Partyflock
 

Ran-D over zijn grootste angst, nooit stilzitten en nieuwe muziek: "dit is nog lang niet alles".

door , gepubliceerd op
Ran-D over zijn grootste angst, nooit stilzitten en nieuwe muziek: "dit is nog lang niet alles".
8 oktober 2020
ArtiestRan-D Site
Het is inmiddels al een lange tijd geleden dat we op een festival stonden, maar dat betekent niet dat dj's in die tijd niets hebben gedaan. Ran-D heeft iedere dag lekker aan zijn tracks zitten werken. "Het enige wat je hebt is de muziek, dus mijn dagen zagen er in dat opzicht hetzelfde uit. Ik was ook wel net zo creatief als ik normaal gesproken ben." Ook is de dj druk bezig geweest met Gunz For Hire en zijn eigen show Homebase.

Homebase
"Binnenkort komt de laatste aflevering er aan. Het was een heel leuk project om aan te werken en ik ben er gelukkig heel druk mee geweest. Je mist natuurlijk wel echt festivals en dat je niet de link hebt met de mensen. Zo mis je de kick van het draaien van bijvoorbeeld je nieuwe track, en de feedback die je normaal gesproken hebt. Anders hoorde je de mensen mee schreeuwen op je plaat en dan wist je meteen of het vet was. Nu gaat je plaat online en dat is het dan. Tuurlijk krijg je dan ook feedback en dat is ook tof, maar dat draaien mis je wel heel erg. Homebase is natuurlijk heel anders dan een echt festival. Het was een leuke manier om weer met collega's te connecten, en met mensen te connecten thuis."
De dj geeft aan dat hij er veel van geleerd heeft, "in het begin ga je zitten en dan moet je het gaan presenteren. Dat is best wel even anders, dat doe je normaal gesproken niet. Het ging steeds soepeler en we hebben veel gelachen. Wat ook wel belangrijk was in die tijd, want zoveel viel er niet te lachen."
Ran-D keek er iedere keer weer naar uit en vond het een enorm leuk project om mee bezig te zijn. "Normaal gesproken heb je die hele rush van het touren. Er was dus eigenlijk wel heel veel rust in die zin, dat ik me gewoon puur op muziek kon focussen. Dat is even oke, maar daarna denk je wel van laten we maar weer beginnen. Want nu duurt het wel heel lang en ik kijk echt uit naar de eerste optredens."

"Ik heb me altijd gerealiseerd dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken."
De dj is altijd heel dankbaar geweest voor wat hij heeft, "ik heb het nooit normaal gevonden. Tuurlijk is het wel zo dat bepaalde dingen normaal worden. Je gaat dan bijvoorbeeld van Australië naar Chili naar Japan, en dan zit je weer in Nederland. Ik heb me altijd gerealiseerd dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en daar ben ik altijd dankbaar voor geweest. Nu kijk je terug en zie je dat je uit een bepaalde rush van rondtouren komt. Het gaat eigenlijk jaar in jaar uit maar door. Een continue trein die niet ophoudt, en dat is denk ik voor iedere zelfstandige ondernemer wel het geval. Als je een eigen onderneming hebt dan stopt dat nooit. En zeker met muziek, wat heel persoonlijk is. Je bent er altijd mee bezig. Zelf al zit je op je stoel, dan kijk je nog online of een post of track goed loopt."
De dj heeft zich ondanks dat het moeilijk loslaten is, gerealiseerd dat niet alles meteen als een kaartenhuis in elkaar klapt als hij even uit staat. "Ik heb geleerd dat het ook goed is om even een keertje stil te staan, even te genieten van wat je hebt bereikt. En ik ben super dankbaar als we straks weer kunnen optreden. Mijn grootste angst is nu iedereen zegt dat we weer aan de slag mogen, dat de helft van de optredens alsnog al weer weg is. Want in het ene land mag iets wel, in het andere land weer niet. In verschillende landen kan er gewoon nog niet veel. Dingen vallen dan weg, en je kan natuurlijk niet zomaar even in een maand een festival neerzetten want dat gaat gewoon niet. Dus nu zie je toch al wat optredens verdwijnen. En gelukkig staan er ook nog een aantal, waar ik heel blij mee ben. Maar ik hoop dan niet dat het zometeen in oktober weer ophoudt."

Defqon.1 @ Home
De dj vertelt enthousiast dat hier natuurlijk nieuwe muziek bij komt kijken, "ik heb er sowieso twee frisse tracks in zitten. Heaven & Hell met Xception en Diesel, die hebben de vocalen gedaan. En met Soundrush en LePrince hebben we een nieuwe track, We Are The Storm. Het is heel tof geworden, daar open ik ook de set mee vanavond."
En dit is nog lang niet alles, de dj vertelt enthousiast door. "Met Gunz For Hire hebben we vijf nieuwe tracks inclusief remix van Rebelion. Daar zit dus ook veel nieuwe muziek in! Ik denk dat het heel tof is geworden. Daarvan zal ik ook twee tracks draaien in mijn eigen set. Plus er zit livesong in de set van Xception, zij doet Dance With The Devil en Heaven & Hell. En LePrince heeft Fight Fire With Fire en We Are The Storm live gedaan, dus dat is wel een hele leuke beleving in de set. Ik vind het wel spannend en hoop dat er veel mensen kijken. Want je realiseert je ook dat er nu weer meer mag, het weer wordt mooier en mensen gaan naar buiten. Ik hoop gewoon dat iedereen het toch gaat checken, want het is echt heel tof. Ik snap dat het natuurlijk niet de real thing is, maar het heeft zeker de Defqon vibe."

Nóg meer nieuwe tracks
Er komen dus twee nieuwe platen aan zoals de dj heeft verteld, maar dat is niet alles. "Verder ben ik met Galactixx een plaat aan het maken, die is bijna klaar. Er komen ook vocalen van E-Life op." Ook is Randy druk bezig met Thijs om nog meer nieuwe tracks voor Gunz te maken. "Rondom Gunz gaat er heel veel gebeuren. En er gaan nog wel wat dingetjes gebeuren dit jaar, maar hier kan ik eigenlijk nog niks over zeggen. Ik ga lekker aan de slag en heb er helemaal zin in."
De dj heeft voor zijn gevoel niet stilgezeten de afgelopen periode en wil dit graag zo doorzetten. "Ik ben altijd heel dedicated met muziek bezig. Ik zit iedere dag in de studio en dat vind ik fijn om te doen. Dus dat blijf ik ook gewoon doen. Ook vind ik het altijd leuk om met vocalisten samen te werken en wat dat betreft ontdek ik steeds meer getalenteerde mensen. Er zitten hele leuke dingen aan te komen en ik probeer mezelf gewoon altijd nog te verbeteren. Ik vind het belangrijk om te blijven groeien, ik draai natuurlijk ook al best wel lang mee. Ik denk dat het heel belangrijk is om goed actief en fris te blijven, af en toe leuke uitstapjes te maken met tracks die mensen niet verwachten. Het is ook gewoon heel leuk om het te combineren met Gunz For Hire, dat blijft ook gewoon een heel mooi project om aan te werken. We zijn met Gunz weer een tandje harder gegaan, dat zullen mensen tijdens Defqon.1 At Home wel gaan horen."