Partyflock
 
­ Nederland
Een groot deel van de leden van deze site woont zelfstandig en zal dus ´s avonds zijn of haar eigen maaltijd moeten klaar maken. Doel van dit topic is wat lekkere, makkelijke en goedkope recepten uitwisselen voor maaltijd voor max vier personen.
Koude pastasalade
-----------------
Benodigheden:
1 Pak macaroni
2 Paprika´s
4 Eieren
1 Potje augurken
1 Zak gemengde sla
2 Blikken tonijn op water.
Slausaus
Ketchup
Mix voor dipsaus (smaak naar keuze)

Bereiding:
Kook de pasta zoals normaal en spoel het daarna af met koud water.
Kook de eieren hard en snij ze in stukjes.
Snij de paprika´s en augurken in stukjes.
Maak dressing van de slasaus, ketchup en dipsaus.
Flikker de koude pasta, eieren, paprika, augurken, sla, tonijn en dressing bij elkaar.

Voila!
 
men neme een frituurpan, 8 frikandellen en 2 kilo patat

men zet de frituurpan op 180 graden en wacht tot het frituurvet gesmolten is

men mikt een halve kilo patat in het frituur & zet de kookwekker op 6 minuten

men haalt na 6 minuten de patatten eruit en zet de frituurpan op 170 graden

men doet de frikandellen in het vet ca. 4 minuten lang

ondertussen strooit men, naar gelieve, zout over de patat

men mag beginnen met het opeten van de patat (eventueel met saus, aanraders zijn mayonaise, kethup coctail- en pindasaus)

als de frikandellen klaar zijn mag een ieder er 2 tot zich nemen

na het uitdelen vraagt men rond of er meer patat in het frituur gegooit moeten worden, zo ja, in etappes van halve kilos per keer op 180 graden en 6 minuten laten weken

vergeet niet opnieuw zout over de patat te strooien als ze uit het vet gehaald worden
hahahah :D
fetakaas salade mmmmmmmmmmm!

gewoon alles bij elkaar gooien wat je lekker vind in salades en dan veeeeeeel fetakaas erbij en met olijfolie overgieten!
Men neemt:

1 telefoon
2.Nummer van shoarma Ali
3.vraag naar Ali
4.Bestel Kebab.
5.Wacht op brommergeluid.
6.Doe deur open.
7. Neem Kebab in ontvangst in ruil voor wat papier.
8.:9 :9 :9
sta op >> loop naar keuken >> pak broodtrommel >> pak bordje >> pak mes >> haal broodje uit trommel >> pak boter >> pak edammer(kant en klare plakjes bij voorkeur, maar het is ook mogelijk om door middel van een kaasschaaf plakjes van een blok te snijden) >> pak boter >> snijd broodje open >> besmeer broodje met ongeveer 2 gram boter >> pak de plakjes edammer >> leg edammer op brood >> vouw broodje dicht, voor het snelste resultaat >> stop broodje in mond >> KOUWEN, ANDERS STIK JE!!!!
 
maar Sissy, dat is maar voor 1 persoon :S
tja, ik ben alleen in het weekend in gezeldschap van mijn partner, en dan hebben we geen tijd om te eten.
Daar gaat het toch niet om?

Lasagne:p

Men gaat naar de Supermarkt kijkt bij de Gerechten en Pakt Lasagne!!!
Stopt het 6min in de Magnetron en ETEN MAAR :p
Ook zeeeeeeeeer goed... vet lekker
 
Lieke = fijn!!!
He verdorie, denk ik eens een leuk topic te openen en dan krijg je dit soort replies:( Zelfs in mijn topic over kont afvegen werd nog serieuzer gereageerd:)

Misschien had ik dit topic maar niet moeten opstarten op een vrijdagmiddag;)
 
Sperziebonen met spekjes die je bij Albert Heijn koopt... Daarbij lekkere gebakken aardappels en een goed stukkie Kipfilet ofzo :D

Lekker hoor
Ingredienten:

* 2 potten witte bonen in tomatensaus(evt. bruine bonen)
* 500 gr. ham- of bieflappen (of evt. mager varkensvlees)
* 1 blikje tomatenpuree(alleen bij bruine bonen)
* 1 ui
* stuk of 5 laurierblaadjes
* chilipoeder
* ongeveer 100 gr. geraspte kaas (voor pittige versie)
* ananasstukjes (voer zoete versie)

Bereidingswijze:
Vlees en ui in kleine stukjes snijden en vervolgens lekker bakken in een pan samen met de laurierblaadjes en een flinke hoeveelheid chilipoeder. Zodra het vlees gaar is de tomatenpuree er doorheen scheppen. De bruine bonen even in een vergiet uit laten lekken en vervolgens ook door de pan roeren. Als de bonen warm zijn kun je er voor de pittige versie de geraspte kaas en nog flink wat chilipoeder bijgooien. De deksel op de pan en nog ff zachtjes na laten pruttelen tot de kaas gesmolten is. Voor de zoete versie de stukjes ananas (uitgelekt) door de bonenmassa heen roeren en evt. een klein beetje chilipoeder. Wanneer je beide versies wil maken: de bonenmassa verdelen over 2 pannen en vervolgens de kaas en ananas toevoegen. Voor het serveren evt. de laurierblaadjes eruit halen (anders ff zeggen tegen de mee-eters dat je die niet kunt opeten!).

Smakelijk!



wolahhhhh CHILI CONCARNE
Hey Koenie, ik vind het een leuk topic hoor :-D

Groente met cashewnoten en ananas:
-zak gesneden groenten van AH (groentefantasie van ES is het goedkoopste)
- zakje cashewnoten
-blik ananas
-pot curry pasta van Patak

Bak de groenten een b'tje op, doe er 2 eetlepels currypasta bij. Nog ff meebakken. Cashewnoten erbij, ananas in stukjes snijden en met deel van het sap toevoegen, paar minuutjes laten garen. KLAAR! :-)
Lekker met rijst of indiaas brood
 
Okay dit is een van mijn favoriete gerecht! :9
Ik kook zelf nooit dus ik hoop dat ik niks vergeet.

[B]Tagliatelle met gerookte zalm[/b]
Ingrediënten:
- 1 Blikje gepelde tomaten
- 200 gr. gerookte zalm
- 1 bakje Mascarpone
- 500 gr. Tagliatelle
- 1 Citroen
- Peper en zout

Bereiding:
- Breng de tagliatelle aan de kook, voeg wat zout aan het water (let op! niet te gaar laten worden... zoals Italianen zeggen... a dente ;))
Snij de gepelde tomaten in blokjes, snij de gerookte zalm in stukjes
Doe de mascarpone in een koekepan, voeg de tomaten, zalm en wat peper toe. Laat het geheel warm worden, maar niet koken!
Rasp een stukje citroenschil en voeg dit ook aan de saus toe.
Meng de tagliatelle met de saus in één pan.
Serveer dit met een heerlijke witte wijn (mijn tip: Backsberg Chenin Blanc, bij de betere slijters verkrijgbaar).

Ik zou willen zeggen: Buone Appetit :)
 
nodig
-1 of 2 eieren ( waar je zin in heb )
-2 plakjes ham
-1 plakje kaas
-maggie
-zout
-peper
-peterselie

Snij de ham en kaas in stukjes
kluts het ei
doe alles bij elkaar
eventueel dus zout peper maggie en peterselie naar smaak toevoegen.

Dit bak je in een pan (koekepan) blijven roeren (word dus een roerei)
zorg dat alles goed gaar is en EETSMAKELIJK

TIP: doe het op brood of eet het gewoon maar wel met mayo er door, mjammie
 
voor 1 persoon:

-1 hele camebert. (of brie)
-grote bak paneermeel...of verkruimeld oud brood.
-2 eieren.
-snufje zout.(naar smaak)

1.kluts de 2 eieren in een kommetje totdat ze goed geklutst zijn:)...en voeg zout naar smaak toe.



2.doop de hele camebert in ut eiermengseltje, zodat deze goed doordrenkt is.

3.leg de camebert in de paneermeel en zorg dat de camebert helemaal bedekt is, en herhaal deze stap nog een keer (of twee keer) totdat je niet meer ken zien dattut un camebert is.

4.bak deze goudbruin in een koekepan, en voila! je hebt gebakken camebert....:D.

tip. deze smaakt erg goed met wat cranberrysaus dr overheen %)
en een beetje granering is ook niet mis.:D
 
Men neme een wok. Zet die op het vuur met een beetje olie erin. Open de koelkast, pleur alles wat je kunt vinden erin (Spekjes, stukje kip, pepertje, uitje, tomaatje, ananasje, perzikje, banaantje, beetje gesneden prei en kool ofzo).

Kook een beetje rijst. Pleur dat erbij. Op smaak brengen met peper en sambal.

Et Voila. Indische rijst á la uK !
ik pak de telefoon, bel intern naar toestel 1
en zeg "MAM WANNEER GAAN WE ETEN?"

:P
 
Een pak pannenkoekenmeel, wat eierenen, wat melk, een mixer, een beslag kom, koekenpan, pollepel, en iet som je pannenkoeken om te keren. Owja en iets van olie voor in de pan.

En dan zet je op tafel nog wat stroop, jam, suiker. of je gooit in de pan er wat appel bij, of wat kaas, of wat vlees. Etc etc.

En dan jammie jammie:).
nou ik woon nog thuis en moet juist fucking vaak voor mezelf koken
Men doet mee aan een prijsvraag,

wint een VIP kaart voor Oxygene,

eet thuis wat chips of zow,

stapt in de auto,

rijdt naar uitgeest,

laat daar je VIP kaart zien,

gaat naar binnen,

zoekt zo snel mogelijk een eetgelegenheid op,

besteld iets naar keuze,

een eet het smakelijk op.


nog 3 uurtjes :D:D
Bah uitslover.
Volgende keer als ik iets win krijgen jullie het zeker over en dwars te horen.
Pasta met kip en perzik in roomsaus :P

Benodigheden:
- champignons
- prei
- blik perziken op siroop
- boursin (1 pakje)
- knoflook (1 teentje)
- 300 gram kipfilet
- 1 bakje creme fraiche
- Zak pasta naar keuze
- kipkruiden
- italiaanse kruiden

Bereidings wijze:
Snij de kip in stukjes en marineer deze met kipkruiden en bak ze bruin
Snij de knoflook fijn en bak die met de kip mee
Snij de champignons en voeg die ook toe, daarna de prei erbij.
Even laten (roer) bakken en daarna het pakje boursin erin laten smelten, Snij de perziken in blokjes en voeg die toe samen met 2 eetlepels perzik siroop toe. Italiaanse kruiden naar smaak toevoegen als laatste de creme fraiche er door heen roeren en opdienen met de pasta naar keuze (die je inmiddels gekookt hebt!)

Hmm lekker!! (K)(K)
 
M@rs-l nog nooit in bobs geweest?? da voer daar is niet te hachelen!!! :S
 
easy
koop een blikje uncle bens (zat smaken) en maak ut met kipfile gesneden...
vooral met ananas enzo heel smakelijk en SNEL kaar!
witte rijst erbij (ben heel lui, dus koop kant en klaar rijst bij Ling Long)

eetsmakelijk!
 
Heerlijke Snoepjes

Benodigheden :

Methylenedioxy-phenylisopropylamine
substituting N-methyl formamide
N-methyl MDA
30% H2O2
formic acid
acetone
methanol
15% sulfuric acid

To a cooled mixture of 34 g 30% H2O2 and 150 g formic acid, add
dropwise a solution of 32.4 g (0.2M) isosafrole in 120 ml acetone,
(keep temperature below 30 degrees) Let stand twelve hours and
evacuate in vacuum. Add 60 ml methanol and 369 g 15% sulfuric
acid to the residue and heat on a water bath three hours. Cool,
extract with ether or benzene and evaporate in vacuum the extract
to give 20 g 3,4,-methylenedioxybenzylmethyl ketone.

Add 23 g of above ketone to 65 g formamide and heat at 190 degrees
for five hours. Cool, add 100 ml H2o2, extract with benzene and
evaporate in vacuum the extract. Add 8 ml methanol and 57 ml 15%
HCL to residue, heat on water bath two hours and evaporate in
vacuum (or basify with KOH and extract the oil with benzene and dry,
evaporate in vacuum) to get 11.7 g MDA.

The above occurs as a yellowish brown oil; this is active orally,
but somewhat inconvenient; to convert to powder (salt) form, reflux
in Hydrochloric acid and evaporate.

Safrole, an allyl benzene, occurs naturally in oil of sassafras,
about 70%. Can be extracted with simple distillation. It is con-
verted to isosafrole (a propenyl benzene) by adding equal weight
of KOH flakes and absolute ethanol and heating on steam bath or
refluxing for 24 hours; dried and evaporated in vacuum or added
with two time its volume in water and extracted with ether or
methylene chloride and dried, evaporated in vacuum. Hexane is used
for recrystalization.
Frisse maaltijdsalade (2 personen):

*Een zak ijsbergsla
*een komkommer
*een tomaat
*een rode paprika
*een hardgekookt eitje
*2 blikjes tonijn
*uitje

verdeel de sla over twee diepe borden,
sladressing eroverheen
snij de tomaat en komkommer klein en gooi dat over
de sla. Tonijn uit laten lekker en leg dat als een hoopje in het midden. paar plakjes ei erover. paprika en uienringen eroverheen....KLAAR!!
En de tonijn is ook te vervangen door:
*zalm,
*kip,
*krab,
*enz.

eet smakelijk
 
iemand interesse in turkse pizza's?

dan post ik het morgen namelijk :-)
k ga nu slape morgen om 08.00 werken :-S
 
ik eet elke zaterdag voor ik ga werken een turkse pizza in een turks winkeltje op de rozengracht :D heerlijk die dingen :-)
 
recept van spacecake?????
- Loop naar de Albert Heijn
- Loop dan naar het diepvries-/koelvak
- Zoek een kant en klare maaltijd uit
- Loop naar de kassa
- Reken af
- Loop terug naar huis
- Zet de maaltijd in de magnetron
- Toets het aantal minuten en de warmtestand in
- Wacht op het piepje en haal dan de maaltijd eruit.
- Pak bestek en u kunt gaan eten
2Gekhous:

nee was nog nooit in Bob's geweest. maar heb de hele avond weer is GEEN honger gehad. heb met moeite was droge chips van Franka naar binnen gewerkt na 86 x kauwen.

;)
 
ITALIAANSE MACARONI-SCHOTEL

Voor 4 personen
- 300 gram macaronischelpjes
- zout
- 100 gram jong belegen kaas
- 1 blikje party-knacks (kleine knakworstjes)
- 1/2 pakje verse roomkaas met kruiden (paturain is erg lekker!)
- 50 gram parmezaanse kaas
- 2 eetlepels paneermeel
- 25 gram boter

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 200 graden. Breng in een grote pan veel water met 1/2 eetlepel zout aan de kook. Strooi de macaronischelpjes erin en kook deze in circa 8 minuten gaar. Snijd intussen de kaas in blokjes en snijd de party-knacks doormidden (in de lengte). Giet de macaroni in een vergiet en laat de schelpjes goed uitlekken. Doe de macaronischelpjes terug in de pan en roer de verse roomkaas met kruiden erdoor. Laat de kaas al roerende smelten. Schep de blokjes kaas en de worstjes erdoor. Vet een ovenschaal in. Doe de macaroni in de ovenschaal. Strooi de parmezaanse kaas en het paneermeel erover. Verdeel de boter in kleine klontjes en leg deze op de macaroni. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de macaroni in circa 20 minuten mooi goudbruin kleuren!!

EET SMAKELIJK!!!!
Ozzie ik heb interesse in die pizza's......ik leer namelijk erg veel van dit topic.....ik weet nu wat ik de hele week eet, ben altijd erg lang bezig om dat te bedenken!
D´r zitten wel een paar leuke bij. Volgende week ga ik er maar eens een paar proberen.

2 Ozzie: Waar blijven die pizza´s?
 
Bel een restaurant op

Bel daarna je vriend/vriendin op

En ga lekker met ze tweeën uiteten! :)

Net als wat ik vanaaf ga doen
(lekker voorgerechtje als je uitgebreid gaat essen)

Men neme voor 4 pers.
4 plakken feta kaas van ongeveer 1 cm dik
Hierover giet je een eetlepel honing.
Een paar stukjes amandel en dat leg je op een met foli bedekte bakplaat in je oven.
Op zo een 180 graden. goed op letten dat de feta niet gaat smelten.
--------------------------------------------------
men neme voor 4 personen kipfilet

Men make een marinade van ketjap , zout , peper, beetje verse knoflook of anders knoflook poeder.
Dan prik je gaatjes in de kipfilet en laat elke kant zo een half uur in trekken.

Dan gooi je een beetje olijfolie in de pan en bakt de kipfilet gewoon tot ie gaar is .

--------------------------------------------------
Hmmmz,begin nu zo onderhand wel trek te krijgen in die turkse pizzas van Ozzie.................
 
Check ff mn topic 'space cake ervaringen"
Hier heb ik ook nog een goed recept op gezet.
 
In mijn forum [StefanH's SPAM Forum] heb ik ook ooit eens een spacecake recept neergezet...
rijst/pasta met roerbakgroenten, gemarineerde kipblokjes en Satesaus!! a la liselotte

benodigdheden:
rijst of pasta
champignons
ui/nasi-bamimix van de AH
Weyco satesaus (the best)
kipfilet (al in blokjes is helemaal handig)
water
ketjap
en sambal

bereidingswijze:
smiddag maak je zelf even een marinade voor de kip. heel makkelijk, gewoon ketjap en wat sambal in een schaaltje en daar de kip in leggen. kan dus lekker een paar uurtjes liggen
kook water in een grote pan voor de rijst/pasta. als water kookt doe je dr ijst of pasta derin. zet ook water op voor de satesaus en gooi er het zakje/pakje/kwakje satesaus bij.
ondertussen fruit je de uitjes en bak je de champignons lekker bruin in een koekepan. doe daar later de nasi-bamimix bij en keer het af en toe om.
de kip moet je pas de laatste 10 minuutjes bakken, kipblokjes zijn namelijk snel gaar.
timing moet wel goed zijn, want je hebt vier pitjes nodig. tis voor de rest niet moeilijk.

zet alle pannen op tafel en giet over het lekker eten een megalaag satesaus!!! mijn verslaving
je kan de satesaus natuurlijk ook vervangen door roomsaus of champignonsaus, wat je wil!
eet smakelijk
 
Quesadillas a'la OLearys
_________________________
1 big block of cheese (cheese is the main ingridient of this dish)
1 pack Soft tortilla breads
1 can of Taco Salsa Sauce (I like it hot ;-)
finely chopped red onion
creme fraiche
1 pack of Taco seasoning mix
chicken filet in small pieces
1 little garlic "unit"
1 paprika (red, yellow, green, you choose)

Rasp or chop the cheese into little "blokjes". Use more cheese then you ever think is possible, because you will see, it will come to use!
Press the garlic & chop the onion. Make the paprika in little squares or thin "reepjes". Fry the garlic, paprika& onion. Then, fry chicken-pieces in oil together with the taco spices. Take up the chicken, onion & garlic and put it aside. Now, the actualy making of the quesadilla starts. Put some oil into the frying pan, put down one tortilla bread, put 1 layer of chhese, than chicken, then vegetables & a bit of salsa sauce & finish with a layer of cheese. Then add another tortilla bread and heat up, so that the cheese melts and glues everything together into a delicious quesadilla!! Take the quesadilla out of the pan when everything sticks together inside of it, cut it up into 4 pieces. Make some more of these, and serve with a side of salsa & creme fraiche! A salad a long with it can also be nice :-)
Ingredienten:
700 gram drumsticks, 2 eetlepels currypasta, 2 teentjes knoflook (geperst), 1,5 deciliter dikke kokosmelk, 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes, -stengel en -wortel. Dipsaus: 1 kleine rode peper, fijngesneden, 1 kleine groene peper fijngesneden, 4 eetlepels witte-wijnazijn. Garnering: bananenbladeren en gehalveerde pepertjes.



Bereiding:


Leg de drumsticks in een kom.
De currypasta mengen met de knofloook, kokosmelk, en koriander wn dit mengsel over de kip gieten. Zorg ervoor dat de drumsticks goed bedekt zijn en laat ze twee uur marineren.
Voor de dipsaus gesneden pepertjes mengen met de wijnazijn; de saus apart zetten.
De kip op een middelhete barbeque of onder een voorverwarmde grill in ongeveer 10 minuten gaar roosteren. Regelmatig omdraaien en bestrijken met overgebleven marinade.
De drumsticks heet of koud met de dipsaus serveren. Garneren met vormen geknipt uit bananenbladeren en halve pepertjes.