Partyflock

Montana - House Is A Feeling

 

Montana - House Is A Feeling

door , gepubliceerd op
Montana - House Is A Feeling (afbeelding)
ArtiestMontana
Veel mensen kennen je alleen onder de naam Montana, maar wie ben je in het dagelijks leven? Doe je nog meer behalve muziek maken en draaien? Kortom: wie is Montana eigenlijk?
Montana is in het echt Ahmet Buyukkafali. Mijn ouders zijn Turks, vandaar die moeilijke naam die echt niemand in een keer kan uitspreken. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk dag en nacht met muziek bezig ben. Ik ben altijd bezig met nieuwe set ups voor nieuwe tracks of maak re-edits van bestaande platen. Ik maak ook geregeld mash ups van oude en nieuwe platen. Naast muziek hou ik van films, snowboarden en het bestuderen van klassieke componisten.

Ik moet bekennen dat ik je de afgelopen twee jaar niet meer heb horen draaien, volgens mij ook omdat je de laatste tijd in Nederland minder gedraaid hebt dan in het verleden. Krijgen we je de komende tijd vaker te zien?
Ik heb nu weer behoorlijk wat aanvragen voor Nederland maar ben inderdaad veel in het buitenland bezig geweest en nog steeds draai ik daar ook het meest. Nederland is ook niet echt meer wat het geweest is qua feesten en de keuze uit feesten. Bijvoorbeeld in clubs is het naar mijn idee altijd hetzelfde qua muziek en DJ's. Line ups zijn niet echt vernieuwend meer en je ziet tegenwoordig meestal dezelfde namen telkens opduiken met zelfde sound, diversiteit ontbreekt.

[photo id=160506 size=medium left clear]
Ik weet dat DJ’s de laatste jaren nogal snel veranderen van stijl, hoe is dat bij jou? Draai je nog wat je twee jaar geleden draaide of ben je helemaal omgeslagen naar iets anders?
Ik ben qua tempo wel rustiger gaan draaien, maar qua stijl absoluut niet. Ik blijf bij de techhouse-sound die ik door de jaren heen gecreëerd heb en combineer nu ook graag met uitstapjes naar progressive en electro-invloeden. Ik hou alles lekker funky en ruw, maar toch ook weer vriendelijk. Het moet een bepaalde feel hebben, dan ben ik pas echt tevreden en helemaal in mijn element, en dan kom ik denk het ik beste tot mijn recht. Maar vooral house en techhouse voert de boventoon en dat zal ook wel zo blijven.

Hoe ben je eigenlijk begonnen? Is je carrière toevallig zo gelopen dat je van het draaien je beroep hebt kunnen maken of is het altijd je grote ambitie geweest? En is er iemand geweest die echt een sleutelrol in je carrière heeft gespeeld of ben je voornamelijk zelf verantwoordelijk voor het succes?
Ik heb wat dat betreft veel aan Black Hole te danken. Zijn kwamen destijds met het idee voor het Space Age concept, ik heb toen de mix cd’s van Space Age mogen doen en dat was het beste visite kaartje dat je maar kan hebben. Ze scoorden aardig hoog in het buitenland en daardoor heb ik mijzelf kunnen profileren tot mijn eigen style en heb een imprint op mijn naam kunnen zetten. Het is denk ik een combinatie van geluk en doorzettingsvermogen, als ik er niet voor had gekozen om te doen wat ik echt wilde, had ik ook nooit het geluk gehad dat ik gevraagd werd voor Space Age. Geluk moet je soms een beetje helpen, het kan tot leuke dingen lijden, daar ben ik van overtuigd.

Ik zie je de laatste tijd erg vaak in het buitenland op lineups staan. Wat zijn zoal de grote gigs die je daar gehad hebt en welke buitenlandse avonturen komen er nog aan? Is draaien in het buitenland anders voor je dan wanneer je op vertrouwde Nederlandse bodem staat?
In Engeland heb ik er paar gedaan zoals Creamfields, Global Gathering en Tidy maar het leukste was toch paar maanden geleden in Maleisië op het Formule 1 circuit waar ik het festival mocht afsluiten met mega veel vuurwerk, een ongelooflijke ervaring was dat.

Er is wel degelijk een verschil tussen Nederland en het buitenland. In Nederland zijn we best wel verwend, misschien wel af en toe een beetje te erg. En dat kan soms een negatieve draai geven aan een avond die in principe prima is opgezet. In het buitenland zijn de mensen over het algemeen iets respectvoller, in Nederland is er door de jaren heen een soort van stugheid ingeslopen en dat is echt jammer, want Nederland is natuurlijk nog steeds één van de marktleiders als het gaat om dance.

[photo id=103578 size=medium right clear]
Hoe staat het met je producties? Ben je zelf druk in de studio bezig of heb je een engineer met wie je samen produceert? Ik ving iets op over een album, hoe staat het daar mee?
Dat klopt, ik ben bezig met mijn allereerste artiesten album en heb al aardig wat tracks ervoor gemaakt. Maar eerst ga ik een sampler ervan releasen, zeg maar alvast een voorproefje van de album.

Je zit nu bij een nieuwe agency, Globaltwist Music, die is opgestart door Ton TB. Wat zijn jullie plannen voor de toekomst? Is dit een nieuwe fase in je carrière of ga je op dezelfde koers door waar je mee bezig was?
Ik ben nu veel met mijn eigen producties bezig en doe tijdelijk geen remixen en geen edits meer. Mijn plannen voor de toekomst zijn sowieso om meer te produceren en mijn album te lanceren. Daarnaast wil ook wat breder gaan qua muziekstijl, misschien zelfs wat experimenteren met vocals.

Bij Globaltwist kan ik nu echt mijn ei kwijt. Ze weten wat ik wil, ik weet wat zij willen en dat komt erg goed overeen. Boy Lamoen is mede-eigenaar van Globaltwist en heeft zijn studio in het GTM headquarters gevestigd. Boy is ook mijn engineer, dus alles zit als het ware aan elkaar gelinkt, zo krijg je een mooi geheel en werkt alles optimaal mee aan een zo goed mogelijke carrière voor zowel mij als voor Globaltwist Music. Ideaal dus.

Zie je veel talent in de scene waar je in werkt? Zijn er bepaalde jongens (of meisjes) die echt aan het doorbreken zijn of van wie je verwacht dat ze snel door gaan breken?
Hier in Nederland is echt moeilijk om door te breken, je moet tegenwoordig een dancehit hebben en een dikke videoclip wil je hoog aangeschreven staan. Al draai je de sterren van de hemel, mensen zullen je niet zien staan tenzij je met gezicht op de tv bent of met je producties op de commerciële radiozenders. Op het DJ gebied zijn er enorm veel talenten in Nederland, enkel vind ik het jammer dat ze niet tot hun recht komen. De DJ's die mij op het moment erg aanspreken zijn Jordy Lishious (ook zijn producties zijn erg dik, zijn aankomende release “Raw/ Slick komt binnenkort uit op Big & Dirty), Scott B en Boy Lamoen.

[photo id=74699 size=medium left clear]
Ik heb de leden van Partyflock gevraagd of ze ook graag iets van je wilden weten. Dus hier komen de beruchte ‘kijkersvragen’!

SnuggLe: Je bent bekend geworden toen je bij Black Hole onder contract stond. Wat heeft het bedrijf van Tiësto voor je betekend? Had je op een gegeven moment niet het idee dat je werd overschaduwd door Tiësto zelf? O ja, en wat betekent ‘Peanut Power’ precies? :D

Black Hole heeft veel voor mij betekend, dankzij hun ben ik op de status gekomen wat ik nu heb. Wat betreft Tijs heeft hij mij altijd alles gegund mits ik mijn best ervoor deed en doe. Mensen dachten (en wellicht denken ze nog steeds) zo van ‘hij is zijn maatje en draait overal met hem mee’. Dat is echter niet zo. Wij houden erg veel van muziek en het gaat ook om muziek op dat moment en vriendschap is hetgeen dat je daarnaast met elkaar hebt. Wat betreft Peanut Power: ik weet nog steeds niet wat het is. Ik denk iets met Indonesië ofzo?

ed:win: Ik heb ooit ergens gelezen dat jij de persoon bent die Tiësto heeft leren draaien. Is dat waar?
Hahaha nou nee hoor absoluut niet, het is eerder andersom.

*From The Beach*: Je bent de eerste die gevraagd werd voor de Space Age mixalbums. Hoe is dit tot stand gekomen? Ben je er toevallig tegenaan gelopen of heb je doelbewust op zo’n kans gemikt?
Het geluid van Space Age was echt mijn stijle van muziek in die tijd, Tijs deed het eerste deel ervan en Space Age was gewoon mijn ding. En dankzij Black Hole mocht ik de tweede deel samen met Tijs doen, daarna heb ik de volgende series op mijn naam gekregen.

Flat Yari: Welke DJ’s en muziekstijlen hebben je het meeste beïnvloed? En welke beïnvloeden je nog steeds?
Mijn grootste held is en blijft Jeroen Verheij a.k.a. Secret Cinema, daarnaast heb ik veel respect voor James Holden, Steve Angello en Kosmas Epsilon. Qua beïnvloedingen haal ik mijn inspiratie uit hun producties. Gewoon briljant wat hun doen.

En natuurlijk nog mijn bekende lijstje met keuzes, hier gaat het er altijd om spannen! Kies één van de twee mogelijkheden:
Vinyl of cd’s? Beide (kan er niks aan doen, hou van afwisseling).
MSN of GSM? GSM.
Internet Explorer of FireFox? Internet Explorer.
Broodtrommel of boterhamzakje? Boterhamzakje.
Straciatella-ijs of caramel-ijs? Butter pecan.
Verbaal of non-verbaal? Verbaal.
Koelkast of vriezer? Vriezer.
Lopen of fietsen? Lopen.
Gmail of Hotmail? Gmail.
En de laatste, meest onmogelijke vraag: muziek of vrouwen?Haha inderdaad onmogelijk!

Check ook
www.globaltwistmusic.com
www.djmontana.nl

33 opmerkingen

Leuk interview, ik ken hem als verkoper nog! Hij stond regelmatig in de winkel van Tiësto in Breda...ook wel eens horen draaien op Concept en ik geloof Innercity...zijn remix van Hertz - Recreate op hetzelfde Conceptlabel blijft briljant! :)
He is ie er weer? Tijdje niks van gehoord,
hij stond vroeger in de videowinkel bij mn broer om de hoek in Breda, gingen we videootjes huren bij Ahmed :0)

maarre: "­Ik blijf bij de techhouse-sound draaien"­?
eh...­Montana draaide toch altijd stevige techno????

"­Maar vooral house en techhouse voert de boventoon en dat zal ook wel zo blijven.­
"....­
OK toch van stijl verandert dus..­ Jammer, geen techno meer?
laatste aanpassing
We hebben genoten van je op Chakra
Thx A.­
laatste aanpassing
doe tijdelijk geen remixen en geen edits meer.­

jammer... de meeste montana edits zijn echt gruwelijk :kwijl:
Peanut Power....­ hehe
Dat is een omschrijving die ontstaan is in mijn auto haha.­ Dan gaan we toch echt wel heel wat jaartjes terug, naar de tijd van de laatste Wildlifes.­ Wat betekent het??? Het zegt al genoeg denk ik!

Montana, gozer, goed om weer eens wat van je te horen.­ Tijden niks meer gehoord hier in NL.­
niet echt diepgaande vragen, beetje standaard.­

maargoed leuk om te lezen
idd lang niks van gehoord.­ wel aantal x gehoord, maar vond er weinig aan
Goed intervieuw! En hoop dat die binnenkort weer hier in de buurt draaid want dat wil ik niet missen.­

Space age 2.­0 blijft goed!
Bijvoorbeeld in clubs is het naar mijn idee altijd hetzelfde qua muziek en DJ's.­ Line ups zijn niet echt vernieuwend meer en je ziet tegenwoordig meestal dezelfde namen telkens opduiken met zelfde sound, diversiteit ontbreekt.­

Daar ben ik 't helemaal mee eens!

Soms ga ik niet naar clubs toe omdat de line-up te standaard is...ondanks dat er veel favorieten van me draaien.

Ze houden 't gewoon niet boeiend :/ Jammer!
lekker intervieuw, heb montana op extrema forward zien draaien erg lekker!!!
I love you MONTANA


Je lult niet niet uit je nek, en je werk is heerlijk.­

XXX Moeders
kerel is gewoon masterrr heb ook de hele space age serie 1t/m5 en die doen het nog altijd goed op een afterparty !!! +­ de concept en impuls cd zijn ook goed te doen ...­
Idd tijdje niets van gehoord! Luister de heerlijke Impulz compilatie van zijn hand nog wel eens.­ Heerlijk hoe die cd (met veel tegenwoordige klassiekers trouwens) opent!
Montana heeft altijd een beetje in de schaduw van Tiesto gestaan idd.­ Het is goed dat hij nu meer uit zichzelf probeert te halen door elders eens te kijken of dat ook mogelijk is.­ De mensen die min of meer de sound van Montana kennen, zijn toch vaak mensen die affiniteit hadden met de sound van Black Hole (of specifieker Tiësto).­ Ik wens Ahmed alle succes en hoop nog lang van zijn sets en tracks te genieten, best vaak ondergewaardeerd!
vet interview!

hopen dat Chrome op die sampler staat!

geweldige plaat!
de laatste keer dat ik hem heb horen draaien was alweer op Shockers!!

Das alweer 3 jaar geleden.­

Anyway draait goed, space age serie zoals Sjuffelmeisterrr zegt blijft goed te luisteren.­
oe laatste keer was.....vorige week zondag? op Chakra! Erg genoten!! ook al is z'n style niet helemaal mijn ding, maar de sfeer was super!
De Spice Age van Montana, daar bewaar ik wel helegoede herinneringen aan. Zowieso elke dj van de Black hole stal is kwalitatief goed terecht gekomen, waarvoor hulde!!! (y)
Tony is een topper! Heeft volledig een eigen stijl.­ Altijd funky, toch stevig en is vooral mixtechnisch een van de allerbeste dj's van nederland, want hij maakt nooit fouten.­ Daarbij is het een superaardige jongen.­ Kortom: meer Montana op feesten in Nederland!
Montana heeft nooit in de schaduw van Tiësto gestaan! Weten jullie waarom? Omdat Montana een hele andere stijl draaide en daardoor op compleet andere feesten draaide.­ Valt gewoon helemaal niet te vergelijken met Tijs.­ Ik denk terug aan 1 van de meest gruwelijke feesten ooit, Impulz Outdoor 2003!!! Met Darren Price, Underworld, Kevin Saunderson, Michel de Hey, Secret Cinema en Montana als afsluiter, allemaal op de Main, meesterlijk!!! Elk Montana plaatje pikte je er vroeger sowieso meteen uit, dankzij die geweldige en compleet eigen stijl.­

Dus motherfucking Montana, maak dat je als de fuck terugkomt naar de Nederlandse feesten, en pak je oude techno stijl weer op (Met dat oh zo herkenbare Montana-taktaktak)!!!! We hebben je veel te lang moeten missen!!!!!
laatste aanpassing
In het verleden aantal keren naar HQ geweest waar Montana in de oude zaal toch altijd echt de pannen van het dak draaide!!!! Al was de zaal soms nog niet eens half gevuld iedereen helemaal los door die te gekke sound van hem!

Jammer dat het laatste tijd zo rustig is geweest rondom hem.­ Hoop dat hij weer meer geboekt gaat worden door het NL en erbuiten.­
Lang niet meer horen draaien, laatste keer was vorig jaar tijdens 2morrowland, waardige afsluiter! Heb de meeste platen en cd's wel van deze meneer en zet ze nog vaak genoeg op.

Ben daarom ook erg benieuwd naar zijn album :yes:
PS. Interview begint leuk, maar wordt wel heel erg afgeraffeld zeg :/
Door je edits bekend met je geraakt, super shit, bij aardig wat feestjes aanwezig mogen zijn, mooiste was amnesia ibiza 2005, daarna je gesproken op ML 2005, vlak na het zonnige party eiland, goeie shit vonden we dat.­ ik wens je nogmaals veel succes...­hoop je gauw weer is te horen draaien...­
Yorrr
Artiest Jr.
leuk interview om te lezen:D
Jaaaaaa, Montana eindelijk een beetje terug :D
Draai Space Age 4.0 + 5.0 nog regelmatig. :respect: Toneking - Pneu :cheer:
Linssen
Artiest Linz
Hij heeft alweer een nieuwe edit klaar:):)
namelijk die ouwe van Mark Norman - Phantom Manor