Partyflock
 

Outsiders over zijn festivalzomer: "hier heb ik jaren hard voor geknokt"

door , gepubliceerd op
Outsiders over zijn festivalzomer: "hier heb ik jaren hard voor geknokt"
11 juli 2023
Hij draait de meest gezellige en harde sets en mag eigenlijk op geen enkele line-up ontbreken. Hoe ervaart hij dit festivalseizoen, en wat komt er allemaal nog meer op zijn pad? We spreken Outsiders!Defqon.1, Sunrise festival, Gelderpop, Full Moon Festival, Electric Love, Dreamfields Festival, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Cem, bekend als Outsiders, heeft een lekkere volle agenda. Hoe dit voor hem is? "Ik zal niet liegen, het begint best zwaar te worden. Ik heb in de zomer zo goed als geen één vrije dag in verband met mijn zomertour. Maar het is ook erg leuk! Ik speel op de mooiste stages op de beste tijdstippen. Hier heb ik jaren hard voor geknokt. Dus moe of niet, ik probeer overal maximaal van te genieten."Wat voor hem belangrijk is in deze periode, welke momenten hij koestert en waar hij onder andere zijn energie uit haalt: Outsiders komt bij elke vraag uit op 'jullie'. "Het publiek, de fans. Hoe moe ik ook ben, als ik op het podium sta en de volle stages zie, de blije gezichten, het meezingen. Daar haal ik mijn energie uit. Zo houd ik het vol om elke show alles maximaal te geven." En wat het allerleukst aan de festivalzomer is? "De creatieve creaties van alle podia, backstage avonturen met mijn collega's, het reizen van festival naar festival, even tankstationnetje, even wat drinken langs de snelweg op een bankje en weer door. De hele zomer is gewoon een vibe."

REBL City Festival
Op 29 juli heeft Outsiders zijn eigen REBL City Festival in Breda. Wat kunnen we hier van verwachten? "Een heerlijk kleinschalig festival met 3 podia met oude en nieuwe hardere stijlen. We hebben een hele dikke line-up, voor ieder wat wils, op een nostalgische locatie. Als het weer een beetje lijkt op dat van de afgelopen tijd, denk ik dat we een heerlijk festival gaan neerzetten. Dit is de eerste keer dat we een outdoor editie organiseren en de naam zegt het al een beetje: het is heel rebels. Ik organiseer het samen met mijn slechte vriend Darkraver. Hij heeft deze editie een beetje het voortouw genomen in alles, dus ik houd m'n hart vast. Eén ding weet ik zeker: er zal van alles fout gaan die dag." Lacht Cem. "Maar dat maakt het leuk. We hebben gekozen voor een stevige en vrij harde line-up. En voor area 2 een dag vol oldschool, early en 90's. Darkraver is de host van de dag. Dus voor al jullie vragen en opmerkingen mogen jullie hem een dm sturen. Vindt 'ie leuk!"

Collab
Ook naast alle evenementen zit Outsiders niet stil. Er komt een collab met The Partyraiser aan. "Ik ken Wesley al heel lang. Wij zijn buiten wat we zelf draaien eigenlijk heel like minded op het gebied van muziek. Allebei zeer breed. Van nederlandstalig tot 70/80's of een concert van Slipknot. We hebben altijd gespreksstof gehad over muziek, dus deze collab kon eigenlijk niet uitblijven. Ik probeer heel divers te releasen. Een dikke hardcore rammer met Partyraiser vind ik dus helemaal te gek."Outsiders op zoveel line-ups: wij vinden het heerlijk. Al zijn sets zitten gegarandeerd vol met sfeer, dus kom maar door met die festivalzomer!