Partyflock

3voor12: 'Fans van Awakenings zijn hongerige wolven'

 

3voor12: 'Fans van Awakenings zijn hongerige wolven'

gepubliceerd op
3voor12: 'Fans van Awakenings zijn hongerige wolven' (afbeelding)
3voor12 is jarig. De alternatieve muzieksite van de VPRO bestaat tien jaar en viert dat 15 mei met een groot festival in 16 plaatsen in Nederland. Op het programma 15 mei staan vooral gitaarbands, maar ook dance heeft een belangrijke plek op 3voor12.

De VPRO is traditioneel erg goed thuis in de alternatieve gitaarmuziek. Welke rol speelt dance bij jullie?
Ons dj-set archief is heel belangrijk. Er staan inmiddels meer dan 2300 sets online. We zijn nu tien jaar bezig en het archief groeit eigenlijk alleen maar sneller! We gaan elk jaar op volle oorlogssterkte naar festivals als Lowlands, Pinkpop en Motel Mozaique. Maar we zijn ook met veel mensen op 5 Days Off en Awakenings Festival. Daar nemen we alle sets op, maar we schrijven ook recensies. En we hebben natuurlijk het wekelijkse programma 3voor12Whitenoise met Dave Clarke op zaterdagavond op 3FM.

Hoe bepalen jullie welke dj-sets op de site komen te staan?
Bijna alle sets komen van een aantal vaste clubs en feesten die we opnemen. Zo nemen we al jaren elk weekend de sets in 11 in Amsterdam op. Sinds een aantal maanden doen we dat ook in de Melkweg. Ook in Studio 80 nemen we af en toe avonden op.

Waarom die zalen?
Omdat die clubs veel spannende namen op het programma hebben staan op belangrijke momenten. Hun programma is van een constant hoog niveau dat aansluit bij wat wij willen. Veel nog onbekende dj’s draaien voor hun doorbraak al in 11, of rond het uitbrengen van een album. 11 moet binnenkort helaas sluiten, maar de Melkweg is goed bezig om in het gat te duiken. Niet toevallig is Rauw, het maandelijkse feest van Joost van Bellen, ook onlangs naar de Melkweg verhuisd. Studio 80 biedt ruimte aan jong talent van eigen bodem.

Jullie nemen alles op, zeg je. Toch verschijnt niet alles online....
Jammer genoeg niet. Dat hangt meestal af van de toestemming van de dj. Vaak draaien ze exclusieve nieuwe tracks, die nog niet uit mogen lekken. Sommige dj’s willen helemaal niet opgenomen worden. Het zal je nog verbazen hoeveel moeite we soms moeten doen om een set online te krijgen.

Waarom kun je sets niet downloaden?
Als je sets op 3voor12 zou kunnen downloaden, zouden veel minder dj’s toestemming geven om hun sets online te zetten.

11, Melkweg, Studio 80, Amsterdam Dance Event, Awakenings, 5 Days Off, is het niet een beetje veel Amsterdam?
Dat is waar. Eerlijk is eerlijk: de meeste medewerkers van 3voor12 wonen ook in Amsterdam, dus het is wel zo praktisch. Los daarvan: er gebeurt op dit moment gewoon heel erg veel in Amsterdam. En dan heb ik het niet alleen over internationale toppers, maar ook over de Amsterdamse scene, met technojongens als Polder, Shinedoe, 2000 and One en Bart Skils. In andere steden gebeurt ook genoeg, maar volgens mij missen we niet veel essentiële dingen. We nemen trouwens ook avonden op in Doornroosje, waar ze duidelijk goede banden met Duitsland hebben.

[dump left id=1450]Wat zijn de populairste dj’s op 3voor12?
Van alle sets in de top 10 van vorig jaar was meer dan de helft van Awakenings. Ongelofelijk, wat een hongerige wolven zijn dat! We proberen altijd de maandag na Awakenings de sets online te zetten, en daar duiken ze dan massaal op. Vaste waarden als Adam Beyer en Dave Clarke doen het goed, maar onbekende dj’s kunnen ook zomaar ineens in onze top 10 opduiken. Ook altijd populair: de exclusieve jaarmix van Laidback Luke.

Hoe gaat die festivalverslaggeving in zijn werk?
We doen zoveel mogelijk live. Bij Awakenings zitten we in een speciale ruimte backstage achter het hoofdpodium. Van daaruit zenden we live uit op onze webradio en daar schrijven onze verslaggevers hun verhalen. Aan het eind van de dag moet alles klaar zijn. Op 5 Days Off betekent dat vrolijk doorwerken tot het licht wordt. Het zijn lange dagen dus, maar wel heel leuk.

Welke chemische hulpmiddelen gebruik je als je zo’n lange dag maakt?
Drugs heb ik eerlijk gezegd op de redactie nog niet langs zien komen, wel heel veel dropjes, chocolade en chips. Iemand heeft een keer bedacht dat wortels ook een goed idee waren, maar die zijn een stuk minder populair. Het allerbelangrijkst om de nacht door te komen is natuurlijk de midnightsnack: broodjes kroket en frikadel om een uurtje of 1.

Hoe zie je de link tussen de underground in clubs en grote festivals als Mystery Land en Extrema Outdoor?
Grappig genoeg liggen groot en klein vaak heel dicht bij elkaar. Bart Skils was afgelopen jaar afsluiter op Mystery Land, een dag later organiseerde hij zijn eigen kleinschalige feest Voltt Loves Summer op de NDSM werf. Op Mystery Land zie je concepten als r_AW en RAUW terugkomen, die wij ook in de clubs opnemen. Wat doe je dan op Mystery Land, kun je vragen. Heel simpel: je kunt het zien als een soort Pinkpop van de dansmuziek, en er draaien heel veel dj’s die we normaal gesproken niet opnemen.

De laatste tijd nemen jullie steeds vaker harde stijlen op. Waarom?
De VPRO heeft traditioneel meer met de underground dan met de massa, om het zo maar even te noemen. Maar dat betekent niet dat de rest ons niet interesseert. hardstyle en hardcore zijn zo’n beetje net zo groot als alle andere genres bij elkaar. Er wordt nog wel eens gezegd dat in de harde stijlen geen ontwikkeling zit, maar als je ziet wat The DJ Producer op Thunderdome laat horen weet je gewoon dat dat niet waar is. De twee feesten van DJ Promo in de HMH zijn daar ook een goed voorbeeld van.

Hoe ziet het ideale 3voor12 feest eruit?
Ha! Alles mag? Nou, we beginnen lekker vroeg, om 20:00 uur met Trentemoller. Dan natuurlijk iets van eigen bodem. Beetje ondankbaar zo vroeg misschien, maar laten we daar Melon neerzetten. Daarna meteen maar Polder, die vorige maand echt een geweldige plaat hebben uitgebracht. Dan een versnelling hoger met achter elkaar Crookers en Boys Noize, de peetkinderen van Joost van Bellen. Van 5 tot 7 Dj Promo met een snoeiharde set. Hebben we dan nog tijd voor lekker ongecompliceerd beuken met Vince? De echte knaller bewaren we voor de afterparty, met Ricardo Villalobos en Luciano back 2 back tot het weer donker wordt. Weet je wat, we doen ook nog een kleine zaal met Rauwkost, Aux Raus en De Jeugd van Tegenwoordig. Idiote mix, maar het wordt wel een topavond!

69 opmerkingen

Is inderdaad enigzins ondankbaar.­ Maar desalniettemin zou ik daar best heen willen.­

Een van de beste sites naar mijn idee, inclusief White Noise.­
Met andere woorden, nog meer aandacht voor de hardere techno-georiënteerde stijlen? ;)
laatste aanpassing
niets dan diep respect naar 3voor12 :respect:
En weer staan de sets van Awakenings nog niet online!! Zeker omdat t in Rotterdam was dit keer en Dave Clarke niet draaide he, jullie lievelingetje ofniet?!! Waardeloos echt die site (N)
Owja, Awakenings Rotterdam sets! Wil die van Holden erg graag horen. :)

Uitspraak van Tengski Haze :9 op dinsdag 13 mei 2008 om 00:45:
niets dan diep respect naar 3voor12 :respect:

Zeker mee eens, echt geweldig.
zeer aardig platform voor toffe muziek...­ wel zijn ze overal een btje laat bij, maar dat staat vaak in schril contrast met andere media...­
vind eht echt super dat zulke dingen bestaan :respect:
door hun kan je de feesten opnieuw ervaren of (zoals ik laats had met promo) het feest alsnog meemaken terwijl je er neit bent :D:D
tnx lui die dit mogelijk maken :respect:
Hulde
Niets dan lof. Heb al menig set terug geluisterd van feesten waar ik ben geweest (y)
Kom op met die sets van Awakenings Rotterdam van afgelopen zaterdag :O(
Van 5 tot 7 Dj Promo met een snoeiharde set. Hebben we dan nog tijd voor lekker ongecompliceerd beuken met Vince?
De echte knaller bewaren we voor de afterparty, met Ricardo Villalobos en Luciano back 2 back tot het weer donker wordt. Weet je wat, we doen ook nog een kleine zaal met Rauwkost, Aux Raus en De Jeugd van tegenwoordig.

de echte knaller ? :roflol:
En wie van 3voor12 is gesproken? Beetje slordig om deze informatie niet in het stuk te vermelden, terwijl het juist heel belangrijk is! Kan me niet voorstellen dat dit de mening van de voltallige redactie is.­
Uitspraak van >>...Ángel de la Cogida...<< op dinsdag 13 mei 2008 om 09:54:
Van 5 tot 7 Dj Promo met een snoeiharde set. Hebben we dan nog tijd voor lekker ongecompliceerd beuken met Vince?
De echte knaller bewaren we voor de afterparty, met Ricardo Villalobos en Luciano back 2 back tot het weer donker wordt. Weet je wat, we doen ook nog een kleine zaal met Rauwkost, Aux Raus en De Jeugd van tegenwoordig.

de echte knaller ? :roflol:

't is misschien niet zo hard, maar zeker wel een net zo vet einde.
Fantastische site :jaja:

Wat is er 15 mei te doen dan? Had ik wel wat meer over willen weten...
3 voor 12 :respect:
Aux Raus is wel kicken ^.^­
Hulde!
3 voor 12 altijd wel wat leuks te beluisteren
Uitspraak van -Ouwe- op dinsdag 13 mei 2008 om 00:47:
En weer staan de sets van Awakenings nog niet online!! Zeker omdat t in Rotterdam was dit keer en Dave Clarke niet draaide he, jullie lievelingetje ofniet?!! Waardeloos echt die site

Anders ga je ff een potje janken..:loser:
Top site!
Uitspraak van -Moos- op dinsdag 13 mei 2008 om 12:39:
Uitspraak van -Ouwe- op dinsdag 13 mei 2008 om 00:47:
En weer staan de sets van Awakenings nog niet online!! Zeker omdat t in Rotterdam was dit keer en Dave Clarke niet draaide he, jullie lievelingetje ofniet?!! Waardeloos echt die site

hahahahhaha...!!!!!:roflol:
Uitspraak van POLKAMATIC op dinsdag 13 mei 2008 om 10:28:
Over een paar jaar snap je dit (y)

:yes:

Uitspraak van Tamaki op dinsdag 13 mei 2008 om 11:57:
Aux Raus is wel kicken ^.^­

Ik heb les gehad in scenario schrijven van één van die gasten! 8)
laatste aanpassing
Uitspraak van Tamaki op dinsdag 13 mei 2008 om 11:57:
Aux Raus

Respect dat hij die gasten ook nog ff noemt :D

En een snoeihardse setvan promo, die is altijd welkom :)
doe mij dat feesje maar :D lekkere line up en lange after ~~ zou vet zijn :D

3 voor 12 top site :D
Uitspraak van -Ouwe- op dinsdag 13 mei 2008 om 00:47:
En weer staan de sets van Awakenings nog niet online!! Zeker omdat t in Rotterdam was dit keer en Dave Clarke niet draaide he, jullie lievelingetje ofniet?!! Waardeloos echt die site (N)

Wat een ondankbaarheid. Wees blij dat er een gratis muzikaal platform is die een breed publiek tevreden probeert te stellen met livesetjes, I know I am :).
De twee feesten van DJ Promo in de HMH zijn daar ook een goed voorbeeld van.­

nou idd :respect: :bounce:
Ik mis nog met wie het interview is?
Inderdaad, 3 voor 12 zijn helden!

Lang niet bij iedereen bekend, maar zeker een toevoeging voor de liefhebbers van muziek..­
Uitspraak van Clarita op dinsdag 13 mei 2008 om 10:36:
En wie van 3voor12 is gesproken? Beetje slordig om deze informatie niet in het stuk te vermelden, terwijl het juist heel belangrijk is! Kan me niet voorstellen dat dit de mening van de voltallige redactie is.­

En jij kan het weten (niet sarcastisch bedoeld)!!

Ik vind de titel van het intervieuw slecht gekozen. De essentie van het hele intervieuw is het 10jarig bestaan van 3voor12, dat kan je niet uit de titel halen. Ook vind ik het erg negatief naar de Awakenigsgangers...

3voor12 is wel goed bezig(Y)
laatste aanpassing
als je een organisatie interviewt, vermeld dan even de naam van de geïnterviewde
Uitspraak van lindaaatje op dinsdag 13 mei 2008 om 11:37:
Fantastische site

Wat is er 15 mei te doen dan? Had ik wel wat meer over willen weten...­

is heel veel over gesproken bij 3voor12 op 3fm.
elke avond. al 2 weken lang hebben ze het er over:D
leuk stukje, weer ietsje 'wijzer' geworden (Y)
laatste aanpassing
Kp
Artiest Kapé, Kp
'Hoe ziet het ideale 3voor12 feest eruit?
Ha! Alles mag? Nou, we beginnen lekker vroeg, om 20:00 uur met Trentemoller. Dan natuurlijk iets van eigen bodem. Beetje ondankbaar zo vroeg misschien, maar laten we daar Melon neerzetten. Daarna meteen maar Polder, die vorige maand echt een geweldige plaat hebben uitgebracht. Dan een versnelling hoger met achter elkaar Crookers en Boys Noize, de peetkinderen van Joost van Bellen. Van 5 tot 7 Dj Promo met een snoeiharde set. Hebben we dan nog tijd voor lekker ongecompliceerd beuken met Vince? De echte knaller bewaren we voor de afterparty, met Ricardo Villalobos en Luciano back 2 back tot het weer donker wordt. Weet je wat, we doen ook nog een kleine zaal met Rauwkost, Aux Raus en De Jeugd van tegenwoordig. Idiote mix, maar het wordt wel een topavond!'

:respect:
zolang 3voor12 bestaat wil ik niks kritisch horen over de publieke omroep! Ik zou er zelfs nog een abonnement op nemen als 't nodig is.­
Ze zeggen wel heel leuk dat ze in Doornroosje opnemen, maar er is al geen set meer online gekomen sinds November 2007 ongeveer...­

Verder respect jongens!
Uitspraak van -Ouwe- op dinsdag 13 mei 2008 om 00:47:
En weer staan de sets van Awakenings nog niet online!! Zeker omdat t in Rotterdam was dit keer en Dave Clarke niet draaide he, jullie lievelingetje ofniet?!! Waardeloos echt die site

Hoe is het ongeduldig, opgefokt figuur :frusty: , staat weer meer dan genoeg mooie muziek uit Rotjeknor online! Ondanks dat Dave Clarke er niet draaide! Dus ga je gal ergens anders over lopen spuwen! :loser:
Je moet blij zijn dat er mensen de moeite nemen om zelfs misselijke kwallen zoals jij te voorzien van gratis kwaliteitsmuziek. Volgens mij ben je het niet eens waardig!
laatste aanpassing
Uitspraak van Jiv op zondag 18 mei 2008 om 11:32:
Ze zeggen wel heel leuk dat ze in Doornroosje opnemen, maar er is al geen set meer online gekomen sinds November 2007 ongeveer...­

Laurent Garnier toch??
Stelletje zelfingenomen elitaire kneusjes daar bij 3FM

techno en industrial hardcore vind ik niks mis mee, maareh WTF waarom bijv. geen hardstyle of trance programmeren, dat zijn nog meer underground stijlen dan techno :S
Uitspraak van Kp op zaterdag 17 mei 2008 om 11:48:
'Hoe ziet het ideale 3voor12 feest eruit?
Ha! Alles mag? Nou, we beginnen lekker vroeg, om 20:00 uur met Trentemoller.­ Dan natuurlijk iets van eigen bodem.­ Beetje ondankbaar zo vroeg misschien, maar laten we daar Melon neerzetten.­ Daarna meteen maar Polder, die vorige maand echt een geweldige plaat hebben uitgebracht.­ Dan een versnelling hoger met achter elkaar Crookers en Boys Noize, de peetkinderen van Joost van Bellen.­ Van 5 tot 7 Dj Promo met een snoeiharde set.­ Hebben we dan nog tijd voor lekker ongecompliceerd beuken met Vince? De echte knaller bewaren we voor de afterparty, met Ricardo Villalobos en Luciano back 2 back tot het weer donker wordt.­ Weet je wat, we doen ook nog een kleine zaal met Rauwkost, Aux Raus en De Jeugd van tegenwoordig.­ Idiote mix, maar het wordt wel een topavond!'

Beter programmeren ze tussendoor wat vette euphorische trance zoals Bart Claessen of Leon Bolier en niet alleen maar van die muziek waarvan de luisteraars zichzelf te goed voelen om te erkennen dat het terecht was dat Armin de popprijs 2007 heeft gewonnen :loser:
Jean-Pierre
Werkzaam bij Deep Dish Chase
Werkzaam bij Club Poema, Poema RAW
Uitspraak van -Ouwe- op dinsdag 13 mei 2008 om 00:47:
En weer staan de sets van Awakenings nog niet online!! Zeker omdat t in Rotterdam was dit keer en Dave Clarke niet draaide he, jullie lievelingetje ofniet?!! Waardeloos echt die site

Ben ik helemaal mee eens -Ouwe-, duidelijke vorm van censuur!
Vind dit op deze wijze echt ongehoord, een girlcot op de site lijkt me niet meer dan terecht!!!
3voor12, geniaal!
Uitspraak van Brutus T op zaterdag 17 mei 2008 om 19:06:
Ik zou er zelfs nog een abonnement op nemen als 't nodig is.­

:jaja:
Waarom kun je sets niet downloaden?
Als je sets op 3voor12 zou kunnen downloaden, zouden veel minder dj’s toestemming geven om hun sets online te zetten.­

Bullshit ik kan alles downloaden O:)
Word elke keer weer blij van ze !:D
Er wordt nog wel eens gezegd dat in de harde stijlen geen ontwikkeling zit, maar als je ziet wat The DJ Producer op Thunderdome laat horen weet je gewoon dat dat niet waar is.­ De twee feesten van DJ Promo in de HMH zijn daar ook een goed voorbeeld van.­


en waar blijft die set van producer @ thunderdome dan????????
Uitspraak van >>...Ángel de la Cogida...<< op dinsdag 13 mei 2008 om 09:54:
de echte knaller ? :roflol:

:o

denk dat jij de house nog beetje mag ontdekken (of gewoon erachter komen dat het "je ding" niet zo is)

zou zo'n gewaagde line-up samenstelling trouwens wel kunnen waarderen :yes:
Uitspraak van Job Jobse op dinsdag 13 mei 2008 om 00:44:
Leuk, maareh wie van 3voor12 wordt hier geïnterviewd?

Is dat van belang dan?
Het gaat hierom het platform 3voor12.

Uitspraak van Bullshit op maandag 19 mei 2008 om 11:15:
Bullshit ik kan alles downloaden

Jij misschien maar niet iedereen.
Ben erg blij met 3voor12, lekker achter mijn pc op het werk.
Uitspraak van Job Jobse op dinsdag 13 mei 2008 om 01:01:
Wil die van Holden erg graag horen. :)

Misschien hebben ze geen toestemming gekregen om ze online te zetten.
Uitspraak van Clarita op dinsdag 13 mei 2008 om 10:36:
Kan me niet voorstellen dat dit de mening van de voltallige redactie is.­

Waarom denk je dat??
Held.­ Lekker breed georienteerd.­ Dat ideale feestje wordt nog eens wat!
Nevz
Artiest Nevz
Er wordt nog wel eens gezegd dat in de harde stijlen geen ontwikkeling zit, maar als je ziet wat The DJ Producer op Thunderdome laat horen weet je gewoon dat dat niet waar is.­ De twee feesten van DJ Promo in de HMH zijn daar ook een goed voorbeeld van.­

:respect:
Uitspraak van Zombie Apostle...! op zondag 18 mei 2008 om 19:15:
van die muziek waarvan de luisteraars zichzelf te goed voelen om te erkennen dat het terecht was dat Armin de popprijs 2007 heeft gewonnen

De VPRO heeft traditioneel meer met de underground dan met de massa

;)
laatste aanpassing
Uitspraak van -Ouwe- op dinsdag 13 mei 2008 om 00:47:
En weer staan de sets van Awakenings nog niet online!! Zeker omdat t in Rotterdam was dit keer en Dave Clarke niet draaide he, jullie lievelingetje ofniet?!! Waardeloos echt die site

als je zulks commentaar geeft begin dan lekker je eigen site dan kom je er wel achter hoeveel moeite de mensen van 3voor12 er voor doen ..

ga zo door 3v12
Uitspraak van Plons de Kicker op woensdag 21 mei 2008 om 20:01:
zou zo'n gewaagde line-up samenstelling trouwens wel kunnen waarderen

haha mooi..kzou dr dan ook zeker heengaan..:D
mn roots en mn muziekliefde van de laatste jaartjes in 1 nacht (plus ochtend en middag)