Partyflock
 
­ Nederland
ja nu weten jullie het ook weer !

die kakkerlakken hebben alleen maar commentaar op Ajacieden gehad en nu doen ze het zelf over in hun eigen stad.


en ga nou niet lopen roepen dit was anders NEE DIT IS PRECIES HETZELFDE ZOALS HET IN AMSTERDAM GEBEURDE !
kakkerlakken blijven kakkerlakken en pim lag er ook nog wij hadden zeker meer respect getoond tis niet te vergelijken geen appels met peren vergelijken
Hahaha hadden ze wat over Amsterdammer te zeggen!

Het is STIL aan de overkant
het is STIL aan de overkant!!!
:P :P :P

(no avance)
Ik wil hier wel ff aantekenen dat scheeters ABSOLUUT links is!
Dus peter, in deze zit je fout met je oordeel. Je oordeelt op basis van 1 minuut op tv en das onterecht.
Als scheeters zegt dat het afgelopen woensdag hoofdzakelijk turken, marokkanen en negers waren dan is dat zo.
Hij zegt dit niet om naar "buitenlanders" te wijzen, maar gewoon omdat het een feit is. Zoals het ook een feit is dat de gasten die aan t rellen waren niet altijd in het stadion zitten en dus geen echte supporters waren.

In het algemeen wil ik zeggen dat het gewoon zwaar triest is dat het weer fout is gegaan en ik vind dat ze de mensen die opgepakt moeten zijn zwaar moeten straffen onder andere door het verhalen van de schade.

Scheeters> Ik weet dat je emotioneel wordt als het feyenoord betreft, maar met wat minder scheldwoorden had je je punt toch beter kunnen maken denk ik.

Greetz!
 
joden lopen hier nou zielig te zijn dat zij de schuld krijgen en dat wij net zo erg zijn.

Al was de UEFA cup eerder binnen dan jullie landstitel waren hier eerst rellen geweest en waren de rollen dus omgedraaid geweest.

ik ging/ga als Rotterdammer niet roepen dat ze erg zijn in A'dam, want de rellen na kampioensschap in '99 staan nog goed in mijn geheugen gegrift. Dus zou wel krom zijn om dan commentaar op de a'damse rellen te geven...
 
Ik had beloofd om niets meer te zeggen, maar dat lukt natuurlijk niet.

Scheeters: "...ten tweede waren het amper Feyenoorders die bij die rellen betrokken waren, maar voornamelijk Marokkanen, Turken en van die gelegenheidsrelschoppertejs die nog nooit in de Kuip zijn geweest"

Phryme: "Toen werd duidelijk dat een aantal Marokkanen was gekomen om de nodige streken uit te halen"
"Grote groepen Marokkanen hebben zich dan al gevoegd onder een aantal andere mensen die de M.E.belagen en halen grote hoeveelheden klinkers uit de straat, om deze vervolgens richting M.E. te werpen."
"Supporters en vooral Marokkanen belagen de M.E."
"Naar verluid was het ook hier een marokkaan die de jongen in het water duwde."

Bronco: "Zoals het ook een feit is dat de gasten die aan t rellen waren niet altijd in het stadion zitten en dus geen echte supporters waren."

Vragen:
- hebben alle Marokkanen een tatouage "ik ben een Marokkaan" op hun voorhoofd? Of hebben jullie in de chaos even keurig om hun identiteitsbewijs gevraagd?
- hoe onderscheidt je een Marokkaan van een Turk?
- herkennen jullie de gezichten van alle meer dan 50.000 supporters die regelmatig in de Arena of in de Kuip zitten? En kunnen jullie die in de chaos op straat onderscheiden van de stenengooiers?

Maar de belangrijkste vraag: wat is het nut van het vermelden van nationaliteiten en huidskleuren?

En dit is echt het laatste wat ik erover zeg.
peter, dat was mijn punt helemaal niet en dat weet je....

ik wilde alleen even aan je duidelijk maken dat scheeters niet iemand is die altijd naar buitenlanders wijst (eigenlijk nooit, hij heeft zelf een zwakte voor vrouwen met een mooie tint :-))....that's all....

En je kan steeds alles met wedervragen beantwoorden, maar dan komen we er nooit uit....

Je kan als je elke week in het stadion zit ( zowel uit als thuis) echt wel een inschatting maken als je er woensdagavond bij was, lijkt me....

En wat mij persoonlijk betreft doet het er ook helemaal niet toe welke huidskleur iemand heeft, maar als het nou een feit is, waarom mag het dan niet vermeld worden?

Als het nou maar voor iedereen duidelijk is dat dit soort dingen gewoon NOOIT moeten gebeuren, door WIE DAN OOK, dan zijn we al een end

Dat heeft niks met racisme te maken (waar jij het op lijkt te willen gooien)
Feyenoord campeone!!

De jaloezie druipt er weer aan alle kanten vanaf bij de aanhangers van de mindere clubs.

Vooral doorgaan, maakt mijn leedvermaak des te groterAHAHA
Peter> En waarom steeds zeggen dat je er niks meer over zegt?

We kunnen toch een normale discussie voeren?

ik geloof namelijk niet dat je mij kan betichten van schelden of grote onredelijkheid....
 
Peter doe niet zo mierenneukerig, je lijkt wel een opstandige puber.

Wat een trieste vragen zeg. Het is gewoon een feit dat een groot aantal relschoppers geen Feyenoordfans waren. Er zaten idd wel fans tussen, maar worden verafschuwd.

Laat ik het zo vertellen. Terwijl er rellen waren, werd er 30 m verderop op het stadhuisplein gewoon hevig doorgefeest!
 
Bronco: "Als het nou maar voor iedereen duidelijk is dat dit soort dingen gewoon NOOIT moeten gebeuren, door WIE DAN OOK, dan zijn we al een end"

Creamfields Crew Rotterdam a.k.a. Ray: "Het is gewoon een feit dat een groot aantal relschoppers geen Feyenoordfans waren. Er zaten idd wel fans tussen, maar worden verafschuwd."

Als dit de uiteindelijke conclusies zijn, zijn we het over het belangrijkste wel eens denk ik.

En Bronco + CCR aka Ray, jullie hebben gelijk, ik ben een mierenneuker en een normale discussie voeren is wel mogelijk.
 
:)
Prhyme, ik ben blij dat jij, in tegenstelling tot f-side partygirl en depijpisleip wel normaal kan redeneren. Zoals ik meteen in mijn eerste reply al heb laten weten kan ik niet oordelen over hoe het in Amsterdam is gegaan, maar jouw versie van het verhaal klinkt erg aannemelijk. Je zal mij dus ook echt niet horen zeggen dat jullie slechte supporters zijn, want diep in mijn hart weet ik beter. Beter nemen de f-side partygirl en depijpisleip hier een voorbeeld aan.

Peter, antwoord op je vragen:
- Als je nog jong bent en gewoon een normaal zicht hebt kan je een Marokkaan herkennen aan zijn uiterlijk en manier van praten.
- Eigenlijk hetzelfde als hierboven
- Ja die herkennen we. De echte supporters die al jaren naar alle uit- en thuiswedstrijden gaan zijn er een stuk of 2500 en inmiddels herken je alle gezichten wel, zeker die van de 'buitenlanders' omdat die over het algemeen meer opvallen in grote groepen die voornamelijk uit blanken bestaan. Die 50.000 man waar jij het over hebt is weer een duidelijk voorbeeld van het feit dat jij totaal niet weet waarover je praat. Een enkele keer zitten er 50.000 mensen op de tribune, maar dat is alleen bij grote belangrijke wedstrijden. Dit aantal bestaat dat voor ongeveer 20.000 man uit nepsupporters die 2 keer per jaar naar het stadion gaan en voor 27.500 man uit 'alleen thuis-supporters', van wie je het grootste deel na al die jaren ook wel van gezicht kent.
- Dat heeft misschien niet echt nut, maar als je een duidelijk verslag wilt geven van wat er gebeurt is dan moet je natuurlijk wel zo precies mogelijk zijn. Als je verslag doet van bijvoorbeeld een rel in het stadion zelf, mag je dan ook geen onderscheid maken tussen ME'ers en stewards??
Vragen:
- hebben alle Marokkanen een tatouage "ik ben een Marokkaan" op hun voorhoofd? Of hebben jullie in de chaos even keurig om hun identiteitsbewijs gevraagd?- hoe onderscheidt je een Marokkaan van een Turk?

Ik denk dat ik er toch wel genoeg heb gezien in mijn leven om dat toch wel te kunnen onderscheiden. Ook ken ik een aantal gezichten wel en weten vele bekenden van mij wel tot welke groepen ze behoren. Ik heb daar echt geen legitimatie voor nodig.
Ik ga ervan uit dat je niet in een grote stad woont, want anders wist je wel dat een aantal ook vaak een turks- of marokkaans wapen op hun jas of ergens anders hebben en dat maakt het ook enigszins duidelijker.

- herkennen jullie de gezichten van alle meer dan 50.000 supporters die regelmatig in de Arena of in de Kuip zitten? En kunnen jullie die in de chaos op straat onderscheiden van de stenengooiers?

Ik ken toch wel een heel groot gedeelte van de gezichten, sowieso de mensen die er altijd bij zijn. Natuurlijk, en dat heb je mij ook niet zien ontkennen, waren er wel een aantal bij, maar dat valt in het niets met wat er aan de hand was.
Artiest {SHOWLIST artist 141318, 1859, 17165}
ik lees 3 topiucs en er word alweer met kanker gegooid,
ik moet hier behoorlijk van kotsen een beetje vrede kan hier niet er moet alleen maar op elkaar gehakt worden :kots:

DOE TOCH ES GVD EEN KEER NORMAAAAAALLLL!!!!!!
hey scheeters...lees ik dat nou goed joh?...

schrijf jij helemaal bovenin dat de ME (zoals gewoonlijk) begon?

grappige wijze van denken
Teeeering, het gaat toch niet weer beginnen....
 
Waarom niet Scheeters? Ik vind dat de onderste steen boven moet komen ;)

Je antwoorden op m'n vragen zijn trouwens heel duidelijk, ook die van Phryme :)
't is allemaal de schuld van Scheeters
wat gaat opnieuw beginnen...niets gaat opnieuw beginnen...niet zo opgefokt he

ik complimenteer je alleen met je zeer exclusieve referentiekader en analytisch vermogen...:S
B&B heeft dus ook alleen maar naar het sensatiezoekende "hart van nederland" gekeken....
ik heb er niets van gezien...helemaal niets...

ik denk ga ff lezen wat er gebeurd is...lees ik tot mijn stomme verbazing toch dat de ME begonnen is...dat KAN toch niet in een democratie als de onze...
 
ja hoor B&B:

en of dat kan... loop al een tijdje mee in de voetbalwereld en kan je verzekeren dat dat WEL KAN...
waarmee ik overigens nix ga toevoegen aan de hele discussie over de rellen in A'dam/R'dam, waar ik niet bij was...
wat ik wel weet is dat ik mensen die roepen dat hier geen 'echte supporters' bij betrokken waren net zo goed niet geloof, want ik weet ook dat er een bepaalde categorie supporters rondloopt die echt niet aan de kant blijven staan als er gereld word (ook niet in de eigen stad...)
waarom denk je dat de ME daar in eerste instantie is?
 
B&B --> Praat alleen mee als je er wat vanaf weet.... :) Greetz
waar vanaf weet?...is relschoppen nu ook al een wetenschap ja?...

Ik zeg alleen dat t me erg stug lijkt dat de ME er belang bij heeft om relschoopers te gaan uitdagen...wat jij?
 
Dat zou ook logisch zijn ja maar naar mijn ervaring is de ME niet altijd zo "onschuldig" verder heb ik niks op te merken :)
THANKS JEFFREY!
waarom rotten die mensen die deze kuttopics maken niet gewoon op tering he!! wat een achterlijk gezeik!! waarom kunnen jullie niet normaal over voetbal praten........tssss
2 B&B: Nou de bedoeling is dat ze de orde proberen te handhaven...Maar dit is wat ze doen:

* onschuldige mensen zomaar meppen (die er vaak niks mee te maken hebben!!!)
* mensen op het achterhoofd slaan (ook al zijn het relschoppers) Dit was bij Ajax2 - f.c trommel
* met traangasbommen in cafe's schieten :s:s:s

Sorry hoor maar dat heeft NIETS met "ordehandhaving" te maken!!! Echt :kots: gewoon!!! Tis ook zo dat het erg dreigend overkomt als er 400 van die Calimero's tegenover je staan. Dus geen wonder dat, als die klakkeloos in het wildeweg gaan staan meppen, je vette rellen krijgt!!!

En zo zijn er nog veel meer klotegeintjes van die klootzakken!!!
 
boeie
zwaar boeie
WAAR MAAK JE JE DRUK OM?!
het is ROTTERDAM, DIE STAD IN HET ZUIDEN
KAKKERLAKKEN STAD
klaar :D
Peter ik heb het zelf gezien

marokaantjes & turken op fietsen

rellen tegen ME ers hoppa 5 min. later straat afgezet

Was voor de geile bar van Yorin rond 02:00

__________________________________________________

Ik heb anders alleen maar hollanders gezien. Hoogtens 3 marrokanen.

FEYENOORD OLE 0LE OLE!! :D
 
HousePinda - PartyQaasj 10 mei 2002 19:25
boeie
zwaar boeie
het is ROTTERDAM
KAKKERLAKKEN STAD
klaar
------------------------------

AAP :D
 
hej peter (B&B ) dan maken we er toch een wetenschappelijke analyse van ;)

ga maar eens een keertje mee naar een risicowedstrijdje van Twente (ga sowieso maar een een keertje mee naar Twente :P) dan zul je zien dat ME'ers zelf ook heel opgefokt kunnen reageren... wat niet wil zeggen dat dit dan maar een aanleiding moet zijn om meteen maar te gaan rellen, maar als ze een beetje redelijker zouden zijn konden ze rellen wel helpen voorkomen

overigens heb ik zelf 1 x wel meegemaakt dat agenten de rel zelf startten. het was bij de wedstrijd Heerenveen-Twente, die op neutraal terrein moest worden gespeeld (Oosterenk in Zwolle) omdat Europees Voetbal op het spel stond. daar riep de stadionspeaker van Zwolle na de wedstrijd het Twentepubliek op om het stadion te verlaten. er was blijkbaar sprake van miscommunicatie want bij de ingang stond een pelotonnetje ME'ers met getrokken wapenstok te schreeuwen dat Twente-volk absoluut níet het stadion uitmocht. dat begrepen de voorste mensen van de verlatende Twente-groep wel, maar achteraan was deze boodschap uiteraard niet bekend, en de voorste supporters werden door de rest van de groep min of meer in de armen van die wouten gedreven die er niet voor terugdeinsten om te slaan op iedereen die te dicht bij kwam. en daar liep van alles tussen (oude mensen, vaders met kinderen).. we kwamen als het ware klem te zitten.

sowieso staan bij risicowedstrijden die agenten altijd op scherp, en willen ze zich nog weleens schuldig maken aan activiteiten die ik niet vind vallen onder het kopje 'ordehandhaving'!
q-dance 2002?...(ff gewoon discussie hoor)

ik heb zoiets van als je ME ziet ga je weg...doe je dat niet...dan loop je het risico klappen te krijgen...Niet dat ik het daarmee eens ben, dat dat zomaar kan...maar tis nou eenmaal zo, iedereen weet het (aan de reacties hier te zien)...Kijk dat ze kinderen en oudjes gaan meppen is verkankerd...verder heb ik geen enkele medelijden met lui die een tik meekrijgen...MEESTAL (lees goed MEESTAL...voor ik daar weer door overspoeld wordt:S)

Ik heb die instelling denk ik ok wel wat opmdat in de kennisenkring een aantal politie lui en ME-ers zitten...dan hoor je de andere kant van het verhaal...

Mijn mening is dat zowel de ME-ers als de rellers opgefokt zijn...of denk je dat je al ME-er je hart niet in de keel hebt als er 400 zwaar opgefokte gallo's tegenover je staan? Maar beide partijen hebben er op dat moment voor gekozen om op die plek te zijn...jammer, dan vallen er klappen...

Aangezien ik weinig ervaring met de ME heb, neem ik mijn stelling dat de ME niet uitdaagt terug...t zal dan wel...

gegroet
B& B natuurlijk heb jij gelijk, de ME is gewoon oproep politie (dus normaal lopen ze gewoon als wijkagent ofzo). Die dus gewoon hun werk doen, en het is dus echt achterlijk om te denken dat het allemaal agressieve gasten zijn die er op kicken om mensen pijn te doen. Verder hoop ik dat het soort hersenloze mensen die het leuk vinden om te vechten, rellen en mensen pijn te doen snel uitsterft. Maar ik ben bang dat ik die dag nooit zal meemaken…..
Het blijkt wel weer hoeveel kennis jullie van deze zaken hebben. Als ik jullie nou vertel dat DE MEESTE rellen dit seizoen veroorzaakt zijn door M.E.?

Het is bij ons iedere keer weer raak. En ja, ze kicken er inderdaad op. Spreek wel eens mensen van de mobiele eenheid en anderen die ik ken ook. Ze zijn elkaar in die busjes aan het opfokken, zo van: "ahh, vandaag weer ff supporters rammen!".

Bij Ajax-Nac dit seizoen was een heel grappig gebeuren. M.E. hield n.a.v. een klein gebeuren de vakken dicht en had daarvoor al mensen van de omloop weggeslagen (mensen die gewoon wat stonden te drinken en te eten).... 5 man op 1 iemand die op de grond lag enzo... het was rust en iedereen wilde van de tribune af om bijvoorbeeld naar de W.C. te gaan enzo. Uiteindelijk werkte het zo provocerend dat sommigen er doorheen braken en het liep uit op een relletje waarbij de M.E. verjaagd werd uit het stadion. Vervolgens ging de M.E. buiten het stadion willekeurig mensen insluiten en oppakken. Er zijn alleen kinderen, oudere mensen, stewards, veiligheidsmensen (WWS) en werknemers van een nabij gelegen telecombedrijf opgepakt... zomaar... De volgende dag staat er in de krant: "90 Hooligans opgepakt"..... wij weten ondertussen wel beter....
2 B&B: Whahahaha als ik een ME'er zie moet ik dus maar weglopen??? Mooi niet!!! Dan loop je juist het grootste risico op klappen!!! Tis gewoon te gek voor woorden dat ze gewoon lukraak op mensen inhakken!!! Je bent wel héél erg ZIEK als je op vrouwen en kinderen gaat lopen slaan!!! :@:@:@
En ze zullen heus wel hun hart in de keel hebben ja als er een groep relschoppers voor hun neus staat...maar die hebben geen knuppeltjes en traangas sjit!!! Nou zijn die relschoppers dus geen supporters!!! Maar als jij ziet dat je kameraad of wie dan ook, die er niks mee te maken heeft, door een aantal Calimero's klappen krijgt blijf je niet staan natuurlijk. En dit escaleert dan weer verder...

En Prhyme noemt het voorbeeld van Ajax - Nac...maar bij Ajax 2 - fc trommel werd er een supporter een paar keer keihard op zijn achterhoofd gemept. Hij is op die avond een aantal keer goed "out" gegaan en had er dagen later nog steeds last van! Het lijkt me zeer sterk dat DIT de bedoeling is van ME'er zijn :s:s:s Ben benieuwd hoe ze dat op trainingen doen...
De mobiele eenheid is een groep van politiemensen, die normaal op straat werken. Zo nu en dan, als er bijvoorbeeld een gevaarlijke voetbalwedstrijd (een risicowedstrijd) gespeeld wordt, trekken deze politiemensen het normale politiepak uit en het pak van de mobiele eenheid aan.

Voordat politiemensen bij de mobiele eenheid komen, zijn ze eerst 6 weken op school geweest om te leren hoe je bijvoorbeeld met een wapenstok omgaat. Als je hier namelijk mee slaat, zoals je wel eens ziet op televisie, komen deze klappen behoorlijk hard aan. Op deze school wordt bijvoorbeeld geleerd, dat je niet op het hoofd mag slaan, want dat doet echt heel erg pijn.

Op de school leren de politiemensen om altijd samen als een groep te werken. Er mag dus nooit een politieman voor de groep mobiele eenheid lopen omdat dat gevaarlijk is voor de politieman die dat doet. Men noemt dat in linie werken. Verder mag de politie nooit een groep demonstranten helemaal insluiten. De demonstranten moeten altijd een vrije weg houden om weg te kunnen komen.

Op deze school leer je ook zelfverdediging (wat doe je als je wordt aangevallen), boksen, judo en hoe je gaspatronen moet weggooien of wegschieten. Ook leert de mobiele eenheid wat je moet doen als iemand een fles met brandende benzine (men noemt dat een molotov cocktail) naar je gooit. Deze moet je namelijk opvangen met een schild en voor het schild op de grond laten vallen. Zelf moet je dan achter het schild zitten, met de brand voor het schild. Dat is best wel eng de eerste keer.

Een groep mobiele eenheid bestaat altijd uit 5 "secties". Elke sectie is 10 man groot. In Nederland heeft elke regio een aantal groepen mobiele eenheid.

De kleren van de mobiele eenheid zien er uit als een trainingspak, maar daaronder hebben ze allerlei beschermende kleren zitten. Meestal zijn dit plastic stukken op de schouders, de knieën, de ellebogen en de borst. Ook in de schoenen zitten ijzeren stukken. Natuurlijk heeft de mobiele ook een helm op. Dit is allemaal gedaan om de mobiele eenheid zo goed mogelijk te beschermen, want er wordt nog wel eens met stenen gegooid.

De mobiele eenheid wordt voornamelijk gebruikt als er rellen zijn of als er berichten zijn, dat deze zullen komen. Dat gebeurt veel bij voetbalwedstrijden en als een gekraakte woning leeggemaakt moet worden. Maar de mobiele eenheid wordt ook ingezet als iemand wordt vermist en een bos helemaal afgezocht moet worden.

De politiemensen van de mobiele eenheid krijgen als beloning voor het werk een extraatje van 46 gulden per maand. Dat is niet veel, maar de mensen doen het vooral omdat er regelmatig gesport wordt en zij dat leuk vinden.
JA...waar kan ik me aanmelden...wat een droombaan...:S
ik kan er niet over oordelen hoe het er echt aan toegaat...misschien denk ik wel te naief over het handelen van de ME...

Maar ik blijf erbij dat als je al die dingen weet he, dat ze het mooi finden om te slaan en zo...zorg dan dat je er niet bij bent...die vrijheid heb je...

Aan de andere kant Q_DANCE2002....ik kan me voorstellen wat je zegt...dat als een bekende of wat te grazen wordt genomen...tja, dan is het anarchie natuurlijk...

ik ga wel weer naar het onzin topic...daar zijn ze minder fel...;)
Vind het wel leuk dat hier een gehele omschrijving wordt geplaats van wat de M.E. precies inhoudt, alleen strookt deze niet met de werkelijke gebeurtenissen en weet ik precies wat er gebeurt en hoe ze dit aanpakken.

B&B, jij zegt wel lekker.. "zorg dan dat je er niet bent", maar wat nou als je ingesloten wordt als er niets aan de hand is of als ze met zijn allen juist komen staan waar jij bent? Als de M.E. daar zin in heeft, ben je gewoon vogelvrij verklaard en niet anders.

overigens die 46 gulden... dat zal wel per keer zijn, want ik heb hogere bedragen horen vallen door M.E.'ers zelf. (ook per keer)
 
Verder mag de politie nooit een groep demonstranten helemaal insluiten. De demonstranten moeten altijd een vrije weg houden om weg te kunnen

- - -

jaja

En groepen feestvierende mensen insluiten mag wel ???
 
he B&B: zijn er in het onzin-topic geen hakkende ME'ers????? hmmmm, dan moet ik daar maar eens naar toe... :P:P ;)
Zo zo Qoen, heb je je spreekbeurt uit groep 8 maar weer uit de kast getoverd...? Maar zoals je net zelf aangaf aan het eind van je uiterst leerzame verhaal (molotov coktails afweren met je schild, daar had ik nou nooit zelf op kunnen komen....), doen die gasten het werk omdat ze het ook leuk vinden. Gewoon op de zondag effe je frustraties van de hele week eruit rammen dus. Natuurlijk zitten er ook goeie ME'ers tussen, maar als één zo'n gefrustreerd mannetje begint met uitlokken en het draait uit op een rel dan helpen ze mekaar toch allemaal en kan je dus met recht zeggen dat de ME begonnen is. Ik geloof trouwens best wel dat die gasten leren dat er altijd een vrije weg moet zijn, maar geloof me, in de praktijk is er bijna nooit meer een vrije weg. 9 van de 10 keer word je volledig ingesloten en kan je geen kant meer op.
zo ook met onze huldiging op het leidse, alle straten waren afgesloten m.u.v 2 kleine straatjes en die waren volgegooid met traangas.
nee de politie is je beste vriend :(
En maar doorhakken...:@:@:@:@:@ Klootzakken zijn het!!
 
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Zitten die FEYENOORD-fans eerst AJAX naar beneden te trappen,

en zelf doen ze het 30x zo Hard