Partyflock

Smurf - Terror met een blauw tintje

 

Smurf - Terror met een blauw tintje

door , gepubliceerd op
Smurf - Terror met een blauw tintje (afbeelding)
ArtiestSmurf Site
If your native language is English you can download the English version!

Ok, Glenn. Bedankt voor je uitnodiging naar Newcastle te komen op jouw kosten speciaal voor dit interview voor Partyflock. Het hotel en de minibar bevielen me allebei erg goed. En het was bijzonder aardig van je om je blauwe smurfpak aan te trekken en me rond te leiden door de stad.
Haha graag gedaan hoor, maar de volgende keer graag niet meer zoveel zuipen dat je op papa Smurf zijn nieuwe schoenen kotst.

Ben je op de hoogte van het feit dat er in de VS een DJ is die al jaren de naam Smurf draagt? Hij maakt hiphop muziek en heeft een eigen platenlabel?
Ik denk dat ik dat weet, maar ik denk ook dat ik het weer vergeten ben. Misschien moet jij naar de ‘US arse A’ gaan en hem interviewen om hem te vertellen dat er een Smurf in de UK is en dat ik in zijn enkels zal bijten!

Wist je ook dat hij behoorlijk populair is? En waarom ben je niet zo populair als deze hiphopper?
Omdat het enige waar ik aan kan ‘scratchen’ na een nacht stappen in het ‘Blue Light Disctrict’ van Smurfsterdam mijn blauwe piemel is.

Ik heb gelezen dat je bent begonnen met draaien voordat de jaren ‘90 zelfs maar zijn begonnen, jij bent best oud dus!?!
Zo oud ben ik niet, ik ben pas 23 omdat ik al tien jaar terugtel. Toen ik, eind jaren ’80 in mijn laatste jaren van school zat, vond ik hiphop vet. Public Enemy, Run DMC, LL Cool J en zo. Ik was gefascineerd door het scratchen en de trucs die de DJ’s uitvoerden en ik wilde dat ook doen. Toen ik mijn eerste draaitafel kocht realiseerde ik me dat mijn handen te klein waren om zulke trucs te kunnen uitvoeren. Dus ik ging andere dingen uitproberen die ik wel kon doen met mijn handen.

Heb je altijd deze muziekstijl gedraaid en wanneer en waarom besloot je terror te draaien?
Ik vond altijd andere muziek leuk dan de muziek die populair was. Mijn eerste herinnering hiervan is uit 1980 toen ik acht jaar oud was. Ik herinner me dat ik op een dag dacht dat elk liedje dat ik hoorde over de liefde ging. Toen hoorde ik de band Adam & The Ants en hun muziek en liedjes waren totaal anders dan alles wat ik tot dan toe gehoord had. Ik begreep de teksten niet echt maar ik wist dat het niet altijd om liefde ging. I heb hen gevolgd en hoorde hun ‘AntRap’. Dit was als een mix tussen hiphop en pop. Ik vond die ‘fast talking’ soort muziek leuk en tegen het midden van de jaren ’80 was ik geïnteresseerd in electro, hiphop en breakdancing terwijl mijn vrienden nog steeds electro-pop van bands als Erasure en The Pet Shop Boys leuk vonden. Zij vonden mij allemaal vreemd en dat vond ik leuk!

Toen kwamen er meer controversiële rapbands als Public Enemy en ik vond het gaaf hoe zij vloekten. Ik luisterde op vrijdag altijd naar het radio programma ‘Jeff Young’s Big Beat’, omdat hij veel hiphop draaide. Hij introduceerde ook house muziek en de zogenaamde acid house. Ik raakte gefascineerd door de maffe hoge tonen en ik zat op school altijd alleen met acid house op mijn walkman. Mijn vrienden vonden dat ik nog vreemder werd en dat vond ik nog leuker!
­[img size=medium left clear]http://home.partyflock.nl/qarian/Interview/Smurf2.jpg[/img]
Uiteindelijk transformeerde dit in Belgisch/Duitse/Nederlandse early rave en ik vond het leuk hoe de muziek harder werd met elke release die uitkwam. Ik begon met draaien op een paar kleine huisfeesten en in bars, maar ik was altijd een beetje te hard voor sommige mensen. In 1992/1993 kwam de early hardcore op, wij noemden het ‘gabba’, in het Verenigd Koninkrijk en ik raakte verslaafd aan de grote kick-drums en ik begon de hardste en snelste platen die werden uitgebracht te kopen.

In 1994 maakte ik een mixtape die ik naar Bass Generator zond die toentertijd Judgement Day events in Newcastle runde. Hij zei dat hij zoiets nog niet gehoord had van een dergelijk jong persoon. Hij boekte me voor Judgement Day in 1994, waar ik op de line up stond met namen als Lenny Dee. Hij is mijn held en ik was enorm nerveus. De set werd opgenomen en verkocht honderden kopieën in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien wordt ik voor de hardste feesten in de UK geboekt.

Als je naar jouw muziek luistert hoor je behoorlijk wat grappige songs en samples terwijl andere terror dj’s alleen aggressieve tracks draaien. Waarom dat verschil?
Ik draai graag muziek die mijn persoonlijkheid weergeeft, dus ik draai maffe nummers. Ik mix graag muziek met terror/speedcore zodat het een combinatie wordt die mensen normaal gesproken niet horen. Ik draaide bijvoorbeeld de intro vann Schnappie en mensen keken verbaasd en toen mixte ik er een 250 BPM kick van een andere plaat doorheen en het dak ging eraf! Iedereen stond met een glimlach op zijn gezicht en ze stampten gaten in de vloer. Dat is super om te zien. Volgens mij was dat op Hellbound. Een ander voorbeeld was op Masters of Hardcore. Ik draaide een speedcorenummer met gitaar en mixte dat nummer met ‘My Humps’ van de Black Eyed Peas. Niemand had dat verwacht en ik heb wel vijfhonderd berichtjes op Partyflock gekregen met de vraag welk nummer dat was. Ik vind het leuk om de zachtste platen gemixt te horen met de hardste.

Wat is eigenlijk het hele verhaal achter GGM?
'Geordie' is een bijnaam voor iemand uit Newcastle, zoals een ‘scouse’ uit Liverpool komt, eem ‘Cockney’ uit Londen en 'wanker', 'dick', 'scum', 'bogface' zijn mensen uit Sunderland.

In de UK in de midden jaren ’90 maakten een paar gasten uit Newcastle T-shirts en stickers met het GGM logo en de 'Member of the Geordie Gabba Mafia' slogan. Die gasten waren Uep, Rob S en een jongen die Dan heet. Na verloop van tijd maakte Uep een paar speedcore tracks en samen met Uep hebben we drie tracks gereleased op een ander label uit de UK ‘hard of Hearing van DJ Freak. Deze tracks kwamen uit onder de naam 'Geordie Gabba Mafia', dat toentertijd bestond uit mij, Uep en Rob S. Dan deed niets en langzaamaan verdween hij uit beeld. Rob S was resident bij Judgement Day naast mij en Uep. Sindsdien hadden Uep en ik releases op het Duitse label Suburban Trash (The Killout series). Rob S stopte met draaien en we haalden Armaged:DON binnen om hem te vervangen. Wij drie-en hadden toen een grote release op het Duitse label Strike, genaamd Newcastle (UK) Newcastle (Australia) en hier stonden ook drie artiesten van Bloody Fist Crew op. Een van de tracks op die EP, 'Fuck Me Geordie', werd een hit en sindsdien is de EP driemaal in herdruk gegaan. Helaas heb ik weinig tijd gehad om meer nieuwe tracks te maken, maar daar gaat verandering in komen en je kunt twee record labels verwachten binnenkort. GGM RAW zal gaan om terror/speedcore van GGM artiesten en Smurfcore zal een gelimiteerde uitgave zijn van blauwe 10” vinyl met vooral grappige terrortracks. Denk hierbij maar aan wanneer ik een popnummer mix met een ander nummer.

Waarom koos je ervoor om jezelf te presenteren als DJ Smurf en waarom geen ander tekenfilmfiguur?
Toen ik nog bezig was met hiphop noemde ik mezelf GP Tips. GP zijn mijn initialen en het is een woordgrapje op PG Tips, dat zijn theezakjes. Op een dag in 1990 stond ik met mijn ouders op een markt in een lange file. Het smurfenlied kwam op de radio en ik vond het een leuk vrolijk deuntje. Ik dacht, het is vast grappig als een DJ dit nummer als opening draait, omdat niemand dit verwacht op een rave. Toen koos ik voor Smurf. En ik ben natuurlijk ook klein, blauw, heb een dikke bierbuik en een wit hoofd.

­[img size=medium right clear]http://home.partyflock.nl/qarian/Interview/Smurf4.jpg[/img]
Vraag van B.A.L.: Hoe denk je over het Nederlandse publiek op feesten waar je optreedt? En wat is het verschil met het publiek in de UK?
Het opvallendste verschil is het aantal feesten en de grootte ervan. In de UK is het moeilijk om een lokatie voor een hardcorefeest te vinden. Een terrorfeest trekt maar 50 tot 150 bezoekers, maar het gaat de goede kant op. Steeds meer grote, happy-hardcore organisaties hebben nu een hardere area voor terror en speedcore en ze gaan meer internationale artiesten boeken. Het feestpubliek in Engeland was eerst erg kieskeurig over wat men hoorde, vooral de mensen die van terror en speedcore houden. Ze willen geen Nederlandse stijlen van hardcore in dezelfde area als terror, wat wij hardcore techno noemen in de UK. De Schotten zijn gek en zij gaan naar een feest om een toffe tijd te beleven, waar het natuurlijk om gaat. Teveel mensen klagen graag, omdat dat nu eenmaal veel makkelijker is dan zeggen dat iets goed is.

In Nederland is iedereen echt super voor me geweest en daarom zeg ik graag zoveel mogelijk mensen gedag. Iedereen is vriendelijk en ze waarderen wat ik doe omdat ze kunnen zien dat ik het naar mijn zin heb tijdens het draaien. Daardoor hebben zij het ook naar hun zin.
Mijn ‘party spirit’ is vergelijkbaar met die van de Schotten en iedereen zou moeten gaan stappen om een toffe tijd te hebben. Laat al je problemen en politieke overtuigingen lekker thuis. Drink een paar biertjes, dans, kijk naar half naakte vrouwen/mannen en geniet.

Vraag van lunatic4life: Welke smurf is jouw favoriet?
Smurfin natuurlijk! En haar tweelingzus, jum jum jum!

Zijn er plannen voor een album vol met tracks van jezelf of samen met een van de smurfen?
Twee recordlabels zijn onderweg: GGMRAW, hierop zullen voornamelijk nummers van de andere leden van GGM en gasten staan. Er komt ook een limited Smurfcore release. Dat wordt een 10” blauwe vinyl met typische Smurfcore, grappige tracks. Ik ga ook een release maken met de nummers:

UnexSmurf – DJ Smurf Will Drink Your Beer
Smurfland Terror Corps –Smurf is a Bum Grabber
Smurphyte – Beercracking
Smurf Elstak – Smurfette Eats Chips In Bed
The Smurfreak – 1000 Beers
Smurfkick – Machine Gun Arse Fart Thru A Fire Extinguisher
Canadian Smurfcore Resistance – Blue Cockrot
Smurfy Dee – Fuckin Smurfstile
Smurfish – Smurfette’s Funbags
Angersmurfs – Flash Your Tits
Smurfs Aloud – Im Just A Blue Machine
Kylie Mismurf – Smurfin Around my Bum Hole
Jennifer Lo Smurf – Stick Your BB (Blue Badboy) in my BB (Belly Button)
Smurfina Aguleria – Dirty Blue Twat
­[img size=medium left clear]http://home.partyflock.nl/qarian/Interview/Smurf3.jpg[/img]
Nog meer sappige nieuwtjes wat we kunnen verwachten?
Tijdens mijn draai ervaringen over de hele wereld vragen veel artiesten naar de scene in de UK en of ik ze kan helpen met het binnenhalen van boekingen. Ik ben een aardige gast en erg open minded wat betreft muziek. Ik respecteer wat elke artiest doet ongeacht wat hun stijl is. Ik heb vrienden gemaakt met mensen vanuit veel verschillende stijlen. Omdat het in de UK erg moeilijk is om een beetje goede lokatie te vinden voor een feest hebben mijn vriend Boony uit Schotland en ik onze contacten samengevoegd en zijn we Exposure DJ’s begonnen met de reden om boekingen in de UK makkelijker te maken. We rekenen geen boekingsfee en geen van de artiesten is exclusief. Dit doen we omdat we willen dat de hardcore scene in de UK groter en beter wordt.

Vorige jaar hebben we artiesten als Angerfist, Endymion, D-Passion, Peaky Pounder, DaY-már, Noisekick, The Speed Freak, Stormtrooper, Sonic Overkill, Claudio Lancinhouse, The Wishmaster, Plague voor het eerst naar de UK en Schotland gehaald en we hebben ook boekingen van artiesten Lenny Dee, Human Resource, Unexist, Ramirez, Paul Elstak & Digital Boy geregeld. Ze hebben het allemaal naar hun zin gehad in de UK en we zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Check de website, die nog steeds in aanbouw is, maar eens: http://www.Exposure-djs.org.

Het feest Smurfenland is eind oktober, wat kunnen we verwachten?
Het feest met het meeste plezier van het jaar. Het doel van Smurfenland is om iedereen met een open mind te laten genieten van het stappen. Het is fantastisch om mensen met blauwe gezichten of verkleed als Smurfin te zien opdagen. Cuup.nl heeft haar best gedaan met organiseren dit jaar. Er is veel meer geld beschikbaar voor decoratie dus verwacht veel leuke dingen die een echte feestsfeer creeren. Voor dit feest neem ik ook resident DJ’s Obsession en Uep van de Judgement Day feesten in de UK mee.

De nieuwste GGM Superstar, Rigamortis, zal zijn eerste liveset buiten de UK gaan doen en ik beloof dat deze goed zal zijn. Adventurous Adam van BMH Squad zal ook zijn debuut in Nederland maken. Hij heeft releases op Industrial Strength & Bastard Loud en dat word took special. Ik zal zelf een back to back set doen met The Speedfreak. Hij is mijn favoriete producer en we hebben hier al lang over gefilosofeerd. Daar heb ik echt zin in!

Ik zal ook een early rave set doen met mijn oude vriend The Rapist. Angerfist zal een speciale DJ-set doen en Bass-D zal ook een vette early hardcore set neerzetten. Lunatic & Miss Hysteria gaan het publiek warmdraaien en Angernoizer & Bonehead zullen de speedcore fans blij maken aan het einde. Er zal dus veel muzikale variëteit zijn voor open minded feestliefhebbers.

Als mensen van buiten de scene over terror praten, hebben ze het vaak niet over de snelle en harde kenmerken van de stijl, maar over terrorisme. Wat vind jij van de naam terror voor deze soort muziek?
Ik vind de naam wat vreemd, zeker gezien alle terroristische dingen die over de hele wereld aan de gang zijn. In de UK kennen we het als hardcore techno, hardcore gabba, of gabba. Ik geef de voorkeur aan de term ‘gabba’ omdat het afstamt van het woord ‘gabber’. Toen early hardcore arriveerde in de UK noemden we het ‘ gabber’ en toen het harder werd, werd het ‘gabba’. Zoals tekno nu de hardere vorm van techno is in Frankrijk. In de UK wordt hardcore ‘de nieuwe gabber’ genoemd, maar ikzelf zou het gewoon gabber noemen. UK hardcore is in de UK nog steeds dat achterlijke happy hardcore gebeuren met zang.
­[img size=medium right clear]http://home.partyflock.nl/qarian/Interview/Smurf5.jpg[/img]
Vraag van Endonyx: Klopt het dat het bedrijf dat de smurfen bedacht en geëxploiteerd heeft, je eens een brief heeft gestuurd met de eis de naam Smurf niet langer te gebruiken?
Haha dat is een goeie. In deze business zijn er veel gekke roddels en verhalen. Je kunt ze het beste negeren totdat je hoort van de persoon waar het over gaat. Een vriend van me hoorde een keer in een bus kinderen tegen elkaar zeggen ‘ken je DJ Smurf? Die gast is gek en neemt elke dag cocaine’. Ik heb al veel maffe geruchten over mezelf gehoord. Sommige zijn waar, andere niet: beslis jij maar:

-Een krant in de UK publiceerde dat ik een relatie zou hebben een meisje uit een beroemde popband.
-Ik heb in de cel gezeten omdat ik me verstopt zou hebben in het toilet van een bekende popster, omdat ik haar kont wilde zien terwijl ze aan het poepen was.
-Ik heb ooit als smurfin gedraaid en iemand heeft toen mijn kleren verstopt. Ik liep op straat om een taxi aan te houden en werd toen door de politie staande gehouden, omdat ze dachten dat ik een straathoertje was.
-Ik sliep eens bij de ouders van mijn vriendin thuis en ik was zo dronken dat toen ik terug thuiskwam ik naast haar vader in bed ben gaan liggen en zijn baard en lippen streelde omdat ik dacht dat het haar ..... was.
-Ik ben ondervraagd door de FBI omdat ik een beroemde Hollywood zangeres/actrice een brief had geschreven met de vraag of ik haar gebruikte tampon mocht hebben. Ik schreef nog een brief om te vragen of ik bier uit haar navel mocht drinken.
-Ik was eens dronken aan het draaien en ik gebruikte mijn piemel om de crossfader te gebruiken. Ik viel achterover van het podium af, precies in een gat en zat vast met mijn benen in de lucht.

Vraag van Endonyx: Welke relatie heb je met blackpepper Wodka?
Haha, ik heb nog geen ervaring met het drinken van dit drankje. Ik was geboekt voor Hardcore Gladiators in de peppermill afgelopen december en George van Rige had een fles voor me. Helaas kon ik er niet komen door sneeuwval. Neem maar een fles voor me mee naar Smurfenland!

Zijn er andere muziekstijlen waar je graag naar luistert naast de stijlen waarvan we weten dat je ze leuk vindt?
Ik hou van elke vorm van electronische muziek. In de auto luister ik naar hardcore, industrial, oldschool, techno, Kylie, pop ‘mashups’ & Slipknot !

Als we kijken naar je profiel op Partyflock zien we veel foto’s van jou waar je verkleed bent en je gek gedraagt. Wat is je commentaar op die foto’s?
Gek? Welke gekkigheid? Ik ben de meest normale persoon die ik ken! Dat zeggen de stemmen in mijn hoofd tenminste!

223 opmerkingen

everybody was kung-fu fighting :bier:
DJ_Smurf_GGM_UK
Werkzaam bij Exposure DJs
Artiest Smurf
I hope everyone is coming to Smurfenland on Friday to buy me a beer for my birthday ! WOOP WOOP !!
Cupido
Werkzaam bij Cuup.nl
Nog 3 nachtjes slapen! :bounce:
See you there :)

flash your tits for aaaaangersmuuuuuuurfs
=D :P
Whaha ik kijk naar zijn shirt, best wel vet: "­chritina sucks"­ hahaha leipe gozert P:
Aardig uitgesmurfd die kerel.­

vind het maar niks....­
hij is gewoon de bomb,beter dan dj smurf kan je gewoon naar mijn mening echt niet krijgen hij spint zo lekker hard tis gewoon geweldig alleeen jammer dat hardcore enz nog niet zo bekent is in the united kingdom it's a fucking shame!!!!!
Uitspraak van :bounce:NieNaNakplaat:bounce: op woensdag 8 november 2006 om 19:31:
alleeen jammer dat hardcore enz nog niet zo bekent is in the united kingdom it's a fucking shame!!!!!

vind UK hardcore anders lekker klinken, helaas nog geen optie om als favoriete muziek te kiezen hier :S
poing poing poing !!! :P
haha super vet man
UnexSmurf – DJ Smurf Will Drink Your Beer
Smurfland Terror Corps –Smurf is a Bum Grabber
Smurphyte – Beercracking
Smurf Elstak – Smurfette Eats Chips In Bed
The Smurfreak – 1000 Beers
Smurfkick – Machine Gun Arse Fart Thru A Fire Extinguisher
Canadian Smurfcore Resistance – Blue Cockrot
Smurfy Dee – Fuckin Smurfstile
Smurfish – Smurfette’s Funbags
Angersmurfs – Flash Your Tits
Smurfs Aloud – Im Just A Blue Machine
Kylie Mismurf – Smurfin Around my Bum Hole
Jennifer Lo Smurf – Stick Your BB (Blue Badboy) in my BB (Belly Button)
Smurfina Aguleria – Dirty Blue Twat

Hoe komt-ie erop
(Y)(Y)(Y)(Y)
Uitspraak van [NL] Terror Korps [NL] op vrijdag 9 maart 2007 om 18:33:
UnexSmurf – DJ Smurf Will Drink Your Beer
Smurfland Terror Corps –Smurf is a Bum Grabber
Smurphyte – Beercracking
Smurf Elstak – Smurfette Eats Chips In Bed
The Smurfreak – 1000 Beers
Smurfkick – Machine Gun Arse Fart Thru A Fire Extinguisher
Canadian Smurfcore Resistance – Blue Cockrot
Smurfy Dee – Fuckin Smurfstile
Smurfish – Smurfette’s Funbags
Angersmurfs – Flash Your Tits
Smurfs Aloud – Im Just A Blue Machine
Kylie Mismurf – Smurfin Around my Bum Hole
Jennifer Lo Smurf – Stick Your BB (Blue Badboy) in my BB (Belly Button)
Smurfina Aguleria – Dirty Blue Twat

Hoe komt-ie erop

Whehe :lol: hier heb ik idd ook erg om gelachen (Y) (Y)
Ik sliep eens bij de ouders van mijn vriendin thuis en ik was zo dronken dat toen ik terug thuiskwam ik naast haar vader in bed ben gaan liggen en zijn baard en lippen streelde omdat ik dacht dat het haar .....­ was.­ XD XD mauii hoe errug XD
jaja...­ het smurfje draait goed man..­
kijk er al zeker naar uit: MOH 2008, smurf mag afsluiten!!!

word knalle!
UnexSmurf – DJ Smurf Will Drink Your Beer
Smurfland Terror Corps –Smurf is a Bum Grabber
Smurphyte – Beercracking
Smurf Elstak – Smurfette Eats Chips In Bed
The Smurfreak – 1000 Beers
Smurfkick – Machine Gun Arse Fart Thru A Fire Extinguisher
Canadian Smurfcore Resistance – Blue Cockrot
Smurfy Dee – Fuckin Smurfstile
Smurfish – Smurfette’s Funbags
Angersmurfs – Flash Your Tits
Smurfs Aloud – Im Just A Blue Machine
Kylie Mismurf – Smurfin Around my Bum Hole
Jennifer Lo Smurf – Stick Your BB (Blue Badboy) in my BB (Belly Button)
Smurfina Aguleria – Dirty Blue Twat

Mooi bedacht als j 't mij vraagt :p:)
amateurtje, qua alles qua mix afwerking geluiden ALLES is bagger

paar kick samples zonder laag zonder mid hopaakee en een hitje
laatste aanpassing
Wuhahaha Gek xD heb hem wel eens persoonlijk gesproken en mijn vriend kent hem persoonlijk xD neej hij spoort niet helemaal maar daarom vind ik hem tegek!!