Partyflock
 

Lucas & Steve over Anywhere With You: "het allerleukst vind ik dat ieder zijn stempel er echt opgedrukt is."

door , gepubliceerd op
Lucas & Steve over Anywhere With You: "het allerleukst vind ik dat ieder zijn stempel er echt opgedrukt is."
30 september 2021
Een tijd geleden kregen de mannen een berichtje van Afrojack. "Hij vertelde dat hij een opzetje had van een hele toffe plaat en vroeg naar onze mening." Vertelt Lucas enthousiast. "We hoorden het, en het was eigenlijk meteen raak. We dachten: dit is echt tof! En sowieso tof om met Afrojack te werken. Tegelijkertijd heeft hij DubVision benaderd om iets met zijn drieën te doen, en eigenlijk was meteen iedereen aan boord! Soms heb je gewoon meteen bij een nummer dat er een soort van magie achter zit. Dat gevoel hadden we allemaal en toen zijn we met de opzet van Afrojack aan de slag gegaan. We hebben flink uitgebouwd en er zijn ook zoveel versies geweest. Tot uiteindelijk de versie die het nu is, en daar zijn we allemaal super blij mee."

"De drie stijlen van alle artiesten hoor je erin terug."
"De inspiratie voor deze track ligt bij drie artiesten." Vertelt Steve. "Wij kregen weer inspiratie van het opzetje van Nick. Dan ga je lekker aan de slag. We dachten bijvoorbeeld: het kan wat meer akoestisch, en dan ga je gitaar opnemen. Dus het ene versterkt het andere. Al die inspiratie bij elkaar heeft geleid tot het eindresultaat. Daar zijn we ontzettend blij mee, want de drie stijlen van alle artiesten hoor je erin terug. Die combinatie kan soms best wel moeilijk zijn. Natuurlijk probeer je dat altijd wel met samenwerkingen, maar in dit geval ging het allemaal heel natuurlijk. En het was ontzettend leuk om een project samen op deze manier af te maken. Dat zorgt voor een hele positieve vibe, en dat hoor je ook terug in de plaat."

"Zo konden we elkaar allemaal weer aanvullen."
De mannen moesten in verband met de covid maatregelen natuurlijk op afstand met elkaar samenwerken. "Dat is altijd jammer, want we werken natuurlijk liever met zijn allen in de studio." Vertelt Steve. "Dan kun je lekker samen een avond doorzetten. Maar in dit geval zijn we zelf bezig gegaan met de opzet van Afrojack. Terugsturen. Doorsturen naar DubVision. Dan krijg je de hele tijd een soort over en weer gemail en uiteindelijk kom je tot het resultaat. Af! Wat eigenlijk ook wel heel leuk is, want zo leer je wel veel. Afrojack kwam bijvoorbeeld met feedback waar we echt iets aan hadden, en zo konden we elkaar allemaal weer aanvullen. Het heeft goed uitgepakt."
"We doen natuurlijk wel vaker samenwerkingen, maar zo'n grote groep is wel zeldzaam." Vult Lucas aan. "En zeker in covid tijden. Maar uiteindelijk went alles, dus ook dat. Op deze manier konden we ook echt heel veel doen. De laatste puntjes van de track hebben we uiteindelijk wel met elkaar in de studio kunnen doen, later in het jaar. Het is even anders, maar je leert er veel van!"

"Het allerleukst vind ik dat ieder zijn stempel er echt opgedrukt is."
Als de mannen een ding mogen noemen wat ze het leukst vonden aan deze samenwerking, dan is dat toch wel het samenvoegen van elkaars kwaliteiten. "Het allerleukst vind ik dat ieder zijn stempel er echt opgedrukt is. Het mooiste is ook dat we allemaal volledig open stonden voor elkaars input, en toch heeft iedereen wel zijn eigen signature zo duidelijk in de plaat. En daar was iedereen helemaal oké mee. Ieder heeft zijn kwaliteiten en druk vooral die stempel erop, want dat wordt sowieso vet. Daar is het resultaat volgens mij ook wel echt naar." Vertelt Lucas.

"Het lijkt ons heel leuk om nog eens een collab te maken."
Het duo zou het heel leuk vinden om in de toekomst nog een keer met Afrojack te gaan zitten. "Hij draait al zo lang mee, hij weet precies wat 'ie wil. Is ontzettend getalenteerd en dat is gewoon heel leuk om mee te werken. Hetzelfde geldt voor de boys van DubVision, die zijn mega goed in de studio. Het zijn echte studiobeesten en ze vinden het leuk om aan muziek te werken. En dan krijg je automatisch een klik. Het lijkt ons heel leuk om nog eens een collab te maken. En dat gaat sowieso nog eens gebeuren, denk ik." Vertelt Steve.

"Als je mij anderhalf jaar geleden had gevraagd of ik ooit een vliegtuig zou missen, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard."
ADE staat voor de deur en het duo heeft hun eerste feestje hier op de vrijdag. "Toen we hoorden dat het door kon gaan was het echt binnen no-time uitverkocht. Twee keer knipperen met onze ogen en alles was weg. Echt niet normaal, supertof! We hebben toen besloten om een tweede evenement te gaan doen, en dat gaat plaatsvinden op 13 oktober. Daar hebben we super veel zin in natuurlijk. We hebben allemaal veel te lang binnen gezeten, en dat gaan we daar allemaal eruit gooien. Dus het wordt sowieso een gekkenhuis." Vertelt Lucas.
Daarnaast doen ze een week later een grote show in Parijs, en weer een week later gaan ze naar Amerika voor een tour. "Er gebeuren weer oprecht dingen en dat is fantastisch!" Aldus Lucas.
Wat ze het meest hebben gemist is dan ook letterlijk alles. "Het klinkt heel raar, maar als je mij anderhalf jaar geleden had gevraagd of ik ooit een vliegtuig zou missen had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. We deden 150 shows in een jaar en daarvan was zo'n 80 procent in het buitenland. Dan maak je daarbij zoveel leuke dingen mee. Het reizen, het ontmoeten van mensen over de hele wereld. Zelfs het gebrek aan slaap ga je missen. Het zou mooi zijn als we volgend jaar weer echt mogen." Zegt Steve. "Ik ben het ook wel echt gaan missen om iedere week weer in een andere metropool te zijn, of op een andere plek in de wereld. Ergens in de zon in Azië of Zuid-Amerika, gewoon al die toffe plekken. De optredens, onze fans. Gewoon alles wat met touren te maken heeft, en inderdaad zelfs de jet-lags." Sluit Lucas af.