Partyflock
 

Een grote hit, collabs en nog véél meer: in gesprek met Aversion!

door , gepubliceerd op
Een grote hit, collabs en nog véél meer: in gesprek met Aversion!
1 juni 2023
ArtiestAversion Site
Zijn passie ontstond rond 2009 doordat zijn oudere broer naar hardstyle feesten ging. Hij zag de aftermovies en werd er zó verliefd op. Gelukkig maar, want wat hadden we zonder zijn track 'Activation' gemoeten? Veel drive, melodische elementen en een goede dosis shock: Aversion!

Toen Aversion voor het eerst in aanraking kwam met hardstyle moest hij nog wel een beetje wennen aan het heftige geluid, "maar ik ben er zó verliefd op geworden." Vertelt hij. "Ik ben 4 jaar jonger dan mijn broer en mocht op dat moment zelf nog niet naar feesten. Het was dus vooral video's kijken. Toen ik zelf voor het eerst mocht heb ik de tijd van mijn leven gehad." Het kriebelde dan ook altijd al bij hem, omdat hij zelf graag onderdeel wilde zijn van de feesten. "Ik vond het leuk als bezoeker, maar het leek me zo gaaf om te mogen draaien voor de mensen. Dankzij mijn broer heb ik die passie ontwikkeld en ben ik het simpelweg gaan proberen. En nu, een paar jaar later, is alles enorm snel gegaan en gaat alles boven verwachting goed!"

Creativiteit zonder regels
Het allerleukst aan muziek maken is voor Aversion dat er eigenlijk bijna geen regels zijn. "Tegenwoordig kun je als producer bijna alles wel doen. Als het vet klinkt, dan klinkt het vet. Het hoeft niet altijd technisch helemaal top te zijn. Het is de creativiteit die op dit moment echt hoog staat, en daar hou ik wel van."

Zijn eigen sound zou Aversion omschrijven als veel drive, melodische elementen en een goede dosis shock. "Ik ben fan van alles: hardstyle, hardcore, ik vind ieder genre vet. Dus ik wil ook alles blijven doen. Als je bij een set van mij staat dan wil ik dat je denkt: wat een ellende wordt hier gedraaid!" Lacht hij.Tijdsdruk en kippenvel
Afgelopen week bracht Aversion zijn grote hit 'Activation' uit. Een track die hij voor het eerst op de mainstage van Shockerz draaide, en binnen no-time uitgroeide tot een grote hit. "En ik was nog zo nerveus daarvoor. Ik heb echt tot zes uur 's ochtends diezelfde dag nog in de studio gezeten, om alles nog af te maken. Volgens mij heb de track oprecht zo'n 20 uur van tevoren afgemaakt. En tijdens de set zelf hoorde je de mensen gewoon gillen. Het geeft me nog steeds kippenvel, zo gaaf."

Zijn inspiratie voor 'Activation' haalde de DJ/producer uit de tijdsdruk. "Misschien klinkt het raar, maar om een of andere reden functioneer ik heel productief in een stressvolle omgeving. Het was nog een paar uur voor het feest en ik had nog zoveel ideeën in mijn hoofd. Ik was met een kick bezig…" Aversion neuriet de tune. "En schrijf het snel op!" Lacht hij. "Toen ging het eigenlijk heel snel. De kick, het geluid, en het stond. Stressvol, maar het is gelukt." En als hij de track zou mogen omschrijven in een paar woorden? "Idioot! Bombastisch!"

Aversion vindt het vooral heel bijzonder dat er zoveel mensen zo enthousiast op 'Activation' reageren. "Ik had nooit gedacht dat ik zoiets mee zou maken in mijn carrière en dat het zo snel kon gaan. Ik heb tot nu toe altijd geprobeerd het langzaam op te bouwen. Ik wil niet te snel omhoog en dan weer af vallen, want het liefst doe ik dit nog 15 jaar. Een hit in je handen hebben is heel bijzonder in ieder geval. Het voelt heel goed."

Nog veel meer vette plannen
Natuurlijk is het weer tijd voor een festivalzomer. Wat kunnen we van Aversion verwachten? "Veel te veel, en daarom heb ik er ook extreem veel zin in! Dit is het eerste jaar dat ik dit fulltime doe. Het is druk en we doen gemiddeld zo'n 7 á 8 shows per maand nu. Daarnaast begint het ook in het buitenland te lopen, we gaan de hele wereld over. Aan het einde van mei gaan we bijvoorbeeld naar Australië."

Het kan nog wel eens moeilijk voor de DJ/producer zijn om te onthouden dat je er ook van moet blijven genieten, maar hij geeft aan dat het zeker al minder stressvol is dan voorheen. "Vroeger vond ik het ook eng om te draaien. Nu ik daar wat meer ervaring in heb voel ik me steeds relaxter en kan ik wat makkelijker mijn ding doen. Ik heb er meer zin in dan ooit."

Er komen naast 'Activation' en Australië nog veel meer vette plannen aan. "Het enige wat ik nu alvast kan spoilen is een collab met Keltek. Daar ben ik nu mee bezig en ik denk dat het een hele vette combinatie is. We gaan alles gewoon doen, lekker divers." Daarnaast zegt Aversion heel veel zin te hebben in het einde van het jaar… "I wish I could say more! Ik ben super dankbaar voor alle steun, en ik hoop dat 'Activation' in high quality net zo goed gaat bevallen als in de Shockerz set." Nou, dat weten wij wel zeker!

Aversion zijn nieuwe hit 'Activation' is op 1 juni 2023 gereleased op Theracords. Je kan de track beluisteren op Spotify, Youtube, Soundcloud of een van je andere favoriete streaming platformen via aversion.fanlink.to