandering van de beleving van tijd en ruimte.
Gevolgen lange termijn: Geestelijke complicaties bij personen die daarvoor gevoelig zijn (angsten, psychosen).
Belangrijk: Gevaar door onjuiste beoordeling van omgeving. Door te sterke trip kan paniek ontstaan: 'flippen'.



Paddo's (zie "Tripmiddelen")
Afhankelijkheid Effecten op korte termijn variëren van een ontspannen 'stoned' gevoel tot visuele hallucinaties, afhankelijk van de dosis. Tripmiddelen zijn in de opiumwet opgenomen als harddrugs. Dit is ook het geval met 'preparaten' waarin psilocybine of psylocine zit. Het is op dit moment niet duidelijk of gedroogde of speciaal gekweekte paddestoelen als preparaten moeten worden beschouwd. Zo ja, dan komen deze ook onder de harddrugs te vallen.



Snuifmiddelen (lijm, benzine, ether, tri)
Afhankelijkheid: Lichamelijk niet / nauwelijks, geestelijk kan deze groot zijn.
Tolerantie: Ja.
Effecten korte termijn: Lichte roes, aantasting coördinatie- en beoordelingsvermogen. Bewustzijnsverlies bij hoge dosering.
Gevolgen lange termijn: Hersen-, lever-, nier- en slijmvliesbeschadigingen.
Belangrijk: Overdosis niet te controleren.



Weer een toevoeging

GHB
GHB is verkrijgbaar in poedervorm, pillen maar meestal als vloeistof. Het is geurloos, kleurloos en smaakt een beetje zoutig. GHB is een verdovend middel.
Afhankelijkheid: Bij intensief gebruik kan lichamelijke afhankelijkheid optreden. Geestelijke afhankelijkheid is mogelijk.
Tolerantie:Nee.
Effecten korte termijn: Ontspannend en seksueel stimulerend. Bij hoge doseringen treden misselijkheid, duizeligheid en ademhalingsproblemen op. Je kunt er zelfs bewusteloos van raken.
Gevolgen lange termijn: Niet bekend.
Belangrijk:Het doseren van GHB is erg moeilijk en gaat vaak mis. Het verschil tussen een aangename dosis en een overdosis is erg klein. De combinatie met alcohol of andere drugs is erg gevaarlijk.



Ketamine
Ketamine is een narcosemiddel. Het is te koop als pil, poeder of injectievloeistof. Ketamine veroorzaakt onder ander hallucinaties. Dat betekent dat het de waarneming van de zintuigen verandert: de gebruikers ziet en ervaart dingen er in werkelijkheid niet zijn. In Nederland wordt ketamine wel eens verkocht als XTC of cocaïne. Het effect van ketamine is echter nauwelijks te vergelijken met die middelen.

Afhankelijkheid: Lichamelijk niet, geestelijk komt voor.
Tolerantie: Ja, bij langdurig gebruik.
Effecten korte termijn: Bewustzijnsveranderend. Omgeving wordt anders waargenomen 'trippen'. Ervaring van scheiding van lichaam en geest. Verminderd coordinatievermogen, duizeligheid, misselijkheid.
Gevolgen lange termijn: Psychische stoornissen bij mensen die daarvoor gevoelig zijn (angststoornissen, psychoses).
Belangrijk: Dosering luistert nauw (kans op overdosering). Overdosering kan leiden tot coma.



Lachgas
Lachgas bestaat uit di-stikstofmonoxyde-gas. Het wordt gebruikt als drijfgas voor levensmiddelen en in de medische industrie. Lachgas is te koop in verschillende kwaliteiten en kwantiteiten. De bekendste zijn gaspatronen (voor onder meer slagroomspuiten) en 'ballonnetjes'. Op sommige houseparty's zijn ballonnen gevuld met lachgas te koop. Soms wordt opgetreden tegen de verkoop van deze ballonnetjes omdat het gebruik van lachgas in deze vorm -als drug- illegaal is. Lachgas valt officieel onder de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening.

Afhankelijkheid: Lichamelijk niet, geestelijk zelden.
Tolerantie: Nee.
Effecten korte termijn: Verdovende werking, zorgt voor een korte roes. Sterk, maar kortdurend gevoel van euforie. Misselijkheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen en duizeligheid.
Gevolgen lange termijn: Verlaagde vruchtbaarheid, verstoorde aanmaak van zaadcellen en rode bloedcellen bij veelvuldig gebruik.
Belangrijk: Nooit direct uit gastank, gaspatroon of spuit gebruiken i.v.m. bevriezing van longen.



Poppers
Poppers zijn flesjes of capsules waarin een vloeistof zit die snel verdampt en gemakkelijk ingeademd kan worden. De naam 'poppers' is afgeleid van de oorspronkelijke verpakking, die bij het openen een 'poppend' geluid maakte. Ze zijn populair in de homoscene, maar ze worden ook gebruikt in het uitgaansleven of thuis.
Poppers zijn legaal, mits op doktersrecept verkregen.

Afhankelijkheid: Lichamelijk niet, geestelijk is mogelijk.
Tolerantie: Nee.
Effecten korte termijn: Ontspannend, bewustzijnsveranderend ('high'). Versterken seksuele gevoelens. Irritatie van huid en slijmvliezen.
Gevolgen lange termijn: Duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, coördinatiestoornissen, verwardheid, bloedarmoede, irritatie van luchtwegen.
Belangrijk: Bij hoge dosis kans op bewusteloosheid.Gevaarlijk in combinatie met harttabletten of medicijnen tegen erectieproblemen. Combinatie met andere drugs geeft onvoorspelbare effecten.



__________________________________________________________

Jaja, interessant he :P

Nog mensen die na het lezen van deze informatie maar gaan stoppen met slikken, snuiven, spuiten, enz.? :D:D vast niet :P
laatste aanpassing
 
ga ik gewoon mee door :P
 
Uitspraak van Drazic80 op woensdag 6 juli 2005 om 13:20:
Bron!?

Hahaha op google kun je alles vinden ;) :P

http://www.jip.org/lan/docs/drugs_info_kort.html ;)
zuig je dat nou allemaal uit je duim joh? :| :/
Hasj en weed zijn ze iets vergeten
zeker teveel van gerookt :p
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 13:22:
ga ik gewoon mee door

Wie niet... Iedereen weet dat drugs slecht is ;) ...
 
Uitspraak van Alpha X op woensdag 6 juli 2005 om 13:22:
zuig je dat nou allemaal uit je duim joh?

Zo groot is mijn duim niet dat er zoveel informatie uit komt :P
interessant!! weet wat je eet!
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 13:19:
Nog mensen die na het lezen van deze informatie maar gaan stoppen met slikken, snuiven, spuiten, enz.? vast niet

:no: goed ingeschat:P
 
Mja...Zelf stop ik er ook niet mee :P
 
Uitspraak van [PPT] Arjen de :banana: op woensdag 6 juli 2005 om 13:28:
sow hey

en dat met maar 4 uurtjes slaap in 3 dagen

Goed he ;) Had het beter in 1 van die nachten kunnen posten...Beter dan met m'n ogen open in bed liggen :P
Vetten (patat, mayonaise enzo)
Afhankelijkheid: Lichamelijk niet/nauwelijks, geestelijke afhankelijkheid kan snel optreden en groot zijn.
Tolerantie: Ja.
Effecten korte termijn: gewicht neemt toe, eetlust verdwijnt, zelfoverschatting.
Gevolgen lange termijn: Rusteloosheid, gewicht neemt toe, angsten, vetzucht, hart en vaatziekten, nieren en levers aantasting, kleren passen niet meer, je word lelijk/uitgelachen/niet ge-accepteerd. uiteindelijk wil je ervanaf krijg je boulima/anorexia e.d.
Belangrijk: Uitputting van het lichaam. Gevaarlijk voor mensen met hart- en vaatziekten.
 
dan neem je als extraatje lekekr veel vitamine pillentjes erbij( gezond toch?)

krijg je dit:

Schadelijke effecten van te veel vitamines

Voor een aantal vitamines is vastgesteld dat een te hoge inneming schadelijk kan zijn. Dit betreft met name vitamine A, betacaroteen, D, E, C en B-6. Ook zijn voor niacine en foliumzuur ongewenste effecten van een te hoge inneming bekend, maar dit betreft alleen speciale (synthetische) vormen van het vitamine zoals die in supplementen of in verrijkte producten zouden kunnen voorkomen.
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 13:19:
Jaja, interessant he

Nog mensen die na het lezen van deze informatie maar gaan stoppen met slikken, snuiven, spuiten, enz.? vast niet

ff een nakkie nemen hoor! :lijn:

:P
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 13:36:
dan neem je als extraatje lekekr veel vitamine pillentjes erbij( gezond toch?)

krijg je dit:

Schadelijke effecten van te veel vitamines

Voor een aantal vitamines is vastgesteld dat een te hoge inneming schadelijk kan zijn. Dit betreft met name vitamine A, betacaroteen, D, E, C en B-6. Ook zijn voor niacine en foliumzuur ongewenste effecten van een te hoge inneming bekend, maar dit betreft alleen speciale (synthetische) vormen van het vitamine zoals die in supplementen of in verrijkte producten zouden kunnen voorkomen.

Hahaha precies...Alles is slecht voor je...
 
Gelukkige mensen zijn over het algemeen gezonder. :D

Dit blijkt uit onderzoek, zowel op individueel niveau als op landelijk niveau. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat geluk een positief effect heeft op de goede gezondheid.
Onderzoek toont dat geluk een krachtige voorspeller is van lichamelijke gezondheid en van levensduur. Gelukkige mensen leven langer dan ongelukkige, net als niet-rokers langer leven dan rokers.

We weten inmiddels dat dit zo is, maar nog nauwelijks waarom. Daarom maakt het Erasmus MC een verkenning van de mogelijke verklaringen via twee onderzoekslijnen. Ten eerste gaan de onderzoekers na of sprake kan zijn van directe effecten van geluk op gezondheid, zoals een verminderde vatbaarheid voor ziekte.
Ten tweede kammen ze de literatuur uit op zoek naar aanwijzingen voor mogelijke indirecte effecten, bijvoorbeeld of geluk bijdraagt tot gezondheid doordat geluk mensen actief houdt en hun sociale contacten bevordert.

Als geluk bevorderlijk is voor de gezondheid, moet het mogelijk zijn om gezondheid te bevorderen via geluk. Dit opent een nieuwe ingang voor het preventiebeleid. Het Erasmus MC brengt de mogelijkheden van die aanpak in kaart door alle bekende determinanten van geluk na te lopen, zowel op individueel niveau als op land-niveau. Op grond daarvan bekijken ze in hoeverre het bestaande gezondheidsbeleid al geluksbevorderende elementen bevat en welke nieuwe mogelijkheden er zijn om gezondheid via geluk te bevorderen.

:cheer:
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 13:19:
Nog mensen die na het lezen van deze informatie maar gaan stoppen met slikken, snuiven, spuiten, enz.? vast niet

nee idd.. heb t nie eens gelezen :P
 
Naja zeg asociaal... Je kunt toch wel ff het fatsoen opbrengen om te lezen wat voor effecten die drugs die je neemt allemaal op je kan hebben? ....TSSSSSSSSSSS!! :D:D:D
 
Uitspraak van ~Yous~ op woensdag 6 juli 2005 om 13:24:
weet wat je eet!

ghehe(Y)
 
betere info (Y) naja, je had ook de tijd... toch?

ik stop direct (Y)
ach geniet maar gebruik met mate.

Je leeft maar 1 keer!
 
Uitspraak van actief op woensdag 6 juli 2005 om 14:12:
betere info naja, je had ook de tijd... toch?

ik stop direct

Ik verbied jou om te stoppen. Wij zouden nog een keer samen gebruiken! :@ :P
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 14:17:
Ik verbied jou om te stoppen. Wij zouden nog een keer samen gebruiken!

owk, k stop al niet.. :P
 
Braaf! :)
 
Uitspraak van Jstyle op woensdag 6 juli 2005 om 14:16:
Je leeft maar 1 keer!

Precies...Dus je moet genieten van het leven! (en van de drugs) :P
ok deze shit is dus gewoon kk nutteloos niemand die zig er iets van aantrekt wat er staat iedereen doet wat tie wil .
 
Uitspraak van Kliff :nosmile: op woensdag 6 juli 2005 om 15:24:
ok deze shit is dus gewoon kk nutteloos niemand die zig er iets van aantrekt wat er staat iedereen doet wat tie wil .

Mja ...Maar er zijn wel mensen die het interessant vinden om te weten :P
Als ik geen zin meer heb in drugs ga ik stoppen!

:)
Tja ik kan ook wel 10 gevaren van autorijdden noemen...

Blijft altijd nog de verantwoordelijk van jezelf en hoe je ermee omgaat..
valt me mee. en ziet r redelijk nauwkeurig uit. bedankt hier kunnen we wat mee:D
 
Uitspraak van Busty. op woensdag 6 juli 2005 om 16:47:
valt me mee. en ziet r redelijk nauwkeurig uit. bedankt hier kunnen we wat mee

Wat had je dan verwacht? Gewoon onzin gebrabbel over hoe slecht drugs wel niet is? :D:D
 
een kortdurende euforie lykt me wel een keer lol :bounce:
Sin goed bezig geweest meissie,..
en tis idd geen gebrabbel..
 
Mjaaaa Suuzzzz...Ik kan nog wel wat anders dan brabbelen! :P :D:D
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 14:04:
Naja zeg asociaal... Je kunt toch wel ff het fatsoen opbrengen om te lezen wat voor effecten die drugs die je neemt allemaal op je kan hebben? ....TSSSSSSSSSSS!!

hahaha nee kan ik niet :D neem liever 'n :lijn: ben lekker asociaal :cheer: :D
 
Ik denk dat je juist mensen nieuwsgierig maakt met dit.
Uitspraak van *tekno-chick*[PPT] op woensdag 6 juli 2005 om 21:51:
Naja zeg asociaal... Je kunt toch wel ff het fatsoen opbrengen om te lezen wat voor effecten die drugs die je neemt allemaal op je kan hebben? ....TSSSSSSSSSSS!!

Vind ik ook (Y)
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 13:24:
Zo groot is mijn duim niet dat er zoveel informatie uit komt

haha, is dat je spreekbeurt geweest???
tering wat een verhaal
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 22:41:
Ik denk dat je juist mensen nieuwsgierig maakt met dit.

Pffff...Dat is dan niet mijn probleem :P

Iedereen moet zelf weten wat ie slikt/snuift/spuit ik zet niemand er toe aan :P
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 juli 2005 om 22:56:
haha, is dat je spreekbeurt geweest???
tering wat een verhaal

Spreekbeurt...? Nee...

Toen ik nog op school zat wat ongeveer tot m'n 14e was kwam het nog niet eens in mijn hoofd op om een spreekbeurt over drugs te houden! :D:D
 
Uitspraak van *Sukske* op woensdag 6 juli 2005 om 22:56:
Vind ik ook

Die opmerking was eigenlijk sarcastisch bedoelt! :P
 
ik vind het wel een goed topic....niet dat mensen niet weten dat drugs slecht zijn maar toch
drugs are bad:D
laatste aanpassing