Partyflock
 
­ Nederland
 
Ik ben er persoonlijk voor. Het wordt een krankzinnig karwei, omdat er natuurlijk een gigantische rel komt omdat men hun godsdienst wil behouden. Maar als het mogelijk zou zijn, bijvoorbeeld door in the long run het eruit te filteren (ja ik weet het dat zijn wel nazipraktijken) zou het dan een goede zaak zijn?

Ik denk namelijk dat veel van deze kwesties (buitenlanders, oorlogen etc.) door Godsdiensten worden aangewakkerd.
zo, jij heb je research wel gedaan he!
Hmmz, lastig, ik denk namelijk niet dat het door de godsdienst zelf komt. maar juist door de mensen die het op hun eigen manier gaan interpreteren.
Zo staat er bv. NIET in de Koran dat elke vrouw verplicht is een hoofddoek te dragen, of in de Bijbel dat je geen T.v mag kijken op zondag....
Het ligt denk ik puur aan mensen die godsdienst gebruiken om zelf macht te verwerven.

Zo bestaan er ook theorieen dat de bijbel geschreven zou zijn vanuit politiek oogpunt.....
Je vergeet dat godsdiensten ook heel veel goede dingen predikken en hebben voortgebracht.
 
Als er ergens uitleg bij nodig is: vraag maar want ik ben niet overal even duidelijk geweest en heb het een beetje kort en bondig opgeschreven..
 
zonder geloof zou de wereld niet zo'n oorloggeschiedenis hebben...maar om het af te schaffen is een grote illusie voor degene die het verzint. Waarom denk je dat al die terroristen aanslagen plegen? Vanwege hun geloof. Al zou je ze de kop indrukken door het geloof te verbieden worden ze alleen maar radicaler.
Ik geloof niet dat terroristen aanslagen plegen vanwege het geloof (dat is me te zwart/wit), maar vanwege hoe dat geloof word uitgelegt....
je kan het geloof niet afschaffen wat denk je dat er gebeurd als je dat zegt....
 
2 Creamfields Crew Rotterdam a.k.a. Ray :

In Nederland is het geloof langzaam aan het wegzakken, dan kan het toch daar ook.

Als je aan mij opa had gevraagd of zijn kleinzoon zou geloven of het geloof bestrijden...ik denk dat hij het eerste zou zeggen.
-------------------------------------------------
2 koenie:

Het lastige is dat de religie op zich goede zaken bevat. Maar dat de godsdienst,de uitvoering door de mensen, vaak helemaal fout gaat. Als de mensen het niet aan kunnen: afschaffen!
-------------------------------------------------
2 Mizz Mako:

In Turkije is onlangs verklaard dat de regels die het goedkeuren dat vrouwen worden geslagen in de Koran een verbetering zijn.

vroeger mochten vrouwen namelijk doodgeslagen worden...
Ben het geheel met je eens.1 van de redenen dat ik d66 ga stemmen. D66 is het ook met je eens en wil alle speciale scholen afschaffen! (alles openbaar dus)Lijkt mij een goed plan. En tuurlijk mag er van mij dan een vak godsdienst komen. ( of als onderdeel bij geschiedenis, maatschappijleer.)

Ik vind het prima als er aandacht aan religie geschonken word, maar laat het niet de basis zijn van het onderwijs.
2>Kolaas

Aiii, das niet zeker goed. Maar ik blijf er wel bij dat het om je eigen interpretatie gaat, en dat Turkije altijd al een mannen-maatschappij is geweest en dat mannen dus die regels interpreteren en goedkeuren...
 
Nederland is ook niet te vergelijken met moslimlanden...daar zijn ze wel erg fundamentalistisch...heel anders dus!
Maar veel immigranten uit bv. Turkije, komen wel uit kleine dorpen...die al helemaal niet meer te vergelijken zijn met b.v Istanbul (wat al behoorlijk verwesterd is) En juist in diekleine dorpen is het geloof vaak nog heel strikt.
 
2 Mizz Mako:

Het beperkt zich niet tot Turkije hoor! (als het in de Koran staat is er sowieso een veel groter gebied met veel meer mensen waar we het over hebben.)

Volkskrant 30-7-2001
'Uit een grootschalig onderzoek onder Iraanse meisjes en vrouwen blijkt dat meer dan de helft liever als jongen geboren was.'
 
2 Creamfields Crew Rotterdam a.k.a. Ray:

Vroeger was het precies hetzelfde in europa:
godsdiensten die elkaar letterlijk uitroeiden zoals nu in Midden Oosten.

Misschien is het over 200 jaar daar een stuk rustiger doordat het geloof wat is afgekoeld...
-------------------------------------------------
2 atlas:

Ik ziou wel willen stemmen als ik dat tenminste MOCHT...naja, ik zou toch een 'zwevende' kiezer zijn...
ik mag dan hopen dat het dan wat afgekoeld is door dat men zijn/haar gezonde verstand heeft leren gebruiken, waar je dan ook in mag geloven!
Kolaas schreef: Het lastige is dat de religie op zich goede zaken bevat. Maar dat de godsdienst,de uitvoering door de mensen, vaak helemaal fout gaat. Als de mensen het niet aan kunnen: afschaffen!
--------------------------------------------------
Het gaat idd vaak fout, maar het gaat ook erg vaak goed. Sommige mensen kunnen het wel aan en sommige mensen niet.

Het komt weer neer op dat verhaaltje over TE. Alles waar te voor staat is niet goed.
Te gelovig is niet goed (fundamentalisme), maar als je er gewoon bij nadenkt is er niks mis mee.

Zo werkt het met alles en niet alleen met geloof. Zo zit het ook bij bijvoorbeeld de politiek. TE (extreem) links en rechts zijn gevaarlijk. Gewoon links of rechts is prima.

Daarnaast noemde je een aantal problemen en oorlogen die volgens jou aan geloof te wijten zijn. Ik denk dat een groot deel van die oorlogen en problemen in feite om iets heel anders draaien dan geloof. Geloof wordt alleen maar gebruikt om het goed te praten en om domme onnadenkende fundamentalistische mensen achter zich te scharen.

Voorbeeld: De aanslag op het WTC kun je terugdraaien op een ruzie over de oliehandel.

Nog een voorbeeld: Israël en Palestina vechten om een stuk land.

En nog een voorbeeld: Het in de doofpot stoppen van nieuwe ontdekkingen gebeurde omdat hoge functionarissen uit de kerk bang waren om hun macht te verliezen.
 
Het nare is alleen dat godsdienst de olie op het vuur is, zij maken het echt hevig. (Daarnaast zijn er ook genoeg oorlogen die PUUR om de godsdienst gaan)
Denk ook aan een jihad...daarmee worden de gelovigen wereldweid opgeroepen te vechten omdat het geloof wordt bedreigd. Aanslag op het WTC zou never ever gebeurd zijn als er geen Islam was geweest. Dan zouden die gasten in zien dat ze niet elk met '100 witte maagden in den hemel' geeerd zouden worden. (toont dus ook wel weer aan hoe krankzinnig het is.)

Persoonlijk denk ik dat Godsdient zooooo'n onzin is. Maakt niet uit of het TE is. Mensen worden worden voor de gek gehouden om de hoge gelovigen (paus etc.) meer macht te geven.

Net zoals abortus en euthanasie: hoe kan je daar tegen zijn, alleen maar omdat er een kerel is die het leven geschapen heeft. (de evolutie is al focking bewezen!!!!) Alle gelovigen volgen de stem blindelings van de godsdienstige partijen.
waarom zou je godsdienst nou afschaffen?
laat ze lekker geloven, en vechten voor hun geloof, die 'heilige' oorlogen, zijn al eeuwen aan de gang, de mens weet niet beter, ben iig blij dat we hier in nederland daar geen last van hebben...
Dat godsdienst vaak de olie op het vuur is ben ik met je eens. Alleen gaat het in die gevallen meestal om fundamentalisme en niet om weldenkende gematigde mensen. En nog steeds denk ik dat de meeste van die oorlogen ook wel zouden zijn ontstaan zonder geloof.

Ik denk dat godsdienst geen onzin is. De meeste godsdiensten zijn heel sterk verwant of verweven met idealisme. Of je nou Joods, Moslim of Christen bent. God eist van je dat je goed leeft. Kijk maar eens naar de 10 geboden. Die zijn over het algmeen zo slecht nog niet.

Er zijn altijd wel wat hoge heren die hun macht misbruiken, maar om daar de hele kerkelijke top van te beschuldigen is klinkare onzin. Die mensen dragen over het algemeen vooral uit waar zij voor staan en waar zij in geloven.

Wbt abortus en euthanasie. Ik ben daar zelf ook een voorstander van. Het is alleen niet zo dat alleen de kerk daar tegen is. Het grootste deel van de wereld is daar tegen. Volgens mij zijn wij het enige land dat met euthanasie zo ver is. Wel ben ik met je eens dat er in naam van het geloof ook slechte dingen gebeuren.

Niet alle gelovigen volgen blindelings de stem van godsdienstige partijen. Sommige mensen stemmen ook wat anders en vooral heel veel mensen stemmer erop omdat die partijen nu eenmaal uitdragen wat zij geloven. Daar is niks mis mee. Pas als ze blindelings de partijen volgen is het een slechte zaak, maar dat is meestal niet zo. Ik denk zelfs dat wat je nu schrijft een regelrechte belediging is aan het adres van een heleboel gelovige mensen in Nederland.

- - - - - - - - - - - - - - - - -
Nog ff een samenvatting van wat ik er nu van denk:
Zelf ben ik niet gelovig. Wel denk ik dat geloof heel veel goeds kan brengen, omdat het in wezen gewoon goedheid predikt. Ik zie het als een apart soort idealisme. Zolang je er kritisch tegenover staat is er niks mis mee en kun je er heel veel vertrouwen, hoop en levensplezier uit halen. Fundamentalisme is per definitie fout.
hoe kun je nou iets wat iemand in ze kop heeft afschaffen...:S
 
ik ben het met kolaas eens

de wereld zou veel beter af zijn zonder geloof als met geloof

tegenwoordig geloven er toch al steeds minder mensen omdat we het steeds beter krijgen als mensen zijnde en als je naar de bijbel kijkt over hou de wereld ontstaan is door adam en eva klopt ook geen reet van want als broer en zus tegenwoordig neuken en kinderen krijgen heb je inteeld (kinderen met genetische fouten)
 
dus als ik het zo moet zien zijn we allemaal een ras van inteeld eigenlijk ;)
sorry maar ik in mijn ogen komt alle oorlog door de islam (staat misschien beetje lomp)

kijk maar even naar die rellen van je, bijna allemaal door de islam (zijn er bij betrokken)

en wil er nog een paar toevoegen

rusland:
-islam wil een eigen moslimstaat in rusland (tsjetsjenie en dagestan, die aanslag gister waren moslims)
-indonesie (moslims hangen de beest uit)
-yougoeslavie

ik zeg niet dat alle moslims fout zijn, maar wel een groot deel
Sjeez gast, lees dat stukje van Kolaas nog eens door en kom erachter dat er over de hele wereld en bij alle geloven oorlog is.

Staat idd behoorlijk lomp!
is ook nie zo lomp bedoelt

tis alleen een constatering
bedoel het echt niet lullig en had het idd ietsje anders moeten brengen

bij deze iedereen die zich gekwetst voelt sorry
grtz
 
weleens waar een beetje lomp verwoord, maar er zit wel een kern van waarheid in:
De Islam loopt gewoon achter.

Godsdiensten zoals het christendom worden gemoderniseerd, naar de maatschappij veranderd. De Islam echter blijft gewoon vasthouden aan die regeltjes die letterlijk in de Koran staat.
(over vrouwen en homo's e.d.)

Ik vind dat een slome actie...
de kerk is gewoon 1 grote secte
Absoluut afschaffen alle godsdiensten! Alleen jammer dat dat niet mogelijk is... zou de wereld ten goede komen!
Taub, dat is totaal niet waar wat je zegt over voormalig Joegoslavie.
Het waren de Servische en Kroatische nationalisten die de zaak op de spits dreven. Het begon allemaal met het zich onafhankelijk verklaren van Slovenie en Kroatie. Pas later werd Bosnie onafhankelijk en werd de moslimbevolking betrokken bij de strijd.

Overigens zijn het niet altijd de moslims die oorlog veroorzaken. Ik wijs al alleen maar op de wreedheden van de christenen in de 16e t/m de 19e eeuw in onder andere Amerika en in andere kolonien.

En meer van deze tijd zijn al die oorlogen waarin de westerse wereld en dan met name Amerika in verwikkeld zijn geraakt. Kijk maar naar Chili, waar Amerika een staatsgreep steunde, alleen maar omdat ze niet wilden dat een democratisch gekozen socialistische president (!) aan de macht kwam.

Maar wat betreft godsdienst. Vroeger was godsdienst nodig om bepaalde leefregels en waarden in een maatschappij te aanvaarden. Zodat de maatschappij geen chaos meer vormt. Maar tegenwoordig zijn de meeste van die leefregels en waarden al achterhaald door democratie. Daarom vind ik dat godsdienst niet meer 'nodig' is.
En ik ben van mening dat elke godsdienst uiteindelijk dezelfde god aanbidt, maar elk op een andere manier.
 
Amen! Alex roeleert de topic!
Het is vooral het extremisme wat verboden moet worden. Je moet niet vergeten dat we naast veel ellendigheid van de kerk, ook veel belangrijke normen waarden hebben overgehouden.
Ook zijn er veel mensen die steun vinden bij een godsdienst in moeilijke tijden. Ikzelf heb daar geen godsdienst voor nodig maar veel andere mensen wel.
En ik denk dat ze wel een andere reden kunnen bedenken als ze oorlog willen voeren
koenie..
jij denkt goed na
ja...en alex is slim
 
Een geloof zal je nooit kunnen uitschakelen..Een geloof zit in je hoofd en is iets prychisch wat wel goed voor de wereld zou zijn is dat men het geloof niet meer uitdraagd en het voor jezelf houd.Mensen zullen gewoon kunnen geloven zonder er andere mensen mee lastig te vallen, zijn beide partijen tevreden toch ;)
 
kolaas is wel right! godsdienst is de grootste bron van ellende in de geschiedenis geweest tot nu toe (veel belangrijker nog dan geld)...en dan alle godsdiensten evenveel denk ik wel: het zijn altijd de radicale elementen die het voor elke religie verpesten

maar tevens is het niet uit te roeien ben ik bang..
 
Ik roep dit ook al jaren ik ben het voor 100% met je eens
2 Kolaas Ben het 1000% met je eens , ik denk er namelijk hetzelfde over. Dat iemand gelooft ok maakt mij niks uit, maar er zijn teveel slechte dingen die gebeuren na aanleiding van godsdienst.!!!
 
ook van drugs en ook van alcohol...stoppen jullie daar dan ook mee.of hadden die relschoppers met dat overwinningsfeestje in R`dam bijbels in hun hand inplaats van stoeptegels?
ging het dan niet o.a om sport....levensgevaarlijk..direct voetballen afschaffen.
....pffff,`k word nog steeds moe van jullie gezwam.
onnadenkendheid...ook al zo gevaarlijk.

oeps..sorry. duik wel weer onder.
 
godsdienst afschaffen?? WHY! mensen in waarde laten en accepteren wie ze zijn doe je dmv godsdients... hmmm maar jah lama... dit zal nooit gebeuren!
Ik denk dat Kolaas een idealistische wereld zou willen creeeren zonder eeuwig haat tussen rassen en volkeren.
Onrealistisch uiteraard maar ik zou er ook een voorstander van zijn.In mijn fantasie dan,want in real-life zou je dit natuurlijk NOOIT kunnen realiseren....
ff een vraagje aan de mensen hier die zo hard tegen zijn op godsdienst. Dat geloof in het verleden voor veel slechte dingen heeft gezorgd of heeft verergerd, daar zijn we het over eens. Dat extremisten/fundamentalisten/domme onnadenkende volgelingen nog steeds voor veel slechte dingen zorgen, daar zijn we het ook over eens.

Maar bij mijn demente opa, die heel eenzaam is, geen vlieg kwaad doet, elke zondag een uurtje naar de kerk gaat en heel veel rust en vertrouwen vind in zijn geloof. Moet zijn geloof ook worden afgeschaft?
 
godsdienst en rellen zijn niet een samenhang... eerder de hoolies van de godsdienst (die z er altijd uit willen gooien!) en rellen. Feyenoord is bijna een geloof... die mensen LEVEN voor en met feyenoord... er izjn goede feyenoorders... maar TOCH die rellen! afschaffen dat voetbal kijken dan afschaffen alcohol tijdens uitgaan... alles afschaffen DAN pas heb je vrede... lekker stom NIET dus... dan slaan we elkaar allemaal de hersens in
 
Ik ben eigenlijk ook niet tegen het afschaffen, Koenie heeft groot gelijk wat betreft zijn opa. Maar ik heb liever dat de godsdienst op een laag pitje zoals in Nederland.

Dan hou je de goede zaken zoals hoop en kracht dat uit de godsdienst geput kan worden, en evt dat mensen met de 10 geboden in de hand gehouden kunnen worden. Maar de wet hoort ook sterker te zijn dan de 10 geboden. (jaloezie etc. even apart gelaten.)

2 Dancegirl:
Denk eerder dat Feyenoord een levenstijl is, en die moet met wetten op een normaal niveau geleefd worden.
2 Kolaas: Toen je dit topic opende dacht ik van "oh nee, daar heb je weer zo'n onnadenkende schreeuwlelijk". Als ik nu het hele topic nog eens na lees krijg ik de indurk dat je je standpunt wat overdreven hebt om de discussie wat scherper te stellen en heb je later pas de nuance aangebracht. Zoals het er nu staat geloof ik dat ik het aardig met je eens ben.

Alleen met je opmerking dat de Islam achter loopt ben ik het nog niet eens. Tuurlijk zijn er veel Islamieten die met hun geloof achterlopen en zich vasthouden aan domme regels. Zo is dat alleen ook met veel Christenen. Het is niet zozeer de godsdienst die het verschil uitmaakt, maar de mensen die er in geloven. Ook de Islam kan je op een gematigde nadenkende manier aanhangen, zoals dat ook in Nederland gebeurt met de Christenen en trouwens ook wel door Islamieten.

2 Dancegirl: Wat een slechte vergelijking
Nieuw: live soap op msn

voeg natasjaberenschot@hotmail.com toe aan je msn lijst en de rest gaat vanzelf.

voor het 2e typetje (dubbelrol) voeg ook marcel_snel@hotmail.com toe.

GRATIS !!!
Ben het wel eens, geloof eerst maar eens in jezelf daarna mag je in andere dingen gaan geloven
 
Als G.O.D. zo doorgaat met in iedere topic die live soap te zetten, dan mag de godsdienst van mij meteen opzouten :P
Ik heb ook nix met geloof,...maare het afschaffen is hetzelfde als housemuziek afschaffen

je kan zoiets niet afschaffen......maare die oorlogen hebben wel tot de welvaart geleid die we nu hebben !!!