Partyflock
 
­ Nederland
Ok, ik vind (mening!) dat alles wat hard is, maar onder de hardhouse wordt neergepleurd. Of ook hardstyle. Wat is jullie definitie van hardhouse/hardstyle/hardtrance?

Ik geef hier mijn visie hierop;)

Hardhouse = het UK hardhouse, voral snelle muziek met vaak samples uit het happy hardcore. Bijvoorbeeld Andy Farley en BK.

Hardtrance = Duitse "harde" muziek, a la DJ Scot Project, Cosmic Gate, wat meer melodie in, en het beukgehalte is redeljk hoog.

Hardstyle = (Nederlands en Italiaans?)wat het meest verwant is aan de hardcore, beukt het meeste van deze 3, (bijv hardhouse vind ik géén beukmuziek, tis alleen snel) en hier zit denk ik het minste melodie in...

wat een woord zeg, beuken

maar ik denk wel dat alles elkaar soms wat overlapt...

kan iemand zich hierin vinden?:)
grotendeels wel jah.
alleen denk ik dat hardtrance en hardstyle op sommige vlakken elkaar overlappen.
Vooral dan het Duitse gedoe.

Maar goed dat is mijn mening,
En vergeet platen van Organ Donors niet, dat is Engelse hardstyle.

Of Hardcore will never die van Warmduscher ook n hardstyleplaat, just like de platen van ASYS. Duitse Hardstyle
 
hardtrance vind ik een stijl die eigenlijk niet eens bestaat, noem het gewoon trance of uk hardhouse

overigens zat ik ook te overwegen een topic hierover te openen, dat gezeik over hardhouse/hardstyle.

mijn korte definities zijn: hardhouse: zoals sjinees omschreef
hardstyle: het monotone ragwerk uit duitsland, verwant aan de hardcore
hardtrance: ehh wat is dat nou?
helemaal mee eens,.... hardhouse is die snelle UK shit en hardstyle de diepere duistere shit (voornamenlijk uit duitsland)
ik vind dat er wel degelijk verschil zit tussen bijvoorbeeld Hardcore Will Never Die (derb Mix)en Definitely (Scot Project MIx). De 1e is eigenlijk bijna constant raggen en in de 2e zit wat meer melodie in:)

en Definitely is voor mij dus geen hardstyle:D

ow ja ff edit: ASYS vinnik hardtrance... niet echt gebeuk a la Hardcore Will Never Die:)

maar dit is mijn mening hoor
platen van Dumonde vind ik hardtrance (never look back & can u dig it). gewoon mooie melodie'en met een lekkere bass erin. ik vin t te hard om t als 'normale trance' te beschouwen
Tja beetje lastig,

Ik bedoel, scott project, hard trance, wat is Lab4 candyman dan ? is net zo goed hard trance alleen weer anders, beetje lastig om alles in verschillende hokjes te stoppen, daarom noemen ze het ook Hard Dance :). maar goed, voor mij is Uksound lab 4, nick sentience, Farley ........ en hardstyle dana, warmduscher, technoboy.......... meer hoef ik niet te weten, anders ga je zodirect de verschillende soorten uksound weer onderverdelen en bla bla bla, komt er geen einde aan, as long as at it rocks, I'm happy =)
 
Hardstyle is draait het hele nummer alleen maar om de BASSlines. Bij Hardhouse probeer je in het ritme te blijven het hele nummer door met snelle deuntjes enz. Hardtrance werkt meer naar een Qlimax toe in een Nummer!

Hardtrance is vet!!!! Sjinees heb op sommige punten gelijk maar Scot Project is een afwisseling tussen Hardtrance en Hardstyle.

Definitely is mooie trancemelodie maar harde bass
maar bijvoorbeeld OVERDRIVE of FUTURE IS NOW is gewoon pure hardstyle. Scream,Paranoid en French Kiss allemaal combi's van HT en HS!
Overdrive én Future is Now vind ik juist voorbeelden van hardtrance! Kijk maar, ze werken allebei naar een qlimax toe!

Ik zal ff een beetje uitleggen wat ik hardstyle vindt: dat is gewoon BOEM BOEM BOEM BOEM BOEM BOEM BOEM BOEM BOEM BOEM haaardcoorreee will neverrr die .... tsjoek tsjoek tsjoek tsjoek BOEM BOEM BOEM BOEM BOEM

en nu hardtrance: BOEM BOEM BOEM BOEM BOEM TUTUTUTUTUTUTUTUTUTUTUTUTU Overdriveeeeeeee TUTUTUTUTUTUT

zo misschien duidelijk?:D:D:D
 
hehe, nice try.

Zal zo Future is now nog eens hard draaien en misschien change ik mn mind maar dan zou je bijna geen een hardstyle nummer meer hardstyle kunnen noemen omdat er altijd wel een klein melodietje inzit.

TIP: HARDE HARDSTYLE= Krieg gegen die maschinen ( bACED REMIX)
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
Hardstyle = (Nederlands en Italiaans?)wat het meest verwant is aan de hardcore
-------------
das niet waar. het zijn 2 totaal verschillende muziek stylen die niet te vergeleiken zijn en ook niet verwant zijn aan elkaar. hardcore is daar veelste verschillend voor.
Hardstyle neigt overigens dan meer naar de oude oldstyle om t zo te zeggen.
Maar scott project en dergelijke vallen allemaal onder de noemer Hardstyle hier :)
Hardstyle = duitste en italiaanse en nederlands hardhouse/trance/techno

Hardstyle is een verzamelnaam voor de hardere vormen van de hedendaagse dance muziek. waar zelfs hardcore een heel klein beetje onder valt, het zij meer als oldskool. Want zelfs hardcore hoor je terug in een hardstyle set bij sommige :). denk bv dj uzi vorige woensdag op q-dance die r gewoon een promo plaat door gooide :)
 
hardstyle is net zo verwant aan hardcore, als dat black en death metal aan elkaar zijn (of jungle en drum & bass). daar blijf ik bij. en oldskool is ook hardcore, hardcore van de oldskool, daarom noemen 'we' het zo

overigens heb ik een andere interpretatie van oldskool dan iemand van 28 of zo denk ik...
 
en sommige BXR en de groene Nukleuz platen dan??

dat vind ik nou hardhouse
Onder hardhouse en hardstyle versta ik gewoon dezelfde muziek, waarbinnen je eigenlijk twee substromingen hebt:

UK Hardhouse -> Nukleuz stuff, niet hard, wel snel, BK, Ed Real, Nick Scientince, dat soort dingen

Duitse/Italiaanse Hardhouse (ook wel hardstyle of hardtrance) -> Beukwerk ala sets van Dana en Pavo.
hubert>Hardstyle is een verzamelnaam voor de hardere vormen van de hedendaagse dance muziek
--------------------------------------------
dat ben ik er zeker niet mee eens. je kan niet zeggen dat het verwant aan elkaar is want het een totaal verschillende stijl. ik zou zeggen dat hardstyle verwant of afkomstig is uit hardhouse. maar hardcire is een toaal verschillende underground stroming. wat ik wel meot zeggen is dat in hardstyle veel oldstyle samples komt en veel oldstyle nummers remixt zijn. maarja, zo is dat alles met house-muziek.
Nukleuz= Hardhouse

sommige BXR = hardtrance

ow ja, in UK hebben ze de term hard dance das ook wat:)
Onder 'happy hardhouse' versta ik trouwens top 40 georienteerde hardhouse, dus Starsplash enzo!
hardstyle(eerst uptempo) is overkoepeling van al het harde (vandaar tinrib op qlimax om de hardhouse te vertegenwoordigen)

hardhouse: engelse muk
hardstrance: melodieuze harde trance

zo is het mij vertelt, en zo (hardstyle tenminste) noemt q-dance het in elk geval

grtz
Krankheimer 9 mei 2002 20:59
hubert>Hardstyle is een verzamelnaam voor de hardere vormen van de hedendaagse dance muziek
--------------------------------------------
dat ben ik er zeker niet mee eens. je kan niet zeggen dat het verwant aan elkaar is want het een totaal verschillende stijl. ik zou zeggen dat hardstyle verwant of afkomstig is uit hardhouse. maar hardcire is een toaal verschillende underground stroming. wat ik wel meot zeggen is dat in hardstyle veel oldstyle samples komt en veel oldstyle nummers remixt zijn. maarja, zo is dat alles met house-muziek
---------------------------------------

Mwah ben ik op zich wel met je eens, beetje foute worden gebruikt :P bedoelde iedergeval dat t een mengeling is van italiaanse en duitste techno/hardhouse. maar goed :P als t maar beukt :)
Artiest Holmen
hardhouse>engelse shit, lab4, bk, andy farley
hardtrance>hennes&cold, scot project etc.
acid>asys, kai tracid, warmduscher (was die eerst dan, maar zijn eigen nummers zijn nog wel acid)

hardstyle>mengeling van duitse hardtrance en italiaanse techno met invloeden van de acid en oldschool

classics>voor 1992
oldschool/early hardcore>platen van 1992 tot 1996,

zo zie ik het tenminste
maar over 1 ding zijn we het wel over eens denk ik: Hardstyle is wel iets Nederlands!!!!!!!
acid>asys, kai tracid, warmduscher (was die eerst dan, maar zijn eigen nummers zijn nog wel acid)
---------------------------------------------

hmmm echt acid vindt ik dat niet, hoewel er naturlijk wel wat acid invloeden in zitten (kijk naar naam Trance & acid = Tracid!).

En hardstyle is vooral Nederlands ja!:)
A*S*Y*S=Acid Save Your Soul:)

hoe doe je dan dikgedrukte letters, supersjinees?
 
Volgens mij weet de muziek wereld het zelf ook niet helemaal. 1 brengt een "techno"(bijv Gary D) en een andere dj een "hardhouse" cd maar er staan gewoon dezelfde nummers op. :s
Kai Tracid enzo is absoluut geen acid. Okee, er zitten Acid GELUIDJES in (303 synthesizer vooral), maar acid werd voornamelijk begin jaren negentig gemaakt, en nu bijna niet meer.
 
neej idd...kai tracid is over ut algemeen hardtrance.....ACID is ut dus echt absoluut niet!!! wat gold al zei af en toen een beetje die roland tb-303 bassline riffs dr doorheen.....wat overigens niet eens met een "echte" tb-303 is gedaan ACID is een duistere sound van eind jaren 80 waar ut hoofdzakelijk draait om de 303...dr werd veel mee geklooid distortion enzow...dr word nu nog wel acid gemaakt of acidcore...of veel acid verwante shit...maar kai tracid heeft niet veel met acid te maken..:) acid is nu gewoon weer een beetje underground gegaan...acid junkies maken nog wel acid...niet echt beukende maar toch wel geinig.

danielle mondello is btw wel errug goeie hardstyle is tenminste een beetje anders dan al die andere shit...niet dat hele "kick, bass" verhaal want dat begint ook een beetje utzelfde te worden steeds in elk hardstyle nummer.daniëlle mondello beukt tenminste echt!..:P
de naam hardstyle is in elk geval begonnen met q-dance die het gebruikten als nieuwe naam voor wat ze eerst 'up-tempo' noemden bij q-dance (in de tijd dat qlimax in het beursgebouw te eindhoven gehouden werd).
De verzameling van hardere muzieksoorten in de 'dance-muziek'.

Het kan zijn dat tegenwoordig hardstyle ook als 'stijl' gezien word. Dan zou je de lne-up van qlimax nog steeds kunnen verklaren:
-(duitse)hardtrance (cosmic gate, gary d)
-hardhouse (mr tinrib)
-hardstyle nu als losse stijl en hooofdgroep met technoboy dana en pavo)

ik vind dat de genoemde hardstyle in de qlimaxline-up ook te zien is als nederlandse en italiaanse hardtrance

in elk geval is in mijn ogen hardstyle de hoofdgroep harde muzieksoorten.

Maarja in mijn ogen dus.........
Kai Tracid enzo is absoluut geen acid. Okee, er zitten Acid GELUIDJES in (303 synthesizer vooral), maar acid werd voornamelijk begin jaren negentig gemaakt, en nu bijna niet meer.
-----------------------------------------

zei ik ook niet, Tracid gebruikt invloeden uit het acid, wat je bijv ook terugziet bij zijn naam. Trance & Acid--->> Tracid

2 Holmen-> vB code;)
SuperSjinees> Was bedoeld als reactie op Holmen, niet op jou :)
 
ik had het over de groene Nukleuz platen he, UK hardhouse is vooral blauw of rood...

voorbeelden van de groene: bismark, picotto (komodo, iguana, lizard etc), saccoman, kitikonti

bxr heeft wat meer van techno weg af en toe, is daarom ook mijn favoriete label
ehmmmm... BXR...

saccoman vindt ik techno "achtig"

kitikonti ook wel

maar echte techno vindt ik ze óók weer niet!:)

Techtrance zou wel een goede term zijn voor de BXR clan:)

Alhoewel bijv. Awesome EP wél gewoon techno is
Werkzaam bij Studio T
Artiest Toyax
ben het helemaal eens met supersjinees, alleen niet met waresguye
dumonde is geen hardtrance maar opgevoerde trance
hardtrance is echt dj scot project
marino stephano, cosmic gate noem maar op!!
ben het trouwens totaal niet mee eens met taub met hardtrance is melodieus, ik hebhier 12 hardtrance cdtjes liggen, en er komen nauwelijks melodietjes voor, geluidjes jah maar geen melodieuze dingen, dat is gewoon commerc trance basta
holmen heeft ook gelijk denk ik
trouwens
de ouwe hardtrance jones @ stephenson - the first rebirth wordt ook in duitsland hardtrance genoemd, ook wel een beetje Rave!!!
 
ik hep the first rebirth op oude hardcore cd's staan...nooit van gehoord dattut hardtrance was..%)
 
Is beetje moeilijk alles zo in hokje te plaatsen:S