Partyflock
 
­ Nederland
Misschien stoot ik met deze topic wel een hoop mensen voor het hoofd, maar volgens mij heeft de hardcore zich de laatste jaren nauwelijks ontwikkeld. Als ik nu naar hardcore/gabber luister hoor ik weer precies dezelfde deuntjes of loopjes als 5 jaar geleden toen ik zelf ook nog helemaal in de gabberwereld zat.
Oude nummers worden geremixed, oude loopjes worden net iets anders weer gebruikt, enz enz.
Nou wil ik met dit stukje niet af doen aan de hardcore.....kan het zelf ook nog wel waarderen op zijn tijd, maar ik wilde eens ff weten of jullie het ook zo ervaren
t klopt ja dat je bij bepaalde nummers weer dezelfde deuntjes etc. hoort. Maar bij veel ook weer niet.....Ik blijf het toch als mijn favo muziek vinden de hardcore.....en het ene nr. is weer leuker dan het andere.......ik heb toevallig vandaag een oud bandje gehoord wat ik ooit es had opgenomen in '96 ofzo en wat ik wel vindt dat ze nu niet meer draaien zoals toen.....jammer genoeg.....maar wie weet komt het ooit weer zo terug.......you never now :bounce:
Jammer genoeg zit er spinazie in je oren


Weet niet hoor, maar ehh, hardcore van 1996 was hackuh als de tering
En tegenwoordig is het meer stampen

Stuk rustiger geworden

Luister maar is

En noem mij anders is een liedje van toen die lijkt op een liedje van nu
Damian > Ik post alleen mijn mening hierzo...hoef ik niet gelijk spinazie in mijn oren te hebben :D

1996 bedoel ik niet....meer de tijd dat de newstyle een beetje op kwam tot nu. Echt waar, veel is er niet meer veranderd in de 4 (of 3) jaar.
 
Soms wel soms niet... zit er niet egt meer in.. al is een lekker hardcoreset nooit weg...
k heb het zelfde gevoel als damien eigelijk, ik heb het idee dat die sound van de midden jaren 90 idd wat blijer en sneller was dan nu.

sound van nu lijkt harder, maar wel langszamer qua tempo. ZEKER NIET MINDER!! hehe
hardcore blijft bij mij een apart plekkie houde
Ik weet nog dat ik voor het eerst hardcore hoorde...Thunderdome 1 (volgens mij 1992..ik was 12)
damn...machtig...dat was zo nieuw voor me....
ik heb er lang van gehouden tot ik anders naar muziek begon te kijken|luistere...ik blijf het mooi vinden..maar niet zoals eerst...majah..dat kan ook nie :)..
al die tuuttuuttuut melodietjes en vrolijke hakkuhshit is duz vervangen door industriele sounds en shit en ik moet zeggen ik vinnet vette shit. tis defenitely niet meer dezelfde shit.

verder is me dag een beetje shit want ik zit diep in de shit!! but who gives a shit!
grinz....das een hoop shit zeg :D

Ik merk wel weer dat niet iedereen het ermee eens is. agh...zoveel mensen zoveel meningen zal ik maar zeggen.

2 Damian> Ben ondertussen al zolang uit de hardcore dat ik zelfs veel titels van vroeger niet meer weet........laat staan dat ik titels van nu weet.
Het blijft gewoon kicke muziek.
Hardcore -> :K :-P

er zijn verschillende soorten hardcore vergeet dat niet! *boos kijk* :P ;D

whehe
lama :)
 
whehe idd summy :)

maar het blijft tog voor altijd me nr1 muziek :) dat is het al jaren :D
Het heeft te maken met hoe je de muziek beleeft.
Als een bepaalde stijl jou niet aanspreekt dan zal voor jou nummers van die stijl sneller op elkaar gaan lijken dan wanneer die stijl je echt raakt.

Hardcore maakt vanalles los bij mij en ieder nummer is voor mij dus weer anders.

r zijn wel producers die weinig boeiends maken en waarvan dus echt alles op elkaar lijkt, maar ik vind dat er desondanks nog genoeg variatie binnen de hardcore is.
Vind juist dat hardcore veel veranderd. Al luister ik naar hardcore van een aantal jaar terug, is deze al weer heel anders dan nu.
Het ligt er natuurlijk ook maar net aan wat je hoort, als je er niet helemaal meer in zit.
Muziek word steeds beter vind ik, meer duister.
PsykoNoot heeft wel een goed punt te pakken: op het moment dat een stijl je niet meer zo aanspreekt alles op elkaar begint te lijken.

Ook B-w@re verwoord het goed. Toch vind ik wel dat er een hoop 'hergebruik' plaats vind. Maar ik zal wel weer eens in de hardcore duiken. Misschien moet ik jullie dan toch helemaal gelijk gaan geven :D
Uhuh ik vind juist helemaal nie dat het hetzelfde is gebleven, ik kan me weinig nummers voor de geest halen van 5 jaar terug met de zelfde geluidjes als producties van de laatste tijd...Neem nou promo's nieuwe stijl en dan bedoel ik dat industriele..das juit echt van de laatste tijd, of de nieuwe enzyme platen :) meesterlijk gewoon....in 99 isser ook veel goeie muziek uitgekome, now law achtige dinge enzoow...ook toppie...maar zeker ook nie echt te vergelijken met dinge uit 97, maar idd wat noot zegt ook..als je het te lang hoort lijkt het algauw allemaal hetzelfde...
je vergeet Catscan
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
Mja, wat zal ik nou eens zeggen, Vroeger waren de nummers best eentonig en had niet echt veel kwaliteit. Het was mee zo van; FF vlug een nummertje in elkaar zetten en dan het publiek uit zijn dak laten gaan, Vanaf omstreeks '96 /'97 is de hardcore kwalitatief voorruit gegaan en alleen maar verbetert. De Style zelf is wel met de tijd ietsje verandert en verschillende richtingen opgegaan. De vrolijke nummers zoals die in '97/'98 werd gemaakt is zeg maar "DE" Hardcore stijl in Italie wat je hier ook vaak hoort. Hier zie je nu meer gewoon lekker Ragge/Stampe en industrial/experimental. Maar zeker met veel meer kwaliteit dan vroeger.
 
Hmmm wat een verdeelde meningen, maar ik hoor op een feest wel altijd dezelfde hardcore, saai dus. En ze jatten heel veel van oorspronkelijke bestaande nummers uit de top 40, en dat suckt dus.

Daarnaast is terror veel gevarieerder, en daar experimenteren ze veel meer. Dat is ook de reden dat ik dus voor die andere variant heb gekozen, want als er geen terror was, zou ik dus echt nooit meer naar feesten gaan
t nadeel van terror is alleen dat je n hele nacht springen beetje moeilijk volhoud, whehehe - tenminste Hardcore Resurrection 22 juli 2000 was errug lang - en terrorrig whehe - maar dat is denk ik een van mijn favo feesten geweest, alleen kon n week niet lopen 18 uur terror
 
Hmm die HR was 1 van mijn beste feesten, en van dat niet meer lopen had ik weinig last, achja mijn mede TToTT-ert hielp daar wel in mee
mja, coveren en remixen, das gewoon hardcore, maar er word tegenwoordig zeker wel geexperimenteert. zoals ik al zei is de ahrdcore in meerdere richingen op gegaan.

Greetz, lepra4you
 
Het is voor mij nog steeds allemaal dezelfde stijl hardcore , want als ik weer op een hardcorefeest ben, hoor ik al jaren altijd maar weer diezelfde nr's. En remixen en coveren noem ik niet echt experimenteren.

Weet je wat pas echt goeie hardcore was, en ik noem dat altijd gewoon gabber, Shadowlands en Hellraiser.
TeKno blijft ook lekker - ook om zelf te bouwen, beetje creatief met MOD-Plug - en beetje handigheid in ft/st is ook wel makkelijk
de hardecore van vroeger(94-95)was beukuhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!
tegen woordig staat iedereen te toutje springen. :bounce:
ik stamp nog net zo als vroeger.

jong geleerd is oud gedaan :d
mjah, was toen wel beuken, maar had totaal geen kwaliteit. n de nummers waren vet simpel. maar was wel altijd lekker hard en een stuk sneller. :-D dat mis ik wel idd.
 
hardcore verandert echt wel!!! luister maar eens naar tunderdome 1 en de nieuwe thunderdome echt wel een wereld van verschil die bas verandert aldoor het tempo alles, o.k er wordt een hoop gecoverd maar dat doen ze overal niet alleen in de house wereld maar ook bij 70er jaren muziek r&b enz enz enz.....
ik moet wel zeggen dat het mij geen reet uitmaakt dat er weer eens een cover uitkomt als ie vroeger al vet was dan kan die dat nu ook zijn !!!!!
ik vind het wel leuk als er hele nieuwe platen uit komen maar het moet wel echte hardcore blijven op de nieuwe thunderdome staan een paar platen met een super laag tempo daar begrijp ik niets van zelfde met de hororist op rebound (die voor 31 dec.) zo traag zo weinig bas dat trilt niet echt door me heen.

TOT SLOT WIL IK EFFE KWIJT dat hardcore bij mij nog steeds op nummer 1 staat!!!!!!!!!!!! en dat zal altijd zo blijven!!!!!!!!!!!!!!
 
Een muzikant maakt muziek en jat die niet. Anders ben je gewoon geen artiest/preformer, ongeacht wat voor soort muziek. En om het te maken en orgineel te blijven is niet zo moeilijk, samples zijn zo gemaakt ,gebruik je fantasie maar eens een keer.
 
ARTWORK - ART OF FIGHTERS RULES !!!!
Als je elk feest de zelfde hardcore hoort, ligt het er misschien ook aan naar welke feesten je gaat. Ik wissel het graag een beetje af, ene week naar een feest waar 'standaard' hardcore gedraaid word (kun je aan de line up enz wel zien) andere week naar een meer expirimental feest. Die laatste zijn qua muziek wel beter vind ik. Van techno tot terror of tekno, lekker duister!
Het voordeel is dat DJ´s minder te hoeven te investeren in hun collectie platen.:)
Platen van jaren geleden gaan nog steeds in hun ORIGINELE versie goed mee
zoals bijv.
6 million ways to die.
Slave to da rave en meer van zulke platen.
Jammergenoeg heb ik Pilldriver al tig jaren niet zelf meer gehoord.Die was lekkur!!!!
als jullie denk3en dat hardcore van vroeger hetz elfde klinkt als nu moeten jullei egt de spiunazie uit jullie orden trekken, de hardcore is geevolueerd, de basses de kickes zij egt honderd duizend keer aders en wreeder naar mijn mening, vcroegrer was het de party animal sound die basse die kicks maar nu, hardcore is een van de mooie elektronische muziek die ik kan bednken. ja sommeige nummers slaan egt werkerlijk waqar nergens op, maar hardcore is mooi en zeker beter geworden luister eens goed en als je egt vind dat hardcore niets is veranderd zou ik naar de dokter gaan en om een gehoor apperaat te vragen want hardcore is gevolueerd luister eens naar promo, of de egt new style a la MoH dat lijkt egt niet op hardcore vcan 1996/1996 hardcore rules en ik hoop dat hardcore zich blijft door ontwikkelen en dan ooit op een dag vinden jullie het ook mooi industrieeele hardcore is van zeer goeie kwalitiet en kan mening hardhous/stule producer nog een ounbtje aan zuigen want is kwalitatief gewoon goed

Hardcore Will Never Die!!!!!!!
Underter> das slechts jouw mening. en Toch is het gigantiesch populair, dus m muziek is het wel degelijk
 
Les, ja de mijne tegen de rest wehehe, lekkol boeie. Voor mij blijft er toch maar 1 hardcore, en dat is niet die van jullie.

Terror zal altijd op 1 staan, en de rest komt daarna....
terror en hardcore zijn voor mij 2 verschillende dingen die ik ook maar niet met elkaar ga vergelijken. T gevoel dat ik van terror krijg zal ik toch nooit in hardcore vinden.
ik ben het wle miet ivan eens dat teror en hardcore 2 verscvhillende dingen zijn. ik vind terror prachtig en fantastisch, ik vin het gewoon ontiechelijk mooi Terreur, maar daarin tegen kan ik ook hardhouse enz. luisteren en techno. ik heb een heeele brede smaak als het om houswe gaat, maar mijn ziel zit ge-ankert aan hardcore.