Partyflock

Darkraver: 20 beschonken jaren later, nog steeds geen kater

Darkraver: 20 beschonken jaren later, nog steeds geen kater

door , gepubliceerd op
Darkraver: 20 beschonken jaren later, nog steeds geen kater (afbeelding)
ArtiestDarkraver Site
De titel van het interview zegt het eigenlijk al allemaal: Darkraver zit alweer twintig jaar in het vak. We kennen hem natuurlijk allemaal als liefhebber van Baco en geile wijven. Maar wist je ook dat Steve een luie neger is geweest door pas in 2008 een eigen website te introduceren?

­[img left width=300 height=200]http://photo.partyflock.nl/images/77692/main/293178.jpg[/img]Iedereen kent je als een Baco verslindende mafkees. Vertel eens wat over de serieuze Steve Sweet? Vrouw? Kinderen? Hobby’s?
Ho ho, niet zo snel allemaal hoor… Ik heb inderdaad sinds een tijdje een vaste vriendin maar kinderen zijn nog niet aan de orde. Niet te lang wachten natuurlijk, ben al 40… en de hobby, buiten sex met m’n wijfie, is nog steeds de PS3 uiteraard, met name Pro Evo 2008....voetbal, voor de onwetenden.

Hoe is je carričre begonnen? Wanneer besloot je te gaan draaien?
Ik wilde al draaien sinds ik 15 was ongeveer. Het balletje begon pas te rollen toen ik op m’n school een paar keer mocht draaien en m’n eerste echte “boeking” was in een Scheveningse club “Cornische” in 1988. Echt geld verdienen met het draaien begon pas in 1992 toen ik voor het eerst op Rave The City II stond.

Onlangs is er een album verschenen ter ere van je 20 jarig jubileum in het vak. Wat was het idee achter het album? Kan je er iets meer over vertellen?
Ja dat klopt, “More Than 20 Years Of His Royal Darkness”. Het is voor mij gewoon een manier van iets terugdoen voor de mensen die mij groot hebben gemaakt in het verleden en die me altijd gesteund hebben in al die jaren. Laten we eerlijk zijn: voor de knaken doe ik het niet. Wat wel belangrijk is dat ik het leuk vind om te doen, zo’n CD is natuurlijk voor mij ook een nostalgische trip door m’n platenbakken! Er zit echt van alles op, van old school tot hardstyle en van early rave tot hardcore.

Bij het album zit ook een DVD. Wat kunnen we hiervan verwachten?
Op de DVD staan veel oude en nooit eerder gebruikte of vertoonde beelden van mij en de rest van het zooitje ongeregeld zoals Gizmo, Buzz Fuzz en Weirdo enzo… echt lachen. Wel een beetje schokkerend soms maar ja, what else is new bij mij? Wat filmpjes die opgenomen zijn in Lloret, studio filmpjes terwijl we een CD aan het mixen zijn die al veel te laat is, en we vervolgens langs de kant van de snelweg staan met een weggewaaide motorklep. Ik als stripper en danser (jaja mensen, dit is jullie kans!) en ook wat meer recente beelden van bijvoorbeeld Pussylounge, Nightmare en nog wat dingen waar ik nu niet op kan ingaan… Er zit een speciale functie op de DVD waarbij je mijn eigen commentaar bij de beelden (doe ik samen met The Viper) kan inschakelen zodat je bij sommige beelden nu eindelijk eens het echte verhaal hoort, hahaha!

Je zit nu 20 jaar in het vak, hoe ben je van plan dit te vieren?
Vieren? Mijn hele leven is al één groot feest sinds dat ik elke week draai! Ik zou het echt niet anders willen, ik ken weinig mensen die met een big smile naar hun werk gaan dus ben ik gezegend hiermee. Tja, hoe ga ik dit precies vieren…. allereerst heb ik natuurlijk net de “More Than 20 Years of His Royal Darkness” dubbel CD en DVD via Mid-Town uitgebracht, die goed laten zien wat ik muzikaal allemaal doe en heb gedaan. Daarnaast ga ik dit hele jaar van elke boeking een nog groter feestje maken dan dat ik normaal doe omdat ik dit jaar het hele jaar 20 jaar in de bizz zit.

Laatst zagen we je bij TMF het verhaal vertellen aan Re:action VJ Sascha over het beruchte “pijpfilmpje” van de Peppermill. Kan je hierover iets vertellen en staat dit filmpje op de DVD?
....dusss...hahaha! Ja, dat was wel effe pijnlijk momentje op TMF. Die Sascha had z’n huiswerk gedaan, die wist iets teveel te vertellen over dingen wat echt inside information is en weinig mensen kunnen weten, stond ik wel even van te kijken. En de show was live, dus effe knipje maken kon niet! Maar goed, van dat hele incident weet ik achteraf heel weinig zoals ik wel meer dingen uit het verleden vergeet of wil vergeten, haha, maar het zal ongetwijfeld weer onder invloed zijn geweest. Maar, het filmpje staat op de DVD hoor mensen, even doorspoelen naar 50 minuten ongeveer geloof ik.

Wat vind je de minst positieve verandering in de scene?
Dat er niet meer ge"hakked" wordt. Dat vond ik altijd een prettig gezicht, ook bij de meisjes. Vooral in een aussie… heerlijk!

Waar ben je het meest trots op?
Op de term 'Hakkuh'. wie had dat nou verzonnen?

Je hebt een gloednieuwe website laten bouwen, volgens ons ben je hiermee de allerlaatste artiest in de scene met een volwaardige site. Waarom heeft dit zo lang geduurd?
Tsja… wat is dat toch met negers en luiheid? Ik heb heel lang volgehouden dat ik het niet nodig had. Is ook misschien zo, maar toch leuk voor de mensen die fan van je zijn en die op de hoogte willen blijven van mijn, idiote, activiteiten. Iedereen had op een gegeven moment een site en ik werd doodgegooid met opmerkingen waarom ik er niet één had. Ik ben nu helemaal 2008 proof met m’n site, ben er toch wel heel blij mee.

In jouw 20 jaar in het vak heb je enorm veel bereikt. Wat voor tips kan je meegeven aan het talent dat nu probeert naam te maken?
Veel bidden en keihard werken, want om er nu even zomaar tussen te komen is heel moeilijk. Veel eigen platen produceren helpt, of je eigen feesten gaan geven en zelf gaan draaien. Ik zie het vaak genoeg om me heen dat jonge talenten er op die manier komen. Tegenwoordig gaat het niet meer alleen om goed te kunnen draaien, je moet er zoveel mogelijk omheen en erbij doen om op te vallen.

We hebben vernomen dat er ook een nieuwe merchandise van je onderweg is. Jaag je een nieuwe carričre als kledingontwerper na?
Zie je het voor je? P. Diddy style? Nee, ik hou het beperkt tot T-shirts, topjes, caps en een trainingsbroek. Leuk voor de heb. Ik moet er niet aan denken om dat allemaal erbij te doen, daar komt dan echt niks van terecht. Het wordt merchandise met m’n nieuwe officiële Darkraver logo en het is al te koop.

Ruim 10 jaar geleden, in 1997, werd de allereerste Pussy Lounge georganiseerd in de toenmalige club “Heat” te Rotterdam. Samen met Paul Elstak bedacht je het partyconcept in een paar uur tijd. Waar ligt de kracht in dit concept denk je?
Dat er sowieso anders gedraaid wordt als op de andere feesten. De nadruk ligt op “gezellige” muziek en niet persé de hardcore en hardstyle. Wij willen de mensen van onze scene laten genieten op een andere manier dan wat ze van ons gewend zijn. Er zijn al zoveel hardcore en hardstyle feesten, dit is een totaal andere koek die wij zelf hebben gebakken. En een hier en daar een lekkere blote dame kan ook nooit kwaad voor een feest, je weet toch…
­[img right width=430 height=300]http://photo.partyflock.nl/images/77961/main/310474.jpg[/img]

Afgelopen december werd het feest Darkraver’s Royal Flush afgelast. Het feest zou centraal staan voor jouw 40ste verjaardag. Hoe ging je hier mee om? Zijn er plannen om in de toekomst dit nog eens te proberen?
Ja, die was helaas afgelast. Weinig kaarten in de voorverkoop verkocht. Tsja... waar lag het aan? December is ook best een moeilijke maand en het hielp ook niet dat Thunderdome dat eerder gepland was, ineens een week na mijn feest kwam te staan. Shit gebeurt weleens. Ik ben toen lekker op vakantie geweest. Ben dit jaar weer jarig...oh ja joh...en dan gaan het weer eens proberen. Jullie horen het als eerste!

Tijdens je interview op Slam FM in Mental Theo’s The Creepshow laatst meldde Theo dat je vader wordt. Uit naam van al je vrouwelijke fans en je groupies: zeg dat het niet waar is......
Pappa Steve... dat kan toch niet mensen. Ik ben nog niet verantwoordelijk genoeg! Zo meteen gaan we nog ruzie maken wie er mag gamen op de PS 4 of 5 tegen die tijd! Er loopt er wel eentje rond van mij volgens mij, weet alleen niet waar... Maar eh, dat was maar een geintje van Theo, die dacht even een lekkere roddel de radio op te gooien, maar als de mensen goed geluisterd hebben zei Theo helemaal aan het einde van de show dat het niet waar was.

Hoe staat het eigenlijk met je lever? Werkt hij nog?
Weet je, het is net als sporten: hoe meer je iets traint, hoe beter iets wordt. En geloof me, die lever is netjes afgetraind, hahaha! En zolang er geen serieuze klachten zijn... doorzuipen!

Wat bezielde je eigenlijk om een parachutesprong te maken in De Gouden Kooi?
Ik vond het wel leuk om te doen. We zaten erover te praten en kwamen zomaar op het idee. Ik kijk er zelf bijna elke dag naar en vond dat er maar eens een echte DJ moest gaan draaien, met hardere stijlen uiteraard. De bedoeling was om na de landing meteen die villa te bestormen, maar toen we nog in de lucht hingen stonden ze ons al op te wachten. Feestje ging dus helaas niet door. Ik werd meteen afgevoerd en moest een boete betalen… het was wel elke cent waard, hahaha!


Wat kunnen we nog verwachten van Darkraver? Producties? Feesten?
Dit jaar nog even niks, maar ik ben nu hard aan het bouwen aan m’n eigen studio. Hopelijk volgend jaar is de studio af en dan kunnen we er weer tegenaan met nieuwe tracks, eindelijk mensen! Back in the big '09 fo all ya suckazzz! Natuurlijk veel feesten zoals altijd, m’n nieuwe merchandise en misschien wel een “More Than 21 Years of His Royal Darkness” DVD met de beelden die de laatste DVD niet hebben gehaald… geloof me maar, er is nog genoeg voor een paar extra DVD’s!

Heb je nog plannen voor je aliassen: Steve Sweet en Parkneger?
Die zijn voor alle mensen die The Darkraver niet kunnen betalen… whahahaha!
De aanvragen voor Steve Sweet of Parkneger komen beetje bij beetje binnen, is toch leuk als ik zo af en toe een hele andere boeking heb met een andere stijl. Straks blijf je hangen in dezelfde muziekroes, beetje variatie in de keuken kan geen kwaad op z’n tijd. Misschien ga ik nog een alias verzinnen voor als ik country ga draaien!

Keuzelijst:
Vinyl of Cd’s?
Vinyl, met alle kraakjes en tikjes.

OEM Draaitafels of Technics
Ik ken geen OEM, dat is niet zo’n moeilijke keuze dusss…

Jump of Early hardcore
Early hardcore

Bacardi regular of Bacardi met een smaakje
Regular, maar maakt me eigenlijk niet zoveel uit, zolang het maar Bacardi is.

Jaren ’90 of Tegenwoordig
Jaren ‘90

­[img width=400]http://photo.partyflock.nl/images/88348/main/370645.jpg[/img]

Nog een laatste kreet of groetjes?
Slik niet van een vreemde maar hak met je gabbers! Die is wel heel old school…

154 opmerkingen

meer entertainer (komediant) dan dj ;-)
laatste aanpassing
mooi verhaal vriendje.....­haha
Ik zou wel een hele dvd box kunnen vullen met onvergetelijke Darkie momenten :D

Uiteraard niets dan :respect: voor Steve! :cocktail:
vind hem maar een sukkel en een smeerlap.­ word tijd voor zijn pensioen genoeg darkraver gehad.­
Reset1
Artiest Reset1
Uitspraak van Jacqie!!! op dinsdag 13 mei 2008 om 14:34:
vind hem maar een sukkel en een smeerlap.­ word tijd voor zijn pensioen genoeg darkraver gehad

Goh
Ik wist niet dat sukkels zo populair zijn .In plaats van die man afkraken denk ik persoonlijk dat je er nog heelveel van hem kan leren... en omtrent dat pensioen zal dat verlopig niet gebeuren hahaha.
In 2 woorden = Helemaal Goed :respect:!!!
leuk intervieuw! :respect:
Ongeacht hoe oud hij wordt, hij blijft gewoon gek!

Gewoon iemand met beide benen op de grond! :P

Hakkűh! :O
Dat er niet meer ge"­hakked"­ wordt.­ Dat vond ik altijd een prettig gezicht, ook bij de meisjes.­ Vooral in een aussie… heerlijk!"­

doen we nog steeds hoor ;) en zullen we blijven doen zolang de lekkere early feestjes zijn! ;p
Heej Steve jongen je heb nog vroeger met me pa staan hakken ik ben geboren in 1988 toendertijd kwam me pa je nog veel tegen op feestjes enzo altijd gesellig en een goeie DJ zei die mij

Respect voor jou Steve ;)

Keep it the good work nigga :D(no offense:P)
Ik was vroeger zwaar fan van hem .
HAKKUH , ja dit komt van hem af en tutututut uiteraard.

Wat ik wel een zwaar minpunt vind van hem is dat hij Hardstyle is gaan draaien :rot:

net als the prophet,gizmo,pavo en nog wel meerdere.
Ach ja zal wel voor t geld zijn geweest .


verder is Darkneger wel cool (y)
Dat er niet meer ge"­hakked"­ wordt...­ Das Jammer

Mee eens.­
laatste aanpassing
Eeuwig respect voor Darkraver.­ Hij kan er wat van ze...­
ik hoop als je 80jaar bent da je nog steeds hc staat te draaie
DARKRAVER IS DE MAN!:D

Feesten met The Bacardi Man altijd goed !:D
Uitspraak van Jacqie!!! op dinsdag 13 mei 2008 om 14:34:
vind hem maar een sukkel en een smeerlap.­ word tijd voor zijn pensioen genoeg darkraver gehad.­

van welke aardkloot kom jij dan?

:respect: darkraver
topper:respect: ;)
laatste aanpassing
Ruell
Artiest Ruëll
Ravers religion 1996 met als afsluiter Steve meesterlijk....­
blijft een goede dj...en heerlijk gestoord..wat is nou een betere combi?
GEEN!:D
Plaat langzaam laten lopen lijntje erop en gaan met die banaan
ha ha ha wat een legendaar
pfffffffff hulde :D wat een gast!