Partyflock
 

VIRATO deelt zijn passie voor muziek en ervaringen als DJ en producer

anoniem gepubliceerd op
VIRATO deelt zijn passie voor muziek en ervaringen als DJ en producer
6 januari 2023
ArtiestVirato Site
Hallo Viggo, kunt u ons wat meer over uzelf en uw achtergrond in de muziek vertellen?
Hallo! Ik ben Viggo Smit, ook bekend als VIRATO. Ik ben een producer en artiest uit Nederland. Muziek heeft altijd al mijn passie geweest en ik ben begonnen met het werken met muziekproductie software toen ik pas zeven jaar oud was. Naarmate ik ouder werd, ben ik begonnen met het spelen op kleinere gigs en uiteindelijk ben ik terechtgekomen in de festival scene. In het afgelopen jaar en een half heb ik me gericht op het opbouwen van mijn online netwerk en heb ik de kans gehad om videos op te nemen op een aantal echt unieke locaties in Nederland, zoals het spelen van sets tussen de tulpen en in een kasteel.

Je zei dat je een combinatie van Future House en Techno speelt. Kunt u ons meer vertellen over je muziekstijl en wat je inspireert als artiest?
Mijn muziekstijl is een mengeling van Future House en Techno. Ik word geïnspireerd door een breed scala aan artiesten en genres, maar ik ben vooral aangetrokken tot muziek die een sterke emotionele kwaliteit heeft en kan verbinden met mensen op een dieper niveau. Ik probeer datzelfde emotionele diepte te brengen in mijn eigen producties.

Je hebt op enkele indrukwekkende festivals gespeeld, zoals Mixtream, CDT Coupe Des Templiers en Keiweek. Kunt u ons vertellen over sommige van uw favoriete optreden ervaringen?
Het is moeilijk om een paar favoriete optreden ervaringen te kiezen omdat ik de kans heb gehad om op echt geweldige festivals en locaties te spelen. Een van de hoogtepunten voor mij was zeker het spelen op Keiweek, wat het grootste introductieweekend in Europa is. De energie van het publiek was gewoon elektrisch en het was een onvergetelijke ervaring. Ik heb ook de kans gehad om op wat kleinere, intiemere locaties te spelen die op hun eigen manier ook echt speciaal waren.

Je bent ook begonnen met het geven van DJ- en productielessen. Kunt u ons wat vertellen over je ervaring als docent en wat je het leukste vindt aan het
Mijn ervaring als docent DJ-en en productie is een echt belonende ervaring geweest. Ik hou ervan om mijn kennis en passie voor muziek te delen met anderen en om te zien hoe ze groeien als artiesten. Het is echt bevredigend om te zien dat studenten binnenkomen zonder ervaring en dan vertrekken als zelfverzekerde en geschoolde DJs en producers. Het leukste aan het geven van les is wanneer ze terugkomen en laten zien wat ze hebben gewerkt en hoeveel ze zijn verbeterd. Het is een geweldig gevoel om bij te dragen aan hun groei als artiesten.