Partyflock

José geniet van het leven en de 'weekendkriebels'

José geniet van het leven en de 'weekendkriebels'

door , gepubliceerd op
Josť geniet van het leven en de 'weekendkriebels' (afbeelding)
ArtiestJosé Site
Het regent de laatste tijd jubilea. Na Darkraver die twintig jaar in het vak zit, in dit interview aandacht voor een artiest uit een hele andere muzikale hoek. Jos Klaster, beter bekend als José, heeft er vijf feestelijke jaren meer opzitten dan Steve. Voelt hij elk nieuw jaar als tropenjaar of heeft hij nog steeds evenveel plezier in zijn werk?

Wat zijn je beste herinneringen aan de eerste jaren van je carrière? Staan er momenten in je geheugen gegrift of heb je misschien wat leuke anekdotes?
In het noorden van Nederland, Overijssel, Drenthe, Friesland, was ik een pionier als het gaat om het doormixen van platen. Ik werd daarom ook regelmatig ontslagen om dat ik te veel 'mixte' en te weinig door de microfoon praatte. Uiteindelijk werd ik een aantal weken later teruggevraagd omdat het publiek het wel wilde horen... ik helemaal blij!
Minder leuk was de bommelding die Musichall X-Ray in Zwolle kreeg op een zaterdagnacht en of ik dat even wilde omroepen door de microfoon, dat is dan toch wel even schrikken..

Welke artiesten keek je toen je begon tegenop? Wie waren je voorbeelden?
In het begin waren dat de DJ 's als: Robin Albers. Ik heb zelf indertijd tweemaal mijn Avro's 'Drie Maar Doordraai'-mix mogen maken en zijn toen ook uitgezonden op Hilversum 3, nu 3 FM. Ook deed ik in die tijd volop mee met de landelijke mixkampioenschappen. Later, toen ik meer in en rond Amsterdam ging draaien, was DJ Jurgen wel mijn held. Hij draaide op The Hour Power op zondagavond in de Escape en de After Hour Power in de Lexion. Heb erg goeie herinneringen aan zijn muziekkeuze in die tijd…

Heb je nog steeds artiesten waar je tegenop kijkt? Of zijn het vooral mensen waar je respect voor hebt gekregen nu je zelf zolang in het vak zit?
Niet zo zeer opkijken maar zie ze meer als helden. Mede omdat ze meegaan in de ontwikkelingen die er voortdurend plaatsvinden in de housemuziek. In Nederland: Erick E, omdat de man nog steeds van Groningen tot Limburg iedere week zijn ding doet maar ook verantwoordelijk is voor een sound welke inmiddels in de commerciële lijsten te vinden is. Toen Erick E en ik, en nog vele andere DJ’ s, tien jaar geleden op zondagochtend de afterparties in de Lexion draaiden vond ik hem al geweldig: respect! Maar ook iemand als Fedde le Grand vind ik echt geweldig. Misschien komt het omdat ik een patriot ben en trots ben op jongens als Fedde, Tijs, Armin enzovoort omdat ze Nederland zo lekker vast op de housekaart zetten. Maar dat geldt ook voor alle andere Nederlandse DJ-namen en het bijzonder Richard Durand, de producer van vele DJ José en vs G-Spott hits. Buiten Nederland: Erick Morillo, wat een held! Mijn beste stapavond ooit was bij hem op Ibiza, Subliminal Night op dinsdag. Het was in 2003, een jaar na 11 september, hij wist de avond zo op te bouwen dat ik op een gegeven moment dacht: 'Nou dit is toch echt wel het hoogtepunt van de avond' en daar gaat hij dan zwaar twee keer overheen, ik wist niet waar ik het zoeken moest. Wat een topavond. In juli ga ik er weer heen en het zal weer genieten worden. Wat ik ook prettig aan hem vind dat hij zich er niet voor schaamt om een plaat, die op dat moment een dikke hit is en de lijsten staat te draaien. Daar houd ik van, niet alleen maar moeilijke niet te begrijpen muziek omdat het op dat moment hip is.... Duh!

Je hebt behoorlijk wat producties in samenwerking met andere artiesten uitgebracht, ben je een echte teamplayer / gezelschapsdier? Of geef je de voorkeur aan individuele producties?
Ik ben zeker een gezelschapsdier en vooral wat betreft produceren ben ik afhankelijk van anderen. Veel mensen in mijn directe omgeving weten het al maar ik kan zelf h-e-l-e-m-a-a-l niks anders in de studio dan de koffie doen en in slaap vallen. Ik schaam me er niet voor. Ik heb gelukkig, wanneer we de studio ingaan, wel de ideeën in mijn hoofd en die ideeën weet dan de producer eruit te halen en op het scherm te zetten en om te zetten in geluid. Mijn nieuwste single, "Forever (Gone Forever)" heb ik gemaakt met Ard Schilderink (Artento Divini). Ard kwam met de basis van de track en Niels Hahn van de Rock Academy in Tilburg kwam met het thema aan. Dit samengevoegd met onder andere mijn ideeën qua structuur van de plaat maakt het tot wat het is geworden. Mijn vorige producties zijn, op een na allemaal, door Richard van Schooneveld gemaakt. "Dedication" is gemaakt met John Dirne (John Marks).

Toen ik je sprak in aanloop naar dit interview gaf je aan dat je juist met Partyflock graag eens een interview zou willen doen, omdat je de interactie met de leden zo leuk vindt. Heb je in de loop der jaren je / het publiek zien veranderen? Is de beleving van events anders geworden?
Toen een aantal jaren geleden de dancesites op kwamen waren er twee belangrijke sites wat betreft de sound waar ik mij in bevond. Dancelinx en Partyflock. Ook was er nog Steefie.com maar deze is later ter ziele gegaan. In het begin was Pf meer op de hardcore en hardstyle gericht terwijl DLX zich meer op de trance en clubtrance richtte. Uiteraard mogen we Link2party ook niet vergeten maar daar is duidelijk de site voor Sneakerz, Nope=Dope et cetera. Ik mag graag even kijken op de site van de twee broers die stad en land afreizen voor content voor L2P. Ikzelf heb ze leren kennen op Ibiza een aantal jaren geleden. De beleving is zeker anders omdat je via Pf beter je doelgroep kan bereiken via onder meer promoberichten waar ikzelf ook gebruik van maak voor de Charizzma feesten in Almere.
Het publiek is zeker veranderd! De 'oude garde' van bijvoorbeeld de Lexion en Hour Power kom je bijna dan wel nooit meer tegen. Maar daarentegen zijn er ook de 'herintreders' zoals ik ze altijd noem hahaha, die eerder nooit in de scene kwamen maar het allemaal wat later hebben ontdekt.

[photo left id=356188 size=medium]Over veranderingen gesproken: We horen tegenwoordig bijna wekelijks dat er voor artiesten geen droog brood meer te verdienen valt met muziek maken. Heb je in het verleden voldoende verdiend aan je cdverkoop of moet je tegenwoordig op een houtje bijten?
Door bepaalde afspraken met een platenmaatschappij heb ik het altijd al moeten hebben van mijn inkomsten uit mijn draaiklussen en niet van de CD en plaatverkoop. Ik weet dus niet beter. Voor mij is het daarom erg belangrijk dat mijn singles worden opgepakt door de belangrijkste radiostations in Nederland en daarbuiten. Sta je met je naam in de Top 40 en komt je plaat regelmatig voorbij dan betekent dat over het algemeen ook meer gigs in het land. Gelukkig worden mijn platen ook veel in het buitenland opgepakt wat inhoud dat ik al veel van de wereld heb gezien en daar veel in het buitenland heb gedraaid en nog steeds doe. Daarnaast ben ik dagelijks als A&R manager druk met mijn eigen label: MFL Recordings. Samen met partner in crime Leon van Houwelingen, hij doet de business affairs, proberen wij jonge DJ's en producers te helpen met uitbrengen van hun producties en onder te brengen bij een boekingskantoor. O.a. Randy Santino, Miguel Parch, Manual Addicts, Orson Welsh om er een aantal te noemen.

Naast het draaien ben je ook gaan organiseren. In welk opzicht vind je dat je een onderscheidend vermogen biedt binnen het huidige aanbod?
Anderhalf jaar geleden werd ik benaderd door een goede vriend en Almeerder of ik niet wilde nadenken om samen wat op te zetten in Almere. Een echt leuke houseavond voor 25 was er nog niet in Almere. De achterliggende gedachte was om lekker laagdrempelig een avond neer te zetten en met hoofdzakelijk Almeerse DJ's: Bas Klanderman, JeffreyT, El Toro en ik, zei de gek. Wij willen ons zeker niet onderscheiden maar vooral in Almere wat leuks neerzetten. Daarom ook alleen Charizzma in Almere en Almere Strand, maar wat niet is kan nog komen. Binnenkort hosten wij een zaal tijdens UW XP op 7 juni in Happydayzz.

Je zit inmiddels 25 jaar in het vak en er zal een tour komen om deze mijlpaal te vieren. Wordt je tour een ‘trip down memory lane’?
De "Hooked On Music Tour" DJ José 25 jaar DJ, zal niet te veel teruggrijpen naar het verleden. Maar vooral laten zien en horen dat ik nog steeds erg betrokken bij de hedendaagse trends op housegebied. Mee op de tour gaan o.a. Artento Divini en andere jonge talentvolle DJ's. Wel staat er voor eind juli/begin augustus een DJ José Best OFF CD gepland en jaar daar zullen alle ouwe dijenkletsers opstaan. Ook zal “House Of Justice” opnieuw in 2008 remixen uitkomen o.a. door Johnny Crockett en Dr. Kucho, en zelf ga ik met Artento een 2008 remix maken en ook zullen er diverse jonge talentvolle producers worden gevraagd en zal er van een van deze remixen ook een single worden gekozen.

Je hebt met beleid de artiesten uitgekozen die samen met jou je tour door alle clubs gaan doen. Kun je ons vertellen welke artiesten je meeneemt en waarom?
Artento Divini niet alleen omdat hij met mij mijn nieuwe producties maakt maar ook omdat het als mens een heerlijk en warm persoon is en erg dedicated is aan wat hij doet.. Ik denk dat we nog veel van Ard gaan horen dit jaar. Randy Santino is een van de talentvolle producers welke op ons label gaat uitkomen. Zijn eerste productie, "Scream" staat nu online en is verkrijgbaar via alle belangrijke download sites in Nederland en Europa. Orson Welsh is eigenlijk een oudgediende wat betreft producties maar is er door omstandigheden een aantal jaren uit geweest en wij gaan hem dit jaar weer op de kaart zetten met zijn lekkere club, groove en electro-minded tracks.

Je wordt vaak bestempeld als een commerciële dj. Wat is jouw reactie op deze stelling?
Tja, ik werd vroeger vaak zo genoemd en merkte dan jaloezie bij diegene die het toen riepen, met andere woorden: wat ik had ik daar graag gestaan. Kijk, als je met je kop in de Top 40 staat dan krijg je al gauw die stempel. terwijl er nu ook DJ' s instaan die worden dan ineens niet commercieel genoemd... Het is niet altijd even eerlijk... Ok, ik zal dan misschien wat meer hits dan andere DJ' s draaien in mijn set maar daar schaam ik mij niet voor. Ik houd gewoon van toegankelijke dansmuziek waar ik de mensen op de dansvloer mee kan vermaken en doe dit inmiddels toch alweer een tijdje, 25 jaar, en niet onverdienstelijk lijkt mij. Ik doe keihard mijn best om te doen wat ik leuk vind en dat is op meerdere manieren met muziek bezig zijn. Daarbij heb ik een hele tijd wekelijks drie uren housemuziek aangeleverd aan 100% NL en heb daar nooit iets voor gekregen maar deed het omdat ik het leuk vond. Helaas; deze radioshow is sinds januari, in verband met de nieuwe horizontale programmering, niet meer van toepassing

Vertel ons eens iets meer over het ‘Best of’ album dat gaat uitkomen...
Daarop zullen alle hits, groot en klein, komen te staan in de originele versies en ge-remastered. “House Of Justice” zal de eerste zijn om te worden ge-remixed en later ook nog “Wrong=Right” mijn allereerste hit.

­[img right width=400]http://partyflock.nl/images/upload/156544_original.jpg[/img]Hoe zie je je toekomst? Blijf je draaien? Verleg je je werkzaamheden meer en meer naar het organiseren?
Ik zie mijzelf zeker nog vijf tot tien jaar draaien en zolang ik iedere keer en elk weekend weer kriebels in mijn buik heb zal ik doorgaan. Zodra ik merk dat ik er geen voorpret aan beleef, ga ik hard nadenken over een laatste gig. Daarnaast, wat ik al eerder meldde, heb ik een label waar ik in de toekomst nog wat aan kan verdienen maar ook aan de begeleiding van jonge DJ's. Zo begin ik binnenkort met opleiden van een vrouwelijke DJ en ga daar ook muziek van uitbrengen in de toekomst. De Charizzmafeesten gaan Remko en ik zeker mee door en onder andere in een nieuwe locatie in Almere, Wauw Under.

Je bent (?) betrokken bij White Villa bookings, nog spannend nieuw talent onder de hoede?
Ik heb daar in 2006 zes maanden gewerkt aan het opzetten van een boekingskantoor en een stuk A&R. Maar door het succes van "Turn The Lights Off" kwam ik tijd tekort en is die samenwerking in goede orde gestopt. Heb daar zeker nieuw talent gezien en een daarvan is Randy Santino welke nu op mijn label uitkomt. Ook Maurice van Dooren heb ik daar ontdekt en deze gaan nu produceren voor Mike van Loon, vroeger Hed Kandi en nu Fierce Angels.

Tenslotte: wat wil je nog kwijt? Welke roddels of anekdotes? Boodschap aan je publiek? Sentimenteel stukje over de afgelopen 25 jaar?
Carpe Diem, pluk de dag en geniet van elke dag. Haal het maximale uit je leven… Geniet van het leven want het is er nou eenmaal…

63 opmerkingen

Goed interview en dito dj! Niet voor niets was en is José altijd een meer dan welkome gast op feesten van ons zoals Close2heaven, Morning Chill, Chillnight, Beatandbites, Afterpark, Queens Cruise en Aftervibes.­

Jos, gefeliciteerd met je jubileum! Keep the spirit alive...­
:respect:
wrong=right is zo een vet nummer :kwijl:

dit is de heerlijke kant van commercie :D
top interview met een (zover ik kan lezen) een top gast/dj :respect:
ik kan zelf h-e-l-e-m-a-a-l niks anders in de studio dan de koffie doen en in slaap vallen.­

Heeeerlijk.... eindelijk iemand die productietechnisch succesvol is door samenwerkingen met anderen en dat ook gewoon toegeeft :yes:

Feli met je jubel-leum :cheer: Vind je altijd een prettig persoon om mee te telefoneren en gezellig als ik je tegenkom! Hopelijk deze zomer weer een Charizzma on the beach B) Dan ben ik van de partij!
laatste aanpassing
Zeker een leuk interview en een ontzettend leuke, goeie, lieve DJ! :yes:
respect !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uitspraak van DJ JOSE op maandag 19 mei 2008 om 11:19:
Ik ben er stil van....­

Joh....:O das ook voor het eerst dan! :P :lol: Geintje ;)

Leuk stukje, gewoon geen gezeik, geen kapsones......maar gewoon 100% pure Jos :D

(F)
laatste aanpassing
Uitspraak van DJ JOSE op maandag 19 mei 2008 om 11:19:
Ik ben er stil van....­ (en dat gebeurd niet snel..­)

Hahaha...nee idd.. volgens mij ben je wel een "prater" ......
Lekker gedraaid laatst @ LIVE(al was ik vroeg weg)

(k)
Een DJ en mens naar ons hart.­ Een gedreven persoonlijkheid met een eigen visie en altijd zijn afspaken nakomt.­ Niet voor niets staat hij weer bij ons in de line-up op 6 juli en we kijken er weer naar uit.­

grtz
Andy
laatste aanpassing
Leuk intervieuw om te lezen!!!
En H-e-l-e-m-a-a-l mee eens met je uitspraak: Pluk de dag en Geniet van Elke Dag!~

Toppertje ben je!;)

(K)
een super dj met het hart op de juiste plek!!!!

Jos, gefeliciteerd!!! (F) een en al :respect: voor jou

dikke :knuf: en (K)
Gefeliciteerd lieverd! Je bent ook echt een topper!

Zie je vast snel weer ;-)

(k)
dit is gewoon een man met hart voor muziek maar ook voor de mens

jos kanjer leuk intervieuw
(K)
Flexxx
Artiest R.U.S., Zyon
Jose :respect:

wrong= right/ house of justice (l)
Het was in 2003, een jaar na 11 september..... yeah right.
ik corrigeer wel even;-)
Jos is een top gozer en 1 van de aardigste dj's die je ooit zal tegen komen. En inderdaad die goeie ouwe after hour power en lexion tijd legendarisch ;-)
Jos is een topper. Mag altijd graag naar zijn draaikunsten en tracks luisteren.
(y)
hulde en respect voor deze fijne, lieve topper.

Ik heb je gemist de afgelopen 2 zondagen in de HD.
Zie je hopelijk weer heel snel.

dikke zoenen (K)(K)(K)
Goed interview, heerlijk mens en super dj.­ Keep up the good work!
R.­E.­S.­P.­E.­C.­T voor DJ Jose....­
top dj met altijd lekkere dansbare muziek,altijd aardig en relax en weet wat feesten is...­
zie je snel jos!!
grtz
tuul
Was vrijdag gezellie Jose in nationaal te Goes met de dance route .­ Jammer dat het niet zo druk was maar oke .­ Volgende keer beter hoop ik .­ Greetz marc
Niet echt een DJ die ik dag en nacht volg maar wel een eerlijk persoon commercieel of niet, blijkt maar weer uit dit goeie interview :)

leuk om te lezen en tja niet iedereen kan produceren maja koffie zetten is ook een kunst :p
:respect::respect::respect:

En bedankt voor al die te gekke gigs waar we tot nu toe bij zijn geweest!!! :flower:

(k)
Lies & Ries
laatste aanpassing
jos je bent in mijn ogen een topper jij krijgt een tent zo op zijn kop,hoop nog voor lange tijd van je platen te genieten Grtz nordin
Limo b)
Werkzaam bij Rage-Online
Succes met je tour (y)

En ik kijk uit naar je samenwerking met Don ;)
He José,

Ik kan maar 1 ding zeggen :respect: voor je.
(K) Ineke
Jos is de Boss (y)
Kreeg vanaf m'n 1e Stanford track in '97 al support van Jos. Vond'm toen dus al aardig...en toen kende ik hem nog niet, haha ;-)

Geloof deze ouwe:Dit is without a doubt 1 van de eerlijkste, meest recht-door-zee peepz in the music-snakepit!


Alleen jammer dat hij mij niet noemt als "Hooked on Music-artiest in z'n interview.
Tis de leeftijd he...;-P

RESPECT, Jos!! :respect:
laatste aanpassing
Leuk interview :)

Ben wel benieuwd naar dat best of album.
laatste aanpassing
heel erg belangrijk geweest voor de nederlandse dancescene,echt een pionier!respect!
Tjonge jonge wat een leuke reacties allemaal...echt leuk.. Heb gelukkig van Karian van PF veel tijd gekregen om de antwoorden te geven en meen ook zeker wat er staat. Ook in een keer allemaal vriendjes verzoeken via PF :-) In juli staat iig "House of Justice" 2008 gepland. Remixen van Johnny Crockett, DR. Kucho en Don Cartel en later komen er ook nog remixen van "Wrong = Right". De Best Off CD komt in augustus en de releaseparty is gekoppeld aan de "Hooked On Music" Tour op 17 augustus bij BC Vroeger te Bloemendaal. En ook is er alweer een nieuwe single welke in september staat gepland.. Al met al nog genoeg te doen dit jaar waaronder vandaag naar de Antillen, Curacao en St. Maarten, had jullie graag allemaal mee genomen maar het vliegtuig zit vol hihi... Tot snel.
Wel grappig dat de DJ zelf ook eens wat antwoord op de reacties op PF :)
Uitspraak van Yanze op dinsdag 20 mei 2008 om 09:31:
Wel grappig dat de DJ zelf ook eens wat antwoord op de reacties op PF

dat is jos hart voor muziek en voor de mens
moet je eens naar zijn feesten gaan hij behandeld iedereen gelijk
:respect: dj josé fijne vakantie mop
:respect:
nee mag ik echt niet mee...ahhh
Mijn avonden werken in de escape waren het best als jij draaide maar volgens mij heb ik je dat al eens vertelt..
vooral doorgaan!
relaxte gast en altijd vriendelijk !!
Ik vind je super draaien, zie je op 6 juli !!

(k) Mar
zie je snel weer gozer, lekker genieten!
House@ngel
Werkzaam bij Decisions
Jos is gewoon Olé Olé Olé :cheer:

Gefeliciteerd kerel (Y)
laatste aanpassing
Veel mensen in mijn directe omgeving weten het al maar ik kan zelf h-e-l-e-m-a-a-l niks anders in de studio dan de koffie doen en in slaap vallen.­

zelfkennis ,geweldig respect voor deze man.­
Gilds
Artiest J
Sluit me bij de anderen aan RESPECT Mr DJ Jose (Y)
Er zijn weinig mensen die altijd zichzelf zijn gebleven en zo dicht bij hun fans zijn blijven staan.­ Ik ken Jos nu zo'n 25 jaar en hij is nog steeds dezelfde warme en charismatische persoon! Ik genoot 20 jaar geleden al van zijn draaikunsten en doe dat vandaag de dag nog steeds en met heel veel plezier en bewondering.­ Niets dan lof en respekt voor deze fantastische, charismatische DJ en ook als mens staat Jos bij mij absoluut bovenaan! Keep Up the Great Work &­ Energy! Thanx 4 Everything!!
Super intervieuw van een super dj :D

(k) voor jose;)
Heej Jos, Ouwe, gefeliciteerd man, wat ons betreft mag je nog jaren door gaan fijne gozer.­
Baars
Artiest Baars
Leuk interview (Y) !!
:cheer: Deze zomer weer on the beach! :cheer:

Kom ook naar [agenda=120148]{Onjuist element ''!} op 17 augustus bij Vroeger

Voor mij kan de zomer niet meer stuk :D

Heel leuk intervieuw en ga zo door!
laatste aanpassing
een genot om te lezen!Jos is een echte schatje met een hoog knuffel gehalte!
laatste aanpassing
Uitspraak van Yanze op dinsdag 20 mei 2008 om 09:31:
Wel grappig dat de DJ zelf ook eens wat antwoord op de reacties op PF

Tja, waarom niet. Het zijn tenslotte toch ook mensen ;)

Verder vond ik het een super intervieuw (Y) vooral de laatste woorden ;)

Tenslotte: wat wil je nog kwijt? Welke roddels of anekdotes? Boodschap aan je publiek? Sentimenteel stukje over de afgelopen 25 jaar?
Carpe Diem, pluk de dag en geniet van elke dag. Haal het maximale uit je leven… Geniet van het leven want het is er nou eenmaal…

Toppie Kanjer ;)

See you soon!!!

(K)