Partyflock

Multigroove: professionele vrijbuiters in de dance

 

Multigroove: professionele vrijbuiters in de dance

door , gepubliceerd op
Alweer anderhalf jaar geleden voelden we een organisator aan de tand wat betreft zijn kijk op de dance scene. Tijd voor een nieuw slachtoffer. Ditmaal iemand die aan de geboortewieg van de dance in Nederland stond en nog steeds actief is met zijn organisatie Multigroove: Ilja Reiman.

Wie ben je, wat doe je en waarom doe je wat je doet?
Ik ben Ilja, een vrijbuiter in hart en nieren en sinds de opkomst van de house-scene actief in het dancewereldje. Ik was een slechte schilder haha, dus ben ik maar feestjes gaan organiseren. Puur voor de lol, want wie vindt het nou niet leuk om een feestje te geven? Zo organiseerde Multigroove ook de eerste hardcorefeesten, waaronder een van de eerste feesten dat op Partyflock terug te vinden is (Dat was Multigroove in juli 1991 red.). Het organiseren van Multigroovefeesten werd een traditie, iets wat ik tot op de dag van vandaag met veel plezier doe.

Wat zijn de kernwaarden van Multigroove?
No bullshit, gewoon een feest met ballen neerzetten. Op een feest moeten met name het feestgevoel, de goede sfeer en lekkere stevige muziek centraal staan.

Jullie zijn bekend geworden met de roemruchte Elementenstraatfeesten. Wat zijn je beste herinneringen aan die tijd?
De beste herinneringen aan de periode van de Elementenstraat en de jaren die daaraan vooraf gingen was de romantiek en de onbevangenheid. Toen was alles eigenlijk nog heel simpel. Het koste wel bloed, zweet en tranen om uiteindelijk een feest neer te zetten, maar uiteindelijk was het alleen maar de kunst om een leegstaande loods open te breken en er met iedereen die er bij betrokken was een knalfeest van te maken. Uiteraard gingen er wel eens wat dingen mis, maar dat hoorde gewoon bij het feest, je hoorde er niemand over. Dat was juist de charme van de underground, het ging alleen om dat feestgevoel. Die speciale vibe voelde je van tevoren al, er zat gewoon feeling in en de feesten kwamen ook uit het hart. Dat merkte je al als je met een stapel flyers de straat op ging, in no-time was je door je voorraadje heen en gonste het door de stad dat er weer een Multigroovefeestje aan zat te komen.

Welke impact heeft het einde van de Elementenstraat op Multigroove als organisatie gehad?
Op het moment van de inval liep niet alleen Multigroove, maar de hele undergroundscene uit die tijd een flinke deuk op. Multigroove was destijds als het ware al de laatste der Mohikanen en stak haar nek uit voor de scene zoals die nu is. Destijds hebben we de deuren opengetrapt voor de organisaties die we nu allemaal kennen. De inval betekende dan eigenlijk ook het einde van het undergroundtijdperk zoals we dat kenden. Maar het hele verhaal heeft ook een positieve uitwerking gehad. Multigroove was immers opeens voorpaginanieuws, iedereen lulde erover. Met de inval aan de Elementenstraat was de legende van Multigroove geboren, wat juist weer veel inspiratie gaf om door te gaan.

Zie je enige paralellen tussen het einde van de Elementenstraat en het huidige drugsbeleid? Voorzie je een einde van de dance in haar geheel door het huidige zero tolerance beleid?
Er is sindsdien veel veranderd. Toen we actief waren in de Elementenstraat stond de politie met open ogen te kijken naar wat er gebeurde. Net als bijvoorbeeld ten tijde van de doorbraak van de Beatles waren ze hier getuige van een nieuw fenomeen waar ze zich simpelweg geen raad mee wisten. De inval vond dan ook vooral plaats uit angst voor het onbekende. Nu, vele jaren later, weet de politiek precies wat er allemaal gebeurt op de hedendaagse danceparties en handelen ze ook veel meer naar een doordacht beleid. Het zero tolerance beleid kan de dancescene niet stuk krijgen, daarvoor gaat er tegenwoordig veel te veel geld om in dit wereldje. Het is een goed georganiseerde industrie op zich die je niet zomaar even om zeep helpt. Ik ben er wel bang voor dat je op deze manier het drugsgebruik op feesten weer meer de illegaliteit in drukt, wat dat betreft snap ik niet waar ze mee bezig zijn. Dat geldt overigens niet voor de feesten zelf, want het grote publiek trekt een illegaal undergroundfeest niet. Die willen fatsoenlijke faciliteiten en hoogstaande producties met alles erop en eraan.
[dump id=841] [dump id=840] [dump id=842]

Multigroove krijgt nog wel eens de kritiek dat ze haar beloftes niet nakomt en op de avond zelf vaak nog dingen veranderd of gecancelled worden (zoals bijvoorbeeld zaalindeling en dj's die niet komen). Wat is je reactie op deze kritiek, heeft het stiekem te maken met het undergroundgevoel van weleer vasthouden?
Bezoekers geven natuurlijk altijd in eerste instantie de organisatie de schuld als een artiest niet op komt dagen, maar vergeet niet dat de artiesten ook niet altijd hun verplichtingen (kunnen) nakomen en dat er meestal nog een boekingsbureau tussen zit dat haar invloed uitoefent. Toegegeven, met name in 2004 hebben we inderdaad hier en daar wel een steekje laten vallen, maar het is niet zo dat we daarmee te plank volledig misgeslagen hebben. Ook al komt een bepaalde artiest niet, we slagen er toch vrijwel alijd in om de meeste bezoekers tevreden naar huis te laten gaan en organiseren nog altijd veel meer gedenkwaardige feesten dan feesten die slecht beoordeeld worden. Het is natuurlijk ook een beetje de aard van het beestje; Bij Multigroove stroomt immers nog het undergroundbloed door de aderen en vanuit die gedachte is het niet één specifieke artiest of de zaalindeling die een feest tot een succes moet maken. Het is de totaalbeleving, de sfeer, het feest op zich waar het om draait. In de tijd van de Elementenstraat waren last-minute aanpassingen eigenlijk heel gewoon en hoorde je er nooit iemand over. Sommige aanpassingen deden we juist omdat die het feestgevoel ten goede zouden komen. De kritiek dat we onze beloftes slecht nakomen vinden we dan ook niet geheel terecht, want wie Multigroove kent, weet dat het belangrijkste element op de Multigroove feesten vrijwel altijd aanwezig is, en dat is die ongekende, gemoedelijke undergroundsfeer.

Op 24 november zal in de North Sea Venue weer een ‘Delicate Sound of Thunder’ plaatsvinden. Waarom ditmaal niet de subtitel ‘Elementenstraat Reunion’?
‘The Delicate Sound of Thunder’ was de slogan van onze feesten in de Elementenstraat. Toen Multigroove anderhalf jaar later de Hemkade in Zaandam oprichtte onder de naam Fun Factory (tegenwoordig de North Sea Venue, red.) groeide ‘The Delicate Sound of Thunder’ hier uit tot een op zichzelf staand fenomeen en hebben we er onder die naam vele onvergetelijke feesten gegeven. Vandaar dat we juist ‘The Delicate Sound of Thunder’ hier laten terugkeren. Daarbij is ‘The Delicate Sound of Thunder’ veel breder qua muzikale programmering. De Hemkade is met al haar zalen eigenlijk van oudsher op maat gemaakt voor een feest als dit. Op 24 november gaan we in de Hemkade dus weer lekker de breedte in met het beste op gebied van de hardere dancestijlen, zoals oldskool, hardcore, schranz en hardstyle. Gewoon weer meerdere soorten muziek met ballen dus, net als toen. Maar er komen meer elementen uit die tijd terug, zoals de Multi Bitch – de pratende kop die als een soort MC over het feest heerst - die op dit moment geheel opnieuw in elkaar gestoken wordt om dat machtige gevoel van toen met de technieken van vandaag weer terug te halen.
Dit betekent trouwens niet dat de ‘Elementenstraat Reunion’ voorlopig in de ijskast blijft liggen. Sterker nog, we zijn al bezig met de eerste voorbereidingen voor een ‘Elementenstraat Reunion’ die binnenkort in de Paradiso in Amsterdam zal plaatsvinden. De Paradiso is daar de ideale locatie voor, omdat deze oude kerk dat rauwe gevoel van de Elementenstraat juist weer naar boven haalt.
[dump id=822]

Hoe is de samenwerking met UDC ontstaan? Welke concepten doen jullie samen en hoe bevalt de samenwerking?
In de eerste plaats is het niet zo dat Multigroove nu onlosmakelijk met UDC verbonden is. Multigroove bestaat natuurlijk al langer dan menig andere organisatie en contacten met andere organisaties zijn er altijd al geweest. In het verleden heeft Multigroove ook al samengewerkt met Art of Dance, ID&T, Mokum Records en diverse andere organisaties en platenlabels. De samenwerking met UDC steekt er dankzij een festival als Ground Zero echter met kop en schouders bovenuit en valt daarom meer op. Daarnaast hebben we onlangs ook een splitproductie voor de Amstelborgh / Borchland Hallen gedaan. Dat waren Hellbound en Daniele Mondello, maar op dit moment zijn er behalve Ground Zero geen concrete plannen voor gezamelijke feesten in de toekomst. De samenwerking met UDC kwam eigenlijk tot stand toen Multigroove, nu al weer ruim drie jaar geleden, een oldskool & early rave tent mocht hosten op Impulz Outdoor van UDC. In deze tent ging echt iedereen helemaal uit zijn dak, waarop we met UDC zijn gaan brainstormen over hoe we een compleet nachtelijk festival op dit terrein konden opzetten in lijn met dit oude feestgevoel. Dat werd dus Ground Zero, de harde underground oponent van de reeds gevestigde festivals. De samenwerking met UDC tijdens Ground Zero is in één woord geweldig; Alle puzzelstukjes vallen op hun plek en het is fantastisch om zo samen iets nieuws neer te zetten met het oude gevoel.

Heeft de samenwerking met UDC als resultaat dat jullie meer commercieel aandoende events organiseren? Of is het pure noodzaak?
Allebei niet! Door samen te werken met UDC kunnen we iets commercieels als een festival juist weer wat meer die underground feeling geven die op andere commerciele festivals ontbreekt. Buiten Ground Zero gaat Multigroove niet commercieel, we zien het meer als dat we de dingen nu professioneel aanpakken. En dat kan ook niet anders met de huidige regelgeving en alle instanties die zich tegenwoordig met evenementen bemoeien. Commercieel, nee, maar we moeten er natuurlijk wel van kunnen leven en ondertussen wordt ook het organiseren van feesten alsmaar duurder. Succesvolle evenementen als ‘Hellbound’ en ‘The Delicate Sound of Thunder’ zijn ook niet vantevoren uitgedokterd met de insteek om een commercieel succes neer te zetten. Het is meer dat we vanuit ons gevoel iets neerzetten dat uit ons hart komt, dat dan vanzelf uitgroeid tot een hit.

Zouden jullie niet liever terug gaan naar de roots van Multigroove in plaats van een commerciele aanbieder te zijn van houseparties?
Ja uiteraard, de romantiek uit die tijd missen we enorm. Maar ook toen moest de kachel branden. Het enige dat veranderd is, is dat ook Pietje Bel zich tegenwoordig aan regeltjes moet houden. We kunnen gewoon simpelweg niet meer dergelijke risico’s lopen, maar we doen er aan de andere kant wel alles aan om de perfecte locatie uit te zoeken om die underground vibes weer te laten herleven. De Amstelborgh / Borchland Hallen, de Hemkade en de MS Stubnitz zijn hiervan mooie voorbeelden. Ook de programmering speelt hierbij een rol, want je ziet bij Multigroove juist nooit het geijkte rijtje floorfillers in de line-up staan, we proberen altijd vooruitstevend en controversieel te zijn. Dat waren onze roots in de Elementenstraat ook.

Wat is volgens jou de meest positieve en meest negatieve verandering in de housescene sinds jullie begin?
De meest positieve verandering is wel dat de dancescene tegenwoordig veel toegankelijker is en ook onbekend talent nu de kans heeft om zijn ei kwijt te kunnen in dat wat hij het liefste doet. Ontwerpers, producers en DJ’s hoeven nu niet langer voor zichzelf in hun vrije tijd op een zolderkamertje te vertoeven, maar hebben de kans om ook daadwerkelijk voor een groter publiek door te breken. Ook gaan mensen veel verstandiger met drugs om. Dat was een periode wel anders. Je ontkomt ondertussen niet meer aan allerlei vergunningen en regeltjes, maar het neerzetten van een professionele productie geeft ook een enorme kick.

Minpuntje is dat de mensen tegenwoordig niet meer alleen komen om er met zijn allen een vet feest van te maken, maar dat ook alles tot in de puntjes geregeld moet zijn; van faciliteiten tot de productie op zich. Een vieze wc is tegenwoordig al genoeg om een stortvloed van kritiek over je heen te krijgen. Het draait niet meer om het feestgevoel, het lijkt alsof het nu voornamelijk om de kwaliteit en kwantiteit draait.

Welk concept van een concurrent hadden jullie graag neergezet?
Bij Multigroove praten we niet in termen als concepten. Een concept is een omhulsel van een feest dat, ingegeven door diverse sponsors, door een groep marketingmensen tot in de puntjes uitgewerkt wordt. Wij zetten een feest neer vanuit het gevoel, rechtstreeks uit het hart. Als het aanslaat en meerdere vervolgen krijgt denkt iedereen al meteen in de vorm van een concept, wij zien het echter gewoon als een feest dat door elementen als de locatie, ons uitbundige en enthousiaste publiek, een bijzondere datum of een bepaalde vorm van programmering succesvol is.
[dump left id=823]Het Burning Man Festival in de Nevada woestijn in de Verenigde Staten is iets wat uit dezelde gedachte ontstaan is. Een traditie die door één persoon begonnen is en sindsdien alsmaar verder gegroeid is. Wekenlang zijn alle betrokkenen bezig om alles gezamelijk op te bouwen, vervolgens een spetterend feest neer te zetten en uiteindelijke alles weer af te fikken. Hier zit passie in, dit geeft gewoon die romantiek die wij in de Elementenstraatperiode beleefd hebben. Hier kan ik wel jaloers op zijn ja.

Wat vinden jullie het beste concept van een andere organisatie?
Voor een feest als Awakenings heb ik enorm veel respect. Rocco komt uit de gelederen van Multigroove en is jaren geleden zijn eigen weg ingegaan. Hij is de enige in Nederland die met een techno evenement voet aan de grond heeft gekregen, ik heb echt bewondering voor wat hij gepresteerd heeft.

Wat kunnen we de aankomende jaren nog verwachten? Gaan jullie nog iets vernieuwends neerzetten?
Multigroove is eigenlijk per definitie al vernieuwend. De naam alleen al laat zien dat we voor meerdere stijlen openstaan en niet voor niets organiseerden we destijds het eerste hardcorefeest op Nederlandse bodem. Maar het is niet zo dat je ’s morgens wakker wordt en denkt: “Laten we vandaag eens iets vernieuwends neer zetten”. We volgen gewoon ons gevoel, pakken dingen op en soms zit daar iets tussen wat tot een trend uitgroeit. We moeten echter niet ons doel voorbij streven door per definitie vernieuwend te willen zijn. Het gaat in eerste instantie om het neerzetten van een vet feest, waarbij we trouw blijven aan onze basis maar toch telkens weer iets origineels neer willen zetten door het vanuit een andere invalshoek te benaderen. Soms groeit zo’n invalshoek uit tot een nieuwe formule. Hier werken we echter niet naartoe, het overkomt ons gewoon.
Neem bijvoorbeeld Ground Zero. Ook komend jaar wordt Ground Zero verder uitgebreid, zullen we er dingen doen die misschien nog niet eerder gedaan zijn en word er ingehaakt op de laatste trends en ontwikkelingen. Wat dat betreft heeft Ground Zero nog lang niet het achterste van haar tong laten zien. Hier anticiperen we echter niet op, we pikken alleen de veranderingen en de vibes op en volgen wat ons hart ons ingeeft.

­[img right width=200 height=200]http://partyflock.nl/images/upload/883_regular.jpg[/img]Waar kijken jullie naar uit?
Op dit moment kijken we vooral uit naar ‘The Delicate Sound of Thunder’ in de Hemkade. We hebben er echt zin in en staan te trappelen om terug te gaan naar de locatie die ons en de scene zoveel gebracht heeft en waar we onze bezoekers weer eens een échte “Delicate Sound of Thunder” laten beleven. En dat gaat het ook zeker worden, want nu zelfs de Multi Bitch weer nieuw leven in geblazen wordt geloven we er heilig in dat het weer net zo’n geweldig feest wordt als eerdere edities in de Hemkade. Voor volgend jaar kijken we alvast uit naar ‘The Elementenstraat Reunion’ in de Paradiso en uiteraard Ground Zero. En wie weet wat voor een verrassingen er verder nog op ons pad komen.
Hopelijk breekt er ook weer snel een tijd aan dat dance-organisaties stoppen met elkaar het leven zuur te maken en de bezoekers weer komen voor het feestgevoel en niet alleen om de temperatuur op te nemen en de wc’s te controleren. Dat is echt iets om naar uit te kijken, want alleen dan zijn we er weer van verzekerd om met zijn allen vele coole dancejaren te beleven.

Foto Bruning Man door Aaron Logan
Met dank aan: Damien, medicman & Iguana_.

76 opmerkingen

:respect: voor deze organisatie, ben eigenlijk best wel een Btje trots dat ik hier deel uit maak.. :D en beter vier ik me verjaardag op The Delicate Sound Of Thunder en iedereen is uitgenodigd.. :jaja:

Keep up the good work.. (Y) ;)
Ilja rules, Deze organisatie is meer dan een onderscheiding waard.­ en de peeps die al hun evenementen bezoeken ook.­ We houden dit op deze manier in leven zodat uitsterving niet van toepassing is.­ een grotere harde kern is er niet.­respect for multigroove, see yall the 24 off november.­
laatste aanpassing
whehe.. en natuurlijk een ode aan Ilja.. :respect: binnenkort maar ff wat afspreken met z'n allen.. :)
Leuk intervieuw! (Y)
Hopelijk breekt er ook weer snel een tijd aan dat dance-organisaties stoppen met elkaar het leven zuur te maken en de bezoekers weer komen voor het feestgevoel en niet alleen om de temperatuur op te nemen en de wc’s te controleren.­ Dat is echt iets om naar uit te kijken, want alleen dan zijn we er weer van verzekerd om met zijn allen vele coole dancejaren te beleven.­

ilja.(y):respect:
Leuk interview!!!:respect:MultiGroove:respect:
fessec
Artiest Fessec
goede organistaie met altijd een leuke opbouw van de avond!!!
:bounce:elementenstraat:bounce:

de vetste feestplek die er was......8)
Ben zelf ook nog in de Elementenstraat geweest.­ Wat een ervaring was dat! Mooi uit die tijd waren de prachtige flyers.­ Heb ze nog bijna allemaal van de Elementenstraat.­ Steeds maar kijken bij Rhythm Import op de Singel of er weer een nieuwe was.­ En ik denk ook met veel genoegen terug aan bijvoorbeeld Multi in de Melkweg en de Multi-picknick in Spaarnewoude.­

Multigroove hoort bij Amsterdam net als Ajax, Mokum Records, Digital Overdose en de grachten.­

Wel hoop ik dat Multi bij zn roots blijft en genoeg ruimte blijft geven aan de muziek uit de periode 89-93.­
Uitspraak van PARTY-BRO op maandag 5 november 2007 om 12:43:
Hopelijk breekt er ook weer snel een tijd aan dat dance-organisaties stoppen met elkaar het leven zuur te maken en de bezoekers weer komen voor het feestgevoel en niet alleen om de temperatuur op te nemen en de wc’s te controleren.­

AGREEEEE!!! zo de waarheid :jaja:


Ilja----------> Matties 4 life... Meest relaxte en eerlijke man uit de scene, what you see is what you get!!!!!!!! (y)
Dynamike
Werkzaam bij DMP, FD&T Events, Haelen.tk
Artiest Dynamike
interessant interview :yes:

bezoekers van feesten worden idd steeds kritischer .. maar ergens begrijp k dat ook wel aangezien de prijzen wel n heel stuk hoger liggen dan zoveel jaren terug ( entree / drinkmunten / eetmunten / garderobe / wc / parkeren / kluisje etc etc ) .. dat ook de kosten hoger zijn geworden is natuurlijk de keerzijde v.d. medaille maar dan nog hoeft echt nie iedereen de hoofdprijs te vragen .. en daar stoor k me dan weer wel aan .. maargoed .. zolang iedereen blijft betalen vraagt men r ook zelf om .. alleen dat r dan altijd moet worden gemekkerd is dan weer nie echt logisch :)

nog f over ground zero .. ben beide edities geweest .. was top (y) .. maar t probleem dit jaar was toch eik wel de drukte en dat daar lang nie alles op berekend was .. tip voor volgend jaar .. als je n richtlijn hebt dat t weer net zo druk wordt of drukker maak dan n indeling waardoor niemand zich daar aan hoeft te storen .. te beginnen met meer poortjes bij de ingang want daar begint meestal de irritatie al ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van Dj Partyraiser op maandag 5 november 2007 om 16:01:
Uitspraak van PARTY-BRO op maandag 5 november 2007 om 12:43:
Hopelijk breekt er ook weer snel een tijd aan dat dance-organisaties stoppen met elkaar het leven zuur te maken en de bezoekers weer komen voor het feestgevoel en niet alleen om de temperatuur op te nemen en de wc’s te controleren.

AGREEEEE!!! zo de waarheid :jaja:

goed gezegd.. is idd een achterlijke cultuur die op et moment gaande is!
haat en nijd lijdt uiteindelijk altijd tot spijt :)
Goed interview, leest lekker weg (Y)
Goed stuk tekst.­
Vette shit ouwe! Multigroove :respect:
en de bezoekers weer komen voor het feestgevoel en niet alleen om de temperatuur op te nemen en de wc’s te controleren.­ Dat is echt iets om naar uit te kijken, want alleen dan zijn we er weer van verzekerd om met zijn allen vele coole dancejaren te beleven.­

helemaal juist!
vrijbuiter =­ uitbuiter ? Genoeg verhalen van diverse artiesten gehoord dat ze niet altijd hun geld hebben gekregen.­ Neemt niet weg dat de feesjes beter zijn geworden, En ze geen slecht product leveren.­
laatste aanpassing
Erg boeiende interview :yes:
##Tommaso##
Werkzaam bij Lakeste
Goed intervieuw, klopt dat er tegenwoordig te veel geklaagd en te weinig gefeest word. Oorzaken: te veel feesten & op elk feest (dezelfde) grote namen --> zo raakt de bezoeker verwend.
Respect voor Multigroove dat ze hun eigen ding doen. :)
laatste aanpassing
Voor volgend jaar kijken we alvast uit naar ‘The Elementenstraat Reunion’ in de Paradiso

puik

alleen de entree even beter regelen, voor de rest heb ik een super feest gehad in paradiso

heerlijke lokatie voor een Multi ouwe stijl feest

(y)


goed gesproken ilja (y)
ik kan je vertellen dat multigroove voor mij nr 1 is en blijft, persoonlijk heb ik de eer gehad om deze organisatie vanaf de eerste dag te kennen`. toen ik als kleine jongen 16 lentes jong al flyers en peddelbusjes aan het vol gooien was achter Centraal.Om zo gratis naar binen te kunnen en weer bonnen kon vragen aan ome henkie koning.
De sfeer zal nooit meer terug komen daar waar sinpelweg iedereen op en rond de dansvloer een gabber van je was. wat heb ik gelachen met gasten zoals neuf andere monde en vergeet banana niet en karels die samen buiten alles in de gaten hield.
Samen met mijn straat vrienden micha -b en jackko, arnootje en lewis dulk en rufus , dana dano vossie miths rubens cockey, lange Jan
waren wel elke editie daar te vinden .

mijn beste jaren van me feestleven dat is simpelweg Multigroove in een zin.

:respect:
laatste aanpassing
Leuk intervieuw, maar heb ooit 1 keer een feest meegemaakt en dat was in 2004 (N)

Toegegeven, met name in 2004 hebben we inderdaad hier en daar wel een steekje laten vallen, maar het is niet zo dat we daarmee te plank volledig misgeslagen hebben.­

Tsja, ze zijn wel eerlijk (Y)
:respect: voor dit heerlijke sooitje ongeregeld!! :respect: Er is geen beter feest dan een Multi Feest!! :bounce:
Uitspraak van SEBBEL op maandag 5 november 2007 om 22:59:
Er is geen beter feest dan een Multi Feest!!

En dat hebben ze afgelopen Zaterdag ook weer bewezen op de Stubnits met OldAmsterdam!! :jaja:

:respect: Mutligroove :respect:
goeie organisatie en bijna altijd leuke line ups! Ga zo door multimannen!!!!!!
Tot nu toe eigenlijk alleen naar Ground Zero geweest van deze organisatie. Moet zeggen dat ze organisatorisch niet op het niveau zitten als bijvooorbeeld een Q-dance, maar heb me toch erg goed vermaakt daar! Vind 't alleen een beetje nutteloos om 't steeds over dat "underground" gevoel te hebben, slaat nergens op :)
leuke tekst...­alleen kunnen ze beter met Q-dance het Ground Zero neerzetten want die UDC is echt een ruk organisatie!

Niet dat ik fan van Q-dance ben want ik vindt het underground gevoel echt heel erg missen op Ground zero...­omdat er op de mainstage teveel hardstyle is oa...­en het harde geluid van de underground mis ik er ook al 2 jaar...­

maar ja...­
Uitspraak van Renoise op dinsdag 6 november 2007 om 10:45:
beter met Q-dance het Ground Zero neerzetten

:/


Uitspraak van Renoise op dinsdag 6 november 2007 om 10:45:
want die UDC is echt een ruk organisatie!

:/

Uitspraak van Renoise op dinsdag 6 november 2007 om 10:45:
Niet dat ik fan van Q-dance ben want ik vindt het underground gevoel echt heel erg missen op Ground zero...­

:S
Gast!! Heb je zelf wel door wat je zegt...
laatste aanpassing
Uitspraak van Renoise op dinsdag 6 november 2007 om 10:45:
alleen kunnen ze beter met Q-dance het Ground Zero neerzetten

Ehm nee :p

Q heeft al 2 buitenfestivals, wtf moeten ze met een 3e.....

UDC doet het op hun eigen manier, of je het nu leuk vind of niet, het trekt vooralsnog genoeg publiek om het door te zetten ;)
nog nooit een feestje van meegemaakt, binnenkort toch eens kijken :p
Geweldig die oude foto's (y) Heb er heel wat nachten vertoefd, de Elementenstraat maar ook de andere lokaties waar Multi feestjes gaf.

En Ilja nog steeds actief dus ;-) Hoop je weer eens tegen het lijf te lopen. Wellicht dat ik ooit nog eens een Multi feestje kom bezoeken maar dan moet er wel echt oldstyle gedraaid worden. Ik trek het hardere werk niet meer zo goed.
Het koste wel bloed, zweet en tranen om uiteindelijk een feest neer te zetten, maar uiteindelijk was het alleen maar de kunst om een leegstaande loods open te breken en er met iedereen die er bij betrokken was een knalfeest van te maken.­ Uiteraard gingen er wel eens wat dingen mis, maar dat hoorde gewoon bij het feest, je hoorde er niemand over.­ Dat was juist de charme van de underground, het ging alleen om dat feestgevoel.­

:D idd, dat mis ik ook wel al was ik er niet zo vroeg bij, maar vroeg genoeg om niet te zeiken over een aankleding die niet helemaal naar mijn smaak is :P of geluid wat wat minder is...BOEIUH!! gewoon feestuh! :respect:
Leuk interview

Alleen de samenwerking met udc tijdens Ground zero was maar kut: Wc's kut, ruimte te klein voor het aantal mensen, te weinig barren, te lange wacht rijen bij de ingang en muntjes veels te weinig kluisjes rondom de wc's een grote plas, bij het eten stapte je gewoon in diepe modder daar word je bang van.­ Voor de rest hoor je mij niet klagen over Multigroove
jaaaaaaaaa, multi tattoo staat er niet voor niets.......het multi hoofd komt ook weer terug........weer ff ouderwets hakken :D

Multigroove :respect:
Uitspraak van dr macabre op dinsdag 6 november 2007 om 06:35:
goeie organisatie en bijna altijd leuke line ups! Ga zo door multimannen!!!!!!

En vrouwen!
Wou ook nog ff kwijt dat met name -The delicate sound of thunder- mij altijd bij zal blijven, wat ben ik daar vaak geweest met die kleine kale, wat een tijd.

en 2 Brian aka Karel S.­ :
Ik kom ook je verjaardag vieren, want ook jou ken ik al jaren en volgens mij ook leren kennen op multigroove 2002 ofzo :P- the delicate sound of thunder :yes: 8)

24 november! :respect: hoop dat het net zo wordt als vroegaaaaaaaah :[
laatste aanpassing
Elementenstraat was legendarisch.....­
Hopelijk breekt er ook weer snel een tijd aan dat dance-organisaties stoppen met elkaar het leven zuur te maken en de bezoekers weer komen voor het feestgevoel en niet alleen om de temperatuur op te nemen en de wc’s te controleren.­

Uitspraak van Harmse Gabber 4 Life op dinsdag 6 november 2007 om 17:25:
Alleen de samenwerking met udc tijdens Ground zero was maar kut: Wc's kut, ruimte te klein voor het aantal mensen, te weinig barren, te lange wacht rijen bij de ingang en muntjes veels te weinig kluisjes rondom de wc's een grote plas, bij het eten stapte je gewoon in diepe modder daar word je bang van.

8)

:lol:
Altijd diep respect voor de dames en heren van Multigroove gehad, heb me ook altijd werkelijk uitstekend vermaakt op hun feesten! Op de een of andere manier zijn zij altijd no-nonsense gebleven en mag hopen dat ze dat ook altijd blijven doen, in mijn ogen hun grootste kracht. (Y)

De twijfel om de 24e te gaan, slaat nu een beetje door naar een 'ja'!
Ten eerste: diepe respect voor Multigroove, beste organisatie in danceland! :respect:

Eén kleine puntje van aandacht:

Ook de programmering speelt hierbij een rol, want je ziet bij Multigroove juist nooit het geijkte rijtje floorfillers in de line-up staan, we proberen altijd vooruitstevend en controversieel te zijn.­ Dat waren onze roots in de Elementenstraat ook.­

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Als je kijkt hoe bijvoorbeeld Partyraiser om de haverklap wordt geboekt, terwijl het, in mijn opinie, een beroerd slechte DJ is; maar omdat de meelopertjes hem geweldig vinden vanwege die hersenloze knettersound boekt Multigroove hem toch: gegarandeerde kip met de gouden eieren. Beetje hetzelfde als Angerfist tot een jaar geleden; kwalitatief kut maar door de jonkies aanbeden vanwege het imago wat erachter hangt.

Verder zie ik bij de komende Delicate Sound Of Thunder ook weer een paar, voor Multigroove-begrippen, erg bekende namen wederom in de lineup staan: Bass-D, Buzz Fuzz, Dana, Dano, Gizmo, Partyraiser, Pavo, Bountyhunter, Champ-e-on, Jordens, Voodoo Child, Baba, Micha B; allemaal namen die praktisch op ieder feest van Multigroove staan. Nu weet ik wel dat Multigroove voornamelijk de Amsterdamse scene bedient en er dus voornamelijk artiesten uit en en rond Amsterdam komen, maar toch neemt het wel wat van de frisse wind en innovatie weg.

Niet om te zeuren, maar misschien een handig punt van aandacht voor Multigroove: zet eens wat jonger talent van de minder gevestigde orde (Ferox, DJ Niel, Frantic Freak, DJ Ozzeris) neer, zit ook zat kwaliteit tussen. :)
laatste aanpassing
Uitspraak van DJ Mini op maandag 5 november 2007 om 22:15:
mijn beste jaren van me feestleven dat is simpelweg Multigroove in een zin.­
bullshit henk koning rules


hij is de oprichter van multi
vanaf 91 tot nu probeer me voor te stellen hoeveel er wel niet verandert zal zijn echt vet dat jullie het nog steeds doen klasse

Edit ivm beleid
laatste aanpassing door een beheerder
ain't no party like a multigroove party!!
:respect:
Zaterdag 24 Nov. (me verjaardag) eerste Multigroove Party dus gaan ff kijken wat het wordt...zal hopelijk lekker hard ragguh worden in de Beukschuur A.k.a. :Respect: Hemkade :respect:
Ferox
Werkzaam bij Bleepbizz
Uitspraak van TimMer1981 :woop: op zaterdag 10 november 2007 om 16:21:
Niet om te zeuren, maar misschien een handig punt van aandacht voor Multigroove: zet eens wat jonger talent van de minder gevestigde orde (Ferox, DJ Niel, Frantic Freak, DJ Ozzeris) neer, zit ook zat kwaliteit tussen.

8) wow.. ik wordt genoemd, thnx :D

Maar goed interview, leuk om te lezen! Burning man festival is idd erg vet :)
laatste aanpassing
Black rock travel agency totally agrees!
het lijkt alsof het nu voornamelijk om de kwaliteit en kwantiteit draait.­

Tja, sorry hoor maar :x

Bij Multigroove lijkt het sinds 2002 al, alsof het nu voornamelijk om kwantiteit draait en steeds minder om de kwaliteit.
laatste aanpassing
Multigroove geeft altijd zeer vette feesten, alleen al paar keer geweest dat het er echt slecht geregeld was :/
klein kickje :p

Uitspraak van f@@b. op zondag 11 november 2007 om 10:47:
mijn beste jaren van me feestleven dat is simpelweg Multigroove in een zin.­