Partyflock
 

Pettelaarse Schans

op de kaart
AdresPettelaarse Schans
5216 CG
's-Hertogenbosch
Nederland
Aanwezigheidfacebookpagewikipedia

Informatie

Bouw en sloop

Het fort werd in 1623 gebouwd, nadat Maurits van Oranje in 1603 en 1622 de stad probeerde in te nemen. Bij elke aanval lieten de Bosschenaren het moeras rondom de stad onder water lopen. Bij beide aanvallen bezette Maurits een hoogte ten zuiden van de stad. De Bosschenaren zagen het belang van deze hoogte in. Nadat Maurits was verslagen, bouwden de Bosschenaren op deze hoogte in 1623 de Pettelaarse Schans.

Zes jaar later, bij het Beleg van 's-Hertogenbosch door Frederik Hendrik van Oranje-Nassau werd hier gevochten, maar de militairen van 's-Hertogenbosch voorkwamen niet dat Frederik Hendrik uiteindelijk de stad innam.
Boek een overnachting in of in de buurt van Pettelaarse Schans via Booking.com.
Nieuws
Zaterdag 5 en zondag 6 september staat de Pettelaarse Schans in 's-Hertogenbosch in het teken van de vierde editie van het Soul Live Festival. Op zaterdagmiddag en –avond en zondagmiddag en -avond is er plek voor 2800 bezoekers, die aan tafel zitten en een onderlinge afstand van anderhalve meter in acht nemen. 1
Onder anderen Joss Stone, Waylon en Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience komen naar de vierde editie van Soul Live Festival. Dat vindt plaats op zaterdag 5 september op de Pettelaarse Schans in 's-Hertogenbosch.
Ryan Shaw met Re:Freshed Orchestra en Benny Rodrigues maken line-up van Soul Live Festival op zaterdag 31 augustus op de Pettelaarse Schans in 's Hertogenbosch compleet. Eerder werden al namen als Trijntje Oosterhuis, Ben l'Oncle Soul, Alain Clark en Shirma Rouse bekendgemaakt.
Op zaterdag 29 juni vindt op de Pettelaarse Schans in Den Bosch voor de eerste keer het Paradijs van het Zuiden plaats. Voor het festival zal de bijzondere locatie – een stervormig eiland met veel groen en omringd door water – worden omgetoverd tot een paradijselijk oord met vijf podia met verschillende muziekstijlen in een tropische setting. Het festival wordt geproduceerd als samenwerking met partijen zoals Daisy, Vunzige Deuntjes, Rewind, Losjes, Duikboot, Café de Puinhoop en RGB Silent Disco.
Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack, Lil Kleine en Yellow Claw zijn enkele van de artiesten die organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events zojuist hebben aangekondigd voor de zevende editie van Kingsland Festival.
Koningsdagfestival Kingsland keert ook in 2019 terug in Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Twente, en voegt daar dit jaar een nieuwe stad aan toe: Rotterdam. Het festival strijkt neer op het buitenterrein van Rotterdam Ahoy. Dat maken organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events vandaag bekend. Ook dit jaar wordt het weer een groot oranje spektakel met meerdere muziekpodia met de populairste muziekstijlen en de grootste artiesten van dit moment.
Zo viert Brabant op 5 mei de vrijheid. Veteranen, vluchtelingen, artiesten, jong en oud vieren samen de vrijheid op Bevrijdingsfestival Brabant.
De muzikale omlijsting van Bevrijdingsfestival Brabant is rond. Bevrijdingsfestival Brabant presenteert een line-up met vele stijlen. Geen DJ's maar live artiesten en muziek uit alle delen van de wereld.
Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Oldenzaal. Armin van Buuren, Hardwell, Nicky Romero, Broederliefde, Lil Kleine, Ronnie Flex, Sam Feldt en vele anderen naar Kingsland Festival 2018.
Kingsland Festival gaat op 27 april 2015 de oranjekoorts naar ongekende hoogte laten stijgen. Het festival dat dit jaar voor het eerst in Den Bosch plaats vindt, presenteert meteen een line-up van Koninklijk niveau. Met optredens van onder anderen Showtek, Sunnery James & Ryan Marciano, Blasterjaxx, W&W en als hoogtepunt Armin van Buuren wordt Koningsdag in Den Bosch grootser dan groots gevierd. Kaarten zijn te koop via www.kingslandfestival.com?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock 1

3 waarderingen

hurricane bass
toch wel een erg leuk plekje
:woep:­Swift:­woep:
mooie lokatie
darknezz
super locatie

7 opmerkingen

dit is niet echt n feestlocatie, tis n natuurgebied
Uitspraak van S.F.X. op zondag 8 april 2007 om 07:46:
[SilverFaustX] dit is niet echt n feestlocatie, tis n natuurgebied

Das juist super joh!
Mag er van mij best één worden, prima locatie :p
 
pettelaar park? of waar de hell is dit?!
Dit is echt een toplocatie voor feestjes, mooi buiten de bebouwing, nie zo benouwd en lekker ruim. Ik zeg, meer feestjes hier :P
ze meoten hier weer feesten geven