Partyflock

Sequence & Ominous: niet onder één noemer te vangen

 

Sequence & Ominous: niet onder één noemer te vangen

door , gepubliceerd op
Sequence & Ominous zijn namen die je eigenlijk nooit meer apart hoort, terwijl ze toch echt apart zijn begonnen. De Noord-Hollandse dj’s staan vooral bekend om hun bijdrage aan feesten als Mindcontroller, Paradox en Pandemonium maar hun stijl is niet onder één noemer te vangen. Van hevige partijen early hardcore tot voetjevrijen met early terror, het is allemaal aan hen besteed. Buiten hun muzikale uitspattingen om is er weinig over de twee heren bekend en er werd dan ook door vele Flockers gevraagd om een interview. Nu is het zover! Wij spraken hen over hun achtergrond, (early) hardcore, Cyndium, en met de nieuwe editie in aantocht, uiteraard over Pandemonium.

Heren, wie zijn jullie en waar we kennen we jullie ook alweer van?
Sequence:
Ik ben Rob de Wit, inmiddels alweer 29 jaren oud en geboren en getogen in Heiloo, dat ligt naast Alkmaar. Tijdens mijn studietijd ben ik naar Amsterdam verhuisd en woon daar op dit moment alweer 5 jaar.
Ominous: En ik ben Mike Pieterse, 25 lentes jong en geboren in Alkmaar. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Bergen en Castricum, allebei gelegen in de buurt van Alkmaar. Ook ik ben 5 jaar geleden verhuisd naar Amsterdam en woon daar nog steeds.
De mensen zullen ons ongetwijfeld voornamelijk als het duo Sequence & Ominous kennen van onze Early Hardcore sets die wij op feesten als Mindcontroller, Pandemonium, Paradox en dergelijke hebben neergezet.

Ruud Awakening, en ik denk ook de andere Flockers, willen weten hoe jullie op je artiestennamen zijn gekomen? Zit er een verhaal achter de namen?
Sequence:
Er zit niet echt een verhaal, maar wel een gedachtegang achter onze artiestennamen. We hebben ons gevoel, bij wat we doen tijdens het draaien, zo goed mogelijk geprobeerd weer te geven door middel van de gekozen woorden.
Sequence staat synoniem voor woorden als cyclus, samenvoeging en aaneenschakeling, terwijl Ominous voor o.a. duister, onheilspellend en macaber staat.
Ominous: Deze woorden symboliseren voor ons samen perfect het gebundelde gevoel wat wij bij het uitvoeren van onze liefde voor muziek hebben. De platen die we draaien, de wijze waarop we dit mixen, you name it… Wat ons betreft zijn de woorden allesomvattend.

Hoe zijn jullie begonnen met draaien en hoelang zijn jullie al bezig?
Sequence:
Eigenlijk ben ik al sinds de beginperiode van mijn lagere school enorm druk bezig met muziek. Mijn vader is uitbater en kreeg zo alle nieuwe muziek maandelijks aangeleverd. Ik volgde de ontwikkelingen op muziekgebied zeer nauwlettend en voorzag ondertussen mijn klasgenoten van mijn eigen compilaties.
Het draaien begon echter pas op 12-jarige leeftijd, toen ik in jongerencentrum Buk Buk in mijn geboorteplaats kwam werken als vrijwilliger. Eerst was dit nog met cd’s, maar aangezien Bad Vibes omstreeks die tijd in Alkmaar de deuren opende, en we feestjes organiseerden waarop diverse bekende DJ’s hun platen kwamen spinnen, was de interesse voor het zwarte goud al snel gewekt. Vanaf toen is al vrij snel het draaien een serieuze bezigheid geworden.
Ominous: Ik was al vanaf het begin van de Hardcore verkocht aan de muziek eigenlijk. De bekende compilaties voor die tijd zoals bijv. Houseparty, Move The House, Rave The City en Thunderdome kocht ik altijd op bandje.
In de brugklas op de middelbare school raakte ik bevriend met een jongen die platenspelers en een mixer thuis had staan. Hij draaide al een tijdje met plaatjes en na een keer bij hem thuis zelf een poging gedaan te hebben wist ik dat ik dit ook wilde. Dus niet veel later heb ik toen op 13-jarige leeftijd zelf draaitafels en een mixer aangeschaft, om vervolgens mijn eerste plaatjes te kopen bij het toenmalige Bad Vibes in Alkmaar. Tot de dag van vandaag blijft het één van mijn favoriete bezigheden.

Er is weinig informatie beschikbaar over jullie. Hoe komt dat zo? Houden jullie het graag een beetje mysterieus of is het gewoon zo gekomen?
Sequence:
Haha, niet om het mysterieus te houden hoor! Ik denk dat het komt doordat we het allebei gewoon erg druk hebben in ons leven naast het Party-leven. Geen tijd om een persoonlijke site te bouwen, momenteel nog geen platen uitgebracht etc. Als ik naar mezelf kijk dan is er gewoon erg weinig tijd overgebleven door het drukke studeren en hadden we daarnaast nooit echt de beschikking over een studio om muziek te gaan maken. De keuze voor het focussen louter op het draaien, en het aankopen van nieuwe juweeltjes, is dan natuurlijk al snel gemaakt!

Hoe zou jullie stijl het beste omschreven kunnen worden/ in welke stijl voelen jullie je het meest thuis?
Ominous:
Onze stijl, of beter gezegd: stijlen, zijn niet direct onder een noemer te plaatsen. Wij wijken wat dat betreft nogal af van wat anderen doen en dat is waarschijnlijk wat juist voor ons kenmerkend is. Waar wij zelf het meest van houden is eigenlijk wat we altijd doen. Het non-stop doorrammen van ultieme klappers, voorzien van fantastische scheuren en heerlijk lage/diepe kicks, in een hoog tempo.
Sequence:Wij kwijlen bij het horen van legendarische mixen als Houseparty 8 en 10, Hellraiser – the final connection en de Thunderdome 1 t/m 5 megamix. Tijdens onze sets proberen we ditzelfde gevoel mee te geven.
Ominous: Eigenlijk voelen we ons in al onze draaistijlen maximaal thuis. Of dit nu Early Hardcore, Present Hardcore, French- & UK-Hardcore of Oldschool is, bij allen zijn we in ons element en proberen we ons enthousiasme op het publiek over te brengen.

De populariteit van early hardcore lijkt af te nemen. Ronald 909 wil graag weten hoe jullie de toekomst van deze stijl zien?
Sequence:
Ik weet zeker dat de Early Hardcore nog lang door kan gaan en dat op een gegeven moment ook de platen tussen 2000 en 2002 meer in populariteit gaan winnen. Probleem momenteel is alleen wel dat er wel erg vaak dezelfde platen uitgekozen worden om te gaan draaien. Wij merken dat een grote groep hier echt genoeg van heeft en daardoor juist de Early feesten voor een groot deel laten wat het is. Aan de andere kant is er een groep die juist continu diezelfde hitjes wil horen, voor mij onverklaarbaar
Ominous: Inderdaad, bij ons vind je platen als ‘Young birds’, ‘Poltergeist’ en ‘EXLXAXL’ echt niet meer in de platenkoffer. Wij kunnen dit echt niet meer horen! Mensen zullen zich echt meer open moeten stellen voor andere platen, platen die in het verleden ook veelvuldig gedraaid werden op feesten maar nu niet of nauwelijks gedraaid worden. Als dat gebeurt dan kan het genre Early Hardcore een veel langer leven beschoren zijn.
Sequence: Helemaal mee eens. Als dat gebeurt en indien de Hardcore zelf weer wat toegankelijker uitgewerkt wordt, dan denk ik dat we nog heel lang kunnen genieten van een gezonde scene.

[dump id=1249]

Vraag van Mannetje! Hoe onderscheiden jullie je van de oude garde early hardcore dj's als bijvoorbeeld Dano, Buzz Fuzz of Gizmo?
Sequence:
Nou, wij kunnen wel zonder problemen samen draaien… haha! Geintje, kunnen de heren wel hebben. Feit is dat zij natuurlijk al jaren met recht tot de gevestigde orde van de Hardcore scene behoren. Wij zijn eigenlijk een soort van nieuwe generatie (Early) Hardcore dj’s en dus proberen wij op onze eigen wijze een plekje te verschaffen tussen een groep die zich al d.m.v. van producties en optredens in het verleden bewezen hebben, en goed ook!. De al eerder genoemde platenkeuze is zeker de belangrijkste wijze om ons te onderscheiden van anderen. Wij pakken altijd juist de andere platen, platen die bij voorkeur door niemand gedraaid worden.
Ominous: En daarnaast hebben we tijdens onze set, ondanks het snelle mixen, natuurlijk net even de kans om extra enthousiast of juist gek te doen. We zijn tenslotte met zijn tweeën! Het zou zomaar kunnen dat één van ons ineens de zaal induikt om tussen de mensen op een vette plaat uit zijn dak te gaan. Het zou niet de eerste keer zijn in ieder geval.

Vraag van Proto X Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met hardcore?
Sequence:
Nou, eigenlijk gewoon doordat de eerste muziek hiervan in de winkels kwam te liggen. De affectie voor House was er sinds dat het kwam overwaaien al, dus heb gewoon de House en Hip-House direct gevolgd. Heerlijk vond ik het toen het harder werd en de cd’s werden natuurlijk direct gehaald. Volwassen mensen raakten toen nog helemaal geshockeerd van de Gabberhouse. Je had bijvoorbeeld de kop van de eigenaar van de plaatselijke dansschool moeten zien toen tijdens de disco avond ineens “Achtung!” door zijn speakers knalde! Haha!” De arme man had toen nog helemaal geen idee dat die muziek überhaupt bestond.
Ominous: Ik was al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in House muziek. Op een gegeven moment merkte je dat er hardere platen op de destijds bekende compilaties kwamen te staan en deze trokken eigenlijk wel mijn aandacht. Toen ik voor mijn beste vriend Houseparty 6 kocht was ook de eerste Thunderdome net in de winkel. Na deze geluisterd te hebben was ik een soort van overrompeld hoe hard en vet dat wel niet klonk. Dus ik besloot die toen voor mezelf te kopen. Die bewuste dag heeft Hardcore eigenlijk officieel mijn hart gewonnen. Dat was dus zeg maar de periode dat House zich opdeelde in Mellow en Hardcore.

*Backfire* wil graag weten hoe jullie samen zijn gaan draaien? ¬Hoe zijn jullie met elkaar in contact gekomen en hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen?
Ominous:
Op zich zijn we wel op gepaste wijze met elkaar in contact gekomen. We zijn elkaar ‘back in the days’ in de Fun (Hemkade/ North Sea Venue) tegengekomen op een feest. Dat zal ergens in 1997 geweest zijn denk ik. We bleken erg gecharmeerd van dezelfde stijl(en) Hardcore en zijn met elkaar in contact gebleven. Eigenlijk is het samen draaien pas op een veel later tijdstip gekomen. Pas in 2002 zijn we echt samen de platen gaan aanraken.
Dit deden we dan vooral met de oudere Hardcore en Oldschool die we hadden staan, wat toen eigenlijk nergens meer gedraaid werd. Op dat moment waren de feesten vooral gericht op de Hardcore zoals we die nu kennen en ook Hardstyle. Early Hardcore was niet aan de orde, maar we voelden wel dat een terugkomst/herbeleving mogelijk in de smaak zou kunnen vallen. Uiteindelijk gebeurde dat dus ook en zijn we er samen zo’n beetje ingerold.

[photo id=308197 size=medium left]Volgens Partyflock staan jullie vanaf het begin der tijden (vanaf jullie eerste feesten) samen op de line-up van feesten. Draaien jullie ook afzonderlijk of zijn jullie zo’n dynamisch duo dat jullie niet meer zonder elkaar kunnen/ zonder elkaar worden geboekt?
Sequence:
Eerder draaiden we nog wel afzonderlijk van elkaar op feestjes, maar al vrij snel kwam dit niet meer voor. Blijkbaar viel onze samenwerking gewoon goed in de smaak. Ik denk ook dat dit voor een groot deel onze kracht is. Wij nemen altijd een zeer divers en belachelijk uitgebreid scala aan platen mee naar onze boekingen en aangezien we altijd per plaat willen bezien wat aanslaat, en welke kant we op kunnen, levert dit met het snelle mixen een helse klus aan zoekwerk op om de juiste plaat weer te vinden.
Ominous: Haha ja, en dat is ook te merken aan de tassen en koffers en de staat waarin ze verkeren tijdens het draaien. Één grote puinhoop!.
Sequence: Klopt! Maar goed, het geeft ons met onze manier van performen enigszins meer ruimte om juist zo te kunnen draaien.
Ominous: Dus ik denk wel dat je zou kunnen stellen dat we samen inderdaad dat dynamische duo vormen.

Vraag van Digeon: Ergeren jullie je weleens aan elkaar tijdens het draaien?
Sequence:
Oh, ja hoor! Mike lijkt soms erg last te hebben van zijn korte termijngeheugen en dan met name als het gaat om mijn drinken. Hij pakt namelijk nooit dat van zichzelf, maar echt altijd dat van mij! Ik betrap hem daar vervolgens op, pak hem weer af en zet mijn glas steeds verder weg. Dit gaat van kwaad tot erger en ook al zet ik hem 5 meter verderop of op de meest vreemde plaatsen, hij staat altijd later weer met mijn glas in zijn handen!
Ominous: Haha!

Jullie zijn maken beiden onderdeel uit van Hitmachine. Hoe is die groep ontstaan en wat zijn jullie doelen in de toekomst met Hitmachine?
Ominous:
Hitmachine staat eigenlijk voor de groep waaronder alle (producerende) artiesten vallen van Cyndium. Het is in het leven geroepen omdat de huidige wegen die de Hardcore is ingeslagen niet altijd geheel naar onze smaak zijn. Wij houden van de diepe harde kicks, scheurende sounds en melodielijnen vol emotie en dat missen we heel erg in de meeste platen die tegenwoordig uitkomen. Onder die noemer worden daarom de oude sounds verenigd in een nieuw jasje, meer de gulden middenweg zeg maar.
Sequence:Doel van de oefening is om daarmee toch de Hardcore deels een weg in te laten slaan waarmee we meer affiniteit zullen hebben en waarbij platen je weer kippenvel kunnen bezorgen als je in zo’n prachtige hal de overweldigende sounds gadeslaat. Al die hoge tonen hebben we inmiddels wel gehoord. Oversturen hoeft van ons niet zo nodig. Ook zouden we graag zien dat liefhebbers van de nieuwere stijlen én die van de oudere stijlen weer veel beter samen zouden kunnen gaan op feesten. Het is zonde dat het zich zo heeft opgesplitst en je merkt dat hierdoor een massaal uit zijn dak gaande menigte toch echt een utopie is geworden.
Ominous: Een soort nieuwe stijl is wat we proberen te creëren. Ook al hoeft het van ons niet direct in een hokje geplaatst te worden hoor.
Sequence: Nee inderdaad, als uiteindelijk het publiek maar weer voorzien kan worden van heerlijke platen die juist dat gevoel van die eerdere platen ook mee kunnen geven.

Wat is jullie rol in deze groep en hoe combineren jullie je inzet voor Hitmachine met jullie carrière ‘samen’?
Ominous:
Vooralsnog blijft dit beperkt tot in ieder geval een start van ons produceren en enkele hiermee gepaard gaande optredens. Tijdens die optredens heeft men in ieder geval alvast kunnen proeven van wat onze bedoelingen zijn. Het moge natuurlijk duidelijk zijn dat dit nog maar het begin is. Al doende leert men en we hebben voor onszelf in ieder geval de indruk dat we vrij snel groeien in het produceren. Gelet op de progressie in slechts een paar maanden denk ik dat we op de korte termijn toch al wat meer kunnen laten horen van onze insteek.

Hoe we dit combineren? Oh, dat is geen probleem! Dat we moesten gaan produceren was al een vaststaand feit. De optredens zijn op dit moment alleen nog maar ter introductie van het geheel. Mocht de behoefte er zijn dan kunnen we in overleg met de anderen (Arjuna, Lockjaw en Frantic Freak) alsnog besluiten dit op een andere manier te gaan vormgeven.

Rob, hoe zit het met jouw alias Hackfleisch? In 2006 heb je een keer onder dat alias gedraaid. Was dat een keer maar nooit meer?
Sequence:
Klopt, we werden gevraagd om een Early Terror set neer te zetten op een Terror en Speedcore feest. De oude Terror is in feite natuurlijk heel anders dan tegenwoordig en eigenlijk viel destijds de echt snelle Hardcore al onder die noemer. Wij willen nog wel flink opbouwen van normaal tempo tot aan de snelheid van deze variant en hadden er dus wel zin in. Om het publiek de draaistijl niet te laten verwarren met wat we normaliter doen hebben we de aliassen Hackfleisch en Ziegenkäse in het leven geroepen (gespot op een menukaart in het Duits, gehakt en geitenkaas).

Op zich zouden we deze zo weer gebruiken hoor, ware het niet dat de oude stijl Terror, nu in ieder geval, nog niet echt van de grond is gekomen. Wie weet in de toekomst.

Onder die alias draaide je terror. Heb jij ambities binnen deze muziekstijl?
Sequence:
Van ons mag er sowieso wel wat meer aandacht besteed worden aan deze muziekstijl. Soms is het heerlijk die oude D-boy’s, Napalm’s, Agent Orange’s, de snellere tracks op Terror Traxx of van bijv. Nordcore G.M.B.H, The Speed Freak, E-De-Cologne etc. te draaien of te horen. Dit mag er gerust wel wat meer komen. Het is alleen wel zaak dat de bezoekers van tegenwoordig conditioneel wat meer op peil komen!

[dump size=medium right id=1250]De meeste van jullie optredens zijn in Noord-Holland (geweest) hoe komt dat? Hebben jullie ambities om ook in andere delen van Nederland door te breken?
Ominous:
Vermoedelijk heeft dat toch met onze roots te maken. We hebben in eerste instantie op feestjes in Alkmaar en omgeving, gegeven door een goede vriend van ons, gestaan. Dan bereik je dus als eerste het Noord-Hollandse publiek natuurlijk. Ook het feit dat Cyndium zijn feesten tot op heden alleen in Amsterdam en de rest van Noord-Holland programmeert heeft hier toe bijgedragen. Toch hebben we ook al wel wat optredens in de rest van Nederland gehad. Het doel is echter wel om dit toch op wat meer reguliere basis te kunnen gaan doen.”
Sequence:Duidelijk! We zijn er helemaal klaar voor om lekker ons ding te doen in de andere delen van Nederland. Kom maar op!

Nu we het over Cyndium hebben, jullie zijn vaste prik op de line-up bij de feesten van deze organisatie. Megalomania wil weten hoe jullie bij Cyndium terecht zijn gekomen?
Ominous:
Frantic Freak had ons in de aanloop naar de tweede editie van Pandemonium horen draaien en was erg geïnteresseerd. Hij was op dat moment al nauw betrokken bij Cyndium en vertelde ons dat zij bezig waren met een ‘new generation area’ voor de memorabele 2e editie van Pandemonium 11-06-2005 in de Amsterdam Studio's. Wij hebben hem toen nog een cd overhandigd, welke in de smaak viel, en als gevolg hiervan mochten we onze kunsten op Pandemonium vertonen.
Sequence: Het feit dat Cyndium veel raakvlakken heeft met onze visie op Hardcore, en de verdere dancescene, gaf ons vrijwel direct een goed gevoel. Eigenlijk is het vanaf daar verder gaan groeien. Cyndium is in onze ogen een snel groeiende organisatie die zeer nadrukkelijk kwaliteit probeert te leveren. De organisatie doet over het algemeen toch net even anders dan de rest en probeert écht te luisteren naar het publiek. Wat dat betreft doen ze mijns insziens niet of nauwelijks onder voor de grootste jongens.

Pandemonium komt er weer aan. Wordt deze editie anders dan voorgaande edities? Staan er nog speciale dingen te gebeuren die avond?
Sequence:
Gelet op de 2 voorgaande edities zeker denk ik. Ik ben op een feest in The Sand geweest en moet zeggen dat het geluid erg bruut is, eigenlijk precies zoals bij de muziek op Pandemonium hoort. Het is een mooi ruime, overzichtelijke en hoge hal en dat zijn, samen met het harde geluid, de perfecte ingrediënten voor de heren om er echt wat van te maken. Als ik de organisatie mag geloven willen ze de editie van hiervoor in de Gashouder dubbel en dwars gaan goedmaken. Daar werd door een aantal partijen van alles aan banden gelegd waardoor het niet meer mogelijk was een Pandemonium neer te zetten zoals men gewend was van eerdere edities.

Nu heeft Cyndium aangegeven dat er direct vanaf het begin geknald gaat worden en dat kan in The Sand zoals ik kan inschatten maar al te goed. Het zou mij niets verbazen als op deze Pandemonium, net als tijdens de edities in de Amsterdam Studio's, de sfeer en beleving weer zeer dicht in de buurt komt van de legendarische feesten in Sporthallen Zuid.

Wat kan men van jullie verwachten met Pandemonium?
Ominous:
De oprechte goedmaker van de vorige editie! Door het aan banden leggen van het feest kregen wij ook wat anders opgelegd. Hierdoor moesten we tot onze spijt iets doen waar we zelf helemaal niet achter stonden. We hebben van te voren zelfs op het punt gestaan ons terug te trekken. Uiteindelijk hebben we na de set helemaal gedesillusioneerd achter het podium gezeten. Het deed echt gewoon pijn!
Sequence: Ja, dit keer gaan we het weer net zo doen als tijdens de eerdere edities. Zoals men van ons gewend is zullen we onze collectie helemaal doorspitten op zoek naar oude klappers die niet meer of zeer sporadisch worden gedraaid. Weinig herkenbaarheid tijdens de set maar het verleden heeft uitgewezen dat dit op Pandemonium helemaal geen probleem is. De diepe kicks en heerlijke sounds zijn voor dat publiek genoeg om helemaal uit hun dak te gaan!

Vraag van Haze: Welke 10 platen zitten standaard in je platenkoffer?
Sequence:
10 platen die er standaard in zitten hebben we niet. Eigenlijk is er slechts één plaat die we altijd bij ons hebben en dat is ‘Gangstar Toons Industry 4 (Camel Class A mix)’. Verder gaan de tassen en koffers altijd in zijn geheel leeg na ieder optreden om vervolgens, na het doorspitten van de platenkasten, we opnieuw gevuld te worden. Uiteraard hebben we wel een aantal platen die vaker meegaan dan de overige. Platen als ‘Rob Gee & Repete - Riot in New York’, ‘Ilsa Gold - Elastico’, ‘Dano – Something big’, ‘Sigma 909 – Blow your mind’, ‘Riot Squad – Nonshlen Tustokken’, ‘Reyes – Puffed up’ en ‘Asylum – Mescalum’ gaan wel vrij vaak als bagage mee richting een boeking. Dit zijn platen die voor ons hét echte Hardcore gevoel meegeven. Ook de platen ‘Hyperact – House agression’ en ‘Bass X – Motherfucker’, met volgens ons de hardste kicks ooit binnen de Hardcore, kunnen vaak rekenen op een plekje in de platentas.

Naar welk feest kijken jullie nu het meeste uit en waarom?
Ominous:
Op dit moment zonder twijfel Pandemonium. Gewoon lekker ons ding doen! Lekker de onbekendere platen en juist zo weinig mogelijk hitjes-werk. Hardcore in zijn puurste vorm, échte liefhebbers. Daarna komen er nog een aantal erg leuke boekingen aan te komen die we al weten. Helaas kunnen we hier nog niets over zeggen, maar men zal in ieder geval meer van ons gaan horen in de toekomst.

[dump size=medium left id=1252]Wanneer kunnen we een True Dedication To Early Hardcore Part 3 verwachten? Wil Early Steef :bounce: weten.
Ominous:
We krijgen deze vraag vooral de laatste tijd erg vaak voor onze kiezen. Het heeft ook naar onze mening inmiddels al te lang geduurd en we hebben het voornemen om in maart met de mix ‘True dedication to Early Hardcore – part 3’ te komen. Uiteraard zal deze direct op Partyflock verschijnen!

Wat willen jullie nog bereiken in de toekomst?
Sequence:
Momenteel zijn we druk bezig met de afrondende bouwwerkzaamheden voor de doos-in-doos constructie van onze studio. Als dit afgerond is kunnen we het geheel verder inrichten en aanvullen met de beoogde apparatuur.
Ominous: Inderdaad, als dat allemaal een beetje geïnstalleerd is kunnen we ons volledig richting op wat producties van onze kant. Momenteel zijn we wel al bezig met een productie welke we samen met Mystery Motion uitwerken. Zoals het er nu naar uitziet wordt deze track gebruikt in de trailer van de aankomende Paradox.

Wat zouden jullie graag anders zien in de scène of in de ontwikkelingen binnen de scène?
Sequence:
Ik ben van mening dat er toch het een en ander zal moeten veranderen wil het dezelfde interesse wekken bij het grote publiek en net zo grootschalig, of groter, overleven. Het is alweer iets aan het verzadigen in mijn ogen en niet alles lijkt vol inspiratie uiteengezet, net als in de Hardstyle. De tendens die al geruime tijd geleden is ingezet is dat het aanhangen van een bepaalde substroming vooral “stoer” is, terwijl dit nooit de gedachte achter muziek mag zijn. Om te voorkomen dat alles opnieuw bijna geheel uit elkaar valt moet er mijns inziens wat aan gedaan worden om het juist dichter bij elkaar te krijgen.
Ominous: Muziek is emotie en dat moet ook zo blijven. Momenteel lijkt het overgrote deel tracks uit te brengen om ze alleen maar uit te brengen. Er mag meer tijd aan besteed worden. Als er bijv. een nieuwe Hip-Hop acapella online verschijnt dan is deze 5 minuten later bij wijze van spreken al in 4 tracks verwerkt.
Daarnaast wordt Hardcore niet meer beleefd op dezelfde wijze als vroeger. Je ziet dit direct aan de opsplitsing op feesten. Je merkt heel duidelijk dat mensen wel naar het ene soort feest gaan, maar ondertussen absoluut niet naar een feest wat daar van afwijkt. Men lijkt ook wel vaker met randzaken bezig te zijn in plaats van met de echte essentie van een Houseparty. Hoe het broodje hotdog smaakt is blijkbaar belangrijker dan gewoon gezellig met je gabbers/maten er een mooi feestje van maken. Laten we wel wezen de naam Houseparty zegt eigenlijk toch alles al? Het is ook wel bizar te noemen dat bezoekers tegenwoordig een dusdanige uitgesproken voorkeur hebben, voor een bepaalde muzieksoort, waarin totaal geen plaats is voor het andere.
Sequence: En als we naar de muziek kijken dan hoop ik ook dat er iets zal veranderen. Voor onszelf proberen we dat natuurlijk al te doen met de beweging die we maken met onze eigen producties en Hitmachine. Wij denken dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met al dat die overkill aan Hip-Hop samples en zo overstuurd mogelijke sounds. Terug met mooie melodieën en de diepe kicks! Waarom niet wat meer vocals die juist de track een bepaald gevoel meegeven of korte prachtig ingezongen vocals om de zaken omheen te bouwen?
Ominous: Tracks met meer inhoud inderdaad, waardoor je echt met kippenvel op de dansvloer staat. Dat is ieder geval ons doel. Wie weet slaat het aan en zullen meerdere producers ons voorbeeld tot een soort van nieuwe stijl volgen.
Sequence: Kan zo ook nog eens de ontstane leegte voor een deel van de Hardstylers misschien opgevuld worden.

Wat doen jullie naast draaien?
Ominous:
Tot voor kort ben ik werkzaam geweest bij Mid-Town in Amsterdam. Momenteel werk ik op kantoor bij The Third Movement en bij Goldletter International. Twee grote tegenpolen eigenlijk. The Third Movement behoeft verder denk ik geen uitleg bij de meesten. Bij Goldletter International werk ik mee aan het samenstellen van analyse rapporten omtrent goud en uranium op de beurs. Daarnaast zit ik regelmatig met Rob in de studio om te werken aan onze hopelijk eerste vinyl release.
Sequence: Ik ben als Bouwkundig- én Civiel Technisch ingenieur werkzaam in de projectorganisatie van één van de grotere aannemers in Nederland. Iets heel anders en voor de meeste mensen op Partyflock ook niet erg interessant denk ik, haha. Wel zijn we sinds enige tijd ook aan het sporten. Een hele opgave om tussendoor te doen, en zeker na een zwaar weekend, maar het voelt toch wel heel erg lekker!

Hoe zit het met de ladies? Kortdurend onderzoek wijst uit dat Rob een charmante dame aan zijn zijde heeft (* Phantasia * ), van Mike’s liefdesleven is weinig te achterhalen. Behalve dan die blonde dame met wie hij regelmatig wordt gespot?
Sequence:
Haha
Ominous: Haha, er valt momenteel ook weinig te achterhalen. Ik geniet momenteel nog lekker van het vrijgezelle leven. Wat die blonde dame betreft, dat is mijn beste vriendin Anne ( Anny.×× ). Zij support ons vaak bij optredens en dat verklaart waarschijnlijk waarom ik klaarblijkelijk regelmatig met haar gespot wordt.
Sequence: Haha ja, zij is die dame die altijd met die pompons loopt te zwaaien!

Wat korte stellingen en vragen. Roken in de horeca/ op feesten. Ja of nee? [dump size medium right id=1253]
Mike en Rob
(volmondig): Ja!
Sequence: Belachelijk dat iets, wat altijd is goed gegaan, nu door anderen opgelegd en bepaald wordt.

Feesten van 16 of feesten vanaf 18?
Ominous:
Duidelijk 16. Waarom zou je jongeren van die leeftijdsgroep de kans ontnemen om hun favoriete artiest eens live aan het werk te zien? Vroeger werd er ook nooit een probleem van gemaakt. Sterker nog, ik liep als broekie van 12 al op mijn eerste feest.
Sequence: Ik deel die mening. Verschil met vroeger is dat het sowieso niet echt toegankelijk was, dus de overige 12-jarigen dachten er niet aan om naar een Houseparty te gaan. Werd altijd op sleeptouw genomen door (toen nog) vrouwen van 18/19, die vonden het prachtig dat er zo’n klein mannetje rondliep, haha.

Binnen- of outdoorfeesten?
Ominous:
Outdoor, mits het weer meezit natuurlijk.
Sequence: Tegenwoordig outdoor inderdaad. Dat heeft te maken met het helaas meer en meer ontbreken van saamhorigheid qua beleving en sfeer op de indoor-feesten, anders zou dat toch mijn voorkeur genieten.

Slechtste en favoriete nummer van dit moment?
Ominous:
Een slechtste nummer? Hmm, een hoop muziek die je op de radio hoort kan me behoorlijk irriteren. Maar goed dan skip ik hem gewoon naar een andere zender. Een echte favoriet heb ik ook niet, hoewel ik de nieuwe Lenny Kravitz toch wel weer ouderwets goed vind. Eerdaags maar eens zijn nieuwe album aanschaffen.
Sequence: Wow, slechtste en favoriete nummer? Favoriete nummer moet ik je echt schuldig blijven, daarvoor is mijn muzieksmaak veel te breed. Wel vind ik dat Promo, Nosferatu en Predator leuke dingen hebben uitgebracht de laatste tijd! Qua slechtste nummers kan ik de hele top 40 wel gaan opratelen. Wat een bagger wordt er uitgebracht zeg. Artiesten als Blöf, Anouk, Mika, Scissor Sisters, James Blunt, al die wannabe Hip-Hop/R&B en andere pulp maken me gigantisch agressief. Dat heeft me inmiddels al vele defecte wekkerradio’s opgeleverd!

Partyflock of Hyves?
Ominous:
Partyflock, aangezien de nadruk daar meer op party’s en muziek ligt.
Sequence: Hyves?

Drank of drugs?
Ominous:
Drank.
Sequence: Heerlijk zo’n met zorg gebrouwen Belgisch biertje! Of wat dacht je van een goede rum?!

Seks of voetbal?
Ominous:
Zonder twijfel seks.
Sequence: Amen to that!

En als mooie afsluiter: [SF] Schñjoep [2x5]... vraagt:
Mike wil je met me trouwen?
Ominous:
Alhoewel ik zeer vereerd ben met je aanzoek, heb ik na het bekijken van je profiel moeten concluderen dat je niet helemaal mijn type bent, sorry!

Nog een laatste kreet/ groetjes?
Sequence:
Ja, Leave Britney alone!
Ominous: Ze zijn dóóóóóóm, Patrick!
Sequence: Nee, lateng we eveng serieus doeng!
Ominous: Oké, bij deze: iedereen die ons tijdens onze sets in het verleden gesupport heeft, bedankt!
Sequence: Inderdaad! We hopen dat dit in de toekomst net zo mag zijn, we’re just gettin’ started!

128 opmerkingen

leuk intervieuw om te lezen:respect: O&S
leuk interview! :D
Dj Ominous is mn held :$ (L)

Op naar Pandemonium :cheer:
Heerlijk intervieuw (Y)

:respect: 2 deze 2 heren :jaja:

Zie jullie volgende week :bounce:
hoop er weer bij te zijn aankomende pandemonium, blijkbaar niks gemist de vorige keer in de gas ;­x
leuk intervieuw (Y) :)
mee eens dat de scene tegenwoordig teveel verzadigd is met tracks waar meer tijd aan besteed had moeten worden..

Patrick hij is vieeeeeeees :lol:
you guys rock :p, I really like your music! (l)
and yeah Mike .................mwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaz(k)
echte liefhebbers deze gasten :respect::D
laatste aanpassing
ik heb een heel vet live setje van ze op cd luister hem zowiezo elke week echt hele grote respect voor deze jongens :respect:
Van hevige partijen early hardcore tot voetjevrijen met early terror :respect:
gegarandeerd G.T.I - Camel als een van de weinige


:respect:
Mooi interview mannen!
Neppe boyz! Jullie doeng niet eengs de moeite om de hele nacht voor mij Thrillseeker en Braincracking te draaieng...

Ik ben stiekem een fanboy en sta altijd vooraan in de hoop jullie billen te zien. :$
Music was my first loooooove! (l) Klote dat ik geen timetable gezien had en daardoor dus een deel van jullie set gemist heb op Pandemonium. Was zeker weer een vette set, als ik er aan terugdenk voor mij persoonlijk ook wel de beste. Kwam er verder niet echt in.

Hopelijk zie ik jullie snel weer op een ander feestje en maak ik dan wel de hele set mee! :respect:
En ja hooor!!

Het was weer een knallende set :respect: (Y)
Kunnen jullie geen pandemonium cd'tje uitgeven..lijkt mij wel een mooi ideeetje :bounce:
:D helden!
pandemonium was super..
leuk stukkie tekst!
(K)
Interview stond er al even op, maar had het nog niet gelezen :$

Leuk, ik best wel wat keren instemmend zitten knikken tijdens het lezen :D
he toppers ga zo door he
Reset1
Artiest Reset1
Top intervieuw
Ik heb jullie nog nooit horen draaien , alleen als je de style van houseparty's cd of hellraisor cd's proberen te evenaren petje af, want dat zijn idd legendarische cd's
Uitspraak van Nickje' »Repix« op zaterdag 20 november 2010 om 02:49:
Hededaagse Helden

juist ! mar wat ze gedaan hebbe op the thirt movement laatste keer.. Dubstep, techno? vond ik wel minder om te horen ;) maar dt was 1 set tusse alle vette dus neem het ze niet kwalijk van de ene kant ;)