Partyflock
 

Blijburg aan Zee

op de kaart
afbeelding Blijburg aan Zee
Locatie is opgeheven.
AdresMuiderlaan 1001
1087 VA
Amsterdam
Nederland
SiteSite blijburg.nl
E-mailkantoor@blijburg.nl
Aanwezigheidfacebookpageinstagram
Boek een overnachting in of in de buurt van Blijburg aan Zee via Booking.com.

Uitgaansagenda Blijburg aan Zee

Laatste feest was op vrijdag 30 november 2018: Strtori Festival
Statistieken
109·feesten
geen·in de toekomst
109·in het verleden
31·nieuwsberichten
1·virtuele tour
25·video's
3860·bezoekers · herkomst
2708·unieke bezoekers
109Partyflockfans
20.5 KFacebooklikes
90·albumfoto's
1·opmerking
2·waarderingen
zeer goed·stemresultaat (869 stemmen)
Nieuws
Bye Bye Blijburg
20 september 2018
Met een daverend meerdaags festival (inclusief camping) valt in het laatste weekend van september definitief het doek voor Blijburg.
Zaterdag 21 juli barst Blijburg los met haar laatste zomerfeest, 10 weken voor haar grandioze afscheidsfestijn 28-30 september. Met 5 stages, dj's, live muziek, oases, nomadenkampen, magiërs, vuren en rituelen dansen de Blijburgers de alchemist achterna.
Less is more' is deze zomer het motto van Pleinvrees. De afgelopen jaren had de Amsterdamse evenementenorganisatie met Pleinvrees am Strand en Pleinvrees Festival twee zomerfestivals op de agenda.
Hét alternatief op Koningsdag vindt vrijdag 27 april weer plaats op Blijburg Amsterdam met Colin Benders, Dekmantel Soundsystem, Fjaak, Job Jobse, Jungle By Night, KiNK, Omar Souleyman, Palms Trax en vele anderen.
Na een uitverkocht Zomerfeest is Blijburg terug met het Herfstbal. Zaterdag 11 november gaan vier podia open voor ritueel en een veelzijdig muzikaal programma.
Dit keer volgen we de bedoeienen in de magie van onze eigen urban oase. Zes atmosferische stages gaan aan en dit keer beginnen we vroeg.
STRAF_WERK Festival maakt de innovatieve stage-indeling bekend voor haar rentree op het idyllische Blijburg aan Zee op 19 augustus. Voor de vijfde editie zet het festival in op een gevarieerder aanbod van de energieke house-sound en toont op alle stages lef door locals te laten spelen op prominentere tijdsloten. Ook heeft het zomerse festival een primeur met de eerste Nederlandse stagehosting van Knee Deep In Sound.
STRAF_WERK Festival maakt voor de vijfde editie op zaterdag 19 augustus haar rentree op de robuuste vrijhaven Blijburg Aan Zee.
Een nieuwe lente dringt zich aan, ze heeft er zin in en wij ook. Dus kruip uit je winternestje want het is tijd voor feest, tijd voor ons lentefeest!
Een muzikale vrijhaven vol sportiviteit! Pleinvrees am Strand vindt op 3 juni plaats op Blijburg aan Zee. Een festival vol warme elektronische muziek gecombineerd met de eerste officiële Pleinvrees Meerkamp én diverse watersportactiviteiten.
Op 27 april vindt de vierde editie van Oranjebloesem plaats. Al drie jaar maakt Oranjebloesem het verschil op Koningsdag door van de stadse drukte weg te blijven en een feilloze line-up neer te zetten. Dit jaar wordt het festival op Blijburg nog breder door naast het vaste underground electronic programma meer live acts dan gewend aan te bieden. Oranjebloesem is hét alternatief op Koningsdag.
HerfstBal op Blijburg
26 oktober 2016
Op 5 november viert Blijburg het bombastische Mexicaanse HerfstBal. Na hun Openingsbal, Zomerfeest en Lentefeest is het weer tijd voor een excentrieke viering. Dit HerfstBal staat in het teken van het Mexicaanse festijn 'Dia de los Muertos'. Een viering voor de voorouders: ze eren de doden en vieren het leven.
Na drie uitverkochte edities op Sportpark Riekerhaven was het tijd voor de volgende stap en is de organisatie opzoek gegaan naar een nieuwe thuisbasis. STRAF_WERK verhuist haar festival voor de komende jaren naar het Amsterdamse stadsstrand van Blijburg aan Zee! De vierde editie van Straf_werk Festival zal op zaterdag 20 augustus plaatsvinden. Dit jaar heeft STRAF_WERK o.a. Jamie Jones, Joris Voorn, Hot Since 82, De Sluwe Vos en Tom Trago uitgenodigd.
STRAF_WERK presenteert vandaag het eerste deel van de line-up. Na drie onvergetelijke uitverkochte edities, keert Straf_werk festival ook deze zomer terug. De vierde editie van STRAF_WERK Festival zal op zaterdag 20 augustus plaatvinden. Voor deze editie heeft STRAF_WERK o.a. Jamie Jones, Joris Voorn en Hot Since 82 uitgenodigd. 1
Cartel en Amsterdam Roest organiseren sinds 2013 Vrijland Festival. Een gevarieerd Amsterdams bevrijdingsfestival voor jongeren dat jaarlijks plaatsvindt op 5 mei. Vrijheid wordt vaak voor lief genomen. Op Vrijland Festival dansen, feesten en delen we onze vrijheid en realiseren we ons dat we dit moeten koesteren.
De Blijburgse karavaan gaat weer inpakken en zich klaarmaken voor een hele nieuwe start. Maar niet voordat het hele Blije Circus nog een keer bij elkaar komt en van zich laat horen. Dus alle bezoekers, muzikanten en personeelsleden worden opgeroepen om nog eenmaal feest te vieren en te komen dansen en relaxen op het geliefde strand.
Bottom line: Blijburg gaat uitpakken. En wel snel. Zaterdag 14 juni trekken ze alles uit de kast. Dit jaar even geen Costa del Soul omdat ze hard bezig zijn met hun grootse toekomstplannen. Vandaar deze intieme substituut. BBQ-en, cocktails drinken, dansen en de mini-sauna in. Volgorde mag je zelf bepalen. 1
Terwijl de thermometer overdag net weer boven de 0 graden uitkomt, gaan onze gedachten al uit naar de zomer van 2013. Voeten in het zand en je handen in de verse blauwe zeelucht! Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus strijkt het Luminosity Beach Festival voor het eerst neer in Blijburg aan Zee aan het Amsterdamse strand. 12
Costa del Soul
16 augustus 2012
Een mooie afsluiter van het festivalseizoen. Op 15 september is het tijd voor Costa del Soul op Blijburg aan Zee! Costa del Soul is een Amsterdams festival met vijf verschillende podia. Een dag lang is het feest op Blijburg met veel muziek, kunst, spelletjes en lekker eten met de voeten in het zand.
Al zeven jaar lang werpt Costa del Soul zich op als pareltje van de hoofdstedelijke festivalzomer. Zaterdag 16 juli opent Costa Del Soul Welness Resort© haar deuren op Blijburg, met een muziek- en kunstprogrammering van formaat. Linkwood, Cassy, Rick Wade, A.Skillz... allemaal dragen ze bij aan een onvergetelijke stranddag, op een steenworp van de Amsterdamse binnenstad.
Al zeven jaar lang werpt Costa del Soul festival zich op als pareltje van de hoofdstedelijke festi-valzomer. Zaterdag 16 juli opent Costa Del Soul Welness resort © haar deuren op Blijburg, met een muziek- en kunstprogrammering van formaat. Linkwood, Cassy, Rick Wade, A.Skillz… allemaal dragen ze bij aan een onvergetelijke stranddag, op een steenworp van de Amsterdamse binnenstad. 2
Dit jaar is het alweer de zesde keer dat het festival Costa del Soul met succes haar deuren opent voor een muziek- en kunstminnend publiek. De Blijburgse kust is tijdens Costa del Soul hét podium voor zwoele muzieken zinderende kunstuitingen. 2
Op het strand van Blijburg wordt de komende dagen druk gewerkt aan de vijfde editie van Costa del Soul, het oudste strandfestival van Amsterdam. De timetables van de vier stages zijn inmiddels bekend en het goede nieuws is dat het feest tot 24.00 uur door mag gaan! Hoog tijd dus voor een laatste persbericht waarin alle informatie over dit oergezellige festival nog eens te lezen is. 5
Na de succesvolle première van N8W8 in Club8 gaat N8W8 voor de volgende editie de volle zon in! De n8brakers en -vlinders van N8W8 wagen zich voor één keer in het daglicht met een zonovergoten weldaad van de lekkerste minimal, techhouse en techno op het vrolijkste strand van Nederland; Het Amsterdamse Blijburg aan Zee! 2
Dit jaar viert Costa del Soul op zaterdag 4 juli haar jubileum op Blijburg, het enige echte strand van Amsterdam. Meer dan vijftig artiesten en kunstenaars staan weer garant voor een geweldige dag! 6
Wie was de Vincent van Gogh van de house? Wie maakte de Rietveldstoel van de elektronische dansmuziek? Bij de twintigste verjaardag van de house koos Chemistry de 20 meest innoverende, revolutionaire en invloedrijke platen. Schijven die als kolonisten uitzwermden over de wereld. Gemaakt door hele en halve Hollanders, Canadezen, Fransen, Amerikanen, Engelsen en Duitsers. Een overzicht van de belangrijkste, invloedrijkste muzikale gebeurtenissen van de afgelopen 20 jaar, gevangen in 20 platen. Platen die de tand destijds hebben doorstaan cq zullen doorstaan en die mensen zouden moeten kennen. 14
Op zaterdag 9 augustus viert Amsterdam feest op het Generations of Love Festival. Blijburg en Chemistry slaan dan de handen ineen voor de viering van het feit dat house twintig jaar geleden begon aan een glorieuze muzikale zegetocht die zijn weerga en gelijke niet kent. Op verschillende stages aan het populaire stadsstrand komt house voorbij van 1988 tot hedendaags, waar zowel DJ's en artiesten van toen als van nu de beste platen in het genre ten gehore zullen brengen. 2
Duizenden kwaliteitszoekers trekken er zaterdag 5 juli weer massaal op uit, strandspullen in de aanslag, op weg naar bezieling! En niet helemaal onverwacht zal de reis eindigen op Blijburg waar het zomerfestival dit jaar voor de vierde keer zal plaatsvinden. Organisatoren: Blijburg, Vreemd en The Rendez Vous hebben het strand dit jaar omgetoverd tot een onbewoond eiland.
Toen de organisatie twee maanden geleden Johnny Depp uitnodigde voor het in & outdoor beachfestival Pirates of Amsterdam had niemand gedacht daadwerkelijk reactie te krijgen van de briljante Captain Jack Sparrow. 55
5 jaar Errorkrew
24 juni 2007
21 Juli aanstaande is het zover. Dan zal het Amsterdamse underground-collectief, Errorkrew, het hart van de aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht gevestigde fabriek sneller doen laten kloppen. Rauwe beats en opzwepende diepe sounds zullen deze nacht samensmelten tot een mix van industriële techno, acid en house en de fabriekshal transformeren in een dampende dansarea... 5 jaar Errorkrew is een feit! 4
Op zaterdag 7 juli vindt op het Amsterdamse zandstrand Blijburg aan Zee het grootste piratenfestival ter wereld plaats. Van 12.00 tot 24.00 uur presenteren een groep beruchte piraten het ultieme festival voor iedereen, met een ode aan het typische Amsterdamse vrijbuitergevoel. 12