Partyflock
 
­ Nederland
 
...zie ik dat de dood van Fortuyn nu alweer wordt gebruikt door anderen om hun mening nog iets scherper te stellen of beter naar voren te brengen.
Kijk: Fortuyn was helemaal niet mijn vriend (ik mocht hem totaaaal niet zelfs), en ik deelde bijna geen enkele van zijn standpunten. Maar hij was ook geen racist/fascist vond ik. Daarom vind ik alle mensen die van de gelegenheid gebruik maken om racistische ideeën te uiten in de topics over de dood van Prof. Pim dieptriest!

Het meest domme wat ik gezien heb waren die sukkels in Den Haag die het wel verstandig vonden om een beetje olie op het vuur te gaan gooien door een beetje te gaan rellen bij het Binnenhof. Denken die mensen dat ze in de geest van Pim Fortuyn bezig waren? Als je het mij vraagt bestond het grootste deel gewoon uit sensatiezoekers die geen enkel benul van politiek hebben en gewoon ff een beetje rommel wilden maken.

Respect voor iedereen die gewoon de overledene eert, en niet meteen de gebeurtenis aangrijpt om er zelf beter aan te worden. Respect voor die mensen die gewoon in Rotterdam een bloemetje gingen leggen bij zijn huis, hoewel je mij er niet zult tegenkomen.
 
ok meneer anti pim fortuyn,

je mag dan wel zo tegen meneer fortuyn zijn. wellicht heb jij nooit in die situaties dat je je vreselijk bedreigd voelde. meneer pim sprak gewoon in heldere taal uit wat er bij de mensen leeft. namelijk gevoelens van onveiligheid, doofpotpraktijken en maar niet te spreken over positieve discriminatie. je wil niet weten wat er hier allemaal gebeurd waar wij geen weet van hebben.en wat maar niet gezegd mag worden en al dat correcte (lees hypocriete)linkse gelul. maar goed sommige mensen moeten eerst dat soort dingen met eigen ogen zien voordat hun roze brilletje breekt..

maar goed dat terzijde...
kijk op dit forum zitten gewoon veel jonge mensen en die willen nog wel eens reageren in onwetendheid of willen nog wel eens een onvolwassen reactie geven. Maar kom op man, zo is het nou eenmaal laat die mensen lekker op hun manier hun frustratie uiten en ga niet het wijze mannetje uit lopen hangen(jij bent zelf 24 toch???). Een moord die zoveel teweeg brengt brengt ook kinderachtige reacties met zich mee, dat is logisch en so be it!!.Kijk als voorbeeld een oudere man!!!! die de bloemen(die ook ik daar heb neergelegd) in de fik wilde steken bij het media park in hilversum en daar iemand mee verwond, of een kerel die daar over posters van pim met een kaarsje overheen fietst en hem vervolgens peert!
Dus ik snap niet waar je je druk over maakt...
Je kunt je wel druk maken over rasistische uitingen maar die komen niet alleen voort jegens buitenlanders..
 
Het gaat er gewoon om dat heel veel mensen een goeie toekomst zagen met Pim Fortuyn en die is nu in een klap verpest. En als je niks meer van pim wil horen zou ik maar een tijd niet meer op het internet komen. Bedankt voor het medeleven.
omg debsy, kben t volkomen met jou eens!!!
 
Debsy je hebt echt helemaal gelijk!!! Maar die racistische uitingen van pim fortuyn zijn in mijn ogen meer een soort reactie op de in nederland aanwezige imams die homoseksualiteit een enge ziekte noemen. Kort gezegd: dit is eveneens discriminatie en hier heeft meneer fortuyn gewoon op gereageerd, ik keur het niet goed maar kan het wel begrijpen, dat hij de islam dan als achterlijke godsdienst afschilderd.
Wel vind ik het raar dat de moslim gemeenschap nu ineens 'diep' schokt lijkt te zijn. Een paar jaar geleden wisten ze nog een volle amsterdam arena te trekken met een conferentie TEGEN het westen, en dat de moslims met de islam de goede godsdienst was. Alle andere godsdiensten waren maar raar en achterlijk. Ik vind eerljk gezegd dat deze uitspraken ongeveer gelijk zijn aan de gedachten van adolf Hitler die het arische ras het enige zuivere ras vond. Dus ik kan de uitingen van pim fortuyn over de islam en de moslims dus wel een beetje bergijpen!
Los hiervan staat het gedrag van een gedeelte van de marrokaanse jongen in Nederland die sommige steden en plaatsen terroriseren door vechtpartijen, berovingen, afpersing en ga zo maar door. ( denk aan gouda, zandvoort enz) Daarom wilde hij ook een daad stellen door illegalen die nog in nederland verblijven een verblijfsvergunning te geven als ze goed Nederlands spraken en geen strafblad hadden. Van mij mogen deze mensen JUIST hierblijven en die marrokaanse jongeren vertrekken, omdat ze ook geen respect tonen voor de samenleving hier in Nederland!

Sorry dit moest ik ff kwijt!!! Ik wist nog niet of ik op fortuyn ging stemmen maar ik weet wel dat een aantal ideeën van hem reeël waren met de werkelijkheid.
 
Ik betuig mijn medeleven dus wel aan iedereen die nu rouwt om Pim. Serieus. Verwacht van mij alleen niet dat ik mijn ideeën bijstel omdat hij nu dood is. En naar mijn mening was Pim geen racist!. Door nu wel allerlei racistische uitlatingen in verband te brengen met zijn dood eer je hem echt niet, en toon je dat je je niet verdiept hebt ik zijn plannen/ideeën.

En of je het nu wel wil horen of niet: ik zal altijd (lees maar in oude topics) tegen racisme reageren, ook al is er een droevige aanleiding voor. Racisme praat ik nooit goed, en het kan me niks schelen dat mensen dat niet willen horen. Dat is nou eenmaal mijn mening en daar blijf ik achter staan. Dus Debsy mag dan wel vinden dat ik hypocriet zit te lullen: het zou pas hypocriet zijn als ik nu ineens andersom ging lullen, omdat Pim nu dood is.

Respect voor Pim en zijn aanhangers. Geen respect voor racisten... En ja, daar maak ik me wél druk om dus....
Pim bracht leven in de politiek!!en nu is het weer een saaaie boel daarow!!!!!!!!alsje begrijpt wat ik bedoel!!!!!!

**pim...rest in peace**
Het is gewoon allemaal klote en bullshit wat iedereen over hem zegt hij was gewoon een goede man die zn mening uitte, en dat moet togg kunnen zogenaamd in dit klote land
 
Het is gewoon een moelijk onderwerp.
Ik heb niet gezegd dat ik jouw hypocriet vind. Ik vind de gevestigde orde hypocriet. Ik zeg gewoon, er is iets ergs gebeurd. En rond deze man hingen zoveel verschillende meningen dat er met deze moord natuurlijk ook allerlij verschillende manieren van uiting naar voren komen. En daar kun je je wel druk om gaan maken maar so be it.

Ik was zelf zo`n zwevende kiezer. Aan de ene kant irriteerde ik me mateloos aan wat maar allemaal kan hier. Gedrag en uitingen van bepaalde groeperingen. Normen en waarden die lijken te verzakken. Als je op je zelf wilt gaan wonen en je bent 25 nog single en je bent opgegroeid in de Randstad en je staat vanaf je achttiende ingeschreven, dan kan je niet op een normale (huur, want wie kan er nou kopen in zijn eentje tegenwoordig,en vooral op jonge leeftijd op een normale manier aan een woning komen. Of je moet al jong veel geld hebben. Ondertussen zie je wel dat vele woningen gewoond worden door illegalen en asielzoekers die allemaal zo zielig zijn. Sommige die een kompleet huis ingericht krijgen. Uitingen inderdaad van Imam, HAKENKRUIZEN die op ons vrijheidsbeeld zijn gekerft.ONS VRIJHEIDSBEELD, voor onze opa`s en oma`s die de vreselijke terreur hebben mee moeten maken, en het beeld ter nagedachtenis van al die mensen die gedood werden omdat ze toevallig Joden waren.Persoonlijke berovingen en bedreigingen die ik veelal bij mij en mijn nabije omgeving heb gezien, gehoord en meegemaakt! Op een gegeven moment wordt men dit spuugzat!Dit komt je strot uit letterlijk. En begrijpelijk! En dan de gevestigde orde die alles maar gedoogd!

Kijk en ik twijfel nog steeds aan de oprechtheid van Pim zijn bedoelingen,en ik wilde er heel graag in geloven, maar ik zeg je eerlijk: ik was nog niet overtuigd. Maar één ding: hij wist wel een vette beerput open te trekken. Een beerput waar heel veel mensen al een tijd kotmisselijk van worden! Niemand sprak het uit en hij wel, en daar heb ik respect voor!!

En ik vind het ook slap dat mensen die op hem stemmen worden bestempeld door bepaalde tegenstanders als mensen die ontevreden zijn en dat ze er ingetuind zijn. En bovenal bestempeld worden als NAIEF.

Ook al zou hij uiteindelijk een beroerde politicus of poppulist zijn, hij is wel iemand die dingen uit durfte spreken die gewoon echt bij de mensen leefde. En daarvoor heeft meneer Fotuyn mijn symparthie!

ik ben een beetje afgedwaald, maar dit wilde ik toch nog even kwijt!

En nu maar hopen dat de politici hier voor de wil van het volk hier gehoor aan gaan geven!
 
Oh ja en over het rascisme gesproken waar je je hier op deze site dus druk overmaakt. Ten eerste vind ik dat dit woord te snel in de mond wordt genomen. Dit rascisme waar jij het over hebt heeft een oorzaak. Want die jongeren die zich hier uiten, hebben zelf dingen meegemaakt waardoor ze misschien rasistische uitingen hebben. Weet je hoe vaak ik de woorden K*Tmarokkaan, k*nkertruk, tyfusallochtoon, K*tillegalen, domme voetbalsupporters, kutfransen etc zelf in mijn mond heb genomen. Dat gaat gewoon vanzelf, maar of je per definitie kunt stellen dat deze mensen rascisten zijn. Ik kan het heel goed vinden met verschillende islamitiesche mensen op mijn werk. En als een oud vrouwtje/mannetje van allochtoonse afkomst mijn hulp nodig heeft dan doe ik dit ook met alle liefde.
Rasistische uitingen op deze site vind ik daarom veelal onschuldig en niet echt waardig om je druk over te maken. Dit rascisme wat jij aangeeft zijn welliswaar rascistische uitingen, maar vind ik nog geen rascisme. Maar wel 1 tip hierop aan alle mensen die dit lezen, een betere samenleving begint bij jezelf! Dus kun je je misschien op sommige plekken beter onthouden van ongenuanceerde uitspraken. Uit je frustratie op een ongenuanceerde manier liever bij mensen en op plaatsen bij wie je weet waarbij dit mogelijk is!
 
oké, ik denk er nog steeds iets anders over, maar je hebt goed uitgelegd wat je bedoelt. ik begrijp je frustraties, maar ik denk dat er andere oplossingen waren dan die pim bood..
en dat je die woorden in de mond neemt is niet zo'n ramp. maar als je leest hoe sommige mensen hier een anti-buitenlanders-stemming creëren door echt de meest verschrikkelijke dingen te roepen, dan vind ik dat hoe dan ook verkeerd. dit is geen huiskamer, waar je onder vrienden bent. maar een forum waar iedereen meeleest, en dan moet je vind ik iets genuanceerder zijn..

maar ik snap je problemen!
 
Die problemen zijn ook jouw problemen..dat zijn namelijk problemen van ONZE samenleving, ik neem aan dat jij het niet goedkeurd dat er hakenkruizen op ons vreiheidsmonument worden gekerft, en er dingen gebeuren wat gewoon onrechtmatig is. Persoonlijk heb ik geen problemen.

Ik keur het ook niet goed hoe mensen zich uitspreken. Maar ja mijn standpunt is dat het geen zin heeft om je daar druk over te maken.

En als je mijn laatste stukje goed heb gelezen geef ik zelf al aan dat mensen zich beter wat kunnen nuanceren en niet zo in het openbaar moeten laten uitspraken. Maar vooralsnog dat kun je gewoon verwachten en niet de moeite waard om je verder druk over te maken want het is te relativeren. Zo ik ga maar weer eens aan het werk!
 
we worden het niet eens... ik zeg je dat bepaalde problemen die jij ervaart nogal meevallen, en dat we het in Nederland erg goed hebben (ja, zelfs vergeleken met andere Westerse landen)...
die dingen die jij noemt zijn heel erg, maar op zichzelf staand... er worden vaker hakenkruizen op het grafmonumenten gekalkt, en dat moet keihard worden aangepakt (en dan geen onderscheid maken tussen Marokkanen of neo-nazi's die het doen).
en ik bezef mezelf heel goed dat ik hier vrij rustig zit in het verre Hengelo waar de problemen lang niet zo groot zijn als in de Randstad. en ik wil die problemen dan ook niet relativeren, maar ik zal ook zeker niet racistische uitspraken hierzo relativeren.
maar goed... ik respecteer je mening.

werk ze :D
 
2 Debsy..

op verschillende topics heb ik al gereageerd dus nu geen discussie.
Wil wel nog even een probleem uit de wereld halen.
Ik woon in een wijk in Capelle a.d Ijssel,waar een meneer P.F niet zou wonen.

er staan tientallen huizen leeg waar de gemiddelde (hypocriete)nederlander niet wil wonen.

Het staat hier te verrotten. mooie benedenwoningen...portiekwoningen....rijtjeshuizen...maisonnettes en dat van 2 tot 5 kamerwoningen.

Waar blijven de woningzoekers?????
ze stoppen het nu vol van de woningbouwvereniging met studenten met lakens voor hun ramen en ontspoorde jongeren die begeleid kamer wonen en de hele buurt verzieken met vernielingen.

Er is hier geen turk of marokaan.
wel een n.s station,scholen,winkelcentra en directe verbindingen naar snelwegen die je in 15 min. in Gouda of Rotterdam brengen.

hele wijken worden gebouwd en zijn vaak al verhuurd of verkocht voor de oplevering.
en deze huizen blijven leeg.
huizen van 17 jaar zullen wel gesloopt gaan worden omdat niemand ze mot?
woningnood?
 
Beste Gabberma,

Sorry dat ik het moet zeggen hoor, maar ik praat vanuit mensen uit mijn positie. Ik ken die verhalen over nieuwbouwwijken waar niemand wil wonen, reden?? geen idee!!, er komen toch ook geen (hypocriete????)woningzoekende allochtonen! Zou een mooi project zijn om Bijvoorbeeld asielzoekers in te plaatsen! vind u ook niet? Of mensen met lage inkomens voor een goed prijsje toch in een redelijke buurt met vrij nieuwe woningen te laten wonen. Ik zou zeggen ik zou willen dat er zoiets in deze omgeving bestond, dan kregen jongeren hier ook een normale kans om op zichzelf te gaan wonen.

BTW Heeft u mij horen zeggen dat ik alle marokanen, allochtonen slecht vind?? U had mijn stuk beter moeten lezen. Ik weet net zo goed hoor dat er heel veel vervelende galbakken tussen de blanke nederlanders rondlopen. Im sta zelf voor een heel vredelievende samenleving en genegenheid, ik zelf zou het liefst een maatschappij willen leven waarin we met zijn allen zouden knuffelen. Het gevoel bij het eerste pilletje, dat iedereen lief en aardig is. Maar ja, deeze droom zal nooit werkelijkheid worden ben ik bang...:( Misschien moet ik zelf eens partij van de vrede oprichten..maar goed...

Ik praat bijvoorbeeld over jongeren zonder partner die in omgeving amsterdam zijn opgegroeid. Wil je hier aan een huis komen moet je minstens 8 jaar tot soms nog wel 11 jaar op de wachtlijst staan! En dan nog kom je doorgaands terecht in buurten waar eigenlijk NIEMAND meer wilt wonen (oost, bijlmer, west).Ook u niet mevrouw! Niet omdat we zo veeleisend zijn hoor, maar maak daar maar eens een ritje naar de supermarkt, of simpelweg over straat lopen, dan weet u wel waar ik over praat. Zelf wordt ik namelijk behoorlijk down van dingen die ik in de metro naar mijn werk meemaak, of in de stad, of dat iemand me weer eens lastigvalt/berooft of een por in een overvolle trein/metro/tram geeft.
En daar ook nog constant tussen willen wonen, nee ik bedank!

Ik werk hier ik ben hier opgegroeid ik heb hier mijn vrienden. Dus ik vind uw stelling mooi hoor, maar niet echt passend. Wat moet een jongere zonder partner die hier is opgegroeid, hier alles heeft, doen in Capelle a/d IJssel. Nog maar niet te spreken of dat WEL te betalen is. Alles achterlaten om in Capelle a/d IJssel te gaan wonen omdat we anders hypocriet zijn. Kom op zeg!
U gaat toch ook niet in uw eentje in Friesland wonen!
 
debsy's right..!!

Waar ik persoonlijk een heel erge hekel aan heb is dat mensen Pim racistisch of extreem rechts noemde wat hij zeker niet was, zo is hij ook constant geprojecteerd door de media en nu kan hij niet eens meer voor zichzelf opkomen....
 
2 debsy.

jij begon met hypocriet.
ik heb het allang niet meer over pim.
ja ik wil wel in Friesland wonen.
ik had je stukje prima gelezen.
mevrouw kwam cynisch over.
ja,een leuke flat in de Bijlmer zou ik ook doen.

ik wilde even laten weten hoe belachelijk dat het is;woningnood met zo`n overschot aan woningen.

sorry, de sfeer hier staat voor hoe nederland zich in het algemeen nu gedraagd. hatelijk en redeloos.
men lult en denkt dan.
 
2 debsy

wat een je reinste onzin, volgens mij haal jij al je verhaaltjes over bijlmer uit de MEDIA zoals de MEESTE doen, de mooie media die alles zo slecht belicht. Woonde tot mn 8ste in de bijlmer, en woon er nu weer. HEEL rustige buurt, lekker multicultureel.. nooit saai.

en wat betreft dat woningnood:
gabber mamma heeft helemaal gelijk, iedereen stelt zoveel eissen AAN de woningen die ze moeten, en maar klagen en maar klagen.. maar zogauw het te lang leegstaat en ze willen dr asielzoekers in komt het NATUURLIJK in de krant, en begint iedereen weer...
jullie zijn allemaal een stel hypocrietjuhs!
Pim is gestorven, heel jammer dat er iemand neerging vanwege zn mening. Ik rouw niet om Pim zelf, ik rouw om de persoon.
 
Debsy>> Ik ga niet eens op je reageren....maar sluit me helemaal bij gabbermama aan. House pinda is ook niet op zijn achterhoofd gevallen en eastsidegait heeft het ook wel begrepen...
 
tnx marijn :)
 
nou kijk
als marijn het zelf met me eens is :D

;)
 
Met meneer Housepinda valt dus niet te praten want die heeft bij voorbaat al het vooroordeel dat ik uit mijn nek loop te lullen. Net als al die andere Nederlanders, die eigenlijk alleen maar lopen te klagen, want we hebben het hier zo goed. Toch?? Ik zeg eerlijk ik ben heel gelukkig, ik heb niets te klagen ik heb net een woning gekocht met mijn vriend, heb genoeg geld en ik reageer niet uit onvrede, maar ik heb wel mijn ogen open, en constateer dingen die niet door de beugel kunnen.
Menneer housepinda ik geef alleen maar aan wat ik met eigen ogen heb beleefd. Maar als jij daarbij aangeeft dat ik zit te liegen, dan is dat jouw probleem.En niet goed onderbouwd want ieder heeft zijn eigen belevenissen.
Voor de rest jullie: Gabberma en Eastside, Marijn en Housepeanut, ik moet jullie nageven dat jullie denkwijze heel ideologisch en tolerant is, en dat is heel goed. En ik snap ook jullie reacties op de ongenuanceerde onvolwassen uitspraken die hier te pas en te onpas worden gedaan. Wat ik ook absoluut niet goedkeur. Maar dat kun je verwachten op zo`n site als deze. Voor constant volwassen discussies/reacties betreffende dit onderwerp bevind je je toch echt op de foute site. Maar ik vind wel dat jullie reageren op gegevens die mensen geven over hun onvrede als verkeerd wordt afgedaan. Zo en verder hoeven we denk ik niet verder te discussieren over dit onderwerp want ik vrees dat ietwat linksdenkenden en ietwat rechtsdenken wat dit betreft nooit op 1 lijn kunnen komen. Want wat dat betreft is een beetje begrip voor andermans situaties teveel gevraagd. Ik moet nageven dat het ook een zeer complex en gevoelig onderwerp is.
Ik ben zelf ook een beetje off-topic gegleden ben ik bang maar ik was de laatste dagen ietwat geomotioneerd, en heb me hier dus wat off-topic uitgelaten denk ik!

Duss... respect voor alle mensen die lief voor elkaar zijn.

Party-on!!
 
goed gesproken! nog ff en we worden het helemaal eens ;)

party on idd :D