Partyflock

Da Pauli: feesten voor het goede doel

Da Pauli: feesten voor het goede doel

door , gepubliceerd op
Da Pauli staat met beide benen op de grond, toch is hij ondanks zijn nuchterheid niet van Friese bodem. Paul Henstra werd 27 jaar geleden geboren in Warnsveld en groeide op in Leeuwarden. Onder de naam Da Pauli werd hij al snel bekend bij het grote publiek en inmiddels hij wordt zelfs gezien als één van de pioniers die jump in het noorden van ons land hebben geïntroduceerd. De multigetalenteerde, stille genieter boekt zowel muzikaal als in zijn privéleven succes nu hij ook geslaagd is voor zijn examen van de opleiding Marketingmanagement aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Om te beginnen, 'introduce yourself!' Wie ben je, wat doe je, hoe lang ben je al bezig en waar ben je begonnen?
Voor de mensen die me niet kennen zal ik even kort wat over mezelf vertellen. Mijn naam is Paul Henstra, bij de meeste mensen hier op Partyflock waarschijnlijk beter bekend als Da Pauli. Ik ben geboren op 10 oktober 1980 in Warnsveld, vlak naast Zutphen (Gelderland). Op mijn derde verhuisden mijn ouders naar Leeuwarden. Hier woon ik dus alweer ruim drieëntwintig jaar. Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij ons in de familie. Mijn vader bespeelde verschillende instrumenten (gitaar, drums) en is zelf ook een enorme muziekfan. Ook mijn broertje heeft een drumstel en verschillende andere slagwerken. Mijn interesse ging al snel uit naar de house muziek. Dit begon met het kopen van cd’s en het opnemen van bandjes op de radio. In 1999 kocht ik van een collega op mijn toenmalige werk twee draaitafels en een mengpaneel. Ik kocht verschillende platen en was bijna elke dag bezig met oefenen. Samen met vrienden hebben we de naam Da Pauli bedacht. Dit werd dus mijn artiestennaam. Al snel werd ik gevraagd door een lokale club om een keer langs te komen en mijn ding te doen. Deze avond sloeg erg aan en ik werd gevraagd om vaker te komen. Van het één kwam het ander en al snel stond ik op erg veel leuke feesten. En nu dit interview op Partyflock dus. Wel erg gaaf trouwens, want ik ben één van de eerste leden van deze website.

Welke stijlen hadden jouw interesse toen je begon met draaien?
Mijn muzieksmaak is altijd al erg breed geweest. Toen ik met draaien begon in 1999 kocht ik vooral oude hardcore platen ('First Rebirth' is nog steeds één van mijn favoriete platen). Maar ook trance en club platen. Ik voelde me toch altijd het meest aangetrokken tot de hardere stijlen. In de periode 2000/2002 begon de opkomst van de hardstyle. In die tijd kocht ik erg veel platen van onder andere Scot Project ('Listen to me mama'), Technoboy/ Tuneboy ('Ravers rule'), Cosmic Gate ('Fire wire'), Zenith ('I’m your dj') en Warmduscher ('10 kleine bassdrums') om een paar voorbeelden te noemen. Ik heb een aardige collectie uit die tijd, haha. Het was echt een supermooie tijd in die jaren. De hardstyle van tegenwoordig zit bijna tegen de hardcore aan. Toen was het nog erg nieuw allemaal en waren hardstylefeesten echt enorm populair. Het was voor mij echt de perfecte tijd om wat naamsbekendheid te krijgen. In het noorden waren erg weinig dj’s die deze stijl draaiden toentertijd. Ik stond daarom ook op bijna elk feest dat in het noorden werd gehouden. Dit was heel erg gaaf! Ik kwam eigenlijk net om de hoek kijken. Toch stond ik op feesten als Qlubtempo in de Hemkade. Dit was echt HET hardstylefeest van Nederland. Ik ben Q-dance er nog steeds erg dankbaar voor dat ze me die kans gegeven hebben.

Ook kwam ik in die periode voor het eerst in aanraking met jump/tek. Mijn ouders hadden in die tijd een vakantiehuisje in Chaam (Noord Brabant), vlakbij de Belgische grens. We waren aan het winkelen in Turnhout en zo kwam ik terecht in een platenzaak, genaamd Toff. Hier luisterde ik naar veel platen en ontdekte ik een stijl die ik heel erg gaaf vond. Ik kocht veel platen van onder andere Da Boy Tommy & Da Rick op het Jumper Records label. Ook de eerste platen op het Babaorum Records label van Greg C kwamen toen uit. Platen als Lobotomy Inc's 'The test', Greg C's 'Get off' en Jenny D Light's 'No reason'. Dit vond ik echt helemaal te gek! Het werd in Nederland nog nauwelijks gedraaid en al helemaal niet hier in het noorden. Ik kon mezelf onderscheiden door een eigen stijl te creëren en dit vind ik echt heel erg belangrijk.

Welke muziekstijlen waren in je beginperiode in trek in de noordelijke discotheken en hoe werd jouw muzieksmaak in het begin ontvangen?
Hier in het noorden zijn vooral hardstyle en hardcore erg populair. Vaak is het 'hoe harder, hoe beter'. Jump was vier jaar geleden echt nog helemaal niet populair hier. Dit komt natuurlijk ook doordat de mensen die muziekstijl toen nog helemaal niet herkenden. Het was voor de meesten eigenlijk compleet nieuw. Toch deed ik gewoon altijd mijn eigen ding. Dit vind ik ook niet meer dan logisch. Ik denk dat elke artiest gewoon zijn eigen stijl moet aanhouden. Je moet draaien wat je zelf leuk vindt. Op deze manier blijf je er ook altijd plezier in houden. Ik vind de serieuze jump gewoon heel erg gaaf. Vooral door de techno en de oldschool invloeden. Het is een stijl die altijd een goede sfeer met zich meebrengt, of je het nu leuk vindt of niet. Ik heb er ook nooit bij stil gestaan of het eventueel een risico voor mij was om jump te gaan draaien hier in het noorden. Ik denk gewoon niet graag in hokjes. De ene keer draai ik een lekkere jumpset, maar ik kan ook net zo goed een knallende hardstyle- of early hardcoreset neerzetten. Dit hangt natuurlijk ook van het soort feest af en het tijdstip waarop je draait. Maar om eerlijk te zeggen heb ik er ook nooit bij stil gestaan dat ik misschien op steeds meer en bekendere feesten ging draaien. Het is voor mij begonnen uit de liefde voor de muziek en zo zal het ook altijd blijven. Natuurlijk is het wel te gek dat je voor grote en bekende feesten geboekt wordt. Dat is toch een soort van waardering voor je werk. Ik ben in ieder geval blij om te zien dat wanneer ik nu een jumpset draai hier in het noorden de mensen het herkennen. In die zin is er toch wel wat veranderd de laatste jaren. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan heb mogen leveren.

Toen je net begon te dj-en heeft het niet lang geduurd voordat je werd uitgenodigd voor een try-out in club Quatrebras. Wat voor herinneringen heb je aan die tijd en die try-out?
Voor mij was dit echt een hele leerzame ervaring. Ik had nog nooit voor een echt publiek opgetreden. Zoals je kunt begrijpen was ik de eerste keren behoorlijk zenuwachtig. Ik ben nooit iemand geweest die de aandacht trekt of iets dergelijks. Voor mij was dit dus een grote verandering. Maar ik vond het gewoon heel erg leuk om met de muziek bezig te zijn. Dit was voor mij de belangrijkste reden om op te treden. Op deze manier kon ik andere mensen kennis laten maken met mijn muziek en ze ook nog eens een leuke avond bezorgen. Ik had in het begin nog geen rijbewijs dus ik ben zelfs nog wel een aantal keer met de bus geweest. Haha, als ik hier aan terugdenk dan was het toch wel heel erg leuk. Ik stond soms al om negen uur voor de deur van die discotheek. We maakten er samen met mijn vrienden gewoon een leuk avondje stappen van. Een mooie combinatie lijkt me.

Merk jij in het algemeen een verschil tussen de uitgaansscene tussen feestgangers uit het noorden en het zuiden?
Er is zeker wel een verschil tussen feestgangers uit het noorden en het zuiden. In het noorden is de jump nog lang niet zo populair als in het zuiden. Maar dit is logisch natuurlijk, omdat het zuiden dicht bij België ligt. Verder is het me opgevallen dat in het zuiden de mensen al veel vroeger de discotheek binnenkomen. Ik heb wel eens om tien uur ergens gedraaid in het zuiden en toen stond de tent echt al helemaal vol. Dit is hier in het noorden echt niet zo. Meestal komen de mensen pas om een uur of een binnenstromen. Dat is dus wel een groot verschil, uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Ik vind het in het zuiden ook altijd erg gezellig. De sfeer is meestal erg goed. Maar dit is in het noorden eigenlijk ook zo. Ik hoor van veel dj’s dat ze het juist in het noorden weer heel erg leuk vinden. Dus het is ook een kwestie van wat je gewend bent natuurlijk.

[photo id=293408 size=medium left] Naast al je optredens heb je, je eigen resident avond in TDF (The Dance Factory) in Berlikum. Wat houdt dit in en wat is TDF voor uitgaansgelegenheid?
Dit klopt inderdaad. Ik ben maandelijks te vinden in Club TDF. Één keer in de maand is er een avond die speciaal in het teken staat van de hardere stijlen. Zo hebben we onder andere Zatox, Headhunterz, Ruthless en Deepack al op bezoek gehad. Naast deze avonden keren er ook regelmatig vaste concepten terug, zoals Hardbeater en Planet Vip. Ook nodig ik dj’s uit waar ik regelmatig contact mee heb. Dit zijn dj’s die net als ik van de “nieuwe” generatie zijn. Dj’s zoals: Genius, Bad Boyz, Trilok & Chiren, Dr. Rude en Abyss. De line up wordt dan meestal aangevuld met getalenteerde dj’s uit de regio zelf.

TDF is in Friesland een begrip in de uitgaanswereld. Ik denk dat iedereen hier ooit wel eens op stap geweest. Ikzelf ging in mijn tienertijd ook veel op stap in TDF. Ik vond het daarom ook heel erg gaaf toen ik er voor het eerst mocht optreden. Dit zijn voor mij avonden die ik nooit meer zal vergeten. Naast een zaal waarin de housemuziek centraal staat, is er tevens nog een gedeelte met top40muziek, een feestcafé en nog wat gedeeltes. Voor iedereen wat wils dus!

Hoe was je verjaardagsfeest?
Mijn verjaardag was echt super. De hele tent was vol en het publiek ging helemaal los. De sfeer was erg goed. Elke dj heeft fantastisch gedraaid. De avond begon met wat jump en oldschool. Vervolgens heb ik zelf een early hardstyle set gedraaid, net als op Qlubtempo. De oude plaatjes sloegen erg goed aan. Altijd leuk om al deze oude knallers weer eens voorbij te horen komen. Na mijn set werd er nieuwe hardstyle gedraaid door Tony. De tent stond echt op z'n kop. Als afsluiter werd er de laatste uurtjes early hardcore en hardcore gedraaid. Voor iedereen wat wils dus. Ik wil de organisatie, de locatie, het publiek en natuurlijk alle dj's bedanken voor deze fantastische nacht. Dit was echt mijn vetste b-day party tot nu toe. Hopelijk volgend jaar dus weer!

Staan er nog leuke dingen op de agenda waar jij aan meewerkt?
Op dit moment staan er nog geen evenementen op de agenda waar ik zelf heel direct aan meewerk. Wel is er in december weer een Planet Vip in TDF, Planet V.I.P.. Deze staat in het teken van de grondleggers van de hardcore hier in het noorden, namelijk Uzi & Da Mouth of Madness en The Hitsquad. Verder zullen Rabies & Alian en Marlin ook komen draaien. De hele avond wordt gevuld met rave, oldschool en early hardcore. Deze mag je dus niet missen! Check de agenda hier op Partyflock. Verder zullen er volgend jaar ongetwijfeld weer andere evenementen van ons gaan komen. Hier gaan we natuurlijk nog niets over verklappen.

Je creativiteit reikt verder dan de draaitafels en de studio met je bijdrage aan de Hardbeater-feesten. Wat is jouw rol bij deze feesten en bij NDC1?
Het concept voor de Hardbeater feesten heb ik samen met de organisatie van NDC1 bedacht. Er zijn nu zeven Hardbeater edities geweest, waarvan vijf in Club Noa in Leeuwarden), een in samenwerking met Massiv in de Simplon te Groningen en de laatste is nog niet zo lang geleden in Club TDF geweest. Op Hardbeater zijn al veel verschillende dj’s op bezoek geweest. Voorbeelden zijn o.a.: Greg C, Mystery, Partyraiser, Angerfist, D-Block & S-te-Fan en Trilok & Chiren. Het is een breed concept. Zowel NDC1 als ik vinden de opbouw in een avond erg belangrijk. Tevens willen we graag een beetje vernieuwend zijn. De avond begint vaak met jump/tek en bouwt langzaam op naar hardstyle om vervolgens de laatste anderhalf a twee uur af te sluiten met early hardcore en hardcore. Op deze manier wordt de sfeer goed opgebouwd en kan iedereen een leuke avond hebben. Of je nou van jump of van hardcore houdt, alles moet gewoon samen kunnen vinden wij. Verder help ik NDC1 graag bij het verzinnen van line ups en concepten. Planet Vip bestaat al een aantal jaar en ik heb me altijd prima vermaakt hier. De sfeer en de gezelligheid zijn gewoon het belangrijkste. Hier draait het toch uiteindelijk om??

[photo id=340211 size=medium right]Je hebt ooit gezegd dat Decibel Outdoor het beste feest was waar je ooit gedraaid hebt. Je hebt duidelijk iets speciaals met Decibel Outdoor hoe zit dat?
Die uitspraak heb ik inderdaad gedaan en hier sta ik nog steeds achter. De eerste keer voor mij op Decibel was in 2005. Dit was voor mij de eerste keer op een groot outdoorfestival. Ik mocht draaien in de hardstyletent. Het was echt een te gekke dag. Alles was echt zo goed geregeld. Je werd zelfs met de speedboot naar je tent vervoerd! Eigenlijk is de hele dag in een roes langs me heen gegaan als ik dat nu zo bekijk. Supermooi weer, goed publiek, toporganisatie en een line up met alleen maar grote namen. Beter kan het toch niet? Ook in 2006 werd ik weer door b2s uitgenodigd om te komen draaien. Dit keer in de jump area. Ook deze editie van Decibel in de Beekse bergen was heel erg geslaagd. Ik ben b2s nog steeds heel erg dankbaar hiervoor. Je krijgt immers niet elke dag de kans om op te treden op zo’n te gek festival. Overigens zijn ook de andere concepten van b2s heel erg gaaf. Zo heb ik onder andere een aantal maal op Pussylounge gedraaid en ook meerdere malen in Outland in Rotterdam. Heel erg leuk dat iemand helemaal uit Leeuwarden op deze feesten mag optreden!

Je staat bekend als één van de pioniers die de weg voor ‘jump’ heeft geplaveid in het noorden van ons land. Hoe kijk jij tegen de jympstylehype en de huidige ontwikkelingen binnen de scène?
Er is de laatste tijd inderdaad wel iets veranderd in de jump scène. Een aantal jaar geleden was de jump nog erg underground. Tegenwoordig wordt de jump geassocieerd met commercie. De mensen horen alleen de commerciële jumpplaatjes, maar de echte serieuze nummers kennen ze vaak niet. Dit vind ik wel een beetje jammer. Jump is namelijk veel meer dan alleen die commerciële nummers. Neem bijvoorbeeld de platen uit Frankrijk. Dit zijn toch echt hele andere nummers dan de nummers die je nu op de radio hoort. Veel tracks uit Frankrijk zitten vol met harde kicks en vette melodieën. Voor deze serieuze stroming is het vercommercialiseren van de jump niet positief. Je hoeft maar ergens het woord jump te laten vallen de poppen zijn aan het dansen. Erg jammer dit. Veel mensen vergeten ook dat jump al veel langer bestaat dan bijvoorbeeld hardstyle. Neem bijvoorbeeld de platen van Mark V & Poogie Bearen andere artiesten van het UC label. Ik denk in ieder geval dat de serieuze jump echt wel blijft bestaan. Neem artiesten als Ruthless, Darkraver, Lobotomy Inc en Coone. Deze artiesten zijn groot geworden door de jump en zullen echt niet zomaar verdwijnen. De commercie rond de jump verdwijnt natuurlijk wel. Dit is gewoon een hype. Het is allemaal begonnen door het dansje. Door het verspreiden van verschillende filmpjes op het internet is het een hype geworden. De hype draait eigenlijk puur om het dansje en niet zo zeer om de muziek. Wat dat betreft is het eigenlijk een beetje pech dat zoiets net met de jumpscène moet gebeuren. Maar goed je zag het een paar jaar geleden ook met de hardcore. Nu is hardcore één van de grootste en populairste stromingen in de housescene binnen Nederland. Het zal dus allemaal wel goed komen. Zolang de echte liefhebbers er maar in blijven geloven. En mocht er wel een einde aan komen, dan zijn er nog genoeg andere stromingen die wel blijven. Er zal altijd een markt blijven voor de hardere stijlen.

Hoe stel jij je dj-set samen?
Tsja, dat hangt er helemaal vanaf zoals ik eerder al zei. Ik mag graag van alles en nog wat draaien. Een beetje freestyle dus. Maar als ik geboekt wordt voor een bepaalde stijl dan houd ik mij hier wel aan. Ik zou bijvoorbeeld nooit hardstyle gaan draaien als ik ergens op een jumpfeest draai. Of de hele zaal moet leeglopen haha. Ik mag ook altijd graag wat oude hardcore platen draaien. Platen zoals: 'Thrillseeka', 'First rebirth', 'Killing Scum' en 'Razzle Dazzle]'. Ik heb trouwens ook genoeg nieuwe hardcore thuis. Als ik een plaat vet vind, koop ik hem gewoon. Altijd handig voor als je eens ergens moet afsluiten. Lekker knallen! Ook plaatjes als 'Pullover' en 'Face down ass up' mag ik graag draaien. Ik ben ook van plan om wat vaker de oude hardstyleplaten uit de kast te halen. Ik heb laatst een complete set oude hardstyle gedraaid en dit is me erg goed bevallen. Dit kun je dus ook zeker vaker verwachten! Het belangrijkste is gewoon dat iedereen het naar z’n zin heeft die nacht. Het publiek betaalt veel geld om naar een feest te gaan, dus moeten ze er ook iets voor terug krijgen natuurlijk.

Laat je je wel eens verleiden tot andere stijlen?
Mijn aandacht ligt qua draaien voornamelijk bij de hardere stijlen. Toch vind ik bijvoorbeeld electro/house heel erg relaxt om naar te luisteren. Vooral in de auto wanneer ik weer eens een lange rit heb af te leggen. Het is hele energieke muziek. Ik wil hier ook zeker iets meer mee gaan doen, maar dan natuurlijk puur voor de hobby. Wie weet dus! Zoals ik al eerder zei, is mijn muzieksmaak heel erg breed. Ik mag ook graag luisteren naar muziek uit de jaren '60. The Doors, Stephenwolf en The Rolling Stones bijvoorbeeld. Mijn all-time favorite is 'Paint it black' van de Rolling Stones. Echt een meesterlijk nummer. Ik was vroeger enorme fan van Tour of Duty en heb hier ook diverse cd’s van. Maar ik heb ook verschillende cd’s van bijvoorbeeld Norah Jones, Amy Winehouse en Joss Stone. Heel divers dus eigenlijk.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar de persoon achter de draaitafels. Paul komt rustig en bescheiden over, maar klopt dat wel?
Ik denk dat dat zeker wel klopt. Ik ben inderdaad een erg rustig persoon. Ik hoef niet zo nodig in het middelpunt van de belangstelling te staan. Zo ben ik altijd al geweest. Ik mag ook graag ergens rustig op een bankje zitten en even relaxt de zaal bekijken. Ze komen wel eens naar me toe om te vragen of ik het dan wel naar m’n zin heb. Een beetje introvert ben ik dus ook wel ja. Haha, zo zie je maar weer dat iedereen anders is he. Is maar goed ook trouwens, er zou ook niet veel aan zijn als iedereen hetzelfde zou zijn toch? Maar aan de andere kant kan ik ook compleet anders zijn hoor. We hebben altijd een hoop lol als we onderweg zijn. Het is dus niet zo dat ik de hele avond niks zeg en niks te melden heb. Dan wil er niemand meer met me mee denk ik haha. Heel erg wild ben eigenlijk niet. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit drugs gebruikt. Dit hoeft voor mij ook totaal niet. Ik heb het zonder ook prima naar m’n zin!

Hoe zit het met Da Pauli en vrouwen?
Prima! Ik heb nu ruim een jaar een relatie. Ik moet zeggen dat ik het prima naar m’n zin heb met mijn vriendin. Het is erg gezellig samen en we doen veel leuke dingen. We hebben het allebei erg druk, dus we zien elkaar eigenlijk alleen ’s avonds. In het weekend moet ik vaak draaien, dus dan ben ik ook niet thuis. Maar hier heeft ze alle begrip voor natuurlijk. Voor de rest mag ik altijd graag een praatje maken met gezellige vrouwen hoor. Ik vind het wel belangrijk dat ze iets te melden hebben dan. Anders is een gesprek ook niet echt boeiend.

­[img width=931 height=330]http://photo.partyflock.nl/images/54059/main/227085.jpg[/img]

Friesen staan bekend als stug en nuchter. Ook de Friese trots wordt regelmatig besproken, wat vind jij hiervan en in hoeverre kan jij je als persoon hierin vinden?
Ik ben geen Fries, dus dit gaat voor mij niet helemaal op. Ik heb verder eigenlijk weinig met de Friese taal en de Friese vlag. Ik moet wel voorzichtig zijn met mijn uitspraken want mijn vriendin komt wel uit een Friese familie haha. Ik ben in Leeuwarden opgegroeid, waar ze eigenlijk geen Fries spreken. Wel met een bepaald accent, maar dat is meer Leeuwardens. Ik vind het een beetje overdreven dat sommige mensen willen dat Friesland een apart land moet zijn. Dit zijn de echte fanatiekelingen. Maar goed, ieder zijn ding. Ik ben het er niet echt mee eens, maar ik respecteer die mensen wel hoor. Ik lig er verder niet wakker van. Er zijn tegenwoordig wel belangrijkere zaken toch?

Wat doe je in het dagelijks leven naast draaien?
Naast het draaien werk ik bij een grote internationale supermarktketen. Ik volg hier een management traineeship. Het is de bedoeling dat ik binnen enkel maanden doorstroom naar het management van deze organisatie. Het is echt een hele drukke baan met erg veel uitdagingen en verantwoordelijkheden. Druk genoeg dus. Ik ben net klaar met mijn studie marketingmanagement aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Mijn studie heeft enige vertraging opgelopen de afgelopen jaren, maar je bent maar één keer jong toch? Ik ben nog steeds maar 26 dus ik heb natuurlijk nog alle tijd. Het werk is prima te combineren met mijn djcarrière eigenlijk. Natuurlijk zijn het soms wel wat hectische tijden, maar dat hoort er allemaal bij. Zolang ik er plezier in heb, zal ik altijd blijven draaien. Verder ben ik graag aan het sporten. Ik ben regelmatig te vinden in de sportschool. Ik heb verder veel gevoetbald, maar in het begin van dit jaar heb ik voor de derde keer mijn enkelbanden beschadigd. Helaas is nu het kraakbeen versleten, dus voetballen doe ik voorlopig even niet meer. Verder is het verzamelen van dvd’s één van mijn grote hobby’s. Ik heb dan ook een behoorlijke collectie in huis.

Terug naar de muziek. Je hebt eerder op feesten gedraaid die ten goede kwamen aan kankerbestrijding. 19 Oktober stond je op Audio Care 2007 voor de KWF kankerbestrijding. Is dit een bewuste keuze geweest op eigen initiatief? Hoe past zo een zwaar onderwerp bij zoiets vrolijks en luchtigs als feesten?
Inderdaad. Vorig jaar was de eerste editie van Audio Care. Dit is een initiatief van een aantal jonge jongens uit Leeuwarden ( Hornycrew ). Een vriend van hen, Jeroen, was toen ernstig ziek. Hij heeft zelfs nog geholpen met het opzetten van dit feest, maar nog voor het feest er was, is hij overleden. Dit heeft mij erg aangegrepen. Zo jong en dan zit het leven er alweer op. Ongelooflijk vind ik dit. Toen hij overleed heb ik de organisatie laten weten dat ik graag langs wou komen om te draaien. Ik heb begrepen dat dit een wens was van Jeroen. Uiteindelijk heeft de organisatie heel erg veel geld opgehaald voor de KWF. Het is fantastisch dat deze jongens zoiets organiseren. Ik weet nog dat we vorig jaar een editie hadden van Hardbeater in Leeuwarden. Die avond kwamen er veel vrienden van Jeroen binnen die net die dag naar de crematie waren geweest. Speciaal voor deze mensen hebben we midden op de avond de muziek uitgezet en hebben we een minuut stilte gehouden. Dit was erg indrukwekkend. Ook 19 oktober was weer een groot succes. Er is ook dit jaar weer een grote hoeveelheid geld opgehaald voor de KWF. De bezoekers hebben laten zien dat deze initiatieven zeker op prijs gesteld worden. Ook de ouders van Jeroen kwamen nog even langs, dat is echt super. Ik hoop dat deze jongens elk jaar een Audio Care blijven organiseren. Het zou mooi zijn als dit feest een soort van traditie zou worden. Maar volgens mij gaat dat ook zeker lukken. Volgend jaar ben ik dus zeker weer van de partij!

[photo id=281424 size=medium left]Je hebt niet zo gek lang geleden je eerste vinylrelease gehad op het Nederlandse Pop Up Recordings. Je nummers laten zich kenmerken door een voornamelijk ‘oldstyle’geluid. Waarom heb je specifiek voor deze aanpak gekozen?
Mijn eerste plaat is uitgekomen op Pop Up Recordings. Dit label bestaat trouwens niet meer nu. De titel van deze plaat is Hardbeater. Nu is misschien meteen duidelijk waar de naam van de Hardbeater feesten vandaan komt. We hebben inderdaad veel oldschoolsamples gebruikt. Ik ben zelf een erg grote fan van de oldschoolsound, dus vandaar deze aanpak.

Hoe ervaar jij het produceren van muziek? Vind je het lastig om te doen? Ben je van plan ooit weer eens wat te gaan maken?
Het produceren van muziek is in eerste instantie erg tijdrovend. Gezien mijn drukke weken heb ik altijd vrij weinig tijd. Ik maak mijn nummers samen met twee bevriende producers. In de zomer zijn we eigenlijk niet echt veel bezig geweest, maar vanaf volgende week gaan we proberen weer volop aan de slag te gaan. We hebben ondertussen wel weer wat nieuwe tracks klaar, 'Shabby rockers' en 'Bouncin bass'. 'Shabby rockers' is onder andere te luisteren op de Bassleader cd van 2007. Voor de rest hebben we nog wat halve dingen liggen die we snel gaan afmaken hopelijk. Even geduld dus, maar er gaan zeker nog genoeg dingen komen! Ik heb verder nog met Sietse,Da Mouth of Madness, afgesproken om samen een track te gaan maken. Dit zou erg gaaf zijn, omdat hij net als ik uit Leeuwarden komt. Hij heeft veel betekend voor de housescene in het noorden. Verder gaan we nog bezig met wat remixen voor andere artiesten. Hier kan ik verder nog niet echt veel over zeggen. Binnenkort komt mijn nieuwe website online www.dapauli.com. Hier komt alle informatie op te staan over mij, dus gewoon even de website in de gaten houden!

[photo id=193779 size=medium right]Welke doelen heb je voor jezelf gesteld in de toekomst? Wat hoop jij nog te bereiken?
Ik heb eigenlijk niet echt een bepaald doel gesteld op muziekgebied. Zolang ik er plezier in heb, vind ik het al mooi genoeg. Natuurlijk zou ik wel heel erg graag op de grotere feesten willen draaien. Denk bijvoorbeeld aan Hardbass, Defqon1 of Q-base. Dit zijn echt de grootste feesten in Nederland. Ook zou ik graag weer een keer op Decibel willen draaien. Of dit allemaal gaat gebeuren kan ik natuurlijk nooit voorspellen, maar als het zou gebeuren, zou het echt te gek zijn. Verder lijkt het me erg leuk om wat vaker in het buitenland te draaien. Ik heb al veel in Duitsland en ook al in België opgetreden, maar ik zou graag eens wat verder willen kijken. Dit is nog wel een wens van me. Voor de rest hoop ik dat ik nog lang kan blijven draaien en dat het publiek mij zal blijven waarderen.

Wil je nog wat kwijt aan de Flockers?
Ik zou het mooi vinden als iedereen wat meer respect voor elkaar zou hebben. Iedereen moet gewoon accepteren dat mensen verschillende smaken hebben. Niemand is gelijk. Een beetje meer respect voor elkaar zou dus geen kwaad kunnen. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat de housescène blijft bestaan in Nederland. Of je nou van club, trance, jump of hardcore houdt, blijf gewoon normaal doen.

Verder wil ik iedereen bedanken voor alle positieve reacties en waarderingen. Respect!

Voor de rest: keep on flocking!
Met dank aan Vage Nico

79 opmerkingen

De hele tent was vol en het publiek ging helemaal los.­ De sfeer was erg goed.­

Absoluut! Was een superfeessie, erg gezellig! :D

De tent stond echt op z'n kop.­ Als afsluiter werd er de laatste uurtjes early hardcore en hardcore gedraaid.­ Voor iedereen wat wils dus.­ Ik wil de organisatie, de locatie, het publiek en natuurlijk alle dj's bedanken voor deze fantastische nacht.­ Dit was echt mijn vetste b-day party tot nu toe.­ Hopelijk volgend jaar dus weer!
:cocktail:

Leuk interview, keep it up Paul! (y)
Leuk interview!!!

Maar volgens mij is darkraver groter geworden door de hardcore dan door de jump? Of zie ik dat verkeerd?

Verder goed bezig man!!
We moeten er met z’n allen voor zorgen dat de housescène blijft bestaan in Nederland.­ Of je nou van club, trance, jump of hardcore houdt, blijf gewoon normaal doen.­

:respect: voor Paultje!

leuk interview ook!
Paul goed bezig (Y)
Leuk intervieuw! (y)
Leuk interview met de grote paul!! (Y)
mooi stukje kerel:D :respect: voor jou
Goed interview Paul!(Y) top
Paultje :D

Duurde errugggg lang eer het interview er was, maar hij mag gelezen worden b)

(K)
lekker relaxed altijd..
wat die ook draait vind et altijd lekker klinken :)
verders dik interview
Paul.. super leuk intervieuw :D
Paul :D

Erg leuk interview om te lezen (Y)

Toch stond ik op feesten als Qlubtempo in de Hemkade.­

Dat vergeet ik ook niet weer.. QT16.. met een lading leeuwarders, de achterste zaal van de hemkade was vol met friezen! :bounce: DA PAULI :P En de avondjes in ZAK & The bridge niet te vergeten :P


Leuke foto's trouwens ;)
laatste aanpassing
sympathiek
Ik vind het een beetje overdreven dat sommige mensen willen dat Friesland een apart land moet zijn.­


Niet ons eigen land, maar wel een eigen euro met Da Pauli erop!:D
Goeie kerel, die Paul. (y)
Leuke stukkie Met.. :flower:
Leuke titel ook :lol:
Uitspraak van JOHANNA :woep: op maandag 12 november 2007 om 20:22:
eigen euro met Da Pauli erop

wel die van 2 euro he:D die is het grootste:P :roflol:
##Tommaso##
Werkzaam bij Lakeste
Wanneer komt het boek uit? :p
Leuke tekst maar wel erg lang.
Leuk om te lezen, goede herinneringen komen boven!
Nog gefeliciteerd trouwens met het behalen van je studie!

Succes verder!
(Y)
Paul!! Superleuk om te lezen!

Ik weet zeker dat jij door je eerlijkheid, trouw, talent en intelligentie nog veel verder gaat komen dan waar je nu al staat!

Tot gauw! x x x
Leuk interview!
En idd, goede herinneringen komen boven. Ik heb nog steeds een promoMDtje van jou, van Erik gekregen en die hebben we destijds echt grijs gedraaid. Overal ging die mee naar toe :)
Zal m weer es opzetten haha
Groeten!
Merk jij in het algemeen een verschil tussen de uitgaansscene tussen feestgangers uit het noorden en het zuiden?
Er is zeker wel een verschil tussen feestgangers uit het noorden en het zuiden.­ In het noorden is de jump nog lang niet zo populair als in het zuiden.­ Maar dit is logisch natuurlijk, omdat het zuiden dicht bij België ligt.­ Verder is het me opgevallen dat in het zuiden de mensen al veel vroeger de discotheek binnenkomen.­ Ik heb wel eens om tien uur ergens gedraaid in het zuiden en toen stond de tent echt al helemaal vol.­ Dit is hier in het noorden echt niet zo.­ Meestal komen de mensen pas om een uur of een binnenstromen.­ Dat is dus wel een groot verschil, uitzonderingen natuurlijk daargelaten.­ Ik vind het in het zuiden ook altijd erg gezellig.­ De sfeer is meestal erg goed.­ Maar dit is in het noorden eigenlijk ook zo.­ Ik hoor van veel dj’s dat ze het juist in het noorden weer heel erg leuk vinden.­ Dus het is ook een kwestie van wat je gewend bent natuurlijk.­


Ik was op vakantie in Valkenburg, Limburg. Daar ging alles echt over en sluiten om 2 uiterlijk 3 uur. In Zuid-holland is dat 5 uur en ik hoorde in Groningen gaan ze gerust tot 8 uur door..Ik denk dat het dus met tijdsgebrek heeft te maken :lol:

Leuk interview
dj DIZZY
Artiest Dizzy
Leuk interviewtje jonge! top!
Nog bedankt dat ik op je verjaardags feestje mocht draaien! (y)
Uitspraak van Patrick Allen op dinsdag 13 november 2007 om 17:30:
Ik was op vakantie in Valkenburg, Limburg

Daar neem je ook geen goeie graadmeter ;)
Ook in Limburg haal je het op de wat grotere feesten wel tot 5, 6 en soms 7 uur :)
Topgozer :)
topinterview paul!
gewoon lekker doorgaan met wat je doet das altijd jouw kracht geweest inderdaad
niet meer dan verdiend dat je hier een keer in de schijnwerpers wordt gezet

keep it up kerel (Y)
respect voor deze goedzak:yes:

Ik wens hem veel succes toe!!
goed interview! veel suc6 Paul...­en al weer zin in het early rave avondje in TDF!
He paultje,

Top interview jongen! Ga door waarmee je bezig bent.­

Greetz
leuk intervieuw paul :respect: ga zo door dan komen die groote feesten zoals defkont vanzelf wel.

Ik vind het alleen wel jammer dat Planet VIP nu in TDF is. Zie het liever terug in Lwd waar het hoort altijd gezellige boel.
laatste aanpassing
We hebben mooie feestjes gehad vroeger mede dankzij jou Paul!!

Top interview, en ik hoop je gauw weer eens te spreken :D

(K)
netjes interview paul.­ En maar gauw weer eens ff plaatje draaien in club tdf.­ Laters
(Y)
Wat een groot interview van deze grote man :O ;) Helemaal goed Paul, you're the man :respect: Thumbs up (Y) Bedankt voor alle topmomenten, waarvan je afgelopen verjaardag er een van was!!
Leuk Paultje :kots:

offuh...'gaaf'
netjes netjes (Y)

Heb t ff snel globaal doorgelezen Paul ;) hehe

die "early" hardstyle idd... (L) dat blijft gewoon de shit :D
mi.ca
Artiest Mica
Dikke :respect:!!
Da Pauli.... zo heb je nog nooit van die kerel gehoord en zo redt ie hoogstpersoonlijk een duf Jumpfeestje door een uur lang geweldige platen te draaien terwijl de rest aan de hardstyle zit... _o_
Uitspraak van Binne op maandag 12 november 2007 om 18:45:
Dat vergeet ik ook niet weer.. QT16.. met een lading leeuwarders, de achterste zaal van de hemkade was vol met friezen! :bounce:

:kwijl:

Leuk interview (Y)


Uitspraak van 9if95kxjs74j op dinsdag 27 november 2007 om 17:30:
die "­early"­ hardstyle idd...­ dat blijft gewoon de shit

Waar is die tijd gebleven, de hardstyle van tegenwoordig is niet meer wat het is geweest :(
Uitspraak van Mafkees op zondag 2 december 2007 om 14:08:
die "­early"­ hardstyle idd...­ dat blijft gewoon de shit

zeker :Respect:
Way 2 go, Pauli!
Kijk ook eens bij het DASAV pf-porfiel, www.dasav.org of www.dasav.hyves.nl
Dance And Sport Against Violence!
Mooi stukkie over HC Paul!
Die ene avond van Hardbeater is er één om nooit te vergeten! (L)
Mooi interview, wij hopen ook dat audio care een traditie wordt.­ Jeroen zal er zeker trots opgeweest zijn.­

Eddy &­ Aty Alberts
laatste aanpassing
Uitspraak van Mafkees op zondag 2 december 2007 om 14:08:
de hardstyle van tegenwoordig is niet meer wat het is geweest

Dat kun je wel stellen ja. Toen de zaag en later dat gejengel kwam, hoefde het voor mij allemaal niet meer. :cry:
N.E.M.O.
Artiest Nemo
Top interview!

En ja QT16 (L) , 2F4T , Bridge ; tijden om nooit te vergeten!!

Paul :respect:
Ik ben ook van plan om wat vaker de oude hardstyleplaten uit de kast te halen.­ Ik heb laatst een complete set oude hardstyle gedraaid en dit is me erg goed bevallen.­ Dit kun je dus ook zeker vaker verwachten!

Van zulke uitspraken houd ik van :)
Leuk interview! (y)