Partyflock

Noisecontrollers: jong maar nu al gevestigde orde

 

Noisecontrollers: jong maar nu al gevestigde orde

door , gepubliceerd op
De Noisecontrollers zijn nog jong. Slechts een paar jaar zijn ze nu bezig, maar ze hebben met hun producties in een korte tijd al zeer veel bekendheid en fans verworven. Binnenkort komt er een battle album uit dat ze samen met Technoboy maakten.

J Q R D I :banana:: Het afgelopen jaar is het snel gegaan met jullie. Elke week wel een optreden, iedere release schiet de vinyl verkoop charts in. Hoe ervaren jullie dit succes?
Super! Het is ontzettend tof om waardering voor je muziek te krijgen. We stoppen veel tijd in onze live sets en producties en het is geweldig om te zien dat dat ook weer 'terug komt'.

J Q R D I :banana:: Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een Live-set en een DJ-set. Kunnen jullie dit verschil uitleggen en aangeven wat jullie allemaal doen ter voorbereiding van een live-set?
Het grootste verschil tussen een DJ set en een live set is dat een live set enkel eigen producties bevat. Daarnaast duurt een live set korter, meestal zo'n dertig tot veertig minuten, dan een DJ set.
Het voorbereiden van een live set vergt veel voorbereiding. Het begint allemaal met het belangrijkste: de producties! Er moeten voldoende producties zijn met voldoende afwisseling, een half uur dezelfde kicks en sounds wordt al snel saai. Daarna maken we een basis tracklist met de producties die wij graag willen laten horen. Vervolgens komen de edits, fx's enzovoorts. Omdat we veel live sets doen wordt er continu geproduceerd om de set up to date te houden. Dit kost veel tijd, maar is tegelijkertijd precies wat we graag doen: produceren. Het is natuurlijk een eer om op evenementen exclusief je eigen tracks te mogen knallen!

Waaruit halen jullie de inspiratie voor jullie producties? Door welke muzikale genres worden jullie beïnvloed?
Dat kan van alles zijn, elke muzieksoort heeft mooie melodieën, beats en sounds. Onze achtergronden zijn verschillend (hip-hop en hard-trance), maar we luisteren allebei naar alle soorten muziek. Niet alleen om inspiratie op te doen, maar natuurlijk ook gewoon voor de lol. Technoboy zei ook eens in een interview dat hij een bepaalde vibe haalt uit andere muziekstijlen om te verwerken in zijn producties, dit doen wij ook en dit gebeurd waarschijnlijk bij elk muzikaal genre!

­[img left width=300 height=200]http://album.partyflock.nl/21805182.jpg[/img]Wat zorgt voor de synergie binnen jullie producties? Hoe zijn de taken verdeeld en wat zijn jullie expertises op productie-gebied?
Vanaf het moment dat we besloten samen te gaan werken, hebben we ons volledig gestort op het hardstyle genre. We steken hier allebei zo'n beetje al onze tijd in en er is dus geen sprake van een echte taakverdeling, we zijn beiden altijd wel ergens mee bezig. Zodra een van ons met iets vets komt wordt het meteen in de live set verwerkt.
We hebben allebei een eigen studio en eigen sterke punten. Hier maken we handig gebruik van bij belangrijke projecten zoals anthems of releases: dan duiken we samen de studio in!

Wat doen jullie om vernieuwend bezig te blijven in de hardstyle?
We besteden veel tijd aan nieuwe sounds en kicks om vernieuwend bezig te blijven. We proberen ook altijd vooruit te kijken en of af te vragen hoe de stijl nu is en wat een toffe verandering of toevoeging zou zijn. Op dit moment kan bijna alles in de hardstyle, dat maakt het aan de andere kant ook weer erg moeilijk: je moet toch keuzes maken. Hierdoor kun je je als producer natuurlijk wel weer onderscheiden.

In hoeverre heeft het internet een rol gespeeld in het vergaren van bekendheid in de scene en een platencontract?
Internet heeft bij het vergaren van onze bekendheid een hele grote rol gespeeld. Toen we net waren begonnen, zetten we al onze muziek op internet. Hier kregen we ontzettend veel feedback op wat we weer meenamen om onze producties te verbeteren. De positieve reacties bleven maar binnenkomen, toen hier uiteindelijk een mail van de Donkey Rollers tussen zat, wisten we dat het goed zat, er volgde toen snel een platendeal bij Fusion Records.

Jullie hebben een hele eigen sound ontwikkeld die erg aanslaat en herkenbaar is voor de 'nieuwe' hardstyle.
ENROC: Krijgen jullie onder Fusion misschien een eigen label in de toekomst?

We hebben zeker nagedacht over een eigen label en besloten om dit voorlopig nog niet te doen. We releasen nu op Fusion in goed gezelschap van de Donkey Rollers, Zany enzovoort. Een eigen sound is heel erg belangrijk, maar een label heeft diversiteit nodig om interessant te blijven.

Tim: hardstyle wordt wel eens verweten saai en voorspelbaar te zijn tegenwoordig. Voelen jullie je daar als inmiddels gevestigde orde verantwoordelijk voor en wat is jullie mening hierover?
Absoluut, je hoort veel dezelfde akkoorden en sounds en dat maakt het inderdaad wel eens voorspelbaar. Aan de andere kant komen er ook veel producties uit die wel vernieuwend en verrassend zijn! Wij zien zelf de hardstyle van nu als een cirkel waarin de huidige stijl zit, ga je verder naar de rand wordt je stijl unieker en meer vernieuwend. Zodra je over die rand heengaat is je stijl niet meer herkenbaar of toegankelijk, dan zit je er dus naast. Gelukkig verschuift die rand steeds omdat muziek constant evolueert.

[dump right id=1307]Met jullie eerste mix album The Battle staan jullie meteen tegenover grootheid Technoboy, hiermee wordt jullie status van opkomend talent bevestigd! Hoe hebben jullie dit project zelf ervaren?
Het is natuurlijk een grote eer om samen met grootmeester Technoboy een CD te mogen mixen! Daarnaast kregen wij de kans om de tracks die we dit moment het vetst vinden op een rijtje te zetten en te mixen.

Vorig jaar werden jullie door iedereen getipt als aanstormend talent, dit hebben jullie geheel waargemaakt. Wie zouden jullie nu tippen voor deze 'titel'?
Hoewel hij het al lang heeft waargemaakt tippen we voor deze 'titel' Wildstylez. Zijn producties zitten niet alleen super in elkaar, maar er gebeurt ook altijd iets interessants, erg vet!

Tim: Jullie hebben inmiddels een vaste mc: Renegade. Wanneer kwam het moment waarop jullie een vaste mc wilden inschakelen en waarom Renegade?
Toen wij begonnen met onze live sets, was onze prioriteit het neerzetten van voldoende goede producties. Toen dit eenmaal liep, zijn we ons gaan verdiepen in het toevoegen van een MC aan onze set. Renegade is niet alleen een ontzettend goede MC, hij leeft ook echt voor de optredens en de muziek, dit zie je terug on stage. Daarnaast klikt het onderling ook er goed, we hebben samen erg veel lol tijdens boekingen.

The Crazy Dutchman: Wat is tot nu toe het meest memorabele moment geweest voor Noisecontrollers?
Reverze was een geweldige ervaring, de zaal ging helemaal los! Ook X-Qlusive Showtek vonden we erg bijzonder, 10 minuten voor onze set liep de zaal helemaal vol en iedereen, waaronder wij zelf, ging totaal uit z'n dak.

Hoe zien jullie 2008 en de verdere toekomst als Noisecontrollers?
We hebben al zoveel bijzondere dingen bereikt dat we nu eigenlijk nog maar 1 ding willen: vette hardstyle produceren en knallen op feesten. En daarnaast natuurlijk zoveel mogelijk genieten van deze feesten en onze muziek. We willen bij deze ook graag iedereen bedanken voor alle steun en support!

180 opmerkingen

Die cd is dik :) vette tracks... leuk interview! :)
Op reverze was echt tha bomb ja! Noise..­ Controllersssss
Erg vette CD :)
Noisecontrollers :lief:

Helden :respect:
laatste aanpassing
Noisecontrollers - Milkshake
kasparov is nog beter ;)
The Battle = echt kktje strak gemixt door beide partijen 8)!
noisecontrollers - venom lekker nummertje..­
Ik kom jullie zeker opzoeken bij in qontrol (h) Heb er zin in!
Ook X-Qlusive Showtek vonden we erg bijzonder, 10 minuten voor onze set liep de zaal helemaal vol en iedereen, waaronder wij zelf, ging totaal uit z’n dak.­

Dat was echt vet inderdaad! :respect:

Ik vond jullie set op Qrime Time echt de beste van de hele avond en die openingsplaat van jullie... :lief: Vet dat jullie daar ook mee openden op XQ!! (Y) Heb er een supervet filmpje van gemaakt op Qrime Time;:)
:respect: voor jullie
mega watt draaide jullie echt top
inqontrol sta k er weer :D
noisecontrollerss _O_
Uitspraak van Music_Fre@K op zondag 30 maart 2008 om 22:03:
Noisecontrollers - Milkshake

_O_ _O_ _O_ _O_ zo'n lekkere plaat :D
Noisecontrollers en donkeyrollers _O_ mis jullie alleen op defcon.
laatste aanpassing
jullie zijn heel goed bezig,lekker knallen op jullie muziek ,lekker door gaan zo !!
Vorige vrijdag in ILLUSION, waren ze Zalig!!!

(l) NOISECONTROLLERS
Noisecontrollers duidelijk gewonnen met de Battle CD !! :respect: :bounce:
Geweldige Set op Audio Attack jongens,

keep it up(H)
Elke NC-set staat gegarandeerd voor de tent op z'n kop (Y)
NC en Technoboy zijn mijn favoriete Dj's, ga dat albumpje maar eens kopen.­

Erg goed interview trouwens.­
http://www.gangstervision.nl/in.php?in=5413

Wauw..
Love your music!!
laatste aanpassing
Ik vind ze goed!!!