Partyflock
 
­ Nederland
een vriendin van mij noemt haar ouders bij der voornaam. ik vind dit zo raar klinken. ooms en tantes van mij zeggen ook altijd dat ik ze gewoon bij hun naam mag noemen, maar ik blijf er ome en tante voor zeggen. komt denk ik door de gewoonte.

noemen jullie ooms en tantes wel alleen bij hun naam of ook met ome en tante ervoor??
Ik noem ze ook met ome of tante ervoor, is een gewoonte denk ik
Ome Fennie en Tante Jan?? dat klinkt toch voor geen 2 meter. :D
so echt niet dat ik hun met oom of tante aanspreek. Dat klinkt echt niet, zou ook nooit u tegen ze zeggen. Me ouders noem ik soms bij hun voornaam, als ik wat van ze nodig heb :-D en soms als ik over ze heb tegen bepaalde mensen.
 
hmmz ik spreek ze ook altijd aan als ome/tante.. maar dat doet geloof ik iedereen bij onzzzzz
juist nichtje D-Licious aka Wendy :D
ik zeg ook tante/oom voor mijn ooms en tante's..

ik denk gewoon uit beleefdheid..
 
oom en tante!
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
ik noem mijn ooms en tantes bij hun naam. klinkt zo ouderwets vind ik om oom en tante te zeggen. mijnouders noem ik mam en pap, niet Ma en Pa, dat vind ik neit klinken.
Ik noem mijn ooms en tantes gewoon bij hun voornaam. Dat doet bij ons de hele familie. Alleen de grootouders worden opa of oma genoemd en dan zonder hun naam erachter. Dat zijn trouwens ook de enige die wij niet mogen tutoyeren.

Mijn ouders spreek ik trouwens ook heel vaak aan bij de voornaam. Dat wissel ik af met mam en pap.
 
Ik zeg nooit "oom/tante" tegen ze; dat deed ik toen ik nog een kleuter was ofzo.

M'n ouders zijn gewoon "pap/mam" en m'n opa & oma noem ik wel "opa & oma", maar ik zeg tegen niemand in m'n familie "u". Dat vind ik zo afstandelijk en onpersoonlijk!
Opa Oma en voor de rest noem ik ze gewoon bij naam. Ik weet nie beter is een beetje raar om ze nu anders te noemen!
 
Ik noem ze ook nooit met oom en tante ervoor, gewoon bij hun voornaam. Ik zeg ook wel opa en oma, zonder voornaam erbij. Alleen tegen mijn opa's en oma's zeg ik u, voor de rest tegen niemand...
Ik noem aan me vaders kant iedereen met oom of tante der voor, omdat me vader de 1 na jongste is en die kant van de familie nog aardig christelijk is emn aan me moeders kant noem ik ze allemaal met de voornaam.
Ik zeg gewoon mam of pap en soms ma of pa, tegen mn ooms en tantes ook soms met oom en tante zoals jij dat zo mooi zegt ervoor.

Als ik tegen iemand anders praat over mn ouders of oma of opa dan zeg ik het volgende:

Ma = Moesje of Moer
Pa= Vaar
Oma = Omoe
Opa = Opoe of Opoel

Maar dat heb ik nog aan Scheveningen overgehouden
Ik zeg tegen de ooms en tantes die ik heb altijd nog oom... en tante.... mag wel bij de voornaam maar da vink raar.... en oma noem ik oma en u... omdatz eoud is, de rest van de familie allemaal je en jij, vink veel persoonlijker.... voornaam mag ik nie bij me ouders, doek alleen als ze nie luistere als ik iets zeg hahahaha
haha, nou mijn ouders zijn echt burgelijk wat voornamen betreft. mijn pa noemt de buurvrouw van mijn zus ook "buurvrouw" ipv haar voornaam. klinkt echt stom.
tis pas stom als je je pa buurvrouw noemt...;)
of je buurvrouw PA!. Gezellig!!!!;D Lekker voor op van die verjaardagen. :bah: