Partyflock

Miss Djax: Harde vieze analoge techno met een vleugje acid

Miss Djax: Harde vieze analoge techno met een vleugje acid

gepubliceerd op
Saskia Slegers, beter bekend als Miss Djax, is al jarenlang een grote naam in de technoscene. Al in 1989 startte zij haar carrière, door undergroundreleases uit te brengen op haar eigen Djax-platenlabel. De afgelopen twee jaar zien we haar steeds vaker terug op de grote feesten, en nu, vijftien jaar na het begin van haar carrière, brengt ze dan ook eindelijk haar debuutalbum uit. Reden genoeg dus voor Partyflock om deze eigengereide vrouw te interviewen.


Hoewel je al heel wat jaren meedraait, verschijnt begin oktober pas je debuutalbum 'RAW'. Waarom heeft het zo lang geduurd?
Ik ben de afgelopen vijftien jaar heel erg druk geweest met mijn platenlabel en het draaien. Ik had dus al twee carrières; doordeweeks het label en in het weekend was ik onderweg voor het draaien. Ik had dus eigenlijk geen tijd om ook nog eens een album van mezelf op te nemen.

Wat kunnen we verwachten van het album?
Het album bevat stevige oldschool techno. Dat blijft voor mij toch de sound waar ik meeste van houd. Ik laat me niet beïnvloeden door trends en maak alleen muziek die ik zelf leuk vind, niet omdat het populair is.

Op het album komen we drie tracks tegen waar DJ Rush een hand in heeft; hoe ben je bij hem terechtgekomen?
Ik werk al zo'n tien jaar samen met DJ Rush. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid en is ook een heel goede DJ en producer. Ik kan me heel goed identificeren met zijn manier van werken, hij heeft ook een zeer hoog 'fuck you' gehalte net zoals ik. Vandaar dat ik dan ook hem gevraagd heb met mij samen te werken voor dit album.

Zijn er nog andere artiesten waar je in de toekomst mee zou willen samenwerken?
Ja hoor, lijkt me altijd leuk om met andere artiesten wat in de studio te jammen. Ik zou je alleen niet zo direct een concrete naam kunnen geven.

Hoe is het produceren van een album bevallen? Kunnen we in de toekomst meer albums van je verwachten?
Ik plan nooit iets van tevoren, ik zie wel wat er op mijn weg komt. Als ik zin en tijd heb om een tweede album te maken zal ik dat zeker doen.

Waar gaat je voorkeur eigenlijk naar uit; draaien of produceren, of misschien toch het managen van je eigen platenlabel?
Ik vind ze alledrie leuk en door alledrie te doen houd ik de broodnodige afwisseling. Als ik me alleen op één ding zou richten, slaat de verveling snel toe. Met het runnen van het label ben ik vooral heel erg bezig met papierrommel, terwijl ik ook erg graag creatief bezig wil zijn. Door te draaien en produceren kan ik ook mijn creativiteit kwijt.

Met name de laatste twee jaar zien we je steeds vaker op grote (Q-dance) feesten draaien, hoe ervaar je dit?
Ik vind het leuk om op de grote feesten van Q te draaien. Ze hebben meestal een bruut geluidsysteem en het publiek houdt wel van een stevig setje. Ik voel me daar wel op mijn plaats en het geeft dan gewoon een kick om voor zoveel mensen te draaien.


­[img width=420 height=280]http://home.partyflock.nl/thomas/interview/7/2.jpg[/img]

Ook in Duitsland heb je op de grootste feesten gedraaid (Mayday, Nature One, Love Parade). Is er een duidelijk verschil tussen Nederland en Duitsland?
In de eerste helft van de jaren negentig was er een duidelijk verschil tussen de grote feesten in Nederland en Duitsland. In Nederland waren toen eigenlijk alleen maar gabber en mellow feesten, terwijl Duitsland zeer techno gericht was. Vandaar ook dat ik eerst in Duitsland doorbrak als DJ. Tegenwoordig zijn de verschillen tussen Nederland en Duitsland niet zo heel groot meer vind ik.

Wat is je meest leuke of mooie herinnering aan een optreden?
Ik heb veel mooie herinneringen, maar het uitzicht op een miljoen dansende mensen vanaf de Siegeseule in Berlijn tijdens de Love Parade was toch wel één van mijn mooiste momenten.

En de minst leuke?
Hmmm... toen een promoter me de dag na het optreden niet op kwam halen en ik voor vierhonderd Mark een taxi naar het vliegveld moest nemen...

Hoe omschrijf je jouw stijl van draaien?
Harde vieze analoge techno met een vleugje acid.

Hoe ziet de gemiddelde dagindeling van Miss Djax eruit?
Ik zit héél veel achter mijn Macje, doe namelijk bijna alles per email.

Hoeveel optredens heb je ongeveer per week?
Momenteel vind ik één per week meer dan genoeg. Soms doe ik ook even een paar weekjes helemaal geen optredens en soms twee per week. Ik neem alleen de optredens aan die ik leuk vind. Dat is een luxesituatie, maar het moet namelijk wel leuk blijven allemaal.


­[img width=420 height=278]http://home.partyflock.nl/thomas/interview/7/1.jpg[/img]


Kun je rondkomen van je werk?
Ja, dat is gelukkig nooit een probleem geweest.

Wat zijn je plannen voor de nabije toekomst?
Live gaan optreden met VJ's om mijn nieuwe album te promoten en misschien nog een tweede album opnemen. Verder breng ik natuurlijk ook nog gewoon releases van andere artiesten uit op mijn label 'Djax'. Edge of Motion (van de Djax klassieker 'Set-Up-707') is bijvoorbeeld weer terug bij Djax en ook komt er binnenkort weer een nieuwe 12" van DJ Rush uit met daarop ook een remix van mijzelf.

Wat betreft de langere termijn, hoelang denk je nog met het draaien door te gaan?
Zolang als ik het leuk vind, blijf ik doorgaan, en voorlopig heb ik het zeer zeker nog naar mijn zin.

En na je carrière, financieel onafhankelijk of op zoek naar een andere baan?
Geen idee, daar denk ik nog niet over na. Zie ik dan wel weer.

Als je geen dj was geworden, wat zou er dan van je terecht gekomen zijn?
Dan zou ik waarschijnlijk fotograaf ofzo geworden zijn. In ieder geval wel een vrij en creatief beroep want een nine to five job is absoluut niet aan mij besteed.

In zowel de boekjes van 'RAW' en je mixalbum 'Djax-it-up' dat vorig jaar verscheen), als op je website vinden we 'Miss Djax-strips' terug. Wat heb je met comics?
Ik heb niet specifiek iets met comics, maar wel met de stijl van tekenen van Alan Oldham (degene die de Miss Djax-comics tekent). Ik werk al sinds 1991 met hem en vond het leuk zijn strips te verwerken in de cd-boekjes en mijn website.

Dit interview wordt geplaatst op partyflock.nl, ben je bekend met deze site, en zo ja, hoe ben je er mee in aanraking gekomen?
Ik heb de site weleens bekeken; via Google had ik hem gevonden.

Redelijk wat bekende dj's hebben een account op Partyflock. Is dit ook niet iets voor jou, voor het contact met je achterban bijvoorbeeld?
Lijkt me inderdaad leuk! Ik zal er binnenkort eens even naar kijken.

Saskia, hartelijk bedankt voor de tijd en moeite, we wensen je heel veel succes met je nieuwe album en je bookings voor de komende tijd!
Graag gedaan!


Voor meer informatie over Miss Djax en haar platenlabel, check;
www.missdjax.com
www.unitedrecording.com

105 opmerkingen

Deze interviews zijn echt een waardevolle toevoeging aan deze party site!!


Ga zo door.­
Miss DJAX heerst!! wereld wijf, super sound!
Lekker kort van stof, maar toch alles zeggend :respect:

Intervieuws zijn echt een waardevolle toevoeging aan deze site!
Miss Djax :respect:
Super relaxed je feestje in de effenaar!!
niks dan uit ons dak gegaan door jou...!

En samenwerking met Rush (Y)
SUPER!!
Uitspraak van The advisor op maandag 3 oktober 2005 om 10:19:
vraag eens naar de samenwerking met niet dance gerichte act's en hoe ze ooit op het idee gekomen is om met de osdorp posse, onderhonden enz.­ te gaan samenwerken,

idd, mee eens...

Alleen het feit al dat dankzij haar de Osdorp Posse ooit de kans kreeg om cd's bij haar label uit te brengen zonder de boel te hoeven censureren en consessies te maken, maakt haar al mijn held...
laatste aanpassing
Beetje erg korte antwoorden idd. Komt ietwat kortaf over ja...
Maargoed. Verder wel leuk om te lezen. Ik ken eigenlijk niet zo gek veel van Miss Djax. Ik ga me er de komende tijd eens wat in verdiepen! :)
Uitspraak van Cosh op zondag 2 oktober 2005 om 19:40:
Miss Djax - Shockers 2002 in de RAI...­ Snoeiharde brute techno in de main..­ toen was ik verkocht

Hoe vet was dat? :O gedraaide platen het publiek in!! :respect: Wat een feest! Op het laatst klom iedereen de tribune op! krijg nog kippenvel als ik daaraan terugdenk! :respect:
Uitspraak van Danos op vrijdag 7 oktober 2005 om 11:26:
Hoe vet was dat? gedraaide platen het publiek in!! Wat een feest! Op het laatst klom iedereen de tribune op! krijg nog kippenvel als ik daaraan terugdenk!


whehe echt te vet was dat idd!!! damn was toen zo onder de indruk van die set...
Leuk om te lezen :-)
Ga ook snel de cd beluisteren :bounce:
Wat een gejank over een interview.­ Ze draait VET is LEKKER en komt uit EINDHOVEN, mooier kan toch bijna niet?
Djax is dope, d'r nieuwe CD is ook erg lekker!
:woepwoep: :woepwoep: :woepwoep:

Top Wijf ! :yes:
zowiezo heeft ze het allemaal goed aangepakt...­en dat intervieuw is gewoon relaxt, korte antwoorden zijn krachtig.­
Leuk wijf, sympatiek en zichzelf, TOP!!!!
goed bezig!!
Hoe is het produceren van een album bevallen? Kunnen we in de toekomst meer albums van je verwachten?

Ik plan nooit iets van tevoren, ik zie wel wat er op mijn weg komt.­ Als ik zin en tijd heb om een tweede album te maken zal ik dat zeker doen

vind dat juist mooi zulke antwoorden

ach we zien t wel..

heerlijke instelling! (y)
She is SUPER!!!!
XXX
RESPECT!!
gewoon te lekker hard heerlijk keiharde dame!!
Waar kan ik deze shit downloaden??
ghaap snuif de letters uit t interviuw liever dr muziek :P
Uitspraak van The advisor op maandag 3 oktober 2005 om 10:19:
vind je het gek met die henny huisman, playbackshow vragen, wat een gemiste kans zit je tegen over een van de invloedrijkste mensen van de nederlandse underground muziek uit de jaren 90.­

het enige wat we nu uit dit interview kunnen opmaken is dat ze schijt aan alles heeft, doet waar ze zin in heeft en dat ze nog geen account had op partyflock, dat had ik ook nog wel kunnen vertellen,

redacteur had zich eerst moeten inlezen, vragen moeten stellen over de tijd dat ze nog geen idee had dat dj's uit detroit haar platen draaiden, vraag eens naar de samenwerking met niet dance gerichte act's en hoe ze ooit op het idee gekomen is om met de osdorp posse, onderhonden enz.­ te gaan samenwerken,

vraag van mijn part waar saskia denkt dat de kracht van haar label ligt, maar ga niet vragen hoe ze het vind om op de feesten van Q-dance te draaien...­


erg jammer een gemiste kans,


volgende keer beter hoop ik,the advisor


Ik wilde ook wat zeggen maar na dit verhaal.......I rest my case!
Ach...mischien is ze gewoon een beetje verlegen... :bloos:
dat dit muziek hmm wel uit ken komen,,mm oja het is geen muziek,,omdat die dancegroove ook niet weten wat muziek is,vandaar,en ik mis de mooie klanken.­dj rush heeft niks in handen,dat heeft dj tony muzikant producer,de hele dance wereld in handen
laatste aanpassing
toch onze nederlandse techno heldin
Ik vind er produckties en live-set gaar, het is niet mijn stijl.
Maar ik heb er horen draaien netzoals andere hier op Shockers 2001 en op de 1ste TeQ, dat was grauw en smerig rammen b)